Keresés

Részletes keresés

csapa Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64856
Azt hiszem én vagyok a szerencsés kutyatulajdonos. A yorkikról semmit sem tudtunk, de vettünk egyet 45.000,- tk.nélkül (elmentünk megnézni és elborzadtunk a helytől, most már jól tudom - ezek a szaporítók) Ahhoz képest hogy meg kellett kapja a kötelező oltásokat, mint költség most hogy 2 éves, nekem viszonylag kevés. 2 havonta kozmi (1500,- ) fürdés itthon (egy doboz Héry sampon sokáig elég), Orijen a kaja (én szigorúan nem szoktam extra nasikat - csak jutinak sajt, alma, ropi). Beteg (kopp,kopp) soha nem volt, néha örömében ő is szokott hörgő hangokat hallatni. A pelus meg nagyon ritkán kell, csak ha nagyon esik az eső, mert akkor nem hajlandó kimenni. A füle kis korától áll mint a cövek. Hát ezt a kutyát hívják malac szerencsének, mindenkinek ennyi gondot kívánok.
Czukor4 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64855
Köszönöm.Kifogom próbálni. Amikor elhoztam 12 hetesen,és még maradt a tápból,azt megette.Utánna vettem neki ugyancsak nekik való tápot,még azt is megette.És utánna jelentkeztek a dolgok.
Köszönöm a tanácsod.
brunomami Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64854

Szia!

Próbáld ki a Béres (mineral?)cseppet.A fressbe lehet kapni,kimondottan állatok számára készült.3-4csepp kell cseppensd rá valamire amit biztos megeszikPl:keksz állagú jutifalat.Anyukáméknak is használt mostmár legalább naponta 1xeszik.

Előzmény: Czukor4 (64853)
Czukor4 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64853
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni:van egy Czukor nevű 11 hónapos lány yorkiem,és az a helyzet hogy már jó idő óta nem hajlandó rendesen enni.nagyon válogat.Semmi jele nincs hogy baja lenne a kutyusnak: nagyon mozgékony,játékos,fürge,éber.
Mit tennétek a helyemben? Mit tehetek én,mert szegénykém eléggé vékonyka.Ez látszik is rajta.Akik látták ők is azt mondták hogy nem annyira jó a dolog.
Köszönöm  előre is.
DaisyBaba Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64852
Szívesen megadom, de most nem tudom, h vannak e babák meg ha vannak is mennyi idősek!
( mi Kirát több mint 3 hónaposan hoztuk el!! Előbb nem is engedik! Ami jó is!!! )

Móninak hívják: 06307306466
e-mail: silverberry@t-online.hu
Előzmény: Benimaci (64849)
csuzlii Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64851

Szió!

Olvasd el pár hsz-szel lejebb, amiket írtam, remélem segít a további döntésben!

Katiék tündériek, és lenyűgöző, ahogy a kutyáikkal bánnak!

Előzmény: Benimaci (64849)
Rena&Bömi Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64850
Szia! Én Bömi Budapesten vettem 70 ezerért törzskönyv nélkül, chip nélkül! Szerencsére eddig semmi komoly baja nem volt és remélem nem is lesz! Az összes foga magától esett ki, egyiket sem kelet húzni.
Előzmény: Benimaci (64827)
Benimaci Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64849

Sziasztok!

Na úgy néz ki megszületett a döntés... Belevágunk a tesóprojektbe:)

Nem tudnád megadni a tenyésztő elérhetőségét, ahonna Kira van?

Most beszéltem ma már kb a 10. tenéysztővel. Janiár 6 án született kislány, kb 3 kg os lesz, most 1,35. Törzskönyve már folyamatban van és így 100e ft. De nem chipje van hanem tetoválása. Azt mondta a tenéysztő azért, mert olyan picinek még ő nem szereti a chipet mert hallotta hogy elvándorolt, de nagyoknak már jobb minőségű chipek vannak. Pásztón van, És a MYGO Little Mountain kennel. Valakinek van róluk tapasztalata? Be vagyok sózva.

Köszönöm

Előzmény: DaisyBaba (64847)
Cs.Judit1983 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64848
Valaki tudna segíteni? Nagybátyámék kutyusának kihúzták két tejfogát tegnap este. Mára sem lett jobban. Most is csak fekszik, nem eszik, nem iszik, nyögdécsel. A doki csak késöbb rendel, addig kellene valami átmeneti megoldás!!!!
DaisyBaba Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64847
http://www.palavet.hu/kisallat-egeszsegugyi-konyv/

Ez szerintem egy nagyon jó oldal , érdemes megnézni

Szó van pl:
Allergiáról általában
A légcsőösszeesés
A hasmenés
A csípőízületi diszplázia
Táplálék allergia

És még sok más téma

DaisyBaba Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64846
Helló!

