tokkal, vonóval, napellenzővel, obisapkával. Mondjuk legyen az ára 30.000.- Ft (Edigitalon újonnan: 50) Email: mulder(@)dstreet.hu Tel: 06 20 38 49 200 Elsősorban a budapesti személyes átvételt támogatom, de ha állod a postát, elküldöm bárhova.
Sigma/Pentax 24-70/F2,8 DC-EX-Macro objektívet használ valaki ezzel a géppel? Érdekelne a véleménye. Kritika, javaslat bárkitől érdekel, esetleg a K200D-vel kapcsolatosan is, ezzel az objektívvel.
Szerintem használható mindenhol, de 17-19 mm. között nagyon torzít (tényleg, keresőben is látszik). Ha nem vonalakat fotózol, azért nem annyira feltűnő. De ha végig 2,8-as alternatí@a kell, akkor a Tamron 17-50 azért jobb ebből a szempontból, viszont az 50-70 mm. tartományod vész el. Nekem hiányozni szokott.
Amikor vettem az obit, akkor még ver 1.1 volt a firmware a gépemen (K10D), úgyhogy egy darabig használtam csavarhúzósan simán is. Úgy kifejezetten hangosnak tűnt és nem gyorsnak. Frissíteni kellett a gépet 1.3-ra, azzal már ment az SDM. Tokina ATX-Pro 828 80-200/2,8-at cseréltem le vele, ahhoz képest nem találom gyorsabbnak az AF-et, csöndesnek viszont valóban csöndes. És az is igaz, hogy mintha kevesebbet tekerne ide-oda nehéz helyzetben. Inkább a képminősége miatt vagyok vele elégedett, a Tokina sem volt rossz darab, de van egy osztály különbség köztük élességben...
Igen, látom rosszul linkeltem az oldalt, duplán van az elején a http, ha azt leveszed belőle akkor bejön:) Méretei: 24 cm hosszú, 16 cm magas és 12 cm széles. Az általad leírt kombináció nem fér bele sajnos, ahhoz kevés. Meg ezeket az objektíveket jobban is védeném, ugyanis a táska elég puhácska. Inkább a design oltárán áldoztak vele, mint a praktikumén - ha érted mire gondolok. Ezekhez inkább mást, jobbat vegyél.
Igen, erre gondoltam, de jó lenne a méreteit ismerni. Mivel még nincs ilyen gépem, köszönöm az ajánlatod, de nem kell a táska, csak érdeklődöm, nézelődöm és spórolok rá. Közben találtam a K20D-géphez tokot, amibe alap-objektívvel együtt belefér. Hmm... Ilyen cuccokat hol lehet élőben megnézni, hogy megfelelő-e a kedves vevőnek, illetve a gépnek?
Nem találja a Firefox azt az oldalt, így nem tudom, egyről beszélünk-e, illetve, ott a képen látva, nem tudom mekkora az, a valóságban. Méretek? Mondjuk a K20D + 16-50-es alap objektívvel és egy 50-135-ös tele, valamint apróságok beleférnek?
nem rossz = jó ? - vagy nagyon kompromisszumos megoldás?
Ha már Zoom az is, ( 17-70 ) kihasználható normál felvételekhez a teljes tartományában? Elsősorban beltéri, csoport-képek és egyéb fényképezésére gondolok, ahol talán nem a háttér a fontos, hanem az emberek.
erre a táskára gondolsz? Ilyet tudok neked adni 4000 Ft-ért - ha kell. A gép és egy kisebb objektív pluszban elfér benne, de elég szűkös.
50-135/2,8-am van, a valaha kezemben járt legjobb zoomobjektív, nagyon szeretem az átfogását, nagyon éles a képe, szép a bokeh, egyben van mechanikailag, szóval mindent szeretek vele kapcsolatban. Ajánlani tudom.
Nekem Sigma 17-70 van és ezt mindig mindenkinek ajánlgatom :) De szerintem tényleg nem rossz. Ugyanakkor ha a Pentax már legyűrte a gyártási hibákat a 17-70-énél, akár az is lehet jó.
Van valakinek abból a két-színű Pentax táskából? Tudom, van táska-oldal, de ez Pentax, érdekelne a mérete is, hogy mi fér bele.
Az objektívek közül használ valaki 16-50/2,8-as és 50-135/2,8-as Pentaxot? Mi a vélemény ezekről, érdemes ennyit áldozni rájuk? A 17-70/4-es Pentax és a Sigma/Pentax 17-70/2,8-4,5 Macro - közül melyiket vennétek, vagy vettétek meg?
Még egy megjegyzés ahhoz a hirdetett géphez, nem tudom, hogy a hazai szervizek elfogadják-e garanciálisnak, papírok nélkül, ráadásul tapasztalva a hazai jogállást, a törvények "tökéletesek", csak éppen nem érvényesíthetőek.
Szoval az a toroekes mattuveg, hogyan ill. hol lehet hozzajutni, Pentaxhoz, ha jol tudom van harom fele, ezek kozul melyik az? Esetleg tudsz valami linket. Elore is koszonet.
Ha elolvasod az előző hozzászólást abban azt írtam, hogy "Európában vett készülék". Ezekre vonatkozik a garancia, papír nélkül is. Európán (EU-n) kívüli termékek esetén még nincs kötelező világhálón történő adatközlés, ezért azokat nem lehet papír nélkül "lenyomozni".
A gép sorszáma alapján beazonosítható a vétel dátuma, így garancia akkor is jár rá ha nincs garancialevél (Ez már minden termékre vonatkozik Mo-on is).
Ez nekem új. Eddig mindenhol azt lehetett olvasni, és nekem is ezt az információt adta a Camera Kft., hogy a nem Európában vásárolt gépekre nem vonatkozik a garancia. Márpedig az olcsó gépek általában pont azért olcsók, mivel az EU-n kívülről, szürkeimportból származnak. Most akkor hogy van ez?
Pont erről beszéltem, amit most Ti csináltok. Ha felvetődik egy olcsó termék először jönnek a kritikák és a kételyek.
1. A gép sorszáma alapján a PENTAX szervízszolgálat megmondta, hogy Európai beszerzésű gép.
2. A gép sorszáma alapján beazonosítható a vétel dátuma, így garancia akkor is jár rá ha nincs garancialevél (Ez már minden termékre vonatkozik Mo-on is).
3. Nem lopott és más "beszerzésű", mert nincs a körözési listán. Interneten ez is fent van.
Tehát először informálódjatok és utánna fantáziáljatok. Nem kell mindjárt rosszra gondolni.
Megnéztem azt a hirdetést Én is, de mint látom, többen is észrevettétek, hogy nincs rá garancia. Ez nagy gond, mert kétes a gép állapota, vagy a beszerzés forrása. Így már nem is olyan jó az ára sem. :(