A Bz-s topikban valaki azt mondta, hogy már csak az Usgyik topikja hiányzik. Ezért most ezt a hiányt pótolom. De mivel ez egy viszonylag új járműtípus, ezért összevontam a 2-esen közlekedő, kedvelt Siemens Deisirokkal. Tehát: 6341-s és 6342-es barátok ide!
Pénteken Kolozsváron át jöttünk haza A "Dezirókák" egy része "tisztességesen" összetegelve kívülről, a fűtőház előtt több mint tizet láttam összecsatolva, leállítva. ?Feleslegesek? rosszak?
Jól gondolod, errefelé lesz a probléma. Bizonyítani azonban - kitalálható, hogy melyik fél hozzáállása miatt - egyelőre nem lehetséges. A problémát viszont nem lehet sokáig a szőnyeg alá söpörni. Muszáj lesz megoldást találni.
Mondjuk az is megérne egy vizsgálatot, hogy nem-e fenntartási hiba miatt van a probléma (nem jó magasságban vannak a mágnesek)? Szvsz erre van esély, mivel nem minden jármű okozott problémát. És ahogy olvasom, máshol is meg-meg zavarják a tengelyszámlálókat a drágaszágok...
Inkább arra gondolok, hogy próbálj már egy kicsit a start, mint megrendelő fejével gondolkozni. Milyen szolgáltatás ez amit a pv nyújt? Évekig tartó átépítés, felújítás, anyámkínja után közli veled, hogy nem hozhatod ide a szar szintből kissé kilógó klímás, alacsony padlós járműveidet, mert valami el lett b.szva. Pontosabban még csak nem is ezt mondja, hanem azt, hogy a te járműved a szar...
Amíg a MÁV mint anyacég púposkodik a start, a gépészet, meg a pálya felett nem lesz itt semmi változás. Egy igazi megrendelő-szolgáltató viszonyban ilyet nem lehetne megcsinálni. Majd ha egyszer tényleg függetlenek lesznek ezek egymástól, akkor lesz az ilyen ügyeknek gazdája. Vagy legalább engednének már ide egy olyan szereplőt, aki kiállhat a jogai mellett...
Szerintem lesz most egy kis szőnyeg széle a siemensnél.... lehordhatnák a többi motorvonatot, a tálentet (mondjuk annak a sínfékje pályát pucolni sem jó), de hogy a siemens a saját motorvonatával szívassa magát, az gáz :-) :-)
A nyári menetrend előtt nem jártak ekkora számban a Dezsők a vonalon. És akkor is jellemzően a kisebb forgalmú időszakban. Viszont azóta sokkal nagyobb számban jöttek elő a problémák. Gondolom ekkor kezdtek elgondolkodni, mitől nőtt meg ugrásszerűen a hibák száma?
De azt is hozzátenném, hogy a meghibásodások nem mindegyikét okozták ezek a járművek, az utóbbi két nagyobb leállást szvsz biztos nem.