Keresés

Részletes keresés

naiv_ Creative Commons License 2021.01.20 -2 0 700

Már majdnem meg is rendeltem, de azután eszembe jutott, hogy mi lenne, ha a takarítónő tévedésből beletenné a mosogatógépbe, a többi fazék közé...
Kétségtelenül nagy kár lenne a fazék oldalán lévő 390 Ft-os világító tömblerért...:)

Viszont van akkora, hogy egy négyszemélyes halászlét meg lehet főzni benne, csak előbb át kell szerelni a konnektort a hazai szabvány szerint, rázogatni nem kell, a motor forgatja, azzal a karral meg gondolom keverni lehet... Az elkészült lé kissé karcos lesz...:) 

Előzmény: Mono SE (698)
btamas70 Creative Commons License 2021.01.20 -1 0 699

Előzmény: naiv_ (696)
Mono SE Creative Commons License 2021.01.20 -3 1 698

nesze, jóképű autós hawai haverom, ne mond, hogy geci vagyok hozzád...

az összes eddigi, netről kikukázott bóvli műanyag szarod nem ér fel ehhez a fazékhoz - hangban, persze, bár ezt egy multimétert kapcsolgató siketnek hiába is mondom:):

https://www.ebay.ie/itm/Dunlop-SystemDek-II-Transcription-Turntable-w-Linn-Basik-LV-X-Tonearm-Superb/313348562243?hash=item48f5079d43:g:Ki0AAOSwTwRf3Fda

 

Mono SE Creative Commons License 2021.01.20 -2 1 697

"nagyhangú kis szakértőm" < > "hawai utazásra költöm, vagy egy jóképű autóra"

 

 

 

attól tartok, a te nagyhangod mögött csak annyi van, hogy egy ner-lovag barokk kapuja mellett van a mobil cipőpucoló vállalkozásod... elnézhetnél néha lötyi topikjába is ;Đ

Előzmény: naiv_ (696)
naiv_ Creative Commons License 2021.01.20 -1 0 696

Trágár stílusú, nagyhangú kis szakértőm. Nem egészen egy hajóban evezünk. Több hibás árút küldtem már én is vissza, lazán - mint ahogy te is (erről szóltak a meséid). Nem hibásnál -  csak "rossz színünél" - engem erre kevésbé vesz rá a lélek. Ezekből lesznek az újracsomagolt, kissé leértékelt cuccok, a felesleges ipari hulladék. Az, pedig, hogy egy bemutató teremben ne lehesssen valamit meghallgatni, azt remélem te sem gondoltad komolyan - erősítőimet, hangfalaimat így vettem - előzetes tájékozódás után. A kis rikácsoló torzótól lehet, hogy majd rendelek - ha eljutok odáig, mert logisztikailag jó működnek, de amit én szeretnék - az nincsen nekik. Értem én, hogy a high-end világban egy hangszedőért félmillát gurítanak, s tökméretű-csöves erőlködőkért pedig 1-2 nagyságrenddel többet, de én inkább ezt a zsetont hawai utazásra költöm, vagy egy jóképű autóra, illetve erdőszéli, nagyablakos odura...:), s a sercegő dekódolásában megállok ennél az összeghatárnál - egyelőre.

  

Előzmény: Mono SE (693)
Mono SE Creative Commons License 2021.01.20 -2 1 695

"szinte mindenki elégedett volt a TEAC-kal(okkal), működés, design, hang alapján"

 

látom, egy-kettőre megtaláltad ebben is a lényeget, és sikeresen azonosultál a "konzumidiótákkal" 

Előzmény: naiv_ (694)
naiv_ Creative Commons License 2021.01.20 -1 0 694

Az ötlet nem rossz, áttekintettem az amazonos megjegyzéseket, szinte mindenki elégedett volt a TEAC-kal(okkal), működés, design, hang alapján. Aki közepesen, annak szolgáltatási/hiba gondjai voltak: nincs végállás kapcsoló, nem tetszett a lift műanyagja, egynek tapadt a filc a lemezre...s ilyenek - illetve az egyiknek a szíjas verziónál (amelyik AT95-el szerelt) 33-on 44-el játszot...?...(tipikus csere helyzet).  

Valaki Ortofon 2M-re váltott, s így egekbe dícsérte.

