Kipróbáltam az STP Dízel injektor tisztítót. Most hogy benne van az autóban, a motor hangja (alapjáraton is) csúnyább, ereje pedig kevesebb van (illetve inkább: nem gyorsul úgy ahogy korábban). Aki már használt ilyet (ha jól tudom többen is), irja már le mit tapasztalt, ha megkérhetem.. Köszi.
Nem a PREMIUM, hanem a SPORT felszereltségűre igaz ez, ugyanis ezt a kettőt hozták ki kétliteres dízellel. A SPORT felszereltségű volt az XS, akár sima 3 ajtós, akár SW.
Én eddig azt hittem vannak itt hozzáértők is, (már bocsánat)!!! Ugyanis az 1.6-os 16v-s, és a 2.0 HDI is XS ként jött ki, azonos felszereltséggel, és rajta van GYÁRILAG az XS felirat!
Na, ha majd látsz egy ICB rendszámú világoskék CC-t Csepelen és benne egy fazont, aki 0-24 simogatja autószeretetből a kormánykerekét akkor köszönj rám, vagy vmi :))
hát inkább este 10 volt mint nyolc.. :) Ezzel énis úgy vagyok. Arra én sem szeretek menni, mert rossz az út, ezért inkább ülök a dugóba a lámpáknál, és anyukázok :)
Hát foggalmam sincs. Azt hittem volt valami "látványosabb" előjele a dolognak... de így...
Az autó nálam van jul vége óta és a vásárlás után két héttel jelentkeztek a tünetek, tehát már egy ideje szenvedek, csak eddig ugyebár levoltam nullázva az autóvásárlás miatt és nem tudtam elvinni rendes szervízbe, na de majd most :)
Nem, nekem ők sokkal magasabb óradijat mondtak (illetve vásárlás utáni átvizsgálásra mondtak magasabb dijat (ugyanarra a munkára), az óradijig nem jutottunk el). Ezért (is) választottam a monorit. Meg előtte utánanéztem a népitéletekben hogy kinek melyikről milyen véleménye van és a monoriról volt több pozitiv vélemény.
Mindennap arra járok. A Soroksárin szoktam jönni a városból, mert a csepeli gyorsforgalmi ált áll, aztán Gubacsis ÖMV és elvileg levághatnék a papirgyár fele, de inkább továbbmegyek a Kossuthon, mert ott jobb az út. Amugy Én se vagyok normális inkább megyek 5 km-rrel többet, csakhogy ne rossz minőségü úton mennjek a kocsimmal. Hát híába, ilyen ez, ha vki betegesen félti a 'vasát' :))) Ilyen este 8 fele láttad a CC-t amugy? :)
Hát akkor nem. Tegnap a gubacsi hídnál az ÖMV kút felé láttam :) És csepelen még nem sok cc-t láttam. Egyszer láttam eddig testközelbő kábró kocsi, annak motor baja volt. Szóval ötletem nincs. Bár elsőre énis valami érzékelőre tippelnék. Valami előtörténete nem volt a dolognak? egyszercsak elkezdte ezt csinálni folyamatosan és kész?
Tisztelet Pulsar, Világoskék a kocsim színe, de sötétben elmegy szürkének. Kertvárosban lakom és tudomásom szerint ott csak nekem van CC-m, szóval ha ott láttál CC-t akkor az Én voltam :) Tényleg, Neked nincs vmi tipped, hogy a tetőmmel mi a lóturó lehet? :)
Ez a leírás nem az üllői Frédi-Béniékről szól? :) Mert tökre ugyanígy csinálják. 2000 óta minden PUGomat oda hordom, és még soha nem csalódtam bennük. A 307 fórumban van, aki az ország másik végéből is inkább hozzájuk viszi a gépsárkányt...
'99-es, 1.1-es kisautóm van. Mostanában megugrott a fogyasztása, de nem értem miért. Nyugodtan vezetek, nem sietek sehova. :) Habár leginkább nagyon rövid távokra használom 1-2 km. Nemrég cseréltem levegőszűrőt, pollenszűrőt és olajat.
Az enyémet 2003-ban vettem szalonból, és akkor csak bőrrel együtt lehetett hátsó elektromos ablakot rendelni. Legalábbis az XS 2.0 HDI-hez. Ez tuti. Viszont a PREMIUM-hoz sem kizárt, hogy csak bőrrel együtt lehetett kérni, akkoriban 400000 ft körüli feláron. Gyanítom, hogy ha a PREMIUM-hoz volt, akkor lett volna az XS-ekhez is.
Belül finomabb velúr kárpitokkal díszítették, Kívül pedig 14 colos Bohémian könnyűfém felnikkel Légkondicionálója, (rendelhető digitális légkondicionáló is) ködlámpája van, elektromosak és fűthetőek a tükrök. És rendelhető extra a hátsó elektromos ablakemelő!"
Ha házilag tisztítható, akkor írd le légyszi, hogy milyen lépések vannak. Megnézném azért az enyémet, nehogy nálam is csak ideiglenes legyen az stp hatás...
Tegnap vettem észre este, mikor jöttem haza, hogyha megy az első ablaktörlő, és berakom hátramenetbe automatikusan letörli a hátsó ablakot. Hatalmas ötlet :)
A másik. Hol találom a benzinszűrőt? Ki akartam cserélni hétvégén az olaj, és egyéb szűrőkkel együtt, de nem találtam meg :)
Napfénytető, hókuszpókusz adalék szerintem is felejtős. A mágnes meg nehéz ügy... nagy olyan ismerősöm, akinek semmit nem ért és van akinek igen. ha hatott is, nem olyan sokat. Azt mondja annyit fogyasztott most nyáron a kocsi nyáron klímával, mint előtte klíma nélkül. Szóval ha tusz szerezni nem túl drágán próbáld ki. Bajt nem okozhat. Csak vigyázz... ha megrendeled neten és fém postaládád van... :D
Hát én a tetős témát ejteném :-S Olajba szerintem se nagyon tegyél semmit, bár ez nem turbós autó, igy azt legalább nem teheti tönkre :) A 2eKm plusz szerintem nem gond, ennyire nincs kicentizve a dolog.
van valakinek tapasztalata valamilyen motorsúrlódás-csökkentő cuccal kapcsolatban (motorolajhoz kell önteni)? Olajcsere kell, azzal együtt szeretném 1,9es szívódízel motorba, ki mit ajánl bele? 1999-es, 145 000km van benne. 2ezer km-el túlcsúsztam a 15ezres szervizperióduson, ez baj? bár utólag nem sokat tudok tennni, legközelebb jobban figyelek...
másik:gyári napfénytetőt utólag lehet beépíteni? csinált már ilyet valaki? mikor megvettem (1éve) az autót lemondtam róla, de már bánom... 1ébként meg az autó nagyonjó, szal csere kizárt...
megint más:mágneses fogyi csökkentőt használ vki? egy gyűrű amit az üzemanyagcsőre kell felrakni...
A monori Balogh és Fiait én is csak ajánlani tudom. Teljesen korrekt és hozzáértő társaság. Nekem olyan gondomat oldottak meg amit előtte négy nagy szervíz nem tudott.
Igen, korrektek. Sőt, időnként fel is hivnak hogy a legutóbbi alkalommal amikor csináltattam valamit elégedett voltam-e a szolgáltatással stb. (Bár ez gondolom mindegyik márkakereskedésnél így van) Nem tűnnek lehúzósnak, meg lehet velük beszélni a problémát akkor is ha nem értünk hozzá, nem néznek tök hülyének emiatt. Amúgy meg egy kultúrált és családias hely. De időpontot előre kell kérni. Az első alkalommal amikor ott voltam aláirhattam egy papirt amivel kedvezményt is kaptam onnantól (5-10 %-ot az alkatrészek és a szervizdijakból), melyet mindig le is vonnak. (de nem járt semmilyen kötelezettséggel, csak felvettek a "partnertörzsükbe", gondolom mindenkinek felajánlják.) Szerintem nem jársz velük rosszul.
énis regisztráltam, várjuk az aktiválást:) bár egy tipp, hogy ezt az aktiválós dolgot, vedd ki, és akkor gyorsabb aztán később majd vissza lehet rakni:)
hát szerintem olcsóbb, ha veszel egy olyat, amiben van. A com2000-et tuti cserélni kell, a BSI-nek meg kell tanítani az új com2000-et, és beállítani az új fícsöröket. hacsak bontóból nem szerzel olcsóért (de jó, neked kellő) com2000-et. mert akkor csak a bsi átprogramozás marad. De gyanítom hogy a szervizek nagyon fognak fázni a dologtól, mert nem 100% hogy sikerül.
Ja, nem úgy értettem, hanem hogy a nagy motor- nagy felszereltség / kis motor-kis felszereltség divat uralkodik az autógyártóknál, és ezért adták a lehetőséget az 1.6hdi-hez. Az 1.4HDI-nél szerintem a BSI/motorvezérlés sem tudja az opciót... :(
Konkrétan nem ugrom le a negyedikről, ha nem oldodik meg a dolog mostanság, ugyse használom most az autó cabrio változatát, de azért szeretem rendben, kultúráltan és épségben tartani az autómat :)
A 'csodavasammal' csepeliek vagyunk, tehát pestiek :) leírom részletesen a tüneteket. Tehát első nyításnál majdnem félúton, kicsivel utána, leáll és utána úgy tünik nekem mintha nem kapna áramot az elektr motor, mert a lendülettől csukódik be, de nem csukódik be teljesen, mert végülis a gravitáció által borul le a tető :) A másik dolog, hogy a fejtámasz mögötti műanyag rész nem nyitódik fel. Ezek után jön a klasszikus csipogó hang és csak második próbálkozásra megy le a tető.
ezt biztosan a diag műszerrel lehet legjobban beazonosítani. márkaszervizekben van. elég sok kis érzékelője van és kívűlről nem látni nagyon a hibáját. az meg kiírja hogy hol a hiba. én ezt javasolom de várd meg más véleményét is. üdv!
Üdv Mindenkinek. CC-vel kapcsolatos a kérdésem. Remélem tudtok szolgálni hasznos infókkal. Lényegében az elektromos tetővel lennének próblémáim, a napi első nyításnál valahol félúton leblokkolódik és 2-3 perc várakozás után hajlandó csak becsukodni. Tetőzáráskor már tökéletesen üzemel a tető. Véleményem szerint nem az elektr. tetővel lehet fennakadás, hanem vmi szenzorral lehet a baj, de igazándiból a fene se tudja :) Ha vki esetleg tud egy korrekt kontaktot, aki szakértő szemmel megjavitaná azt megköszönném, illetve ha Én is megtudom csinálni magam Által, akkor várnám a tippeket.
Neméppen a spórolás miatt vettem. Inkább jobban fekszik a vezetési stílusomnak, meg mivel már volt 1-2 gyorshajtásom nem kellene tovább fokoznom a bűnlajstrommomat (mondjuk ezzel is sikerült 1-2 alkalommal).
Meg a legnagyobb felszereltség mellé nyugodtan ajánlhatnák, mint extra. Engem speciel érdekelt volna.
1.6-os Hdi-t meg azért nem vettem, mert nem lehetett. Már nem is tudom mióta nem árulják itthon. Így elég nehéz dönteni (vagyis egyszerű: KELL VAGY NEM?????)
Megint más. van a hátsó ajtóval egy kis gondom. Olyan mintha nem egyenesen állna. Kilátok a bal alul. Vagyis csak a fény jön be. Nézegettem, a lökhárítóhoz képest az ajtó bal oldalon kijjebb van egy kicsit mint jobb oldalon. Lehet ezen valami csavarral állítani? Ha nem sikerülne értelmezni csinálok képet :)
Az 1.4HDI ilyen szempontból mostohagyerek, abba tuti nem volt tempomat. Asszony gépében még fedkompja sincs. Hiába, az a spórolósoknak szánt verzió.
Az 1.6HDI a maga 110 pacijával viszont prémiumautóvá tette a 206-ot, (mint az RC is), meg igen drágává. Abba már belefért, hogy ajánljanak a prémium motorhoz prémium szolgáltatásokat is.
Ha lehetett volna kérni a 2006-ban gyártott 1.4 Hdi-be, akkor biztos kértem volna, de nem lehetett. Még így utólag is érdekelne, ha valahogy bele tudnák rakni.
>Nekem az az infom mindenhonnan, hogy 206-ba nem szereltek soha sehol >tempomatot..., nekem és szüleimek is legmagasabb felszereltségű és ahhoz sem >lehetett választani SEM :-(
Most erre mit mondjak??? A cimborám 2004 szeptemberében vette a 206 1.6HDI Premium-ot, és akkor kérhetett volna bele tempomatot. Nem tette, mert az eladó is azt mondta, hogy 90%, hogy bele tudják rakni utólag, meg nekem a 307-be is ott rakták be utólag (ott voltam vele a vásárlásnál). Aztán mégse sikerült utólag berakniuk. Ennyi a történet. Nem másodkézből, nem ködös emlékek alapján.
