Keresés

Részletes keresés

HathorChart Creative Commons License 2017.04.17 0 0 1802

Előzmény: Mr_Tc (1801)
Mr_Tc Creative Commons License 2017.04.17 0 0 1801

Jól látszik a forgalmi grafikonon, hogy 2005 eleje és 2006 közepe között duplázódott a forgalom, pedig már javában dübörgött az internet, és ráadásul 2 éven keresztül maradt is a kiemelkedő forgalom (tetőépítés :-)). Majd 2010-ben jött még egy jelentős forgalomnövekedés a tetőn lévő felezés után, és azóta beálltunk a földbe (az utóbbi 1,5 évről sajnos nincs statisztikám, de vélhetően nem volt jelentős változás a 2015 közepéhez képest). Kb. 2001-ben volt hasonló apátia a határidős forgalomban, mint ami most van, igaz hogy ott is majd 4 év telt el, amíg a lokális mélypont, és egyben a forgalmi mélypont után 2005-től volt egy nagyobb forgalmi fellendülés. Ebből a logikából a 2015-ös mélypont után most 2018-2019-ben kellene megugorjon a forgalmunk. :-)

BET határidős forgalom 2005.01-2015.07. között:

Előzmény: PitykeG (1799)
ChessBrain Creative Commons License 2017.04.16 0 0 1800

Ha van egy kis időtök, szeretném, ha megnéznétek ezt a filmet:

https://www.youtube.com/watch?v=nPY6UynOV2k&t=9s

PitykeG Creative Commons License 2017.04.16 0 0 1799

Egyetértek. Sajna az árjegyzők nem tudnak megfelelően fedezni, mert a prompt blue is illikvid lett (OTP könyve tök üres).

Díjcsökkentés, letétcsökkentés a profibb spekiknek alapvetően nem hiszem, hogy annyira releváns, nekik a likviditás hiányzik.

A régi forgalom,likviditás már nem fog sose visszatérni, mert azóta az internetnek hála kinyílt a világ.

Egy kezdő kis speki egy CFD brókernél kvázi korlátlan likviditás mellett Bux-hoz képest ultra kicsi spreadre tud kötni szinte bármit.

Ráadásul sok termék 24 órás, vagy legalább 14 órás, tehát a gap kockázat is kisebb.

(És ha hazait akar, akkor BUX-ot is lehet kötni pl. XTB)

Kik vannak még a Bux határidőn? Szerintem nagyobb hal csak az maradt, aki legalább már 2006- 2008 előtt is itt volt és megszokásból maradt (pl. látjuk Hathor se képes váltani a certikről a sokkal jobb CFD-re).

BUX-nak egyetlen előnye, hogy 4 blue határozza meg a mozgását, ill. talán az itteni intézmények jobban együtt mozognak, mint a kintiek, tehát esetleg-talán lehet azt gondolni, hogy jobban ki lehet számítani a mozgását (persze tudjuk, hogy nem, mert sokszor a többi piac ellen mozgunk).

Szóval egy kezdő spekulánst nem tudom mivel lehetne rávenni, hogy Bux határidőt kössön, mivel a hazai pályán kívül csak hátránya van?

A itt maradt régieket nem kéne elüldözni a jelenlegi még vegetáló dec. hati szétverésével.

Igen, jót tenne a likviditásnak az 50 pontra álló 50k, bár megértem miért nem teszik így az árjegyzők.

És Hathor tényleg el van tévedve, mert amint elkezdené ütögetni mondjuk a júniusi árjegyzést és esetleg nyerne rajta folyamatosan, hirtelen tuti kiállnának onnan is, mivel az árjegyző broki se jótékonysági intézmény.

Előzmény: Kard (1798)
Kard Creative Commons License 2017.04.16 0 0 1798

Igen, tudom hogy lehet fedezni. Csak épp ha hozzászámolod a spreadeket (0.1-0.3%) amik a bluekban vannak meg az oda-vissza kötés jutalékát (0.4%) akkor 0.5%-0.7% jön ki. Az pedig a mai árakkal kb. 200 pont és még az árjegyző nyeresége nincs is benne. Ezért írtam az árjegyzőnek - ha tényleg akarnak likvid hatit - bizony nulla jutalék közelében kéne kötnie akkor talán tudna hozni egy 70-80 forintos spreadet de még ezt is nagyon nehéz. Ez ellen viszont az itthoni brókercégek lázadnának fel, mert akkor egyes ügyfeleik akik a prompt piacon vennének teljes bux kosarat inkább az árjegyzőn keresztül vennének "nulla jutalékért" papírt.

Abban viszont egyetértek ha bevezetik az xx03-at, xx06-ot meg a xx09-et azzal tényleg beverik az utolsó szöget a koporsóba.

