Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.02.09 0 0 296
Sziasztok!

Kérdésem volna, hogy regisztrálhatom-e magamat a PayPal rendszerhez, OTP elektronikus számlacsomaghoz kapott OTP WEB kártyával?

Mert a leírásban ez szerepel:

Az Elektronikus Számlacsomaghoz olyan virtuális - MasterCard típusú - bankkártya (webKÁRTYA) tartozik, amely jelentősen megnöveli az internetes vásárlások biztonságát.

Kérdés, hogy akkor működik ez?

Üdv.
Bering de la Cruz Creative Commons License 2006.02.04 0 0 295
Szia! 5-10munkanappal számolhatsz nyugodtan....
Előzmény: jita (294)
jita Creative Commons License 2006.02.03 0 0 294
Sziasztok, én is elkövettem pár jibás bejelentkezést, de aléneg hogy a számlám még korlátozott, sőt le is tiltották. Faxon küldtem adatokat stb. A kérdés az hogy mi a tapasztalat, milyen gyorsan oldják fel a korlátozást és a letiltást? Ui. sürgősen fizetnem kellene egy eladónak. Help!
Manócska76 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 293

Köszönöm, remélem sikerül, mindenesetre próbálkozom!!!

 

kose Creative Commons License 2006.02.02 0 0 292

Szia!

 

1. nyiss PayPal számlát (dombornyomásos kártyával)

2. vásárolj :)

3. utalj :)) 

 

Ha pl az e-Bay-on vásárolsz és az eladó preferálja (egy P betű jelzi), akkor a világ legegyszerűbb dolga a fizetés. Csak klikk a Pay Now-ra és magátol jelenik meg a következő ablak. Ha minden OK, akkor megy automatice az utalás.

 

Ha nem ott vásárolsz, csak akkor tudsz fizetni, ha az eladónak is van PayPal számlája. Vásárlás előtt érdeklődj! :)

Ilyenkor belépsz a saját PayPal-os számládra, Send Money-ra klikk, beírod az eladó által küldött Pay-os emailt, az utalandó összeget stb és simán utalsz pl. Other (egyéb) kategoriában.

 

Ez tuti kínainak hangzik - nekem is az volt a legelején :)) - de ha végigcsinálod a regisztrációt, minden egyből érthetővé válik.

 

Soksikert!!! :))

Előzmény: Manócska76 (291)
Manócska76 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 291

Na, végre egy jó hír a mai napról... Köszönöm

már költöm is a pénzem, állj, de arról van valamilyen leírás, hogy azt hogyan kell?

Gondolom a bankomon keresztül kell utalnom, de aztán hogyan tovább?

kose Creative Commons License 2006.02.01 0 0 290
Manócska76!

Vásárolni (fizetni) tudsz, pénzt fogadni NEM!! :))

Előzmény: Manócska76 (288)
szazezer Creative Commons License 2006.02.01 0 0 289
hello ! Én nyitottam Ausztriában egy számlát a BKS banknál. Akkor még azt hittem, hogy milyen szuper lesz, lesz paypal számlám és fogadhatok fizetéseket. Megnyitottam, aztán igényeltem egy dombor nyomott credit MASTER kártyát. 4 ezer EURO fedezetet fizettem be a kártyára, amit zároltak egy takarékkönyvben. Boldogan jöttem haza az új kártyaval, aztán jött a meglepetés. NEM lehet bejelentkezni paypal-re magyar cimmel. Hiába van a kártya Ausztriában. A lakhely a lényeg. Udvariasan elutasitottak egy emal-ben és mondtak, hogy csak idők kérdése és Magyarországról is lehet használni a paypal-t. Annyi hasznom lett az osztrák bankból, hogy a csekkeket hamarabb és kisebb költségért átvaltják... na meg annyi, hogy az europai vásárloim egyszerübben utalhatják a pénzt... Szóval nem érdemes ezért Ausztriába szenvedni ugysem engednek belépni a paypal-be. Ha pedig olyan osztrák lakcimet adsz meg, ahol nem laksz addig remek még nem kérik le FAX-on az irataid másolatát. Ha akkor kérik, amikor pl. van 3ezer USD a paypal számládon, akkor sirhatsz a pénzedért és soha nem látod....
Előzmény: aigle (274)
Manócska76 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 288

Sziasztok, egy új emberecske vagyok, és ha nem bánjátok nem olvasom végig az egész fórumot, viszont az alattam lévőt elolvastam, és úgy értelmeztem, hogy Magyar emberke nem tudja használni a PayPal-os fizetést. De mi van, abban az esetben,ha egy cégtől vásárolnál és csak ezzel lehetséges?, akkor lőttek a vásárlásnak?

Köszönöm az infot, előre is!

