Keresés

Részletes keresés

11_11 Creative Commons License 2023.05.27 -1 0 5073

Minden embernek más adatik.

Lukács evangéliuma 13. fejezet: 1-35 végig (1-6, 8-14, 17, 19, 21-23, verse)

(Kiemelt témakörök ! )

A bűnbánat szükségessége. 

A terméketlen fügefa.

A nyomorék asszony meggyógyítása.

>>> 

A mustármag.

A kovász.

Az üdvözülők száma.

Heródes terve.

Előzmény: suta3 (5071)
polária Creative Commons License 2023.05.27 -1 0 5072

A kozmoszban minden forog száguld robban átbucskázik ellentétébe is......

a vallások meg mintha be lennének betonozva sokezerévas elaggott szabályokhoz MEREVEN ragaszkodnak.Köszönet Jézusnak hogy a JÓZAN rugalmas ész követelményét felvázolta elénk !

Alleluja !Dicsőség Istennek !

Előzmény: suta3 (5071)
suta3 Creative Commons License 2023.05.27 0 0 5071

"Felelvén pedig a zsinagógafő, haragudva, hogy szombatnapon gyógyított Jézus, monda a sokaságnak: Hat nap van, a melyen munkálkodni kell; azokon jőjjetek azért és gyógyíttassátok magatokat, és ne szombatnapon.

Felele azért néki az Úr (Jézus), és monda: Képmutató, szombatnapon nem oldja-é el mindenitek az ő ökrét vagy szamarát a jászoltól, és nem viszi-é itatni? Hát ezt, az Ábrahám leányát, kit a Sátán megkötözött ímé tizennyolcz esztendeje, nem kellett-é feloldani e kötélből szombatnapon?

És mikor ezeket mondta, megszégyenülének mindnyájan, kik magokat néki ellenébe veték..."

(Lukács evangéliuma 13. fejezet 14-17. versek)

Előzmény: 11_11 (5070)
11_11 Creative Commons License 2023.05.27 -1 0 5070

Lukács evangéliuma 13. fejezet: 1-35 v,  (1-6, 8-14, 17, 19, 21-23, verse)

A bűnbánat szükségessége. 1 Épp jött néhány ember, s azokról a galileaiakról hozott hírt, akiknek vérét Pilátus áldozatuk vérével vegyítette. 2 Erre ezt mondta: „Azt hiszitek, hogy ezek a galileaiak bűnösebbek voltak, mint a többi galileai, azért, hogy így jártak? 3 Mondom nektek: nem! De ha nem tartotok bűnbánatot, éppúgy elvesztek ti is mind. 4 Vagy az a tizennyolc ember, akire rádőlt Siloámban a torony, és agyonzúzta őket, azt hiszitek, hogy bűnösebbek voltak, mint Jeruzsálem lakói közül bárki? 5 Mondom nektek: nem! De ha nem tartotok bűnbánatot, éppúgy elvesztek ti is mindnyájan.”

A terméketlen fügefa. 6 Aztán egy példabeszédet mondott. „Egy embernek a szőlejében volt egy fügefa. Kiment, gyümölcsöt keresett rajta, de nem talált.

8 De az így válaszolt: Uram, hagyd még egy évig! Körülásom és megtrágyázom, 9 hátha terem jövőre? Ha mégsem, akkor majd kivágod.”

A nyomorék asszony meggyógyítása. 10 Szombaton az egyik zsinagógában tanított. 11 Volt ott egy asszony, akit már tizennyolc éve gyötört a betegség lelke; teljesen meg volt görbedve, úgyhogy nem is tudott fölegyenesedni. 12 Amikor Jézus meglátta, odahívta és így szólt hozzá: „Asszony, megszabadultál betegségedtől.” 13 Közben rátette a kezét. Az rögtön fölegyenesedett, és dicsőítette az Istent. 14 Erre a zsinagóga elöljárója felháborodásában, hogy Jézus szombaton gyógyított, a néphez fordult: „Hat nap van, amikor dolgozni kell. Ezeken gyertek gyógyulást keresni, ne szombaton!”

17 E szavakra ellenfelei mind elszégyellték magukat, a nép meg ujjongott, hogy ilyen nagy tettet vitt véghez. >>>>>>

11_11 Creative Commons License 2023.05.21 -1 0 5069

Teremtés könyve 25. fejezet: 1-34, v (1-15, 16-17, 20-22, 24-25, versek)

Ketura utódai. 1 Ábrahám vett egy másik feleséget, név szerint Keturát. 2 Ez szülte neki Zimránt, Joksánt, Medánt, Midiánt, Isbakot és Suachot. 3 Joksán nemzette Sebát és Dedánt. Dedán fiai voltak: az asuriták, a letusiták és a leummiták. 4 Midián fiai voltak: Efa, Efer, Hanok, Abida és Eldaa. Mindezek Ketura fiai voltak. 5 Ábrahám egész vagyonát Izsáknak adta. 6 Ábrahám mellékfeleségének fiait Ábrahám ajándékokkal látta el, és még életében elküldte őket fiától, Izsáktól, kelet felé, a keleti vidékre.

