Keresés

Részletes keresés

Kovacs Nocraft Jozsefne Creative Commons License 2014.12.31 0 0 21175

Köszönöm, de nincsen szükségem a kioktató és lekezelő stílusodra. Tanácsot kérni jöttem ide, kérdeztem a hozzáértőket, hiszen nem értek a témához. Erre jön pár nagy arcú emberke, pl. te, és fennhéjázó hangon kioktat. Ugyanezt megtehetted volna tisztességes, emberi hangnemben is. 

"A macskaalom szép,esztétikus látvány nyújtana."

Ilyen a szilikonos macskaalom: 

Semmivel sem rondább, mint a gyári páramentesítő golyócskák. Ha ugyanezt gyári páramentesítőként árulnák, semmi bajod nem lenne vele. :D

Mindegy, nagyon köszönöm a lekezelő, nagyképű és sértő szavaidat, én is boldog új évet kívánok neked. 

Előzmény: ganser (21168)
elemes2 Creative Commons License 2014.12.31 0 0 21174

tartalmilag semmi kifogásom (nem is lehetne, mert nem értek hozzá).

csak nem mindegy, hogyan.

Előzmény: kiss_atti (21173)
kiss_atti Creative Commons License 2014.12.31 0 0 21173

A szubjektumot nyugodtan kizárhatod,

nem értékelési szempont.

A kérdező - szakmai szemmel - butaságot készül(t) ???? elkövetni - ami full amatőrként nem hiba -,  a szakmai oldal erre felhívta a figyelmét - ki előbb, ki később - , a nem szakmai, "hozzáértő" közönség meg elkezdett vele beszélgetni a hülyeségről, szétoffolva a topicot.

Ezúton szeretném felhívni - még a BÚÉK előtt - a T. Közönség figyelmét, hogy attól, mert egyszer kicseréltette a saját ablakait, még nem vált a téma avatott tudójává és az igazság egyedüli letéteményesévé, max. egy ablakcsere és a hozzá tartozó internetes okosságfelszívás során többet tudott meg a témáról, mint Jancsinénnye, akinek nincs internet elérése és a nyílászárói is az ötvenes évek közepén kerültek beszerelésre.

Mi, akik ezzel foglalkozunk, nagyon sok mindent nem tudunk, nem ismerünk, folyamatosan tanulunk, tapasztalatokat szerzünk, hibázunk és igyekszünk tanulni a hibáinkból, naponta többször találkozunk olyan megoldandó problémákkal, amivel a T.Közönség sosem - még interneten sem, nemhogy IRL - fog találkozni.

Még ehhez képest is szűklátókörűségre vall  következetesen ignorálni a jelen lévő szakma véleményét és passzírozni a szart.

Na, Boldog Új Évet kívánok minden kedves topictársnak !!

:-)))

Előzmény: elemes2 (21171)
Proxima76 Creative Commons License 2014.12.31 0 0 21172

azokból itt nincs hiány.... tisztelet a kivételnek.

Előzmény: elemes2 (21171)
elemes2 Creative Commons License 2014.12.31 0 0 21171

csak a modortalan, kioktató stílusúakat.

Előzmény: kiss_atti (21169)
Törölt nick (X) 2014.12.31 0 0 21170

Én is meditàltam rajta, hogy reagáljak-e bármit is... Aztán végül úgy döntöttem, hogy kijutott Nekem így évvégére bőven, úgyhogy feleslegesen nem kezdek bele egy efféle értelmetlen társalgásba, de hozzáteszem, hogy Neked is, illetve Kiss Attinak is teljesen igazatok van, de hát szerencsére ezt az ügyet nem Nekünk fog kelleni megoldani, legalábbis Nekem biztos hogy nem! :)

... ezúton szeretnék Mindenkinek Sikerekben Gazdag Boldog Új Esztendőt Kívánni! ;)

kiss_atti Creative Commons License 2014.12.31 0 0 21169

Az összes szakembert ki fogja IKSZelni...

:-))))

ganser Creative Commons License 2014.12.31 0 0 21168

Tisztelt asszonyom!
Három napig gondolkoztam rajtad,hogy érdemes e válaszolni.

Bocsánat,de nem bírtam megállni....

Lassan sikítok az ostobaságoktól.

Olyan, hogy légmentes zárás,csak a fejedben létezik.

Még laboratóriumban sem,nemhogy egy porózus,légáteresztő falnál.

Biztos lehetsz benne ,hogy 2-3 év elteltével hányás módon koszosak lennének a belső oldalak.