Manócska

Bering de la Cruz Creative Commons License 2006.01.16 0 0 287
Mint emlitettem amikor regisztrálsz és hozzáadod a dombornyomott kártyádat az accounthoz akkor kéri a kártya "billing adress-t" azaz ahová a kártya számlázási cime szól. Ha Magyarországi cimet adsz meg nem fogja elfogadni a kártyádat, hiába nyitsz külföldön pl..Austria, Svájc, Németország, bankszámlát illetve igényelsz mellé bank kártyát számlaküldési cimnek az állandó lakhelyedet tüntetik fel a bankban ahol a számlát megnyitod. Tehát csak akkor lesz más a billing adress-ed ha van bejelentett lakcimed az adott országban. A paypal minden esetben ellenörzi a kártya adatokat amit megadtál, mint bármilyen más web áruház ahol fizetni szeretnél a credit card-dal. A paypal-ba regisztrálni Magyarországról csak Magyarországon kibocsájtott dombornyomott kártyával lehet pl: MasterCard, Visa, Americanexpress. Tehát ebben az esetben a paypal a kártyádat terheli innen vonja le a pénzt. Az account feltöltés csak a Nyugat-Európai Paypal elöfizetöknek elérhető szolgáltatás.
Előzmény: Matrix70 (286)
Matrix70 Creative Commons License 2006.01.15 0 0 286
Szia!
Kösz atz infót, ezt withdraw-nak olvastam vhol azonos lehet a chargeback-el.
Szóval pl. osztrákban megszerezhető a bankkártya.
Két dolgot említettél:
Magyarországról nem lehet ill magyar bankkártyával nem lehet.
Az első mit jelent, ne magyar lakcímet adjak meg?
Történik vmi ellenörzés féle, a paypal részéről bank felé?
Gondolom banki titoktartás ezt nem engedi nagyon meg.
Feltölteni hogyan lehet paypalra?

M
Előzmény: Bering de la Cruz (285)
Bering de la Cruz Creative Commons License 2006.01.15 0 0 285
Szia ezt nevezik refund-nak amikor vissza utalják a pénzt az accountodba. Más névek "Chargeback" Ez csak azt tudja megtenni akinek preimer, vagy business paypal accountja van.Ez a tipusú paypal szolgaltatás Magyarországról nem érhető el.
Előzmény: kose (278)
Bering de la Cruz Creative Commons License 2006.01.15 0 0 284
Paypal-ról csak annakoda tudsz küldeni ahol felvabtüntetve hogy elfogadott. Megkerülni csak akkor tudod ha külföldi számlázási cimű dombornyomott bankártyád vagy hitelkártyád van, amelyel regisztrálsz egy accountot a Paypal-nal. Külömben nem. Magyarországi kártyákkal illetve, Magyarországról regisztrálva paypal accountot a pénzfogadási funkció nem müködik, egyenlőre.
Előzmény: Matrix70 (282)
kose Creative Commons License 2006.01.14 0 0 283
Szia!
Nálam leszedték a reg (verified) összeget, majd pár nap múlva vissza is utalták! Páran írták lejjebb, hogy nekik nem jött vissza. Szinte minden banknál van telefonos ügyfélszolgálat. Egyszerűen hívd fel, ha nálad is van. Aztán a szükséges ügyfélazonosítás után kérdezd meg, hogy érkezett e valamilyen utalás a számládra. Ha igen, akkor kérdezz rá, hogy milyen üzenet érkezett az átutalás mellé.
Megmondják, így teljesen ingyenes. :)
Ja a apypal-os reg. után kell várni kb. 2 hetet.
Sok sikert!
Előzmény: hvik (280)
Matrix70 Creative Commons License 2006.01.14 0 0 282
Sziasztok! Paypalon keresztül szeretnék pénzt fogadni a bankba, amint kiveszem itt is ez nem működik még. Szerepelt a Paypal ismertetőjében egy listát hogy pénzt fogadni mely ország képes ott nem szerepelt Magyarország. Nem lehetne valahogy megkerülni a dolgot? Moneybrokeren keresztül, E-Goldon keresztül lehet pénzt fogadni? Paypalról E-Gold-ra vagy Moneybrokerre lehet utalni? M.
Bering de la Cruz Creative Commons License 2006.01.13 0 0 281
De igen, ha bemész a számlavezető bankfiókodba akkor némi térités ellenében kitudják nyomtatni a tranzakciókat, abban az esetben ha már könyvelödött az összeg.
Előzmény: hvik (280)
hvik Creative Commons License 2006.01.13 0 0 280

Helló!

 

Tökéletesen ment a fizetés úgy, hogy még unverified user vagyok. leszedte az összeget a limitről és ennyi. most várom a négy jegyű számot, ami a havi záráson lesz. Ezt nem lehet lekérdezni a bankban, hogy ne kelljen várnom hó végéig? ÜDV

edk440 Creative Commons License 2006.01.13 0 0 279
A fogadás semmiképpen sem működik, a téves küldés visszautalása igen.
Előzmény: kose (278)
kose Creative Commons License 2006.01.13 0 0 278

Sziasztok!

