Keresés

Részletes keresés

Biovadász Creative Commons License 2004.09.24 0 0 4112
"ha a portámon kilépve elesek egy ilyen ganéban, akkor én is agyonbaszom."

Egy ilyen mondat után nem is várnék mást... :)
Előzmény: Törölt nick (4111)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 4111

kicsit átestetek a ló tuloldalára kigyóügyileg...

ha a portámon kilépve elesek egy ilyen ganéban, akkor én is agyonbaszom.

ha elmegyek kirándulni, és ott látom meg, én szaladok el.

akár egyikünk mérges, akár másikunk..

erről ennyit

Előzmény: Biovadász (4110)
Biovadász Creative Commons License 2004.09.24 0 0 4110
"Cseresznyéspusztán (Pakstól kb. 5km-re nyugatra) pár éve volt egy kígyómarás (homoki vipera) Egy garázsban mart meg egy autószerelőt."

Az elmúlt 100 évben hány homoki viperamarás történt magyarországon? :)

Amúgy aki viperával találkozik az baromi "szerencsés". Régi ismerőseim egyszer kitalálták, hogy fényképeznek keresztes viperát (parlagit már meg sem próbáltak találni). Több nekifutásra sokáig keresve sem sikerült rájuk bukkani.

Olvastam egy könyvet (bocsánat a szerzőtől, nem jut most eszembe a neve) ahol viperákat akartak befogni (sok-sok évvel ezelőtt Magyarországon), de nagyon nehezen sikerült rájuk akadni, és ha mégis akkor is menekültek mint a veszett fene, alig bírták utolérni őket. Egyetlen egy harapás volt, a botba kapott bele az egyik amelyiket a teste felénél szorítottak a földre.

Szóval ha lehetséges, akkor az alaposan megcsappant hullőállományt ne büntessük kivégzéssel csak a puszta léte és egyéni félelmek miatt.
Előzmény: tangerine (4099)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 4109
Azért egy rézsikló, vagy haragos sikló elég ijesztő és fenyegető tud lenni valakinek, aki a hüllőismereteit az rtlklub hihetetlen balfasz kígyós filmjeiből nyeri... még én is betojtam a másodiktól, élőben, félhomályban, marhára nem úgy nézett ki, mint a fényképeken :-))
Előzmény: Törölt nick (4108)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 4108

ilyen alapon csörgökigyó, tarantellapók meg skorpió is megmarhat akár az öreg nénit a panelház tizedik emeletén. Azzal nem sokat lehet kezdeni, ha valaki behurcol egy-egy ilyen állatot. Olyan is elöfordult, hogy valaki azthiszem Hamburgban kapott maláriát febrárban, és nem is utazott elötte sehova. De valaki a környezetéböl szomszéd, v. családtag éppen akkor utazott haza valami Afrikai szafariról, és valószínü, hogy a böröndjében hozta haza a szúnyogot, aki még megcsipett valakit, mielött az kimúlt volna...

Szóval szerintem is kár mindenféle siklót meg lábatlangyíkot agyoncsapni, hogy jaj, mérgeskigyó. A keresztes vipera az kizárólag a zemléni hegység egyes részein él, általában óvatlan kirándulókat mar meg, akik pl. körakásokat birizgálnak.

rali Creative Commons License 2004.09.24 0 0 4107
Miért lenne ez túlterhelés?Nagyonis idepasszoló téma.
Előzmény: Laja73 (4106)
Laja73 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 4106
Nem szeretném a topikot túlterhelni az üggyel, csak el akartam mesélni a sztorit. Meg lesznek oldva a dolgok - így vagy úgy.
freeze flash Creative Commons License 2004.09.24 0 0 4105

Egyeztessétek már össze a dátumokat, könyörgöm!

Mikor történt a bejelentés? Hol? Biztosító, rendőrség, gátőr?!

Nem valószínű, hogy este berohan az ember a rendőrségre, a biztosítók meg zárva vannak.

Milyen időpont lett megjelölve a kár lehetséges keletkezése időpontjaként?

Még az órák is számítanak, mert a kötelező az másnap 0.00-tól érvényes.

Ha azt írja, hogy reggel találta meg így az autót, már jók a lapok.

Mi történt pontosan?

Előzmény: Laja73 (4098)
freeze flash Creative Commons License 2004.09.24 0 0 4104

Édes Istenem. Ti komolyan gondoljátok, hogy pont így, ezeket meg lehet oldani?

