Keresés

Részletes keresés

roli310 Creative Commons License 2009.09.21 0 0 6622

Szia!

1hete kezdtem el adni nekik Laktiferm nevű gyógyszert(ez megakadályozza az elhullást stb.) ma hagytam abba. A vízükbe kevertem ezt a szert. Állatpatikákban lehet kapni, és rá van írva hogy mennyit kell tenni 10literhez.(Én 1literhez egy késhegynyit teszek, ez egy fehér por). Ezt a gyógyszert egy évben 4-6x kell 1hétig adni nekik.

 

Ezen kívül Calgophos nevű vitamint adok nekik folyamatosan a vízükbe(csak akkor nem amikor Laktifermet adom) ebben tejsavbaktérium, és a számukra szükséges vitaminok vannak.Ez kék színű folyadék, a vízükbe kell adni.

Nálam is a kedvenc a mogyoró, ebből naponta csak 5-10szemet adok a 2japánnak.(már kézből elveszik) A másik kedvencük a napraforgó, aztán a csemege kukorica.

Amúgy sokminden van előttük, de ezek a kedvenceik.

Nálam a körtét szeretik még az uborkát és a répát.

 

Előzmény: s189 (6619)
s189 Creative Commons License 2009.09.21 0 0 6621
A huzattal vigyázz. A többi szoktatás dolga. Az előttem írónak igaza van, még nem olyan hideg az idő. Ha kint akarod tartani most próbáld meg. Igaz már nem süt a nap ezerrel de ne tűzze őket. Valamit tegyél a ketrec tetejére. pl:OSB lapot.
Előzmény: MogyiGazdik (6612)
s189 Creative Commons License 2009.09.21 0 0 6620

Szia. Kint tartom őket most már. Akitől a lányt vettem az mindíg kint tartotta. Nélam a fiú a garázsban volt a vásárlása óta, de akitőt a lányt vettem az meggyőzött, hogy valamilyen módon azért ezek mégiscsak " vad állatok". Ha benyúlok a ketrecbe nem bántanak azokkal a vékony hosszú lájjaikon lévő karmokkal, meg a tűhegyes fogaikkal. Amikor a fút vettem kereskedésben az eladó lány vastag munkás bőrkesztyűt, meg olyan dróthálós kesztyűt húzott a kezére amiket a hentesek használnak, mégis úgy megharapta, hogy vérzett a keze. Nekem mindíg megszagolják a kezemet ha kaját adok nekik. Ha először a kutyával játszottem, meg kell mosnom a kezem, mert egyszerre elfutnak a rácstól, mégy a dió sem érdekli őket.

Múlthéten vettünk nagyobb  szemű mazsolát adtam nekik, és láss csodát. Mint az ember a desszertet úgy szeretikenni. Persze módjával.

üdv. 

Előzmény: 1ibolya (6618)
s189 Creative Commons License 2009.09.21 0 0 6619

Igazadvan. Amikor mogyorót, vagy diót adok nekik elveszik a kezemből és többségében hátatfordítanak amikor elkezdik enni. Olyan mintha szégyenlősek lennének. Nálam most kezd nőni a fülükön a szőr. Szerintem ez példányfüggő, hogy mikor és mekkora lesz a szőr pamacs. De az biztos hogy lesz nekik.

Az oduljuk kb. 15 mm-es faforgácslap, és ebbe van benn széna, valamint ahogyan észrevettem, hogy az almafa fiatal ágait mikor beteszem nekik rágni levelestől, a levelet lerágják, az szárad a ketrecben, és az ágakat (vékony) rágá után becipelik az oduba. Próba képpen mogyoró vesszőnek a héját késsel lehámoztam úgy kb. 6-8 mm.-es csíkokra és azt is behordták az oduba.

Tavaly télen még csak a hím volt meg és egyáltalán nem aludt téli álmot. Reggeli órákban már kint ugrált  a ketrecben, de délután olyan 4 óra körül már eltűnt az odúban. Télen is mindennap ugyan olyan kéregetéssel kéri a mogyorót illetve a diót. Érdekes, hogy télen a kukoricát, és a csíkos napra forgót annyira nem "szereti", inkább az energiásabbakat. Az almát, körtét, sárgarépát, szárított fehérhalat ugyanúgy kéri.

Kérdeznék tőled Én is: Milyen vitaminnal látod el? és hogyan? (gyümölcsre, vagy vízbe teszed?)

 

kösz. üdv.