A macskaalom szép,esztétikus látvány nyújtana.

Biztos megnyerné az igényes vásárlók tetszését.

Hogy ilyen esetben engem hová küldenének a vevők azt nem mesélem el,mert anyukám-Isten nyugosztalja-csuklana.

A két fix beépítése egymás mögé is érdekes lenne a gyakorlatban.

(persze eleméletben mindenki nagyon precízen megtudja csinálni!)

Az első beépítése és üvegezése után megvárnám míg kivakolják,glettelik,festik a kettő között hézagot és utána szerelnék a másikat?

Esetleg összeragasztanád a két tokot és a belsőt üveggel és macskaalommal együtt szerelnéd be?

Üvegtörésnél ,repedésnél meg szétvernéd a házat?

Persze ha reméled,hogy pár év múlva már nem ott fogsz lakni,akkor egyszerűbb az ügy.

A gondokat meg hagyjuk másra-engem vigyél fel a padlásra.

Előzmény: Kovacs Nocraft Jozsefne (21108)
kiss_atti Creative Commons License 2014.12.30 0 0 21167

Ne viccelődj vele,

még a végén Téged is büntibe helyez, és kiiXXXel...

:-)))

Előzmény: gabeeen (21166)
gabeeen Creative Commons License 2014.12.29 0 0 21166

Legjobb az lesz ha 2 *38-as téglából építed a házat,ha már az ablakot is duplán teszed had szóljon :D

Előzmény: Kovacs Nocraft Jozsefne (21160)
Kovacs Nocraft Jozsefne Creative Commons License 2014.12.29 0 0 21165

Nem csoda, a 30 N+F belső falakhoz ajánlott. 

Bocsánat az eddigi offtopicokért, most már én is befejezem. 

Előzmény: Petya79 (21158)
Kovacs Nocraft Jozsefne Creative Commons License 2014.12.29 0 0 21164

Sajnos nem látom, hol lehet opptopicra állítani a hozzászólást. :(

"a b30 jobb hőtároló tömege is a nagyobb tömegéből adódik"

Nem csak. Ha a tégla hőszigetelése jobb, akkor a belső falfelülettől kifelé haladva az adott rétegből egyre nehezebben jut be a hő a ház belsejébe, így azonos tömeg esetén is romlik a hőtároló képesség - hasonlóan az EPS-zsalus megoldásokhoz, ahol belül is van szigetelés. Ezért érdekes módon a tégla rosszabb hőszigetelő képessége is hozzájárul a jobb hőtároláshoz. 

Előzmény: Törölt nick (21162)
kiss_atti Creative Commons License 2014.12.28 0 0 21163

mert mindez nagyon off topik itt

---

Köszönjük.

Illetve : köszönöm. van erre megfelelő topic.

:-)

Előzmény: Törölt nick (21162)
Kovacs Nocraft Jozsefne Creative Commons License 2014.12.27 0 0 21161

"mennyi hőszigetelést tenne (16 cm grafitos), hanem az, hogy megéri-e erre még tenni, megtérül-e belátható időn belül. sajnos nem.)"

Utólag már nem biztos, hogy megtérül, de ha új háznál képes kiváltani egy komolyabb fűtési rendszert, akkor megérheti. Persze ez már a passzívház szintje... 

"az eps zsalus megoldásokkal is ez a legfőbb bajom, hogy elrejtik a hőtároló tömeget a belső szigeteléssel"

Nekem az árával is van bajom, :( Ha jól rémlik, 19k körül lenne 1m2 fal, plusz a beton.  

Előzmény: Törölt nick (21159)
Kovacs Nocraft Jozsefne Creative Commons License 2014.12.27 0 0 21160

Van valakinek tapasztalata a 38 K hanggátlásáról? Tudom, van gyári adat, de személyes tapasztalat is érdekel. 

Előzmény: Petya79 (21158)
Petya79 Creative Commons License 2014.12.27 0 0 21158

"Sajnos, a 30NF hanggátlása kaqkkszar szinvonalat képvisel,"

Ezt csak megerősíteni tudom. :-) A külső vakolás hiánya nálam csak rátesz még egy lapáttal. Szerencsére itt szinte egyáltalán nincs forgalom, úgyhogy befelé nem szűrödik zaj, viszont gyakorlatilag minden kihallatszik...

"Nekem sajnos, 30N+F-em lett, így ráment a kőgyapot, de ma már B30cal építkeznék..érdemes szerintem megfontolni."

Ugyanígy látom én is. Legfeljebb 4-5 centi plusz szigetelés kellett volna a mostani 10 centi EPS helyett...

