Keresés

Részletes keresés

naiv_ Creative Commons License 2021.01.20 -2 0 709

A helyzet ennél rosszabb, állítólag hiány illetve gyártási gondok vannak most. Azaz ami nincs éppen raktáron, az egyhamar nem is lesz, mert a Covid miatt rések vannak a gyártási láncban. De azt már látom, valamit meghallgatni - idehaza(játszót) - a középkategóriában tényleg illúzió, mert egyszerüen nincsenek ráállva erre a forgalmazók. Együttesen n szalonról lepattantam. Erősítőt, hangfalat, receivert, fejhallgatót igen - játszót nem. A Médiamarkt még "úri hely", mert amilyük van, kipróbálhatod (nem megfelelő körülmények között). Illetve egy-két "szalonban" azt, amire rá vannak állva - ezt kíváncsiságból meg fogom tenni, olyan gyártmánnyal, ami valójában nem érdekel, de valami lesz, összehasolítási alapnak. s marad a csomagküldés...
Ez innentől fogva erősen felébreszti bennem ezen szaküzletek bámilyen értelmét - hogy egyáltalán minek tartanak lemezjátszót a listájukon, ha nem lehet kipróbálni. 3 - 30 milliós autókat minden további nélkül kipróbálhatsz, több helyen. Mikor az autómat vettem, 15 típuson ültem magam végig, míg végül azt választottam, amivel valóban jól jártam. A dolog mögött valószínű meglepő módon a pénz van, a játszó (középkategóriában) periférikus termék, nem keletkezik rajta elég pénz elég nagy frekvenciával, viszont túl sok gyártó/típus van. A játszó próbája szempontjából az erősítő, hangfal ilyen értelemben azt hiszem kevésbé számít, ha jó minőségű otthon és a szalonban is - ilyen értelemben nem fog csalódás érni, a játszó mindkét helyen hozni fogja magát - illetve felmerül a jóminőségű fejhallgatós próba lehetősége is.

Előzmény: teisfiamblutusz (705)
PP_Stereo Creative Commons License 2021.01.20 0 0 708

vagyis Duster, de a Buster sokkal találóbb lenne

Előzmény: PP_Stereo (707)
PP_Stereo Creative Commons License 2021.01.20 -1 1 707

Én kicsit mást olvastam ki az amazon véleményekből, de méginkább a különböző tesztekből. Nem vitatkoznék róla, annyit nem ér a dolog, de erről a Teacról kezdettől fogva inkább a Dacia Buster jutott eszembe, mégcsak nem is a Suzuki. 

Előzmény: naiv_ (694)
teisfiamblutusz Creative Commons License 2021.01.20 -3 1 706

nem ingyen

ezt , hogy gondoltad? 

ingyen még Krisztus koporsóját sem őrizték.

kérdés , a szaki mennyit számolna fel érte , és megéri e?

ahogy néztem kb. 5 ezer az értéke.

 jé, az ékszíj tárcsája ua, mint a néhai arturéban

nem volt rossz kis készülék , persze a saját hangszóróival csapnivaló, azonban erősítőre kötve megtáltosodott 

sok eddát, r-got, stb. meghallgattam vele.

Előzmény: carcass69 (686)
teisfiamblutusz Creative Commons License 2021.01.20 -3 1 705

ki lehessen próbálni

ez fontos, már csak azért is, hogy egyáltalán műxik- e a cuccos?

a hangjával kapcsolatban csak támpontokat kaphatsz, mivel otthon teljesen más környezetben , más rendszerbe bekötve fogod hallgatni.

ehhez tartozik az is, hogy a negyedmillás lemezjátszó ára nem áll meg ott, mert ahhoz kb. hasonló kvalitású erősítő + hangfalak + kábelezés dukál.

ez így együtt már alulról rugdossa az egymillát.

ha ez megvan, akkor dőlhecc' nyugodtan hátra , és hallgathatod a zenét.:O

 

Előzmény: naiv_ (689)
Mono SE Creative Commons License 2021.01.20 -1 0 704

egyszer véletlen rákattintottam xnc linkjére, azóta a kibaszott aunával kelek-fekszek a böngészőben ;(

