Keresés

Részletes keresés

Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.02.18 0 1 1720

A jövő évi BL küzdelmek valószínűleg érdektelenek lesznek számomra.

Azt hiszem, Tomori lesz az egyetlen magyar játékos a BL-ben, aki nem kvótaszélsőként lesz jelen. Ja még Szikora. Az akkor kettő fő.

Egyébként teljesen megérdemelt a Siófok győzelme, és ha nem hibáznak, a BL indulás jogát is egyértelműen kiérdemlik (én úgy vettem le, hogy informálisan tudni vélik, hogy a bajnoki 2. indulhat jövőre is a BL-ben, még ha ez egyelőre nem is hivatalos).

Trombozis2 Creative Commons License 2020.02.15 0 0 1719

Tonje Loseth Minevskaja helyére érkezik Brestbe. Minevskaja mondjuk tényleg nem váltotta meg a világot, de Loseth számomra "Fradis" légiósigazolásnak tűnik, vele nehezen fognak előrelépni F4 szintre. Nade legyen ez az ő gondjuk..

taszi6975 Creative Commons License 2020.02.11 0 3 1718

Sió sokkal jobb, mint az Érd

Előzmény: Kikinda Rangers (1717)
Kikinda Rangers Creative Commons License 2020.02.11 -5 0 1717

„… mert a románok idegenben bírói csalásokkal sokat tudnak manipulálni“

 

Szegény Borsosné, letérdelt és nyelt, mint a torkosborz... Nem azért, mert fingja nincs, hogy hogyan kell egy csapatot felkészíteni kézilabda témakörben, hanem a bisztricai Glória méltán népszerü csapata zsebében tudhatja az EHF bírói karát...

taszi6975 Creative Commons License 2020.02.11 0 1 1716

A legjobb ellenfelet kapta a Lada Togliatti lett volna a legborzasztóbb utazással mindennel, a Bistrita sem mert a románok idegenben bírói csalásokkal sokat tudnak manipulálni

Előzmény: Kikinda Rangers (1715)
Kikinda Rangers Creative Commons License 2020.02.11 -7 1 1715

„A Siófok megkapta a Kastamonut a negyeddöntőben“

 Ájj, de you — egy, a Vitya bácsi pénzén deklarált B-világválogatott majd helyrepofozza a magyar hírnév becsületét… De utána (istókuccse) dogozni kezdünk, ...

„Érdekes csapat ez a török. Tele van 30-35 és feletti játékosokkal… “

 … és mindig szarráveri a szembenérkezö magyar Dream-Team-et! Hogy hogy csinálják? Nem tom', de remélem megtartják a titkot maguknak. Nem lenne kellemes az azeri vagy a ciprusi bajnokot nézni, ahogy alázza a Vác vagy a DVSC csapatát. (Persze, tudom a podcastokból: ez a török csapat, vagy a Bistrica nagyon jó csapat!)

Bamberg58 Creative Commons License 2020.02.11 -2 3 1714

Érdekes csapat ez a török. Tele van 30-35 és feletti játékosokkal és nincs erőnléti problémája, pedig némelyik szinte végig pályán van. Gondolom a török bajnokság nem viseli meg őket.

Előzmény: maedros (1711)
maedros Creative Commons License 2020.02.11 0 1 1712

Már a "komoly" csapatokkal persze, nem a Besztercével :D

Előzmény: maedros (1711)
maedros Creative Commons License 2020.02.11 0 2 1711

A Siófok megkapta a Kastamonut a negyeddöntőben, szerintem jobban jártak, mint a dán vagy orosz csapatok jöttek volna szembe. (Talán a Beszterce lett volna még optimálisabb, ám ha Tomoriék meg akarják nyerni a kupát, végül úgyis összekerülnek velük.)

RnD Creative Commons License 2020.02.11 -4 5 1710

Egyébként LR is sokkal jobb támadásbefejező - azaz góllövő - játékos mint irányító. Amint ez a legutóbbi Vác-Móvár meccsen is kiderült.

RnD Creative Commons License 2020.02.11 -4 6 1709

Valóban, én maradtam a tényeknél - ahogy FU írta - te meg fantáziáltál megint egy sort.....:)

 

Tóth Gabi elsősorban balkettes támadásbefejező játékos akiből aztán irányító (is) lett a felnőtt NBI-ben.Tőle én még most is gólokat várok elsősorban és ezen felül az asszisztokat.  De ugyanez a helyzet Misivel is, akitől szintén inkább gólokat látunk a meccseken mint gólpasszokat. És ez jó is így.

 

TG a Bistrita ellen hétszer lőtt kapura és négyszer adott nagyon jó passzt helyzetbe. Ez szerintem jó arány, ezzel - és a vasárnap mutatott játékával is - teljesen kiegyeznék a szerbek elleni meccsen márciusban, sokat segítene vele a válogatottnak. És ezt azt hiszem nemcsak én gondolom így, mások is.