Előzmény: roli310 (6613)
1ibolya Creative Commons License 2009.09.21 0 0 6618

Én is szeretnék neki párt,de szerintem csak jövőre sikerül.Kint tartod őket?Ő bent lesz idén télen,mert szeretném,ha szelid lenne.Most ott tartunk,hogy a karomat végig rakom fenyőmaggal,ő meg sorban leeszi.A tieid mennyire szelidek?Minden nap kiengedem,ma éppen a függönnyel van elfoglalva:-)Délután engedem ki,hogy minél késöbb aludjon el,mert nagyon korán kel.5-fél 6.Nem használ semmi,akár a karnison is elalszik.

Előzmény: s189 (6611)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.21 0 0 6617

Ja, teljes a behalás. Vagy én hirdetem rossz helyen. Mondjuk a nyulasok is panaszkodnak, akitől a nyuszit vettük azért nem pároztatta be az általam kiszemelt nyuszikat mert 0 azaz 0 érdeklődés volt eddig (korábban előjegyzésben elvitték az összeset). Én mondjuk emiatt szívtam mert kénytelen voltam másmilyen nyuszit vinni mint amilyenre már hónapok óta (!) vártam de végül csak feladtam.

 

Már ott tartok, hogy nemsokára felhívok néhány kereskedést a mókusok miatt.

 

Jó hír viszont, hogy állat jó alkupozícióban vannak a vevők :)

Előzmény: MogyiGazdik (6597)
tim27 Creative Commons License 2009.09.21 0 0 6616
Előzmény: roli310 (6613)
roli310 Creative Commons License 2009.09.21 0 0 6615

és persze jó meleg odú, meg védelem az eső elől.

Előzmény: roli310 (6614)
roli310 Creative Commons License 2009.09.21 0 0 6614

Szerintem még ki teheted őket, nem olyan hidegek az éjszakák.

Nálam viszonylag huzatos helyen vannak a csíkosok, de tettem be nekik egy kis fa darabot, ami mögé el tudnan bújni ha fúj a szél, illetve odú mögé és bele is el tudnak bújni.Meg lehet oldani. Nincsen semmi több igényük, csak télen langyos vizet kell nekik adni ha fagy van, mert különben befagy a víz.

 

Előzmény: MogyiGazdik (6612)
roli310 Creative Commons License 2009.09.21 0 0 6613

Szia!

Biztosan nagyon szépek a japánjaid.

De nekem japán téren az a tapasztalatom hogy képeken sokkal csúnyábbak mint a valóságban. Nem értem hogy miért, de ha fotózzák, biztosan tiszta vékonynak vagy egyszerűen csúnyának látszanak. Más is így van vele?(először azért szörnyülködtem én is a japán mókik tartásától)

Én is készítettem képeket japánokról, de csak 1-2jó lett...

Japánokat élőben kell látni, úgy meg nagyon aranyosak és szépek.

Nálad mind a kettőnek nől már a pamacs a fülén? Nekem a lánynak már 1cm-es a fiúnak még el sem kezdett nőlni :)

Télire te milyen odút teszel be a japánok ketrecébe hogy ne fázzanak?

És a japánok ugyan úgy alszanak téli álmot mint a csíkosok?

Roland

Előzmény: s189 (6604)
MogyiGazdik Creative Commons License 2009.09.21 0 0 6612
Sziasztok!

Ez a mókusok kint tartása, hogy működik? Akkor most én simán kivihetném őket állandóra a teraszra és nem lenne semmi bajuk? Nem fáznának meg vagy kapnának huzatot? Van ilyenkor valami különleges igényük? Mindkét móki alapból beltéren élt mielőtt hozzánk kerültek, meg nálunk is bent vannak.
s189 Creative Commons License 2009.09.21 0 0 6611

Szia. Párban vannak. Felső kép a lány, alsón a fiú van. A lányt az idén tudtam megvenni, az eddigi gazdája szerint tavalyi születésű. A fiút tavaly vettem még "kicsi" volt. Amikor a lányt meghoztam kb. 2-3 órát votak egymás melleti ketrecben külön, de utána összetettem őket, és szerencsére ! semmi gond nem volt köztük. 2 db odú van a ketrecben. A ketrec 2x1x1 méteres. Az odukat majdnem minden nap cserélgetik-nincs gond. A kajánál a lány a harciasabb, ha a fiú el akarja venni tőle,  akkor mindíg rá morog, és utána béke van.