Ábrahám halála. 7 Ábrahám életkora 175 esztendőt tett ki. 8Ábrahám áldással teli korban, megöregedve és az életet megelégelve halt meg, és megtért nemzetségéhez. 9  Fiai, Izsák és Izmael a machpelai barlangban temették el, a hettita Efron, Cochár fia telkén, Mamrétól keletre, 10 azon a telken, amelyet Ábrahám a hettitáktól megvásárolt. Ott temették el Ábrahámot és feleségét. 11 Ábrahám halála után Isten megáldotta a fiát, Izsákot. Izsák a Lachai-Roi forrásnál lakott.

Izmael utódai. 12 Ezek az utódai Izmaelnek, Ábrahám fiának, akit az egyiptomi Hágár, Sára szolgálója szült Ábrahámnak. 13 Ezek Izmael fiainak nevei nevük és nemzetségük rendje szerint: Izmael elsőszülötte Nebajot, azután Kedár, Adbeel és Mibszám, 14  Misma, Duma és Massza, 15Hadad, Tema, Jetur, Nafis és Kedma. 15 Hadad, Tema, Jetur, Nafis és Kedma.

>>>>>>

11_11 Creative Commons License 2023.05.20 -1 0 5068

Sirák fia könyve  49. fejezet: 1- 16, v (1, 4-10, 13-14, 16, versek)

Jozija.

1 Jozía  emléke olyan, mint az illatos tömjén, illatszerkészítő fűszerezett műve. Mint ínyünknek a méz, édes az emléke vagy mint a nótaszó borozgatás közben.

Az utolsó királyok és az utolsó próféták 4 Dávidon, Hiszkiján és Joziján kívül mindnyájan csak a bűnt szaporították, s a Magasságbeli törvényét elhagyták. Ezért el is tűntek Júda királyai, 5 és a hatalmukat másoknak adták át, a dicsőségüket idegen nemzetnek. 6 A szent, kiválasztott várost lángba borította az ellenség, úgyhogy az utcái elnéptelenedtek, 7 amint Jeremiás előre megmondta. Mert gonoszul bántak vele is, akit anyja méhétől prófétájává tett, hogy irtson, tépjen és pusztítson, meg hogy építsen és újratelepítsen. 8 Ezekiel pompás látomást nézhetett, amit Isten mutatott neki a kerubok szekerén. 9 Felhőszakadással verte meg elleneit, hogy az igaz úton járókon segítsen. 10 Aztán itt van a tizenkét próféta, akiknek csontjai bár kisarjadnának sírjukból! Mert vigasztalást nyújtottak Jákobnak, hitben és reményben megszabadították.

Nehemiás 13 Nehemiás – legyen áldott az emléke! – építette föl a lerombolt falakat, ő rakatott újra kapukat s zárakat, és újjáépítette házainkat.

Visszapillantás 14 A föld szülöttei közt nincs párja Hénochnak, ezért el is ragadtatott a földről.

16 Becsben állt Szem és Szet az emberek előtt, de a teremtésben minden élőt felülmúl Ádám.

11_11 Creative Commons License 2023.05.19 -1 0 5067

Kedves ólvasóim.

5059.  Isten  létezését   akik nem ismerik el , csak  akkor van Isten,  számukra  ha vádolják  és felelősségre  vonják,   az ő népét is.

1.Kérdezem , a Teremtő Isten tagadóit? 2. Miért kérnek  bizonyítékot arra, ami szerintük nem létezik?

Sok embernek létezik  a Teremtő  Isten , Jézus  nekem is,

Én úgy  gondolom  mindenkinek a saját döntése, hogy miben hisz.

„Ha pedig keserű irigység és viszálykodás van a szívetekben, ne vétkezzetek az igazság ellen azzal, hogy bölcsességetekkel kérkedtek.” – Jakab 3:14.

„Intelek titeket: a Szellem szerint éljetek, és a test kívánságát ne teljesítsétek. Mert a test kívánsága a Szellem ellen tör, a Szellemé pedig a test ellen, ezek viaskodnak egymással, hogy ne azt tegyétek, amit szeretnétek.” – Galaták 5:16-17.

„Ne legyünk becsvágyók, egymást ingerlők, egymásra irigykedők.” – Galaták 5:26.

ÁMEN.