Csatlakozok az előttem szólókhoz! Nekem egy Simota karbonházas csodám van, valóban kicsit rugalmasabb az autó és kellemes szívó hangja van, de amire sikerült rendessen összehoznom jócskán 20 000 forint felett kötöttem ki. Sajnos (benzineseknek sajnos) a dizelekből kevesebb pénzből elöbb kilehet hozni kicsi pluszt. Egy szoftver írás 50 jó magyar forint körül indul és 8-12% a maximum (75 pacinál kb 81-83-ra jön ki), úgy hogy nagyon zsebbe kell nyúlni néhány plusz lovacskáért. Ebből az egy okból sajnálom hogy amikor vettem az xs-t nem a gt-t választottam, de várok még még 1-2 évet és lehet hogy át ülök inkább egy rc-be (már ha akkor találok olyat ami nincs hullára hajtva :-) )
A tuning valóban drága és ilyen mocinál nincs is értelme.....
Egy jó chip tuning 50.000-től fölfelé és nem sok vátozást érsz el vele....
A dizelek és turbósaknál éri meg és ott érezhető a javulás......
A gyertyákhoz kell kábel is igy az sem igazán olcsó...
Nekem egy K&N direktszűrő van amivel kicsit rugalmasabb alul és szebb a hangja gyorsításkor,ennyi.....
Van még egy komolyabb ami eleve hideg levegős-alulra kell levezetni a rácshoz asszem Pipercross a neve ,de 30.000 fölött van az ára és én még csak külföldi 206-okban láttam.....
Sziasztok! Ha valaki tuti alufelnit akar venni a Peugeot-ra látogassa meg a Békéscsabai bontot a berényi úton!Most vetek egy 2000 res benzines törött peugeotot és bontani akarják!Gyári felni kúrva széles gumi ami 90 százalékos és nagyon menő!Csak már nekem van!Az ára gumival 80 ezer ami alku képes!Aki király felnit akar venni az gyorsan mennyen és vegye meg!!
Ha minden jól megy akkor megyek. Legalább megismerkedek Veletek személyesen is.
Kéne valami kisebb tuning a gyorsulást feljavítani, így is imádom, de még egy kis PLUSZ jól jönne. Milyen ötletetek van? Sportgyertya? Sportszűrő? Melyik mennyit ér?
Hali!
A 13-as villás mihez kellett? Tegnap leszedtem a kereket és megnéztem, csak egy sasszeg van, aztán egy kis fém retesz, és jön ki a betét, a munkahenger visszanyomásához kell gondolom valami célszerszám, sztem a héten/jövőhéten lecserélem.
de nekem csak 2-3hétig oldotta meg a problémát aztán kezdődött előről. Akkor még nem tudtam , h hol keressem a dugulást. Itt fórumon mondta egy autószerelő , h a tankban a tápszivattyúnál rakódik le a kosz.
Feketéből 2 is van, melyiket tetted bele? Van általános (benzinhez és dizelhez is jó, fekete flakon, fekete/piros cimke), meg külön csak dizelhez (fekete flakon, kék/piros cimke)
Oroszlánom adatai: 1.4 75LE, minden a gyári. Nincs tuning...sajnos :)
Esős időben készült a videó, 1-esben a kocsi kerekei eléggé kipörögtek, de így is sikerült kb. 12,5-12,8 mp alatt a gyorsulás. Száraz időben kiváncsi leszek az eredményre... :)
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=LtcHQ7fMHHQ" target="_blank">KATT IDE a videóért</a>
Ha jól emlékszem akkor kb.: 5000 Ft. volt szereléssel. Plusz a futómű beállítás amire külön rákérdeztek, hogy szerelés után kérem-e az megint 5000 Ft. de szükség is volt rá.
a centírozás az egy fontos mondat, mivel ezt a felnit nem nagyon tudják centírozni. spéci adapter kell hozzá, mert a felni közepe nem lyukas. az adapter pár százezer Ft, úgyhogy nem nagyon szeretik megvenni. Én olyan Peugeot szervizben is voltam ahol nem tudtak nekem centírozni. Végül egy Citroen szerviz nyert de ők 12 ezret leakasztottak rólam. De láttam olyan francia srácot, aki kifúratta a felni közepét. úgy látszik náluk sincs mindenhol ilyen szerszám.
Nekem iszonyat sokszor leállt, hidd el, fekete STP injektor tisztítót kell belerakni a tankba. utána fullra feltankolni és menni fog!
Rendkívül sok helyen jártam ezzel a problémával, sajnos senki se tudott benne érdemit mondani...
Egyedül ez az STP vált be. Egyetlen egyszer raktam bele és most már a 3. tankot fogyasztom azóta és még nem állt le, de még csak nem is ingadozott az alapjárat...
Praktikerben 1290 ft, máshol 2600. Szerintem ennyit megér. ha meg nem válik be, akkor még mindig el tudod vinni szerelőhöz több tízezer ft-ot költeni...
Úgy néz ki, hogy kuplung kinyomó csapágy gondom van. Márha pontos így a kifejezés. Furcsa hangokat ad kuplung kinyomásnál és felengedésnél. Kérdés hogy mennyibe fog ez nekem kerülni? Cserélni kell mindenképp? Minden szervíz meg tud bírkózni vele, vagy a Peugeotoknál ez valami sepciális dolog?
fékbetétcserénél a speckó szerszám nekem a légkulcs, azt hiszem 13-as csillagvillás és kombináltfogó volt... semmi más. Simán ment, csak a fékbetét fényezett lapját kellett egy kicsit megreszelni, mert nem ment be a helyére.
Más. Múlt héten egy Transit elintézte a bal első ajtó - és sárvédőcserémet... fakkk. Frédiékről van valakinek karosszériás-fényező tapasztalata?
Nekem az az infom mindenhonnan, hogy 206-ba nem szereltek soha sehol tempomatot..., nekem és szüleimek is legmagasabb felszereltségű és ahhoz sem lehetett választani SEM :-(
hello mindenkinek! kiéget a jobb oldali lámpám! ma kicseréltem. bekpapcs és semmi. megnéztem a biztosítékokat azokkal minden rendbe van. belerakatam egy másik új izzot akkor sem semmi. biztosítékokat megnéztem cserélgettem jó volt mind1ik. Na most ilyemkor mi lehet?
Kicsit az alapjárat ingadozáshoz... Ma meghajtottam autópáján picit... általában 110-130, de egyszer kétszer bele csúsztam a 150-155-be! (billanatok alatt felszalad odaáig, és észre sem veszem :) ) Szóval lejöttem az autópályárol, lehajtó, majd stoptábla a végén, fék, üresbe kirak, picit még gurultam, erre leált a motor. Olyan mintha a computer kicsit bekésett volna. Aztán indít, természetesen p9cre indul, és haladok tovább.. Következett egy lámpás kereszteződés, megállok, mutató vissza 800-ra, és stabilan ott áll. Szóval úgy tűnik a kis autópályázás megoldotta a minimális alpjárati ingadozásom, csak ez a leállás zavar egy kicsit. Hasonlót már csinált hasonló körülmények, csak akkor klímával 3mas ventin. Ugyan nem állt akkor le, de hirtelen leesett a fordulat, klima kikapcs, majd vissza, és alapjárat beállt. Arra azt mondta egy ismerősöm, hogy normális, mert nagy a terhelés a motornak a klíma miatt, és a computer így követte le. De ez a leállás... Ez normális? tapasztalt már valaki ilyet? Jah, hazafelé fokozatosan lassultam, nem volt stopptábla, és így nem állt le a mikor elösször meg kellett állnom.
nekem is vannak ilyen korszakok, de már egyre kevésbé mivel shell v-powert rakok bele már 2hónapja. de most asszem a következő tankolásnál kipróbálom a fekete stp cuccot is. hátha...
Én is néztem. Mondjuk szerintem 1-2nél váltásnál 1mp buktam mert nem vette a másodikat :-DDD
de már egy ideje rájöttem , h 0-100 a benzineseknek találták ki. Ezeknek a dieseleknek menet közben van nagy erejük. Tegnap , h mentem a coolerhez alkatrészért úgy lenyomtam egy új Avensist :-D Mondtam is a havernak , h tuti eladja ezekután a csávó. :-)
A turbónyomás fél tizeddel van emelve (0.05) barral.
Nem az ASR a kipörgésgátló? Az ESP meg nem a menetstabilizátor? Én még nem mértem az időt... (szerintem nem nagy szám, de majd egyszer elmérem csak nem szivesen nyomom ki a szemét :) ) Ja, eredetileg nem én kérdeztem a kérdést, én csak tippeltem a válaszra ;-)
Gondolom ha kemény fékezéskor akkor az abst jelzi (bár azt érezni egyúttal a pedálon is - én olyankor inkább az utat nézem úgyhogy nem tudom jelzi-e :) ), ha kerekek kipörgésekor akkor meg asr. Ha meg túl gyors kanyarodáskor akkor meg esp. Gondolom én... Én is kiváncsi lennék milyen technikákat zsúfoltak bele annó. Sztem az enyémben csak abs van. (2.0 hdi, 2001 vége, premium)
Ilyet nekem is csinál időnként de prémiummal (ez dizel, nem tudom neked mi van) érezhetően jobban (és halkabban) megy. Ja, és kb 8 decivel kevesebb volt tőle a fogyasztásom (most épp 4.3 egy 2.0 hdi-ben, előtte 5.1) ami igy be is hozza az árát (sőt még nyerek is azon ha prémiumot tankolok :) )
Negyed alatt ritkán van, mindig rátankolok. Igazából fogalmam sincs mi lehet, fogja magát és nem úgy megy ahogy kell, nem drasztikussan de érezhetően. A szerelőm azt tanácsolta hogy üritsem kopp üresre a tankot és tankoljak bele 20 liter valami prémium benzint és azt is autókázzam ki, hogy kicsit "áttakarítsa" a rendszert. Holnap megnézem az adatokat.
Sziasztok!
A héten néztem a hátsó tárcsán a fékbetéteket, elég vékonykák, 2-3mm van rajtuk, így gondoltam otthon a garázsban lecserélem, elmentem megvenni a betétet, de mondta az eladó srác hogy ne álljak neki otthon mert spec szerszám kell hozzá, meg valami beszerelő kitt és elég trükkös folyamat, ez tényleg így van???
Mert úgy nem mellékesen márkaszervízbe jó 2x annyi a betét, meg még kb. 10ezer a munkadíj. :(
Mennyi benzin van ilyenkor a tankodban? Mert ilyesmi nálam egy picit észlelhető! Mondjuk én szinte teljesen leüritem a tankot. Gyertya: gyári szigorúan. de semmiképp sem NGK. a gyári valószinű Bosch Super R6, de alvázszám alpján le tudom pontositani az kell-e bele.
Somgaga! Meg volt a váltó olaj csere? Ha igen mennyibe jött ki (már ha publikus)
Más: 1.6 16v xs-be milyen gyertyát ajánlotok? Az szerintetek mitől lehet, hogy az autó néha megy mint a vadbarom, máskor meg lomhább, nem gyorsul rendessen? Egy benzinkúton tankolok, és ez független attól, hogy hideg vagy meleg a motor.
Nekem ez akkor jelentkezett, amikor elkezdett haldokolni az akksi. Indult ugyan pöccre az autó, de bimbam, anélkül hogy bármit láttam volna a kijelzőn. Ez mondjuk inkább hidegekben jött elő. Aztán az idő múlásával, és az akksi gatyásodásával már gyakrabban jelentkezett, végül indításkor az órát is hajlamos lett elveszíteni! Na ekkor már rájöttem, hogy az akksi a ludas...
Azt tudtam, hogy nem ugyanaz, azt akartam kiemelni, hogy bár rendelhettél gyári tempomatos verziót, mégse sikerült utólag berakni a kart a szerviznek. Tehát nem csak a motoron, hanem valami "szoftveren" is múlnia kell a dolognak.
a pug szervízben azt mondták ha felvillan akkor van benne esp és asr
Na de ha elindulok pl lámpánál akkor a kereket meg tudom pörgetni. Igaz nem úgy mint az ez előtti autónkon. Érdekesen csinálja ez :-)) kipörög aztán hirtelen be is fejezi majd így hirtelen megindul az autó. Mintha hirtelen nyomnám le a gázpedált.
Másik: Nekem nincs kapcsolója :-( Viszont mikor megvettük a légzsák kapcsolója mellett hiányzott egy kapcsoló.
Ha neked kipörög a kérék akkor villog valami visszajelző? Mert haveromék 307es autójába felvillan hogy ASR .
az udvarunkra egy kissebb bukkanón át vezet az út. Nos én ezek igyekszem minél lassabban átugratni...Most lefulladtam...Aztán akartam inditani a kocsit (Bim-bam-olt egyet mint amikor visszateszem az akksit), be is indul hiba nélkül, de kiírta, hogy Airbag Passager Neutralisé- vagyis utaslégzsák: off! Leállitottam majd újrainditottam ekkor minden rendben volt. Azóta nem néztem mert most keltem fel éjszakás műszakból! Utoljára akkor volt ilyen, amikor elszakadt a testkábel a rádión (akkor kapcsolta ki az utaslégzsákot!) Bim-bam-olni meg nem tudom miért bim-bam-olt, hisz az aksit senki sem bántotta, le sem lehetett merülve mert akkor értem haza... Valami kontakthibára gondolok de ez is érthetetlen mert nem ugrott az autó akkorát! De persze az sem kizárt, hoyg rossz az aksi,de akkor se kell, hogy kikapcsoljon a légzsák
Kicsit mocorog az alapjáratom. néhány százat (100-200) fel le ugrál. Valaki azt javasolta vegyek bele injector tisztítót mert az segít. Valóban van értelme ezeknek a löttyöknek?