Előzmény: Mr_Tc (1795)
ChessBrain Creative Commons License 2017.04.15 0 0 1797

Amúgy mindenkinek további kellemes ünnepeket kivánok!

ChessBrain Creative Commons License 2017.04.15 0 0 1796

Én is azt gondolom, hogy az évközben lejáró határidők bevezetése nem oldana meg semmit. Sőt, inkább rontana a helyzeten. Igy is alig van forgalom a BUX határidőben. Ha a traderek egy része évközben lejáró határidőket kötne inkább, akkor az évvégi lejáratban még kisebb lenne a forgalom, az évközi lejáratokban meg kalimpálna két-három trader, és az is előfordulhatna, hogy napokig nem lesz kötés. Hiányzik ez valakinek?

Előzmény: Mr_Tc (1793)
Mr_Tc Creative Commons License 2017.04.15 0 0 1795

Először egy likvid terméket kellene összehozni (pl. 1712), és nem a meglévőt még széttördelni, mert így az összes ("új", és régi) termék is kereskedhetetlenné fog válni illikvid mivolta miatt, mert az amúgy is "imbolygó szék lábát is kihúznák".

A kockázatot az árjegyző kezelhetné úgy, hogy fedezi az ügyleteket a 4 blue chip részvénnyel. Régen is láttunk már ilyet, akkor az egész bux kosárt adták, vagy vették, de most a 4 nagy fedezi a kosár 96,06%-át. (2017.03.01-től => Mtel 9,08%, Mol 28,05%, Otp 34,93%, Ricsi 24%) Ahogy az árjegyzést is egy rutin végzi a prompthoz kötve, ugyan így a fedezeti ügyleteket is össze lehetne kötni ugyan azzal a programmal.

Előzmény: Kard (1794)
Kard Creative Commons License 2017.04.15 0 0 1794

Most ez az új mesterterv, hogy nem a 1712-őt erősítik, hanem a köztes lejáratokat akarják tolni? Ha mondjuk ezt jól kommunikálnák és év vége után vezetnék be még talán lenne is értelme. A letét szerintem nem probléma, a brokiknak kell valamekkora biztonság. Én nem csökkenteném. Az árjegyző már más kérdés de az meg nehéz, mert nem tudod a kozkázatokat kezelni jól. Mindenki aki nem tudna adni a prompton ütné az árjegyzőt.

Az egy jó stratégia lehetne a béttől, hogy a határidőre mondjuk nem kér kötési díjat egy évig. Esetleg visszaemelnék a multipliert 2x vagy 5x-ére a mostaninak úgy, hogy a díjak maradnak ugyanott.

Előzmény: Mr_Tc (1793)
Mr_Tc Creative Commons License 2017.04.15 0 2 1793

Túlbonyolítják a BET-es "szakértők" a határidő sorsát.
Elég lenne a mindenkori decemberi határidőbe 50-50 pontra az azonnalitól, 50-50K ajánlatot betenni.
Ehhez képest megy az 5letelés a közelebbi határidőkre, mert Hathor azt hiszi, hogy neki az jó lenne.

Régen 3.000K volt az átlag forgalom, a kiugró meg 6.000K, ami a mostani 30.000K-nak, és 60.000K-nak felel meg a tizedelés miatt.
Ehhez képest van most kiemelkedő napokon 3.000K, ami a huszada a réginek (a nyitott állomány is töredéke a korábbinak).
Mindez történt a régi töredékelés ellenére, illetve a kötésdíj, és a letétek emelésének örömére (ez utóbbiak a lényeg).
Tehát a forgalom élénkítéshez elég lenne a kötésdíjak, és letétek csökkentése, és 50-50K-s árjegyző 50-50 pontra az azonnalihoz.

A "zsenik" most kitalálják, hogy a 9.000K nyitott kötésállományt még tovább bontják havi, negyedéves, és decemberi kötésekre.
Ha ez "sikerül", akkor lesz 5.000K decemberi nyitott állomány, meg 4.000K több havi letétben el/szétszórva (ez az új spanyol viasz).
Hathor örül, mert azt hiszi, hogy mindig tud az árjegyzővel kötni szűk spread-re ("Bearnek és nekem jó lesz"), de a gyakorlat az lesz, hogy újra eltűnik majd az árjegyző, pláne akkor, amikor szükség lenne rá (na meg a nyitó, és záró szakaszokban, meg intenzív elmozdulásoknál), és "öröm" lesz zárni, vagy nyitni úgy, hogy a rövidebb határidőben lesz majd összesen 1.000K nyitott állomány ... elképzelhető, hogy mennyivel üresebb könyvekkel, mint most a 0712-ben. Igazi nagy szívás lesz, pláne záráskor, amikor kiderül, hogy még messzebb vannak az ajánlatok a mostanitól. Az csak hab a tortán, hogy 1-2 tudatlanabb speki csak akkor jön majd rá, hogy ott nem tudja decemberig finanszírozni a kisebb poziját, hanem havonta nyithatja, meg zárhatja, mert kifut a termék, és emiatt később tovább csökkenhet majd az eddig is gyér likviditás.

