Keresés

Részletes keresés

GuessLess Creative Commons License 2006.01.04 0 0 30

Hát igen, a True colours nekem egyértelműen arra utalt, hogy most majd meglátjuk, valójában hol is áll Draco. Annyira megkönnyebbültem :) De egyébként csak és kizárólag amiatt nem ingott meg benne a bizalmam, mert a köv. rész címe BiA. Az Unbreakable vow-nál, és a kiskanalas résznél egyébként bedőltem volna Aspennek.

 

Az a Serpensortiás ötlet zseniális volt, főleg a cseles kérdésfeltevés, hogy D tudassa H-vel, most kell készen állnia. ÁÁÁÁ Király volt az a rész! Legszívesebben megölelném D-t érte, hogy ropogjanak a csontjai. Kár, hogy H nem tette meg végül :))))

 

G

Előzmény: +Majmunka+ (29)
+Majmunka+ Creative Commons License 2006.01.04 0 0 29

Huh.... olvastátok a 91-est :-)

Nem hiszem, hogy ezzel vége a zűröknek, de Aspen megkönyörült rajtunk, és úgy hagyta abba ezt a fejezetet, hogy nyugodtabban lehessen aludni :-) Kíváncsi lennék, eredetileg is így tervezte-e abbahagyni, vagy csak annak a váratlan viharnak a hatására, amit a múltkori fejezettel kiváltott. Jó volt az a rajongói folytatás is a múltkor, de ez sokkal jobb. És persze bejött, amit GuessLess gondolt, hogy Aspen megpróbálja elhitetni, hogy Draco elárulja Harryt  (amit persze mi nem fogunk elhinni, és én legalábbis nem is hittem :-)))

GuessLess Creative Commons License 2006.01.01 0 0 27

Üdv a terápiás csoportban :) Tök jó, hogy már 2006 van, bármelyik nap lehet frissítés végre. Bár egyetértek Majmunkával, hogy ez a dráma nem 1 rész alatt fog megnyugtatóan rendeződni... szóval valószínűleg újabb hajcsomóktól fogunk megszabadulni még pár hétig.   

 

Ami a kiejtést illeti: Samhain ír kiejtés szerint: szó-in, skót szerint: szaven.

 

BÚÉK mindenkinek!!

 

GuessLess

 

 

 

 

Előzmény: perek (25)
+Majmunka+ Creative Commons License 2005.12.31 0 0 26

Severust nagyon féltem.(...) De remélem csak károgok. Még Aspen sem lehet ilyen szadista....vagy mégis??..

Szerencsére ebben az egy kérdésben meg tudlak nyugtatni. Én is hasonlókkal gyötörtem magam, aztán nem bírtam tovább, és megkérdeztem az illetékestől. Nem ilyen szadista :-) Ennél többet nem tudok - nem is baj :-) De attól tartok, mielőtt rendeződnek a dolgok, lesz még egy "Samhain" :-(

Boldog új évet mindenkinek.

Előzmény: perek (25)
perek Creative Commons License 2005.12.31 0 0 25
Sziasztok!
Gondoltam én is csatlakozom a lelkiző-csoporthoz. Bár lehet, hogy ezzel Marshához kellene fordulnunk?:-) Eddig, hallgatva a figyelmeztetésekre az nem olvastam el, de ma már nem bírtam tovább. Úgyis mindjárt itt a január eleje, és a folytatás. Bevallom őszintén én ennél rosszabbra számítottam, a reakciókat látván, de az a gyanúm, hogy a következő fejezetben fognak még csúnya dolgok történni...:-( A BIA címéből én is arra tippelek, hogya fiúk túlélik, ellenben szegény Severust nagyon féltem. (Képzeljétek el, hogy Draco a Weasley családhoz kerül...:-))De remélem csak károgok. Még Aspen sem lehet ilyen szadista....vagy mégis??...Már eddig is olyan dolgokat művelt hármójukkal, amiket - habár elég nagy a képzelőerőm - gondolni se mertem. Újabb Samhain elé nézünk??? (Egyébként, hogy kell kiejteni? Tudom, hogy erről már volt szó, de nem 'tom hol.) Brrr, egyszóval nem túl virágosak a kilátások, a köv.fejezet címe is kissé baljós. Bocs, hogy hosszúra nyúlt! BÚÉK mindenkinek!!!:-)
+Majmunka+ Creative Commons License 2005.12.29 0 0 24
Nem rossz, nem rossz. A százfűléfőzet nélkül egy kicsit túl egyszerűnek találtam a dolgot, de azzal együtt már egész jó. csak sajnos attól tartok, Aspen messze nem lesz ilyen könyörületes. Sőt, biztos vagyok benne :-((
Előzmény: GuessLess (23)
GuessLess Creative Commons License 2005.12.29 0 0 23