 

(Tóth Gabi FELADATA az hogy gólokat lőjön, bravúros vagy nem-bravúros helyzetekből, ezért azzal jönni hogy ezt ne tegye hanem inkább a 'csapat érdekében' játsszon nonszensz. A csapat érdeke az is h gólok legyenek, és ha ezt jó hatékonysággal teszi akkor ennek csak örülni lehet.)

 

 

Előzmény: Bamberg58 (1702)
objektív3 Creative Commons License 2020.02.11 0 1 1708

Csak most tudtam megnézni az Érd meccsét, voltam olyan mazochista...

 

Kovacsevics volt a legjobb, utána Lavko, sajnos, a válogatott szempontjából. Aztán jön Tóth, jól játszott, de ez meg semmit nem jelent a válogatott szempontjából, az eddigi tapasztalatok alapján...

 

Szabó, Schatzl és Kiss voltak a leggyengébbek, ez sem jó jel. Szabó nem fejlődik, illetve inkább vissza. Attól tartok, Szerbia ellen Kiss már az öltözőből se merne kijönni, inkább tévén követné a meccset.

Bamberg58 Creative Commons License 2020.02.11 -3 0 1707

Jav: Elnézésedet....

Előzmény: Bamberg58 (1706)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.02.11 -2 0 1706

Valóban vicces, de nem véletlenül!:), nyilván amit én írok az inkább szubjektív . Az időkérést kivéve persze mert az tény. Nekünk, vele, van egy régi jó barátságunk!:) Elnézésedett kérem, de örülök, hogy észrevetted!

Előzmény: Fradista Utazó (1705)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.02.11 0 0 1705

>Maradjunk inkább a tényeknél

RnD tényeket sorolt, egymás után, részletesen. Erre ezzel a mondattal reagálni legalábbis vicces. 

Előzmény: Bamberg58 (1702)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.11 0 0 1704

Tudod, amikor először láttam egymás mellett védekezni Szabót és Tomorit, rettentő rossz érzetem volt. Aztán a VB-re ez valamiképp megváltozott. Nem köpködöm Szabó Laurát, csupán azt látom, a VB óta némi változáson esett át. Lassúbb lett, kisebb a dinamikája, rosszabbul játszik. Aki egy kicsit is ért a kézilabdához, az ezt látja. 

Nem tudom az okát, csak feltételezek. Írtam erről. 

 

Előzmény: G-T15 (1697)
maedros Creative Commons License 2020.02.11 0 0 1703

Az Érdnek egy irányítót mindenképp igazolni kell a következő szezonra - nem tudom Lakatos győri szerződése mikor jár le -, meg Janurik helyett egy kapust is. (Beálló elvileg lenne, de Szabó Edina látványosan nem bízik Simon Armillában. Egyébként a volt érdi balszélső villogott a Brestben az ETO ellen, nem tudom miért nem tudott így játszani korábban?)

Előzmény: Bamberg58 (1702)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.02.11 -2 1 1702

Maradjunk inkább a tényeknél, amit Gabi játszik az nem irányítójáték. Képtelen magát alárendelni a csapat érdekeinek, egyénieskedően rohangászik, kapkod és hiányzik belőle a csapat iránti kellő alázat. Nem készít elő, inkább látványos, bravúros megoldásokra törekszik, ami valóban sokszor bejön, de még többször nem....

Nem véletlenül lett elege kb a 8-10. percben Edinának, ezt időkérés közben el is mondta neki és lehozta. A kézilabda nemcsak statisztika! Néha egy egyszerű előkészítés többet ér mint bármilyen látványos vagy bravúros megoldás, aminél kettőből jó ha egy jön be. Van persze olyan is amikor az a célravezető, de Gabi egyelőre nem érzi még az egyensúlyt. Amíg nem higgad le, addig nem kell hívni a válogatottba. Azt becsülöm benne, hogy a felelőséget is igyekszik magára vállalni, de ezt is gyakorolnia kell még. Ráadásul téthelyzetben, ugyan valóban nagyon akar, de még többet hibázik. Fejben sajnos gyenge.

Én a jelen helyzetet látva, Lakatost is higgadtabb és jobb versenyző típusnak tartom mint Gabit, ha nincsenek is olyan látványos megoldásai, de jobb védő és megbízhatóbb csapatjátékos. 
Remélem ő lesz a másik irányító Kovacsics Anikó mellett vagy esetleg Zizi, ha addig formába kerül, meg Elek behívja. Az utóbbira is komoly esélyt látok.