Előzmény: epitkezes1 (21145)
Petya79 Creative Commons License 2014.12.27 0 0 21157

"ha a házat aktívan temperálod, akkor talán nincs akkora jelentősége a hőtároló tömegnek,"

Pedig fűtési időszakban sem hátrány, de én nem is kötném egy konkrét évszakhoz. Gondolj csak például a vályogházakra nyáron.

"ha jól emlékszem, 70 m2-es házról van szó. a fogyasztásod irigylésre méltó :), de ha beleszámolom, hogy 2,7x akkora teret fűtünk és nyílászáróból is arányosan több van, akkor máris túlélhető az a kb. 200 m3 gáz, ami novemberben elment, és amit úgy leszóltál ;)"

Az természetes, hogy egy nagyobb háznak nagyobb a fogyasztása. Nem véletlenül gondolkodtam végig viszonylag kis alapterületű házikóban. De ha a két ház fűtés-rezsiköltségét szeretnéd összehasonlítani, akkor nem a lakótér méretével, hanem inkább a határoló falfelülettel lenne érdemes kalkulálnod. Én a 200 m3-es novemberi gázfogyasztásod továbbra is sokallom, és ez szerintem a gyengébb szigetelésnek tudható be. Az átlaghőmérséklet az előző hónapban 8 fok volt, -1 fokos minimum és 19 fokos maximum hőmérséklettel.
Mi lesz, ha beköszönt az igazi tél?

Előzmény: Törölt nick (21144)
Petya79 Creative Commons License 2014.12.27 0 0 21156

"A gázfogyasztásod nagyon kedvező, de sajnos az igen enyhe idő miatt nem biztos, hogy jellemző."

Valóban nagyon enyhe volt a tavalyi tél, de január végén egy kis időre azért megmutatta a fagyosabb oldalát
is. Azon a héten a gázfogyasztás nem ugrott meg jelentősen. De persze kíváncsi leszek, hogy egy ahhoz hasonló,
tartósabb hideg időszakban hogy alakul a dolog. Mindenesetre nem hiszem, hogy az elkövetkezendő években a skandináv éghajlati viszonyoknak megfelelő időjárással kell majd számolni, így aztán a lábazaton kívül semmilyen komolyabb hőszigetelést nem tervezek, a "gagyi" ablakok is bőven kiszolgálnak.  

Előzmény: Kovacs Nocraft Jozsefne (21142)
epitkezes1 Creative Commons License 2014.12.27 0 0 21155

ah so,

akkor legalább a figyelmem jó vót :)))

köszönjük a pontosítást!

Előzmény: kiss_atti (21154)
kiss_atti Creative Commons License 2014.12.27 0 0 21154

Exportra ment,

A magyar piacon sosem jelent meg.

Előzmény: epitkezes1 (21153)
epitkezes1 Creative Commons License 2014.12.27 0 0 21153

elnézést, akkor valszeg rosszul figyeltem, amikor hallottam :D pedig impozáns, 110mm-es profilról volt szó .. :/ kár érte.

Előzmény: kiss_atti (21152)
kiss_atti Creative Commons License 2014.12.27 0 0 21152

kapható itthon 4 rétegű is (füzesabonyban tudtommal 1-2 éve már gyártásban volt)

--

A tudomásom szerint nem volt gyártásban.

Mondjuk úgy, hogy tudnék róla, ha lett volna ilyen belföldi forgalomban...

:-))))

Nem összekeverendő - esetleg - egy háromrétegű, de ragasztott biztonsági üvegezéssel, ahol valóban négy üvegtábla van - de csak két távtartó.

Kovacs Nocraft Jozsefne Creative Commons License 2014.12.27 0 0 21151

Valóban nem erre az árszínvonalra van szükségem, azért köszönet epitkezés1-nek a linkért. Annyi azért kiderült, hogy alapvetően nem ördögtől való a négy rétegű ablaküveg. 

Előzmény: Proxima76 (21150)
Proxima76 Creative Commons License 2014.12.27 0 0 21150
Az oknoplast ki...tt drága, az egyik legrosszabb ár/érték aránnyal rendelkezik. Tapasztalatból tudom. Az eddig írtak alapján nem erre van szüksége.
Előzmény: epitkezes1 (21149)
epitkezes1 Creative Commons License 2014.12.27 0 0 21149

az abonyihoz nem, azt csak úgy hallottam. viszont rákerestem, és itt mintha lenne egy konkrét termék is: http://www.oknoplast.hu/hu/ablakok/ablak-tipusok/winergetic-premium-passive

Előzmény: Kovacs Nocraft Jozsefne (21148)
Kovacs Nocraft Jozsefne Creative Commons License 2014.12.27 0 0 21148

"Nyílászáróból egyébként kapható itthon 4 rétegű is (füzesabonyban tudtommal 1-2 éve már gyártásban volt), így ha az kell, az is megoldható"

Tudsz esetleg linket adni? Esetleg márkanevet, amire kereshetnék? 