Egy szintén a haját tépő AYLNO rajongó írt egy általa elképzelt 91. részt. Ha a hosszas várakozás miatti fájdalmat enyhíteni nem is tudja, azért ez is valami... Szerintem egész ügyes próbálkozás. 

 

AYLNO- Substitute Chapter 91
By: Torina Archelda (Baka Hanyou)
http://www.livejournal.com/users/sspenguin/3718.html

 

GuessLess

 

 

+Majmunka+ Creative Commons License 2005.12.20 0 0 22

Képzeljétek, Aspen megdicsért bennünket, hogy a másik fórum szétspoilerezése helyett új topicot nyitottunk :-)  (Tőlem tudja, bár nem ilyen céllal, és csak mellékesen lett megemlítve.)

És azt is mondta, hogy nem volt szándékos, hogy így tette fel ezt a durva fejezetet, nem gondolta volna, hogy ezt váltja ki a rajongókból.

+Majmunka+ Creative Commons License 2005.12.17 0 0 21

Ez most tényleg elég meggyőző érv. (Sztem is ez a legdurvább mondat S. óta... :-(( ). És ha belegondolok, dramaturgiailag is változatosabb, ha nem mindhárman elkapva szenvednek, hanem egyikük az aggódásba őrül bele :-((((

Jaj, istenem. Látom, te is el vagy foglalva "félálomban" :-)))

Előzmény: GuessLess (20)
GuessLess Creative Commons License 2005.12.17 0 0 20

Ma reggel, még félálomban rájöttem valamire: Pitont (még) nem kapta el Lucius, mert azt mondja Harrynek, hogy: "I must be sure to return them to him once I've plucked them from your head.  Do you think he'll display them in one of his jars with his other collected oddities?"

(Geez, ez a mondat egyébként a leghorrorabb horror Samhain óta)

 

Szóval előbb a fiúkkal akar végezni, de mivel a folytatás címe BrotherS in Arms, ők életben maradnak, és L nem lelheti abban örömét, hogy Pitont a fiai kínhalálával roppantja össze.

 

Na jó, belátom, hogy a fejtegetés első fele elég bizonytalan alapokon nyugvó következtetés, de hátha. Szóval talán tényleg csak akadályoztatva volt mondjuk Harry patrónusa (persze L által, közvetve vagy közvetlenül), és azért nem jött.

 

A másik, ami még eszembe jutott (továbbra is félálomban), hogy egyszer már tiszta frászban volt Piton, mikor Harryről azt hitte, eltűnt (mikor DD-hoz felment csacsogni) most el se tudom képzelni, mit fog érezni, mikor megtudja, hogy mindkét fiát tényleg elrabolták. Szegény... bele fog őszülni a 91-es részbe, mint mi is. Ja, és még egy: mivel a történetet Harry szemszögéből látjuk, egy jó darabig azt sem fogjuk tudni, mi van Dracoval. Az is elég őrjítő lesz.

