Keresés

Részletes keresés

vermestibi2 Creative Commons License 2020.06.28 0 0 2235

Feri, ne röstelkedj egy percig se, az építkezés, ilyen esős időben, sürgősebb és fontosabb. Motorozni bármikor lehet.

Fényképeket Rigás Csabi meg Verhó Józsi készített, majd felteszik ők - vagy én, ha elküldik nekem.

Előzmény: darusferi (2234)
darusferi Creative Commons License 2020.06.27 0 0 2234

Tibi ! 

Fotókat tudsz fel tenni ?

darusferi Creative Commons License 2020.06.27 0 0 2233

Üdv !

Kár hogy az idő az utóbbi napokban ilyen mostoha hozzánk , de legalább a ma i napon ki birta . A Borsodi fiuknak ebbenh az esős időben bátorság volt elindulni , ilyen messziről  meg Tibi te is ennyi kilométer megtétele után merje mondani valaki hogy a Riga nem megbízható .

Én magam hogy nem tudtam részt venni sajnálom is meg kicsit restelem is , de éppen most van folyamatban a kis mühelyem  ami teljes egésszében fa szerkezetü , s mivelhogy mostanában minden nap elázott ma volt segítségem a tető felrakásáhz hogy ne menjen már tönkre ugy félkész állapotában .

Egyébként a most felujítot  Riga 22 el mentem volna .

vermestibi2 Creative Commons License 2020.06.27 0 0 2232

Összegezném pár mondatban a mai napot.

Mivel hajnalban nem esett és nem volt különösebben borult az ég, 6 órakor útnak indultam. Debrecen - Bocskaikert - Hajdúhadház - Téglás - Újfehértó - Hajdúdorog - Hajdúnánás.  Itt a benzinkúton (7:45 körül) hívtam Csabiékat, hogy merre járnak. Azt mondták, hogy a túra lefújva, mindenki otthon maradt. Aztán abban egyeztünk meg, hogy mégis elindulnak, Rigás Csabi átmegy Verho4-hez Polgárra, aztán jönnek tovább - én meg, hogy ne unjam szét magam, szintén elindultam Polgárra. Végülis itt találkoztunk, és innen indultunk el Újfehértó felé. Az úton Verhó4 hatos Verhovináján a gyújtás nem szerette a hosszú távot meg a meleget, időnként meg kellett állni - valószínűleg egy trafócsere megoldotta volna a dolgot, de ez nem volt nálunk, így némi lehűlés és gyertyacsere után mentünk tovább. Újfehértóig kétszer vagy háromszor kellett megállni.

Fél egyre értünk oda a Gépészkovács találkozóra.

Eső nem volt, hőség igen.

Két óra után indultunk haza. A hazaút nekem problémamentes volt. Kb. 200 kilométert tekertem bele a Riga 4-esbe, egyszer volt egy meghőkölés: bemelegedés nélkül indultam vele s ezt nem szerette.

Verho4 Creative Commons License 2020.06.27 0 0 2231

Udv Tibi! Haza ertunk sikeresen vagy 15 megalassal.....:) koszonet Csabinak h vegig kisert es bevart!!! :-)

Verho4 Creative Commons License 2020.06.26 0 0 2230

Udv tibi! Elvileg megyunk,de reggel meg konzultalunk Csabival az idojarast illetoleg....ha nagyon rossz idonek muatkozik akkor lehet auto lesz belole!:(  elvileg fel 8 korul tervezik a polgarra valo erest,csatlakozok es gyi tovabb!!egy tel szamot adhatnal a konnyebb elerhetosegert! :-) az enyem 202691912

vermestibi2 Creative Commons License 2020.06.26 0 0 2229

Nem éppen ideális az idő holnapra: vagy szakadni fog az eső, vagy lerohadunk a motorról a 30 fokban.

Csabi (és társai), terveim szerint korán indulok, Újfehértón keresztül elindulok felétek, Hajdúnánáson a Hajdúdorog felől lévő ÖMV kútig megyek, ha nem találtok ott, akkor lassú voltam, menjetek tovább és útközben összefutunk. Telefonszámod megvan, elvileg te is tudod az enyémet.

Feri, hazaértél, tudsz jönni holnap?

-stukker- Creative Commons License 2020.06.24 0 1 2228

Egy műszaki rajz sokat segítene...arról le lehetne gyártatni.Azt írják Minszk motor váltójából csinálták...

Előzmény: vermestibi2 (2226)
vermestibi2 Creative Commons License 2020.06.24 0 0 2227

Üdv!

