Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.22 0 0 26154

...ez így igaz, mi tavaly július első napjaiban foglaltunk december-januárra és bármelyik szállástípusra volt hely, de 1 hónappal később például már nem volt nagy a választék. ezt csak azért tudom, mert a foglalás után másfél upgrade-eltünk. 

Előzmény: Pranit (26153)
Pranit Creative Commons License 2014.05.22 0 0 26153

Szia Nyuszka,

 

mi annó repülöjegyet magunknak foglaltunk az Emirates-nél, aztán szállást hozzá a Meiers-nél.

Ha kijön a téli katalógus, legkésöbb augusztus eleje, érdemes minél hamarabb foglalni, ha van konkret elképzelés, mert a népszerü szigetek hamar megtelnek...

Mi tavaly augusztus végén foglaltunk januárra, csak a listánkon szereplö 4. szigetre tudtunk, az elsö 3 jelöltünkre már nem volt a megadott idöintervallumra a kívánt szállás...

 

Az árak értelmezését közben már leírták.

 

Üdv., A.

Előzmény: nyuszka0301 (26150)
moonwalkr Creative Commons License 2014.05.22 0 0 26152

Szia nyuszka0301!

 

 

A következő téli szezon katalógusai július végén (esetleg augusztus elején) jönnek ki a Meier's-nél és a DerTournál.

 

Az árakat pedig nem teljesen jól nézted, mert valóban az ártábla legnagyobb részét a 7 napos "turnusok" foglalják le, amelyek repjeggyel együtt értendőek, németországi indulással. Az érdemi információk viszont az utolsó oszlopokban vannak, amiknek a fejlécében csak a dáutm intervallumok vannak, azok az egynapos árak, ezekből lehet a tetszőleges hosszúságú foglalásokat megtenni, illetve ha Te saját magad által vásárolt repjegyet akarsz, akkor csak ebből a táblázatból tudsz foglalni, és innen lehet a különböző kedvezményeket is számolni, pl. a 6=4, 10=8, vagy az előfoglalás %-os engedményeit stb.

 

És egy kicsit téves volt itt lejjebb az a hozzászólás, hogy nincs előfoglalási kedvezmény, mert van, "Frühbucher" név alatt találod a Meier'snél és "Frühbuchervorteil" néven fut a DerTournál. Viszont annyiban másként működik az itthon megszokott klasszikus előfoglalási kedvezménynél, hogy míg itthon az a divat, hogy ha március 31-ig foglalsz a nyárra, akkor van kedvezmény, míg a német irodáknál, hogyha az elutazás tervezett időpontja elótt 60 v. 90 nappal foglalsz, akkor jár az előfoglalási kedvezmény (így pl. egy március végi utat még decemberben, tehát jócskán a szezonban is le tudsz foglalni előfoglalási kedvezménnyel náluk...már ha van még üres hely...)

Előzmény: nyuszka0301 (26150)
Sborisz Creative Commons License 2014.05.22 0 0 26151

Szia!

"a Meiers esetében ugye 7 éjszakás periódusokra vannak adva az árak. De akkor hogyan kell számolni pl. a 10=14 akciónál..? :)" nem láttam a katalógust, véleményem szerint alap a 7 éjszakás foglalás, amit ugyebár napokkal tudsz hosszabbítani. Ha tehát 10 napra tolod az ott tartózkodást, akkor + kapsz 4 éjszaka grátiszt.  ( aminél csak adminisztrációs költség lehet, pár 10 dollár. amit a helyszínen kell kifizetned)

Gondolom....

A DT-nél ezt 7=6 vagy 14=12 vel jelölik, tehát pont fordítva, mint ahogy írod....---már a németeken se lehet eligazodni!!! :)

:)

Közben megleltem a DT katalógust, igazad van van abban is előfoglalási kedvezmény!! ( 60 illetve 90 napos)

Előzmény: nyuszka0301 (26150)
nyuszka0301 Creative Commons License 2014.05.22 0 0 26150

Sziasztok!

 

Köszi a válaszokat Pranit és Sborisz! 