A lakókkal szemben egyébként az a működő, hivatalos eljárárás, hogy beballagtok a jegyzőhöz, és feljelentést tesztek, és az önkormányzat hivatalból kivizsgálja az ügyet. Sokat nem ér, mondjuk, de durvább esetekben a jogellenes dolgokat megszüntetik. Pl. folyosórész önkényes leválasztása, meg hasonlók.

Előzmény: Laja73 (4102)
freeze flash Creative Commons License 2004.09.24 0 0 4103

Nem értem, minek egy ilyen ügyet túlbonyolítani, ha nem muszály.

Ti, ha megláttok egy pecsétes papírt, Libero-csere van? :-)

Annyi ilyen biztosítós ügyet elintéztem már, hogy ihaj.

Ha ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést a kocsi összetörése miatt /elég kopasz dolog, mert azt automatikusan berakják a papírkosárba két hét után/, és a helyszínt is pontosan megadták, akkor legfeljebb a saját CASCO-juk fizet, már, ha van.

Ilyenkor kell keríteni egy havert, az szépen aláírja az európai kárbejelentőt /a betétlapot nagyon sok évvel ezelőtt megszüntették!!!/, és az ő kötelezője egy az egyben kifizeti a számlát, nyista avulás, meg egyéb bohókodások, mint a CASCO-nál.

Hiába van ott egy valag törmelék az ellenfél autójából, az nem bizonyíték, mert nem vagytok nyomozó hatóság. A yard meg nem fog pár ezer huf-os kár miatt helyszínelni, meg hasonlók. Éééés, ha helyszínewl is, abból se lesz semmi. Nekem mikor egyszer betörték a jobb első ablakomat, még vérnyom is volt, mert a fazon megvágta a kezét, egy tanú meg látta az elhajtó autó rendszámát is.

Mi lett belőle? Igen. Semmi. Elment qrva sok időm bejárni és várakozni a rk-n.

A következő "meghúzásnál" már rutinból a haverommmal töltettem ki egy adatlapot.

Ja, hogy az erkölcsi szinteteket bántja? Erre csak azt tudom kérdezni, mit akar valaki inkább: megoldani egy problémát, vagy nyavajogni rajta, miért nem mennek előre a dolgok? :-D De ez igaz itt másra is... :-)

Előzmény: Fülöpmami (4101)
Laja73 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 4102
Feljelenteni a bérlők akarnak, a tulajdonosnak írt levél miatt, "rágalmazásért". Nincs a levélben semmi különös, le van írva, hogy mik a panaszok a bérlőivel szemben. Természetesen nem a tulaj a bűnös, de mivel nem mi állunk velük jogviszonyban, az ő intézkedését kérjük.

JOGOK ÉS KÖTELEZETTSÉGEK A TÁRSASHÁZBAN
A külön tulajdonnal kapcsolatos jogok és kötelezettségek
16. § A tulajdonostársat külön tulajdona tekintetében megilleti a birtoklás, a használat, a hasznok szedése és a rendelkezés joga; a tulajdonostárs e jogait azonban nem gyakorolhatja a többi tulajdonostárs joga és törvényes érdeke sérelmével.
20. § (1) A tulajdonostárs köteles:
a) fenntartani a külön tulajdonában álló lakást,
b) a szükséges intézkedést megtenni ahhoz, hogy a vele együtt lakó személy, valamint az, akinek lakása használatát átengedte, betartsa a 16. § rendelkezését.

