Keresés

Részletes keresés

Psycho Dad Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1419
Providentre gondolsz?
Előzmény: ZE (1418)
ZE Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1418
Kivéve akkor, ha azt a legális uzsorás bandát céget keresi meg hitel ügyében, amire akkor van szükség a reklámja szerint, ha csak egy kicsi hiányzik...
Előzmény: Uff (1407)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1417
Nem személyeskedés, de pár olvtársra ráférne 1 hét thai-masszázs... :))

(vagy ha ez elérhetetlen számukra, akkor legalább 10 liter kannásbor.)
Előzmény: Törölt nick (1416)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1415
Düh, frusztráció és irigység.
Előzmény: Törölt nick (1414)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1413
"A hülyék pusztuljanak, ennyi."

Folytathatnád a sort, barátom! Cigányok, segélyesek...stb.

Nézd, a lakáson kívül mindent kp-re vettem, szóval nekem sem lenne érdekem senkit megsegíteni. Nem is erről van szó! A rendszert kéne átalakítani. Az, hogy a bankokat tisztességes magatartásra és üzletpolitikára kényszerítenék, az nem jelenti azt, hogy tőled elvesznek.
Amikor a bankokat konszolidálták az adófizetők pénzéből, akkor miért nem fakadtál ki ennyire?

(=Szerintem belőled egy jó adag irigység is beszél...)
Előzmény: medroller (1409)
windom earle-ke Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1412

Hát olyan értelemben visszasüllyednék a kádárizmus bűzös mocsarába...hogy

 

pl...anno egyszer vettem fel az akkor uralkodó pozicióban levő OTP-től személyi kölcsönt...Odaadták a csekkeket előre, a francc tudja hányat már... Mindig időben feladtam, sőt volt mikor egyszerre többet és így a futamidő előtt jóval visszacsengettem a kölcsönt....egyszer csak jött egy utalvány az OTP-től amelyben visszautaltak pénzt, mivel korábban lecsengettem így járt vissza kamat...anélkül hogy igényelgettem volna, vagy szerződést módosítottam volna plussz díjért.

 

Gondolom páran emlékeztek ilyen esetekre.

de úgy gondolom arról is kellene a bankoknak beszélni, hogy hány olyan ügyfelük, (magánszemély és jgazdasági társulás ) van amely felveszi a nem kicsi hitelt és eltünik a balfenéken....hát ezeket is az egyszerű adós fizeti meg....

Elnézést hogy így egyszerűsítem a dolgokat...

Amúgy természetesen teljesen igazad van sokan esnek bele a hitel és adóságspirál csapdájába....azonban annyit azért el kell mondani még, hogy nem mindenki olyan okos mint ÉÉÉÉÉNNN, vagy a forumozók....szóval aki ismeri a banki termékkinálatot ezek igen megtervezett dolgok...külön pszichológiája van hogy kell és mikor csőbe húzni az egyszerű embert....

de természetesen ez nem mentesíti a szerződés ( a banki termék ) vevőoldalán levő személyt...   

Előzmény: Uff (1405)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1411
Folytatnám ezt a kirohanásodat .
Unom,hogy azoknak az árvízkárosultaknak a házát az adóimból újítják fel,akik sajnáltak havonta pár száz forintot fizetni lakás biztosításra .
,Nem érdekel a "társadalmi szolidaritás" a távfűtéses lakásokban élőkkel szemben,nem én élveztem a 650 ezer lakásban éveken át a távfűtés kényelmét,most meg lakásonként évente 150 ezerrel támogatják őket .
Hidegen hagynak azok,akik életükben lusták voltak tanulni,dolgozni,így gyerekestől nekem kéne eltartanom őket .
Nem érdekel az opera,idegesít,hogy minden jegyvásárlót 15 ezerrel az adómból támogatnak,mindezt évi 4.5 milliárd támogatásból .
Nem utazom vonattal,autóbusszal,de fizessem azoknak a nyugdíjasoknak a kedvezményes utazását,akik velem egyidősek,és a nyugdíjuk magasabb,mint a fizetésem .
Így vagyok a bkv-val is.
Életemben nem fogok utazni a 4-es metrón,de fizessem a fél ezer milliárdos elqrásukat .
És még lehetne sorolni .
Szóval leszarhatjuk a deviza hiteleseket,de akkor azt összes olyannal is tegyük ezt,aki bármilyen támogatást kap .
Előzmény: medroller (1409)
sópipa Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1410
Ott a pont.
Előzmény: medroller (1409)
medroller Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1409
"szerintem meg kell lennie a társadalmi szolidaritásnak is, s nem csak az individuumok között, hanem a társadalom egységének is, a vele szemben helyezkedő, azt rombolni akaró rendszerrel szemben, illetve, ha egy rendszer azzá válik, mint pl. most a szabályozatlan banki rendszer"