Előzmény: btamas70 (703)
btamas70 Creative Commons License 2021.01.20 0 0 703

Nem merek rákattintani, de neked jó szórakozást!:PP

Előzmény: naiv_ (702)
naiv_ Creative Commons License 2021.01.20 0 0 702
Előzmény: btamas70 (701)
btamas70 Creative Commons License 2021.01.20 0 0 701

Ugyan... egyszerűen annyira felkavarta lemezjátszóvásárlási láz, hogy képzeletben már fel is rakott egy féltve őrzött Komár Laci korongot a gyűjteményéből:

 

"trálálááá.. Mint Hawaii, hol nem jártam tavaly":o))

Előzmény: Mono SE (697)
naiv_ Creative Commons License 2021.01.20 -2 0 700

Már majdnem meg is rendeltem, de azután eszembe jutott, hogy mi lenne, ha a takarítónő tévedésből beletenné a mosogatógépbe, a többi fazék közé...
Kétségtelenül nagy kár lenne a fazék oldalán lévő 390 Ft-os világító tömblerért...:)

Viszont van akkora, hogy egy négyszemélyes halászlét meg lehet főzni benne, csak előbb át kell szerelni a konnektort a hazai szabvány szerint, rázogatni nem kell, a motor forgatja, azzal a karral meg gondolom keverni lehet... Az elkészült lé kissé karcos lesz...:) 

Előzmény: Mono SE (698)
btamas70 Creative Commons License 2021.01.20 -1 0 699

Előzmény: naiv_ (696)
Mono SE Creative Commons License 2021.01.20 -3 1 698

nesze, jóképű autós hawai haverom, ne mond, hogy geci vagyok hozzád...

az összes eddigi, netről kikukázott bóvli műanyag szarod nem ér fel ehhez a fazékhoz - hangban, persze, bár ezt egy multimétert kapcsolgató siketnek hiába is mondom:):

https://www.ebay.ie/itm/Dunlop-SystemDek-II-Transcription-Turntable-w-Linn-Basik-LV-X-Tonearm-Superb/313348562243?hash=item48f5079d43:g:Ki0AAOSwTwRf3Fda

 

Mono SE Creative Commons License 2021.01.20 -2 1 697

"nagyhangú kis szakértőm" < > "hawai utazásra költöm, vagy egy jóképű autóra"

 

 

 

attól tartok, a te nagyhangod mögött csak annyi van, hogy egy ner-lovag barokk kapuja mellett van a mobil cipőpucoló vállalkozásod... elnézhetnél néha lötyi topikjába is ;Đ

Előzmény: naiv_ (696)
naiv_ Creative Commons License 2021.01.20 -1 0 696

Trágár stílusú, nagyhangú kis szakértőm. Nem egészen egy hajóban evezünk. Több hibás árút küldtem már én is vissza, lazán - mint ahogy te is (erről szóltak a meséid). Nem hibásnál -  csak "rossz színünél" - engem erre kevésbé vesz rá a lélek. Ezekből lesznek az újracsomagolt, kissé leértékelt cuccok, a felesleges ipari hulladék. Az, pedig, hogy egy bemutató teremben ne lehesssen valamit meghallgatni, azt remélem te sem gondoltad komolyan - erősítőimet, hangfalaimat így vettem - előzetes tájékozódás után. A kis rikácsoló torzótól lehet, hogy majd rendelek - ha eljutok odáig, mert logisztikailag jó működnek, de amit én szeretnék - az nincsen nekik. Értem én, hogy a high-end világban egy hangszedőért félmillát gurítanak, s tökméretű-csöves erőlködőkért pedig 1-2 nagyságrenddel többet, de én inkább ezt a zsetont hawai utazásra költöm, vagy egy jóképű autóra, illetve erdőszéli, nagyablakos odura...:), s a sercegő dekódolásában megállok ennél az összeghatárnál - egyelőre.

