Szóval ez itt a képen - by gugli - natúr szeletnek néz ki, de rántva is finom, és nem veszíti el a belső puhaságát, nem lesz olyan rágós-nyúlós izé, amivel ijesztgetik néha az embert reform meg bio kamuhús meg ilyen-olyan imitációk kóstoltatásával. :) Szerintem tudni kell jól elkészíteni, ez a titka (ami persze nem biztos, hogy elsőre sikerül). Ja, és biomajonézzel is jó nagyon!
Nem olyan komplikált, rém egyszerű az, csak macerás meg egy darabig eltart.
Mert ugye ki kell mosni, ami nem odavaló a szejtánba, vagyis szinte mindent, ami nem fehérje, ezért is szokták eleve fehérlisztből csinálni, úgy egyszerűbb.
És győz a lustaság, ha már sült is van a Tofu Companynak, az tök jól használható mindenféle célokra: feltétnek, szendvicsbe, rántva, meg ilyenek.
Szépnek szép, de a rántott szójaszelet is tök jól fest a dobozon, és ízre azért igencsak a futottak még kategóriában van. Én eleddig nem találtam olyan "húspótlót", ami tényleg finom lenne, és felvenné a versenyt pl. a rántott patiszonnal, vagy a rántott sajttal.
Rántott "húsnak" a natúr a jó? Vagy az eleve már sült szejtán? És pörköltnek? Én eccer próbáltam, az kocka volt, valami currys ízesítéssel. Nem volt rossz, de a húsra nem hasonlított.
A szejtán (amennyire tudom) búzafehérje. Olyasmit csinálnak belőle, ami állagában és ízében is nagyon hasonlít a húshoz. Szerintem nagyon finom tud lenni. Nekem a fokhagymás a kedvencem.
Szerintem néha jó egy kis "húshelyettesítő" a háznál. De én pl. nagyon hamar meg szoktam unni őket. A szójavirslit kb. két hónapig imádtam. Aztán úgy megutáltam, hogy rosszul vagyok tőle.
Szerintem egyféle utánérzés, amikor a húst akarják helyettesíteni valamivel, mintegy az ízek és állagok illúzióját keltve. (persze sokan átesünk ezen:-). Amikor tanítottak a vega főzésre, nagyon kihangsúlyozták, hogy a vega konyha bőven van olyan változatos és ízletes (sőt!), hogy ilyen trükkökre ne szoruljunk rá, akik pedig nemrégen áttérők, azokat kifejezetten visszahúzza. De az élelmiszeripar nem képmutató, egyszerűen csak eladni akar jópénzért - és sikerül, mert van rá kereslet.
Na a vega kajaipar jól behúzott a csőbe... Gondoltam, ha már nem merek nekifutni egy szejtánszeletnek, veszek "növényi bécsiszeletet" karfiolból. Asszem 660 Ft 4 kis szelet, szupercsomagolás, a képen egy gyönyörű bécsiszelet sült zöldségekkel. Tényleg igen mutataós. Full koleszterin-, OMD- stb mentes.
Hát lett belőle egy fűrészporízű-állagú karfiolfasírt.
Kérdem én: miért nem írják rá egyszerűen, hogy rántott zöldségpüré?
Miért a "bécsiszelet" meg "burger" elnevezés? Így akarják kompenzálni a húst iránti vágyat? Ennél ezerte jobb, ha kirántok pár karfiolt és egyszerűen rántott karfiol rózsának nevezem. Az összes vega kaja valamilyen álhús elnevezés alatt futott (burger, hotdog és tsai). Na ezt totál képmutatásnak tartom.
Régen főleg egy bizonyos vegetáriánus topicba írtunk, de mindenféle botrányok során így alakult, ahogy most van. Ezt nagyon hosszú lenne elmagyarázni. Főleg, hogy szerintem mi magunk sem értjük, hogy mi és hogyan történt.
Komolyan, mire mindenhol elolvaslak titeket, kifogyok a szusszból. Mi a szent kék égért írtok 4 vegatopicba egyszerre? Miért nem lehet egyben beszélgetni?
Én is szerettem volna a szejtánról kérdezni, de most nem találok vissza :(
Áztatni kell? Libazsírban süssem, hogy íze legyen? :)))
Szívesen kipróbálnám, csak olyan ijesztő ott a bioboltban magában.