11_11 Creative Commons License 2023.05.19 -1 0 5066

Jeremiás 3: fejezet: 1_25 v  ( 3-6, 8, 10-11, 13, 16-19, 21-23,versek)

A megtérésről. 3 Ezért tartottam vissza a korai esőt, és nem jött meg a kései eső sem. Ám továbbra is úgy tartod homlokod, mint a céda asszony, s nem akarsz pirulni. 4 Nemde még most is így kiáltasz hozzám: „Én atyám, ifjúkorom bizalmas barátja, 5 hát mindörökre haragszol, haragodnak már sose lesz vége?” Így beszélsz, s mégis tovább vétkezel; bizony, már ennyire megátalkodtál.

Megtérésre szóló felhívás az északi országhoz. 6 Jozija király uralkodása idején így szólt hozzám az Úr: Láttad, mit tett a hűtlen Izrael? Elment minden magas hegyre és minden lombos fa alá, és ott paráználkodott.  

8 S azt is látta, hogy elűztem magamtól a hűtlen Izraelt, mert házasságtörést követett el és válólevelet is adtam neki. De hitszegő nővére, Júda mégsem félt, hanem elment, és ő is paráználkodott.

10 De ami mindennél rosszabb: hitszegő nővére, Júda sem tért vissza hozzám őszinte szívvel, csak képmutató módon – mondja az Úr. 11 Majd azt mondta nekem az Úr: A hitszegő Júdához képest még igaz lelkűnek látszik a hűtlen Izrael.

13 Csak ismerd el gonoszságodat, azt, hogy hűtlenül elpártoltál az Úrtól, a te Istenedtől, hogy idegenek után futkostál és nem hallgattál a szavamra – mondja az Úr.

Sion sorsa a messiási korban. 16 Aztán, ha majd megsokasodtok és elszaporodtok az országban – az Úr mondja ezt –, akkor senki se kérdi többé: „Hol van az Úr szövetségének ládája?” Senkinek nem jut többé az eszébe, nem is gondolnak rá, nem fogják sajnálni, és nem készítik el újra. 17 Ha majd eljön az az idő, Jeruzsálemet így fogják nevezni: „Az Úr királyi széke.” Odagyűlnek mind a nemzetek az Úr nevében, és nem követik többé elvetemült szívük gonoszságát. 18 Azokban a napokban Júda háza Izrael házához csatlakozik. És együtt jönnek meg észak földjéről abba az országba, amelyet atyáitoknak adtam örökségül.

A megtérésre való buzdítás folytatása. 19 Mégis azt gondoltam: Megteszlek fiamnak és gyönyörű földet adok neked, olyan örökséget, amely a nemzetek gyöngye lesz. Mert azt gondoltam, így szólítasz majd: „Atyám!”, és nem fogsz elfordulni tőlem.    >>>>

11_11 Creative Commons License 2023.05.17 -1 0 5065

Malakiás könyve   3. fejezet :1-24, v (1, 3, 5-10, 12-14, 16, 20, 23, verse )

1 Nézzétek, elküldöm hírnökömet, hogy elkészítse előttem az utat. Hamarosan belép szentélyébe az Úr, akit kerestek, és a szövetség angyala, aki után vágyakoztok. Lám, már jön is! – mondja a Seregek Ura.

Mal: 3: 1. Isten  hírnőkét, követér, aki a Messiás közeledtét  jelzi, már

Iz.40: 3, azonosítja Illésel. Vó : Mal :3 :23,: Mt :11:10, Keresztelő Jánosra alkalmazza ezt a jövendőlést. A szövetség angyala maga az Isten. Kiv: 3 :2 , 23:20,

11_11 Creative Commons License 2023.05.17 -1 0 5064

Malakiás könyve   2. fejezet :1-17, v  (1-6, 8-9, 11, 13, 16, versek)

1 Most ezt az intelmet intézem hozzátok, papok! 2 Ha nem hallgatjátok meg, és nem szívlelitek meg, s nem dicsőítitek meg nevemet – mondja a Seregek Ura –, akkor átkot küldök rátok, és átokká változtatom áldásaitokat. Sőt már átokká is változtattam, mert senki sincs köztetek, aki ezeket szívére venné. 3 Nos, eltöröm karotokat, arcotokba szórom a szemetet, ünnepeitek szemétjét, és benneteket is kiszórlak vele együtt. 4 Akkor megtudjátok, hogy én küldtem nektek ezt az üzenetet, hogy megszűnjék Lévivel kötött szövetségem – mondja a Seregek Ura. 5 Szövetségben voltam vele: ez élet volt és béke – de így adtam neki; félelem és rettegés – félt engem, és tisztelte a nevemet. 6 Igaz tanítás volt a szájában, ajkán nem volt semmi hamisság. Velem járt, békében és egyenes lélekkel, és sokakat eltérített a gonoszságtól.