 

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

 

(pedig tegnap már azt hittem, kezdek megnyugodni)

Előzmény: +Majmunka+ (19)
+Majmunka+ Creative Commons License 2005.12.17 0 0 19
Bocs, tudud, ez a csoportterápiás topic, gondoltam, jobb, ha kibeszéljük, mint ha szépítünk :-) Annál nagyobb sokk úgysem lehet, mint amit olvasás után (közben) éreztünk. Mindent egybevetve imádom Aspent, és alig várom, hogy befejeződjön a történet, akkor rögtön újrakezdem az egészet, és elolvasom végig (muszáj ezt a sok várakozási frusztrációt elhalványítani valahogy), pedig pl. Samhainra gondolva már előre rosszul vagyok...
Előzmény: Melkor. (18)
Melkor. Creative Commons License 2005.12.17 0 0 18
 Kösz szépen, nekem, meg hogy ezt elolvastam.
Előzmény: +Majmunka+ (17)
+Majmunka+ Creative Commons License 2005.12.16 0 0 17
Sajnos én pesszimista vagyok, legalábbis az eddigi 90 fejezet tükrében... Azért a végét illetően még bizakodom. De hogy most minden a lehető legdurvábbra fordul, az biztos. És ebben Aspen nem piskóta. Még szerencse, hogy szerintem el sem tudjuk képzelni, mit fog művelni. De a hideg végigfutott a hátamon, ahogy ezt most leírtam...
Előzmény: GuessLess (15)
1hozzászóló Creative Commons License 2005.12.16 0 0 16

Köszi az infót!!

Ez tök állat!!! Imádom az ilyesmit...nekem is a szívem szakad ezektől a "hülye" ficektől, meg is fogadtam, hogy többé nem is olvasok egyet sem, de hát ki lehet ezt bírni???? Lehet, hogy mazo vagyok?:-))

Előzmény: Melkor. (11)
GuessLess Creative Commons License 2005.12.16 0 0 15

Hát, ebben persze reménykedhetünk. Akkor lehet, hogy Harry patrónusa valamiért nem talált el hozzá? Lehet, hogy azt támadták/ akadályozták?

 

Ma már kicsit halkult egyébként a fejemben a sikítás. Ehhez kellett egy kis munkaterápia, 2 éjszaka alvás és némi egyéb fanfic olvasás. Szóval lehet, hogy mégis kibírom valahogy januárig :)

 

G

Előzmény: Melkor. (14)
Melkor. Creative Commons License 2005.12.16 0 0 14
 Ezt én is értem, csak Piton nem olyan mágus, akit csak úgy elkapnak :)
Előzmény: +Majmunka+ (12)
GuessLess Creative Commons License 2005.12.15 0 0 13
Nekem is ez a gyanúm. :((((((
Előzmény: +Majmunka+ (12)
+Majmunka+ Creative Commons License 2005.12.15 0 0 12
Nem akarok vészmadár lenni, de Pitont legalább annyira akarja Voldemort és Lucius, mint Harryt vagy Dracot. (Voldemort azért, mert nem hagyhatja büntetlenül az árulót, Lucius meg - na mit gondosz, mit érezhet iránta, hogy most őt tekinti Draco az apjának?) Félig mindegy, mert úgyis utánuk benne, és benne lenne a kakiban, de szerintem már elkapták... :-((((((
Előzmény: Melkor. (9)
Melkor. Creative Commons License 2005.12.15 0 0 11

  A nagy botrányt kavart 90. rész röviden

        Spoiler!