  

Előzmény: Mono SE (693)
Mono SE Creative Commons License 2021.01.20 -2 1 695

"szinte mindenki elégedett volt a TEAC-kal(okkal), működés, design, hang alapján"

 

látom, egy-kettőre megtaláltad ebben is a lényeget, és sikeresen azonosultál a "konzumidiótákkal" 

Előzmény: naiv_ (694)
naiv_ Creative Commons License 2021.01.20 -1 0 694

Az ötlet nem rossz, áttekintettem az amazonos megjegyzéseket, szinte mindenki elégedett volt a TEAC-kal(okkal), működés, design, hang alapján. Aki közepesen, annak szolgáltatási/hiba gondjai voltak: nincs végállás kapcsoló, nem tetszett a lift műanyagja, egynek tapadt a filc a lemezre...s ilyenek - illetve az egyiknek a szíjas verziónál (amelyik AT95-el szerelt) 33-on 44-el játszot...?...(tipikus csere helyzet).  

Valaki Ortofon 2M-re váltott, s így egekbe dícsérte.

Előzmény: PP_Stereo (691)
Mono SE Creative Commons License 2021.01.20 -3 2 693

Nem kéne veled foglalkoznom, mert láthatóan be van akadva valami nálad, de annyi embernek segítettem már anno a hifijük farigcsálásában és a különböző forgalmazók demonstráló termeiben való tájékozódásban, hogy nem bírom elnézni ezt a vergődést, amit itt művelsz ;Đ 

 

Komolyan mondom, ha megkaptam a kibaxott vakcinát, veszek neked egy vagy két lemezjátszót, elviheted a 20 dB zajszintű, erdőszéli, üvegfalú palotádba, és kipróbálhatod a saját rendszeredben. Nem leszek ott, és nem kell a véleményemet se hallgatnod, egy hét múlva kérem vissza a cuccot, aztán ott veszed vagy nem veszed meg, ahol akarod.

 

Ez a "nem érzem korrektnek egy kb. 1/4 - félmilliós eszköznél..." című rémálmod a mai kereskedelmi körülmények között vér nevetséges, tulajdonképpen vagy a zsé hiányát takargatod vele, vagy az iszonyatos és frusztrált félelmeidet + a hozzánemértésed. Ezért mentegeted magad a felesleges méricskélésekre hivatkozva, és a kurvára érdektelen és hamis tesztelésekkel is. A "szaküzletben való bemutatás" meg egyszerűen nem működik a hifiben már vagy 30-40 éve. Az "1/4 millió" olyan nevetséges összeg ebben a hobbiban, mint volt a Tesla kristálypukis mono lemezjátszója ezeröccáz forintos ára a Centrum áruházakban 1980-ban. 

 

Az alzáról már leírtam egyszer, hogy a kisgeci ellenére az egyik legprofibb webshop Mo-on. Pár hónapja náluk szedtük össze a grafikus-animátor családtagom számcsigépének alkatrészeit az ssd-ktől a vízhűtésig + a játékra is spéci monitorig. Ebből az IPS paneles pro monitor az érdekes, hiszen az ips panelből nincs két egyforma a világon, mindnek van valami kalibráció előtti egyedi tulajdonsága, színe, vagy fényelosztási hibája. Nos, ebből 3-at is vettem akkor, átlagosan negyedmillióért... Már az átvétel és az egész ügyintézés kurvára különbözik az alzánál minden más websoptól, de ez még lófasz ahhoz képest, ahogy a vásárlástól való elállást intézik, ismerve, hogy máshol már a vásárlás előtt fenyegetnek, hogy nem veszik ám vissza új áron.

 