Nem csak a motorvezérlő számít (EDCxx, Nálunk készül Hatvanban:)! A BSI-nek is tudni kell az opciót, azt meg elvileg márkaszerviznek alvázszám alapján tudni kéne!
sziasztok, tempomatról: Cimborám 206 1.6HDIjébe utólag nem lehetett belerakni a tempomatot, bárhogy is próbálkozott a szerviz, ami az én 307 2.0HDI (110LE) -mbe simán berakta utólag. Viszont gyári rendelésnél lehetett volna kérnie, csak mivel az 80ropi lett volna, az utólagos meg nekem 19 volt, ezért ő is spórolni akart. Bár az is lehet, hogy a szerviz volt béna. Igazság szerint fizikailag odarakták a kart, de betanítani nem tudták a bsi-nek.
Nekem az ülésfűtés kapcsolója van ott. Az én típusomban (Husky) annak idején lehetett választani, hogy klímát vagy ülésfűtést kér bele a vásárló bónuszban. Az előző tulaj az ülésfűtést választotta. Biztos fázós volt a doktornéni. Én a klímát választottam volna, de ezen már késő sopánkodni. Igazából nem gondoltam bele amikor vettem, hogy milyen jó lenne egy klímás autóban nyáron. Na nem baj amikor majd repkednek a mínuszok fűthetem a seggem.
Szia mex99! Ennek a rendszernek csak környezetvédelem miatt van jelentősége, (a benzingőz nem megy a szabadba) csak akkor van gond ha rosszul működik a kanniszterszelep, rosszkor nyit, vagy nyitva marad. Szia!
Sziasztok! Az ujabb benzinmotoros kocsikban már mindben van egy kis tartály amibe a tankszellőszésből belevezetik az üzemanyaggőzt, és bizonyos üzemállapotokban a szivócsőbe vezetik igy a motorba jutva elég, nem szennyezi a környezetet. Ez a tartály aktiv szénnel van töltve, ami lépes megkötni a benzingőzt. Ugyanakkor a pollenszűrökben is van olyan, amelyik aktiv szenes felületkezelt (persze drágább) itt a szagok kiszürése a feladata. A kettő egészen más! Sziasztok!
aktív szénszűrőnek modják. az első sárédő és doblemez között van. a canister szelep néha kattog amikor szellőzteti ezen keresztül az üzatartályt-ezt lehet is hallani néha a jobb oldalról. az üza szagot tisztítja hogy ne kerüljön ki a környezetbe. ez van minden benzines peugeotban.
Van egy 206sw-m. Ennek ugye van hátul az a rolója vagy minekhívják. Ezt szét lehet valahogy szedni? Szedett már szét valaki ilyet? Ugyanis a jobb oldalán nincs a helyán a cucc... látszik a vége (fekete sz9vet csík) meg egy lyuk. Olyan mintha ki jött volna a helyéről. Szóval eárt szeretném szétszedni, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá! Előre is köszi mindenkinek! Üdv
A benzinesbe a legjobb választás az 5w-40-es, de az új hdi motorokba az 5w-30-as olajakat ajánlják, mivel alacsony kén és hamutartalommal rendelkeznek. Én télen nyáron ezt használom. Literje: 1900 FT Ami szerintem egyátalán nem sok.
Erről a 2 helyről érdemes olajat rendelni (kinek melyik szimpatikusabb)
Én megmondom az igazat én a motorolajtól szoktam rendelni az egész családnak. Eddig semmi baki nem volt és a szállítás sem drága és ami nagyon fontos, hogy nagyon gyors. Megrendeled ma délbe és már holnap reggel cserélheted is az olajat.
4 litert vegyél, de csak 3,8 l a feltöltési mennyiség. Ne öntsd bele a 4 litert, mert sok. Nekem legalábbis le kellett belőle engednem. De később, már ráöntheted a kimaradt 2 decit, így az sem vész kárba.
Tempomat ügyben én csak 2.0hdi vel tudok nyilatkozni.
Én úgy gondolom , h simán lehet utólag betenni. Mivel 307ben van és nagyon sok 307 2.0hdit edc15c2 computerrel látták el mint ami a 2.0hdi 206ban is van
a computernek tudnia kell. 1.6hdi-nek meg már tutibiztos mert mert az ő computerét rakják már a volvokba, fordokba stb
Itt csak a kábelezésen múlik minden.
Ma megnézem az én autómon van e ilyen gomba és a kábelt a féknél (az én autóm németből van)
szóval a legjobb megoldás tempomatra: a PH bocskai uton lévő irodaházába írni kell egy mailt az alvázszámot közölve a műszaki tanácsadónak. biztosan tud segíteni a gyártóval egyezteve hogy milyen a kábelezése -előkészítése- a 206 nak. ez csak egy ötlet arra hogy merre menj tovább. én ezt az utat járnám mert ez a legcélravezetőbb szerintem. ugyanis minden alvázszámhoz tartozik egy gyártóművi leírás ami megmond mindent. de ha tudsz franciául akkor lehet a gyárnak is írni közvetlenül. nagyon ügyfélbarát az egész PH és PSA -úgyhogy biztosan segítenek rövid időn belül. kiemelten kezelik az ügyfél leveleket-nagyon példaértékűen! a márkaszabványt magas szinten betartják.
fél délután keresgettem én is a neten, de nem találtam semmit ami arra utalna, hogy gyárilag tettek volna bele. Felhívtam az ismerősömet a Fábiánnál ő is megerősített, hogy nincs bennük tempomat.
Nem lehetett én is úgy tudom! a kormányoszlop bal oldalán lévő perforáció szerintem a jobbkormányos változat rádió távirányító helye! Sok ilyen kényelmi extrát szerelnek be mostanság. de nem tudom megéri-e? Szerintem sokba van főleg, ha utána összeomlik az elektronika a helytelen beszereléstől...
Srácok, köszi a hozzászólásokat a tempomathoz... Annyi saját infom van, hogy elvileg nem lehetett kapni tempomattal 206-ost talán megerősít Tebalu ebben...
Nekem 1,6HDI-be kéne a Transaurus-nál nem olcsó: (minden relatív :-)
Idézet:
...MS-802 tempomat: 77.700 Ft. (brutto) http://www.transaurus.hu/catalog/product_info.php?products_id=4060&menuID=001&keywords=ms-802&cat_id=0&osCsid=sgrk2esuhk9fkbegk8fd7s0c74
MS-PE1 típusspecifikus kábelkészlet: 14.660 Ft. (brutto) http://www.transaurus.hu/catalog/product_info.php?products_id=3060&menuID=001&keywords=ms-PE1&cat_id=0&osCsid=j3ik7e0g2ufobs72ejjue84c73
Beszerelés: kb. 30.000 Ft. Beszerelo muhely: 11 ker. Kondorosi út 2/A Klíma-Gép Kft. Pakó László: 06-30-4456-527 Itt kell idopontot, árat kérni a beszerelésre ha szükséges. ...
Maga a tempomat vezérlő 13-14000 ft, (gyári) de típusfüggő a beszerelési lehetőség. Ha van egy bizonyos szintű előkészítése, azt megtudod nézni a pedáloknál. Látható jelei:
1; a kuplungpedálon van egy gomba.
2; a fékpedálgombának négyeres a vezetéke, nem kettő.
Ezek biztos minimumai a tempomatnak. Aztán még a komputert is lehet, hogy át kell írni, nem elég betanítani, mert gyárilag nem feltétlenül van benne a program, sőt...
Nekem a Fábiánnál azt mondták, hogy feltudják törni a gyári kódokat, és rátenni a programot, (2.0 HDI) de sok összetevője van a dolognak, még így sem biztos a siker.
Az enyémen van gomba a kuplungon, viszont csak két eres a fékgomba, azt mondták, hogy 50000-körül van a vége kompletten, ha sikerül. Létezik, hogy nem megoldható rendesen, viszont gyanítom, hogy akkor "sufniban" csinálva csak tákolnák az "agyát"!
éppen ma néztem, hogy a kormány oszlopon az indexkar alatt van valaminek helye, vagy legalább is meg van "perforálva" a műanyag úgyanúgy mint a másik oldalon a gyári rádió távvezérlőjének.
pl a 307-407 nek ha nincs benne de megvan a helye akkor a kis fedelet kipattintva ott va a gyári kábelvég -erre csak össze kell illeszteni az új kapcsolót és pps-el konfigurálni. ha ez adott az sw ben akkor semmi akadálya-17 -20 eft ból kijön. de a 206 sw t nem tudom hogy ki van e neki alakitva gyárilag. hátha valki itt a fórumon tudja.
Kérdésem lényegében annyi, hogy lehetséges-e a 206SW hátsó rugóinak valamely módon való felkeményítése? Anno még a keleti blokkos kocsiknál volt utólagosan betehető légrugó stb...
klíma gáz lefejtés, majd újratöltés prifi műszerrel. előtte szivárgás ellenőrzés. szerintem ez megoldja a problémát. de vannak itt guruk őket is hallgasd meg.
Sziasztok! Újra megpróbálom. Van egy 206 1.9 D 1999-ből. Alapjáraton ki be kapcsolgat a manuális klíma 1300 fordulat felett ok. Termosztátot már cseréltem, elméletileg a nyomáskapcsoló is jó. Szerintetek mi lehet a hiba?
Nem marad lyuk, mert az adapter benne marad(hat), feltéve ha nem 206-osra cseréled a 206-ost :)
Én személyesen vettem, voltak kétségeim hogy elfér e az üléstámla kallantyújától, felhívtam őket, full korrektek voltak, mondták menjek oda és próbáljam be mi merre hány méter, aztán odamentem és meg is vettem, (élőben és bent a kocsiban nagyon jól néz ki, sokkal jobb, mint a képeken) és amúgy el is fér :)
Na akkor holnap átállítom 22fokra, köszi!
Ja, amúgy vettem én is a Armster könyöklőt a kocsiba, mivel csak jókat írtál a 206blogban róla, bepróbáltam és egyből maximálisan elnyerte a tetszésemet, nagyon igényes, kényelmes, sokkal jobb lett a kocsi komfortja! Úgyhogy azért is köszi :)
Most ez komolyan mondjátok :)
Mert tényleg csak akkor kapcsol be ha kint nagyon meleg van (amúgy 18.5-re van állítva), tehát este vagy ha ilyen 20on 1-2 fok van, akkor nem csinálja.
Nekem kb. 1,5 hetente magától bekapcsol a digit-klíma, tehát mintha leállítás előtt használtam volna, aztán rögtön kikapcsolom, (amúgy is ritkán klímázom) hogy 1,5 hét múlva megint öntudatára ébredjen:)
Szerintem ez normális!Képzeld el ha nem kapcsolna be,vagy ki.Van benne egy hőérzékelő bimetál ami szabályozza a befúvott hideglevegőt.A manuális klímánál is minden úgy műkodik mint digitális társainál,csak itt nincs ECHO,LCD,progi,stb.Itt te szabályozod sac-per kb érzetre a cuccost.Képzeld ha beállítanád mondjuk 25fokra nemkapcsolna ki a megadott értéknél,mi értelme volna a szabályozónak????
Mondjuk nekem faterom esztergált már egy kulcsot az olajleeresztőhőz. Amihez nagyon kéne még kulcs az az olajszűrőház. Múltkor már egyszer megtaláltam a neten, hogy hol lehetne beszerezni, de aztán elfelejtettem könyvjelzőzni(azóta is keresem ismét)
Nemrég voltam futóműbeállításon, azt mondták,h semmi gáz nincs viszont az első 2 lengéscsillapító tropa, és a hátsók is lassan csere érettek :( 2000.11 havi a kicsike.
Tudtok valami jó lengéscsillapítót ajánlani elérhető áron??? Gázos legyen vagy olajos? Valami közép árkategóriát szeretnék.
Sziasztok! Van egy 206 1.9 D 1999-ből. Alapjáraton ki be kapcsolgat a manuális klíma 1300 fordulat felett ok. Termosztátot már cseréltem, elméletileg a nyomáskapcsoló is jó. Szerintetek mi lehet a hiba?
Én eddig 2szer cseréltem és 1szer cseréltettem váltóolajat (ez utobbi történt korábban!) A francia autókhoz lehet kapni direkt olyan szerszámot aminek egyik vége a motorolajleeresztőcsavarhoz jó a másik vége pedig a váltó négyszögkulcsa! Nos leereszteni a lejjebb lévő 4szögkulcsnyilású csavarral kell feltölteni pedig ott ahol a szintet is ellenörizzük! S hogy mivel lehet oldalról feltölteni? Veszünk egy tölcsért húzunk rá stabilan egy tiszta gumicsövet a gumicső másik végét beledugjuk a lyukba és a tölcsérbe tudjuk tölteni az olajat! Filléres tétel! Csak elég magasra kell emelni és vigyázni ne legyen hasa a csönek, hoyg a gravitáció hatására minden csepp olaj befollyon a helyére! Ennyi a nagy trükk!
sziasztok! Kérdezném töletek hogy mikor érdemes gyertyákat cserélni meg hogy milyen tipusut?Nekem 1,4 benzines 2001 évjáratu.Hogy lehet észre venni hogy szarok a gyertyák??Köszönöm a segítséget!!!
