Keresés

Részletes keresés

walkerkopo Creative Commons License 2005.04.19 0 0 405
bocs, hogy beleugatok, de ezt ( "majd ha én 5 év múlva..."), nem, úgy hívják, hogy téves biztonságérzet? A harcművészetek általában ember- ember elleni küzdelemről szólnak, az utca az teljesen más.  Az a túlélésről szól. Ott nincsenek szabályok. sőt egy hm edzés alatt általában dojoban történik az edzés, és csak ugyanolyan stílusú ellenfelekkel, ami azt jelenti, hogy ha nem ugyanúgy küzdő ellenféllel kerülsz szembe, akkor a játék már mindjárt más. Szerintem az utcán minden létező esélyt meg kell ragadni, legyen az hm vagy gázspré. Az hogy melyiket használom, azt a szitu dönti el. De minál több lehetőségem van, annál nagyobb az esélye, hogy jól jövök ki a szituból.
Előzmény: Beginner (402)
gvass1 Creative Commons License 2005.04.19 0 0 404

"Gazfegyver: Hát, nehezen... egyrészt drágább, másrészt egy rendőr ismerősöm szerint nem igazán adnak viseléshez engedélyt, csak ha indokolt;"

 

Jezusuristen!!!!!!!!

Az ilyen kohulye, de minndekinel okosabb rendor baratok tanacsaitol mentsen meg az eg!!!

 

A gazfegyvert bemesz a boltba es megveszed szabadon.

Ha kozteruleten viselni akarod, akkor elmesz a lakhely szerinti kapitanysagra, kitoltesz egy kerelem urlapot, becsengetsz csekken 2ezer penzt, es kikuldik postan ez engedelyt (ha nagykoru es buntetlen eloletu vagy). Ennyi, nincs tobb dolgod.

 

 

 

 "hogy kémiailag hatékonyabb lenne, azt kétlem, de biztos megvan a feelingje, ha valaki egy pisztolyból, durranás kíséretében kapja... Jó kis sokkhatás lehet..."

 

Sokkal nagyobb az egysegnyi ido alatt kijutottatott hatoanyagmennyiseg, jellemzoen nagyobb a hatotavolsag, sokkal kevesbe kell celozni. Plusz a pszichikai hatas ugye.

 

De javaslom benezni a gazpisztolyok topikba ugyanitt.

Előzmény: Beginner (403)
Beginner Creative Commons License 2005.04.19 0 0 403
"Valszeg nem azert, mert hatastalannak bizonyult az idok soran." A jenkiknél lehet, de a magyar helyzet más. "Jaj mar. Sot, le is rokettazhat RPG-vel:-)) Ez nem erv semmire." Ilyen helyzetben kerülni kell a feszültséget - a spray elővétele - ha több mozdulatból áll - akkor nagyon nem praktikus. Az emberre kell koncentrálni, nem a tárgyakra. "De ennyi erovel hordhacc gazrevolvert is, a snubbiek meretben nem sokkal nagyobbak, es sokkal hatekonyabbak." Hát, nehezen... egyrészt drágább, másrészt egy rendőr ismerősöm szerint nem igazán adnak viseléshez engedélyt, csak ha indokolt; hogy kémiailag hatékonyabb lenne, azt kétlem, de biztos megvan a feelingje, ha valaki egy pisztolyból, durranás kíséretében kapja... Jó kis sokkhatás lehet...
Előzmény: gvass1 (395)
Beginner Creative Commons License 2005.04.19 0 0 402
Jól van na... Szerinted a filmen az ürge mi lehetett (civil/biztonsági/egyéb)?
Előzmény: gvass1 (401)
gvass1 Creative Commons License 2005.04.19 0 0 401

"Hidd el, hogy ha kicsit magasabb szinten leszek (+5 év múlva)akkor nem kellene spray. "

 

Ha harckocsival jarnek budapest utcain, akkor nekem sem...

