Keresés

Részletes keresés

anblock_italia Creative Commons License 2016.04.14 0 0 1360

Köszönöm mindenki nevében az infókat.! Igaz, utoljára talán 2011-ben voltunk Firenzében, de már akkor is mindenki a nagy tömegről beszélt, én meg valahogy sosem éreztem nagynak a tömeget, csak az Uffizinél. Talán fel voltam erősen készülve és ahhoz képest nem éreztem nagynak. Illetve nem jellemző, hogy a főtéren sokat időztünk, amúgy meg szétszóródik a nép. Talán a Dóm téren is sokan voltak, de én már mindent megnéztem korán reggel.

15 euróért nem drága (sőőőőt!) az a a sok lehetőség a Duomo körül, és ugye akkor a hab a tortán, hogy nem kell sorban állni. 

Előzmény: dalma53 (1359)
dalma53 Creative Commons License 2016.04.14 0 0 1359

Hétfőn este jöttünk haza Firenzéből, rengetegen voltak a Dóm, a Signoria, San Lorenzo és a Ponte Vecchio környékén. Szerintem Olaszország összes diákja ide jött kirándulni, zavaró volt, hogy csoportokban álldogáltak, nehezen lehetett őket kikerülni. Azt tapasztaltuk, hogy már csütörtökön jóval többen voltak mint az előző napokban. Nem tudod kiszámítani, Firenzénél arra kell számítani, hogy tömeg van. (mint Velencében) Hétvégén pláne és még csak szezon eleje van! Mi ezeket a helyeket a hét első napjaiban megnéztük, így csak át kellett verekednünk magunkat, mert a környéken laktunk.

Érdekes viszont, hogy pl. a Palazzo Vecchioban szinte majdnem egyedül voltam, kényelmesen tudtam nézelődni, az Uffiziba du. fél 3-kor simán, várakozás nélkül besétáltak a társaim a múzeumba, ahol

11 órakor irtózatos sor állt, a Bergelloban is kevesen voltak (ami szintén nem jellemző). A templomok is jól nézhetőek voltak.

Ja és egy infó, azoknak akik még most áprilisban mennek, a Dóm Opera Múzeum minden pénteken este 9-ig van nyitva. Egyébként a Dóm ingyenes, kombinált jegyet lehet csak venni 15 €-ért, ami viszont érvényes a Battisteroba, a Campanilébe, a kupolákba, a Dóm Operaba, a Santa Reparata-ba, az első érvényesítéstől számított 48 óráig érvényes, de meg lehet venni 6 nappal előbb.

Előzmény: bulis22 (1357)
szofi762 Creative Commons License 2016.04.08 0 0 1358

Hát, én egyszer jártam Firenzében tavaly október elején, vasárnap, szakadó esőben. Azt hittem legalább az időjárás miatt kevesebben lesznek,  de nem. Én még életem nem voltam olyan helyen (pedig jártunk sokfelé) ahol ekkora tömeg lett volna.... De kötve hiszem hogy szombaton másként lenne! Szóval, ebből a szempontból mindegy.

Előzmény: bulis22 (1357)
bulis22 Creative Commons License 2016.04.07 0 0 1357

Sziasztok!

Úgy alakul, hogy májusban járunk párommal Toszkánában. Május 14 vagy 15-én, azaz szombaton vagy vasárnap tudunk beiktatni egy teljes nap Firenzei kirándulást. Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek melyik nap lenne a megfelelőbb? Értem ezalatt a tömeget vagy bármi más szempontot. Vagy igazából mind1:

Köszönöm!

Üdv,

LAci

anblock_italia Creative Commons License 2016.02.08 0 0 1356

Főleg nem a Boboli miatt gondoltam, arról eleget lehet olvasni, hanem a többi link miatt!