Igazad van, a Riga kerék nem (sem) a precizitásáról híres; én talán ötöt-hatot láttam, amiben nem volt szemmel látható tojás vagy hupli. A hatvanas években kezdték gyártani a szerintem már akkor sem csúcstechnológiának számító konstrukciót, s azóta nem is változtattak rajta, valószínűleg az anyaga is ugyanaz a biliacél maradt végig.

Az anyagválasztásnak annyit lehet a javára írni, hogy elég könnyen enged a kerék a küllőhúzásnak vagy a gumikalapácsos egyengetésnek, tehát házilag elég jól ki lehet szedni a kerékből a nagy gubancokat. Tökéletes lehet, hogy nem lesz, de egy ballonosabb gumi kisimítja a maradékot.

Ugyanakkor a centrírozás lehetőségét én is hiányolom; Debrecenben senki sem vállal ilyesmit.

Előzmény: -stukker- (2225)
vermestibi2 Creative Commons License 2020.06.24 0 0 2226

Itt a link ahol találtam:

http://www.wagnerland.ru/index.php?topic=2156.210

Azt írják, két üres is van, a fokozatok között, de szerintem is elég szűken jön ki.

Előzmény: dandy30 (2224)
-stukker- Creative Commons License 2020.06.24 0 0 2225

Sziasztok!

Nálam landolt Csabi K 2-ese.

Napi használatban van.

Hogy lehet megcsinálni a szovjet felniket hogy szépen fussanak?Kéne egy görgőzés nekik...motorfelniket szoktak görgőzni...felniklinika hol van az országban?

Tele a tököm azzal hogy 10ből 8 felni fos, hiába centírozzák ki, mindig az a válasz hogy marad benne, nem lehet kidzedni.

Viszont én rühellem a szitálást, idegesítő, és nyomorék szánalmas látvány.Ezt kívánom megszüntetni.

Valakinek ötlet?

dandy30 Creative Commons License 2020.06.23 0 0 2224

De így,hogy van üres ?

Előzmény: vermestibi2 (2219)
vermestibi2 Creative Commons License 2020.06.22 0 0 2223

Árulják Molnár Bence motorjának ikertesóját:

https://auto.jofogas.hu/budapest/Elado_reszben_felujitott_Riga_16_keves_kilometerrel_105678710.htm

Ha nem tévedek, ez egy ritka színösszeállítás.

Az ilyen "részben felújított" motor persze teljes átnézést igényel, mert néha ezzel csak rontanak az állapotán, de 39ezerért, kis alkuval, nem lenne rossz vétel.

Katonka Balázs Creative Commons License 2020.06.22 0 0 2222

Jo az a 3 sebis valto meg nem lattam ilyet.  Ujfehertot meg nemtudom még.  Figyelem h keszultok oda de h en hol leszek akkor azt meg nem tudom. 

Előzmény: vermestibi2 (2219)
vermestibi2 Creative Commons License 2020.06.21 0 0 2221

Nagyon spéci a motorod; majd szombaton megszakértjük. Ha el nem mossa az egészet az eső (mint a mai debreceni veteránbörzét), mert most épp esőt jósolnak szombatra, és nem lenne meglepő, ha tényleg úgy lenne.

A három sebességes váltóról a képet egy orosz fórumon találtam. Sajnos ezt az evolúciós lépést nem tudta megtenni a Riga a kihalás előtt.

merciatros Creative Commons License 2020.06.21 0 0 2220

Üdv köszi a képet .Azt a váltót hol találtad .Oké majd beszélünk hogy mikorra járunk a környéken kb 8 és 9 között vagyunk Nánás környékén.

Előzmény: vermestibi2 (2218)
vermestibi2 Creative Commons License 2020.06.21 0 0 2219

Balázs Elvtárs!

Ilyet láttál már?

Sejtem a választ, de azért megkérdezem: Újfehértóra nem jössz?

vermestibi2 Creative Commons License 2020.06.21 0 0 2218

Rigás Csabi nem bízza a kényelmet a véletlenre; a luxustúragép menetkész:

Nem tudom még, hogy hogy alakul a szombati indulás, szóval szerintem legyen úgy, hogy felmegyek Újfehértóig, aztán elindulok felétek - mivel ugyanazon az úton megyünk, nem kerülhetjük el egymást.

Előzmény: merciatros (2217)
merciatros Creative Commons License 2020.06.21 0 0 2217

Üdv tibi joötlet irdmeg hogy hol talizunk .Ja tegnap küldtem egy képet ragd fel légyszi 

Előzmény: vermestibi2 (2214)
darusferi Creative Commons License 2020.06.18 0 0 2216

Udv  fiuk !