 

A ket dolog praktikussaga legalabbis hasonlo:-))

Előzmény: Beginner (400)
Beginner Creative Commons License 2005.04.19 0 0 400
Ehhh. 5 éve nyomom az egyik HM-et. Hidd el, hogy ha kicsit magasabb szinten leszek (+5 év múlva)akkor nem kellene spray.
Előzmény: gvass1 (398)
Beginner Creative Commons License 2005.04.19 0 0 399
Tényleg hülyén írtam. Szóval van a: Kezdő - Beginner (Na jó, nem is :) Amatőr Profi fegyveres - értsd: lőfegyver Profi fegyvertelen - nincs fegyver, vagy közelharci fegyver (tradícionális) Csak az amatőr és a Profi fegyveres gasznál ilyen cuccot, a Profi fegyvertelen nem szorul rá (meg nem is érdemes ilyennel szórakoznia); Kezdőt háromszot leütik, mire megtalálja a gázsprayt, amit a táskája legalsó rekeszében tárol. Amatőr tudja a legjobban kihasználni ezt a "fegyver"-t. Már megint elég hülyén írtam, de remélem érthető. Valaki írta is régebben, hogy nem árt némi harcművészeti képzettség, hogy rendesen lehessen használni a cuccot. A videon az ürge full kezdő volt.
Előzmény: petike23 (394)
gvass1 Creative Commons License 2005.04.19 0 0 398

"Jól van na, akkor is kevesebb, mint amíg előkap egy sprayt. Csak annyit akartam mondani, hogy profi HM-eknek nincs szükségük rá."

 

Ez igaz, azzal a kiegeszitessel, hogy az akciofilmekben...

Előzmény: Beginner (397)
Beginner Creative Commons License 2005.04.19 0 0 397
Jól van na, akkor is kevesebb, mint amíg előkap egy sprayt. Csak annyit akartam mondani, hogy profi HM-eknek nincs szükségük rá.
Előzmény: belic (396)
belic Creative Commons License 2005.04.18 0 0 396
Hello!

kevesebb, mint 100 ms alatt le tud reagálni komplex támadást

Sajnos a forrasra nem emlekszek, de en 2 reflexidorol hallottam:
-atlagember eseten az esemeny felfogasa 0.3 sec altalaban (ez azert fontos, mivel egy szamitogepes program eseten olyat celszeru kesziteni, ami az esetek tobbsegeben 0.3 sec alatt valaszol; vagyis ha ezt mar tudja a program, akkor felesleges tovabb gyorsitani)
-harcmuveszek (a konkret stilusra nem emlekszek) felkeszulten 0.3 sec alatt reagaltak (vagyis az esemeny felfogasa utan eldontottek mi legyen a reakcio, es azt vegre is hajtottak).

Bel
Előzmény: Beginner (393)
gvass1 Creative Commons License 2005.04.18 0 0 395

"Egyébként az amcsi rendőrök nem hiszem, hogy ne kapnának valami hatékonyabb cuccot, ha a magyarok is pisztollyal rohangálnak =>Nem a gázspray az elsődleges fegyverük."

 

Nohat. Nagy felismeres. Es ki allitotta ellenkezojet?

 

Viszont gyakorlatilag minden jenki rendvedelmi szervezet tagjai hordanak sprayt es/vagy egyeb nem halalos ezskozt, pl. tasert.

 

Valszeg nem azert, mert hatastalannak bizonyult az idok soran.

 

"ha jobban belegondolsz, egy gázspray előkapása végzetes lehet, ha az ellen reflexből szúrni/lőni kezd, szóval nem mész vele semmire"

 

Jaj mar. Sot, le is rokettazhat RPG-vel:-))

Ez nem erv semmire.

 

"Amúgy szerinted 2 spray esetén a jet-jet, vagy a jet-fog az optimálisabb?"

 

Jet & fog.

 

De ennyi erovel hordhacc gazrevolvert is, a snubbiek meretben nem sokkal nagyobbak, es sokkal hatekonyabbak.

Előzmény: Beginner (393)
petike23 Creative Commons License 2005.04.18 0 0 394

1 - Amatőr, alacsony képzettség (1-2 hónap, nem intenzív)

2 - Profi(esetleg amatőr) (fegyveres!!!) kiegészítő eszköz

 

Tehát végülis a gázspray amatőröknek és profiknak ajánlatos.

Másnak nem. :)

Előzmény: Beginner (393)
Beginner Creative Commons License 2005.04.18 0 0 393

Üdv!