A check engine hibával van még mindig kis gondom. Két napja miután lejöttem az autópályáról, kigyulladt. Megálltam a ház előtt, bementem, 10-20 perc múlva mikor mentem tovább, nem égett. Egészen ma reggelig. Elindultam, mentem kb 2-3km-et, megálltam, bolt be-ki indít, és megint bejelzett... találkozott már valaki ilyennek?
Lehet, hogy tévedek, és nem hátul, hanem oldalt a kerék felé lévő végén van. (Már rég volt arra dolgom.) De mindenképp hozzáférsz alulról, vagy a kerék felől.
Bocsánat, hogy beleszólok, de amit Sunnyt ír, az valószínű az un. szuszogója a váltónak, ahol valóban fellehet tölteni, de a normál feltöltője a váltó hátsó oldalán van (szemből nézve), és alulról hozzáférhető, nem kell csak az alsó burkolatot levenni. Ez azért jobb, mert itt szintig kell tölteni, és az pont 2 liter, a szuszogónál meg könnyen túltölthető. Persze ha szigorúan 2 litert töltesz bele, akkor bárhol feltöltheted, de a megfelelő szintet csak oldalt tudod ellenőrizni. 2 liter 75w80-as kell bele.
a leeresztő csavart már megtaláltam csak azt nem , h hol lehet feltölteni
Valaki tudja?
Leveszed az aksit,az aksi alatt van az aksitarto, ket 8 -as csavarral rogzitve.Kibontod es eltavolitod.Es maris latni fogsz egy rovidke csovet fekete muanyag sapkaval,amelyet egyszeruen lehuzva szabadda valik az ut a feltolteshez.
De én abba a lukba simán be tudok nyulni. mármint abba a lukba, ami már csővé alakul. Lehet, hogy akkor nincs benne? Kivették volna, és nem raktak be újat? Egyébként pollen szűrőt mennyi időnként kell, illik cserélni?
Ha kuplungkart benyomom illetve kiengedem,ad egy nyekergő hangot.Először a bovdenre gyanakodtam,de álló helyzetben nem csinálja,sőt mitőbb most újabban ha hirtelen odalépek a gázra akkor is hallom ezt nyekkegést.Lehet hogy csak valamit zsirozni kéne,vagy kezdjek komolyabban aggodni?Ha lenne valakinek valamilyen ötlete,mi ez,nagyon megköszönném...
Köszi az infókat. A 50 ezres szervízre már rájöttem, hogy valójában 60ezer km es szervíz :) A kondenz kivezető csőhöz hol lehet hozzáférni? alá álva látszik? csak szakszervízbe tudják kiolvasni? Vagy esetleg be lehet szerezni hozzá egy kapcsolást, és hozzá a softwarét? :)
Van pollenszűrő ha szemben állsz a kocsival kinyitod a motorháztetőt és a bal kezed felőli oldalon leghátul van egy rés na ott van benne! Nem emiatt tömödhet el a kondenzvíz kivezetés! Nincs 50 ezres szervíz 60 ezres van! Ezt a szervízkönyv tartalmazza, hogy mit csinálnak rajta. de sokba kerül és törekedj arra, hogy végig nézhesd a folyamatot. Föbb dolgok olaj- olajszűrőcsere, fékolajcsere, levegőszürő csere, ellenörzések, stb... A check engine lámpa megoldása a hibatárolóban benne van! Ki kell olvastatni! Ha minden rendben van egyébként 3-4 üzemmelegre felmelegedett ciklus után kialszik. De olvastasd ki ez márkaszervízben pár ezer ft!
Sikerült egy 2005ös 206sw aranyoskát beszereznem Smile konkrétan egy 2005ös modell, sporty kiadás. 48ezer kb van benne. Két gondom is lenne így hirtelen. Az egyik, hogy valami a belő radiátornál folyik be az utastérbe. Egyik ismerősöm azt mondta, biztos csak a kondenzvíz elvezető cső van eltömődve, mert nicns benne pollenszűrő, és így megesik, hogy a cső eltömődik. valaki tapasztalt már ilyet? A másik pedig, hogy a check engine lámpa egyszercsak kigyulladt! Mi okozhatja ezt? Esetleg a koszos légszűrő miatt dúsabb a keverék, és a lamdaszonda jelez vissza? Jah, és még valami. 50 ezres szervíznél mit csinálnak? Esetleg egy kb összeg, hogy mennyibe kerülhet? Előre is küszi a válaszokat!
Nekem is 1,4HDI-m van és tényleg nagyon jók ezek a motorok 147ezer van az enyémben,gyorsúl mint az állat,nem füstöl és keveset iszik.Meg vagyok vele elégedve,de nagyon!
Jómagam 10ezrenként cserélem az olajat,olajszűrőt,pollenszűrőt.
Nem tudom a tiédbe mikor voltak ezek cserélve,de mindenképp nézz utánna.Megérdemli ez a kis moci a friss vért!!!
Amúgy normális ha az olaj kormos(fekete),mert tisztítóadalék van bennük így a motor élettartalmát növelve a szennyeződés az olajjal együtt távozik.
A kuplungonot nálam is tövig be kell nyomni hogy rendesen vegye a sebességet ellentétben a benzinessel.
Ja és nincs vmi megoldás a váltó hatékonyságára? Mert iszonyatosan rossz a váltója :(( nagyok a távok, iszonyat lassan tudok vele váltani. Nincs vmi megoldás, kicsit javítani a helyzeten? Mert tényleg nagyon szuper ez az 1.4-es HDi motor, de ez a váltó vmi förtelem :(
Hát srácok, tegnaptól boldog tulajdonosa lettem egy 1.4-es 2005ös X-design-os, ezüst HDi-nek.. Őrület, milyen gyorsulása van 2esben 2500 felett (1.1-es benyós után ez egy RAKÉTA) :D
Szóval lenne pár kérdés:
-olajat milyen gyakran érdemes cserélni ? gondolom vétel után azonnal, mert iszonyat fekete az olaj, kereskedő azt mondta, hogy ez normális dieselekben.... kb 15 ezrenként illene ?
-kuplungon van egy rugó, ami néha kattog, ha lenyomom... ez normális ?:)
-ja és ha csak nagyon benyomom a kuplungot akkor veszi igazán rendesen be a sebességet... benzinesnél azért feljebb volt aktívabb a kuplung... ez is normális ?
Szép napot!
Képességeimet meghaladó problémával fordulok hozzátok! Tulajdonomban van egy Peugeot 206-os 2002-es 1. 1-es gépkocsi. A műszerfalon néha felvillan a stop felirat és ezzel egy időben az összes műszer, és visszajelző megbolondul. Az autó többi része működik (irányjelző, megy a motor. stb..) Ha például belemegyek egy gödörbe, minden helyreáll. A következő zökkenésnél megint jelentkezik a probléma. Van, hogy magától meghibásodik és kicsivel később helyreáll minden. Hozzá sem nyúltunk. Kicseréltük már a BSI-t. A műszerfal és a BSI között nem volt szakadás.
Elnézést, hogy ilyen hosszura sikerült a levelem. Várom tanácsotokat. Köszönettel: Krisztián
Eloszor is :csodat ne varj toluk.... Ha nekem a v6 mocinal nem jott ki eszreveheto kulonbseg-kisebb mocinal megugysem fog...-szerintem En a 206-tal 98-asal jarok amiota csak nallam van. Ha tankolnal bele megis nem okozhatna problemat,mert kenne lenni benne automata oktanszam-allitonak....
Volna egy olyan kérdésem, hogy ha evo 99-et, vagy v-powert tankolnék nem zavarja össze a comuptret? Haver fábiájának a lamdaszondáját hazavágta a computert pedig összekutyulta, pedig csak 98-asat tankolt. (Pug 206; 1.1; 2003; 35ekm)
Nem lenne rossz az elgondolás! de a kocsiban minden a műszerfalban vagy az alatt van. Nem egy jó munka azt szétszedni. Felülről kéne valahogy megnyomatni levegővel...
Nem tudom, hogy a kocsiban hogy van a klíma, de én a lakásban levő klímával jártam így. el volt tömődve a víz elvezető csöve és így egy idő után a készülékből csöpögött a víz.
mi lecsatlakoztattuk ezt a csövet a klímáról és belefújtunk sűritett levegővel, az segített neki.
gondolom kocsiban is le lehet csatlakoztatni ezt a kivezető csövet.
Nekem van középdob is az autó alatt és az fölött van egy hőpajsz is van persz e a kipufogó fölött! a leleményességeden múlik, hoyg ki tudod-e tisztitani. a hőpajzsot el tudod úgy mozditani kipufogó leszerelés nélkül is hoyg meglásd aztán, hoyg hozzá is férsz azt nem tudom mert én csak megkerestem a lyukat de tisztitanom nem kellett! de egy szó mint száz a kardánalagút utastér eleji részén van!
Emberek! Valószínű eltömődött a légkondinak az a "lefolyója" ahol a klíma által kivont pára távozik és nem igazán tudom, hogy hol is van ez a nyílás. Házilag meglehet szüntetni a dugulást, vagy "szakembert" igényel? Bosszant, mert ha sokat klímázok akkor másnap reggel poshadt víz szag fogad. Ja és már most leszögezem, hogy a klíma az utóbbi 1 hónapban 2szer is fertőtlenítve lett... Tehát a dugulás az oka. Régen ha állóhelyben klímáztam akkor kis tócsa maradt a kocsi alatt. Ma teszteltem... 20 perc klíma állóhelyben és egy csepp víz nem jött ki. Szóval ha valaki tudja, hogy hol van ez a bizonyos nyílás akkor jó lenne ha megírná, sőt ha esetleg képet is tudna mellékelni... na az már mindennek a teteje lenne :-)
Ez leginkabb attol fugg milyen olajat hasznalsz....ill. hogyan hasznalod az autot.... En momentan 10.000-kent szoktam pedig az olaj birna a 15-ot....de biztos ami biztos alapon. Lenyeg rajtad all,mivel a legtobb minosegi olaj birja a 15.000-et.... En reszemrol olyanrol meg nem halottam,hogy 20 v. akar 30.000-kent kellenne cserelni.
Sziasztok! Két hónapja használunk egy 2002. évjáratú, fekete, ötajtós, 1.4-es benzines kis csodát (44 e. km). Sajnos tegnap elkezdte azt, hogy menet közben a rádió elhallgat (mintha nem lenne elektromos kapcsolat), összes műszer lekoppan nulláig, majd minden megy tovább. Amikor visszaáll minden, akkor a légzsákvisszajelző világít. A motor közben semmit nem jelez, működik rendesen. Jó lenne, ha tudnátok valami mondani, hogy mi az oka ennek a dolognak! Előre is köszönöm!
helló!Tökéletesen igazad van,csak tudod az a rohadt pecsét a szervizkönyvbe,az miatt vittem oda,nem azért mert nem ismerem hogy mi van az ilyen szervizekben...
A részecskeszűrős hdi motorokat akkor kezdték el gyártani, amikor ennek az olajnak a gyártása megszűnt. Vagyis nem tudták már figyelembe venni az alacsony Alacsony hamutartalmat, az alacsony kén- és foszfortartalmat, ami szükséges a részecskeszűrőhöz.
Ha mégis Elf Excellium 5W-40 es olajat használsz, akkor számolni kell vele, hogy a részekcskeszűrő nem fogja kibírni az előírt élettartamot, hanem sokkal hamarabb tönkre fog menni.
Ezért javaslom az előző hozzászólásomban említett 2 olajat.
Én meg a másik autókban nem tudom lehúzni az ablakot. Rögtön odanyúlok, ahol a 206-é van. Szerintem sokkal jobb megoldás. De hangsúlyozom. CSAK SZERINTEM. Valakit tényleg zavar.!
Ez okból nincs túl sok információm róla, csak annyi, hogy nem lehet rakni részecskeszűrővel felszerelt hdi-be. A 206-ba mehet nyugodtan, annyi futásteljesítménytől nem lesz baja.
Előre is köszi, a feleségem hajtja, elég nyugisan, de nagyon szereti. Alig 28.000 km van benne. Most is csak azért cserélem, mert már 2 éve volt utoljára cserélve 20.000-nél :-(
Nem úgy az én egy éves 307SW-m (2.0HDi136), abban lett hírtelen 26.000 km, pedig "csak" családi használatban van... annak az olaját is cserélem most, 20.000 után... abba tuti elf excellium 5W40-et teszek, de már megvan az olaj, elvileg elég lehet a 206-osba is... elvileg 2.0HDi (DW10): 4.5 liter, az 1.4HDi (DV4TD?): 3.8 liter? 9 literem van :-)))
Olaj kérdésben szerintem elég otthon vagyok, de nem én terveztem a motort, tehát vannak még hiányosságaim, de az 1.4 hdi-t jól ismerem!
