Ja, nyertél. Előzőleg kicsiben néztem, a méretét még kibogoztam, abból tippeltem, hogy már tán újabb.
Akkor jahh, Gorcsev linkjén van SATÁs is gazdagon, onnan kellene egy IDE csatlakozósat lesni és kész. Bár én akkor is szabadulnék tőle és kérdéses a vezérlőhöz mit szól a TV.
Ez IDE csatlakozós, másik meg SATA. Más jobban jársz, ha olcsón eladod, aztán nem két házat veszel, hanem egy kis vagy normál méretű külső vinyót egyben. Szerintem :-)
Mire lehet használni a VT-d -t? otthoni körülmények közt (mivel nem a nasa-nál dolgozom) ?
A VirtualBox és társai csak a VT-x -et kezelik (ami gondolom minden mai prociban benne van), így azokkal nem használható a VT-d. Az én procim és alaplapom támogatja de nem tudom mire és mivel használni. Ha tudsz ötletet hogy mire & mivel tudnám használni oszdd meg velem.
emlekeim szerint nem eleg info hogy i3 vagy i5, a notiban levo egeszen konret procitipust meg kell nezni pld. itten hogy hogy is all a virtualizacioval
Annyiért kapsz egy alsókat gépet, kicsit jobb kiépítéssel, óvatosanfogdmeg minőséggel. Ha neked az jó, akkor ugord meg, Acer, Asus, Fujitsu a szakszavak, meg ne egy év gari. Dellből meg az olcsó pont olyan, mint ezek, én bottal se piszkálnám meg, nagyon problémásak lettek a 15R Inspironok sajnos. HP dettó, G sorozatot lassan úgy érzem, szintén ki kell hagyni inkább, bár az inteles legalább alaplap szinten nem döglik.
Egy ilyen atomos lófasznak ugyanaz az 1366x768-as felbotnása van, mint egy alap 15,6-osnak. Akkor tehát azzal is görgetned kell. De mi az, hogy nem tudjuk használni? Nem lehet netezni vele, megynitni prezit, egyéb? Ne legyél már abszurd. Átlag felhasználónak tök más a sebességérzés, akinek eddig is jó volt egy keleron, vagy régi atom, szerinted annak a mai atom teljesen használhatatlan? Ne vicceljünk már. :-)
Én meg azokat simán használhatatlannak tartom, nagyon kicsiken a billentyűket nem találom el, de egy XLS nyilvántartás vagy egy bármi nem fér ki a kijelzőre és csak scrollozhatok ide-oda, meg mereszthetem a szemeim. Van pár ismerős, aki használja, le is borultam nagysága előtt, bár az is jellemző, hogy cégeknél a nagy megmondóemberek sírták ki maguknak, akik általában lófaszt nem szoktak csinálni, csak mítingelnek a világba :-) Passz, lehet, hogy hordozható, de ha elvisszük és ott nem tudjuk használni, akkor minek?
Bele sem megy az a 16 giga RAM, amit megérdemel. És i7. Én is meglőttem az E6530ast, max. hasonlók már vannak használtan és kicsit megtömöd ezzel-azzal.
Még mindig nem világos a kérdésed: megnézhetsz 100 i3 vs i5 teljesítmény-összehasonlító tesztet is, de a kérdés akkor is a te magánügyed, hogy megér-e ez neked 20K forintot. De más ezt honnan tudhatná?
10-12 colosban is van ennyiért? Mert nem akar nagy gépet venni. Én megértem, hogy ez fontosabb érv, mint az erős professzor, mert nekem is az, a hideg ver ki egy 15,6-os géptől, nekem a hordozható az 14-től lefelé van. A teljesítményt említed, nekem volt sokáig N270-es Atommal szerelt gépem, ügyfélnél is volt asztali verzióban, szövegszerkeszteni, emilezni, és curva jó volt, de az már régi história. A herélt N450 és hasonlók borzalmasak voltak, de az újabb Z3000 sorozatú BayTrailek meg nem azok, nem kell a neve miatt rögtön lehúzni, igen sokat fejlődtek. A számítási teljesítménye az AMD A4 APU-k körül alakul, az IGP az előző Atomhoz képest drámaian jobb, az AMD A4-éhez képest kb. fele teljesítményt produkál, és ne feledjük, mindezt 2, azaz kettő W-ból. Én úgy gondolom, hogy nem kell rögtön i3-mat emlegetni, bőven van élet az alatt is, noha mi már hozzászoktunk a sebességhez, válaszidőhöz, reakcióhoz, én sem vennék atomot magamnak, de amennyi AMD E sorozatú szart meg Pentium G-t látok, használok, egyáltalán nem olyan elviselhetetlenek, sok embernek bőven elég, hacsak azt nézzük, hogy a kérdező miről vált, ahhoz képest is sokszroos teljesítményt kap.