Olajoshajú munkanélküli agysebész átmegy a szomszédjához kölcsönkérni:
-Há Janikám, aggyámá kőccsön húszezret fizetésig.
-Miért, mikor lesz a fizetés?
-Té tudod, té dógozol...
Látom, nem hagy nyugodni a sztori. Akkor azt mondd meg, ha nem kezdesz el keréknyomokat nézni, meg műanyag-darabkákat felszedni (függetlenül attól, hogy utána mit kezdesz velük), honnan állapítod meg, ki volt az elkövető? Jöhet a tarokk-kártya, esetleg elvágod az első szembejövő torkát, hátha ő volt? Csak vicc volt.
Bár fájó pont, de itt nem pusztán arról van szó, hogy elbukja-e valaki azt a pár tízezer forintos önrészt; ez egy nagyjából normális társaság, akik nem veszik természetesnek, hogy egymás autóját zúzzák. Szerencsére így megtudtuk, ki lóg ki a sorból. Következő ütem az eltávolítás, ez van folyamatban, és akkor mindenki boldog lesz.
Azt a hatvanezer forintot meg összedobjuk, a maradékot elisszuk, de hát mi csak ilyen amatőr brigád vagyunk.
Ja, idegen. :-) 8 éve hordom oda az autókat. :-)))))
Most egy kicsit simliztek, csak _nekem_ felejtettek el _előre_ szólni, de sima volt az ügy. ;-D
Máskor is történt már ilyen, hogy valakinek a kötelezőjére javítottak meg egy másik autót. Istenem, ilyen időket élünk... ezért írtam annál a gk. meghúzásnál, amit írtam.
Ifjonti lendülettel keréknyomot figyelni, meg műanyagcserepeket szedegetni. Háááát... :-D
Jut eszembe a régi vicc és igyekszem nem megsérteni vele egy népcsoportot, ezért nemlétező lesz. :)
Aki már hallotta, attól elnézést.
Felépül két teljesen efyforma ház két ugyanakkora egymás melleti telken, az egyiket megveszi egy fehér emberke, a másikat meg egy olajoshajú kékbőrű.
Egyik reggel megy dolgozni az emberke, a szomszédja aki még munkáról sosem hallott átszól neki:
- Há' szomszéd, tuggya-e hogy az én házám többet ér mint a mágájé?
- Miért érne többet? Teljesen egyforma!
- De magának kékbőrű a szomszédja, nekem meg nem!
Na, Te se semmi helyen lakhatsz.. Ott se veszem a következő lakásomat..:-) HOgy bírod?:-( Ami az enyémet illeti, igen, az, hogy minden az életemben keresett pénzem benne van, meg hogy úgy örültem neki hónapokig, mint majom a farkának, és ez lett belőle, úgy hat rám, hogy inkább bele se gondolok, csak viccelődöm, mert különben leülnék a földre és csak sírnék és sírnék..:-)
Nekem a legszebb élményem, amikor muteromat vittem valami rokonhoz, csak 10 perces beugrásra. Én a kocsiban várakoztam, és közben nagyon magányosan éreztem magam fehéremberként. Közben két kiscsapat igazi harlemi négerjárással többször is elsétált mellettem alaposan benézve a kocsimba minden menetnél.
Nem volt őszinte a nyugodt arckifejezésem. :)
Hmmm. Jól tetted, más megoldás nem igazán kínálkozott volna. Olvastam a másik topicodat is. Az a bosszantó, hogy az ember nem azért vesz sok-sok pénzért lakást, ami tetszik neki, hogy aztán ne ott éljen. :-(
Megjegyzem, hogy a mosáson kívül nálunk is hallatszik a felettünk lakó wc-zése, még az is, amikor pisil (jó, mondjuk a szobákban nem lehet hallani, csak a konyhában, de reggelizés közben tök jó). Meg a szobám falszomszédjából áthallatszik MINDEN. Hangos beszéd, veszekedés, TV, gyerekbömbölés, mintha csak a mi lakásunkban lenne. Kezdem megszokni. Bár egy-egy éjszakai veszekedés elég rossz.
Most viszont hazamegyek... illetve oda csak 8 után fogok érni. Mindenesetre elindulok a munkahelyemről.
Megjegyzem, több mint egy évig hetente többször vártam reggelente a 24-est a kisebbség közepette, és hozzám se szóltak soha. Lehet, hogy házinyúlra nem lőnek?:-)
Értem én. Illetve a barátnődet nem értettem, hiszen ha ő zajos tevékenységet végez, akkor mit érdekli egy szomszéd zenéje, pláne ha nem napirendes. De hát látom Te sem értetted, tehát egyezik a véleményünk.
A fás tetejű belülre eső felében van a lakásom, de már nem lakom ott, mert kiadtam vietnami piacozóknak.. Van egy (tüneményes) bébijük, a szomszédasszony meg terhes, úgyhogy majd jól ellesznek egymás gyerekének a visítozásával. Lehet, hogy gonosz vagyok, de mot mi a francot csináltam volna? Mindenki azt mondta, hogy adjam el, de nekem nem lenne pofám elhallgatni ezt az iszonyú áthallást. Úgyhogy per folyik, én meg jól elvagyok egy bérelt tetőtérben..:-)
Szép környék. 10 év múlva ha már teljesen kiépül, akkor majd merek járni éjszaka is arra atomrakéta nélkül is...
Suliba járok szerdánként, újépítésű irodaház IX. kerületben, sorban durrantják le a lepukkadt házakat és épülnek a csilvilek a helyükre. Suli után mentem íjászkodni, sétáltam a metrómegálló felé, de az utcán ácsorgó nagyonráérő olajoshajú etnikumcsoportok miatt erős késztetést éreztem, hogy ne szabályosan tokban hordjam az íjamat... Osztálytársnőm meg csak a szélárnyékomban mer közlekedni a suli-metrómegálló távon.
