Keresés

Részletes keresés

deszegregator Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72560

Hülyeség, a leptop ica nem romlik olyan könnyen. Mégis mit akarsz méregetni a lakmusszal? Tökmindegy már milyen a péhája amikor az erjedés zömén túl van! Savazás ilyenkor már nem jó, mert az oxigénbevitel több kárt okoz, mint a savazás haszna.  Nem lesz ott semmi gond, ugyan szoktam péházni, de anélkül sincs baja egy ilyen évjáratban a szilvának ha még tárolod 3 hetet, sőt jót tesz a minőségnek zilva esetében az utóérlelés. 3 % cukker az meg aztán a savazást is fölöslegessé teszi alapból.

Előzmény: korben1 (72535)
szilvakukc Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72559

Hát bizony, sajnos van ilyesmi jelenség! Kicsit bonyolult, de futottunk már össze ilyesmivel.

Előzmény: vf1 (72545)
firekiller Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72558

Szerintem ne mezőn hanem az asztal mellett legyen a küzdelem:))

Kupecit kinevezzük pohárnoknak.

Azt szavazás dönti el , hogy a saját SD-jét is bé töltheti a poharatokba.

Előzmény: vf1 (72556)
firekiller Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72557

Üdv korben1!

A hordó belső faláról tisztítsd le a felhabzott felragadt trutyit úgy, hogy ne kerüljön a cefrébe. Ha ezek után is ecet szaga van akkor főzés hama-hama.

Előzmény: korben1 (72535)
vf1 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72556

Ha a Kupeci a segéded lesz, akkor eddig kígyót melengettem a keblemen!

Előzmény: norris53 (72555)
norris53 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72555

Ok Kupeci lesz a segédem !

 Ne vedd e lelkedre -- az enyém mind ilyen először lepárlom utólag meg elpárolog -( vagy meg isszák ? ):-)

Előzmény: vf1 (72553)
Baracilin Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72554

Milye fajta dinnye? Idén nagyon szemezek a pirossal, mert olyatmég sose nem ittam...és a kíváncsiság nagyúr... :)

Ribizkét elő:)

Előzmény: kupeci (72543)
vf1 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72553

Állam leesett....ilyet mondani...pancser.....ezért.....nem is tudom...majd a mezőn megmérkőzünk..!!!!

 


Előzmény: norris53 (72550)
norris53 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72552

jó éjt neked is :-)

Előzmény: kupeci (72551)
kupeci Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72551

Beszólnék még én is de holnap megint meló, jó éjt nektek!:))

Előzmény: norris53 (72550)
norris53 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72550

Szia Kolléga - ő azért van itt hogy beszóljon :-)

Ha már az összes pálinkája elő és utó párlatos !! :-)

 Na jó kicsit hazudós vagyok :-)

Előzmény: kupeci (72548)
norris53 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72549

Ne lakmusszal vacakolj !!! Az nem nekünk való > elég olcsón - digitális kijelzővel vehetsz PH mérőt . De a szilva cefre 10 nap alatt nem lesz ecetes - akkor sem ha semmit sem teszel hozzá !

Azért élesztő - pektin bontó sokat segíthet abban hogy jó pálinkád legyen  !! :-)

 

Előzmény: korben1 (72535)
kupeci Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72548

Szia norris ,...szeretem mikor vf1 ilyeneket "beszól"!:))))))

Előzmény: norris53 (72526)
norris53 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72547

Te már megint ...... jó tényleg - de lehet hogy keveri a szagokat :-)

Előzmény: vf1 (72545)
norris53 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72546

Hát nem tudom mennyire vagy jártas - de mert ma annyi rossz történt velem <> segítek !

A  a bodzát egy hétig ha gyűjtögeted egy edénybe az nem gond - csak az első adagot  ha cefrézed > élesztőt adj neki - én pektinbontót és 3 % cukrot is adnék > aztán ahogy szedegeted már csak tedd hozzá > a bodza ha szeded a fürtről bogyózd le -könnyen megy tedd vödörbe és töltsd fel vízzel a zöld és éretlen szemek nagy része a tetején fog úszni azt szedd le - a vizet öntsd ki és a bogyót zúzd ( ki mivel ) én festék keverővel ( nabiti - rettenetes ) Y Szerintem már a cefre is finom illatos - mézre emlékeztet ha nem bas.... el - a pálinka Prémium kategória -ha jól csinálod - sok sikert :-)

 

Előzmény: Tintás Bánsz (72541)
vf1 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72545

Ha forr nem ecetesedhet....