Blablabla, ócska szar duma. Most már tényleg elég volt. Mindenki tisztában volt vele már 10 éve is, hogy bankkal úgy állsz szóba maximum, ha tényleg a híd alatt kellene laknod és nincs más esélyed. Minden egyéb esetben játék, tőzsdézés, kockáztatás.
A "társadalmi szolidaritás" érdekes módon akkor jön elő a többi sületlenségeddel együtt, amikor a közösből kellene most éppen a felelőtlen tévé- és autóhiteleseket megsegíteni. Abból a közösből, amibe én is adok.
Én nem vettem föl hitelt semmire. Évekig röhögött rajtam az, aki a hitelből vett autójával vagizott, évekig volt téma, hogy miért kell nekem több, mint 20 éves mikrosütőt használnom. Évekig.
És most, amikor nekem még mindig alig van új cuccom, a lakásom is kicsi, nem vettem föl hitelt se szuzira, se mikróra, se szép hűtőre, de legalább elmondhatom, hogy nem tartozom, akkor jön a pofátlan tömeg és társadalmi szolidaritásról beszél. Pont azok, akik simán meglettek volna új tévé meg mikró meg szuzuki meg főleg audi nélkül. Most ők tüntetnek.
Kicsit kinyílik a bicska a zsebemben már annak emlegetése kapcsán is, hogy bármiféle állami pénzből a FELELŐTLENEKET kéne megsegíteni? Engem miért nem segít senki? Mert spóroltam, meg lemondtam évekig és nem vettem föl hitelt?
Amikor a bank odaadta a milliókat, akkor nem volt hiszti. Akkor nem volt ám társadalmi szolidaritás, max dicsekvés, hogy bezzeg nekünk lakóparki lakásban új LCD-tévénk van. Hát akkor most nyögjétek b***meg! Nyögjétek a százszorosát, ha nem tudtatok/akartatok egyértelműen a ti lehúzásotokra ügyesen megszerkesztett apróbetűs feltételeket olvasni, hanem csak aláírni 20 példányban és húzni a gyorsan megkapott pénzetekkel tévét meg nagy házat meg audit venni. A hülyék pusztuljanak, ennyi.
Előzmény: Psycho Dad (1406)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1408
Nem tudom, mit hazudtam, mert konkrét számokat nem írtam... >PP
Előzmény: Uff (1407)
Uff Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1407

hanem annak többszörösét

 

Daddy, te vagy nagyon hülye vagy, vagy nagyon okos.

 

Valszeg pontosan tudod, hogy valótlant állítasz, egy mosógép vásárlásához felvett kölcsön után az általad hazudott mértéknek töredékét fizeti az ember kamatként, tehát nem vagy hülye. Csak okos, rosszindulatú, gyűlölködő.

Előzmény: Psycho Dad (1406)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1406
Ad 2: nem azt akarja visszakapni, amit adott, hanem annak többszörösét, ráadásul úgy, hogy a futamidőn belül módosít a feltételeken.

Kádárrenceri tudaton nem tudom, mit értesz, biztos magadból indulsz ki. :PP

Azon kívül, hogy egyetérthetünk abban, hogy mindenki saját magáért felelős, a fő különbség szerintem ott van, hogy te magadévá teszed a neoliberalizmus kíméletlen, "mindenki dögöljen meg, aki nem tud magáról gondoskodni" dogmáját, míg szerintem meg kell lennie a társadalmi szolidaritásnak is, s nem csak az individuumok között, hanem a társadalom egységének is, a vele szemben helyezkedő, azt rombolni akaró rendszerrel szemben, illetve, ha egy rendszer azzá válik, mint pl. most a szabályozatlan banki rendszer.
Előzmény: Uff (1405)
Uff Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1405

Az emberek teljesen el vannak tévedve a Kádárrencer itt maradt bűzös mocsarában.

 

 

Tanulságos. Kit is kell megmentenünk ?

 

"Hitelt vettünk fel. A másikat azért, mert az előzőn akartunk enyhíteni."

 

"Hogy miért e sok hitel? Mert kellett a mosógép, tv, hűtőszekrény és egyéb fontos dolgok."

 

Az emberek nagy része még ma is assziszi (szentferenc) neki "jár" Jár a mosógép, a hűtő emberi jogon. És ha hitelt vesz fel rá, akkor a bank a mocsodék,

Ad 1, hogy minek adott,

Ad 2, hogy ha már adott, akkor vissza is akarja kapni a szemét még azon az áron is hogy elrverezteti az ilyen adós ingóságait.

 

Térjetek már eszre daddykém. Nem a bankokkal van aa baj, hogy a kádárrencerből itt maradt tudatotokkal.