 

 

 

 

Előzmény: RnD (1700)
rizs 25 Creative Commons License 2020.02.10 -3 1 1701

szabó edina évröl évre gyengén mendzseli az érdet ilyen állomannyal döntöben volna a helye a csapatnak. borsosnak a nagy megmodónak a meccs után elment a szava. vajon miért. szerintem szabó edinának rögtön a meccs utáni sajtótájékoztatón le kellett volna mondani. így kívánná a kézis etikett. _ fradi_ az én véleményem szerint ha nem jutunk ki tokióba az csakis elek gabinak köszönhetjük mert még most sem tudja elengedn az  egoja miatt a bl_t. kihajtja a válogatott gerincét adó játkosokból a szt is. danyi gabiról_ miután nem megy úgy a győrnek a játék mint a múlt idényben mindjárt tele lett a gatya. egy jó edző ismérve hogy akkor is azt a játékot játsza amiben hisz és kitart mellette. ha győz a csapata ha nem. igazolás- nze miko beatris edvig az eto fennállása óta a két legnagnaggyobb betli. jobb szél görbic az egyetemes magyar kézilabda ikonja /állítólag/ már nem eto szintű játékos- el kell engedni. a magyar női válogatottról-szerintem hagyni kellett volna rasmussent a válogatott élén hiszen ő rakta össze ezt a csapatot akikkel  olimpiai selejtezőt  játszhatunk. akik  szerintem  jelen pillanatban nincsenek olyan formában hogy eredményesek lehetnénk velük-kovacsics-kiss nikoletta-szabó laura-szekeres klára-puhalák szidónia.

RnD Creative Commons License 2020.02.10 -6 6 1700

Tóth Gabi játékát az Érd-Bistrita meccsen egészen szélsőséges kommentekben bírálták néhányan. Ezért gondoltam megnézem már hogy milyen értékelhető akciói voltak tegnap:

 

1. félidő: --lövés védve --gól betörésből -gól betörésből --technikai hiba (rontott passz oldalra) -lövés kapufa labda marad nálunk -ziccerbe adott passz b3 Szabó Laura --assziszt j1 Nascimento --gól j2 vonalról + kiállítanak róla egy védőt

 

2. félidő: --lövés mellé j2 faultból --ziccerbe adott passz j2 Kiss Niki --assziszt b3>j2 Kiss Niki (ezután cserélték le és 12 percig nem volt pályán) --gól j2 talpról lendületből

 

Azaz Tóth Gabi lőtt 4 gólt (4/6 lövőstat) adott 2 asszisztot és 2 ziccerbe adott passzt és egyszer ki is állítottak róla egy román játékost. Ezek szerint az érdi gólok negyede (24-ből 6) neki köszönhető, négy teljesen, kettő részben. Ezzel szemben volt egy labdavesztése, két rontott lövése és még egy, ami után nálunk maradt a labda.

 

Akárhogy nézem, ez kifejezetten jó teljesítmény, legkevésbé sem lehet ebből arra következtetni h Tóth Gabi már 'használhatatlan' és a válogatottba sem lenne szabad behívni. Nagyon kevés hibával játszott, inkább azt lehet mondani hogy talán többet is vállalhatott volna, de szemmel láthatóan nem akart hebrencs lenni. (Talpról ellőtt váratlan lövése ezen a meccsen egyáltalán nem is volt, például.)

 

Úgyhogy Tóth Gabi esetében is maradjunk a tényeknél, inkább...

 

 

 

RnD Creative Commons License 2020.02.10 -6 6 1699

Dombi szuper ebben a szezonban Kisvárdán, egészen bravúros megoldásai vannak....

 

Persze ő nem a 'magas beállók' közé tartozik, és a válba inkább olyan kell. Ezért nem kerül Dakos sem szóba (aki amúgy szintén nagyon jó).

Előzmény: Trombozis2 (1698)
Trombozis2 Creative Commons License 2020.02.10 -2 4 1698

Stabó Laura egy megbízható, jó beálló. Egy klasszissal jobb, mint a korábbi 10 év magyar beállói közül bárki (Kisfaludy, Mayer, Szamoránski a sérülése után, Dombi, Mészáros, stb.). De ahhoz, hogy nemzetközi szinten is a top elitben számoljonak vele kellene dolgozni a fizikumán. Minden rosszindulat nélkül kijelenthető, h nem ideális a testtömegindexe és ez hatással van az állóképességére. Laurában még ennél is sokkal több van, ezért drukkolok neki, hogy ezt minél előbb felismerje és egy életmódváltással korrigálja. Ha ezt nem teszi meg, akkor jó esély van rá, h előbb-utóbb kiszorítják az utánpótlásból érkezők. Hajrá Laura!

