Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1437

Dehogyse. Így jövök neked egyel (O-5).

:-)

Előzmény: nina_morgan (1436)
nina_morgan Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1436

Ígérem, megverhetsz, ha tényleg utálni fogod. :D

Előzmény: Törölt nick (1434)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1435

Egyelőre nincs ennyi időm, hogy évadokat adjok sorozatoknak, hátha-alapon.

Előzmény: nina_morgan (1433)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1434

Hm.

Neked általában hiszek.

Előzmény: nina_morgan (1432)
nina_morgan Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1433

Ha így állnék hozzá, akkor rengeteg sorozatot nem néznék. Sajnos a legtöbb az első, második ÉVAD után indul be, minden első évad egy próba, utána tisztul le, mennyire sikeres, mennyire jó az irányvonal, min kell változtatni stb. Fiatal vagy még, nem köll ennyire rohanni és türelmetlenkedni ;) A BSG nálam is nagyon, de nagyon nyögvenyelősen indult, majdnem feladtam, de csakazértis. Mára gazdagabb vagyok a sorozat-történelem legnagyobb sci-fi sorozatával. Amit ezzel a sorozattal műveltek, az igazi epic. Honnan hová jutottak el.

Előzmény: Törölt nick (1428)
nina_morgan Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1432

Pl. Bauer elég nagy klisé, .. de hagyom, na hagyom! :D A klisés elemek, amiket írtál: jó, rossz, fekete-fehér, nincs átmenet,a jó győz, a rossz megdöglik, semmi csattanó, semmi wtf? De az a NAGY wtf... mikor éltél át utoljára olyan döbbenetet, hogy lefújta a hajadat? A GoT-ban lesz. Hajjaj... három részt ne adj neki. Akkor vagy hagyd abba most, vagy nézd tovább, hidd el, kínozni fog az a három rész, ha ott hagyod abba. :D

Előzmény: Törölt nick (1430)
nina_morgan Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1431

De. Kéne mi? :D feliratok.info  :)

Előzmény: Törölt nick (1429)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1430

Mi a klisé?

Mi?

tessék akkor sorolni a többi élvonalbeli fantasy-sorozatot!

Csak hogy tisztán lássak má végre:-))

Előzmény: nina_morgan (1426)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1429

(nem tudsz American Horror S-hoz feliratot?)

Előzmény: Törölt nick (1428)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1428

:-)))

Három rész Nina, ennyit adok neki.

Nem akarok úgy járni mint a BSG-val amiből lenyomtam 13 részt, azt ugyanúgy nem tetszett:-))

Csillió más sori van még szerencsére.

(Te! Haggyad mán Baujert má! Na.)

Előzmény: nina_morgan (1425)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1427

Tessék?!!

Nem is felületesen ítélkeztem. Csak azt írtam le amit láttam. Azért 45 percből már lehet leszűrni néhány dolgot.

Ha mellette lehet érvelni, ellene miért nem? Nem csak fröcsögtem össze-vissza szerintem.

Ez egy vitafórum, vagy egy rajongói fórum?

Amellett érveltem, hogy miért nem fogott meg 1, illetve 1.5 rész. 

(A könyvet nem olvastam. Ennélfogva nem egy komplex élmény van meg bennem, mint sok fannak.Lehet akkor másképp látnám. De ezt is írtam.)

(Persze lehetne konkrét példákon rugózni (hogy mondjuk a főszereplő vívódik azon, vagy ezen ..a nem épp pozitív cselekedetén, ami végül csak a javára fordul)...ez viszont tényleg cizellált adok-kapokba menne át:-))

Persze ez is a szokott dolog itt a fórumon. De hát én vagyok a hülye, hogy a nemtetszésem is merészelem részletezni.

Ez van apa.

(fantasyból meg nem oktassatok mán, mert akkor azt reggeliztem mikor sokan még csak a kötelező olvasmánytól viszolyogtak...:-)

Előzmény: nezs (1424)
nina_morgan Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1426

Bezonyám... a klisé nem húzható rá, hála a jó égnek, máskülönben már rég dobtam volna a könyvet, sorozatot a csatornába.

Előzmény: nezs (1424)
nina_morgan Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1425

Tényleg nem akarok erőszakos lenni, de nagyon vakon vagy még a GoT-tal... lassan építkezik, nincs benne Bauer sem, ellenben nézd csak végig. Az első évad végén beszélünk még. Ha akkor sem fogott meg, nincs már remény, elengedlek. :D

Előzmény: Törölt nick (1423)
nezs Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1424

"aki jó az mindig jó, aki meg szemét az folyton egy szemét"

WTF?

Pontosan itt bukik el az érvelés, úgyanis a könyv ill. a sorozat nagyon messze van ettől a meseszerű klisétől. Ha olvasod, nézed szépen lassan kiderülnek a motivációk és a legtöbb karakter cselekedeteit teljesen hétköznapi érzések/vágyak/sérelmek vezérlik, akár csak egy hétköznapi emberét. Pont ez különbözteti meg a mesék vagy fantasy-k egydimenziós karaktereitől.