A 2010-es esküvői képeket és élménybeszámolót már néhány napja megtaláltam, és tüzetesen át is olvasgattam meg gyönyörködtem. :)

Coco Palm esetében nagyon elszomorító a homokzsák-téma. És tudom, hogy ez egy természetes dolog, és jó, jobb, hogy védekeznek ellene, ahogy tudnak, csak olyan illúzióromboló. Ráadásul ahogy a képeket elnézegetem, a vizivillák helyét sikerült rosszul megválasztani, mert pont azok vannak az érintett partszakaszon. :( 
Ugyanakkor Coco Palm páromnak szimpatikusabb, Angaga meg nekem. :D Nehéz ügy ez, már most érzem... :) Pedig még van jónéhány hónapunk.. :)

Néztem a katalógusokat, de egyelőre még csak a nyáriak elérhetőek. Köszönöm Sborisz, meg is találtam bennük az akciós sorokat. :) Már csak azt nem értem, hogy a Meiers esetében ugye 7 éjszakás periódusokra vannak adva az árak. De akkor hogyan kell számolni pl. a 10=14 akciónál..? :)

Dertour katalógusában pedig nem látom Angaga-t. Ezen meg is lepődtem.. :(

No, böngészek még tovább. Bár igazából most még a jövő évi foglaláshoz maximum csak megközelítőleg tudunk számolgatni addig, amíg a téli katalog nem jön ki.

 

Köszönöm az eddigi és a jövőbeni tanácsokat is!!! :)

Nyusz

Sborisz Creative Commons License 2014.05.22 0 0 26149

Szia nyuszka!

" Tudom, baromi korai még, de mikor érdemes a Meiers, Dertour oldalait böngészni, hogy szoktak kijönni a jövő évi árak? előfoglalási akcióban is szoktak-e lenni a "több éjszaka kevesebb áráért" kedvezmények?"

 

Nem korai, ha kint van a DT és M katalógus; azonnal el lehet kezdeni a böngészést...

Mi DT-vel voltunk mindkétszer, és a katalógusban szerepeltetik az akciókat, de nem u.n előfoglalási akcióként! Az akciókat ált. szezonhoz igazítják: pl karácsony, szilveszter drágább, január eleje okt-november vége dec. eleje olcsóbb szokott lenni. Érdemes az utazás szervezésnél erre is figyelni: 7 napot 6 nap áráért, vagy szomszéd szigeteket összekötni egy két hetes nyaralásnál, mert ezzel megspórolható a transzfer ára és a transzfer ideje---Kuredu--Komandoo esetében pl.ez megoldható volt

:)

 

Előzmény: nyuszka0301 (26135)
Sborisz Creative Commons License 2014.05.22 0 0 26148

Szia cyberworms!

Kis kiegészítés a Nóra által leírtakhoz:

A stég kb. olyan mintha a Balatonon lemennél mondjuk B.füreden a mólóhoz. Hozzátartozik a szigethez. Itt kötnek ki a hidroplanok és a kiránduló illetve búvár hajók. Ez alapján inkább a jetty bal oldalán( ha szembe állsz vele) választanék villát, mert a jobb oldalon van a hidroplan kifutó pálya, vizisport bázis illetve a hajók is itt forgolódnak.

A sznorkelezés ezen a részen odafigyelést igényel, látvány a forgalom miatt szinte alig van; úgy értem a víz alatt...

 

A homokpadra a nejem kiment( egész a végéig--apálykor) ez esetben igen erősen javasolt a napvédőkrém használata!! ( Én a Sanguban hidratáltam ez idő alatt)

 

A foci pálya elsősorban a staff rendelkezésére áll, de természetesen bárki beszállhat, fák között van, szintén nem zavaró. Este fociznak ált.-ban a nappali dologidő illetve a nagy meleg miatt.A golf pálya a foci pálya mögött van mi az O villákból ezen keresztül közlekedtünk a déli part irányában ha snorizásból jöttünk vissza.A golf pálya mögött banán ültetvény van, érdekes látvány... egyszer.

Mi az O étteremben kajáltunk és a FP bőségesen elegendő volt. Úgy szerveztük a dolgot, hogy ált. az elsők között érkezzünk: egyrészt a kaja kezdetekor ért véget a happy hour, másrészt szeretem ha van minden, azonnal. ( ez főleg a leveseknél volt szempont, mert aki elsőként merít az elsőként merít; a főzelékből... ha érted mire gondolok...

