Nézd, új építésű lakás, le kéne szigetelni a padlást - vagyis ki kéne cserélni a szigetelést - (mert a kivitelező nem a legjobb anyagokkal csinálta), de nincs rá semmilyen támogatás, se önkormányzati, se egyéb, saját erőből kell megcsinálni. Más nem fizeti ki helyettem, mint ahogy az én adómból is megy a paneles lakások felújításának támogatására. Erről csak ennyit. S elég lenne csak az anyagra támogatás, mert a munkát megcsinálom magam...
"nem hiszem, hogy 25-30 fős osztályoknál nagyobbakra volna szükség"
nem is, de bivalybasznad alson a negyosztalyosra az egvilagon semmi szukseg. ahogy a postahivatalra meg a polgarmesteri hivatalra a foallasu polgarmesterrel az elen se.
,,..A panelfelújítás, az import energiával való takarékoskodás meg nem csak az én érdekem..."
Gondolom a panelfelújítás a családi házban lakók érdeke .
,,Ja, van (volt) családi házakra is energiatakarékos nyílászárókra, szigetelésre állami támogatási program,..." Hol ? Társasházaknál leragadtam valamikor .
,,Aki meg vonattal jár a legközelebbi városba, azt meg miért is támogatom a MÁV fenntartásán keresztül? " És én a bkv-t volánt,operát,színházat,könyvtárat,bölcsődét,óvodát,felsőoktatást,stb. ?
A közszférában dolgoznak a pedagógusok is - nem hiszem, hogy 25-30 fős osztályoknál nagyobbakra volna szükség... Az ésszerűsítésre, létszámcsökkentésre a köztisztviselői területen lenne célszerű koncentrálni - a cseheknél is az a terület, amiről szó van.
valóban nem ugrottam bele másba - mert erre futotta/futja jelenleg. Ha belevágtam volna egy másfélszer ekkora hitelbe, és most nyígnék, hogy nem tudom fizetni, az jobb lenne? na ugye. A panelfelújítás, az import energiával való takarékoskodás meg nem csak az én érdekem... Ja, van (volt) családi házakra is energiatakarékos nyílászárókra, szigetelésre állami támogatási program, igaz akiknek ajánlottam, azok mind azt vágták rá. hogy drága, meg sokkal többe kerül, mintha a jóskapistabété (egy darab mobiltelefonszám elérhetőséggel) csinálja meg számla nélkül - hozzáteszem, küszöbgaranciával (a gari addig érvényes, ameddig kifelé menet át nem lépi a küszöböt).
A szigetelés a lakás teljes felújításához képest talán a negyede, esetleg a harmada úgy, hogy a belső burkolásokat sk. csináltam, úgyhogy marhára meg vagyunk támogatva ezzel... Aki meg vonattal jár a legközelebbi városba, azt meg miért is támogatom a MÁV fenntartásán keresztül?
A közszférában nem kevés egyén nyomul, aki kifejezetten szabotálja a munkát. Tanár, hivatalnok, közmunkás az ott foglalkoztatottak felére semmi szükség.
,,..fizessék meg a közszférát normálisan, akkor nem lesz szükség arra, hogy mindenféle támogatást kapjon az, aki ebben a körben próbál boldogulni. "
Először építsék le a felesleget(cseheknél 500 ezren végzik el azt,amihz nálunk 750 ezren kellenek ),aztán akkor újra lehet értékelni a munkájukat,aztán ehhez lehet igazítani a fizetéseket is .
,,nem ugrottam bele (pedig megtehettem volna) új építésű, drágább családi házba - tudtam ugyanis azt, hogy a hitelt bármi lesz is, valahogy vissza kell majd fizetni. "
Így 2/3-os állami,önkormányzati támogatással felújítottátok a lakásotokat,támogatják a fűtéseteket évente százezrekkel azok,akik meg beleugrottak egy más típusú lakás vásárlásába,építésébe. És valószínű,hogy ők is fizetnek adót ,és ők sincsenek agyon fizetve,pont a z adóterhek miatt .
