Keresés

Részletes keresés

Mr.Stratos Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70503

Esküszöm azt hittem a cserepeket látva hogy a kollega már készűl az újraadós korszakra és ez egy rejtett kéménye a

főzőjének.....)))) aztán vettem észre hogy a képet elfordította ))))

Előzmény: szilvakukc (70475)
Mr.Stratos Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70502

Pálinkásat ! A belső csőre tekerve pár menet ,a külső összezömíti szinte...teljesen zár. Kicsit jobbra-balra mozgatva könnyen nyílik

A rozsdamentes 29 mm-es tömszelit a Murányi utcában lévő kis villanyos boltban vettem...a hölgy külön nekünk rendelt pár darabot /kb 1000 ft /

Előzmény: TJ_Zs (70426)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70501

tegyél rá 2 evőkanál étolajat az egy felöntésre, majd jobban csúszik a pálinka!

Előzmény: szentöltvíz (70500)
szentöltvíz Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70500

Szevasztok !

 

Úgy látszik ez a hét a kezdőké, én is lefőztem első pálinkámat 70 l cefréből 3,9 l 51%-os faeper pálinka, az este beesett muslincok szerint egész iható.

A fórum segítsége nélkül ez nem jött volna létre, köszönet mindenkinek.

Bujuk elkészült egy újabb Artúr Clón,az ötletkoppintást majd rendezzük.

Volna egy kérdésem, kedden málnát főzök erről elég keveset lehet olvasni van e valami amire figyelni kell pl habzás 40 l a cefre ezt felönthetem-e az 50 l-es üstbe?

 

Üdvözlégyetek !!

foxrudi Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70499

Ok!Köszi!Kénsav volt!

Előzmény: barkócza (70498)
barkócza Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70498

Szerintem, amitől a vatta zöld lesz, az csak a hűtőből kimosott grűnspann, nem az oldott réz. Ettől persze lehet benne oldott réz is, de az a tisztázáskor úgysem megy át az alszeszből.

 

Konkrétan a gcefre  túlsavazása csakk akkor okozhat rézoldódást, ha illékony a sav, de a kénsav, foszforsav nem.

Előzmény: foxrudi (70494)
sogi01 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70497

Hello!

42-28 as szűkítő tegnap csak összeraktam ma forrasztok csak kész leszek vele.

Előzmény: kovako79 (70482)
foxrudi Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70496

Akkor én kérdezek!Nem lesz meleged főzés közben??D

Előzmény: norris53 (70489)
stapika Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70495

Mennyiségre a kihozatal nem rossz,minőségét Te tudod..-)

    Kicsit hosszú a főzési idő,de kezdők csak óvatosan.:-)

 

Előzmény: Namostatuti (70492)
foxrudi Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70494

Sziasztok!

 Így még nem jártam! 2 fölöntésem is rezes lett!Feketeribizli.Mivel csak most tudtam főzni,és egy hetet állt,lesavaztam,viszont picit több erült bele a kelleténél.60l-hez,100-as mennyiségé!

 Arra gondoltam,nem-e ettől.Érezni nem éreztem semmi negatívumot(pl:ecetesedés) rajta.

 Az alszeszbe belement egy pár lepke,ezért átszűrtem,és a vatta zőőőd lett.Megnéztem a másikat is,szintúgy.Ezért az egészet átgyantáztam,most jó.

 Szóval szerintetek lehet a "több" savtól,vagy kezdődő ecet lett volna,amit még  idejében leengedtem??

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70493

Van tehetségem a félremagyarázás félremagyarázásában :)

Előzmény: stapika (70491)
Namostatuti Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70492

Igen, magamnak főztem, családi "vállalkozás"-ban készült, édesanyám finanszírozta a főzőt, én meg tanulmányoztam a szakirodalmat, illetve különböző internetes oldalakat. Reggel 8-kor álltam neki a deszt. víz előállításának, 10 óra környékén már az első főzet cefre rotyogott, este 7 táján tettem fel az alszeszt finomítani, és éjfélre végeztem, de a vízből nem használtam semmit. Eredmény: 18l meggy cefréből 1,5l meggy pálinka, amely 45%-os.

Előzmény: stapika (70478)
stapika Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70491

Mindent félre lehet magyarázni,csak akarni kell.:-)

Előzmény: Törölt nick (70484)
stapika Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70490

Vélemény nélküli,vagy bólogató?Mennyi fér el?:-DD

Előzmény: vf1 (70485)
norris53 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70489

Pálinkás jó napot !

Afrikai meleg támad bennünket >de a meggy nem várhat így alá fűtöttem >laza 40 liter cefrét sikerült össze koldulni :-)

Annyira nem rossz most alszeszben várja a finomitást > 8l 27% )

Hogy milyen lesz azt nem ecsetelem >a ZD-n gyötörlek benneteket vele :-)

Ami azt illeti sok a kérdező aki egy hsz.-t sem olvas vissza ezért én már csak akkor szólalok meg ha kérdeznek :-)

Más .... most először fordul elő ilyen gyümölcs hiány ebben a régióban - ezért ki üritettem az összes lekvár és befőtt elfekvő készletet > na hogy mi lesz belő le ? hát azt is a ZD-n :-)

Előzmény: snapszmester (70487)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70488

Ki tartaná egyben a csapatot ha nem az, aki a legjobbakat főzi. A mi dolgunk h megközelítsük a trónodat, majd "letaszítsunk" róla :)))

Előzmény: snapszmester (70487)
snapszmester Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70487

Stapika, Rézmúves a béke legyen veletek.