Előzmény: Fülöpmami (4101)
Fülöpmami Creative Commons License 2004.09.23 0 0 4101
aztan ugye hol es miert jelentene fel az alairokat??? addig rendeben van hogy a kutyak miatt panaszkodtok rajuk, de a tulaj nem tehet rola hogy a kocsitokban kart tetta berloje(NEM TUDOM MI VOLT A LEVELBEN). szerintem is rendort kellett volna hivni, vagy legalabbis koholt szemtanukkal feljelenteni ha ott voltak a darabok a kocsijabol...
Előzmény: Laja73 (4098)
bárány Creative Commons License 2004.09.23 0 0 4100
Az összes kétéltű és hüllőfaj védett, köztük a viperafélék is, melyek közül igazából kettő honos nálunk, ebből a rákosi vipera csak nálunk él (még...), emberre tulajdonképp veszélytelen. A másik, a keresztes vipera nagyon ritkán tud halálos lenni. A homoki már inkább, elvileg tőlünk délebbre honos.
tangerine Creative Commons License 2004.09.23 0 0 4099
Hidd el, hogy van mérges kígyó. Ritka, de van.
Egy esetről pl. konkrétan tudok.
Cseresznyéspusztán (Pakstól kb. 5km-re nyugatra) pár éve volt egy kígyómarás (homoki vipera) Egy garázsban mart meg egy autószerelőt. Szerencsére időben megkapta az ellenanyagot.
Előzmény: waterstiller (4092)
Laja73 Creative Commons License 2004.09.23 0 0 4098
Volt az is...azért nem fejeztem be a sztorit, mert még nincs vége. A csávó először tagadott, hogy ők aztán nem, de hát nem sokáig, elég egyértelmű volt (ennek ellenére így fogalmazott: "Na jól van, adok betétlapot, de nem mi voltunk")...
Pár napra rá jöttek a betétlappal, de másnapi dátumot akartak, mert hogy nem volt kötelezőjük. A kárvallottnak jó lett volna úgy is, csak hát a casco/rendőrségi bejelentés már napokkal ezelőtt megtörtént. Erre azt mondták, akkor nem adnak betétlapot, de majd telefonálnak. Még nem tették.
Időközben megfogalmaztunk egy levelet a lakás tulajdonosának, amire azt mondták, majd feljelentik az összes aláírót :)
Előzmény: Tóthika (4097)
Tóthika Creative Commons License 2004.09.23 0 0 4097
Miért nem hívtatok rendőrt? Nekik javulna a statisztikájuk, a károsult hivatalos jegyzőkönyvvel mehetne a biztosítóhoz.
Előzmény: Laja73 (4096)
Laja73 Creative Commons License 2004.09.23 0 0 4096
most nekünk is van egy érdekes szálunk
egy ideje gondot okoz a házban egy albérlő
két kisméretű, de annál dilisebb kutyájuk van. az egyiket sosem kötik meg, az meg mint egy idegbeteg, rohan neki mindenkinek. bántani nem bánt(ott még) senkit, de gondolhatjátok, a kisgyerekeket ez a statisztikai adat mennyire megnyugtatja, amikor a falhoz lapulnak előle. amúgy meg a nyáluk szárad rá mindenhova a lépcsőházban
na mindegy, ebből voltak már gondok, tulajt felhívtuk, de az kb. lesz@rta.
aztán egy nap az egyik lakó döbbenten vette észre, hogy a kocsijának valaki nekihajthatott a teremgarázsban, mert a kocsi eleje össze volt törve, az autó meg rá volt lökve a falra. névjegykártya vagy cetli semmi.
válságstáb összeállt, jött a fotózás, az elkövető gépkocsi lehullott darabkáinak begyűjtése, meg a nyomolvasás. nahát milyen érdekes, mintha a fent említett albérlő garázshelye felől jönnének a keréknyomok. de hát volt ott sok keréknyom, meg nem vagyunk apacsok, ugye. mindenesetre gyanús volt, hogy az illető hozzátartozója, látszólag céltalanul ténferegve, lesétált a garázsba - majd látván minket, ki is sétált a lépcsőházon át.
na megbeszéltük, ha este "véletlenül" nem áll bent a kocsija (vasárnap lévén, azért mindenki benn szokott állni estére), az már erősíti a gyanút. ez is történt, ezért egy késő esti terepszemlét is beiktattunk, hátha van olyan amatőr...hát volt. két utcával arrébb ott ált az elején megtört autója, a zsebünkben található műanyag darabkák helyét is megleltük hamar.
Biovadász Creative Commons License 2004.09.23 0 0 4095
Ezt a dögöt én is ismerem, nálam is a monitorelőttrepülést alkalmazták és csak a monitor előtt látszódnak. :)

Én a 200 lityós terráriumban egy kerámia-sziget alatt bukkantam rá a fészkükre. Egy illesztési hibánál jutottak be erre a nagyon védett nedves helyre, bár ahogy láttam a lárvák (kis fekete kukackák) a vízvonal felett tartózkodtak. Megsemmisítő csapást mértem rájuk, azóta nincs gond. (persze nem építettem vissza, a szigetet kivehetővé alakítottam és azóta rendszeresen ellenőrzom, de nem tértek vissza)
Előzmény: zAcsKO (4086)
Fülöpmami Creative Commons License 2004.09.22 0 0 4094
kivancsi lennek mi van monyocskaval es a felette lakast berlo csurhevel, nagyon eltunt szegeny
oregmedve Creative Commons License 2004.09.22 0 0 4093
Jol hangzik :-)
Előzmény: Nikkelezett nikk (4075)
waterstiller Creative Commons License 2004.09.22 0 0 4092
Fülöpmami: Meg tudlak érteni, én is ellenzem az öldöklést, de hiába _tudom_ hogy Magyarországon nincsenek mérges kígyók, ha meglátnék egy ilyen piros-fekete szépséget, elhűlnék (és akkor én lennék a hüllő, hehe). Elvégre tigrist is láttak már a Baranyában ;) arról nem is beszélve, hogy némely elmebeteg polgártársunk miket tart háziállatként...
Előzmény: Fülöpmami (4089)
zAcsKO Creative Commons License 2004.09.21 0 0 4091