Egyébként mindegy, nem akarok hitvitát folytatni, de a felületes itélkezés kissé kiakasztott. Neked nem tetszett, többeknek meg bejött. Szerintem ezzel le is lehet zárni a témát.

Előzmény: Törölt nick (1421)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1423

Nem hasonlítgatom, épp hogy mást akartam.

Az csak egy példa volt a "megfogásra".

De írhattam volna a Supernaturalt is.;-)

Előzmény: nina_morgan (1422)
nina_morgan Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1422

Ha folyamatosan a 24-gyel hasonlítgatod össze, nehéz is lesz végignézni... :P 

Előzmény: Törölt nick (1421)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1421

Aha nem.

Akkor mi minősül annak, ha ez nem?:-)

Egyelőre engem még borzasztanak benne a dolgok, mint vonzanak.

Pl. a nő barbár általi megalázása, vagy a romantikusnak még véletlenül sem nevezhető kamaty a vár tetején, a szélsőséges karakterek (aki jó az mindig jó, aki meg szemét az folyton egy szemét).

Az intrika...háááát az hogy "mostan akkor fúrjuk meg a királyt, enyimé a hatalom, de közben elárul a vazallusom"....ez meg nem a világom.  Humor? Azt még nem láttam. A törpe jól dumál, talán az.

Pilotok alapján ítélek általában.

A Lost első része a székbe nyomott, hubaze mondtam volt. Vagy pl. a 24. Sőt a Prison Break első évad is elég ütős volt ( a többi nem érdekelt már annyira)...nem is gondolkodtam rajta, hogy nézzem-e az első rész után.

Előzmény: mindenki senkije (1420)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1420
Habar basznak/kardoznak benne, ez nem kardozosbaszos sorozat.
Hanem egy kurvajo mese, ultrajo karakterekkel, intrika, humor, fordulat, izgalom meg minden.
Előzmény: Törölt nick (1419)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1419

A "kardozós-b.szós" sorozatok nem fognak a kedvenceim közé tartozni. Ez van.

belekezdtem a 2. részbe. Ha a harmadik se fog meg:kaszatibi.:-)

Előzmény: mindenki senkije (1417)
bigbabylon Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1418

Sherlock 2x01

Mindent üt amit láttam mostanában....domina Ircsi rulez:)

mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.10 0 0 1417
Ne hulyeskedj! A GOT GECCCIJOOO!!!
Előzmény: Törölt nick (1408)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.10 0 0 1416

Tényleg:-))

Előzmény: bigbabylon (1414)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.10 0 0 1415

Hát nézd.

Sok sorozatot megnéztem már, ezért fanyalgok ennyire.

:-)

Már csak az igazán jó sorozatra nem kaszálom el.

A 24 volt a SOROZAT (bár mások szerint a BSG;-)).

Olyan nihil van most hogy vége.:-)

reális időben játszódik az tény.Egy nap 24 óra, annyi alatt. Azonban egy rész nem 60 perc, csak 40 körül ...így gyakran ferdül elő az, hogy 6.30 után az óra 6.42-t mutat. na olyankor pisál, eszik stb.

Ami nekem nagyon tetszett, hogy bár folyamatosan világmegment, de a sorozat nem szarozik, hatalmas érték, és emberveszteségek vannak benne. Felborít minden szabályt, teljesen váratlan, és WTF dolgok jelennek meg.  Nem azt mondom, hogy mind a 8x 24 rész maga az ájulásos gyönyör, de alapjában nagyon ott van. Szerintem nemcsak a sorozatban, de az akciófilmek terén is egyedit alkotott.

Nagy előnye, hogy  ha mástól hallod mondjuk hogy bombát hatástalanít meg leveri egy kézzel a fél világot, egyből egy zs kategóriás Van damme hülyeség jut eszedbe...de ha megnézed akkor és ott az teljesen természetes. Nem is agyalsz ilyesmin olyan gyorsan követik egymást az események.

Anyámék elég konzervatív idős emberkék, de megnézték az első évadot egy nap alatt, nem is aludtak, muahahaha:-)) Apósom tévét se, filmet néz soha, de a második évadból 9 részt úgy nézett végig mint egy gyerek. Meg se mozdult szinte:-))*

*Ez elég teleshopos lett:-)

Előzmény: bigbabylon (1413)
bigbabylon Creative Commons License 2012.01.10 0 0 1414

Nem mondja senki hogy nincs igazad szvsz.

De amugy a sorozat jó lehet, mert beszippant olyat is, aki utálja a sorozatokat.

Középkornak inkább a mesebeli középkor.....

Ettől függetlenül az tényleg dühitő, mikor egy középkori

utcalánynak olyan porcelán koronái vannak mint Hillyary Clintonnak,

a haja belőve, lakkozva, kisminkelve, stb.....

ez jellegzetes amerikai hülyeség

Amugy a Jöttünk ,láttunk, visszamennénkben is "szép" mosolyuk volt

mint ahogy lehetett annak idején.