Viszont kíméletlenül kihasználtunk minden kedvezményt ( pl. Happy Hour, sokat beszélgettünk a pincérekkel)

A többi utassal nem volt probléma, páran nem igazán birkóztak meg a kiszedett mennyiséggel: vagy nem ízlett nekik vagy csak sokat szedtek, de iszonyatos pazarlás folyt... mi inkább többször fordultunk, amit nem ismertünk azt kóstoltuk és ha ízlett akkor szedtünk még... nem hajtják az embereket az evésnél.

Érdemes a sziget programokat is megnézni a Babuna bárnál...

Előzmény: cyberworms (26129)
bambibetty Creative Commons License 2014.05.21 0 0 26147

Kedves tapasztalt utazók :) Párommal október elején szeretnénk menni Sun Islandra. Utazási irodától már kaptunk is ajánlatot. A kérdés az lenne. Mennyire jellemző az, ha nem következő hónapban foglalunk, csak pl. augusztusban, hogy jelentősen megnövekednek az árak? Vagy érdemes minél hamarabb foglalni?

Pranit Creative Commons License 2014.05.21 0 0 26146

Szia nyuszka,

 

én csak Angagát ismerem, az esküvönk is ott volt. Keresd vissza a Thappa néven írt hozzászólásaimat, ott mindent leírtam mikor még friss volt az élmény, fényképeket is találsz, az eskövöröl is. 2010-ben voltunk ott.

Azok közül amiket leírtál, minden passzol Angagára (természetesen nem tudom 4 év alatt mennyire építette át az óceán a partot), de akkoriban a part és a reef is kimagaslóan szép és jó volt.

Anagaga egy egyszerü, minden luxust nélkülözö sziget, de ez nem feltétlenül negatívum, attól függ mik az elvárások.

Az esküvöi csomag külön fizetendö, nekünk akkor 1540 USD volt, hogy mi volt benne, leírtam a hozzászólásokban.

 

Üdv., A.

 

Előzmény: nyuszka0301 (26135)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.21 0 0 26145

Előzmény: Light and Blue (26142)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.21 0 0 26144

:) pedig hidd el, senki nem kért meg a szigetről, hogy szépeket és jókat írjak!!! :)))))

frissek az élményeim(és persze nagyon pozitívak), januárban jöttem haza és április első napjaiban már le is előlegeztem a következő utat, ugyanoda. nagyon nagy hatással volt/van rám kuredu:)

örülök, ha tudok segíteni bármiben:)

Előzmény: Light and Blue (26142)
cyberworms Creative Commons License 2014.05.21 0 0 26143

A Coco-val is sokat szemeztünk nagyon tetszett!, és májustól októberig nagyon jó áron van. Viszont első maldivosként nem merem bekockáztatni az októbert...

A május milyen időt hozott most odakinn?

Előzmény: CocoPalm (26138)
Light and Blue Creative Commons License 2014.05.21 0 0 26142

Szia Nóra!  mennyire jól hatnak az energiáid Kuredut illetően, én a sziget vezetőség helyében   Neked már ingyen is adnék egy nyaralást,annyira kedvesen és mindenre kitérően válaszolsz a sziget lehetőségeiről.:)))Őszinte leszek!  nekünk nagyon sokat számitottak a képeid és amiket elmeséltél!  fogok rád gondolni ha ott leszünk! Köszönöm. Light&Blue.

Előzmény: Törölt nick (26140)
cyberworms Creative Commons License 2014.05.21 0 0 26141

köszönöm a választ!

Előzmény: Törölt nick (26140)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.21 0 0 26140

mivel mi a 214-ben voltunk, fogalmam sincs, mennyire zajos a sangu bár éjjel.... egy biztos, minden buli középen, a babuna bárban van, ez 2 percre volt tőlünk gyalog és semmit nem hallottunk onnan... szerinem a sangu rész nem egy zajos környék:)

Előzmény: cyberworms (26136)
nyuszka0301 Creative Commons License 2014.05.21 0 0 26139

Szia CocoPalm! 

Köszi a reagálást! Milyen volt a reef? és tudnál mesélni egy kicsit az esküvőről? hogyan épült fel a dolog? plussz költsége volt a szállás+ellátáson felül, vagy azzal volt egybeépítve az esküvői csomag?