 

Csupán gesztusokról van szó.

Vf1 minden nap beteszi a reggelinket. Ha valaki kérdezte simán átpasszolta a válasz adást arra illetékesebbnek.

Rézműves, nagyon szép munkákat csinálsz kétségtelen, de pálinka főzés terén vannak tapasztaltabbak is ismerjük el.

Néha lemondanál egy-egy pálinka főzéses válaszról, átengedve azt az illetékesebbeknek nagyobb lenne a békesség.

Nem akarok bántani senkit, de néhányan elvárják hogy én tartsam egyben a csapatot. :-)

Előzmény: rézműves1 (70486)
rézműves1 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70486

...erről el is feledkeztem, pedig ezt jó lenne mindenkinek észben tartani...

 

... "csak feszültséget építesz,
Nem fogadunk magunk közé, menjél tovább légy szíves!":DDDD "
szilvakukc

Előzmény: Törölt nick (70484)
vf1 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70485

Főleg kettő....:))))

Előzmény: Törölt nick (70484)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70484

nem kell ide megmondóember

ez nem dumás, hanem pálinkástopik, ahol ki mit főz "akkora csávó"

Ezért vannak a ZD-k, ahol megkóstolva a többiekét, az ember elhelyezheti magát a listán

Ha netán nincs önkritikája, helyreteszi a többség :)

 

 

rézműves1 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70483

...tulajdonképpen mi a fene nem tetszik neked???...az még talán rendben volna, hogy valamiért nem igazán kedvelsz...de úgy érzed, hogy Te vagy itt a "MEGMONDÓ" ember???, mert már nem először

látok Tőled ilyen hangvételű hsz.-t...

...tévedsz, ha azt gondolod, hogy én itt bármiben is első szeretnék lenni...de én úgy értem meg a nyugdíjas kort, hogy akkor a munkának még volt becsülete...és az ember olyan, hogy büszke a jól végzett munkájára...ez a fórum pedig azért működik ilyen jól, mert ide mindenki mindenki felteheti

azt, amire "büszke", mert ebből tanultam-tanulok én is, meg mindenki folyamatosan...

 

...a versenyszellemet (ami minden emberben ott van) én a modellezésben élem ki, nem itt...

...mert hidd el nagyon jó érzés kis hazánkat (a magyarokat), külhonban úgy képviselni, hogy mögötted Angolok, Németek, Franciák és még más nemzetek képviselői állnak...

 

...Ők (a modellezők) nem irígyek egymásra...mindent lefotóznak és a tapasztaltaikat, műhelyfogásokat megosztják egymással...lehet, hogy ez (mint annyi más) a magyaroknál másképp működik???...lehet, hogy inkább újból titkolózni kéne???...nem lenne jó szerintem...

 

...(lehet, hogy újból Nicket kell változtatnom??, Naív-Naív2)...

 

 

Előzmény: stapika (70474)
kovako79 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70482

Szia!

 

Nem lesz rosz ha kéesz lesz....

A 28-as csőre mit tettél? 

28-35 BB szűkítőt? 

Előzmény: sogi01 (70466)
kovako79 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70481

Szia!

Én is szeretnék gratulálni!

Érhetne már az a szilva, csak hogy én is büszke legyek....:)

Mindenesetre még sok ilyet, vagy inkább egyre jobb pálinkákat!

Előzmény: Namostatuti (70476)
sogi01 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70480

Gratula!

Előzmény: Namostatuti (70476)
vf1 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70479

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

http://www.kokoferm.hu/pdf/cikkek/szesz/SZESZ~16.PDF

 

 http://www.halfozok.com/

 

A pH beállításról Miklós1  69058-as hozzászólásában.


 Nem reklám!

 

Előzmény: vf1 (70443)
stapika Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70478

Bár mely aktuális kormány büszke magára.:-)

   Magadnak főzted.A jóindulatú bírálatokat,fogadd szeretettel.

Gratula az első"szülötthöz":-)

Előzmény: Namostatuti (70476)
vf1 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70477

Más is kóstolta már?   :))))

Előzmény: Namostatuti (70476)
Namostatuti Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70476

Mai nap végeredménye: 1,5l 45%-os meggypálinka!

Első házi főzésem, büszke vagyok magamra!

:)

Előzmény: sogi01 (70469)
szilvakukc Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70475

Hogy Neked milyen igazad van! Minden ilyesmit a tetőn érdemes csinálni. Messzebbről látja az ember, ha gyün a finánc.:DDD

Előzmény: sogi01 (70466)
stapika Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70474

Abba hagyom még el nem durvul.

   Te itt egy(1)vagy a száz között,nem első!Erről feledkezel meg nap mint nap:-(

Előzmény: rézműves1 (70473)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!