szerintem ilyen nem letezik. lattal mar valahol etlapon hekk filet? en nem. ettol meg lehet, de max az argentin viziparaszt(vo. halasz) csinal ilyet. ezt is csak félfagyasztottan, panirozva szabad sutni, mert szetesik az elkeszites kozben. baratkozz meg vele.
Az iránt érdeklődnék, hogy hol lehet normális (ami olyan/hasonlít, mint a "balatoni") hekktörzset venni. Az is jó lenne, ha a márkáját/gyártóját meg tudnátok mondani. Ti. vettem a spar-ban hekktörzset, classic felirat volt a csomagolás tetején. Kiolvadás után egyszerűen nem lehetett filézni, szétmállott a halhús, borzasztó volt, ezért, ha valaki tudna javasolni egy jobbat, nagyon örülnék.
Felemasan, megirtam amasikban, most egy hetig van mit ennem.
Majdnem szetcsaptam kozottuk, amikor a palacsintara kozoltek, hogy nem is tudtak, hogy francia vagyok, mert tej nelkul sajnos olyan volt, mint a crepe, a turos valtozatot felreloktek, hogy ok turot nem esznek, stb.
A nokedlibol alig par kanallal tudtak enni, maris elteltek tole, mondtam nekik, hogy kepzeljek el, milyen lenne tojasos valtozattal.;)
Annyibol jo volt, hogy italokkal jottek, de jo bor az nem nagyon van itt, pechemre sor helyett csak ipa-t hoztak, ami szerintem a legrosszabb valtozat, az ale-t meg megkostoltam volna, igy csak masnap dobhattam ki a sor ures uveget meg sorosdobozt.
Miért kellene a nokedlit vagy más tésztát tojás nélkül készíteni? Szerencsére nincs háboru, nem kell spórolni a tojással. Gyerekkori emlék, hogy a tojás mindig hiánycikk volt. Ezért ha ma meglátok egy sütemény receptet, amihez mondjuk 6 vagy több tojás kellene, már el se olvasom, annyira bennem maradt a tojás spórolás.:-(
A durum lisztből tojás nélküli tészta készül. Biztos más tésztaféléhez is jó, pl. nokedli. A tojást szokták helyettesíteni lenmagliszttel. Még nem csináltam, de mondják. A palacsintatésztába turmixoljál banánt, jó fogója lesz, bármilyen meglepő. Egy próbasütés azért jó lenne előtte.
...A két kedves és logikus válaszoló nem tudja, hogy mindkét pékségben számtalan tejféleség van?...
Ahogy a nattudasu meltatlankodo sincs tisztaban azzal, hogy a tejtermeles es a sajtkeszites az ket kulon terulet.
Amugy erdekes, most, hogy belegondoltam, jo nehany benzinkuton lattam kertben hasznalhato dolgokat arusitani, de valahogy senkit se hallottam meltatlankodni, hogy miert nem arusitanak kerti traktorokat is, ingyen tele tank benzinnel.
Mindkettőt szeretjük, salátának, angolos köretnek - ha éppen lehet választani . persze a zöld 'ceruzababot', levesnek-főzeléknek a sárgát, de tkp. mindegy.