 

 

Közben pedig mindenki másnak is szívesen várom a további véleményeit a korábbi hsz-ommal kapcsolatban! :)

Nyusz

Előzmény: CocoPalm (26138)
CocoPalm Creative Commons License 2014.05.21 0 0 26138

Szia! Én most jöttem vissza 10-én Dhuni Kolhu-ról. Az a sziget valami csoda. A villától kezdve az ételig minden 5 csillagos. 

Igen, vannak homokzsákok, de én nem láttam túl vészesnek. A 67-es es a fölötti villáknál van főleg. Ha biztosra akarsz menni, a naplemente oldalon kell foglalni.  Mi a 40 es villában voltunk És teljesen elégedettek voltunk vele. Nem sokat járkáltam mert elöttünk volt a reef. A homok finom por, teljesen feleslegesen vittem vizicipöt.

A szigetnek van egy lakatlan szigete az Embudhoo, itt az esküvöket ott tartják. Mi egy napot töltöttünk ott. Kiraktak egy mobillal es rengeteg kajával. Életem legjobb élménye volt. tele van szebbnél szebb kagylókkal a part, széles homokpad veszi körbe a szigetet. igazi robinson Cruise sziget! tökéletes választás lenne esküvöre. :)

ha van kérdésed, tedd fel bátran!

Előzmény: nyuszka0301 (26135)
Zotyo1234 Creative Commons License 2014.05.21 0 0 26137

Sziasztok!

 

  1. A Sun Island-re fogunk eljutni remélhetőleg e hónap végén és azt szeretném megkérdezni aki már járt ott, hogy melyik bungalow-t érdemes lefoglalni? Kinek melyik tetszett és miért?
  2. Milyen programokon vettetek részt és hogy tetszett?

 

 

Köszi szépen előre is!

cyberworms Creative Commons License 2014.05.21 0 0 26136

Szia Nóra!

 

Lenne még egy kérdésem. Ha mondjuk a JVB villánk a sziget vékony csücskénél lenne (minél távolabb a stégtől), úgy látom ott van Sangu étterem és bár az mennyire hangos éjszaka?

Úgy mondtad hogy ti a 200-as részlegen voltatok, úgy látom onnan is messzebb vana stég és nincsen bár sem a közelben.

 

 

Előzmény: Törölt nick (26134)
nyuszka0301 Creative Commons License 2014.05.21 0 0 26135

Sziasztok!

Évek óta olvasgatlak Titeket kisebb-nagyobb megszakításokkal, de talán mostanra érkezett el az idő, hogy kicsit közelebb kerüljünk párommal AZ álom megvalósításához.. :)

Szépen lassan szeretnék egyre több infot begyűjteni, hogy aztán legyen miből mazsolázni..

 

Ha minden igaz, jövőre sikerül elutaznunk a Maldív-szigetek egyik pici gyöngyszemére. Amit eddig felvettünk a listára, vagy inkább úgy mondanám, ami eddig bent maradt, az Angaga, Coco Palm Dhuni Kolhu, Thulhagiri. Mindenképpen kisebb szigetre szeretnénk menni. Fontos a jó reef sznorizás szempontjából, szép part, illetve a tisztaság, nem emeletes épületek, dús növényzet, türkiz víz, hófehér homok. Tudomtudom, ezekkel mindenki így van. :)  ( Coco Palm képei között láttam elég elszomorítókat rengeteg homokzsákkal, beszakadt partrésszel.. igaz, nem maiak voltak, de mi a tapasztalat, honnan érdemes update infokat gyűjteni ezzel kapcsolatban? csak a fórumok maradnak, tripadvisor, stb? ( nehéz így jövőre tervezni, gondolom, csak bízni lehet benne, hogy addig nem változik úgy a vízsodrás, hogy nem bontja el a fél szigetet, mire odaérsz. )
Preferálnánk a nyitott fürdőszobát is, de nem kizáró ok a zárt..

Kérdezném, kinek mi a véleménye az említett szigetekről? Aki esetleg már járt mindhármon, hogyan állítaná sorrendbe?

Tudom, baromi korai még, de mikor érdemes a Meiers, Dertour oldalait böngészni, hogy szoktak kijönni a jövő évi árak? előfoglalási akcióban is szoktak-e lenni a "több éjszaka kevesebb áráért" kedvezmények?

