Igen, most már jön doji jel. Lehet én is nyitok napközben short certit majd, a dojit meg kell tartania estig ha az lesz, akkor meg estig lesz még lehetőség ezen szinten adni. Megvárom a délutánt
CIB: további jó teljesítményt várunk a tőzsdéktőlCsekő Zoltán2017. április 3. 09:54CIB Alapkezelő
"A kötvénypiaci hozamemelkedés az egész fejlett régióban és ezzel párhuzamosan a fejlődő régiókban is megállt és stagnáló hozamszintek alakultak ki. Ennek az egyik oka, hogy a márciusi, hamarosan publikálásra kerülő inflációs csúcsok után - ami Magyarországon 3 százalék, az EU-ban pedig 2 százalék feletti ütem lehet -, a bázishatás miatt az év közepén erőteljes csökkenésnek indulnak az alapinflációs ütemek szerte a világban. Magyarországon 2,5 százalékra, az EU-ban pedig akár 1 százalékra is moderálódhat az áremelkedések tempója. A másik ok, hogy a FED sem szolgál pár hónapig újabb izgalmakkal, az első negyedév végén bekövetkezett kamatemelés után ütemes, a második és azután majd a harmadik negyedév végére időzített kamatemelést várunk. A hozamok további emelkedése az átmeneti megnyugvás után az év végén és a következő évben ugyan minden bizonnyal folytatódni fog, de nem számítunk innentől kezdve sem sokk-szerű emelkedésre. A nagyon nagy arányú emelkedésnek az USA-ban gátat szab a SOMA account, a FED mintegy 4200 milliárd dolláros eszközállományának újrabefektetése, az EMU-ban pedig a déli országok magas adósságrátája. Az olasz adósságpálya lényegesen magasabb olasz 10 éves hozamszint mellett például már finanszírozhatatlan, ezért joggal várhatjuk, hogy az EKB intézkedik, ha a hosszú hozamok tartósan magas szintje alakulna ki. A várakozások tehát változatlanok, az idei évi várakozás a FED-del szemben a három kamatemelés, jövőre ezt megfejelhetik újabb három emeléssel a döntéshozók. A következő emelés a június 14-ei vagy a július 26-ai ülésen lehetséges. Az EKB az inflációs célját tartósan csak 2019-re tudja elérni, addig változatlan monetáris kondíciókkal számolunk (0 százalék fő refinanszírozási ráta; 0,25 százalék a hitelfelvételi kamat és -0,40 százalék a betéti kamat), illetve kérdés hogy a jelenlegi 60 milliárdos eszközvásárlási ütem jövő januártól milyen szintre csökken (logikusan 2-3 lépésben csökkenthetné nullára az eszközvásárlási ütemet az EKB). Az MNB az EKB hoz igazodva lazít, folyamatosan csökkenti a 3 hónapos betét befogadási szintet (jelenleg 500 milliárd). Az MNB mértékben messzebb van ugyan az inflációs céljától, de időben közelebb, a 3 százalékot a mostani csúcs után tartósan csak 2018 első félévében sikerül várhatóan elérni. Ennek megfelelően számítunk arra, hogy a BUBOR szintek 2018-ban visszaemelkednek a 90 bázispontos alapkamat közelébe a jelenlegi 10-20 bázispontról.
A részvénypiacoktól a jó kezdés után, a BUX kivételével szinte minden tőzsde jól teljesített az idei évben és további jó teljesítményt várunk. A pozitív tőzsdei hangulatot a fogyasztói bizalmi és az ipari megrendelés-állományi adatok vetítik előre. A Trump-hatás, az úgynevezett protekcionista kockázat, ami negatív hatással volt a feltörekvő piac teljesítményére, idáig nagyban mérséklődött, mely a kereskedelmi statisztikákon érhető tetten. Úgy gondoljuk, hogy ennek a kockázatnak a további csökkenésével a következő negyedévben a feltörekvő piacok lehetnek a nyerők a fejlettekhez képest. A másik eszközosztály, ahol értelmezhető megtérülésre számítunk továbbra is a nyersanyagok. Az olajár emelkedése ugyan megállt és a legtöbb elemző stagnáló olajárakra számít a következő időszakokban, de egyéb nyersanyagok, elsősorban a soft commodity-k (búza, kukorica) esetében még látunk jelentős felértékelődési potenciált.
Kis mértékben változtattunk csak súlyozásunkon, ahol a korábbi időszakhoz képest kissé nagyobb súlyt adtunk a feltörekvő részvényeknek a fejlettek kárára és továbbra is tartjuk a nyersanyag osztály relatíve nagyobb súlyát. Az említett kis hozamcsökkenés lehetősége ellenére továbbra is 0 súllyal szerepeltetjük a kötvényeket, ugyanis a többi eszközosztálytól nagyobb kockázat arányos megtérülést várunk."
9. emelkedő nap, mi meg összeomlottunk közbe az osztalékbuli küszöbén.
Az ék betartja itthon az árfolyamot. Az is igaz, mi megkaptuk előtte a futtatást. Azért mehetnénk együtt a piaccal, mert így tiszta lutri kategória, és eddig sem szálltak be az emberek BÉTen, most pláne nem, ha ennyire elválik egymástól BUX és nyugat
Ja én Kard voltam ott is bár az utóbbi pár évben nem nagyon kommenteltem. Most is csak kíváncsi voltam mi lett a chartcenterrel és úgy találtam meg ezt a topicot.