De nem baj, mert a bróker cégek ideig-óráig megint jól járnak, mert a BET kifizeti nekik az extra jutalékot az új árjegyzési "munkáért", és plusz bevétel a rövidebb kifutású határidők miatti zárás-nyitás költsége is. És a BET is újra lekommunikálhatja, hogy a befektetők milyen örömmel fogadták az új termékeket, és mennyivel élénkült a piac (ugyan úgy, ahogy Hathor örült a nemlétező árjegyzőknek az idei év elején --- igaz, hogy úgy nem nehéz, hogy még mindig azt hiszi, hogy az árjegyzőnek nem kell az azonnalival együtt mozognia, így a normál ajánlatra is azt hiszi/hitte, hogy árjegyző ---, ami persze szimplán az elmozdulás miatt volt forgalomnövekedés, nem az árjegyzők miatt, majd rá hivatkozva lejött a BET közlemény, hogy örültek a befektetők az új ötletüknek ... kár, hogy csak egy ember véleménye az érdekes, és egy fórumot sem olvasnak a sokdiplomás, de gyakorlathoz láthatóan köze nincs "szakértők"). Megint úgy lesz kommunikálva, hogy végre sokak érdeke teljesült, amiből gyakorlatilag csak a brókercégek profitálnak, a BET meg kipipálhatja, hogy megint tett valami "előre mutatót". Azon már senki sem gondolkodik el, hogy korábban mitől volt a mostani forgalomnak sokszorosa ... inkább "kreatív módon" ezt a kis forgalmat is szétforgácsolják még ... gratula hozzá az elméleti "szakembereknek".

Azt tudni kell, hogy a cégeket legalább olyan jól eltartja a 1-200K-t pár naponta nyitó, és záró ügyfél, mint aki százmisiket mozgat meg, de csak évente max 1-2-szer. Nem lényeg a tőke növelése, elég ha sok ügylet mellett nem bukja el a pénzét, mert akkor nem megy el a kedve a rendszeres üzletkötéstől. Ha kisebbet bukik, az külön ösztönzőként hat, mert többet köt, hogy "visszanyerje" a pénzét. Tehát nem érdekeltek a kötésdíj, vagy a letét csökkentésében, ezért minden "kreatív" ötletre vevők, ami növeli a bevételüket, még ha csak rövid távon is ...

Előzmény: Kard (1792)
Kard Creative Commons License 2017.04.15 0 0 1792

Mik az ötletek, mert én olyan sokat nem tudok elképzelni. A spexek léptek le teljesen és a legszomorúbb az egészben, hogy most épp egy tartós emelkedés után vagyunk azaz ilyenkor jönnie kéne a sok új beszállónak (baleknak :) ), de még így is szinte teljesen üres a hati könyve. A héten volt olyan nap amikor az egész napi forgalom 293 darab volt. Még 30 régi kontraktus sem. 10-15 éve egy ársávon ennél több kontraktus volt a könyvben.

Előzmény: HathorChart (1791)
HathorChart Creative Commons License 2017.04.13 0 0 1791

dehogy.. segítem a tárgyalásokat, a határidő sorsától felhasználói oldalról.

USA napi aljas esés

és egy boldog húsvétot hír:

Amerika a világ eddigi legnagyobb nem nukleáris bombáját dobta Afganisztánra2017. április 13. 19:03       A részletekről egyelőre nem sokat tudni, a CNBC értesülései alapján az Egyesült Államok egy GBU-43-as típusú bombát, amelyet csak a "bombák anyjaként" emlegetnek dobtak le a mai napon Afganisztánban. 

Egyre vonzóbb és élhetőbb a főváros. Mi ennek az oka? (x)▾hirdetés
A Fehér Ház bejelentésre alapján a bombát egy barlangrendszerre dobták, ahol feltételezhetően az Iszlám Állam katonái tartózkodtak.

A Pentagon is megszólalt az ügyben:

az amerikai haderő minden elővigyázatosságot megtett annak érdekében, hogy ne legyenek civil áldozatok. Mindazonáltal addig folytatódik az offenzíva, amíg az ISIS-t teljesen meg nem semmissül Afganisztánban

Előzmény: Kard (1790)
Kard Creative Commons License 2017.04.13 0 0 1790

Te akarsz lenni az árjegyző?