 

  Hát az van, hogy a rész elején H. meg Draco szemtelenkednek agy kicsit a SVK-n (megjegyzem jogosan) erre Aran prof. elkobozza Draco amulettjét + kényszeríti őket, hogy ebédidőre az osztályban maradjanak büntető munkára majd behívja Albust, aki magával viszi a fiúkat az irodájába beszélketni a viselkedésükről+ meg is ebédelnek. Majd bűbájtanra menet megáll a 2 fiú Arannál Draco bemegy, hogy visszakérje az amulettjét. H hallgatózni kezd, és belűről Lucius M. hangját egy darabig hezitál, majd mire beront Draco elfogadja a zsupszkulcsot (kb. nem tudatosítja, hogy az). Ezután H. megtámadja Luciust és kb. meg is ölné, ha Aran prof. nem küld rá egy sóbálványátkot (kb. Aran azért teszi ezt mert egy idióta + nem kedveli H-t). Aztán Luci elintézi Arant, hogy mit csinál vele nem tudjuk. A kandallón át pedig magával viszi a magatehetetlen H-t is (hüp-hüp). és itt a vége. 

Előzmény: 1hozzászóló (7)
GuessLess Creative Commons License 2005.12.15 0 0 10

Hát, ha biztos tudni akarod...

 

Röviden "midössze" annyi történt, hogy valószínűleg az SVK tanár (Aran) segítségével Lucius besétált a kastélyba, és elrabolta Dracot (egy zsupszkulccsal) és Harryt kővé dermesztett állapotban, teljesen fegyvertelenül. És elég súlyos dolgokat helyezett mindkettőnek kilátásba, mint az várható volt.

 

 

Előzmény: 1hozzászóló (7)
Melkor. Creative Commons License 2005.12.15 0 0 9
 Amimeg Pitont illeti, szerintem csak elterelték a figyelmét(remélem).
Melkor. Creative Commons License 2005.12.15 0 0 8

 Megértem, hogy H. nak Perselus sokat jelent, meg minden , de én a helyében inkább Albust hívtam volna, egyrészt mert ő közelebb van mint a pince, más részt lehet hogy hamarabb is oda ér, Fawkes vagy mit tudom én hogy(hogy mi módon találja meg H.-t azt ne kérdezzétek én nem vagyok varázsló).

 + ha már a fiúk védelménél tartunk, ne mondja nekem senki, hogy Albus vagy Piton nem tudott volna bűbájokat arra, hogy 24 órán át figyelje őket. pl egy olyasmi karóra, mint a Weasley ék falió-ja, ami mondjuk jelez is ha baj van . Vagy zsupszkulcs elleni bűbájokat rájuk. Vagy bűbájt ami Luciust szemmel tartja attól kezdve, hogy belép a kastélyba(hova megy , kivel találkozik-az istenit, ha 4 kölyök tudott ilyesmit, akkor Albusék is tudhatnak). Vagy az eddig felsoroltakat együtt!

 Az egész világ sorsa ettől a fiútól függ, erre ők levédenek egy kis lakrészt, azon kívül meg az támadja meg aki csak akarja- L szerintem Aran kandallóján keresztül jött. Ezt a fiút éjjel-nappal őrizni kellene(tudom, hogy az nem egészséges rá nézve, de ha kiszúrkálják a szemeit az milliószor egészségtelenebb) állandóan 1-2 megbízható aurornak kellene kísérni(akik képesek ölni is ha kell hogy megmentsék, ne feledjük, hogy mindenre képes vadállatok vadásznak rá). A legkomolyabb bűbájok kéne hogy védjék, nem győzöm hangsúlyozni, hogy attól függ a világ sorsa, ő él-e, hal-e.

 Lehet , hogy kicsit belehevültem a témába, de idegesítt, hogy L csak úgy besétál és elrabol 2 diákot.

1hozzászóló Creative Commons License 2005.12.15 0 0 7

Na véletlenül az Invitóba írtam...

Szal most tökre felcsigáztatok, és én szeretem a spoilereket, egyáltalán

 nem zavarnak, de lécci én nem tudok angolul, ha valaki közületek ráér, kérem néhány mnodatban foglalja össze, hogy mi is van most tulképpen?

 

+Majmunka+ Creative Commons License 2005.12.15 0 0 6

Na, megjöttem. Egész nap füstölögtem, a guta kerülgetett.

