szia! Oh! Nagyon tündéri a kiscica!!!! És a Te Úrad is! olyan fenséges! Látszik hogy felsőbbrendű fajhoz való :) Sajnos nekem sem engedik meg, hogy befogadjam. Még kutyát tarthatok a patik mellett, de hát hihetetlen, mert bullterriert szeretnék. Az ellen meg tiltakozik a párom, hogy milyen ronda. Szóval no comment :)
Nekem is volt 2 gőtém... előszöris nem voltak hajlandóak enni... adtam én nekik csipesszel tubifexet meg szúnyoglárvát meg bolharákot meg minden bizbazt....
Meg minden nap az akvárium faláról szedtem le őket.... a kövön picit szárítkoztak aztán elkezdtek felmászni, amikor már jó ragadós volt a bőrük... aztán a végén mindig odaszáradtak a sarokba..... Azán el kellett mennem kórházba...... egyik nap mikr jöttek be anyám közölte, hogy az egyiket megtalálta megszáradva a szoba közepén, a másik meg eltűnt... aztán szobafelújításnál m,egtaláltuk egy szekrény mögött szépen kiszáradva....
Grat hozzá! Nekem is volt. 2 is. Nálam is kb így voltak tartva (mármint a szárazföld egy kő volt). És nem lámpáztam egyiket sem. Az egyik egy almacsigával élt együtt. Az elős gőtém valahogy csinált magának egy kis rést, és kimászott az akváriumból. Valószínűleg megette a kutyusom. A másik gőte kb 1évig tartózkodott nálam, amikor szintén úgy döntött, hogy öngyilkos lesz, és egy reggel találtam meg az akvárium mellett, kiszáradva :o(
Mennyire szabad (kell) napoztatni, vagy lámpázni?? Ahonnan vettem, ott egy sziklán ücsörgött a lámpa alatt....Most is fölé tettem egyet, de sztem hamar ki fog száradni így, nem? :S
Biztos sokmindent megtaláltál már,úgyhogy csak annyit,amit az eladók ált nem vagy rosszul tudnak:gőte,és mint olyan,félszárazföldi.A száraz rész se legyen száraz,nkább nedves föld (vagy föld és tőzeg keveréke),arra avar vagy méginkább moha.
BŐVÜLT A CSALÁDUNK! :P Nem bírtam ma ellenálni egy csodaszép tűzhasú gőtének! :)
Nagyjából kikérdeztem az eladót, és most olvasgattam is egy picit róla, de biztosan merülnek majd még fel kérdések. Van köztetek olyan, aki ért hozzájuk, és tudna nekem majd segíteni? :)
Jah, és neve is van már...:P
Götepete Dezső Szonja(Götepete: anyám ötlete, Dezső: Dorinesz ötlete, és Szonja, mert nem tudom, hogy végülis fiú-e vagy lány:P Ha majd kiderül, akkor "levedli" azt a nevet, ami nem kell. :)))) Addig csak Götepete D. Sz. :))
De, elrepult reggel, ellenben masnap reggel benezett, hogy mizujs, majd ismet el... Mostmar hagytam kint olyan magokat az erkenyen, amit a kolykeim nem esznek meg (a valogatos mindenuket!).
Egyik nap el is fogyott, a tegnap ejjel kitett megmaradt. Hat azert meg sztem jar erre a tubu. Hacsak vki be nem fogja. En nem voltam eleg hatarozott megfogni. Pedig majdnem... csak en is megijedtem amikor elkezdett a kezemben csapkodni, es elengedtem. Meg hat ugye mit kezdtem volna vele... Maradjon inkabb szabadon.
Rájöttem, hogy lehet megoldani az éjszakai hőség gondját!
Tegnap képtelen voltam elaludni a melegtől, úgyhogy kivettem egy palack fagyott ásványvizet a mélyhűtőből, becsavartam egy pólóba és azt ölelgetem egész éjszaka, próbáltam a fő ütőerek környékére tenni. Tíz perc alatt annyira lehűltem, hogy azonnal elaludtam. Olcsóbb, mint a légkondi, és működik! :)
Csak tudjátok az a szörnyű, hogy ez nálunk nem úgy működik, mint a "nagyoknál",h tényleg lecsukják az embert állatkínzásért... Fizet majd x összeget, és el van rendezve. :'o(
Jah :oS... A lényeg az,h Bush túlélje... Az hogy Mari néni rosszul lesz és meghal, mert nem ér oda a mentő, az kit érdekel... Hiszen ő csak egy ember... Szerintem ez már nagyon duuurvaaa, kicsit túlzás! De ez volt Bécsben is
Kicsit utánaolvasgattam, hogy milyen intézkedéseket tesznek Bush biztonságáért... ajvé. Az a legdurvább, hogy a lezárt útszakaszokon még a mentők, tűzoltók se haladhatnak. Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy ha a kiskörúton valaki rosszul lesz vagy kigyullad egy lakás, akkor hagyják bennégni az embereket, vagy mi?