Sokat segítenél, ha megadnád a motor futásteljesítményét, mert ha még nem használtad le, akkor én szívesebben ajánlanám a total ineo-ecs 5W-30 olaját. Nekem nagyon bevált!
Az ablakemelő gombja szerintem jó helyen van. én simán elérem és nem jelent gondot vezetés közben sem. olyannyira megszoktam már, hogy más kocsiban is ott keresem a gombot. az meg kifejezetten felvidít mikor olyan ember szál be a kocsiba, aki még nem ült 206-ban és keresi hogy hol lehet letekerni az ablakot!:)
A váltó az tényleg nem a legjobb, de ha jó váltót akarsz, akkor vegyél egy Fordot.
Suzukikban is ugyanilyen szar váltó van, csak még azzal megspékelve, hogy nehezebben mozog a váltókar.
1.) Akkor tudom, hogy biztos azt kapja amit szeretnék (nem azt, amit a szervízes kitalál)
2.) nálam 4L x 1900 FT= 7800 FT 5w-30-as olaj
1350 Ft olajszűr
Összesen: 9.150 Ft
Ez a lehető legjobb olaj, amit szerintem lehet tenni egy autóba (persze vezetési stílustól függetlenül)
És mégsem 50.000 Ft, mint a szervízben az 5w-40-es, ami azért még mindig elmarad a fenti olajtól. (egyébként a hdi-nek a legjobb az 5w-30 as az alacsony hamutartalom miatt. Én a helyedben áttérnék erre.
Ja, jó lenne videót feltenni a gyorsulásról, pl.: egyik videón csak a sebességmérő lenne, másikon meg vmi külső videó, hogy hogyan is megy az a chipezett 120lovas 206 2.0 :D
Kuldenek,de gyari alap.... Akartam egy kicsit csinositani,mivel itt kint eleg jo aron van hozza minden-de jovore cserelni fogjuk...... szavazni viszont fogok.....
somgaga kocsija tényleg odab*sz! Bevallom szavaztam is rá... :)
Gyerünk gyerünk képeket küldjétek! Nem igaz, hogy nincs egy r**hadt fotótok a kocsitokról? Én amióta megvettem a kocsit, már több száz képet csináltam róla!
Ne szégyelje magát senki, ha csak egy lexuslámpa van a kocsin, küldjétek a képet nyugodtan!
Nos igen az elektromos ablak kapcsolojat ugy eldugni nem a legszerencsesebb... De barmi hihetetlen a faterek micujan ue. megoldas........ A szigeteles....-igen nekem pl. a 2003-as evjaratun nincs a motorhazteto alatt az a kis szonyegecske ami a zajt csokkentene es telen tovabb tartana melegen a lealitott autot es 10 perc mulva nem hulne vissza a motor es nem nyomna langyit- meleg helyett. Ez anno a 91-es tipomon volt a motorhazteto alatt!!! A valto-a lukverctol eltekintve -nem mindig veszi elsore-amugy elmegy... Ha a felesegem vezeti szelre panaszkodik a labanal....-en meg nem ereztem.... A muanyagok -karpitok silanyak......(haver 98-as mk2 mondeo kopp ue. ami a muanyagot illeti) Szal lehetne millio dolgot sorolni ami valoban idegesito..... De nefeledjuk ez nem a csucsmodelje a pug-nak...... A merleg masik nyelve viszont anno mikor vettem 1.89-ert nekem igavono embernek ez sajnos nem kis penz.....nem ezt varnam ennyiert,de fiatal kis autot akartam a paromnak. Szal celnak megfelel....komoly problemam nem volt vele,de mar meggondolnam annyi penzert mit is vegyek.
Kicsit helyesbítek. Vagy lehet te is így gondoltad
"Kar,hogy nem a Toyota csinalta a 206-ost."
akkor amikor megjelent a 206os (10 éve) ez a mondat így helyes
ha most csinálta volna a toyota talán 1-2 dologgal lett volna jobb az autó. Megbízhatóságra ugyanaz marat volna vagy még rosszabb! Nem egy toyotást ismerek akinek már komplett motor csere volt!
Statisztikát kell nézni. Nem sokkal jobb mostanság a toyota mint a peugeot.
Ezzel nem a toyotát akarom lejáratni.
Csak hamarabb hoztam volna fel a Mazdát vagy Hyundait példának mint a toyotát
''de szerintem minden autoban lehet hibat talalni''
Ez igy igaz.
De nem mindegy ,hogy milyen hibat!
Peldaul a 206 -os menetzaja (foleg durvabb feluletu uton) es motorhang szigetelese gyengere sikeredett,de ez a hiba elnezheto.
Hogy nyekeregnek a muanyagok az ajtokon, es az elulso ablakok feltekert allapotban recsegnek a rosszabb utakon -ez is elnezheto hiba.
Az ulesekkozotti- kiapogatos -nem talalos ablakemelo gombok elhelyezese mar nem hiba ,hanem ez mar fogyatekos tervezes,mint a gyujtasraadasos olajgomba - vezetek-epsegenek leelenorzesenek lehetetlensege.(Biztos soha nem lephet fel meghibasodas az olajnyomasrendszert leellenorzo szenzorokban,,ledekben,izzokban,,akarcsak a Rolls-Roys-ban)Nem is tudom,minek raktak olajgombat,ha soha nem lehet leellenorizni,hogy mukodik e egyalltalan vagy beragadt orokre .
A legnagyobb hibaja-amit mar csak mernoki tevedesnek lehet nevezni-az bizony a valto.Szemely szerint mindig belerandult a gyomrom ,amikor kovetkezett a masodik sebbessegbe valo valtas ,vagy meredek kaptaton a kettesbol az elso fokozatba valo brutalisan akadassal- roppanassal jaro visszavaltas.
A rukverc gyakori recsegese mar nem zavart, azzal nyugtattam magam,hogy a regi Daciam is igy ment hatraemetbe.
Szoval van hibalista,nem beszelve az alkatresz-arakrol es Peugeot szolgaltatasokrol,amelyek mindig eppencsakhogy a lelekhatar alatt vannak tartva...
Az van, hogy tettem már túl a 200 km/h-án a sebességmérőt szóval lassúnk nem mondanám és nem is mondtam. 3000 1/min-nél élled fel igazán a motor előtte sem vészesen gyenge. Az 1.1-hez képest meg pláne nem! De mégegyszer leírom, mostanában elég sokat fulladok le vele, mert alacsony 1-1500 1/min-en nem birja lejtőről kitolni a kocsit még az 1.6 se. s ilyenkor kéne neki nagy gáz, hogy felpörögjön és gyorsan felengedni a kuplungot ne guruljak vissza! De a hirtelen nagy gázt nem mindig veszi észre az elektronika! Endrével benzinnyomás problémára gondolunk! Attis neked nincs hozzá valami ötleted?
Nekem nem fulladt le soha.... Az teny,hogy gyenge az 1.4 8v az,hogy milyen lehet az 1.1-es meg nem is vagyok kivancsi.... Azt viszont nem tudom,hogy lehetett a tiedbe olajnyomas visszajelzo ha benzines...vagy javits ki ha dizel es akkor latom ertelmet. a tebalu-e ha 1.6 16v az ugye 110 le azt meg megint nem ertem,hogy lehet neki lassu mikor en mar probaltam olyat-olyat akartam venni roland garos-kivitelben,de mire 5 nap mulva visszamentem mar nem volt,eladtak igy lett az 1.4...... A lenyeg ahoz a kis kasznihoz a 110-lo eleg meggyozo volt....
Nekem ,mint mar irtam parszor komolyabb baj nem volt-igaz valoban van tobb olyan dolog ami nem tetszett ill. tetszik a mai napig......de szerintem minden autoban lehet hibat talalni.
''egyre jobban idegesít, hogy padlógázra így reagál a kocsi: ööööööööööö-möööööö-mooooooooooo!'' ''Szóval erőtlen és nem egyszer fulladtam bele emelkedőn elindulásba mikor ...''
Hat ezt nem nagyon lehet felreerteni!
Aztan;te gyengenek tartod a sajat 1.6 16 v -es motorodat ,idegesitoen gyengenek.
En a 1,4 8 v-est szidtam le kegyetlenul a horgo hangjaert, a nem letezo nyomatekajert,az instabil alapjaratert, a lefulladasokert,a selejtes alapelveken mukodo olajnyomasvisszajelzesert . A valto mindenki szamara nyilvanvaloan es tagadhatatlanul rossz.
Szoval inkabb te nyomod jobban le a peug 206-os teljesitmeny-minositest ,nem en ,aki a kategoria masodik leggyengebb valtozatat bitorolta es karomolja.
Hiaba ragasztassz a hatso sarvedodre ''szeretlek-sziv''-ikont, te is jol tudod ,hogy a 206 -os nagyon sok fogyatekossaggal kuzd,amit a gyarto nem tudott megoldani 5,5 millio peldany eladasa utan sem.
Vagy talan nem is kellett,mert annyira tokeletes lenne ?!
Nem mondtam, hogy hibátlan autó, de nem is tartom valószinűleg, hogy egyí 1.6 Golf jobban menne! Azok a percek jönnek el számomra amikor szivesen ülnék egy HDi-ben! Ez egy benzines autó kis fordulaton erőtlen ennyi és nem több amit leírtam, de látom azért sikerült félre érteni.
''Egyre jobban vágyom a kis fogyasztás örömére és egyre jobban idegesít, hogy padlógázra így reagál a kocsi: ööööööööööö-möööööö-mooooooooooo! Szóval erőtlen és nem egyszer fulladtam bele emelkedőn elindulásba mikor a forgalom miatt gyorsan kellett volna kiugranom és adtam egy padlógázt, nem a várt eredmény történt...''
No,csak ! Elegedetlenkedunk,elegedetlenkedunk...! Mi van ,az 1,6-os 16 szelepes motorteljesitmeny horog,nem gyorsul?Mas valto kell..,nem az eredeti...?
Engem meg lebasztal,ha azt allitottam,hogy az 1,4- 8 szelepes benzines 75 LE -os tetu es a valto is tokeletlen.Ha pedig egy kocsin rossz a motor es a valto is meghozza,ezek utan mi erdemelhet elismerest es dicseretet...a dizajn?!! Ja,ha te mondod az mas!...Neked van jogod hozza!...
Ma egy Fiat Stilot porgettem meg;1,8 16 v 2002 sport.
Na ,a francajnoknak meg az olaszoktol is kell,hogy tanulniuk ..Legalabbis benzinmotrokat es a kapcsoloszekrenyeket illetoen.
Hát sajnos bizoinyos okok miatt a 206 club-os oldal jelenleg nem elérhető. nekem meg hiányzik a társaság a napi szintű dumálgatások. s már elég rég óta fontolgatom, hogy újraindítom a fórumot de köritek hozzá egy oldalt is, leírva jelenlegi tudásom legjavát! Az 1.0 verzió egy része fenn is van a neten, de mivel többen mondták, hogy elég jó utód a 206club-nak ezért most szerkesztgetem a másikat! az 1.0 verzió itt van! de mondom ennél picit szebbet és jobbat tervezek, de véleményt lehet mondani, sajna kevés a cikk, de mint mondtam az az oldal annyiban maradt!
Többen is írják, írjátok, hogy a 1.4 hdi-be is 10.000 km-enként olajat cseréltek.
A peugeot igaz, hogy 30.000-et enged, de én is 20.000 km-nél cserélem az olajat. Szerintetek még az is sok? Egyébként ki milyen olajat használ? Én a Total ineo-ecs 5w-30-at.
Jól beszélsz clubtárs! Nem tudsz egy eladó 206 HDi GTi/S16-ot, piros szinben, napfénytetővel, J-s rendszámmal! (nem eredeti váltóval.:-) Egyre jobban vágyom a kis fogyasztás örömére és egyre jobban idegesít, hogy padlógázra így reagál a kocsi: ööööööööööö-möööööö-mooooooooooo! Szóval erőtlen és nem egyszer fulladtam bele emelkedőn elindulásba mikor a forgalom miatt gyorsan kellett volna kiugranom és adtam egy padlógázt, nem a várt eredmény történt... Remélem a hamarosan teljes gőzzel beinduló 206-os oldalamon aktív fórumtag leszel... üdv! Balu
Ha megvetted cseréltess olajat vagy inkább cserélj nem nagy művelet! Átvizsgálásra meg kérj meg valami Peugeot-s szakit, én ismerek hármat is. 20 ezer vagy két év az olajcsereperiódus... egyébként ugyis tekertek vissza az óráján...
Szeretnék lehetőséget teremteni arra, hogy a 206 tuning kedvelői megosszák egymással büszkeségeikről készült fényképeit, beszámolóit. Egy fényképekkel és rövid beszámolókkal gazdagított BLOG létrehozásán dolgozom, így egymást tudjuk segíteni és megoszthatjuk tapasztalatainkat.
A BLOG lényege a tuning "ALAPÁLLAPOT - ÉPÍTÉS - KÉSZ AUTÓ" folyamat bemutatása. Ezáltal is ötleteket adhatunk egymásnak.