Ez a fulladás nekünk is van néha Daisynél sajnos. De még nem annyira, h gyógyszerezni keljen.Mondta doki, h nincs értelme kivizsgálásokra hordani amíg csak néha fordul ez elő.
a kicsi kutyáknál sajnos ez elég sűrű.
tegnap amikor meg mentünk a dokihoz varrat szedésre, volt ott egy mopsz aki nagyon hörgött, fulladt , de egész végig, és nekik azt mondták, h ezt gyógyszerezni kell . amit 3-4 hetente ismételni kell.... vmi olyasmit is mondott, h a nyár miatt is lehet: allergia, ők túl közel vannak a földhöz.... kicsi a légúti csövük....
anyósomnak is yorkija van 6 év körüli , de neki már nagyon súlyos. ő főleg akkor csinálja, ha izgatott pl: örül nekünk

Daisyt 50.000 ezer forintért vettük nem olyan jó helyről! akkor még nem gondoltuk ezt végig...... megláttam, beleszerettem, vittem :) de kopp kopp minden rendben vele

Kirát 80.000 ezer forintért vettük kezdőcsomaggal. szerződéssel

tk, chip nélkül azzal 100.000 lett volna.
Nagyon jó helyről vettük!!!! Budapest

Nagyon át kell gondolni az biztos!!!!
Én Kirát olyan helyről vettem akit ajánlottak nekem !

És mindenkinek csak azt a tenyésztőt ajánlom, aki kis yorki babát szeretne :) !

Sajnos az ár se biztosíték mindig!
Bármilyen betegsége lehet.....
olyat is hallottam, h 120.000 ezerért vették a kutyit, de sajnos beltenyészet..... és hát nagyon beteg a kutyi

Én sok sikert kívánok nektek !!!! Amennyit itt segítenek az embernek, biztos jól döntesz majd!!! :)

Előzmény: Benimaci (64826)
Tim1981 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64845
Jajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj de ARI, és a kezedben elfér, irigykedem nagyonnnnnnnnnn :D
Előzmény: Evi-Andi (64839)
Tim1981 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64844
Szia

Én Freesnapsból vásárolok Porcinak, mert ott egy helyen minden megvan, sokan azt mondják kicsit drága, de nem kell 10 helyre rohangálni cuccokért.
Kaja ami jó, és nekünk bevált: Preimer konzervek, Meat konzervek.
A nagy kedvenc, amit én büdöscsontnak hívok, azaz a fogtisztó :D
Előzmény: Dorina86 (64842)
szeretemamákosgubát Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64843
Szia!
Én szeretem a Fressit, bár kozmetikumokat (sampon, szemtisztító) soha nem ott veszek, hanem a patikában.
Nálunk múlt héten nyílt az Alphazoo. szinte ugyanaz int a Fressi, de pl van Acana táp is.
Előzmény: Dorina86 (64842)
Dorina86 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64842
Sziasztok! Nemsokára megnyílik Dunaújvárosban is a Fressnapf! Kinek milyen tapasztalata van. melyik termékeket érdemes megvenni a kutyinak? Köszönöm! :)
brunomami Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64841

Szia!

Nekünk több fajta és korú kutyánk van.Ezen kívül tenyésztettünk régebben dobbermanokat és chow-chow kutyikat is.A mi tapasztalatunk szerint ha új kiskutya jön a családba a régi kutyák vérmérsékletük szerint más és más módon reagálnak.Én nem ajánlom,hogy a régi kutyát jobban szeredgessük vagy kiemelt figyelmet szenteljünk neki csak amennyire addig is tettük amíg egyedül volt mert így erősíted ,hogy az új jövevény ellenfél és tartani kell tőle.Te is azt súgallod akaratlanul ti tartoztok össze az új jövevény csak megtűrt alantas tagja a falkának.A falkavezér dönt ki milyen rangot foglal el a csopórtba.A falkavezér barátja felette áll a csoport többi tagjának.Próbáld meg bevonni eggyütt mind a két kutyát a játékba eleinte sértődékenyen viselkedik de szép lassan rájön te mindkettőjuket egyformán szereted és nem kell félni a kicsitől.Nálunk Brúno az első perctől elfogadta Zsebit de Lessynek  5 hónap kellet de mostmár nagyon jó barátok.Csak türelem és következetesség mint a szobatisztasághoz vezető rögös út.

Előzmény: csuzlii (64837)
Rena&Bömi Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64840
Szia! Mi is nyíregyháziak vagyunk :)
Előzmény: Evi-Andi (64839)
Evi-Andi Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64839

Sziasztok!