Előzmény: anblock_italia (1355)
anblock_italia Creative Commons License 2016.02.08 0 0 1355

http://www.regione.toscana.it/-/giardino-di-bobo-1

Bár ez nem csak Firenze, de azt hiszem hasznos lehet, és nem vész el egykönnyen a hozzászólások között.

anblock_italia Creative Commons License 2015.12.28 0 0 1354

https://plus.google.com/photos/117313810241362411325 én is ide teszem a google + albumom linkjét, hátha így megtalálom, mert amúgy valahogy nem megy.

anblock_italia Creative Commons License 2015.12.28 0 0 1353

Külön nagy öröm a Campanilében és -ből készült sok kép, láttunk már talán valamit, de ennyit még biztos nem. Ha..., akkor felmennék oda, a Dóm tetején már voltam.

Előzmény: Earenci (1332)
anblock_italia Creative Commons License 2015.12.27 -1 0 1352

Kedves Earenci!

Nem tudom hogyan kerülte el anno a figyelmemet ez a tartalmas beszámolód, de biztos elkerülte, ha akkor nem reagáltam rá! Ám most annak is nagyon örülök, hogy a képeid láthatóak. Vicces, hogy a Firenzés pont egy WC-vel kezdődik, de a folytatás annál izgalmasabb. És a többi képed is mind szép, érdekes! Köszi!

Előzmény: Earenci (1332)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.10 0 0 1351

Dóm téri Ló :-)

(ne piszkáld, mert harap!)

pupákok Creative Commons License 2013.03.02 0 0 1350

Firenze :)

lavanda Creative Commons License 2013.03.02 0 0 1349

1880.

Gondoltam, behozom.

anblock_italia Creative Commons License 2012.07.15 0 0 1348

Most látom, hogy csak ismétlem önmagam:-)

Előzmény: anblock_italia (1334)
anblock_italia Creative Commons License 2012.07.15 0 0 1347

Sajnos úgy alakult, hogy ez a topic sohasem tudott megállni a maga lábán, mert valahogy mint Toszkána fővárosa a Toszkánás topicban kapott helyet leginkább. Ha jól emlékszem Frajti gondolt egyet, és megnyitotta ezt, de a téma leginkább, és nem kis mértékben, továbbra is a Toscana saját szemünkkel topicban folyt:-( Pedig tudjuk, hogy nem helyes, hogy Firenzének kellett egy külön topic, de így alakult:-(

Előzmény: TOP 10 (1346)
TOP 10 Creative Commons License 2012.07.15 0 0 1346

Köszönöm, megnyugtattál.

Remélem beindul ez a topik is, mert nagyon lecsendesültünk. Ebben az évben senki sem utazik ( zott) Firenzébe?.

Előzmény: morago (1345)
morago Creative Commons License 2012.07.15 0 0 1345

Igen, az a kerek marvanytabla jelzi a felezovonalat.

Előzmény: TOP 10 (1343)
anblock_italia Creative Commons License 2012.07.14 0 0 1344

megvolt karácsonyra..., de még egyiket sem olvastam el..., ki gondolta volna, hogy ez velem megtörténhet??? De most volt  mentségem, Nápoly és Róma!

Előzmény: anblock_italia (1341)
TOP 10 Creative Commons License 2012.01.22 0 0 1343

Ki tudja megmondani?

A híres firenzei labdajátékot a középkorra vezetik vissza. A Piazza Santa Crocén játszák a Calcio di Costumét ma is, a hagyományok tisztelete miatt.  A téren áll a Palazzo Antella, amelynek a falán látható a pálya felező vonala, állítólag a középkor óta. Igen ám! De mi jelzi a felező vonalat? Eddig abban a hiszemben voltam, hogy a kapu fölötti piros ékvonal lehet az. Egy eléggé rossz olasz fordításból derült ki "A kerek márvány emléktábla a dátum február 10 1565 alá a harmadik ablak balról a Palace dell'Antella középpontja a déli oldalon." Ott látható a mellékelt kerek jelzés, rajta 1565 olvasható a római számokból de egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy végre megtaláltam a felező vonal jelét.

tavasz21 Creative Commons License 2011.12.13 0 0 1342

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-16166243

San Lorenzo téren és egy másikon lövöldözött egy ember ma. Néger árusokra.

anblock_italia Creative Commons License 2011.11.26 0 0 1341

Én is annak szánom magamnak mindkettőt. Szóval várnom kell..., nem lesz könnyű!