FEMC, MURA23, SOMGAGA és a tapasztaltabb 206 tulajok segítségét kérném, hogy lendítsük be ezt a kis blogot, melynek tényleg a közösség építése a cél!
FEMC! Honlapodat olvastam, képeket láttam, örülnék ha egy kisebb képes beszámolót küldenél a blogon is megtalálható címemre (forzaitalia.beni@gmail.com). Azért kérlek elsősorban Téged, mert a blog lényege mint mondtam az építés folyamata is lenne.
Külön fórumot nem szeretnék egyelőre létrehozni, az INDEX fórum erre a célra tökéletesen megfelel.
Külföldön sikere van az effajta fénykép- és tapasztalat megosztásnak, lendítsük be!
Helló.Mivel éppen most voltam a 10e szervízen,nekem a 30ezret jelőlték be a következő olajcseréhez.Egyébként ezekben évi 20ezer vagy 1 év..azaz ami elöbb következik.Az első szervízem 55 ezer magyar forint volt.Tudni kell hogy pofátlanság teteje amit csinálnak a szervízekben.Az autó 45 perc alatt kész volt de a számlán 2 óra munkadíj szerepel X 9780ft-al.A számlán az anyag költség jó ha elérte a 30 ezret.Ha szakszervízbe viszed,felejtsd el hogy te viszed a cuccot...nem vállalják.
Én inkább biztosra mennék:) A szomszédom minden autót 3 évig tart meg.Ezalatt csak akkor megy szervizbe ha elromlik valami.Büszkén mesélte hogy ő még sosem költött olajcserére:S Évi 20-30 ezer km-t megy. Szted?:)
Szerintem azért nem vitte márkaszervizbe, mert drágálotta, és máshol cseréltetett olajat, viszont nem hiszem hogy nem vitte olajcserére még 40 ezer km után.... :)
Ok. Köszi! Tudtam, hogy törlödni fog (vagy is nem fog jelezni) de nem tudtam mennyi idő után. Leugrott a stekker a légtömeg mérőről (fogalmam sincs hogyan) és "antipollution fault" hibát jelez, visszatettem és ha már ott voltam kicsit meg is takarítottam.
44ezer km van az 1.4 HDi-mben, első tulaj 10 ezer km-nél vitte márkaszervizbe 2 éve kb . (első pecsétet akkor tették bele)
-mikor kéne vinnem ? már időleges gondolom (2005 4.havi a kocsi) -ilyenkor mit cserélnek a 2. szerviznél, ill. 44ezer km körül ? Szűrők, olaj, átvizsgálás? -mennyi lesz pénzben kb. ? -milyen olajat vegyek bele ? mert én vinném az olalajt, nehogy azzal is lehúzzanak -ugye vezérműszíj van a HDi-ben, nem lánc (?)
Az lehet,hogy foloslegesen vettel tarcsat...a betet az filleres es nem kell soha megvarni a veget...Nekem meg nem volt tarcsa cserelve rajta(legalabbis nalam)es joval tobb km van benne... Az pedig,hogy megrendelik mindenfajta evjarat es szam es stb...szerint nem mindig garancia... Amikor kilyukadt a hutom rendesen 3 hutot rendeltek a Barditol 1-et a Langtol 2-ot... Egyik sem volt jo igy elmentem bontoba es tessek megtalaltam ....... Vagy a vekimhez is a 4-ik generator szij lett a jo.....
Ki vannak cserelve a fektarcsak es a fekpofak is ,elottem rakta fel-de az meg mit jelent,hogy nem a megfelelore? Peugeot 206- alkatreszt vettem peugeot szakuzletben,meg az evjaratot ,kobcentit,mindent megkerdeztek.
Azota raraktam meg ezret ,hatha bekopik-hat nem kopott be.
A razkodas ugyanaz .De csak 90-80 kmh -nel ,ennal feljebb vagy lejjebb nem raz.Meg a csaldot is beleultettem,meg is pakoltam,de ugyanaz minden...
Bosszant,mert ezek szerint feleslegesen vetettek meg velem a ''szakemberek'' a tarcsakat es fekbeteteket,azok nem is voltak megkopva erosen:(
Pedig valamit meg sem ugy csinaltak ahogy kellett volna. A futomu nem igazan lehet akkor mast csinal-ezt valoban fektarcsa es betetnel szokta. Ne bizz a szerelokben es szervizekben.......ha hozzafersz a tarcsahoz nezd meg milyen. Huzd vegig rajta az ujad,ha sima akkor okes-de ha nem akkor csak lehuztak zsevel. A fekbeteten is lehet latni szabad szemmel nagyjabol mennyi reteg van rajta v. esetleg mar 1-2 fekezes es fem a femmel.... Az is lehet megis kicsereltek mindent,de nem a megfelelore...
A fektarcskat le voltak cserelve ujjakra,az egesz futomuvet atneztek,de mas hibat nem talaltak.Nincs ABS a kocsimon,ellemben van 123 ezer rajta.
A szerelo ,aki feljavitotta a futomuvet csak a vallat huzogatja,es azt mondja szerinte minden rendben-de a problema okat nem tudja. Jart meg valaki igy?Ha tudna valaki a megoldast legyenszives kozolje,elore is koszonom.
En videki vagyok,semmi kedvem nincs felmenni valamelyik nagyvarosi kepviselethez,mert az hallszik,hogy megnyuzzak az embert .
Első saját autóm francia volt, de volt német, olasz, japán is, a legtöbbet a németekre kellett költeni, a japók tényleg jók, cserébe unalmas formaterv még unalmasabb belső, végül megint franciák :) én nagyon szeretem a 206-ost, szép autó, belülről még szebb, enyémbe 60 1-2ezer van, nem volt és most sincs vele semmi műszaki problem.
Ha leszámítjuk azt hogy egyszer megkellett pucolni a jobbos elektronyos ablak kapcsolóját, az olajszint visszajelző rendre egy rovátkával többet jelez, illetve most a CD-tár utolsó 3blokkja sztrájkol :)
Legyszi mondja meg valaki,hogy mitol rezonalhat be a kormany(vagy az egesz kocsi?) 80-90 km|h-nal ha raadom finoman a feket. Az abroncsok ujjak,centirozottak ,az egyik muhelyben pedig fektarcsakat es fekbeteteket is lecsereltek.Semmi valtozas ,mar azon all az eszem,hogy elviszem a kepviselethez,de nem akarodzik...
"vehettünk volna megbízható bmw-t is ennyiért 2x ennyi időset 3x ennyi kilómétterrel aminek 6 gazdája volt már és fele ekkora felszereltséggel , 3x nagyobb fogyasztással"
ez nagy igazság, na kb ezért nem vettem pl 1.6os Golfot :) pedig az is tetszett
Nekem ez a második 206om szüleimek van még egy harmadik, a nagy kocsi 307SW tesóméknak rönyó megán van... egyiknek sem volt semmi különös baja ami közös bennük a magas felszereltség a váltó nem a legjobb, de szokható használató...
Én régen dízelpárti voltam és nem elsősorban a fogyasztása miatt, bár most így nyáron csak városban jól esik 5,5L látni...
A lényeg mivel az autó mindig is rossz befektetés lesz (van pár kivétel OT rendszám...)
Szóval hiszem, hogy nem érdemes a kocsi méretét túlvállalni, inkább magas felszereltség és egy komolyabb motor, ami nem a gyorshajtást teszi lehetővé, mert egy 1000es yaris is megbukhat akár a 20as táblánál akár az autópályán, és nem azért mert túl gyorsan érte el az adott sebességet...
Mindenkinek kialakul a hite és véleménye alapvetően persze mindig emócionálisan és nem racionálisan!!!
Én pl bár tetszenek nem vennék most sem nagyobb kocsit, mert jobban érzem magam a kicsit zajosabb érző 206ban mint egy sokkal sterilebb kicsit bálnás 307SW-ben... én szeretem, hogy jól néz ki és megdícsérik érdekes, hogy a pár apró dolog mennyit dob egy GTIn...
A következő kocsim lehet fiat lesz lehet más egy a lényeg kiválasztom a kategóriát és abban a nekem legjobb motort ami nekem annyit tesz jelenleg, hogy legyen rajta TURBO, mert a mindennapokban nem elsősorban a lóerő, hanem a nyomaték számít!!!
Király, ha egy kocsi 200LE-s de ha az 8000es fordulaton adja, az esetek 98%- nem áll rendelkezésre!...
Kocsi vásárlás mindeig szerencsejáték, sajnos még szalonban újautó esetében is... kérdés ki mennyit és mire használja, jön az értékvesztés...
Mindig kedélyesen mosolyogtam azokon a barátokon akik megkérdezték, mikor fogom kiautózni az 1,6HDI felárát amire egyszerűen annyi a válaszom, akkor amikor valaki kiautózza a 316 és a 325 bömbi közötti különbséget! ;-)
Mindenkinek nyugodt és élvezetes autózást, balesetmentesen! ;-)
Már bocsánat, de ezek az árak eléggé típus, és évjárat függőek lehetnek. Nekem pl. 2.0 HDI-m van, és következetesen szinte mindenből a legdrágább megy bele. Még a futómű alkatrészei sem azonosak teljesen több más modellével, nemhogy a motor alkatrészek, legyen az akár csak egy görgő, vagy bármi más. Egyébként a vezérműszíj cserére olajcserével, fékfolyadék,és szűrők cseréjével együtt nekem 220000 ft.-ot mondtak márkaszervizben. (igaz ebbe lett volna egy alsó motortartóbak csere is) Persze mind ez a feléből meglett oldva, ráadásul a szervizesek csinálták fusiba. Szóval csak azt akartam mondani, hogy az sem mindegy, hogy milyen az az A6-os, vagy golf, stb...
én se vennék benzines pugot (csak rc-t) :-) azt is azért mert azt gondolom,h talán azt összerakták vagy azért mert nem hallottam róla rosszat?
ez a 2.0hdi is azért maradt meg mert rettenetesen szeretjük a motorját.
így chippel 120le körül van
Iszonyatosan megy. Ha utazol nem igazán kell gondolkozni , h na most itt ez a passat előttem megelőzzem vagy ne (engedi e vagy nem)
Fogom és lenyomom :-)
De amennyit ráköltöttünk már...
Mondjuk ahogy olvasgatom a népitéleteket.. egyik sem jobb!
vehettünk volna
megbízható bmw-t is ennyiért 2x ennyi időset 3x ennyi kilómétterrel aminek 6 gazdája volt már és fele ekkora felszereltséggel , 3x nagyobb fogyasztással
ráadásul még annyál sem biztos , h minden rendben van
90 le-rol indul a paletta(a 75 le sdi-it kihagyva) ami a 115le-ig nem rossz motor.. A 130-150 le mar joval ''kenyesebb'' Az arat nezve ertheto a kulonbseg hiszen a golf soha nem volt es nem is lesz a 206 es most mar a 207 kategoriaja arra nekik ott a polo......ezert irtam a Sunny-nak nemigazan jo igy az osszehasonlitas.
Népítéleten azért nem mindegyik ember dicséri az autóját, ha megnézed őket, nem mindegyik vélemény elfogult, nagyon sok ember a hibákkal jön első körben.
Értelek, viszont: "Wolksvagen Golf 4 2003-kiadas 1,9 tdi motorral." ezekből ugye 4-5 fajta van lóerőt tekintve (100,110,115,130,150), és használtauto.hu-t nézegetve bődületes ára (1.8milliótól a csillagos ég) van még mindig a 2003-as 4es golfoknak, amikben nem ritka a 200ezer futott km.
Amúgy is szerintem városba (talán autópályára is) felesleges már a 100 lónál erősebb HDi, TDi, benzines stb motor... Főleg, hogy ilyen büntetési összegek vannak a gyorshajtások miatt (30-300ezer ft) Hozzátenném Magyarországon 1-2 kategóriával nagyobb autóval járnak az emberek (20milliós LEXUS + csepeli 50négyszetméteres panel lakás), és az embereknek nincs pénzük, és egyre több lett a kispénzű ember, akinek sok esetben elég pl.: egy 206 1.4 HDi, ami szerintem fényévekkel szebb mint az új Fabia, mert az tényleg ronda, ráadásul swift koppintás :-(
Haaaat....nem tudom az uj fabia ugy nez ki mint valami rakas sz@r.....-nekem. Az elozo jobban bejon.Izlesek-pofonok. Latod megint ugy irtal,hogy nem teljesen igazak az erveid. Ha gyengebb benzinesbol ulsz at egy erosebb dizelbe azt ''nem illik'' egy lapon emliteni. Az 1.4-es motortol persze,hogy nem kell varni a nyomatekgyarat.... Azert okoztam mar vele meglepetest 1-2 erosebb es jobb autonak 140-ig. Ez nem igazan hasznal neki-azonban 90-120 kozott eljutni valahova boven eleg. Mikor a 2.0 16v omegam volt a fonokomnek pedig az uj 307 1.6 hdi 160-70-ig nem voltam ellenfel a pugnak. Lenyeg,ha ''haladni'' akarok akkor ott a v6,ha pedig vasarolni-bolyongani egy varosban arra jo volt a pug.