Nagyon változó valóban a yorki ára. Attól is függ, honnan veszed. Pesten drágább. Én Nyíregyházán lakom és most, hogy hírdetjük a kicsiket, néztem az árakat. Elég alacsony ára van most, okát nem tudom. Van aki 30.000 Ft-ért hírdet yorkit, ezt végképp nem értem. Nekünk 40.000 Ft volt a császár csak és ez csak egy egyszeri, kezdő kiadás....

Mi annak idején 60.000 Ft-ért vettük Dzsulikát, törzskönyv nélkül, 4 éve, de az apát 160.000 Ft-ért, Pesten, törzskönnyvel. Én most 50.000 Ft-ért hírdetem a fiúkat, a kislányt meg 70.000 Ft-ért.

Rakok fel egy tegnap készült képet a kisasszonyról, épp elcsicsikált a kezembe :))

Szép napot!

Dzsulika&Andi

Evi-Andi Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64838

Szia Lilike87!

Megváltozott az e.mail címem: marosan.andrea@gmail.com Ide írhatsz.

Most hírdettük meg a kicsiket :))

Előzmény: Lilike87 (64800)
csuzlii Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64837

Sziasztok!

Hosszú (talán túl hosszú) gondolkodás után úgy döntöttünk, hogy 3 éves yorki kislányunk mellé társat veszünk, szintén kislányt. 

Ezzel kapcsolatban szeretném leírni a tapasztalataimat, és remélem hogy nálunk is előbb-utóbb "megtörik a jég", és szeretni fogják egymást. Szerdán hoztuk el a kicsit, de egyenlőre azt érzem, hogy ez nem volt valami jó ötlet, mert a nagy menekül előle, és úgy le van törve, hogy étvágya sincs. Viszont pozitív, hogy legalább nem bántja a kicsit, csak ha már túlontúl molesztálja, akkor odamorog neki, de egyébként nem vesz róla tudomást. Remélem azért jobbra fordul a helyzet, mert el vagyok keseredve, mi csak jót akartunk neki, hogy kicsit vidámabb legyen. Mert ahogy írtátok ti is, hogy vannak a nyugodtabb zárkózottab természetű kutyik, na hát ő pont ilyen, én meg gondoltam majd kicsit oldódik, de egyenlőre nem. Annyival próbálom jobbá tenni a nagylány számára a helyzetet, hogy továbbra is csak ő alszik velünk, és ő van többet az ölemben, és őt visszük mindenhova (a kicsit még mondjuk nem is lehet). Várunk egyenlőre, de tekintve, hogy már 3 éves, nem tudom mi lesz így .

Költségek:

Nekünk hál'istennek havi szinten 3-4 ezer forintból megvan (táp+ pelus), egy évre elegendő egy Héry sampon (2000), meg fújok rá egy kis GlissKurt néha az egyémből. 2-3 havonta jelentkezik extra kiadásként a kozmi, ami 4000; és évente egyszer az oltás (5000).

Isten adja, hogy a kövi év is ilyen legyen, hogy csak oltásra kelljen vinni. Bár a fogkőleszedetés a nagynak, a kicsinek meg a foghúzás az minden yorkinál szinte alap. Az kezdőcsomag viszont az nem volt olcsó: fekhely, rucik, fésűk, játékok, hám, nyakörv, póráz de ezeket egyszer kell csak megvenni, és igény szerint.

És végezetül; a nagylányt Pásztón vettük az of Mygo Little Mountain kennelből, mininek hobby célra, de csak törzskönyvvel lehetett, mert akkoriban még az alom megszületése után automatikusan lekérték a törzykönyveket, ezért 100 ezerbe került (ma már ezzel is lehet 20 ezer forintot spórolni, ha nem kéred a kiskutyához). A picikét pedig az Alézi York Kennelből, Pilisszentkeresztről hoztuk, őt normál méretűnek vettük és majd lehethogy szeretném elvinni tenyésszemlére, és kiskutyikat tőle (de ez még a jövő, éljem is meg), ő is ugyanannyiba került.

Köszönöm, hogy leírhattam a tapasztalataimat, és bocsánat a kisregényért.

További szép napot mindenkinek.