Előzmény: TOP 10 (1340)
TOP 10 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 1340

Ez Tényleg jó lehet, akár karácsonyi ajándéknak is.

Előzmény: anblock_italia (1339)
anblock_italia Creative Commons License 2011.11.25 0 0 1339
Előzmény: TOP 10 (1338)
TOP 10 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 1338

A könyvtárból vettem ki, de most néztem meg, az Online Alexandránál megvasárolható. Siess, mert azt jelzi, hogy már csak az utolsó példány van.

Előzmény: anblock_italia (1337)
anblock_italia Creative Commons License 2011.11.25 0 0 1337

Mostanában vetted a könyvet? Én is szívesen elolvasnám, gondolom az írásod alapján, hogy nem sima leírás az egész. Nagyon jó olyan könyveket olvasni, amiben meglevenedik egy város élete, valamilyen képet kapunk az ott élő, ott alkotó emberekről.

És a lépcsőt meg meg kell mászni, igaz, nem mind a 463 izgalmas, talán csak az utsó 63, de soha nem felejthető élmény az egész! Remélem, hogy nekem is sikerülni fog mégegyszer, mert bár akkor is tudtam már ezt-azt, de azóta másképpen látok sokmindent.

Előzmény: TOP 10 (1336)
TOP 10 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 1336

Két nap alatt végigrágtam magam egy lenyűgöző könyvön:Ross King"Brunelleschi kupolája". Minden Firenzét szerető figyelmébe ajánlom. Magam is csodálkoztam, hogy egy művészettörténész - akitől ugye, leginkább száraz tanulmányt várnánk - hogy tudott ennyire érdekes leírást adni, amit alig tudtam letenni.

A máig lekörözhetetlen kupola építésének ismeretében, az eddigieknél is jobban visszavágyom. Ha egyszer az életben újra eljutnék Firenzébe, biztos, hogy nem hagynám ki azt a 463 lépcsőt, amelyen feljuthatnék a lanternáig. Talán a szívem, és a lábaim sem

hagynának cserben.

anblock_italia Creative Commons License 2011.09.25 0 0 1334

Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy Firenzével nagyon sokat foglalkozunk az alábbi topicban: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9131168

Mivel ott is mindannyian rajongunk Firenzéért, keressetek ott is választ a kérdéseitekre. Sajnos, bár biztos jobb lett volna, de nem tudtuk Toszkánát és Firenzét szétválasztani.

TOPMAN Creative Commons License 2011.06.19 0 0 1333

Egy olyan kérdésem lenne felétek, hogy Firenzéből Viareggio-n kívül tudnátok ajánlani viszonylag gyorsan elérhető tengerparti strandoló helyet?

Earenci Creative Commons License 2011.06.15 0 1 1332

Sziasztok!

Tegnap este érkeztem haza az egyhetes firenzei utunkról, erről szeretnék beszámolni, hátha valakinek hasznosak lesznek az infók. :)

Június 7. kedd: a reggel hétórás Volánbusszal mentünk ki Schwechatra (fejenként 4ezer forint volt oda-vissza az út). Az Austrian Airlines-sszal repültünk, kb. egy és negyedóra a repülés Firenzébe. A reptérről az ottani shuttle-járat, a Volainbus (majdnem Volánbusz :))) segítségével mintegy 20 perc alatt jutottunk be a Santa Maria Novella pályaudvarra (fejenként 5 euró volt a jegy. Elvileg létezik 8 eurós oda-vissza jegy, de a sofőr azt mondta, neki nincs ilyen). A csomagokat az utasoknak kell bepakolni, az olasz sofőr az elegáns ruhájában csak arra hajlandó, hogy kinyissa és bezárja a csomagteret. Mindenki össze-vissza pakolt be, a végén elég nehéz volt a csomagokat kirángatni, de azért megoldottuk. :)