''Nézegettem népítéletet, a HDi 206osokat, és azt hiszem max. egy ember írt vmi nem egetverő problémát, a többi tulaj teljesen odadavolt érte. ''
Mivel sajat kocsi,teljesen normalis ,hogy odavan erte:).Es valoban mar a nemet minoseg sem a regi,mondenhol a koton elmeletes autogyartas van ervenyben, az alkatreszutangyartas sok leanyvallalata miatt.
De a francia alkatreszek nagyon dragak a nemet mellett(itt,romaniaban ez van ervenyben,talan a borzaszto sok francajn auto miatt)es aki epeszu most mar nemet kocsit vasarol,ami minden szempontbol kiemelkedobb helyet foglal el a francia-roman ''koprodukciok '' es auto-ar -kinalat teruleten.
Ezert ha az ember uj autot megy vasarolni hasonlo kategoriakat szem elott tartva,nagy valoszinuseggel nem az uj 207 -est fogja megvasarolni 14.600 euroet premium felszereltseggel 1.6 hdi motorral,hanem elmegy szepen a Skodahoz es vesz egy Wolskvagen motorizaltsagu ,direktbefecskendezos 1.9 tdi csucsfelszereltsegu uj Fabiat(ami meghozza szep is)12.300euroert.A peug nem annyira jo kocsi,mint amennyire sikeres(ezt nem csak en mondom,hanem minden mas oszinte ember is).Csak a diezel-motorjainak a tartossaga es a dizajn a jo pont benne.A benzines valtozat(mint amilyen az enyem is volt(:)) 1.4) silany,semmi erdemleges nyomatek nem erzodik benne(ugy gyorsul,mint a vonat).Lehet ha 2000cm2 diezel lett volna tetszett volna...
Autos multam,hogy megertsd kiabrandulasom a franciakbol; Citroen Pallas,Citroen bx,Citroen Visa,( ez mar onmagaban teny ,hogy nem akasztottam fel magam mellettuk:)Reno 14, Renault 9,Dacia1300, 1310 tlx,Aro 10,Dacia Supernova,es ezek utan jott a peug 206-aminek 1.4 benzinmotra nem mas,mint a citroen Visa dontott motoros felujitott es agyonkabelezett ,vinnyogos hangu valtozata.(A peug nem volt sajat valasztas ,a korulmenyek hoztak)Ezek kozul a Supernova volt a legjobb,Clio 2es motorjaval es Megane kapcsoloszekrenyevel.
Ezek utan termesztes dolog szamomra,hogy egy nemet kocsi maga az udvosseg:Foleg ha az Wolksvagen Golf 4 2003-kiadas 1,9 tdi motorral.
A nyomatéka miatt meglepő különbséget fogsz érezni ahogy szotam mondani a használható fordulatszám tartományban... 2-3 ezer között remekül megy egész szépen felpörög...
Szerintem nem biztos hogy érdemes a chiptuning, de mindenki döntse el maga, nekem becsülettel megcsinálták anno, az olcsó helyeket eleve kerülném...
Nekem harmadszorra lett véglegesre belőve, minden alkalommal mérve volt padon... a végső nem agyig húzot változat diagramja megtalálható:
"Na ez az a kocsi,amelyik a kispenzu embereknek valo."
Hát nem tudom, pl.: az ismerősöm 4es golfjában most lenne időleges vezérműszíjat cserélni görgőkkel, ami potom 270 ezer ft-lenne a márkaszervízben, mindez pl a Peugeot Centralban, egy 206-osban "csak" 90k lenne.
Az új/használt árakat is meg lehet nézni , néha milliós különbségek figyelnek a VW, és Peugeot márkák közt, de annyival szvsz nem jobbak a VW-ek sztem.. Pl.: 4es golfoknál menet közben leugró ablakokról , havi rendszerességgel elromló gyújtótrafokról lehet hallani , úgyhogy mindkét márkának szerintem megvannak a maga hibái, és varázsa, és innen már szvsz a külső számíthat, és/vagy a pénztárcánk vastagsága...
Amúgy az egész VW konszern el van szállva magától árakban, a gyári alkatrészek 1.5-2x drágábbak a francia alkatrészeknél (nagy százalékban)
Nézegettem népítéletet, a HDi 206osokat, és azt hiszem max. egy ember írt vmi nem egetverő problémát, a többi tulaj teljesen odadavolt érte. Szerintem ezek az új Peugeot-k (HDi) már jóval kiforrottabbak (motorikusan/elektronikusan), de majd az idő úgyis eldönt mindent :-)
Aha :) háát nekem is durva a kettesben 100 km/h :D Amúgy külsőleg viszont 5x szebb a 206, mint Suzuki :) Szerintem a Swift egy mini morris koppintás , ami alapból se vmi szép autó, de az 1.3 motor ereje tényleg odavág...
Viszont lefoglalóztam, és kedden veszem át az 1.4 HDi-met tatabányán, hát kiváncsi vagyok milyen lesz az 1.1. benzin után :-)
http://www.hasznaltauto.hu/2265240_peugeot_206_2005 Ja, és X-design-os!
Viszont ha nem lesz elég a szufla az elvárásaimnak, akkor chiptuning @ 90-95 LE :-) Csak eléggé sajnálom rá azt a 100ast, meg fene tudja, hogy évek alatt mennyire fogják bírni az alkaltrészek, amik elméletileg 'bőven' túl vannak méretezve (motor, turbo, stb..)
ja, és pár kérdés még:
1.esetleg tud valaki olcsóbb chipátírást mint ~100k ? 2.hátsószárnyat 206-hoz hol érdemes venni? 3.1.4 HDi-nek esetleg valaki tud ismert típushibát?
Ez igy azert nem igaz,mert a ket auto nem 1 kategoriaban van.....(es itt nem nemet vs. francia) Semmi baj azzal hogy neked nem jott be a pug...minden ember mas-masfajta igenyekkel. Ezt elmondtad.Valakit bantott valakit nem. En is elfogom adni,de nem azert mert csak a bajom volt vele(nagyobb csaladi lesz) mivel cserben soha nem hagyott.Mikor a bowdennel is megszivatott,de szerencsemre haza hozta a felesegem......utszelen soha nem hagyott.... Hibai vannak ,de melyik autonak nincsenek?Olyan ,hogy tokeletes auto nincs,ahogy ember sem. Reszemrol ennyi hozzafuzni valom volt ehez a dologhoz.
De most mar elegedett vagyok,osszejott valahogy a csere a szobahozott Golf 1.9 TDi 4-el.(2003-EVJAR)
Mintha sarkanyrepulobol ult volna at az ember egy vadaszgepbe.
Nemet egyszeruseg,nemet tokeletesseg.
Na ez az a kocsi,amelyik a kispenzu embereknek valo.
A francia kocsi olcsobb,amikor megveszed,de idovel rafizetsz az alkatreszek dragasaga miatt.
Meg valamit muszaj elmondanon es aztan mar el is huzok innen a fenebe.
Az index jelzo odaszart a peugeotomnal- ,es mivel 2005 -os(vagy ot mikrocsip van benne) egyetlen bontoban sem talaltam.Szetszedte a villanyszerelo ,de semmi esely a javitasra,valami digitalis biz-baz hallt meg ,ami az alaplapon van. Egy kisebb kompjuter a villanyblokk.(!)
Nem volt mas valasztas ,ujjat rendeltem a francajnoktol.
Kerek 370 Euro volt, ugyanez egy nemet kocsihoz bago mivel nagyon egyszeru es celszeru.Ami meg el sem baszodik,de ha megis el siman javithato.
Az a 0-100 ra a loerot felreteve es a nyomatekot nezve szerintem a kis pug jobb lenne... A 2.-ban 100 egy kicsit santit....anno a 2.0 16v omimnak is eros lett volna..... Tudom korszeru motor,konnyu kaszni -nem becsulom le en a szuzkat,de a hdi nyomatekosabb....szerintem.
Olyan problémám lenne hogy 206-osban, a gyári autorádiót bekapcsolva csipog 2-3 másodpercenként elég hangosan, rádión is és kazettát hallgatva is! és igy elég rossz hallgatni:-( Mi lehet a baj?
Figyelj már bele gondoltál abba, hoyg akik ezeket a sorokat olvassák és netán kispénzű emberek és 206-ost választottak mert ez tetszett nekik, most talán rettegve várják a reggelt, hoyg na vajon beindul-e a család járgánya, vagy felgyullad-e az olajnyomásjelző! Egyszerüen senkinek nem hiányzik a felesleges károgásod a túldramatizált hozzászólásaid! error-os számitógépekről szar váltókról stb-ről mesélsz! Barátom ezt az autót már több mint 6 millió példányban adták már el! Szerinted ennyi barom van a földön? Ennyire vakok az emberek vagy mind emberi érzelmeket táplálnak a kocsijuk iránt? Nem! Ezek között az emberek közt a plázacicáktól a nagyapáig mindenki megtalálható! És bizony nagyon sok elégedett tulajdonos van köztük! egy a www.forum-auto.com-on van olyan aki a 7.et használja! és elégedett! mert tökéletes tuningalap a formája! mert nem esik szét minden bukkanón mint te állítod! Van egy közös haverunk AttisCC-vel! Na ő az aki nem kiméli az autót! talán egyetlen negyede van az autónak ahonnan még nem törték meg! De megy! Viszi a 200+-at! És a haver élvezi a vezetését! Azt tudom mondani, hoyg meg kellett volna nézned az autód mielőtt megveszed! Ezt nem neked találták ki! Ez még nem hiba! De gondold át akárhányszor szidod annyiszor állítod ki magadról a bizonyitványt, hogy balek vagyok mert ilyen autót vettem! Ha ennyire utálod irányí vele az autópiac, lehet, hogy egy kisfiú álmát váltod vele valóra, aki mindig is 206-ot akart! És még valami, lehet, hogy szeretem az autómat, de ValaKit mégjobban Szeretek, a Kedvesemet! S ha közös álmaink megvalósítása a kocsin fog múlni képes leszek rá, hogy eladjam, mert bár te azt hiszed mégsem az autó számomra a legfontosabb...
Szerintetek egy 206 HDi 1.4-et mennnyivel veri meg, és hogyan 100 méteren, és 100km/h-ig egy 1.3 as benzines 93 lovas swift ? :-) Valakinek tapasztalat ?
3 hónap alatt közel 5ezret tettem az én kis oroszlánomba városba és pályán egyaránt.Nagyon szeretem mert keveset fogyaszt,ha odalépek megy,hosszú úton elég kényelmes,ja és megbízható!!!Szereti az egész család szerintem qva jó kis járgány.
Volna egy kis problémám ha valaki tudna hozzászólni megköszönném.:-))
Szóval 1 hónapja kb 6km-t mentem múrvás köves (szar) úton nem gyorsan csak olyan normálisan amennyire lehetett. Azóta sajna valami kolontyolás hallatszik néha jobb elöről, főleg enyhe balra kanyarba lépésben haladva, vagy rázós úton.
Az érdekes viszont az hogy néha mintha nagyobb kotyogást éreznék máskor viszont mintha megjavult volna.
Ja a kocsiba 40ezrer van, és meg is van kímélve.
Már leszedtem a kereket semmi nem látszik, de ha kerékkel együtt jobbra-balra megrángatom akkor ici-picit kottyanik.
Köszi előre is ha valaki szaki már halott ilyenről.
Én nem tudom, hogy mennyire rossz a kifutó széria, de az enyém 2006-os gyártású és 1,5 év alatt belehajtottam az 1.4 hdi-be 44.500 km-t, de még most is olyan, mintha teljesen új lenne. Nincs vele az ég világon semmi bajom, azon kívül, hogy kicsit koszolodik a vezető oldalán az ajtókárpit. De lehet, hogy csak ilyet fogtam ki.
Bár az is igaz, ha az ember úgy használja a céges autót, hogy nem számít, akkor persze ne számítson sok jóra. Ésszel kell használni mindent és akkor szerintem gyönyörűen teszik a dolgukat.
' '' Hallod eddig udvarias próbáltam maradni, de hányingerem van tőled! egy dolog, hogy utálsz egy gépkocsit, de akkor ne gyere ilyen fórumokra, ne próbáld másban is felkelteni a gyülöletet.'' Ha Ha nem szereted a csilis babot,ne egyel csilis babot.
Nem mindenki aldoz a 206-os oltaran es nem lihegi korbe nyalazdva ,mint eb a gazdajat.(haj te oda;felkelteni egy kocsi irant a gyuloletet)(ez az erzelemjellem ovodaskorban jellemzo)
A topik cime egyalltalan nem utal arra,hogy nem lehet muszaki velemenyezni mint pozitivan,mint negativan a szoban forgo csotroganyrol.Elvegre nem szemelyekrol alkotunk velemenyt ,hanem nehany m2 badoglemezrol , zorgo -nyekergo muanyagrol,gyengelkedo motorokrol es hibasan megtervezett valtokrol,error-os szamitogepekrol ,es egyeb silany termekekrol.
Maskulomben ez a topik lenyege-nemde?!
Jaj,hogy ez neked nem tetszik??!
Sorry.
Maskulomben ha az elso fokozatot siman veszi a 2 meg a 3 nem ,akkor 100% valto baj,amit pontosan leirtam.Tudod,eletemben nehany kapcsoloszekrenyt azert mar szetszedtem,sokat es sokfelet,hogy az elmondas szerint is tudjam pontosan mi a bibi.