 

 

Előzmény: Psycho Dad (1404)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1404
Rendszer szinten igazad van. De egyénileg nézve, a hiteltanácsadónak van felelőssége.
Előzmény: ZE (1402)
ZE Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1403
Jogszerűen hol lehet publikusan hozzáférni? Ha majd lesz ilyen, akkor beszéljünk arról, hogy a bankok (meg az egyes boltok, gyárak, üzemek, vállalkozások) árakról döntést hozni jogosult munkatársainak az adatait is legyen kötelező közszemlére tenni.
Előzmény: Psycho Dad (1401)
ZE Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1402
Az, hogy valakit cselekvőképes felnőtt embernek tekintenek, az mióta visszaélés? Vagy alapból mindenkit tekintsen a bank meg minden hivatal, cég debilnek egészen addig, ameddig be nem bizonyítja az ellenkezőjét?

Előzmény: Psycho Dad (1400)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1401
Bármelyik korrupt banki alkalmazott jó pénzért eladja neked! :PP
Előzmény: ZE (1399)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1400
S, ha tudnád még, hány ilyen sötét humanoid van ebben az országban!
Az írás-olvasás tudás még nem jelent semmit. Létezik funkcionális analfabetizmus is. Mi az, hogy? Nagyon is! :))

A gond talán nem is az, hogy ezek az emberek is szerettek volna jobban élni, jobb életkörülményeket - mert ki ne szeretne -, hanem az, hogy a bankok ezzel rútul visszaéltek. Illetve a banki alkalmazottak, a hiteltanácsadók is, a saját jutalékuk miatt!
Ezzel nem azt állítom, hogy a hitelfelvevő nem okolható.
Előzmény: ZE (1394)
ZE Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1399
Hol lehet megtekinteni, névvel, címmel, adósság mértékével együtt?
Előzmény: Psycho Dad (1397)
sópipa Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1398
Pontosan, nem azzal van a baj, aki hibázik, hanem aki nem tanul a hibáiból, ha ezt az embert kisegítené az állam, másnap szaladna a MediaMarktba Playstationt venni....hitelre...
Előzmény: medroller (1396)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1397
Olyan már van, BAR listának hívják.
Előzmény: ZE (1395)
medroller Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1396
Na igen, a tévé és a többi FONTOS dolog.
Ebben az a durva, hogy még a netre is kiírja :D
Beszarok :D
Előzmény: sópipa (1390)
ZE Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1395
Meg azokról is kérnék publikus listát, akik rossz adósok, és miattuk kell plusz terheket cipelnie a jó adósoknak. Csak nevelési célzattal...
Előzmény: Psycho Dad (1393)
ZE Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1394
A vásárlót felnőtt, jogilag cselekvőképes, írni-olvasni tudó, döntései súlyával tisztában lévő állampolgárnak tekintette.
Az, hogy valaki nem tud olvasni, nem képes felfogni egy valami ilyen mondatot, hogy "A hitel futamideje százhúsz (120) hónap", ezt nem képes magában lefordítani arra, hogy ez biza tíz év... Az nehogy már a banki alkalmazott hibája legyen...

Az ilyen nagyon sötét humanoidot jelen világban sürgősen cselekvőképességet kizáró gondnokság alá kellene helyezni, és a szavazati jogát és megvonni.
Előzmény: Psycho Dad (1392)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1393
Ezért írtam már, hogy kéne egy nyilvános lista a banki alkalmazottakról, akik döntést hoznak a kamat mértékéről, és egy másik, azokról, akik a "behajtást" végzik.
Ezzel lehetne elérni, hogy emberségesen bánjanak a bajba jutottakkal, ne alázzák őket a porba!
Előzmény: sópipa (1390)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1392
Gondolom egy nagyon egyszerű ember lehetett az autóvásárló, amit lehet, hogy a hiteltanácsadó kihasznált.
Előzmény: ZE (1389)
Uff Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1391

Ez a pincér-effektus.

 

Szelektív hallás, látás,....

 

Csak arról akarnak tudomást venni, ami épp akkor , épp ott tetszik nekik, a fő hogy saját ostobaságukat mások nyakába tudják varrni, más fizessen az ő egyéni döntéseiknek a következményeiért.  

Előzmény: ZE (1389)
sópipa Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1390
Egy ontopic IQ Light:

http://hitelkarosultak.blog.hu/2010/08/25/a_bankok_nem_varnak

Csak egy kiragadott részlet:

"Számításaink szerint 2,5 millió forint húzhatna ki bennünket a bajból. Megannyi áruhitel tűnne el. Hogy miért e sok hitel? Mert kellett a mosógép, tv, hűtőszekrény és egyéb fontos dolgok."

No comment...
ZE Creative Commons License 2010.08.24 0 0 1389
Egy nagyjából ontopic adós: http://totalcar.hu/tanacsok/hiteldoktor/2010/08/24/elszurta_a_hitelugyintezo_mi_meg_fizethetunk/

Tényleg ennyire nem bírnak az emberek olvasni? Ez nem kicsit durva...
medroller Creative Commons License 2010.08.24 0 0 1388
Nagyon igaz!
Előzmény: Uff (1320)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!