A szállást könnyű volt megtalálni, lévén ott volt a pályaudvar mellett. Hotel delle Nazioni - egy háromcsillagos szálló. Kicsit tartottam tőle, milyen lesz, mert elég vegyes vélemények voltak a tripadvisor-on és a booking.com-on. Standard twin szobát kértünk,  hét éjszakára fizettünk 613 eurót (tehát naponta 87,5 euró egy kétágyas szobáért, ami Firenzében nagyon olcsónak számít!), amiben benne volt a svédasztalos reggeli is, naponta kaptunk tiszta törölközőt, szappant, sőt ágyneműt is. A reggeli: müzlik, sonka, sajt, lekvárok, nutella, háromféle croissant, rántotta, péksütemények, pirítóskészítő gép, kávéautomata és italautomata (narancs- ás ananászlé). A kávé volt az egyetlen negatívum, helyette inkább teát ittam (többféle gyümölcs és fekete tea volt). De ami igazán feledhetetlen volt, az a szobához tartozó panorámás terasz... http://imageshack.us/photo/my-images/535/2011jniusfirenze120.jpg/

Nem tudom, miért kaptunk ilyen gyönyörű szobát kilátással, hiszen mi a legegyszerűbb szobát kértük és fizettük ki. De nagyon-nagyon örültünk neki, szóval csodálatosan indult a firenzei hetünk. J

Kipakolás után nyakunkba vettük a várost, először a Dómot néztük meg. Lementünk az „altemplomba” Santa Reparata-ba is (fejenként 3 euró). Többen visszafordulnak itt, mert sokallják az árát, szerintem azért megéri megnézni (ha már a dómba ingyenes a belépés).

Ezután jött a Battistero – lenyűgőző a kupola. Most a beugró fejenként 4 euró. A jegyet a bejárattal pont szembe, az utca túloldalán lehet megvenni a jegyirodában (itt van egy kultúrált, tiszta WC 1 euróért). Az időjárás sajnos nem nagyon kedvezett, mert szinte egyfolytában esett, sőt szakadt az eső! Vacsora után hazaindultunk.

Június 8. szerda: reggel a Santa Trinita templommal kezdtünk, ahol többek közt a Sassetti-kápolnában gyönyörködhettünk. (Ingyenes, de a megvilágításért pénzt kell bedobni.) Ezután jött a Palazzo Davanzati (2 Euro a belépő). Legnagyobb meglepetésemre nemcsak az első emeletig mehettünk föl, hanem a 2. és 3. emeletre is, holott azt elvileg csak előzetes csoportos bejelentkezéssel lehetne megtenni!  Nagyon-nagyon tetszett, ez volt az egyik kedvencem a héten.

Ezután jött a Santi Apostoli templom (ingyenes). A nyitvatartása 10:00-12:00 illetve 15:30-19:00. Nagyon kedves, kis hangulatos templom.

Innen mentünk a Bargelloba. Fejenként 4 euró. Szerencsére most már délután 5-ig nyitva van, az eddigi 13:50 helyett. Verocchio Dávidja nincs most itt, csak Donatelloé, ez előbbit Torinóba vitték időszakos kiállításra.

Ebéd után az Orsanmichelle, majd a Santa Maria Maggiore következett. Ez utóbbi nem túl nevezetes, viszont ma is egész nap viharok követték egymást a szakadó esővel, így bemenekültünk ide is.