üdv. 

Előzmény: 1ibolya (6607)
s189 Creative Commons License 2009.09.21 0 0 6610

Szia. Én csak inkább arra kérdésedre tudnék válasz írni "raktározás": Téli álmot befolyásolja, hogy kint, vagy lakásban van tartva. Mikor kezd lecsökkenni a hőmérséklet /kint tartott/ akkor kezdenek egy kissé lelassulni. Későőb jőnnek ki az oduból, mikor kezd a hőmérséklet emelkedni, és korábban is bujnak vissza a hőmérséglet csökkenésvel. Raktározni nálam általában mogyorót, makkot kukoricát gyűjtenek. A lisztkukakocot, szöcskét, almát, körtét...stb., ami hígabb állagú azt inkább elfogyasztják. Amikor téli álmot alszik akkor is felébred /természet szava/, így mindíg legyen amit tud inni, és valami energiadús enni való előtte. Még kábultan is megtalálja. Általában decembertől, februárig nagy valószínűséggel nem igazán lehet találkozni velük. Ez az én tapasztalatom. Én kint tartom őket.

üdv.

Előzmény: dekanytomi (6609)
dekanytomi Creative Commons License 2009.09.20 0 0 6609
A székletén nem látjuk , hogy gond lenne, viszont olyan mintha le volna gyengülve.
nehezem mászkál a ketrecben az ágakon. Azt viszont látjuk, hogy nagyon nagy a köröm a hátsó lábán. Szerintetek hogy lehet ezt karban tartani, mert bár mindennap kint van, nem úgy tűnik hogy kellőképpen kopna. Mivel nem tudjuk mi baja, már arra is gondoltunk nem-e a lába fáj a hosszú körme miatt.
Régi mókustartóktól kérdezném, hogy a téli álomra kb mikor kezdenek elvonulni, és kb milyen hosszan tart?
Hogy változik ilyenkor a móki, azon kívül hogy mindent raktároz?
Felkel néha inni, meg megmutatni magát?
Előzmény: Dr. Kis (6605)
szifoka Creative Commons License 2009.09.20 0 0 6608
Ha ahogy írtad megette a lerágott fadarabokat, annak bizony emésztetlenül valahol ki is kell jönnie - gondolom ez is sértheti - vegyél ki tőle minden fa cuccot, sok gyümit adj neki. Gáz a helyzet. :(
Előzmény: Dr. Kis (6605)
1ibolya Creative Commons License 2009.09.20 0 0 6607

Párban vannak?Gyönyörűek!!!!!!!!!!!!Megbocsátok:-)))))))))))

Előzmény: s189 (6604)
turtlespotter Creative Commons License 2009.09.20 0 0 6606
Sziasztok!

A fórumozóktól, tehát tapasztalt mókustartóktól szeretnék tanácsot kérni. Három éve él velünk Houdini, a (természetesen) burunduk. Eddig sosem volt beteg. Most egy hétig nyaraltunk, és mire hazaértünk, Houdi egyik szeme mintha beteg lenne: a jobb szemét mintha felére összehúzná. Nem látok rajta sérülést, nem nedvesebb a szeme, nem csipás egyszerűen csak összehúzza. Fogalmam sincs, mi okozhatta, a tippem, hogy talán az alomból valami széna darab vagy valami törek sérthette meg. Betettem neki gyenge kamillás vizet egy tálban, és abból örömmel iszik. De nem tudom, hogy próbáljak-e meg csepegtetni is a szemébe, vagy hagyjam, hogy magától meggyógyuljon, vagy próbáljak keresni egy állatorvost, aki ért a csíkos mókusom nyelvén. Természetesen kétségbe vagyok esve, mert fogalmam sincs, hogyan tudnám neki a legfájdalommentesebb és a leggyorsabb megoldást megtalálni. Ebben kérem a segítségeteket. Előre is köszönöm. Rita
Dr. Kis Creative Commons License 2009.09.20 0 0 6605
Szia,megszeretnénk kérdezni hogy a tiéteknek nem nagyobb a széklete véletlen,mert mi kideritettük ma az igazi bajt,miénknek tegnap ota nagyobb és sajnós a végbél nyilásánál véres,beszéltük a tenyésztővel és ajánlotta a Anitetra biotikumot,a bisztonság érdekébe ennek járjatok utánna.SZIASZTÓK
Előzmény: dekanytomi (6598)
s189 Creative Commons License 2009.09.20 0 0 6604