 

Végezetül pedig olyanokhoz fordulnék néhány kérdéssel, akiknek valamely szigeten volt az esküvőjük: hogyan működik? kifizeted a szállást az adott ellátással, és azon felül van egy esküvő-csomag még x-százezerért? vagy esküvői csomag együtt van a szállás-ellátással? 

 

Előre is bocsánat mindenkitől az esetleges bugyuta kérdésekért és köszi mindenkinek a válaszokat! :)

Nyusz

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.20 0 0 26134

igazán nincs mit:)

Előzmény: cyberworms (26133)
cyberworms Creative Commons License 2014.05.20 0 0 26133

Köszönöm szépen Nóra!

Előzmény: Törölt nick (26132)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.20 0 0 26132

a reggeli 8-tól 10:30-ig tart, a vacsora 19:30-tól 21:30-ig. a minibárból a fél literes víz 3,25 dollár - csak a minbáras árakat tudom, mert mi AI ellátással voltunk.

Előzmény: cyberworms (26131)
cyberworms Creative Commons License 2014.05.20 0 0 26131

Köszönöm a gyors választ!

Nagyon jól hangzanak amiket írtál! Nagyon szépek a képeid! Azért még át kell gondoljuk valóban elég-e a FP, a reggeli meddig tart és mikor kezdődik a vacsora, és mennyibe kerül az ásványvíz? Ettől is függ hogy megérné-e nekünk vagy elég lenne-e.

Előzmény: Törölt nick (26130)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.20 0 0 26130

szia:)

 

a homokpad valóban nagyon klassz, naponta többször is végigmentünk rajta, nem tudtunk betelni vele. szerintem eyáltalán nem rontja a látványt a jetty! engem inkább az északi part hullámtörői zavartak, ezért is ragaszkodom a JBV-hoz, mert azt semmiképpen nem akarom látni.

a hidroplánokat imádtuk nézni, ahogy fel- leszállnak, sok képet, videót is csináltunk, naponta csak néhány megy és egyáltalán nem zavaróak. 

bevallom, sem a focipályát, sem a golfpályát nem láttam, csak a kis táblákat, hogy merre találhatóak...

a sziget elég zöld és sok virág van. 

ha csak vizet és 1-2 koktélt isztok, valamint kibírjátok reggeltől estig főétkezés nélkül, akkor elég a FP. egyébként a választék bőséges, annyit eszel, amennyit akarsz, nincs korlátozás:) a reggelinél is van többféle melegétel, szóval valóban jól lehet lakni még a nagyobb étkűeknek is.

reggelizni (és ebédelni) bárhol lehet, vacsorázni is bárhol, de ha nem a kijelölt étteremben akarsz, reggel jelezned kell.

amikor mi voltunk, akkor elsősorban skandinávok, dánok, hollandok németek voltak, kínait talán 1-2 párt láttam, olaszok, oroszok nem tudom voltak-e, mindnesetre jól beolvadtak. a szilveszteri bulin tudtam lemérni, hogy kifejezetten kultúrált, intelligens volt a vendégsereg. nem volt részegen fetrengés, üvöltözés...stb...

 

 

Előzmény: cyberworms (26129)
cyberworms Creative Commons License 2014.05.20 0 0 26129

Szia Nóra!

 

Valamiért Kuredu eddig elkerülte a figyelmemet, de jobban megnézve lehet esélyes. E szigetet megnézve is vannak nagyon tetsző és kevésbé tetsző dolgok. A hatalmas homokpad nagyon vonzó! A JVB villa oldalán mennyire rontja a látványt az a hatalmas betonstég és a hajókikötő és a hidroplánok? Amit még nem értek hogy minek egy ilyen szigeten a focipálya és a golfpálya, de szerencsére távol van, de sajnálom hogy kiirtottak érte ennyi zöldet, ezzel elvettek valamelyest a dzsungel hatásból, mert most mi inkább nyugisat keresünk nem túl bulisat és mozgalmasat. Ez mennyire jellemző a szigetre? Belül mennyire virágos a sziget? Mi inkább csak vizet iszunk és egy-két koktélt, így van-e értelme az AI-nak? Mit tudsz mit takar a félpanzió? Hogyan van a reggeli és a vacsora rendje? Mennyire bőséges? Azért kérdem mert eddig nem éheztünk sehol sem ilyen felállásban. Mely utasréteg a leggyakoribb, legtöbb? Orosz, olasz...? Vagy nem lehet kiemelni. Köszönöm

