Tegyük fel, hogy 32000-en áll a BUX. Közeli lejáratú hatiban csak az árjegyző nyomul, ezért 32050-en veszek tőle 100k-t. Emelkedik a BUX 120 pontot és máris 0-ban vagyok, mert 32050-en el tudom passzolni. Jó üzlet :)
Nehéz lenne átszoktatni a kollégákat a közelebbi BUX lejáratokra. Egy instrumentumot kellene kinézni és arra átállni mindenkinek. De ez szvsz nem fog menni. Inkább 1712-ben lenne meg ez 100 pont széles likviditás.
Az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat március 5-i hatályba lépésével tilossá vált egész évben a belterületi ingatlanok használata során keletkező hulladék szabadtéri égetése.
Belterületen csak abban az esetben lehet növényi hulladékot égetni, ha azt önkormányzati rendelet lehetővé teszi, bármilyen más kommunális, ipari eredetű, illetve veszélyes anyagot tartalmazó hulladék égetése tilos. Csopak belterületén a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról szóló 23/2008. (XI.25.) önkormányzati rendelet alapján április hónapban, valamint október 15. és november 30. közötti időszakban megengedett a szabadtéri égetés.
A szabályzás továbbra sem érinti a kerti grillezést és a tűzön történő sütés-főzést, azonban mint minden égetéssel összefüggő tevékenység során, itt is be kell tartani a tűzgyújtás általános szabályait. "
Valóban szokott tévedés történni, ha nem is túl gyakran. Arra viszont le kell csapni, bár én is egyre kevesebbet vagyok gép előtt. Sajnos én is jártam már úgy, hogy eladást akartam betenni, de vétellel álltam be. Azonnal megkaptam, nem volt időm visszavonni...
Lakáshitelesek, figyelem: hónapokon belül itt a nagy törlesztőrészlet-emelésPalkó István2017. március 31. 10:55Tömeges, akár 15%-os törlesztőrészlet-emelést, rosszabb esetben pedig futamidő-hosszabbítást is hozhat a következő másfél év a volt devizahitelesek egy része számára. Most áprilistól ugyanis tömegével jár le az árfolyamgát 5 éves időszaka, és közel 170 ezer jelzáloghiteles lehet érintett. Azok a leginkább veszélyeztetettek, akiknek a 2015-ös elszámolás csak kis mértékben csökkentette a tőketartozását (akár eltűnt a gyűjtőszámla-tartozásuk, akár nem), illetve akik a Portfolio többszöri figyelmeztetése ellenére azóta sem kérték a törlesztőrészletük rögzítésének a megszüntetését.
Árjegyzői rendszer a határidős BUX index kontraktusban
2016 decemberétől a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezető index alapú származékos termékében, a határidős BUX-ban szerződéses árjegyzők támogatják a kereskedést. Az egyelőre határozott időre - 2017 végéig - próba jelleggel bevezetett rendszer elsődleges célja a piac likviditásának növelése, ezen keresztül a kereskedés implicit költségeinek csökkentése, a forgalom ösztönzése.
Az árjegyzők a kereskedés szabad szakaszában meghatározott ajánlati mennyiséggel és árfolyam sávban (spread) folyamatosan vételi és eladási ajánlatokat tartanak bent az ajánlati könyvben, ezáltal növelik az ajánlati könyv likviditását.
Az árjegyzői tevékenység ösztönzése érdekében a BÉT a tranzakciós díjból a KELER KSZF pedig a klíring díjból visszatérítést biztosít a határidős piacon született árjegyzői kötésekre és a fedezéshez kapcsolódó azonnali piaci ügyletekre egyaránt, melynek mértéke a kondíciós lista szerint felszámított díj 75%-a.
A határidős BUX árjegyzőkre jelenleg az alábbi előírások vonatkoznak:
Minimum ajánlati mennyiség: 50 kontraktus a vételi és az eladási oldalon úgy, hogy a vételi és az eladási oldal ajánlati mennyisége 50%-ot meghaladó mértékben nem térhet el egymástól.
Maximum ársáv (az eladási és a vételi ár különbsége azok átlagához viszonyítva): 0,75%
Teljesítési idő: A kereskedés Szabad szakaszában az Árjegyző köteles az ajánlattételi kötelezettségének az árjegyzési kötelezettséggel érintett havi szinten számított kereskedési idő legalább 70 %-ában eleget tenni úgy, hogy az adott hónap Tőzsdenapjai közül legfeljebb három olyan nap lehet, amikor az árjegyző (napi szinten) a 70%-os ajánlattételi kötelezettségének nem tesz eleget, azonban a teljesítés ekkor sem csökkenhet 50% alá.
Lejáratok:
a) a legközelebbi december, valamint
b) a két legközelebbi lejárati hónap, de ha ezek között van decemberi, akkor csak egy a decemberen kívüli legközelebbi, valamint
c) az a) pont szerinti lejárat Bezárási Napjának hetében a második legközelebbi december
Néha jön új ember helyette. Én azt vettem észre, hogy hirtelen mozgásnál néha amikor ajánlatot akarnak bevinni, egyszerűen felcserélik a vételt-eladást és ebből adódnak a magas labdák. Nálam már volt, hogy sajnáltam lecsapni és pár másodperc után fordított is az ember
Már tavaly december óta folyamatosan bent vannak a két legrövidebb lejáratban az árjegyzők, de egy vicc, mert kötni nem lehet benne. Legalábbis random kbc nem enged, lehet csak a programot tesztelik.
Beszéltem Bétesekkel két hete. Azt mondták javasolják árjegyző tekintetében a rövidebb lejáratú hati termékeket. És ott tényleg ott áll az árjegyző 31850-31950en