Aran elpatkolt, szerintem. Még attól is tartok, hogy esetleg Draco pálcájától :-(

Az is nyilvánvalónak tűnik, hogy Aran engedte be Luciust.

És ugye nagyon valószínű, hogy Perselus sincs már szabadon, legalábbis ebből ítélve: "he is slow to respond. I wonder what that means."

Szegény tothem, csak az utolsó mondatot látta meg, mégis kiakadt. Mi lett volna, ha a szemes mondatot látja. Az nagyon durva.

A BIA cím mindenesetre tényleg biztató, de ha Perselusnak baja esik....., én nem tudom, mi lesz velem. És mi lesz Aspennel :-)

 

Előzmény: GuessLess (5)
GuessLess Creative Commons License 2005.12.15 0 0 5

Szerintem Arannak semmi esélye a túlélésre, ez egyértelmű. Ha Lucius nem tette el láb alól, akkor valaki más fogja, vagy legjobb esetben is Bazkiban.

 

Egyébként Luciust ő engedte be valahogy az iskolába? Nem arról volt szó, hogy nem teheti be a lábát engedély nélkül??!!

 

Látom DD is alaposan felhúzott... Nem csodálom. Szerintem is értelmetlen a Remus-féle szál, sokkal többre mentek volna, ha lecsukják azt a rohadt gazembert. Azt hiszem ebben a történetben sokkal jobban utálom Luciust, mint Voldemortot. Egy ******  ****** *** ******** szadista állat. Jaj, felállt a szőr a karomon már megint a mostani, Harry szemére való utalásnak már az emlékére is. ÁÁÁÁÁÁÁ

Előzmény: Melkor. (4)
Melkor. Creative Commons License 2005.12.15 0 0 4

 Ne legyen vérszomjas??!!! A sz@ros  belénél fogva kellett volna felakasztania L.-t anyukája kerítésére *habzik a szája*! Tökéletesen értem , mire gondolt Perselus , de ha a saját testvérem életveszéjben lenne egy olyan g@né miatt, mint L. le se sz@rnám , mit mondott Piton. Aran pedig bűnrészes , akárki akármit is mond! L az orra előtt  főbenjáró átkot szórt egy diákra, és ő a halálfalónak segített. Remélem a regény végére már az Azkabanban rohad! Aran egy gyáva patkány! McGalagony az utolsó lehelletéig küzdött volna, ha egy hf megtámadja a diákjait, A. viselkedése botrány! gyalázat!

 Arról nem is beszélve, amit Piton papol, hogy H. nak nem kell mindent megoldania egyedül stb. Egy túrót nem!! L. Albus, meg Piton orra előtt csak úgy besétál, aztán meg azt csinál, amit csak akar. Arról nem is beszélve, hogy L.-t már rég lecsukathatták volna, de neem, mert Albusnak fontosabb a hülye kis Lupinos játéka(aminek az eredménye elég kétes) Harry és Draco biztonságánál(viszont ha H.-t megölik elmehet nek a lupinos tervvel a jó büdös p****ba) . L-t már rég ki kellett volna iktatni biztos ami biztos alapon. Draco is meg mondta a maga módján Nott elfogása után, és tudjátok miért? Mert félt, tudta , hogy amíg L szabadon garázdálkodik életveszélyben van! Igaza is lett!!!   Nem csodálkoznék, ha ezt majd a fiúk Albus fejéhez vágják!  

 

 

Előzmény: GuessLess (3)
GuessLess Creative Commons License 2005.12.15 0 0 3

Szerintem Lucius nem húzta volna sokáig annak a fura varázslatnak a hatása alatt, ha az a ******  f****** k***** ***** Aran nem lép közbe a nyomorult Petrificusszal. Harry baromi erős, de még nincs elég gyakorlata és stratégiai érzéke, hogy máshonnan is várja a veszélyt, mint szemtől szembe. Ölni meg azért nem akart, mert ott csengett a fülében Severus intelme, hogy ne legyen vérszomjas.