Ui:
Mindig hanytam az olyan degeneralt emberektol ,akik a tekhnikai kritikan es minositesen kivul ,meg emberi erzelmeket is taplalnak egy szemelytelen targy irant.
bocs,de valóban össevissza nyomod itt a dumát.az utolsó 206 os széria??milyen utolsóra gondoltál?207 nem mertek ilyen váltót tenni....Tudod te mivel van tele a szerviz???mert én igen....
Az ilyen hozzászólók, mint ez a SUMMYT valószínűleg cégautóként használják, vagy ez lett a seggük alá tolva, és most hisztiznek mert láttak valami szebbet, meg pirosabbat. Csak keményen velük. :)
Hallod eddig udvarias próbáltam maradni, de hányingerem van tőled! egy dolog, hogy utálsz egy gépkocsit, de akkor ne gyere ilyen fórumokra, ne próbáld másban is felkelteni a gyülöletet. Az, hogy egy ilyen diagnózist adsz le néhány olvasott karakterből az túl megy minden határon. ha értesz hozzá tudnod kéne, hogy egy sebességváltó jóval komplexebb dolog ennél. Talán nem véletlen, hogy egy autószerelő sem hajlandó addig semmit mondani amig saját füllel nem hallotta saját kézzel nem érintette a hibás alkatrészt. Arról nem is beszélve, hogy szétszedetnéd vele a váltót, ami már maga sem két forint és újra összerakva lehet, hogy soha nem lesz már ugyanolyan hiszen össze vannak kopva az elemei. s közben lehet csak egy kuplungbowdent kell cserélni. Gratulálok ügyes vagy! Jah és olyan szar anyagból vannak ezek a váltók, hogy ismerősnek többször is kibirta amikor 60-70 km/h körül 4-es helyett rükverc felé tolta a váltót! Szóval szerintem gondolkozz el mielőtt írsz! Most meg nyugodtan lehet engem is támadni, de nem bírtam ki hogy ezt ide ne írjam le!
én pont igy jártam az xs-esemmel, annak hátul van. beakartam állni mosóba, letekerni nem tudtam (akkor az egyszer mostam mosoba) tekertem, aztan frankon letortem. bele volt rozsdasodva. ugyhogy most cserelhetem ki az egesz foglalatot vagy mi a tokomnek hivjak.
Szevasztok! Nemrég vettem egy 2002-es évjáratú 206 Presence-t amin még elöl van az antenna...és szerintem letekerhető lenne...de még ha fogóval lett megtekerve úgy se jött le...lehet ragasztva van...szerintetek mit tudok vele csinálni mert ki szeretném cserélni egy kisebbre.. előre is köszi.
De akinek 2003 -as elotti 206- sa van,az ne panaszkodjon.Attol errefele sokat romlott a minoseg,foleg az utolso szeriak,amikor ez a modell mar kifutoban volt.
Ha egy kicsit tobbet adtak volna a tekhnikai reszre a kegjobbak kozott lenne a helye a kategoriaban.
Szerintem mindig celszerubb az olcsobb es kisebb hibakkal kezdeni es ha az nem segit akkor a bonyolultabb-dragabb kovetkezzek. Azert irtam le,hogy jartam mert 90%-ban hasonlitott amit leirtal a velem megtortent esetre. En is el akarom adni majd jovore,de szerencsere komolyabb hiba nem volt meg vele pedig mar lassan 180.000-nal jarok,pedig masodik autokent van hasznalva. Nem rossz kis auto a maga kategoriajaba,de tobb bosszanto dolog van amit nem tudok megszokni...
A 206-os valto meg zsir uj kuplungrendszerrel is nyekereg,akadozik,zajos.
Tiszta Talbot Horizont a valto felepitese, nagyon elavult,ahol figyelembe sem vettek a sima ,egyenletes,zajmentes valtast.A 207 -est mar nem mertek ilyen valtoval kiadni,mert becsodolt volna.De meg becsodolhet,figyelembe veve az uj opel astra mindent elsopro ujjitasait.
Nem remenykedni kell,hanem kimenni a kocsihoz ,beinditani es berakni egyesbe.Ha siman veszi allohelyzetbol,akkor mar lehet is mas kapcsoloszekreny utan nezni.
Olyan nincs hogy hibas kuplunggal siman rakjuk egyesbe,vagy hatramenetbe.
nekem egy dugóban szállt el ez a xar bowden racsni
egyszerűen elmagyarázva nem lépett már át a másik fogra és nem emeli ki rendesen a kuplungot! Ezt én mindig az 1es és 2es fokozatnál veszem észre na akkor tekerek egy kicsit a bowdenen
10e FT ért a bárditól rendeltem olyat ami nem autómata hanem manuálisan lehet ráállítani. Probléma megoldva nekem is !!!!!!
Hasonlo problemam volt anno aprilisban.... Mikor bealltam a vekivel a garazsba es utannam jott a parom a 206-al... egyesben gurult lassan aztan recsenes es az auto lefulladt.... A valto nagyon nehezen jart es recsegett ropogott...a bajt tetezte,hogy vasarnap volt. Hivtam a szerelo havert hatha tud segiteni..... szerencsem volt mert pont penteken csinalt egy 1.1-est....es sejtette mi lehet a problema.Nekem a bowden ment el,de neki volt mert 2 jott az 1.1-hez de jo lett az enyemhez is(1.4).15-perces melo volt neki kicserelni+ a pedalnal raallitani-azota tokeletes.... A valtoval soha nem volt problema a lukvercet eltekintve azt nem mindig veszi be elsore,de ez szerintem tipus hiba lehet....
Nagy valoszinuseggel a gond sokkal komolyabb;a silany otvozetu szinkronba beragtak az acel- ekek,amelyek a szinkrongyurut tartjak a helyen .Amikor elmozdul az adott szinkron a szinkronkapcsolodas fele az ekek elfordulnak a helyukbol a csatornaban a kopas miatt ,ami rogton megakassza a kapcsolodast.Ha csak a szinkrongyuruvel lenne baj,akkor csupan recsegne,de bevenne kisebb vagy nagyobb sebessegnel.
Kuplung kizarva ,ha az 1-fokozatot vagy hatramenetet veszi.
Mondom en,ugy szar az egesz ahogy van,franciasan.Az enyem mar 32000 km nyekereg kettosbe es rukvercbe,ezenfelul minden sebbessegnek megvan a maga kibaszott sivito hangja,egyedul az 5 .sebessegben nem hallszik semmi,de csak azert mert elnyomja a motorhurrogas,mert azt mar kocsizugasnak nem lehet nevezni.
A peug 206-hoz nelkulozhetetlen a tekhnikai joszerencse,mert a gyarto meg a 21.szazadban sem ismeri rendesen a femotvozetek megmunkalasanak es teherbirasanak a tehknologiajat.
Hú igen, lehet ezt el felejtettem írni, hogy mielőtt elindultam, egy halk kis reccsenés szerű hangot hallottam a kuplong felöl mikor benyomtam nem járó állapotban a kupl pedált
Mennyi idő ezt beállítatni ? Milyen árban van kb ez a bowden beállítás ?
angol v. nemet ebay-n tudsz venni olyat amilyet csak szeretnel,elore-hatra.... A par angel eye postaval olyan 40 max+a xenon szett bele a masik 20 korul.....
A váltás nagyon akadozós lett, iszonyat nehezen veszi be a kettest, hármast (alapból is nehézkes, de most szinte már alig tudom betenni, bármilyen gyorsan is megyek)
Szinkrongyűrű, váltó, kuplung, váltó olaj ?! Plz valaki help, hogy milyen hibalehetőségek lehetnek... Tnx előre
Szia mi foglalkozunk hátsó futóművekkel. Nem a torziós rugód szált el hidd el, hanem a futóművedben a csapágy és a hídtest. Hívj fel és segítek bármilyen kérdésed lenne. Új alkatrészeket is árulunk hozzá jóval a feléért ami árakat itt irtál. 0630/393-0999 ; 06/20-528-4173
keress egy jó autószerelőt aki szétszedi neked és összerakja. vagy hozd hozzánk mi is megcsináljuk ha akarod.
amibe kerül nálunk:
42000 ft hídtest 18000 ft csapágyszett jobb és bal oldalra x ezer ft szerelés ami a szerelőn múlik. Üdv.
Fekete STP adalékot a tankba és fullra tankold meg. 2600 ft-ért vettem a madaras tescoban, bár ma meg láttam 1600 ért a praktikerben is... Nekem úgy néz ki a leállás problémára ez jelenti a gyógyírt...
Üdv.mindenkinek.Van egy 206 1.4 Hdi-nk és vezérműszíj cserére érett,ez ügyben szeretném a segítségeteket kérni.Az alkatrészeket már megvásároltam csak azt nem tudom hogy a főtengely rögzítését biztosító tüske mekkora kell hogy legyen.Ha valaki tud légyszi segítsen.
Van itt valaki aki ilyenekkel foglalkozik. szokott ide írni nem jut eszembe a neve de olvass vissza pár oldalt. egyébként igazat mondtak a szervízben. sajnos ezek előbb utobb tönkremennek. attól függ, hogy mennyibe kerül, hogy mennyire mart bele a csepágy a hídba. de pont emiatt ne várj vele túl sokat...
Sziasztok! Néhány napja recsegő hangot hallok a hátsó tengelytől. Elvittem szervízbe és azt mondták, hogy a torziós rugó rossz, fel kell újítani vagy pedig csere. De mivel ők felújítással nem foglalkoznak ezért keressek valakit aki megcsinálja (Békés megye). Az összegről érdeklődtem és valami 100- 200.000. Ft.-ra saccolják. Nem akarom elhinni. Neten torziós rugóra nem találok semmit. Tudnátok segíteni. Árban mennyi egy felújítás és megéri??? Vagy más lehetőség???
Nem, már csak az van hátra, de az nekem "nagy művelet" !!! :) Inkább elviszem majd szerelőhöz! És ha azután is fogja csinálni, akkor mit lehet tenni???
Van egy 206 GTi-m és baromi nagy gebasz van vele!!! A motor menet közben elkezd rángatni, ha kiveszem üresbe és gurulok, akkor az autó leáll! Ha gyorsítok, az autó 2ezer fordutal körül megtorpan! Már volt computer-diagnosztikán, ott azt mondták szar a gyertya! Azóta kétszer lett cserélve, de ugyanúgy rángat az autó!!! Már annyira idegesít a dolog, hogy kidobom a kukába az egész autót!!!
Segítsetek lécci, mert a tököm tele van, hogy nem merek vele elindulni sehova, mert fosok hogy végleg megáll vhol!!!!
Most néztem, hogy az ARP tuning is viszont eladójuk itt fehérváron, lehet hogy rajta keresztül is megtudod rendelni, bár gondolom ő ráteszi a maga kis hasznát. Igen, rácsaptam a rácsra, ha olyan amilyet szeretnék akkor meg is veszem, de még nem láttam róla képet. Bocsi, de majd kárpótlásként iszunk egyet az én számlámra, meg egyébként is az én lökhárítómhoz jobban megy :-) Holnap megyek a szerelő sráchoz olajat cserélni, megérdeklődöm tőle avezérműszíj cserét!
bár most kipufogót kell vennem...mert ez már nagyon gáz. arra gondoltam hogy veszek a középdob helyére egy sima csövet. nemtom milyen, asszem bosal. hátsó dobnak meg egy sps az ovál végüt. mennyibe kerülhet ez igy most mitgondoltok?
Szia! Megnéztem és sajnos nekem a két csatlakozós van... Nemtudom, hogy attól még a meghajtó motorokat át tudom-e rakni?? Vki aki ért hozzá segíthetne:) köszi
Hi!Tudna vki nekem abban segíteni,hogy hogyan lehet kiszedni a gyári autórádiót.Vki azt mondta nekem,hogy elvileg kellett volna kapnom a kocsihoz,vmi műanyag cuccot amivel ki lehet húzni.Azt mondta,h a rádió sarkaiban lévő 4 lyukacskába kéne behelyezni ezt a rádió kihúzót.Na,de ha ez nincs nekem akkor nincs e vmi más megoldás erre.A segítséget előre is köszönöm!
a hátsó panelen ami zöld színű ott vannak számok. azért kellene a fénykép róla hogy biztos az legyen. sajnos a gyártási számok döntik el hogy belevaló-e. ha nemtudod lefotózni akkor én lefotózom és összehasonlítod. fölölegesen pénzt ne adjál érte ha nem belevaló. holnap(vasárnap) lefotózom.
majd e-mailben keressél. van még jó pár cuccom 206 oshoz+306 hoz is.
ahha, hogy egy csatis-e vagy kettő igaz? azt még meg kellene néznem de a kocsi 2001. októberi. 1.1 Presence felszereltség van benne számítógép, tehát ha jól tudom az tárolja a futott kilómétert, mert amiben nincs ott maga az "óra". ha nem jól tudom javítsatok ki:) de igazából szerintem mind1, mert mind1ikben ugyanaz a meghajtó motor, tehát ha nemis egyezne akkoris azokat át tudnám rakni elvileg