Előzmény: PP_Stereo (691)
Mono SE Creative Commons License 2021.01.20 -3 2 693

Nem kéne veled foglalkoznom, mert láthatóan be van akadva valami nálad, de annyi embernek segítettem már anno a hifijük farigcsálásában és a különböző forgalmazók demonstráló termeiben való tájékozódásban, hogy nem bírom elnézni ezt a vergődést, amit itt művelsz ;Đ 

 

Komolyan mondom, ha megkaptam a kibaxott vakcinát, veszek neked egy vagy két lemezjátszót, elviheted a 20 dB zajszintű, erdőszéli, üvegfalú palotádba, és kipróbálhatod a saját rendszeredben. Nem leszek ott, és nem kell a véleményemet se hallgatnod, egy hét múlva kérem vissza a cuccot, aztán ott veszed vagy nem veszed meg, ahol akarod.

 

Ez a "nem érzem korrektnek egy kb. 1/4 - félmilliós eszköznél..." című rémálmod a mai kereskedelmi körülmények között vér nevetséges, tulajdonképpen vagy a zsé hiányát takargatod vele, vagy az iszonyatos és frusztrált félelmeidet + a hozzánemértésed. Ezért mentegeted magad a felesleges méricskélésekre hivatkozva, és a kurvára érdektelen és hamis tesztelésekkel is. A "szaküzletben való bemutatás" meg egyszerűen nem működik a hifiben már vagy 30-40 éve. Az "1/4 millió" olyan nevetséges összeg ebben a hobbiban, mint volt a Tesla kristálypukis mono lemezjátszója ezeröccáz forintos ára a Centrum áruházakban 1980-ban. 

 

Az alzáról már leírtam egyszer, hogy a kisgeci ellenére az egyik legprofibb webshop Mo-on. Pár hónapja náluk szedtük össze a grafikus-animátor családtagom számcsigépének alkatrészeit az ssd-ktől a vízhűtésig + a játékra is spéci monitorig. Ebből az IPS paneles pro monitor az érdekes, hiszen az ips panelből nincs két egyforma a világon, mindnek van valami kalibráció előtti egyedi tulajdonsága, színe, vagy fényelosztási hibája. Nos, ebből 3-at is vettem akkor, átlagosan negyedmillióért... Már az átvétel és az egész ügyintézés kurvára különbözik az alzánál minden más websoptól, de ez még lófasz ahhoz képest, ahogy a vásárlástól való elállást intézik, ismerve, hogy máshol már a vásárlás előtt fenyegetnek, hogy nem veszik ám vissza új áron.

 

Itt bazmeg egy hét alatt 2 db ips pro monitort vittem vissza, olyant, amiből egyáltalán nincs hazai forgalmazónál raktáron, náluk se, csak előrendelést vettek fel. De ők a rendeléstől számított másfél nap múlva behozták az országba. Mikor az elsőt visszavittem, mert vérzett kicsit a sarka (aminek a baromi dizájnos lábát az istennek nem tudtuk visszacsomagolni se a dobozába;) vártam, hogy majd megnézik, összetörtem-e, megvan-e minden csetresze, stb... Állok ott maszkban már negyed órája, hozzám se szólnak, megkérdeztem félszegen, hogy leadhatom-e a visszahozott cuccot, erre rámnéz csodálkozva a faszi, hogy erre nem kell várni, üssem be a billentyűzeten a számlaszámot és tegyem bele amit visszahoztam abba a nagy dobozukba az asztal mellett. Ennyi. Mire hazaértem az egészet ledokumentálták, kettő nap múlva a számlán volt a zsé is, amivel ismét megrendeltem egy ugyanolyant, és mégegyszer behozták a forgalmazó európai raktárából ugyanazt a hiánycikket!!!, azt is gyorsan kipróbáltuk, és 3 nap múlva visszavittük, kódszám a gépbe, letettük az asztal mellé és csá! Mindezek után még meg is köszönték a vásárlást (ami nem jött létre, ugye;)), és kérték, hogy értékeljem a kiszolgálást! Hát csillagos ötös, bmeg! 

Előzmény: naiv_ (689)
btamas70 Creative Commons License 2021.01.20 0 0 692

A vírushelyzet nevetséges ürügy, ilyen üzletben semmit (de tényleg semmit!) nem szabadna vásárolni. Zárjanak be, mert kovid. A viszontlátásra.