Kovacs Nocraft Jozsefne Creative Commons License 2014.12.27 0 0 21147

"a 30NF egyébként nem rossz megoldás"

Egy helyen most 3,000Ft/m2 áron látom, és rosszabb ugyan a hőszigetelése, viszont pár cm plusz EPS-sel kiegyenlíthető, és még mindig olcsóbban kijön. 

Szerintem a hőtároló tömegnek leginkább akkor van jelentősége, ha lökésszerűen jön a hideg és a meleg. Az aktív (inkább gyors reagálású) temperálás jó viszonylag lassan változó körülmények között, ám mi van az átmeneti időszakokban, amikor nappal hűteni, éjjel meg fűteni kellene kis hőtároló tömeg esetén? Pl. tavasszal vagy ősszel nappal jó meleg van, a kis hőtároló tömeg miatt hűteni kell a házat, míg éjszakára úgy lehűl a levegő, hogy fűteni kellene. 

De ugyanez van napsütéses téli napokon, amikor napközben a besütő nap annyira felmelegíti a házat, hogy ki kell dobni a fölösleges meleget. Este és éjjel meg fűtéssel kell pótolni. Kellően nagy hőtároló tömeg esetén ez szükségtelen, mert a tömeg eltárolja a plusz meleget. Ez persze evidencia, de néha megfeledkezünk róla. 

Előzmény: Törölt nick (21143)
epitkezes1 Creative Commons License 2014.12.27 0 0 21145

Sajnos, a 30NF hanggátlása kaqkkszar szinvonalat képvisel, ezért kénytelen az ember a marhadrága kőzetgyapotot rátenni, ha nem szeretné, hogy az utcazaj befigyeljen a kéróba. Ezzel egyenértékű hangszigetelést lehet elérni a B30as fal + olcsó EPS kombóval, aminek a hőtároló tömege is barátságos. Nekem sajnos, 30N+F-em lett, így ráment a kőgyapot, de ma már B30cal építkeznék..érdemes szerintem megfontolni.

Nyílászáróból egyébként kapható itthon 4 rétegű is (füzesabonyban tudtommal 1-2 éve már gyártásban volt), így ha az kell, az is megoldható. szerintem, az ablakfelület/fal arány kicsinysége miatt viszont bőven elég a 3 rétegű minőségi (nem passzívház) ablak is, egy jó AE házhoz.

Szobánként 1-1 nyitható ablak szerintem elég, de annyi kell is (gyors légcsere igény esetére). van fix ablakom is (2db a nappaliban), teljesen jó, viszont ha redőny kerül elé, az turbószopás. valami galambszar-szerűt nézegetek már egy éve rajta a belső oldalon..fain. majd egyszer leszedem a redőnyfedelet, de azért az nem 1 perces meló.

Előzmény: Törölt nick (21143)
Kovacs Nocraft Jozsefne Creative Commons License 2014.12.27 0 0 21142

Épp a hőtároló tömeg érdekében gondoltam arra, hogy a válaszfalakat tömör téglákból csinálom meg. A határoló falakat nem, mert a rosszabb hőszigetelés mellett még sokkal drágább is egy m2 fal. Már ha találok vételre elég bontott tömör téglát. Még képlékeny a dolog, sok függ az ártól. 

A gázfogyasztásod nagyon kedvező, de sajnos az igen enyhe idő miatt nem biztos, hogy jellemző. Régebbről meg hát nincsenek adataid, mivel csak másfél éves a ház. 

Előzmény: Petya79 (21135)
Kovacs Nocraft Jozsefne Creative Commons License 2014.12.27 0 0 21141

Belátom, igaza van Proximának, kell min. 2 nyitható ablak. Inkább csak meghibásodás esetére, mert a BLDC ventilátorokat akkuról járathatom áramszünet alatt is. Nálunk errefelé sajnos nem ritkák az áramszünetek. Pl. pár hete a gallyazáskor a bejelentett 2 nap helyett három napon át nem volt villany napközben. 

Előzmény: Petya79 (21136)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!