Most még beiktatása előtt nyitom neki ezt a topicot, mivel maga a beiktatási folyamat is jellemzi. Ebből a szempontból dicséretes, hogy azt kérte ne legyen nagy felhajtás körülötte.
Ide gyűjthetjük jó és rossz cselekedeteit. Nálam most 1:0 ra vezet a jó. Sőt ha belevesszük, hogy jó partneri kapcsolatra törekszik már 2:0
Ugye, most nem várod, hogy kikeressem neked a "rá egy héttel a Megváltót" szöveget. Nem, nem húsvétot mondott. Megváltót. Az, hogy ma mi van kirakva a KE hivatalának honlapjára, az érdektelen. Bocs, de tényleg érdektelen. Leszarom, hogy utólag valaki a környezetében felfogta, hogy mit mondott. Az összes egyidejű tudósításban Megváltót mondott.
Nem, nagy szellemek véletlen találkozásáról van szó. Hiszen tudjuk a KE választás óta, hogy hívogatja ugyan Sólyom Orbánt a mobilján,de legtöbbször csak a titkárnőjét éri el.
Nézz az arcára. Nekem gyerekkoromból az Ötvi jut eszembe, akinek az arcán ugyanez a halálfélelem ült, ha át kellett az utca túlsó felére menni a labdáért a tengersok autó között.
A népszavazás megtörtént. Köszönetet mondok mindenkinek, aki gyakorolta ezt az igen fontos politikai jogát. Köszönöm a választási szerveknek pontos és gyors munkájukat.
A magyar választók kinyilvánították akaratukat. Az eredmény egyértelmű, hiszen a részvétel és az eredmény az ország minden részében hasonló. Most a törvényhozókon és a politikusokon van a sor. Az Országgyűlésnek meg kell tennie a szükséges jogi lépéseket, illetve a politikusoknak le kell vonniuk a következtetéseket. Ez nem néhány nap kérdése, de elodázni nem lehet.
Ezért most, hogy a népszavazás lezárult, a közelgő ünnepek felé fordulhatunk. Jövő szombaton, március 15-én merítsünk erőt történelmünkből, nyugodt méltósággal ünnepeljük a szabadságot és erősítsük önbecsülésünket. Rá egy hétre pedig ünnepeljük örömmel és reménységgel a húsvétot.
Ez volt a teljes szöveg. Egészen pontosan mi bajod van az önbecsüléses részel? Szerintem teljesen korrekt. Mi másról szólnának a nemzeti ünnepek, különösen március 15.?
Úgy tűnik Sólyo kezdi látni hosszú működésének érlelődő eredményét. Alkotmánybírói és elnöki tevékenysége széttúrja a hőn áhított polgári demokráciát. Az alkotmány szelleme meghozza nekünk a megkötözött kormányt, a sokértelmű népszavazásokat, az ennek nyomán kötelezően populista megváltók ágálását. Kezdi érezni a felelősség súlyát amiért Magyarországot véglegesen a kullogó, szegény, reménytelen nációk sorába taszítják. Fél, reszket a számonkéréstől. Egy eredményes akármiről szóló népszavazás kipenderítheti a palotából. Bekívánta már a húsvétot is, nem akar addig sehol mutatkozni. Külföldi utazgatásain sunnyogva vonul, ténykedéséről csak suttogó hírek. A nagyformátumú figura egyre kisszerűbb jelentéktelen figurává küzdi magát, akinek szava már nem számít, keresztbetenni tud, de ez minden.
A nemzet önbecsülésének visszaszerzéséről vetett oda egy mondatot amit nem tudok idézni pontosan, de az egyértelmű akarattal amit a nép kifejtett a szövegkörnyezetében alkalmas volt arra, hogy ha valaki akarja akkor úgy értse mehet oldalbavizelni a parlamentet, esetleg uzsonnázni a TV-székház büféjébe...
A jellemzést pedig arra alapozom, hogy láttam a képernyőn :-((