 

Speciel én harcművészeti szempontból értékeltem, és nem hivatásosra gondoltam. Egyébként az amcsi rendőrök nem hiszem, hogy ne kapnának valami hatékonyabb cuccot, ha a magyarok is pisztollyal rohangálnak =>Nem a gázspray az elsődleges fegyverük. Ezt csak azért írtam, mert ha jobban belegondolsz, egy gázspray előkapása végzetes lehet, ha az ellen reflexből szúrni/lőni kezd, szóval nem mész vele semmire. Ahhoz, hogy a stuffot biztonságosan tudja valaki használni, kell némi harci/harcművészeti előképzettség. Viszont a "profik", ergo a 3 danos karate/judo/aikido stb. sensei-ek nem szorulnak ilyen eszközökre, már csak azért sem, mert 250 ms alatt (legjobb esetben) tudja előkapni az önvédelmi eszközét, de kevesebb, mint 100 ms alatt le tud reagálni komplex támadást, tehát amikor kialakul a szituáció, nincs ideje játszadozni, közben is elég elfoglalt, a végén meg minek szórakozzon? 

 

Szal nem a rendőrökre gondoltam (egyébként a rendőrök közel sem profik). Maradva a harci példánál vagy pusztakezes technikák, vagy valami jó fegyver (akármi).

 

"Ez a mondat tenyleg "beginnerre" vall:-))"

 

Lehet. Én mindig beginner maradok :)

 

"Vagy az osszes amcsi rendori szervezet csak amatoroket foglalkoztat..."

 

Nézd, nagyon ritkák a "profi" rendőrök. Van 1-2, amelyik tényleg edzésben van, de gondolhatod, hogy az nincs benne az alap képzésben.

 

Összesítésként annyit mondok, hogy gázsprayt csak 2 fajta embernek érdemes használnia:

 

1 - Amatőr, alacsony képzettség (1-2 hónap, nem intenzív)

 

2 - Profi(esetleg amatőr) (fegyveres!!!) kiegészítő eszköz

 

Amúgy szerinted 2 spray esetén a jet-jet, vagy a jet-fog az optimálisabb?

Előzmény: gvass1 (392)
gvass1 Creative Commons License 2005.04.16 0 0 392

"Bár SZVSZ a "profik" nem szorulnak gázspray-re, vagy puszta kézzel védekeznek, vagy valami komolyabb cuccal."

 

Ez a mondat tenyleg "beginnerre" vall:-))

 

Vagy az osszes amcsi rendori szervezet csak amatoroket foglalkoztat...