 

g

 

 

Előzmény: Melkor. (1)
ejszem Creative Commons License 2005.12.15 0 0 2
vicces, hogy a fejezet végére odaírta, hogy Merry Christmas!
Melkor. Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1

 Hogy mi lessz , azt nem tudom, de már most rémképek tömkelege jár a fejemben , halott, ill. gyászoló főszereplőkről *hüp-hüp*

 én is észrevettem a BIA címből, hogy a fiúk túl élik, de akkor is! és különben is, nem értem , Lucius miért nem halt bele H támadásába. Szerintem ez nem logikus, H.-nak sokkal nagyobb ereje van, mint L-nek  - Piton azt mondta a fiúnak amikor még vak volt, hogy ha megtanulja kontrolálni a vadmágiáját , erősebb lessz mint Voldemort. Es bár elismerem , hogy még sok tanulni valója van, L-t le kellett volna győznie, ha mást nem, egy pálcás kábító átkot, vagy egy serpensortia-t(na erre mit lépett volna L, he???) bedobhatott volna.

  Szörnyen ideges vagyok, ennek ellenére gyanítom, hogy H. ebből is kivágja magát.

 Huh, egyenlőre ennyi, majd még jövök!

GuessLess Creative Commons License 2005.12.15 0 0 0

(Remélem, Majmunka megbocsátja, hogy a neki magánba írt levemből kimásolom az idevágó részeket)

 

 

Sokk. Én éjjel tényleg teljesen ki voltam készülve, és még reggel is tompa volt az agyam ettől a fejezetvégtől meg attól, hogy 2006-ig kell várni, hogy tudjuk, mi lesz. És még ha az csak 2-3 hét is, valahogy 1 nap is sok lenne ebben a kétségbeejtő helyzetben. Legszívesebben sikítani tudnék.... Hogy igen, örülök neki, hogy Harry megtanulta (és valamennyire bírta is), hogy nem kell fejjel a falnak rohanni, de vagy még tovább kellett volna várnia, vagy hamarabb betörnie azt a rohadt ajtót. 100%-ig át lehetett érezni a dilemmáját, brutál jól volt megírva ez a rész is, szerintem. Ugyanúgy merültek fel bennem is a kérdések, hogy ez most Lucius vagy Remus vagy mégis Lucius?

 

Annyira sajnálom, hogy Dracoból meg hiányoznak Harry életmentő ösztönei, hogy bármi van is, nem lett volna szabad megfogni azt a rohadt pálcát . Szerintem ő csak dacból nem fogta meg addig, nem sejtette, hogy gáz lehet a pálcával. ÉS MINDEKÖZBEN HOL A BÁNATOS FRANCBAN VOLT SEVERUS????!!!!!! Az a gyakornoki interjú is nagyon gyanús, hogy pont aznap volt, és Aran tudott róla, vagyis simán lehet, hogy megint valami Lucius által manipulált Mardekáros miatt van most még ő is veszélyben. Na, szép lesz ez a 91-es fejezet, ha mind a hárman, három különböző helyszínen kell szembenézzenek a gonosszal.

 

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Ez a véleményem.

 

 

Ami az egyetlen vigaszt jelenti, hogy Aspen imádja mindhárom szereplőt, nem hinném, hogy bármelyiket is kinyírná. Az is megnyugtat valamelyest, hogy a folytatásnak BrotherS in Arms a címe, többes számban, szóval a fiúkkal nem lesz nagy gond. Bár a 91-estől rettegek, mert ez a nő szerintem elhiteti majd velünk (a címét láttátok?) hogy Draco mégis visszatáncol, és a drága jó papája mellé áll.... És akkor meg fog szakadni a szívem.
Severus a szíve csücske, csak abban bízhatok, hogy vele végképp nem teheti, hogy megöli. Harrynek és Draconak is égetően nagy szüksége van rá, rólunk nem is beszélve.

 

 

G

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!