OTP is hasonló abcde hullámokkal, csak abban még nem hiszik el, így pirosak az emelkedő gyertyák, nagyon szeretnék a 200napos visszatesztet a befektetők.
Az eredetileg FöldHitel és jelzálog Bank állami irányítású bank. Egy kifizetőhely, mint az Eximbank. Talán ez a tevékenysége okozza a folyamatos veszteséget.
Akkor Te adod. Én kitörést várok fel az ékből és a nagy pakkomat vissza kell vennem, ezért megpróbálom. Ha megint lentebb megy, az nekem csak jó. Ha felfele megy, az is, de nem fogom tudni összeszedni a pakkot akkor a tépésben
Tegnap éjjel munkában olvastam ezt a storyt, nekem kicsit gusztustalan ez a családi biznisz. Nem lennék meglepve ha ma jól bezuhanna a Konzum árfolyama, igaz elsősorban nem ezért, hanem mert a beszámolóban elég ellenmondásos információk szerepelnek a Hunguest Hotels megszerzéséről. December 29-et ír a beszámoló, miközben már hónapokkal ezelőtt be lett jelentve a BÉT-en, hogy a Konzum megszerezte. Mérlegben meg sincs említve, pedig még ha dec. 29.-én is szerezték meg akkor a dec. 31 napjával készült mérlegnek tartalmaznia kellene róla valamit, vagy tévedek? :)
Mészáros Lőrinc a gyerekeit ülteti be új tőzsdei cége igazgatóságába2017. április 5. 08:05
Új igazgatósági tagok a Konzumnál
Közzétette a közgyűlési előterjesztéseit a Konzum, amiben a szokásos pontok mellett talán egy érdekesebb van, amiben új igazgatósági tagok megválasztásáról dönt majd az április 26-án tartandó közgyűlés. Az egyik igazgatósági tag, Forczek László lemond igazgatósági tagságáról, ezen felül a Konzum további két igazgatósági tisztséget alapít, a megüresedő pozíciókba pedig Mészáros Lőrinc három gyermekét, Mészáros Ágnest, ifj. Mészáros Lőrincet és Mészáros Beatrixot választhatja meg a közgyűlés. Az igazgatóság elnökének tiszteletdíja havi 50, az igazgatósági tagok tiszteletdíja havi 35 ezer forint. Mészáros Lőrinc gyermekei egyébként aktívak a családi holdingban, ott vezető pozíciókat töltenek be.
Az előterjesztésekből egyébként az is kiderül, hogy a részvénytársaság mérleg szerinti eredménye -20,8 millió forint lett, konszolidált szinten 47,4 millió forint veszteséget ért el tavaly a vállalat, amely az áprilisi közgyűlést követően Pécsről Budapestre teszi át a székhelyét.
Idén lett nagy sztori a Konzum (és az Opimus) Február végén jelentette be a Konzum, hogy Mészáros Lőrinc 19,57 százalékos részesedést vásárolt a vállalatban, ez a bejelentés pedig alaposan megmozgatta a Konzum árfolyamát, kevesebb mint két hét alatt 57 forintról 204 forintra emelkedett az árfolyam. Ezzel párhuzamosan egy másik hazai tőzsdei cég, a BUX indexben is szereplő Opimus árfolyama is nagyot emelkedett, kiderült ugyanis, hogy Mészáros Lőrinc abban a cégben is tulajdonos lett. A BÉT honlapján tett bejelentések alapján Mészáros tovább növelné a két cégben a részesedését, az Opimusban magánszemélyként összesen 24,37 százalékra, a Konzum érdekeltségei (Konzum PE Magántőkealap, Konzum Management Kft.) összesen 40,4 százalékos tulajdont szereznének a vállalatban. A Konzumból Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért kivásárolták a korábbi nagytulajdonos Forlev Kft.-t, ezzel Mészáros Lőrinc 19,57 százalékos, Jászai Gellért pedig magánszemélyként 10,43 százalék, a Konzum PE Magántőkealapon keresztül pedig további 45 százalékos tulajdont szerezne az általa irányított vállalatban.
Mi van ezzel a bankkal? Amióta tőzsdézem szerintem egy nyereséges beszámolót nem tudott publikálni, akkor ez is minek van nyitva, és minek van tőzsdén?
"Rekordveszteség év végén az FHB-nál2017. április 5. 06:58Az egy évvel korábbinak a másfélszeresére rúgó, 15,5 milliárd forintos adózás utáni veszteséggel zárta 2016-ot az FHB Jelzálogbank. Az utolsó negyedév hozta a veszteség döntő részét (13,7 milliárd forintot) egyszeri negatív adóhatások és a megképzett hitelezési értékvesztés miatt, így jórészt egyszeri tételek húzták le a bank tavalyi teljesítményét."
"ChessBrain, kérlek köszönd meg a nevemben Saruman akkori munkáját. Időnként hasznát vettem én is az általa mentett adatoknak és soha nem tudtam megköszönni neki. Köszi, ha megteszed. Látom, a másik helyen aktiv most is. De nem akarok ott zavarni."
Azért akartam őt meghivni ide, mert a mentalitása és a szakmai hozzáállása alapján inkább lett volna idevaló, mint oda.
A másik ok, amiért meg akartam hivni, hogy jelenleg egyedül vagyok nő itt a fórumon. Vele együtt legalább ketten lennénk.
A régi Chartcenteren ott volt a Dorottya meg a Batti, de ők a költözködés során sajnos lemorzsolódtak. Attól pedig nem kell félned, hogy esetleg másokat is idecsőditene. Tudom, hogy ha jönne, akkor egyedül jönne.
Elolvastam. Szerintem ne erőltessük a másik fórumos embereit toborozni ide. Ott megtalálod. Ez a társaság nem vevő az ottani népre. Egy ottani követett egyén hozza a többit, nem kéne szerintem. Akit keresel, ott megtalálható.