Előzmény: Törölt nick (26125)
Light and Blue Creative Commons License 2014.05.20 0 0 26128

Köszönöm,máris megnézem:))

Előzmény: Sborisz (26126)
Light and Blue Creative Commons License 2014.05.20 0 0 26127

Kedves Nóra-nagyon köszönöm,hogy irtál,és ráadásul ennyire sokat!!!sok mindent kitisztáztak bennem a soraid a szigetet illetően,és fogok még tőled kérdezni. Köszönöm. A nyuszikat nem is tudtam:)))na tölük nem félek:))

Előzmény: Törölt nick (26125)
Sborisz Creative Commons License 2014.05.20 0 0 26126

Szia L&B!

:)

Itt találsz Kureduról képeket, leírást... a másik oldalról/ partról....

:)

# 25652,25653 hozzászólásaim....

ha kérdésed van írd ide, ha tudok segítek

:)

Előzmény: Light and Blue (26122)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.20 0 0 26125

AI ellátást javaslom, de ez tényleg az egyéni szokásoktól függ. nekünk kényelmesebb volt, reggeltől estig nem bírtuk volna evés nélkül, meg így jó volt, hogy az italokért sem kellett külön fizetni. meleg van, sokat kell inni:) a sziget egyáltalán nem zsúfolt, hiába volt teltház amikor ott voltunk (szilveszter-január). igazából a mai napig nem jöttem rá, miért nem láttam azt a sok embert, aki ott volt:) értelek, pókfóbiás vagyok és én is kicsit félve néztem körül - de meg kell mondjam, én nem találkoztam egy darab pókkal sem. valahol azt olvastam még út előtt, hogy inkább a garden bungiknál vannak, illetve a sultan pool villákban - mindenesetre én nem láttam egyet sem a villánkban (JBV 214). nyulak vannak a 'O' resort, a golfpálya környékén, azokat nem szabad elkezdeni etetni, mert utána nem lehet őket lerázni, követnek.

nem gyerekkel mentünk, de amennyire láttam, sehol senki nem volt ellenséges a gyerekekkel, sőt, a személyet kifejezetten kedvesen bánt velük. nem láttam síró, vagy mágát rosszul érző gyereket, az biztos:)

mi remekül tudtunk pihenni, amint becsuktuk az ajtót és bekapcsoltuk a légkondit - anélkül nem lehet aludni, meleg van éjjel... a JBV-k nem a bár mellett vannak (ott a sima BV-k helyezkednek el), szóval nem kell tartani a bulik zajától. viszont reggel, olyan fél 7 - 7 körül indul az első hidroplán, ha jól emlékszem. arra mindig felébredtünk, de személy szerint én nem bántam, mindig lementem a partra hálóingben és lestem a napfelkeltét:) 

a déli parton meg a sandbanknél én vizicipő nélkül mentem be a vízbe (ahogy láttam, mások is), de az északi parton azért sok a korall... nem vagyok egy érzéjkeny típus, de ott azért kell valami a lábra, főleg, ha a cápoviba is be akartok sétálni, ahol sok a rája és még murénát is láttunk.

naptejet vigyetek, sokat:))) ha szerettek nassolni, kekszet, édességet vigyetek (mi odafelé dubaiban bevásároltunk), mert azt horror áron adják.

borravalót mi kb. 150-200 dollárt osztogattunk el, alkalmanként 2 dollárt adtunk, utolsó nap mindenkinek többet. a vacsoránál, amikor megkaptuk a nullás számlát, akkor adtunk minden este 2-3 dollárt a pincér bácsinknak, érkezéskor a fiúknak, akik hozták utánunk a bőröndjeinket, meg a srácnak, aki elkísért a villánkba és megmutogatott mindent. volt, aki a bárban is mindig adott borravalót a nullás számlához, mi soha és úgy is jó volt. aki takarította naponta kétszer a villánkat, azzal egyáltalán nem találkoztunk az ott töltött idő alatt. beszéltünk ott olyanokkal, akik végig senkinek nem adtak semmit és úgy sem voltak hátrányban. ezt ti döntitek el:)

Előzmény: Light and Blue (26124)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!