Jövő hét végére kell a torta, picit izgulok, hogy fog sikerülni. :) marcipán rózsát már csináltam többször, de tortát még nem borítottam be vele. remélem nem lesz gond.
Ha marcipán bevonatú tortát akarsz akármilyen vajas krém jó! Főzött,tojásos,hideg-pudingos. Az alábbi variációnak annyi a lényege hogy magadnak spórolsz!A hideg pudingos készül el a leghamarabb.A főzött verziónál arra ügyelj hogy hűtsd ki a főzött krémet és utána keverd ki vajjal mert kiikrásodik.Én mindig a biztosabbra és az egyszerűbbre megyek.A hideg pudingosat szoktam mert nincs rizikó kiikrásodásra és még pepecselni se kell a főzéssel az íze pedig ugyanolyan csak úgy kell megízesíteni.Én tojásos főzött krémet nem szoktam mert könnyebben romlik.Még arra ügyelj hogy a vaj mennyiséget ne vidd túlzásba mert elnyomja a puding izét és csak vajas cukros valamit fogsz enni. A vaj és a margarin :) Na szóval sokan nem tudják hogy a 2 mitől külömbözik. A Vaj az állati eredetű zsiradék.A margarin az növényi. A sütemények margarinnal készülnek pl:RÁma margarin benne van a nevébe is. A vajat esszük inkább és kenjük kenyérre ennek változatai a teavaj a vajkrémek,márkázottvaj,csak zsiradék %-ban van eltérés és némelyiknél van más hozzáadott ízesítő és adalékanyag.Persze van hogy egy két "vaj-margarint" is fogyasztjuk ételekhez.(Linco,Flora) Szóval én azt javaslom hogy margarinnal készítsd! Remélem segítettem és a kész művet pedig várjuk fénykép formájában:)
Anyukámnak Bosch ropotgépe van de tud az darálni reszelni stb....Szerintem jo kis gép én a tésztadagasztásnál megvagyok vele elégedve!Ezeknél az ujfajta robotképeknél az tetszik hogy a habverő a gyúrókar és a keverőlapát része teljesen ugyanolyan mint a nagyobb cukrászatban használtakkal.Csak ugye itt kicsibe.A régebbi gépeknél az a hullámos dagaszto volt és szerintem nem lehetett vele jol dolgozni.Nekem legalább is nem jött be.
Félreérthető voltam. Én azt egy szóval sem állítottam, hogy odaát nem tömegtermék ! :) Csak azt, hogy nem valószínű, hogy jó alternatív beszerzési forrás a magánimport. De közben én is találtam olcsóbbért (újat) 366,5 $-ért, amiben már a szállítás is benne van. Ha nem akad fent a vámon, akkor talán megérné behozni. Ja, és 220V-os modell.Mert erre sem gondoltam elsőre ! :O
A dagasztast is jol birja? Nekem most egy Boschom van, 60dkg liszttel mar nem nagyon bir.:( Es maszkal a pulton (persze nincs is olyan tomege mint egy kitchen aidnek vagy egy kenwoodnak).
Igen. Naluk az europai Kenwood a draga egzotikum, a Kitchenaid meg ami mar a nagyinak is meg anyunak is volt. En nagyon vagyakozom egyre, de sajnos draga itt. :( Sot en szivem szerint nem is az artisant vennem, de az erosebb modelleket nem is forgalmazzak Europaban.:(
Ne haragudj, de tevedsz.:) Azert latni kint mindenhol ezt a gepet, mert ott elerheto aru tomegtermek. 250-300 dollar konkretan ez az artisan amazonrol pl, free shipping. A legdragabb modell sem tobb 400 dollarnal.
250 dollar jelenleg 47 000 forint. De felesleges ezen gondolkodni es agyalni sajnos, mert az amerikai modellt nem tudod europaban hasznalni (ott 110V van, itt 230V). Esetleg transzformerrel, de az ilyen teljesitmenyuek nagyon dragak...
Amint en legolcsobban talaltam, az az amazon.co.uk-rol a 350 fontos europai verzio + szallitas.. itthon 168 ezerert lattam a kookta-n. :(
Utána néztem, és sajnos az Usa-ban sem olcsó mulatság az általad vágyott gép: Ha jól tudom az eredeti márka a Kitchen Aid névre hallgat. ezek 500 dollár körül vannak a cég weboldalán. Magyarországon bruttó 135 khuf. Ebayen, vannak használtak, és újnak mondottak 200-300 között, de ha ehhez hozzácsapod a postaköltséget, és a bizonytalanságot, akkor kijön, hogy nem nagyon éri meg ez az alternatíva.
Sziasztok! Marcipan bevonatu tortat szeretnek csinalni. Olvasgattam a topikot es arra mar rajottem, hogy vajas kremre lehet ratenni a marcipant. A kerdesem az, hogy ez a vajas krem lehet tojasos/vajas fozott krem is? Vagy csak a hidegen kevert cukros/vajas jo? Ha fozott kremet csinalok, a vaj helyett jo a margarin is? Elore is koszi a valaszokat :)
Az álmom egy ilyen robotgép.Eszméletlen amit tud egy élmény vele dolgozni,de az ára valami horrorisztikus!Amerikába szinte csak ilyennnel dolgoznak.Szerintem náluk tömegcikk!Lehet kapni minden féle színbe persze van hogy színeltérés között ár külömbség is van.Lehet még egy csomó mindent csatlakoztatni hozzá!Daráló,töltő stb...