G-T15 Creative Commons License 2020.02.10 -4 3 1697

 Valaki talán 2 évvel ezelőtt egy másik kézilabdás vélemény fórumon, tele szájjal köpködött valakit, mert szerinte kövér és különben is....(már nem emlékszem a jelzőire, csak egyre, mert a nevét nem írta le: Gusztustalanul indiánpántosnak nevezte!)! Mára láss csodát rögtön az általa hízásnak indult jelzője után, Junior VB-t nyert a fiatal hölgy! Majd rá 2 hétre Ifi EB döntőbe segítette korosztályát, tavaly IFI EB győzelemhez és most vezeti a góllövő listát. 

 A fentieket azért válaszoltam neked, hogy óvatosan a megbélyegzésekkel! Gondolom Aginagalde és néhány hasonló alkatú játékos már mindenkinek okozott meglepetést. Igaz szerintem Szabó Laurát legkevésbé érdekli a véleményed és az én megjegyzésem. 

Előzmény: Törölt nick (1695)
RnD Creative Commons License 2020.02.10 -6 6 1696

Te jössz azzal hogy Elek Gábor és Danyi munkájáról szurkolók ne írjanak kritikus véleményeket, mert ők sokkal jobban ismerik a játékosaikat és a körülményeket, mi meg nem. Ezért ne bíráljuk őket.

 

Ehhez képest szabadon ötletelsz itt játékosokról, beírod ide a velük kapcsolatos 'megérzéseidet' bár a tényekkel ugyanúgy nem vagy tisztában (sőt még kevésbé) mint az edzők munkáját véleményező szurkolók. Azaz amit másoknak nem engedsz meg, azt neked ezek szerint mégis szabad. Vagy hogy van ez....?

 

Itt én érzek némi ellentmondást.

Előzmény: Törölt nick (1695)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.10 -3 3 1695

Lassú, túlsúlyos és nem elég jó, mostanában főleg...

Hogy ez miért van így, azt nem tudhatom...tán nem teszi oda magát eléggé az edzéseken, tán fáradt, tán a képességei ilyenek...ezt láthatod a pályán-persze, csak ha van szemed hozzá

Az részemről lenne túl nagy kérés, hogy ne szórakozz  velem? 

Előzmény: RnD (1694)
RnD Creative Commons License 2020.02.10 -8 6 1694

Előbb arról írtál h 'szinte biztos vagy abban h nem teszi oda magát edzéseken'. Most már arról hogy nem is ez a baj hanem hogy 'lassabb lett'...Döntsd már el végre h mi is a bajod vele, ha ez nem túl nagy kérés.

Előzmény: Törölt nick (1693)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.10 -4 6 1693

Ne röhögtess RnD...de még ha odateszi is magát, ha kétszer körbefutják, mit ér vele? Laura lassult a VB óta, ezt te is láthatod, szerintem hízott is, de ez nem biztos, a tv torzít, a dinamikája is gyengébb

Előzmény: RnD (1692)
RnD Creative Commons License 2020.02.10 -8 7 1692

'Nem hiszem, hogy messze lennék az igazságtól, ha azt mondom, Szabó a számára elég jól sikerült VB után egy kicsit elszállt magától és kevésbé teszi oda magát az edzéseken, mint azelőtt....'

 

Szabó Edinánál nem teszi oda magát az edzéseken...? Akkor már régen nem lenne a csapatban.

 

Egyébként Laura az egyik legmotiváltabb játékosa volt tegnap is az Érdnek, elég ha megnézed az első félidőt rögtön látod h maximálisan odatette magát. Mondjuk ezzel a többieknél sem volt probléma.

Előzmény: Törölt nick (1686)
RnD Creative Commons License 2020.02.10 -8 7 1691

'....Ha a Győr és Danyi őszét nézed, az bizony nagyon komoly erődemonstráció volt, a Győr eredményesebb és jobb játékot mutatott, mint valaha...'

 

Komoly erődemonstráció az utóbbi négy év leggyengébb BL-csoportkörében, futottak még ellenfelek ellen....? Azért túlzásokba ne essünk.

Előzmény: Törölt nick (1685)
RnD Creative Commons License 2020.02.10 -8 6 1690

'.....Kicsit szimbolikus, hogy a VB óta egyre gyengébb teljesítményt nyújtó Szabó késett le a végén. Akkor is lekésett, ha nem az ő dolga lett volna ott védekezni....'

 

Semmi szimbolikus nem volt ebben, főleg mert nem is Szabó Laura késett le az akciónál. Nem az ő feladata volt ugyanis jobboldalon (a pálya közepe felé) védekezni, ott volt mellette Kovacevic. Aki aztán meggondolatlanul egy nem túl okos önálló akcióba kezdett és otthagyta a posztját. Ebből lett a probléma. Laura aztán már csak tűzoltásba kezdhetett, az meg eleve kevéssé hatékony.

Előzmény: Törölt nick (1672)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!