 

japán lány diót eszikA fiú is szereti a diót

Bocsássatok meg, hogy dicsekszen velük, de nekem nagyon tetszenek.

szifoka Creative Commons License 2009.09.20 0 0 6603
Adjál egyébként neki tyúkhurt - lehetőleg ne az úttest mellől szedd!
Előzmény: Dr. Kis (6600)
szifoka Creative Commons License 2009.09.20 0 0 6602
Szerintem nem. Ha tudod honnan vannak (én pl. fák kiásásakor szereztem be ilyeneket) vagy nem lakkozott, permetezett stb, nem lehet gond, csak a fogát koptatja... (az enyém is lefilézte már az házát)
Előzmény: Dr. Kis (6600)
szifoka Creative Commons License 2009.09.20 0 0 6601
Ez játék! Adj csak neki, had élje ki a szenvedélyét, majd kiveszed tőle később egyben a nagy gyüjteményét mielőtt megmolyosodna! De ha nem adsz sincs gond.
Előzmény: Snickers88 (6599)
Dr. Kis Creative Commons License 2009.09.20 0 0 6600
Sziasztok,azt szeretném kérdezni,hogy van egy fa odúja azt rácsálja,meg a bent lévö faágakat is,és amit le szed azt meg is eszi,ebböl lehet-e neki baja ????
Snickers88 Creative Commons License 2009.09.20 0 0 6599
Lenne egy olyan kérdésem a téli gyűjtögetéssel kapcsolatban, hogy ha tele teszem a tálkáját kajával, amit másnapra ő eldugdos, akkor adjak neki megint vagy hagyjam, hogy előszedje azt, amit elrejtett?
dekanytomi Creative Commons License 2009.09.20 0 0 6598
Nem tudom, de mi si hasonló cipőben járunk. Morris ugyan nem csipog folyamatosan, mert eddig csak egyszer hallottuk, de két napja nem olyan fürge, mint volt, s mintha nehezebben mászna fel olyan helyekre, ami azelőtt egy ugrással megvolt. Olyan este 6-7 fele elvonul, és színét se látjuk délelőtt 9-10 óráig.
Ami nem volna gond, mert eddig is jó alvó volt, de ez a lelassulás, vagy erőtlenedés nem is tudom, engem is aggaszt.
Remélem nincs nagyobb gond, egy pár nap és kiheveri:-)
Előzmény: Dr. Kis (6593)
MogyiGazdik Creative Commons License 2009.09.20 0 0 6597
Fúúj, pók? Huu de undorodom tőlük. Kb mi is így járnánk egy harmadik ketreccel a nappaliban. Ilyen nehéz elpasszolni a mókikat?:( jövőre mi is szeretnénk kicsiket. Ha Alma megtanul fütyülni persze. Morogni már tud:D Amúgy én se bánnom ha nyüzsög a ház az állatoktól, de néha frusztráló ha nem tudsz már rendesen közlekedni...
Előzmény: Törölt nick (6596)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.19 0 0 6596

Sejtem...

 

Bajunk nincs velük, szeretem amikor tele van a lakás állatkákkal (na jó, Sanyi, a pók a sarokból nem játszik, ő majdnem 2 évig bitorolta a kamránk egyik polcát, neki nem örültem... ).

 

Valaki majd csak elviszi őket, aranyosak, zavarni se zavarnak csak a sok ketrec a nappaliban - na az a zavaró (a nagyok ketrecét se véletlenül "építettük be" a nappaliba - így zavar a legkevésbé).

 

Nyúl Béla ketrece is megérkezik talán előbb vagy utóbb (már megrendeltem - csak méretre fogják legyártani) annak is kell majd a hely...

Előzmény: MogyiGazdik (6595)
MogyiGazdik Creative Commons License 2009.09.19 0 0 6595
Meg anyagilag sem állunk most túl jól... Nem volt olcsó a két mókus az utóbbi hónapokban.
Előzmény: Törölt nick (6589)
MogyiGazdik Creative Commons License 2009.09.19 0 0 6594
Én szívem szerint vinném, de nem rajtam múlik....
Előzmény: Törölt nick (6589)
Dr. Kis Creative Commons License 2009.09.19 0 0 6593
Sziasztok,az lenne még a kérdésünk,hogy miota ez a csipogás van nála azota le lassult,az étvágya se az igazi,mi lehet a baj ??? Kezdünk nagyon aggodni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!