Norcc-Zserbó Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64836
Sziasztok!
Vízfejűségről:
A fej kupola alakot ölt, és a fejtetőn lévő koponyacsontok nem záródnak össze. Egy puha részt lehet észrevenni a fejtetőn, ezt nevezik nyitott fontanellának. Az érintett kutya jellemzően vak, vagy rohamai vannak, vagy megváltozott testtartása. A vízfejű kiskutyák gyakran tompák szellemileg, és csak korlátozott mértékben képesek tanulni. Az esetek súlyossága eltérő. A hidrokefáliás kutya élettartama általában igen korlátozott. Az esetek súlyosság eltérő, de kevés vízfejű kutya él két évnél tovább.
A legtöbb eset kezelhetetlen. Neurológiára szakosodott állatorvosok időnként leszívják a felgyülemlett felesleges folyadékot. A vízfejű kiskutya gyakran egész életén keresztül különböző gyógyszerekkel (Prednizon, Lasix) kezelik. Műtéttel, vagy gyógyszeres kezeléssel is csak ritkán élhet normális életet. A kezelés gyakran sikertelen és drága. A hidrokefália veleszületett betegség, a vízfejű kutyákat ki kell zárni a tenyésztési programból.
Rolekszita, édesek a kutyusok, ahogy bújnak egymáshoz a kosárban is :D
Juci22 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64835
Köszi.
Abból gondolom hogy fázhat mert nem rég volt lenyíratva és ha be van takarva nem remeg, de lehet igazad van.
Szeretnék várni pár napot és ha még mindig nincs jól irány a jól megszokott orvosi rendelő :S
Előzmény: Davideee (64833)
Cs.Judit1983 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64834
Szia!

Én biztos, hogy elvinném dokihoz. Emlékszem, amikor megvettük Codyt minden - most már apró cseprő dolognak tűnő problémával rohantunk a dokihoz. Ő azt mondta, hogy inkább kérdezzünk és találkozzunk sűrűbben, minthogy baj legyen, hisz nem volt még ilyen kutyusunk.
Előzmény: Juci22 (64832)
Davideee Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64833
Szia!

Nagyon sajnálom! :(

Szerintem mindenféleképp vidd el az orvoshoz. A remegés az nem csak annak a jele lehet, hogy fázik a kutyus. Lehet kimerültségtől, de fájdalomtól is remegés.

Nagyon szurkolok, hogy jobban legyetek!
Előzmény: Juci22 (64832)
Juci22 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64832
Sziasztok!
A múltkor meséltem hogy kórházba kellet rohanni Mayával mert fulladozott!
Na azóta nem volt fulladás,de nem ússzuk meg ennyivel:S
Azóta nagyon levert nem eszi a kajáját csak azt amit én eszem, nem sokat iszik és folyamatosan remeg.
Nincs láza.
Eddig itattam fecskendővel teát (természetesen cukor és citrom nélkül) és C-vitamint kap.
Mára a kedve jobb,de a remegés még mindig van, nagyon aggódóm van rajta ruha még is remeg....
Most vigyem orvoshoz és mondjam neki azt hogy nincs láza csak remeg ....
ááááááá nem tudom:S
Cs.Judit1983 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64831
Szia!

Mi Gödöllőn vettük Codyt, 55 000 forintért. Szerencsére eddig azon kívül, hogy a Royal táptól vakarózott és két tej szemfogát ki kellett húzni semmi más problémánk nem volt vele. 2 - 3 havonta járunk látogatóba a családhoz, akitől vettük.
Davideee Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64830
Szia!

Mi annak idején (lassan 3. éve) Budapestről hoztuk a Flórát. 100.000. Ft-ért vettük, és nem is bántuk meg.
Most van útban az első almunk. Bármelyik nap megérkezhetnek a bébik.
aya21 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64829
Bocsi a betük kihagyásáért rossza billentyűzetem:S
aya21 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64828
Hello!

Én is olvasgatam ezt a fórumot meg utána olvastam a neten milőt meg lettt Sammy hozzá teszem gyerek korom óta ilyen kutyusra vágytam. De nem vetettem meg mert nem csak a vételárat kelkifizetni Sammyit 50 ezerért vetük é ezek után a kiadásokat 150 ezerig számoltuk aztán abba hagytuk... És korpásodáson kívül nem volt baja . Nem olcsó kutyus. Sammy elöt 4 kutyusom volt mindet örökbe fogadam és szeretük és még az örökbe fogadot kutyus sem olcsó ezt apukám tanusíthatja.:) oltások kozmetikus mert azok is hósszuszőrüek voltak annyi, hogy azok nem voltak ennyire érzékenek.
Például immádom a tacsikat is annak nincs hósszú szöre.:) Nem kell megsértödni szerintem inkább fogadd el a tanácsokat. Ha ennyre yorkit szeretnél keress keveréket vagy várj te is türelemmel. Én sem engethetem meg mgamnak és nem szídtam azokat akiknek van...
Benimaci Creative Commons License 2010.04.20 0 0 64827

Újra ittvagyok, Szisztok!

Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ki honnan vette a kutyusát? Mert én már azt sem tudom hol áll a fejem. van 40e-is meg 140-is. mondjuk 40 ért... nemtudom. Légyszíves mondjatok megbízható tenyésztőket, vagy kutyulelőhelyeket, ha lehet árral! Köszönöm!

Sziasztok

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!