A vegyes házasságok és válások. 8 Ti azonban letértetek az útról, sőt sokakat félrevezettetek a tanítással. Ti bontottátok fel Lévi szövetségét – mondja a Seregek Ura. 9 Én ezért megvetetté és alávalóvá tettelek benneteket az egész nép előtt, mert nem jártatok útjaimon, hanem a tanításban tekintettel voltatok az emberek személyére.

A vegyes házasságok és válások. 11 Áruló módon viselkedett Júda: szégyenletes dolgot vittek végbe [Izraelben és] Jeruzsálemben. Júda ugyanis megszentségtelenítette az Úr kedves szentélyét: idegen isten leányát vette feleségül.

Mal: 2 :11,  A nép  bűnei a Templomot  is tisztátalanná teszik judeai férfiak pogány nők vesznek feleségül

11_11 Creative Commons License 2023.05.17 -1 0 5063

Malakiás könyve 1. fejezet: 1-14, v (1-3,  5, 7-9, 11, 13, verse)

1 Jövendölés. Az Úr szózata, amelyet Malakiás által intézett Izraelhez.

Az Úr szeretete Izrael iránt. 2 Szerettelek benneteket! – mondja az Úr. Ti mégis így beszéltek: Mivel mutattad meg, hogy szeretsz bennünket? – Ugye, Ézsau, a testvére voltál Jákobnak? – mondja az Úr. Mégis Jákobot szerettem, 3 Ézsaut pedig gyűlöltem: városait pusztasággá tettem, örökségét sivár legelővé. 5 Meglátjátok ezt saját szemetekkel, és így szóltok: Nagy az Úr Izrael határain túl is!

Vád a papok ellen. 7 Azáltal, hogy tisztátalan kenyeret hoztok oltáromra. Azt kérdezitek: Mivel szentségtelenítettük meg? – Azzal, hogy azt gondoljátok: Az Úr asztalát semmibe kell venni. 8 Vagy nem rossz-e az, hogy vak állatot hoztok áldozatul? S ha sántát és beteget hoztok, nem rossz-e az? Ha elvinnéd a helytartódnak, vajon tetszene-e neki, és örömmel fogadna-e téged? – mondja a Seregek Ura. 9 Most tehát könyörögjetek az Istenhez, hogy irgalmazzon nekünk [bizony, a ti kezetek műveli ezt]! Vajon örömmel fogad-e titeket? – kérdezi a Seregek Ura.

11 De napkeltétől napnyugtáig nagy az én nevem a népek között. Jó illatú áldozatot mutatnak be mindenütt, tiszta ételáldozatot a nevemnek. Mert nagy az én nevem a népek között – mondja a Seregek Ura.

Mal: 1 : 11.A próféta  arról a tiszta áldozatról beszél , melyet a  messiási korban fognak bemutatni.

11_11 Creative Commons License 2023.05.15 -1 0 5062

2011.6.22 . 3, sarló jelkép azt jelenti , az aratás elkezdődött.

Jézus követése. Lukács: 9: 57-62 v

57 Amint mentek az úton, valaki megszólította: „Követlek, bárhová mész is.” 58 Jézus azonban ezt mondta: „A rókáknak van vackuk, az ég madarainak fészkük, de az Emberfiának nincs hová fejét lehajtania.” 59 Egy másikat felszólított: „Kövess engem!” Az így válaszolt: „Uram, engedd meg, hogy előbb elmenjek és eltemessem apámat.” 60 „Hagyd a holtakra, hadd temessék halottaikat – mondta neki –, te meg menj, és hirdesd az Isten országát.” 61 Egy harmadik ezt mondta neki: „Uram, követlek, de engedd meg, hogy előbb elbúcsúzzam a családomtól.” 62 Jézus így válaszolt: „Aki az eke szarvára teszi kezét és hátrafelé néz, nem alkalmas az Isten országára.”

Ez annak számbavétele, hogy mindenkinek egyéni kihívást jelent Krisztus követése. Példa arra, hogy Jézus megszólítása az ember elevenébe talál,  függetlenül attól, hogy milyen helyzetben él,

Lehet, hogy ma valakinek a saját akaratáról, az önmegvalósítás iránti igényéről, a függetlenségéről kellene lemondania. Vagy éppen cinkosságáról, esetleg jól jövedelmező hallgatásáról, netán önelégültségéről.

Nyitva marad a kérdés, hogy képesek vagyunk e ekkora áldozatra Isten országáért?

Lehet, hogy nem. Lehet, hogy már csak a vágyunk marad, az álmunk, hogy kövessük Jézust.