Itt bazmeg egy hét alatt 2 db ips pro monitort vittem vissza, olyant, amiből egyáltalán nincs hazai forgalmazónál raktáron, náluk se, csak előrendelést vettek fel. De ők a rendeléstől számított másfél nap múlva behozták az országba. Mikor az elsőt visszavittem, mert vérzett kicsit a sarka (aminek a baromi dizájnos lábát az istennek nem tudtuk visszacsomagolni se a dobozába;) vártam, hogy majd megnézik, összetörtem-e, megvan-e minden csetresze, stb... Állok ott maszkban már negyed órája, hozzám se szólnak, megkérdeztem félszegen, hogy leadhatom-e a visszahozott cuccot, erre rámnéz csodálkozva a faszi, hogy erre nem kell várni, üssem be a billentyűzeten a számlaszámot és tegyem bele amit visszahoztam abba a nagy dobozukba az asztal mellett. Ennyi. Mire hazaértem az egészet ledokumentálták, kettő nap múlva a számlán volt a zsé is, amivel ismét megrendeltem egy ugyanolyant, és mégegyszer behozták a forgalmazó európai raktárából ugyanazt a hiánycikket!!!, azt is gyorsan kipróbáltuk, és 3 nap múlva visszavittük, kódszám a gépbe, letettük az asztal mellé és csá! Mindezek után még meg is köszönték a vásárlást (ami nem jött létre, ugye;)), és kérték, hogy értékeljem a kiszolgálást! Hát csillagos ötös, bmeg! 

Előzmény: naiv_ (689)
btamas70 Creative Commons License 2021.01.20 0 0 692

A vírushelyzet nevetséges ürügy, ilyen üzletben semmit (de tényleg semmit!) nem szabadna vásárolni. Zárjanak be, mert kovid. A viszontlátásra.

Előzmény: PP_Stereo (691)
PP_Stereo Creative Commons License 2021.01.20 0 0 691

"Lásd a 6 másodperces videót"

 

https://www.amazon.co.jp/-/en/gp/customer-reviews/R1QBJD7WVB52TR/ref=cm_cr_dp_d_rvw_ttl?ie=UTF8&ASIN=B07NY8QWV9

 

 

Nagyon jó helyen kapisgálsz, az Amazon vásárlói értékelések között mindig ott van elrejtve a gyártók takargatnivalója. Érdekes, hogy nemzetenként más-más módon. Mások az arányok az amazon.com, és mások az .uk vagy .de oldalakon. Ezt a japánt nem szoktam nézni, de itt is hasonlóan működik. Az 5*-os értékelések 95%-a konzumidióta, hanyagolható a véleményük. Az 1*-osok felét az amazon baszta át, mert hamis, vagy egyszer már visszaküldött, hibás terméket küldtek el újra. Az 1-2-3*-osok között azonban ott vannak azok a vélemények, amelyek a gyártói susmust, a nem ellenőrzött minőséget és a valódi felhasználói értékét mutatják a terméknek. Ez a TEAC TN 4D kezdettől fogva nem szimpatikus valamiért, tényleg csak azért hívtam fel az Octogont, mert korábban ajánlottam őket. Lehet, hogy pont azért nem is bontják ki, mert a valóságban már nem olyan csábos a lemezjátszó, mint a reklámképeken, és azért ők is sokkal jobb készülékekhez vannak szokva a bemutatótermükben.

Előzmény: Törölt nick (687)
btamas70 Creative Commons License 2021.01.20 -1 0 690

"Barátocskám", próbálj már értelmesen beszélni, vagy ne szólj hozzám.

Tartsd meg magadnak a hülyeségeidet és a képtelenségeidet. 

Előzmény: naiv_ (689)
naiv_ Creative Commons License 2021.01.20 -1 0 689

Barátom, te kicsit dislexiás lehetsz (többször feltünt). Itt lemezek vásárlásáról volt szó...

De ugorjunk vissza a játszókra. Mégis, hogyan gondolod? Rendelsz mondjuk 3 lemezjátszót, klf. webshopokból, kibontod mindet, majd a kettőt, amelyik nem tetszik, visszaszórod a dobozba, s visszaküldöd? Én ezt nem érzem korrektnek egy kb. 1/4 - félmilliós eszköznél... Amellett hazt hiszem, lennének is vele nehézségek idehaza, mint ahogy célzott rá az egyik olvtárs. Egy szaküzlet viszont arra való, hogy legyen mintája, s azt ki lehessen próbálni - itt azután megint jön egy kis etika, ha a terméke tetszik - illik ott megvásárolni, lenyelve a kis többlet árat, ha van. A gondot most a COVID jelenti, a szaküzletek egy része emiatt nem működteti a bemutató termét, másik részénél meg nem az az áru van, amely téged érdekel.