Szerintem akkor lehetne kisebb a spread a hatiban ha mondjuk az árjegyzőnek jutalék kedvezményt adnának, hogy olcsóbban tudjon fedezni.

Előzmény: HathorChart (1789)
HathorChart Creative Commons License 2017.04.13 0 0 1789

Még annyit, hogy kemény tárgyalásokban vagyok a BÉT árjegyzésről az illetékesekkel.

Jövőhétre lesz hivatalos közlemény és van három négy megújítási lehetőség is.

MA BÉT vezérrel is beszéltem MOL közgyűlésen.

Törjük az utat. Bearnek és nekem jó lesz

Előzmény: HathorChart (1788)
HathorChart Creative Commons License 2017.04.13 0 0 1788

Köszönjük!

Kellemes Húsvéti ünnepeket mindenkinek!

Sok piros tojást, jó locsolást, Chessnek sok locsolót!

Üdv. H.

Előzmény: Metwolf (1787)
Metwolf Creative Commons License 2017.04.13 0 0 1787

Ne is mond, Richtert shortoltam ma 6822-ről, visszakorrigált 6800-ra de nem zártam mert gondoltam letörik innen, természetesen nem jött be, kis bukóban kidobtam. Nagyon erős a papír.

Kellemes ünnepeket mindenkinek! Boldog nyulat! :)

Előzmény: tru64 (1785)
HathorChart Creative Commons License 2017.04.13 0 1 1786

Nem egyszerű Most minden fejes közgyűléseken volt.

Richternek április 26.-án lesz. majd arra is elmegyek.

Ma is Csányi is ott volt MOLon, meg a BÉT vezér is. Felvonulnak a "nagykutyák" a MOL-OTP páros kzgy-sén. Mtelre nem mennek, az nem érdekes :)

Sajnálom a pozijaidat, én is ma lefele vártam BÉTet, nyugatot.

A 4napos ünnep mindig kockázat, akkor mindig tojik valamit a nyuszi, pláne Húsvétkor :))

Azon gondolkodom átváltok Bluekra TS, TL-el. Kipróbálom. Vettem volna 1000db MOLt 20Kn, most 21Kn egy millát hozott volna.

És még tovább mehet MOL.

Megnézem a kitörési szinteket alakzatokat és rányitok 7szeres tőke áttéttel. Randomnál cipelhető egy hónapig mindkét irány.

Előzmény: tru64 (1785)
tru64 Creative Commons License 2017.04.13 0 0 1785

32400-on lezártam bukóban 100k hati shortot. Úgyhogy jöhet az esés.

Ez a rohadt Richter keresztülhúzta a számításomat :(

HathorChart Creative Commons License 2017.04.13 0 0 1784

Üdv. Gép elé kerültem.

Bux órás emelkedő ék:

DrDax Creative Commons License 2017.04.13 0 0 1783

Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!

HathorChart Creative Commons License 2017.04.13 0 0 1782

én mol kgys utan benezve koszi a kepet, jo ranezni,hogy allunk

Előzmény: ChessBrain (1781)
ChessBrain Creative Commons License 2017.04.13 0 0 1781

Kinagyitottam a csökkenő éket:

.

Előzmény: Mr_Tc (1758)
Mr_Tc Creative Commons License 2017.04.13 0 0 1780

Ricsin betöltve a tetőnél volt órás rés.

Előzmény: Mr_Tc (1778)
PitykeG Creative Commons License 2017.04.13 0 0 1779

De látod, egyelőre shortolni sem jó a BUX-ot

KT -200

miközben 1 perc alatt ugrik fel 100 pontot

Előzmény: tru64 (1776)
Mr_Tc Creative Commons License 2017.04.13 0 0 1778

Hogy a shortosoknak is legyen egy "csont" ... :) Ricsi órás emelkedő ék résekkel:Ugyan az közelebbről:

Mr_Tc Creative Commons License 2017.04.13 0 0 1777

Csak feldobtam egy kontrát, hogy ne legyen olyan fekete-fehér ... a piac meg majd dönt helyettünk. :-)

Előzmény: tru64 (1776)
tru64 Creative Commons License 2017.04.13 0 0 1776

Nem hiszek benne :)

Előzmény: Mr_Tc (1775)
Mr_Tc Creative Commons License 2017.04.13 0 0 1775

Csak belekontárkodtam a rajzodba :-) Mit szólsz egy fordított váll-fej-váll-hoz?

Előzmény: tru64 (1774)
tru64 Creative Commons License 2017.04.13 0 0 1774

tru64 Creative Commons License 2017.04.13 0 0 1773

Szerintem is, de előtte lesz még egy 31,4k-s kör.

MOL 20k

OTP 7500

Richter 6500

Előzmény: PitykeG (1772)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!