Ámde a vágyad ! Az mindig  a Teremtőnél  maradt.

suta3 Creative Commons License 2023.05.15 0 0 5061

Ezt nem jól látod, én itt nem főnök vagyok. De a rend igen fontos, mert ha rend nem lenne sehol, akkor a káosz, a zűrzavar uralkodna. Ez pedig azt okozná, hogy az élet hamar elillanna mindenhonnan.

A rend és a szabályok az életért vannak. (Sajnos vannak pusztítást segítő emberi szabályok is, de azok nem Istentől vannak.) Az élet pedig azért fontos, mert csak a létezés adhat lehetőséget bármire is. A pusztulásban, a végső halálban és a megsemmisülésben semmire sincs lehetőség. Nincs bennük fa, fű, virág, társ, ölelés, szeretet és nincs bennük semmi, ami valaha is kedves, vagy fontos volt számodra.

Előzmény: 11_11 (5060)
11_11 Creative Commons License 2023.05.14 -1 0 5060

Érthető  volt   a mondani valód,  nem tudtam hogy te vagy   itt  a főnök.

Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal . ( Mt. 7:12 )

Igazad van   más a földi,   más a mennyei,  érthető  elgondolkodtató .  Hiszen minden a Teremtő műve,  lent és fent is. Még szerencse  hogy Isten nem részre hajló, ide irányított , szereti  az időseket is,

Ha Isten  velem  ki ellenem Róma: 8:31 v 

ÁMEN.

Előzmény: suta3 (5058)
11_11 Creative Commons License 2023.05.14 -1 0 5059

Igazad van .

Majd a Teremtő válaszol az emberek kérdésére,  már akinek.

Nagyon ritkán hozok ide,olyan témát ami  szintén a  Bibliával  kapcsolatos, Nem a Teremtő a gonosz, hanem a bukott  angyalok. Mindent Istenre a Teremtőre fognak egyesek.  Miért kérdezem ??

Ebben  Biblia  idézetek is igazolják. (1 Móz 6:4)  (4 Móz 13:33—34)  (Mt 24:37—39)  

Isten  létezését   nem ismerik el , csak  akkor van Isten,  számukra  ha vádolják

és felelősségre  vonják,  de az ő népét is. Én értem, csak te nem, én csak egy Úrnak szolgálok nem  kettőnek.

Jó éjt. Szia.

Előzmény: suta3 (5058)
suta3 Creative Commons License 2023.05.14 0 1 5058

Szia 11_11! Ha jól tudom, akkor ez a topik csak a Bibliában foglaltakról szól. Kérlek, ne hozz ide olyan témákat, amit a topikleírás innen elhagyni kér. Javaslom, hogy a nem ide való témákat olyan topikokban hozd fel, ahol nem ütközik a topikleírással. Van sok ilyen, csak választanod kell.

Előzmény: 11_11 (5057)
11_11 Creative Commons License 2023.05.14 -1 0 5057

Biblia   Énokról is írnak.

Teremtő tökéletesen  alkotta meg  az embert,

sátánok  magjai akik most is félrevezetik az emberisséget!

Ezt mind olvassátok el, de végig, döntsétek el,  kinek van igaza.

A bukott angyalok földre szállása - Új Exodus

ujexodus.hu

http://www.ujexodus.hu › tanulmany › a_bukott_angy...

Jó olvasást, mindenkinek.

11_11 Creative Commons License 2023.05.14 -1 0 5056

Elsőszülöttségi jog

Az örökösödésben az elsőszülöttet illető elsőbbség. Közjogilag monárkikus államokban a trónörökösödés az E.-on alapszik és pedig ugy, hogy nemcsak az elsőszülött, hanem annak ága is, a többiek fölött elsőbbséggel bir. A magánjogban leginkább a hitbizománynál bir fontossággal, amennyiben némely hitbizománynál az elsőszülöttségi örökösödés irányadó. Ebben az esetben az elsőszülött fia és annak elsőszülött utódai a többi rokonokat az örökségből folyvást kizárják. Tehát a sorozat elve successio linealis irányadó, mely szerint Ťlinea primogeniti excludit lineam secundogeniti, haec lineam tertiogenitiť stb., vagyis az ifjabb ág csak az idősebb ág teljes kihaltával örököl.

Biblia.

Jiftach= Jefte lánya  elsőszülött volt, Istennek szentelt  szolgálatában.

Elsőszülöttségi jog      Az elsőszülött fiút  (és elsőszülött lányt is) illető örökség joga. Tág értelemben az elsőszülöttségi jog minden olyan jogot vagy örökséget magában foglal, amit megkap valaki akkor, amikor beleszületik egy családba vagy kultúrába.