Előzmény: korben1 (72542)
kupeci Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72544

...hehe....jó akinek jó ismerősei vannak!:))))))

Előzmény: vf1 (72525)
kupeci Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72543

.....mindenki  megállni!

.....menden az enyém!

.....jó estét mindenkinek, dinnyével!:))))

Előzmény: Baracilin (72540)
korben1 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72542
Kb 10 napos.
gyufâval még nem probáltam, de még szerintem forr.
Előzmény: vf1 (72538)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72541

Szia.

A legnagyobb hordóm 50 literes!!

Most nézegettem az előbb és találtam pár olyan fürtöt amiben egy két bogyó már kezd kicsit fonnyadni!!

De van pár darab a fán ami még nem éredt!!

Kóstoltam is de nem olyan volt mint amilyenre vártam!!!

Nekem olyan semmilyennek tűnt az íze a bogyónak!!

 

Előzmény: norris53 (72527)
Baracilin Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72540

Hol sikerült ilyen marticára szert tenni?

Előzmény: norris53 (72517)
Mr.Stratos Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72539

Ügyes voltál....a többit este én vittem ingyen /feltéve ha egy piacra járunk /..)))))

vf1 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72538

Nem egyértelmű a cefrézés ideje, most lesz 1 hetes?

Én is cefréztem lepotikát, 3.2 volt a pH-ja, majdnem jó. 

A forrás hogy áll? Nem szabadna ecetesedni szerintem, ha még forr.

Előzmény: korben1 (72535)
sogi01 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72537

Na akkor lemegyek ölelgetni és simogatni a hordót lehet puszit is adok neki:))))

Csak az aszzony meg ne tudja:DD

Előzmény: vf1 (72533)
vf1 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72536

Nálunk az őszit nem veszik a felvásárlók. Nekem is kínálták 200-ért, de nem vettem semmit.

Megállapodtunk felesben.

Előzmény: norris53 (72534)
korben1 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72535

Sziasztok!

 

Régóta olvaslak benneteket, bár még nem szóltam hozzá. Sok mindent tanultam tőletek.

 

Cefréztem 4 hordó lepotica szilvát mult hét végén, raktam hozzá 3 % napfényt, de sajnos csak a kamrában tudom tárolni, ahol nincs túl hideg. savbeállítást nem tudtam végezni.

Nyomkodtam a tetejét a lé alá minden nap. mivel nem zárnak jól a hordók, letakartam őket nejlonnal.

Ma azt vettem észre hogy 2 hordó kezd ecetszagú lenni.

Tudok még ez ellen tenni valamit?

Szeretném őket megmenteni valahogy ebben kérném a segítségeteket.

A másik kettőnek még nincs baja.

Hol tudok lakmusz papírt venni? A gazdaboltban? Nem szinezi el félreérthetően a lakmuszt a vörös szinű lé?

 

Köszönöm előre is a válaszokat

 

Korbi

 

norris53 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72534

Dezinformáció !!!

 Simogatni a macskát kell :-)  akkor talán marad !!!

Vettem őszibarackot reggel 400 ért árulták 10kor kérdeztem ha mindet viszem 150 ért adja-é .nem adta délben rám-csörgött 200-ért vihetem -még kicsit várattam aztán 180 ért vittem 80 kg

 na 1/3 -a 1 osztály az befőtt lesz ! a többi -Pá - lesz ! :-))

Előzmény: vf1 (72533)
vf1 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72533

Dehogynem, a héten valamelyik éjjel fél háromig simogattam a szilvacefrét, hogy ne jöjjenek ki a hordóból...:)))

Előzmény: norris53 (72531)
sogi01 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72532

Köszönöm válaszod.

Előzmény: norris53 (72531)
norris53 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 72531

Hi !

A szilva nem hajlamos a felhabzásra !

Előzmény: sogi01 (72530)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!