Előzmény: PP_Stereo (691)
PP_Stereo Creative Commons License 2021.01.20 0 0 691

"Lásd a 6 másodperces videót"

 

https://www.amazon.co.jp/-/en/gp/customer-reviews/R1QBJD7WVB52TR/ref=cm_cr_dp_d_rvw_ttl?ie=UTF8&ASIN=B07NY8QWV9

 

 

Nagyon jó helyen kapisgálsz, az Amazon vásárlói értékelések között mindig ott van elrejtve a gyártók takargatnivalója. Érdekes, hogy nemzetenként más-más módon. Mások az arányok az amazon.com, és mások az .uk vagy .de oldalakon. Ezt a japánt nem szoktam nézni, de itt is hasonlóan működik. Az 5*-os értékelések 95%-a konzumidióta, hanyagolható a véleményük. Az 1*-osok felét az amazon baszta át, mert hamis, vagy egyszer már visszaküldött, hibás terméket küldtek el újra. Az 1-2-3*-osok között azonban ott vannak azok a vélemények, amelyek a gyártói susmust, a nem ellenőrzött minőséget és a valódi felhasználói értékét mutatják a terméknek. Ez a TEAC TN 4D kezdettől fogva nem szimpatikus valamiért, tényleg csak azért hívtam fel az Octogont, mert korábban ajánlottam őket. Lehet, hogy pont azért nem is bontják ki, mert a valóságban már nem olyan csábos a lemezjátszó, mint a reklámképeken, és azért ők is sokkal jobb készülékekhez vannak szokva a bemutatótermükben.

Előzmény: Törölt nick (687)
btamas70 Creative Commons License 2021.01.20 -1 0 690

"Barátocskám", próbálj már értelmesen beszélni, vagy ne szólj hozzám.

Tartsd meg magadnak a hülyeségeidet és a képtelenségeidet. 

Előzmény: naiv_ (689)
naiv_ Creative Commons License 2021.01.20 -1 0 689

Barátom, te kicsit dislexiás lehetsz (többször feltünt). Itt lemezek vásárlásáról volt szó...

De ugorjunk vissza a játszókra. Mégis, hogyan gondolod? Rendelsz mondjuk 3 lemezjátszót, klf. webshopokból, kibontod mindet, majd a kettőt, amelyik nem tetszik, visszaszórod a dobozba, s visszaküldöd? Én ezt nem érzem korrektnek egy kb. 1/4 - félmilliós eszköznél... Amellett hazt hiszem, lennének is vele nehézségek idehaza, mint ahogy célzott rá az egyik olvtárs. Egy szaküzlet viszont arra való, hogy legyen mintája, s azt ki lehessen próbálni - itt azután megint jön egy kis etika, ha a terméke tetszik - illik ott megvásárolni, lenyelve a kis többlet árat, ha van. A gondot most a COVID jelenti, a szaküzletek egy része emiatt nem működteti a bemutató termét, másik részénél meg nem az az áru van, amely téged érdekel.

Előzmény: btamas70 (688)
btamas70 Creative Commons License 2021.01.20 0 0 688

Ugye el lett mondva, hogy ne inkorrekt "szaküzletben" vásárolj, hanem inkább webshopban, normális törvényi védelemmel? El, de minek...

Előzmény: naiv_ (685)
Törölt nick Creative Commons License 2021.01.19 0 1 687

Az a bizonyos Teac valóban ott van az üzletben a polcon, de nem bontják ki fizetés előtt, még kipróbálni sem.

 

Az baj. Lásd a 6 másodperces videót az értékelések tetején:

https://www.amazon.co.jp/dp/B07NY8QWV9/

 

Előzmény: PP_Stereo (682)
carcass69 Creative Commons License 2021.01.19 0 0 686

Sziasztok, üdv mindenkinek!

 Gödöllő-Veresegyház-Vác környékén keresek hozzáértő szakembert, aki beállítana egy Unitra Daniel lemezjátszót, beleértve a tűnyomást is. Persze nem ingyen. Minden megoldás érdekel. Köszönettel: Laci.

 

laszlo.bako69@gmail.com

naiv_ Creative Commons License 2021.01.19 0 0 685

Talán nem mindegyik cég ennyire ócska. Ha ócska, megy vissza  boltba. 

Előzmény: tibtiborkaba_new (681)
naiv_ Creative Commons License 2021.01.19 0 0 684

Igen. COVID miatt nem.

Előzmény: PP_Stereo (682)
teisfiamblutusz Creative Commons License 2021.01.19 -1 1 683

nézd, én ugyanúgy vagyok vele!

nemrég vásároltam egy nagyobb értékű műszaki cikket.

előtte körülnéztem a neten, boltokban, már kb. tudtam mi kell nekem .

aztán , hirtelen jött egy lehetőség , beleugrottam és most boldog vagyok :O

az még + édesíti , hogy mint utólag kiderült még spóroltam is a jó döntésemmel.