Megyunk Nyhazarol is tobben , jon Balazs , is , nyolc es fel kilenc kozott lehet hogy ildomos lenne erkezni ,  a motorosok vonulasa 10 - kor lessz ,  eddigi  informaciom szerint , aki szeretne reszt venni ,rajta  nincs akadalya ,sot lehet hogy akkor mindnyajan be allunk . majd ott helyben meg latjuk .

A traktorok csak ez utan fognak indulni .  Lenyegeben a foterre kelessz menni es ott talalkozunk .

Az ido legyen hozzank kegyes !

Verho4 Creative Commons License 2020.06.18 0 0 2215

Udv merciatros! Eddig ugy nez ki h megyek sajna Polgarrol egyedul! Polgaron tali aztan gyi tovabb Nanas Dorog,Vermes tibi is kijon elenk!! De majd meg egyeztetunk!!

vermestibi2 Creative Commons License 2020.06.17 0 0 2214

Polgárról Hajdúnánáson, Hajdúdorogon keresztül mentek? Lehet, hogy elétek mennék - nekem túl közel van Újfehértó.

Előzmény: merciatros (2213)
merciatros Creative Commons License 2020.06.17 0 0 2213

Üdv verho 4 akkor megyünk 27 . én eddig már 3 an vagyunk Peti barátom megvette a barna kárpátit és ö azzal jönne ö Miskolcról indul Tiszaujvárosba találkozunk és onnan idulunk Polgára. Az idöpontot telon megbeszéljük .

Előzmény: Verho4 (2199)
vermestibi2 Creative Commons License 2020.06.14 0 0 2212

Üdv Bence!

Ez a tűszelep eredetileg nem Rigába való - de attól még lehet, hogy működnie kéne.

Ha összerakás után zárja a benzin útját, az jó jel. Ha a töcskölő gomb lenyomása után nem zár újra, annak több oka lehet. Lehet, hogy az úszóval van valami gubanc: nehezen jár a tengelyen, a kis fül akad, ami a tűszelepet felnyomja, vagy az úszó oldala ér hozzá a karburátor falának és ott akad meg, vagy esetleg lyukas az úszó. Szóval sok minden lehet, és leginkább csak próbálgatással lehet kideríteni, hogy mivel volt baj. Árulnak ezervalamennyiért felújító készletet, érdemes venni egyet, mert ennyit bőven megér egy k60-as. Az elején macerás beállítani, de ha ez megvan, stabil és jó karburátor.

Előzmény: Molnár Bence (2208)
darusferi Creative Commons License 2020.06.13 0 0 2211

Üdv Molnár Bence !

Bár vannak akik tőlem jobban ismerik a rigát . de én is ugy  látom az nem gyári , s  

Molnár Bence Creative Commons License 2020.06.13 0 0 2210

Ilyen van benne, tudtommal ez nem gyári :'D

darusferi Creative Commons License 2020.06.13 0 0 2209

Üdv Bence !

Milyen tüszelep van benne ? a hegyénél van e egy horony  , és abban épségben van e a pici kör alaku tömítés ?

Molnár Bence Creative Commons License 2020.06.11 0 0 2208

Köszönöm!

Viszont lenne mégegy kérdésem...van egy K60-as porlasztóm, szétszedtem kitakarítottam...nos ráteszem a benzincsövet oké. Megnyomom az úsztató gombját, és elkezd ömleni a benzin amíg el nem zárom. Az úszó szintje fejre fordítva víszintes. Mi a fene lehet a baj? nem belevaló a bennelévő tűszelep ?

merciatros Creative Commons License 2020.06.11 0 0 2207

üdv verho 4 mi ugynézki megyünk  a pisti barátommal a részleteket telon megbeszéljük. A számom 30 420 6321 vissza hivlak .

Előzmény: Verho4 (2199)
darusferi Creative Commons License 2020.06.10 0 0 2206

Udv Bence !

A vazon jobb oldalt lenni kellene egy pici furatnak  vagy egy oda hegesztett kis fulnek amibe akasztod a rugo felso veget ,  De ha nincs  akkor meg ahogy Katonka is mondja egy plusz lemez kis kar  lenne a pedaltengely jobb oldalan kozvetlen a fekpedal  alatt , de lenyegeben ugyanazon a tengelyen .

Errol talalsz kepet  amit Tibi tett fel a 22  rol  2020   04. 22 n  a 2028 as hozzaszolasnal .

Ezen a kepen a 22  es van de  a  16  on is ilyen megoldast keszitettem ,mert ott meg van ugyan az a furat de nekem nem igazan tetszett mert nekem ugy a rugo bele ert a lancba valamiert es  le koppintottam a  22  es rol . De ilyen megoldas van a  Riga Delta kon is .

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!