Add el nékem ma a te elsőszülöttségi jogodat, 1 Móz. 25:29–34 (1 Móz. 27:36). Az elsőszülött az ő elsőszülöttségi joga szerint ült le, 1 Móz. 43:33. Efraimot Manassé elé helyezte, 1 Móz. 48:14–20 (Jer. 31:9). Az elsőszülöttségi jog Józsefé volt, 1 Krón. 5:2. Ézsau eladta elsőszülöttségi jogát, Zsid. 12:16. Törvényes örökösök vagytok, T&Sz 86:9. Sionnak leszármazási ág folytán joga van a papságra, T&Sz 113:8 (Ábr. 2:9–11).

Én is elsőszülött  lány  vagyok , talán nem a véletlen, lányok is a te képmásodat örökölték , Teremtőm nem részre hajló, de nem ám.

Köszönöm neked .

11_11 Creative Commons License 2023.05.12 -1 0 5055

su 3.  Egyet értek  veled,  én is azt teszem szívből  egyedül .    5038

2022.6. 4-> 5. > 6 ,napok   óra de 11- és du óra 21,=24  !!!

Máté evangéliuma 6. fejezet: ( 1-14, 16-23 ,32, versek )

Azért írtam az  igazi  böjtről,  5039  és az  úr vacsora témáról. 5040

Ez nálam minden egyedül ,és a szent szellem  jelenléte tudja.

A  Teremtő  világossága bennünk van,  Őt nem tudjuk becsapni. 

Előzmény: suta3 (5038)
suta3 Creative Commons License 2023.05.12 0 0 5054

Igaz, hogy Pál ezen szavai először nem neked íródtak. De nem véletlenül idéztem csak azt az egy verset. Ha akarod, megérted, ha nem akarod, majd átsiklasz e felett is, mint a többi neked címzett hozzászólásomon.

Előzmény: 11_11 (5053)
11_11 Creative Commons License 2023.05.12 -1 0 5053

Szia. 3.

Köszönöm,  ne félj , ismered ezt ? Sok mindent láttam, és meg

tapasztaltam . A testi ,lelki , szellemi, vezető a Teremtőm !

2007.4.1. Timóteusnak írt I. levél  4. fejezet: 1-16,v (1-5, 7, 9, 11, 14, versek)

A keresztény élet szabályai. 1 A Lélek világosan állítja, hogy a végső időkben némelyek elpártolnak a hittől, megtévesztő szellemekre és ördögi tanításra hallgatnak. 2 Ezek képmutató hazudozók, akiknek meg van a lelkiismeretük bélyegezve. 3 Tiltják a házasságkötést és bizonyos ételek fogyasztását, jóllehet ezeket azért teremtette az Isten, hogy a hívő és igazságot ismerő ember hálaadással fogyassza. 4 Hiszen Istennek minden teremtménye jó, és semmi sem megvetendő, amit hálaadással veszünk magunkhoz, 5 mert az Isten tanítása és az imádság megszenteli.

7  Utasítsd el a képtelen, ostoba meséket, inkább gyakorold magad az isten félelemben. 9  Ez igaz beszéd, teljesen rá lehet hagyatkozni.

11 Ezt tanítsd és hirdesd. 14 Ne hanyagold el magadban a kegyelmet, amelyet a prófétai szó alapján a presbitérium kézföltételével nyertél.>>>

Előzmény: suta3 (5052)
suta3 Creative Commons License 2023.05.12 0 0 5052

Szia 11_11! Kérlek, légy óvatos a lelki vezetőiddel, mert "A Lélek pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől, hitető lelkekre és gonosz lelkek tanításaira figyelmezvén." (Pál Timótheushoz írt első levele 4. fejezet 1. vers) Javaslom, hogy ne higgy el mindent, és csak Istennel vedd fel a kapcsolatot. Nem az a baj, ha nem kapunk választ az imákra, hanem az, hogy nem azzal beszélünk (már ha van ilyen törekvésünk), akivel kellene.

Előzmény: 11_11 (5050)
11_11 Creative Commons License 2023.05.12 -1 0 5051

Bocs egy kis hiba történt.

Le vagytok maradva , Isten létezésének bizonyítékai ? a fejlődésben.

Lipó most gyóntató székben ül,  Jefte a biró figyeli, igazat mond –e.

Előzmény: 11_11 (5050)
11_11 Creative Commons License 2023.05.12 -1 0 5050

Le vagytok maradva , Isten létezésének bizonyítékai ? a fejlődésben.

Lipó most gyotató székben van, Jefte a biró figyeli, igazat mond –e.

2009. 8, 1.  5 Mózes k: 16 fejezet .  (1-2, 3, 4-5,  6-7, 8, 9, 10, 11, 12, 14,  16-17, 18, 20-22 versek)

A bírák. 18 Minden városban, amelyet az Úr, a te Istened ad majd minden törzsednek, jelölj ki bírákat és elöljárókat, hogy igazságos ítéletet hozzanak a népnek.