Szóval akármilyen szép házikók épülnek oda, én még egy jó darabig nem szeretnék odaköltözni. Még akkor sem, ha félméter vastag dupla hangszigetelésű falakat ajánlanának dupla rétegű parafa padlóburkolattal a felső szomszédnál...
O.k., nem is az volt a gond. Hanem az, hogy a barátnőm apja, meg a barátja még rákontráztak. Az dühített fel, hogy ilyen egyszerűek, és nem gondolják végig, nem az alattuk lakó zavarja őket, hanem fordítva.
Szia, igen, tizenvalahanyadikán. A bírósági szakértő véleménye még nincs meg, ha meglesz, majd felteszem az áthallósba. Nem tom olvastad-e.. finom volt a vaníliafagylalt!!:-))
Úristen! Te az Orczy-házban laksz? Gyakran járok arrafelé. Kívülről elég jól néz ki, de nem gondoltam, hogy amúgy ennyire tré. És azt hittem, hogy ott még nem is lakik senki. Az utcáról nézve nem gondolnám, mert sehol nem látni a függönyöket, virágokat, semmit. A kolléganőim a tetején lévő fáktól mentek a falnak. Pedig szerintem látványnak nem rossz az egész ott abban a gettóban.
Nekem mondod, én vagyok az "ÁTHALLÁS új építésű lakásokban" c. topic szellemi szülőanyja...:-) Az én lakásom viszont teljesen vasbetonból épült, cserébe kívülről teljesen beburkolták téglával.. (Orczy térnél, ha jársz arra.)
nem minden társasház van szarul megépítve.. hanem ebbe a topicba általában az ír, aki szarul megépített házban lakik
:-)))
Ráadásul nemcsak panel-szindróma. Nézzetek át az építkezés fórumra, néhány lakóparkos topicba. 3-400ezer ft/nm áron megvett vadiúj lakások, és olyan áthallások vannak, hogy nocsak! Sokan elájulnak a "lakópark" elnevezéstől, pedig ugyanolyan (vagy még sűrűbb) beépítés, mint a lakótelep. Csak szebb anyagból van, picit igényesebb kivitelezéssel. De a vasbeton már csak olyan, hogy vezeti a hangot. Hiába a túlnyomórészt tégla fal, ha a tartók vasbetonból vannak.
Az egyik barátnőmön akadtam ki nagyon. Értelmes csajnak tartom, egyetemet végzett, de amit a lakásfelújításuk során művelt! Ők is lamináltak, járólapoztak, festettek, stb. Voltam náluk a munkák során, és egyszer csak hallottam, hogy az alsó szomszéd (felső nincs, mert a 10.-en laknak) elkezdi mélynyomóval bömböltetni a techno-t, vagy valami hasonlót. Szombat délután volt, az emberek általában nem ilyenkor pihennek (gyakrabb a vasárnap), ezért nekem nem volt furcsa. Ha zenél, hát zenéljen, engem járólapozás közben nem nagyon zavart volna. De a barátnőmék totál kiakadtak, hogy hogyan lehet ilyen bunkó, és csak azért is sokkal jobban kezdtek kopácsolni, használni mindenféle fúrógépeket, vágógépet, ilyesmit. És még mondták is, hogy úgy kell neki, majd nem fogja bömböltetni a magnóját. Persze az alattuk lakó erre fel mégjobban nyomta neki a hangerőt, aminek az lett a következménye, hogy a végén már egyáltalán nem értettük egymás szavát. A lakásban a fúrógép zajától, majd a hangos zenétől.
Persze hogy a mosógéptől is függ. Nekünk sajnos most egy ilyen görény elugrálós van. Ha nem figyelünk elugrál a falig és leveri a csempét. Eszembe nem jutna vele este mosni.
Mi amikor lamináltunk, tudtuk, hogy csak kb. este 9-re fejezzük be a kopácsolást, szóltunk is az alattunk lakónak, hogy mi van. Nagyon megértőek voltak. Kaptak is egy csomó csokit meg mobiltartót pijááááárt utána.
Viszont nekem meg a fiam kezd már kamaszodni, eddig még nem szóltak, de tartok tőle, hogy ő is zenél napközben. Monnyuk ha szólnak, jól fenékbe fogom rugni a gyereket.
Hát úgy értem, hogy nem minden társasház van szarul megépítve.. hanem ebbe a topicba általában az ír, aki szarul megépített házban lakik. (Persze van olyan is, akinek a szomszédja tényleg olyan bunkó, hogy az se számít, hogy a ház jól meg van építve.) A bérlakásban, ahol immáron 3 hónapja lakom, szintén nem hallani mosógéphangot. (A sajátomban viszont, ami ki van adva, szintén tévét kellett hangosítani, ha a szomszéd mosott.. És az ő mosógépének a hangját a sima áthalláson kívül az egész szellőzőrendszer is közvetítette gyakorlatilag minden helységbe. És én is kevésbé hallottam a sajátomat! Ami mondjuk nem is az az ezeréves ugrálós fajta, mint a szomszédé, gondolom ettől is függ.)
Nem sok reményt látok rá, hogy ilyen formában meg tudjak egyezni a szomszédokkal. De az óra jól működne, azt csak át kell állítani. Talán nem olyan megterhelő agyilag sem.
Igen, a földszinten. És emiatt aztán ott van még a tárolókhoz vezető lépcső, valamint a tárolók előtere is. Aki az elsőn lakik, annak csak egy lefelé vezető lépcsőt, és a saját szintjét kell rendben tartania. Nekünk két lépcsősort, két előteret, plusz a szintet. Ez van! Azért örülök, hogy nem a 3. emeleten lakunk.