Előzmény: Beginner (387)
Magnat Creative Commons License 2005.04.15 0 0 391
Jah, ezt annyiban meg tudom erősíteni, h már az is egy életre szóló élmény, ha erőspaprika megy vmilyen módon a szemedbe ... nekem általános iskolás koromban sikerült a szememhez kapni ilyen kézzel ... kb 40 percig kinyitni sem tudtam, olyan szinten mart ... és a pepperspray elvileg egy koncentrált elegy ... sztem képtelenség kibírni, ha vki a szemébe kap egy adagot.
Előzmény: Konnektororrú (390)
Konnektororrú Creative Commons License 2005.04.15 0 0 390
Egy nem lejárt szavatosságú pepperspray hatását NEM lehet ignorálni. Én kipróbáltam magamon: egyszerűen reflexből fuldoklásszerű köhögés jön az emberre, amitől nem kap levegőt, és taknya-nyála egybefolyik. Szó nincs ott a bunyó folytatásáról, épp elég feladat levegőt kapni, legalábbis néhány másodpercig. Azalatt meg a sprayt fújó ember el is futhat, vagy el is helyezhet nehány stratégiai fontosságú ütést. Szvsz a klipen látható spray már jópár éves lehetett, ha egyáltalán pepper volt.
petike23 Creative Commons License 2005.04.15 0 0 389
pedig a narrátor mintha pepper-sprayt emlegetne..
Előzmény: Beginner (388)
Beginner Creative Commons License 2005.04.15 0 0 388
Mégsem lehetett az pepper...
Előzmény: Beginner (387)
Beginner Creative Commons License 2005.04.15 0 0 387
Wá b+ kitörölte ez a szemétláda applet az előző hozzászólásomat. GRRRRRRRRRRRRRRRR! Szóval még 1x: A videoklip szerint a 46:00 időponttól válik érdekessé a dolog: a fazon előkap egy gázspray-t, de nem tudja használni, mert felborul. Utána a támadó bepofozza a sarokba (bal, lent :), majd miután feltápázkodik, applikálja a spray-t (innen fog-szerű) - ez jól látható. Mindent egybevetve amatőr az ürge, egyrészt hagyja felborítani magát, másrészt 3-4 alkalma volt használni a sprayt előtte. Bár SZVSZ a "profik" nem szorulnak gázspray-re, vagy puszta kézzel védekeznek, vagy valami komolyabb cuccal.
Magnat Creative Commons License 2005.04.15 0 0 386
B+, lehet, h én vok vak, de én azt sem láttam, h volt spray a sztpriban ... ki fújt le kit és hanyadik másodpercben?
Előzmény: Beginner (385)
Beginner Creative Commons License 2005.04.15 0 0 385
Biztos, hogy Capsicin-tartalmú sprayt használt? Ha igen, akkor vagy elképesztő önuralma van az illetőnek, vagy csak ignorálta a fájdalmat a püfölés idejére... Érdekes...
Előzmény: Bakk (383)
Beginner Creative Commons License 2005.04.15 0 0 384
Hali! Szerintetek a KLEVER KO Pfeffer 20g-osból - lehet több darabot viselni(törvény szerint)? Ha kettőt hordok akkor a jet-fog vagy a jet-jet a jobb megoldás?
Bakk Creative Commons License 2005.04.14 0 0 383
Magnat Creative Commons License 2005.03.22 0 0 382
Frankón nem olvastam a szolgálati közleményt és odamentem szombaton ... :-) Na majd ezen a héten újra játszom :)
Előzmény: gvass1 (380)
Magnat Creative Commons License 2005.03.16 0 0 381
ty
Előzmény: gvass1 (380)
gvass1 Creative Commons License 2005.03.16 0 0 380

hi,

van gazspray es regebbi evkonyvek/kulonszamok is.

Előzmény: Magnat (379)
Magnat Creative Commons License 2005.03.16 0 0 379
Hali Gvass,

van a Gunboxban készleten Pfeffer KO 20 grammos? Pénteken kéne kettő,de nincs kedvem potyára keverni a Keletinél az őrületben kocsival ...

Régebbi Kaliber évkönyvek is akadnak, ugyi? Vmelyik topikban mintha azt olvastam volna ...
I.Blasius Creative Commons License 2005.02.15 0 0 378
Jó, fő kérdésem a gyűrűgázspray volt, de ha egy amerikai honlapon együtt árulják a kettőt, a különböző sokkolók, tonfák és hasonlók társaságában, gondoltam miért ne lehetne ez egy magyar boltban is együtt?
Előzmény: hunserv (377)
hunserv Creative Commons License 2005.02.15 0 0 377

A hangeltorzito valoszinuleg gagyi, siman visszafejtheto ki volt az eredeti alany, marmint ha begyujtesz 5 mintaembert, akkor meg tudod mondani melyik lehetett kozuluk. AMugy meg kis jatekkacatokon is van ilyen :) Vagy szepen egy hangszerkeszto progival is megcsinalhatod otthon. Ja, amugy szerintem WC-papir sem les meg joideig kaphato a gunboxban (mert kb annyi koze van hozza, mitn ennek)

Előzmény: I.Blasius (376)
I.Blasius Creative Commons License 2005.02.15 0 0 376

Azért szvsz egy hangeltorzító készülék elég praktikus tud lenni. Pl. konkurensek telefontanún való feljelentgetéséhez ideális lenne:) Azért messze nem lézerágyú kategória:)

 

A gyűrűgázspray pedig kifejezetten praktikus ötlet.

 

Amúgy ezen honlapon található szerkentyűk illegálisak is itthon, vagy egyszerűen még senki nem fedezte fel bennük a bizniszt, hogy itthon is forgalmazza ezeket? Az áruk sem vézes, szvsz 6000 Ft-ot megérhet egy gázsprégyűrű, ha jól működik. A hangeltorzítóval pedig elég sok pénzt meg lehetne spórolni bizonyos helyzetekben.

Előzmény: gvass1 (375)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!