A 8. számú Bírót kaptam. A szellem világban él  most is bíró , már

feltámadt  és a hit példaképe .

Szolgálatban vannak, Jiftach=Jefte

Jiftach   továbra is bíró . = Jefte. ( 2009 8. 5 --2021)

Bírák könyve 11. fejezet: (1-29, 33, verse)

Jó bíróm van,  Teremtő képmásának fizetni sem kell  !

Igazságosan ítélkezik !

Nehémiás 11: csapata is szolgálatban vannak, dolgoznak, nekik is van drón, csak láthatatlan.

Üdv. a Nénike 11_11 .is figyel, én is súgva mondom:

11_11 Creative Commons License 2023.05.12 -1 0 5049

2022.7. 4. Máté evangéliuma 24. fejezet: 1-51 v ( 1-18, 20, 22.versek)

A templom. 1 Jézus kijött a templomból és elindult. Tanítványai odafordultak hozzá, és mutogatták neki a templom köveit. 2 Erre megjegyezte: „Látjátok ezeket? Bizony mondom nektek, nem marad itt kő kövön, amit le ne rombolnának.”

8 De ez még csak a kezdete a gyötrelmeknek. 9 Szorongattatásban lesz részetek, megölnek benneteket, s a nevemért minden nemzet gyűlölni fog titeket. 10 Sokan eltántorodnak hitüktől, elárulják és gyűlölik majd egymást.

Jeruzsálem pusztulásának előképei. 14 Az országnak ezt az evangéliumát hirdetni fogják az egész világon, bizonyságul minden népnek, és akkor jön el a vég.

Jeruzsálem pusztulása. 15 Amikor majd látjátok a szent helyen az iszonyatos pusztulást, amelyet Dániel próféta megjövendölt – aki olvassa, értse meg! –, 16 akkor, aki Júdeában van, meneküljön a hegyekbe 

2015.10.14.   Dániel könyve  10. fejezet: (1-10, 13-16,18, 20 v)

13 A perzsák országának (angyal) fejedelme huszonegy napon át ellenállt nekem. De Mihály, az egyik legfőbb fejedelem, segítségemre jött. Ott is hagytam, hogy küzdjön meg a perzsák királyával, 14 magam pedig eljöttem, hogy tudtodra adjam: mi fog történni népeddel a végső napokban, mert a látomás azokról a napokról szól.”

18 Erre ismét megérintett az, aki embernek látszott és megerősített.

20 Nézd, most tudtodra adom, mi van megírva az igazság könyvében.

Van örök élet, megmutatott egy személyt aki tovább él, de ez másoknak is szól , én ezt tudtam,  és láttam is!….

suta3 Creative Commons License 2023.05.12 0 0 5048

"Mikor pedig az olajfák hegyén ül vala, hozzá menének a tanítványok magukban mondván: Mondd meg nékünk, mikor lesznek meg ezek? és micsoda jele lesz a te eljövetelednek, és a világ végének? És Jézus felelvén, monda nékik: Meglássátok, hogy valaki el ne hitessen titeket, Mert sokan jőnek majd az én nevemben, a kik ezt mondják: Én vagyok a Krisztus (vagy a megbízottja*); és sokakat elhitetnek. Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniök. De még ez nem itt a vég. Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lésznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé...

...És sok hamis próféta támad, a kik sokakat elhitetnek. És mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül...

...És ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, egyetlen ember sem menekülhetne meg; de a választottakért megrövidíttetnek majd azok a napok. Ha valaki ezt mondja akkor néktek: Ímé, itt a Krisztus, vagy amott; ne higyjétek. Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is."

(Máté evangéliuma 24. fejezet 3-7., 11-12. és 22-24. versek)

*csillagozott rész tőlem

11_11 Creative Commons License 2023.05.12 -1 0 5047

A sátán  madarai !   Emberek  és az  állatok.

Sokat lehet tanulni a  Teremtő szava  a Biblia.

E legutóbbi megjegyzés a madár szimbolikájának alapvető eleme az újkorig,
s különösen a középkor tartja az egyik leg- fontosabb ismérvének
A dög~ tisztátalan madár (3 Móz :11,18), és dögevő mivolta a Bibliában is megerősítést nyert. A biblia  Emberfia eljövetelét meg- előző végső, kegyetlen idők jövendölésénél olvasható: „Ahol a hulla van, oda gyűlnek a keselyűk”
Az állmessiások. 25 Lám, előre megmondtam nektek. 26 Ha tehát azt mondják nektek, hogy kinn van a pusztában, ne menjetek ki; hogy a házban rejtőzködik, ne higgyétek el! 27 Amint a villám napkeleten támad és napnyugatig látszik, olyan lesz az Emberfiának eljövetele is. 28 Ahol a hulla van, oda gyűlnek a keselyűk. (Mt 24,28 v )

Az Emberfiának eljövetele. 34 Mondom nektek, azon az éjszakán ketten lesznek egy ágyban. Az egyiket fölveszik, a másikat otthagyják. 37 „Hol, Uram?” – kérdezték. „Ahol a hulla van – felelte – odagyűlnek a saskeselyűk.” (Lk 17,37.)