Előzmény: naiv_ (680)
PP_Stereo Creative Commons License 2021.01.19 -1 1 682

Ennyi felesleges billentyűzés helyett felhívtad már az Octogont? Nem is akarsz te lemezjátszót venni, csak beszélni szeretsz róla! :)

Mert én felhívtam, de elég lehangoló volt az infó. Először is még mindig vírusoznak, nem szívesen van demonstráció. Az a bizonyos Teac valóban ott van az üzletben a polcon, de nem bontják ki fizetés előtt, még kipróbálni  sem. Ha webshopban rendel valaki, azt átveheti ott személyesen, akkor is él a 14 napos visszaküldés, viszont már elkezdődött a szokásos aggályoskodás, hogy az már nem ugyanolyan ha visszaküldik, azt már nem lehet újként eladni stb. Vagyis a vevő számíthat rá, hogy nem a teljes összeget kapja vissza. Itthon vagyunk!:)

Előzmény: naiv_ (679)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 2021.01.19 -1 3 681

Nem irigyellek a lemezvétellel, ha azt is hasonló filozófia mentén tolod, mert a mai, minőségellenőrzést mellőző lemezgyártás mellett született görbe és/vagy excentrikus lemzek bizony jelentős wow-ot visznek a rendszerbe...

Előzmény: naiv_ (680)
naiv_ Creative Commons License 2021.01.19 0 0 680

Ne aggódj, nem fogom túlzásba vinni, s marad lemezekre is. Csak tudod, mielőtt megveszek vmit, olvasok róla, megnézem a műszaki paramétereit, ez így van autóval, mobillal, TV-vel, HiFi-vel, csempével, a kiválasztotatt menézem, kipróbálom, kifizetem, s hazaviszem (még így is lehet tévedni, hát még e nélkül). Ez egy rossz szokásom, de nem engedném el. Ez most elég nehéz, mert a kegytárgy vagy nincs, vagy ha van, ott nem lehet kipróbálni, mert COVID-van, mert nincs mintadarab stb. Különben már elfelejtettem volna. Most már csak sportból is végig csinálom.  

Előzmény: teisfiamblutusz (678)
naiv_ Creative Commons License 2021.01.19 0 0 679

Igen.

1. A zene minősége.

2. A HiFi.

Együtt nyilván élvezhetőbb, kellemesebb.

Induljunk az eredeti jelentésből, a "magas hanghűségből". Add vissza úgy, ahogy elhangzott. Mi ne legyen benne? Torzítás, a dinamika megváltozása, az eredeti anyagban nem szerepelő hangok... (zajok). de egy felvétel adhat többet is, művi körülmények között mint ahogyan eredetileg elhangzott - voltám már jazzklubban, túlerősített, rosszul kiegenysúlyozott zenekari hangzással, rossz akusztikájó helységben, búgó erősítőkkel stb. együttest hallgatva - s  ugyan az stúdió felvétellel (jó zenei rendezővel) - ég és föld. Tehát a HiFi fontos, de vissza lehet vele élni. Sokan ezt teszik, visszaélnek vele - s megélnek belőle, mint a horoszkópból. Ennek megannyi pszichés oka van, ritkán áll elő a "királyon nincsen ruha" effektus, ami előfordul borszakértőkkel is, meg vaktesztelő hifi-gurukkel is... Az elmélet gyártás mindenkinek megy, hiszen ebben a világban könnyen beláttatható, hogy szinte minden mindennel összefügg, s minden mindre hatással van, így előbb utóbb bármit el lehet adni a nagyérdeműnek, s ha megvette nehány milliócskáért a high end világító-fűtő cuccot, akkor megfogja hozzá venni  hand made aranyozott USB csatlakozót, a 9., az igazi hibrid RIAA korrektort, s Dunába löki az előző 3 hangfalát (szóljon, sietek, kimentem...:), mert előtte "ingyér" fázisszinkronba hoztad a dugaljait, fél nap munkával, s együtt bólogattok, megjött a karakteres sztereó kép...
" ...hogy szinte minden mindennel összefügg, s minden mindenre hatással van" ez jó ideológiai alap, tejgumiból van, s nehezen kimérhető. Mert lehet, hogy 30 dologból 28 tényleg hatással van egymásra, de hogy mennyire, hogy egyáltalán az hallható-e, illetve van 3, ami tényleg fontos, s kézbentartható, netán mérhető, na ez lenne érekes... na de akkor nincs mísztérium, varázslat, elcsúszunk a tények világa felé s az veszélyes.
(Nemtom', maceráltatva vagyok a flutter miatt, mit akadéoskodok itt vele annyit, dejszen annak az okozott torzítása nem is igazán hallható (igaz, jól mérhető) - bezzeg a megtekert dugalj, meg a nem'tommi, az igen...)  