49??????? jézusmáriám, én meg itt szörnyülködtem magamban, hogy januárra 4 torta, meg egy házi feladat sütés.... (mondjuk így ezzel fullosra ki is van használva a hónap, a két törpe mellett nem igen tervezhetek többet, ha bekapcsolom a robotgépet, a lányom visítani kezd, illetve azonnal jön segíteni díszíteni, a fiamon meg háromszor esek keresztül, ahogy hangtalanul mögém mászik, mindig a legjobbkor kapaszkodik bele a nadrágomba, és még az se mindig jó, ha felrakom a hátamra, mert akkor nem látja rendesen, hogy mit csinálok, és rikoltozni kezd. Marad az éjszaka a nem zajos dolgokra. Családi vállalkozás :) mondjuk mindig azt mondom, hogy közösen készült, én csináltam, ők hagyták :D)
Amugy te cukrászdában dolgozol?Igen ezt én is észrevettem hogy rá kell vezetni öket mert nagyon hozzá vannak szokva az ő izeikhez! Viszont van sok olyan alapanyag legalább is az én észrevételem amit a svéd nem helyettesit! A legfinomabb házi baraclekvárnak amit a "mama" főz párja nincsen és vannak eggyes sütik amiket ezekböl a svéd lisztböl nem is az hogy nem lehet de nem olyan izt állagot kapunk mint amit a magyar alapanyagokbol készitünk. A máglyarakás amiből én ujdonságképp tortát csináltam az magyar kalácsbol a legjobb,másbol felesleges elkésziteni. Nekem még nagy gondom h a marcipán az valami borzalom és a cukrászdába is psz masszával dolgoztunk aminek ugye köze sincs a marcipánba amugy fellelhető alapanyagokhoz de az aromája a fehérsége és az állaga miatt egy élmény vele dolgozik.Mig itt a marcipán sárga és egy figurás torta megszinezésénél abszolut nem adja vissza azt a szint amit a psz massza szinezésénél elérünk.Számomra ezzel nem lehet dolgozni.Szoval most én is probálkozom a nyujthato fondánnal! Viszont hogy svéd mellett is szoljak sok a szinező cukor a cukorgyöngyök a nagykiszerelésű dolgok és viszonylak olcsoak. Mióta élsz kinn?
Akkor kezdj batran neki!!! Igazi elvezet, hidd el.
Az elkövetkezendö negy napban ram 49-etel var, ebböl minimum 14 fank es egyeb suti, pl sutes nelkuli csokis valentin napi torta.Szoval nem hiszem, hogy vasarnap elött ujra topicolni tudok majd:(
Ezen magam is gondolkodom, bar nem vagyok vegzett cukrasz, de az itt nem is követelmeny. Ellenben van egy csomo sved megrendelöm, akik ertekelik a kicsit magyarosabba tett sved tortakat. Söt: Mar ott tartok, hogy a joghurtos gyumölcskremmel töltött tortam az egyik legfelkapottabb. Ami meglepett, hogy bar viszonylag nyitottak az uj izekre, de azert a "beetetes" idöszakaban csak a szamukra megszokott csupa tejszinhab, csupa lekvar, esetleg vaniliakrem valtozatok kellenek nekik. Ha megvettek egy ilyen szamukra megszokottabb izet, es mondjuk a teteje, vagy a vaniliakrem rejt valami kis magyaros csavart, akkor hajlandoak megkostolni, kiprobalni az altalam ajanlott mas izeket is.
Jo hogy idetalaltal! Ha a sved sutemenyek nem olyan jok - csodalatos jovod lehet ott a finomsagok keszitesevel...! Iskolat teremtesz majd a jo sutiknek! :))
Én Stockholmtól 15km-re Täby-be lakom.Megneztem google mapson jo messze vagy 550km-re!Végignéztem a Forumot szépek a tortáid! Sok sok ötletet találok itt!Kellett egy ilyen forum.:)
Nagyon szuper dolgokat látok itt és sok érdekességet! Fiatal vagyok ugyan de szeretek sütni. Hisz ez a szakmám!Nagyon érdekelnek hogy amerikába micsoda csudi jo dolgokat csinálnak és nagyon szerencsés az az ember aki ott élhet és elsajátithatja a mesterség többi fokát is. Ha lenne rá lehetöségem kimennék és megtanulnék mindent ami kell. Itthon szoktam sütögetni meg ha kérnek egy egy alkalomra. Svédországban élek de a svéd cukrászat valahogy nem nyerte el a tetszésem.Édesszáju vagyok de a svéd sütik szerintem borzalmasak.A puncsrolo még ehető meg talán a princess torta marcipán nélkül de nem látok annyi precizitást és fantáziát a svéd sütikbe. Még szeretnék minnél több dolgot megtanulni a legtöbb diszitéssel kapcsolatos dolgot a youtubon nézen angolnyelven nagyon sok található. Meg persze mindig vásárolok valami eszközt vagy diszitésre szolgálo dolgot! Az elsö tortám egy tukán madarat ábrázolo torta és kép volt amit még Magyarországon készitettem mozaik tragantbol egy gasztronomia versenyre 2helyezést értem el vele.Nagyon sok idöt és türelmet fektettem bele.A kis tukánt kakaoval festettem és a torta végén pedig karamellböl készült papagáj virág látható.Nagyon büszke voltam erre a művemre mert tanulo éveim alatt készült! Íme!