Korábbi leírásokat összefoglalva azt mondja, hogy párosodás nélkül termékenyül meg. A sashoz hasonlóan még a tengeren túlról is megérzi a dögszagot, és mivel nagy magasságban repül, onnan mindent észlel. A magasból egy döglött állat láttán lecsap, hogy megegye, s így könnyű zsákmánnyá válik maga is, mert elfogják és megölik.

A Megváltó is az égi magasságból leereszkedve nézett le halandóságunk tetemére. Értünk vált emberré és halt meg itt az, aki halhatatlan.

Szimbólummá teszi
 . Ugyanakkor a szimbolika változtathatóságára maga Hugo mutat rá, amikor azt is elmondja a ~ közismert cselekedetére asszociálva, hogy azért követi a seregeket, hogy dögökkel lakjon jól, s ehhez hasonlóan tesz a bűnös lélek is, amikor az elvetemült emberek ördögi seregéhez csatlakozik, hogy rossz szokásait kielégítse. A ~ döggel táplálkozik, ahogy a bűnös is a halált előidéző testi vágyakban leli örömét. Pierre de Beauvais példaként a szegényeket kifosztó gazdagokat hozva fel, nem a bűnös lélekkel, hanem magával az ördöggel azonosítja a madarat.   Ahogy a  kiszagolja a dögszagot, úgy érzi meg az ördög is, mely lelket tudja hatalmába keríteni.

Köszönöm mindenkinek  ezt a csodás könyvet!  Áldott legyen a mi urunk ÁMEN.

11_11 Creative Commons License 2023.05.12 -1 0 5046

Van feltámadás, más kép nem kapnám ,az előképet ,  biblia szöveget

és  a feltámadottak neveit, akik már itt vannak.

2023-4. 30.  Náhum  nevét mutatta  és egy 4. számot  tudom mit jelent.

2023. május 5. óra de 11.  1 méterre . fehér,ezüst, arany színre  egy csodás dolgot mutatott, többször ismételte a színeket, fehér,ezüst, arany, nem bírtam sokáig nézni ,mert nagyon erős volt a fény.

11_11 Creative Commons License 2023.05.12 -1 0 5045

2010.7.24. óra 5.20 perc2011.9.9 óra 13.59 p

2011.9.9. óra 14,27 p2011.9.9.óra 14.27 p

Előzmény: 11_11 (5044)
11_11 Creative Commons License 2023.05.11 -1 0 5044

Ördögöknek bizonyíték  kell  hogy Isten létezik ! 

Sok embernek van bizonyíték, Jézust is támadták,

ahogy most Teremtő  népét. Itt vannak már, lesz nektek bizonyíték!

Máté evangéliuma  4. fejezet: ( 1, 3-5, 8-11,  14, 17-19, 25. versek )

Jézus megkísértése. 1Akkor a Lélek a pusztába vitte Jézust, hogy az ördög  

( bukot angyal ) megkísértse. 2 Negyven nap és negyven éjjel böjtölt, végül megéhezett. 3 Odalépett hozzá a kísértő, és így szólt: „Ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré.” 4 Azt felelte: „Meg van írva: Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden tanítással is, amely az Isten szájából származik.” 5 Most a szent városba vitte az ördög, és a templom párkányára állította. 6 „Ha Isten Fia vagy – mondta –, vesd le magad, hiszen írva van: Parancsot adott angyalainak, a kezükön hordoznak majd, nehogy kőbe üsd a lábad.” 7 Jézus így válaszolt: „Az is meg van írva: Ne kísértsd Uradat, Istenedet.” 8 Végül egy igen magas hegyre vitte az ördög, s felvonultatta szeme előtt a világ minden országát és dicsőségüket. 9 „Ezt mind neked adom – mondta –, ha leborulva imádsz engem.” 10 Jézus elutasította: „Távozz, ördög! Meg van írva: Uradat, Istenedet imádd, s csak neki szolgálj!” 11 Erre otthagyta az ördög és angyalok jöttek a szolgálatára.

Nekem van bizonyíték  május 11.  „Az is meg van írva: Ne kísértsd Uradat, Istenedet.

Jefte 11. Nehémiás 11.   Én is  11.11. ÁMEN,

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!