 

A fogadás rész még nem működik, de csak ha direktbe küldenek neked pénzt! Történt, hogy vásároltam egy külföldi honlapon pár apróságot, és a PayPal-on keresztül fizettem. Minden on-line netes cégnél ha fizetsz, akkor egyből a vevő paypalos számlájára tudsz utalni. Esetemben angol tudásom hiányosságának köszönhetően a kereskedő cég számlájára került a pénz. Nem túl nagy összeg 30 €, de azért valami. Néhány levélváltás + 2 hét után a cég visszautalta a pénz, az pedig megjelent a számlámon.

Nem tudom, hogyan csinálták, de megjött, az tuti.

 

John Zero Creative Commons License 2006.01.12 0 0 277
Valóban, összekevertem. Elég csak az IBAN, abban a bank kódja is benne van (remélem ezt már jól írom :-)
Előzmény: edk440 (273)
aigle Creative Commons License 2006.01.12 0 0 276
akkor bejelentem magam ottani lakosnak.. kesz, nincs mas otletem.. :)))
Ariel Creative Commons License 2006.01.12 0 0 275
magyar cimmel nem lesz teljes erteku paypal szamlad.
akkor sem ha kinti bankszamlad, kartyad van.
Előzmény: aigle (274)
aigle Creative Commons License 2006.01.12 0 0 274
sziasztok! párszor már beleolvastam a topikba, és mintha már lett volna erről szó futólag, de hátha tud valaki konkrét tapasztalatokról beszámolni. nagyon jó lenne, ha paypal-al tudnék pénzt fogadni is, nemcsak küldeni. (és gondolom ennek a korlátozásnak a feloldásáról egyelőre nincs szó) felmerült az ötlet, hogy kiugrok sógorékhoz (osztrákia), és nyitok egy bankszámlát, és az ehez rendelt paypal account-al, már esetleg tudok fogadni is. egy ismerősöm minden gond nélkül megtette ezt pár hete magyar lakcímmel, de mivel neki nem volt rá szüksége, ezért nem dombornyomott kártyát kért. a kérdés, hogy valaki megjárta-e már ezt az utat, és ha igen, mik a tapasztalatai? lehet magyar lakcímmel osztrák dombornyomott kártyám? ha igen, akkor mennyire zavar be paypal-éknál, hogy az osztrák kártyához magyar lakcím van rendelve? köszi!
edk440 Creative Commons License 2006.01.10 0 0 273
A SWIFT nem elég, az csak a bankot azonosítja. Kell az IBAN is, az a számlát.
Előzmény: John Zero (272)
John Zero Creative Commons License 2006.01.09 0 0 272
Yulek:

Ajánlom az EU-Payment (EU-átutalást) az EU-n belüli átutalásokhoz. Tény, hogy nem olcsó, de nem olyan drága már, mint régen, azaz van amikor megfelelő lehet.

Az OTP-nél kb. 2000 Ft + átváltási árfolyam az átutalás EU-n belül, 1-2 hét alatt megérkezik (általában 1 hét körül).

Pontos SWIFT bankszámlaszám kell viszont, ha ezt elrontod, az felár. Ha viszont ez megvan, akkor a név + SWIFT-en kívül nem is kell más.

Már kétszer vásároltam így Ebay-en, megy frankón.
Olcsó cuccra persze nem érdemes, ott sok a 2000 Ft :-(
Előzmény: YuleK (265)
CapriFun Creative Commons License 2006.01.08 0 0 271
elvileg igen, és ha jól emlékszem 100$ a limit addig... összesen!
Előzmény: hvik (270)
hvik Creative Commons License 2006.01.08 0 0 270

Üdv

 

nagyon nincs időm végigolvasni a topikot, ezért kérdezem, hogy ha én a pár napon belül lejáró ebay-aukciót megnyerem és a Paypalnél (ahol regisztrálva vagyok, viszont még unverified) akkor tudok fizetni érte attól? köszii előre is.

Ganéj Creative Commons License 2005.12.20 0 0 269
Köszönöm a gyors válaszokat!
edk440 Creative Commons License 2005.12.20 0 0 268
Csak olyan paypales fizetést fogad el, amikor a Paypal-egyenlegből történik az utalás. Magyarországról így nem lehet küldeni.

Azért nem fogadja el a kártyásat, mert ahhoz nem elég az alapaccount, ha pedig upgrade-el, akkor _minden_ neki érkező fizetésből sápot von a Paypal.
Előzmény: Ganéj (266)
Ariel Creative Commons License 2005.12.20 0 0 267
a lenyeg, hogy ez Mo-i regg-el nem mukodik, mert mi csak kartyarol tudunk penzt kuldeni. gondolom neki nincs uzleti paypal szamlaja amivel kartyas fizetest is tudna fogadni.
Előzmény: Ganéj (266)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!