 

Előzmény: az isteni Higgs bozon (670)
teisfiamblutusz Creative Commons License 2021.01.19 -2 0 678

hú bameg!

te aztán rendesen belekeveredtél a flutter és társaiba.

engedd el! amennyi lóvéd van rá vegyél belőle egy lemezjátszót, aztán majd meglátod..

ha nem tetszik , esetleg még óriási buktával el is adhatod.

de mindjárt módosítok , mert a pénzből hagyjál lemezekre is, mert azok nélkül csak fogatlan oroszlán lenne.:O

Előzmény: naiv_ (654)
Mono SE Creative Commons License 2021.01.19 -2 2 677

A hifi körökben már jól ismert méricskélő (& aranyfülű tesztelő), miután lehúzásnak minősített valamit (bármit), azért - biztos, ami biztos - nem felejti el részletezni sose, hogy ő hogyan tudná lehúzni a "valóság" után loholó lúzereket ;]]]

Előzmény: Törölt nick (675)
btamas70 Creative Commons License 2021.01.19 -1 1 676

Ad 1.: Troll-e vagy? Költői kérdés ez ahhoz, aki szándékosan offol valami nevesincs outsider jitteres baromságával egy analóg lemezjátszós topikban. Gy.k.: bár akadnak benne kisebb pontatlanságok, nem az elektroakusztikai összefüggések tárgyalása baromság, hanem a rajtuk túlmenő alaptalan következtetés.)

 

Ad.2.: A tényekről, a valóságról, a "tudomány mai állásáról" rendszerint azok tudnak legkevesebbet, akik lépten-nyomon ezen lózungokkal dobálóznak.

 

https://youtu.be/KS8r6kEgOzU

Előzmény: Törölt nick (675)
Törölt nick Creative Commons License 2021.01.19 0 0 675

Rendes audiofilek ezt mind hallják.

 

Vagy legalábbis ezt állítják, míg a vakteszten el nem véreznek.

Nekik lehet eladni pl. az USB-zajfiltert (mintha digitális adatátvitelnél számítana bármit is):

https://www.modernhifi.de/audioquest-jitterbug-test/

 

Ez pedig a valóság:

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/audioquest-jitterbug-usb-filter-review.10205/

 

Előzmény: naiv_ (663)
btamas70 Creative Commons License 2021.01.19 -1 1 674

"pótcselekvés"

 

Telibetaláltad, mert sajnos éppen ez a blog nem-szándékos üzenete. Hiába van "Long" hobbitársnak 24 karátos aranyfüle és átlagosnál jobb ízlése, hiába jószandékú, stb ...

Előzmény: az isteni Higgs bozon (670)
Mono SE Creative Commons License 2021.01.19 -2 1 673

ami kimaradt: a zenészek között arányaiban ugyanannyian érzékenyek a hangzás szuperfinom változásaira, mint a nem zenész halandók, hifisták

Előzmény: Mono SE (672)
Mono SE Creative Commons License 2021.01.19 -2 1 672

A zenész is csak emberből van, pontosan ugyanannyi zenész érzékeny a kónusz porvédőjén lévő légyszar hatására, mint ahány nagy ívben lexarja, nem hallja, nem is érdekli. Ez nem azt jelenti, hogy mint zenész - bármelyik kategóriába sorolódik is -, ettől jobb vagy rosszabb művész lenne.

Mivel szinte kizárólag zenészeknek hangolok cuccokat, mindkét végletre tudnék neves, ismert zenészt is példaként mondani, de pont az előzőekben említettek miatt nincs értelme példálózni, mert ez nem rangsorolás, nem lesz ettől jobb zenész az, aki a bolhafingot is meghallja, ez egyszerűen alkati, fiziológiai állapot.

Mint zenészt, mindkét végletet csak és kizárólag a ritmus és dallam érdekli, a "hangzás" csak hab a tortán, külön ügy.

Viszont amelyik zenész hallja is, és nemcsak zenészként értelmezi a kottát, az azonnal érzékel bármilyen kis változtatást. Nem, nem a fülével, hanem ahogy a hangszerrel való kontaktusa megváltozik a visszahallott hang hatására. Nem egyszerű dolgok ezek, viszont kurvára működnek egy bizonyos szint felett.

Előzmény: az isteni Higgs bozon (670)
az isteni Higgs bozon Creative Commons License 2021.01.19 0 0 671

A középső narancsszínű bigyó vajon minek köszönheti ottlétét?

Előzmény: btamas70 (669)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!