Köffinger bélabácsi - nem kérte senki, hogy így legyen- fizessék meg a közszférát normálisan, akkor nem lesz szükség arra, hogy mindenféle támogatást kapjon az, aki ebben a körben próbál boldogulni. Van CHF-alapon felvett hitel, ergo azon az oldalon is érintett vagyok, de nem sámfáztam ki a családi költségvetést a hiteltörlesztéssel, nem ugrottam bele (pedig megtehettem volna) új építésű, drágább családi házba - tudtam ugyanis azt, hogy a hitelt bármi lesz is, valahogy vissza kell majd fizetni. Nem más pénzéből, nem "segíjbűl", hanem abból a bérből és fizetésből, amit megkeresek, megkeresünk - adózottan, fehéren. Ez van, ezt az életutat választottuk.
Nem, normális kamat kéne. Egyenlőre úgy tervezem, hogy 1-2 évig még fizetem, ahol felvettem, majd megpróbálom kiváltani, remélhetőleg, hogy a jogi környezet is egyszerűbbé teszi. A kiváltást.
A bölcsiért költségtérítést fizetsz, ahogy én is, adózol, ahogy én (illetve mi) is. Az élősködő, adóelkerülő embereket sohasem szerettem - és igen, a gazdaságot kell megerősíteni, a bizalmat visszaszerezni. Én még a 170-180-as árfolyammal is kibékülnék, HA az stabil lenne.
Nem tudom mit kell titkolózni a bankkal, én is voltam náluk, a megelőlegező szocpol miatt nem tudtak segíteni, amúgy szimpatikus társaság, érdemes velük próbálkozni, ha hitelt akarsz kiváltani. BNP Paribas.
,,..a panelprogramban a teljes költség harmadát az önkormányzattól, a másik harmadát meg az erre rendelt állai támogatásból tudjuk finanszírozni (mi az ablakokat korábban kicseréltettük) - így csak mintegy félmillába kerül. "
Na,akkor itt is támogatott a kis családom titeket . De jelezném,az a 150 ezer forint,amit én írtam,a jelenleg igénybe vett maximális támogatásodon felül megy nektek ,és minden áramfogyasztó fizeti .
És akkor ennek tudatában kezd a devizahitelesek felelőtlenségét,meg nagy igényeit boncolgatni . Megyek a majdnem 8 évesért az iskolába a devizahiteles,támogatás nélküli lakásomból,amit fával fűtök ,amire nem jár támogatás. Munkanélküliként,1 forint segély nélkül,mert nem jár .
Én pedig semmilyen kedvezményt nem veszek igénybe, sehol, még a bölcsiért is fizetek a gyerekem után. Adózok, mint állat, igenis úgy érzem, hogy az, hogy ilyen helyzetben vannak a devizahitelesek, elég erősen a kormány hibája, amiért olyan a gazdaságpolitika, amilyen. Szerintem nem normális, hogy 3 év alatt egy lakáshitel 75%-ot emelkedik, egy autóhitel meg 65%-ot. És nem 10ezerről 17re. Ne pénzt adjanak (a te pénzedből, ahogy mondod, már ha adózol ugye), hanem erősítsék meg a gazdaságot, hogy ne 230 legyen a CHF, hanem 160-170. Kiegyeznék vele.
Két ember, két-két diplomával, meg két gyerekkel az egy főre eső jövedelem alapján a maximális(!) támogatásra jogosult - hozzáteszem, sajnos. És igen, igénybe veszem - tessék a jogalkotónál panaszkodni. Sőt, azt is sajnáld tőlünk, hogy a panelprogramban a teljes költség harmadát az önkormányzattól, a másik harmadát meg az erre rendelt állai támogatásból tudjuk finanszírozni (mi az ablakokat korábban kicseréltettük) - így csak mintegy félmillába kerül. Sőt, a gyerkőcök önkormányzati fenntartású oviba/bölcsibe járnak, azt is vitasd el, meg azt is, hogy a közalkalmazottaknak jár vasúti és egyéb kedvezmény, estébé, estébé.