Előzmény: btamas70 (688)
btamas70 Creative Commons License 2021.01.20 0 0 688

Ugye el lett mondva, hogy ne inkorrekt "szaküzletben" vásárolj, hanem inkább webshopban, normális törvényi védelemmel? El, de minek...

Előzmény: naiv_ (685)
Törölt nick Creative Commons License 2021.01.19 0 1 687

Az a bizonyos Teac valóban ott van az üzletben a polcon, de nem bontják ki fizetés előtt, még kipróbálni sem.

 

Az baj. Lásd a 6 másodperces videót az értékelések tetején:

https://www.amazon.co.jp/dp/B07NY8QWV9/

 

Előzmény: PP_Stereo (682)
carcass69 Creative Commons License 2021.01.19 0 0 686

Sziasztok, üdv mindenkinek!

 Gödöllő-Veresegyház-Vác környékén keresek hozzáértő szakembert, aki beállítana egy Unitra Daniel lemezjátszót, beleértve a tűnyomást is. Persze nem ingyen. Minden megoldás érdekel. Köszönettel: Laci.

 

laszlo.bako69@gmail.com

naiv_ Creative Commons License 2021.01.19 0 0 685

Talán nem mindegyik cég ennyire ócska. Ha ócska, megy vissza  boltba. 

Előzmény: tibtiborkaba_new (681)
naiv_ Creative Commons License 2021.01.19 0 0 684

Igen. COVID miatt nem.

Előzmény: PP_Stereo (682)
teisfiamblutusz Creative Commons License 2021.01.19 -1 1 683

nézd, én ugyanúgy vagyok vele!

nemrég vásároltam egy nagyobb értékű műszaki cikket.

előtte körülnéztem a neten, boltokban, már kb. tudtam mi kell nekem .

aztán , hirtelen jött egy lehetőség , beleugrottam és most boldog vagyok :O

az még + édesíti , hogy mint utólag kiderült még spóroltam is a jó döntésemmel.

Előzmény: naiv_ (680)
PP_Stereo Creative Commons License 2021.01.19 -1 1 682

Ennyi felesleges billentyűzés helyett felhívtad már az Octogont? Nem is akarsz te lemezjátszót venni, csak beszélni szeretsz róla! :)

Mert én felhívtam, de elég lehangoló volt az infó. Először is még mindig vírusoznak, nem szívesen van demonstráció. Az a bizonyos Teac valóban ott van az üzletben a polcon, de nem bontják ki fizetés előtt, még kipróbálni  sem. Ha webshopban rendel valaki, azt átveheti ott személyesen, akkor is él a 14 napos visszaküldés, viszont már elkezdődött a szokásos aggályoskodás, hogy az már nem ugyanolyan ha visszaküldik, azt már nem lehet újként eladni stb. Vagyis a vevő számíthat rá, hogy nem a teljes összeget kapja vissza. Itthon vagyunk!:)

Előzmény: naiv_ (679)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 2021.01.19 -1 3 681

Nem irigyellek a lemezvétellel, ha azt is hasonló filozófia mentén tolod, mert a mai, minőségellenőrzést mellőző lemezgyártás mellett született görbe és/vagy excentrikus lemzek bizony jelentős wow-ot visznek a rendszerbe...

Előzmény: naiv_ (680)
naiv_ Creative Commons License 2021.01.19 0 0 680

Ne aggódj, nem fogom túlzásba vinni, s marad lemezekre is. Csak tudod, mielőtt megveszek vmit, olvasok róla, megnézem a műszaki paramétereit, ez így van autóval, mobillal, TV-vel, HiFi-vel, csempével, a kiválasztotatt menézem, kipróbálom, kifizetem, s hazaviszem (még így is lehet tévedni, hát még e nélkül). Ez egy rossz szokásom, de nem engedném el. Ez most elég nehéz, mert a kegytárgy vagy nincs, vagy ha van, ott nem lehet kipróbálni, mert COVID-van, mert nincs mintadarab stb. Különben már elfelejtettem volna. Most már csak sportból is végig csinálom.  

Előzmény: teisfiamblutusz (678)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!