Előzmény: Törölt nick (1411)
bigbabylon Creative Commons License 2012.01.10 0 0 1413

Nekem az egyik, amit tetszik a könyvben, hogy alig van akit utálni lehet,

talán csak a királynőt, meg (basszus, nevek kiestek) havas urnőjének az elmebeteg hugát.

Meg a fiát. Meg a királynő fiát. Na jó, van kit utálni, de akkor is,

egy csomó, elméletileg negativ szereplő, a saját szemszögéből nem az.

A pozitiv szereplők meg tele hibákkal.

Amugy a könyvhöz képest nekem is halvány a film.

Ráadásul a Falnál olyan csatajelenetek lesznek, hogy simán kell az a technika amit Lucas vár

az élőszereplős SW sorozathoz.

Főleg ha azt veszem, hogy az utolsó CGI sárkányos jelenethez, amitől nem dobtam hátast,

felhasználták a budzsé nagy részét.

Persze, meg lehet csinálni egy csatát ugyis, hogy futár balról be,

"uram szörnyű csat dult ,hullák millioi, lángban áll Havas" csak kicsit csóri:)

A másik, a filmben közel nem tudtak olyan mély karaktereket csinálni, mit a könyvben.

Pld a törpe, ha nem olvasod a könyvet nagy karakter filmen is, de messze nincs a könyvtől.

Sorozat, beindult ugy látom a Sherlock 2 évad, az első 4 rész nekem jobban bejött mint a movie.

Viszont a főcimzene meg alatta a képek, azok verhetetlenek.

Más.

Kifogytam most a kedvencekből, valaki beszéljen már rá a 24 re.

Ami nekem nem tetszik, amit tudok róla, hogy egy évad egy nap?

Milyen hőfokon ég ez a muksó, hogy ilyen napjai vannak?

Mindenki dicséri és ált. jó is szokott az lenni, ami sokaknak tetszik...ok,

a szappanoperák nem ez a kat.:), de könyörgöm, hogy képzeljem el,

ez a manus nem is xarik egész nap, csak atombombákat hatástalanit?

Előzmény: Aragorn83 (1409)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.10 0 0 1412

Teis.

Előzmény: nina_morgan (1410)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.10 0 0 1411

Elfelejtettem leírni hogy a vége előtt nem sokkal bealudtam:-))

:kínosvigyor:

(A 24-nél monnyuk ez SOHA nem fordult elő)

Jajjjjj.

Amivel sírba lehet tenni az amikor..."Ó ez fantasy, nem középkor!"

DE.KÖZÉPKOR.

A fantasy alkotások túlnyomó többsége igenis középkori körülmények közé helyezi a szereplőket és a történetet. Kardoznak, lovon közlekednek, páncélban járnak, szekéren közlekednek, barbárok állnak szemben a lovageszménnyel. Akkor mi a középkor ha nem ez?

(pl. a Sean Bean vára belülről full gagyi, mint Mo.-on forgatott Robin Hood)

Más a könyv, más a film(sorozat). Sok fantasyt olvastam anno....

Persze nézem még, hogyne....nem azt mondtam hogy szar.

Róma meg ezek nem jönnek be nekem attól, hogy tinto bras féle caligula elemeit keverik bele:-) Több kell. 

Mondjuk a minap a Tudorok első részébe néztem...ott is szépen beretvált mindenki, de az valahogy tetszett.

Előzmény: Aragorn83 (1409)
nina_morgan Creative Commons License 2012.01.10 0 0 1410

hülyevagy

Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.10 0 0 1409

Nem csak, hogy jó, de kiszabottul jó. Én a könyvekben nem rég kezdtem a 3. kötetnek. A sorozatot már kétszer láttam a 2. évad kezdete előtt még le akarom darálni harmadszorra is...

Pedig ez alapvetően nem is középkori sorozat, hanem fantasy sorozat. Mégha low fantasy is. Szóval korhűséget felesleges keresned egy fantasy sorozatban. :)

Hogy érted, hogy az első rész végéig unalmas? Akkor a rész végén az mi, ha nem egy veszett nagy WTF? :D

Amúgy meg lasabban indul be, de aztán nem ereszt. Jó kis kulimászkeverős sorozat, mint pl a Spartacus vagy Róma is. Olyan karakterekkel, akiket imád az ember gyűlölni...

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.10 0 0 1408

Trónok Harca, első rész

Az első 8 percet leszámítva unalmas volt.

Aszondják jó.

(Sajnos van nekem egy olyan nagy bajom, hogy az ilyen középkori-jellegű filmeknél a korhű dolgokat értékelem. Zselézett haj...meg villogó fogsor....persze-persze. Egyedül a Black death c. filmben láttam végre valódi pudvás fogazatot, ahogy az akkor volt:-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!