hát nem tudom, de az egyiken egy I love BSA feliratu polo volt és egy kamera volt a kezében:-) na de nem offolok tovább, megyek aludni, remélem zavartalanul:)

Előzmény: Caipi (4090)
Caipi Creative Commons License 2004.09.21 0 0 4090
Áááá! Helyben vagyunk! Szóval azt gondolod, hogy a szomszédod fészekrakó, computerkedvelő páncélosokat tenyészt és küld a nyakadra... Akarsz beszélni róla?:-)
Előzmény: zAcsKO (4088)
Fülöpmami Creative Commons License 2004.09.21 0 0 4089
hat jo akkor bevallom egy gyava fereg vagyok, de zarjuk le az ugyet, nem szeretnek a topik tortenetebe mint kigyogyilkos fennmaradni
zAcsKO Creative Commons License 2004.09.21 0 0 4088

talán, de nem bizonyított, hogy nem a szomszédból jönnek át, mert a fészkük nem tudom hol van (persze lehet, hogy a levegőben alszanak repülés közben?)

Előzmény: Caipi (4087)
Caipi Creative Commons License 2004.09.21 0 0 4087
Már ne haragudj, de a Te páncélosaid nem szomszédok, hanem lakótársak..:-) Ergo zacskoff esete forog fenn..
Előzmény: zAcsKO (4086)
zAcsKO Creative Commons License 2004.09.21 0 0 4086

bár ez off, de egyszer fejjel majdnem nekiusztam a balatonban egy vizisiklónak, kiállt a feje a vízből, na ott megdöntöttem a gyorsuszás rekordját, szóval nem mindig a kígyó menekül:) egyébként egy kígyót én nem bírnék elpusztitani, mert azt hiszem rémálmaim lennének, egy rongygyal el kell kapni aztán be egy dobozba és elvinni a világ végére.

Ha már az állatvilág is szomszédságnak számít, akkor engem egy egészen apró bogárka szokott bosszantani (pontosabban egy egész bogár-bűnbanda). A drága este támad amikor ülök a gép előtt és alapvetően nem csinál semmi rosszat, csak fél percenként elrepül a monitorom előtt majd eltűnik a semmmiben. Iszonyat idegesítő, és nagyon nehéz elkapni, de ha lecsapom akkor mindig jön helyette egy újabb másnap, de egyszerre mindig csak egy van jelen. akkora mint egy muslica, csak páncélos háta van.

Előzmény: Biovadász (4085)
Biovadász Creative Commons License 2004.09.21 0 0 4085
Nem nagyon van (nincs) olyan kígyó, amelyik annyira mérges lenne hogy hobbiból téged harapdáljon. :)

Veszélyt csak akkor jelent (ha egyáltalán mérges kígyó volt) ha sarokba szorítod, véletlenül rálépsz, vagy meg akarod fogni.
Imho csak akkor lehettél veszélyben (ha mérges volt) amikor nekimentél a vascsővel.
Még nem nagyon hallottam olyanról, hogy egy kigyó ne fogta volna menekülőre ha van rá lehetősé. Esetleg 1-2 nagyon agresszív faj, de annak is alaposan fel kell húzni az agyát.
Előzmény: Fülöpmami (4081)
Biovadász Creative Commons License 2004.09.21 0 0 4084
Melyik országban történt ez?
moonshadow Creative Commons License 2004.09.20 0 0 4083

Igaza van biovadásznak, mit kell betojni egy aranyos kis kígyótól?

Nyár elején megyek hazafelé és van egy hely ahol az aszfalt út mindkét oldalán nádas van. Egy sikló át akart menni, de kellemesen meleg volt neki az aszfalt ezért elszunyókált.

Hazavittem, mert úgyis elcsapta volna az autó.

Azután végül is elengedtük külterületen egy időszakos tó mellett.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!