Június 9. csütörtök: Reggel Sienába mentünk. A vonatpályaudvar mellett van a SITA autóbuszállomás is. Sienába kétféle busz megy, az egyik Poggibonsiba is bemegy, ez a lassabb járat, de van egy közvetlen is (Rapida), ez általában óra 10-kor és 40-kor megy. A jegy ára most 7.10 Euró (csak oda). A gyorsjárat 1 óra 15 perc alatt visz Sienába. Ez a város központjában tesz le (Piazza Gramsci, Via Tozzi), innen indul majd vissza is a járat (van egy aluljáró (Sottopassaggio la Lizza), itt lehet venni jegyet, itt van mosdó, csomagmegőrző, illetve italautomata ásványvízzel).

Először a San Domenico-t néztük meg. (ingyenes) Utána Sienai Szent Katalin házát, ami szintén ingyenes. Eztuán a gyönyörű via della Galuzzá-n át sétáltunk a Baptistero és a dóm felé. A jegyeket most egy helyen lehet megvenni, mégpedig a dóm múzeum mellett külön erre a célra kialakított helyen. Külön-külön is lehet itt jegyet venni az egyes nevezetességekhez, de jobban megéri a közös jegy (Cumulativo Opa Si Pass), ami 10 Euróba kerül, s a következőket tartalmazza: Dóm, Dóm múzeum, Battistero, Cripta, Oratorio di S. Bernardino. (Ez utóbbiba nem mentünk el, mert a város másik felén van.)

A dóm múzeumban van lehetőség felmászni a Facciatone-ra (a dóm befejezetlen szárnya), ahonnan az egész várost belátni. Ide külön nincs belépő, a múzeumjegy érvényes ide is. A lenti múzeumbejáratnál riogatnak a 30 perces várakozási idővel (mivel kb. 30-40 embert engednek fel csak egyszerre oda), de én kb. 10-15 percet vártam fent a teremben, ahol két őr szabályozza a kíváncsi turistákat. Ahogy az előző csoport lejött, már engedik is fel az újabbat. A kilátás gyönyörű volt, s végre kedvezett az idő is, mert sütött a Nap. J

Ezután sétáltunk egy hatalmasat az Il Campo környékén, megebédeltünk a Via della Galuzza 3. alatt található Osteria Pizzeria nevű helyen (jó a pizzájuk, s nem drága!). Majd újabb séta a buszpályaudvarra, onnan haza.

Június 10. péntek: már otthonról foglaltam jegyet mára az Accademia-ra illetve az Uffizibe. Ezzel kapcsolatban néhány jótanács: az idő a legdrágább a városban, ezért nem ajánlom senkinek se, hogy sorbanállással töltse az idejét! Pár tipp ennek elkerülésére:

1. Telefonos foglalás (nem kerül semmibe, csak a telefonálás költségébe, ami vezetékes vonalon kb. 50-60 Ft per perc és kb. 3 perc alatt el lehet intézni egyszerre a két múzeumot). Természetesen a jegy árán felül (ami most 11 Euro volt az időszakos kiállítás miatt) meg kell fizetni jegyenként a 4 Eurós előfoglalást is, ezt majd akkor, mikor a jegyet átvesszük a pénztárban. A telefonszám: +39 055 294883 (hétfőtől péntekig 8.30 - 18.30, szombaton 8.30 - 12.30) Érdemes reggel telefonálni, vagy közvetlen a zárás előtt, de a legjobb szombat délelőtt. A kettes gomb az angol nyelv, ezután a négyes gombon lehet a foglalást (booking) megejteni. A hölgy megkérdezi majd, hogy melyik múzeumba, melyik napra, hány órára, hány darab jegyet kérünk, majd megkérdezi a családnevünket. Ezután ad egy foglalási számot, ezt véssük fel jól, ezt kell majd a múzeumban az előfoglalási pénztárnál bemutatni (ahány múzeumra kértünk, annyi ilyen foglalási számot kapunk). Az Uffiziben a hármas kapunál kell ezt bemutatni, ott kapjuk meg a jegyeket, amivel az egyes kapun át mehetünk rögtön a múzeumba. Az Accademián pedig a baloldali sorba álljunk be (Prenotati felirat). 15 perccel korábban ott kell lenni, mint ahogy a foglalás szól!
  2. Online jegyfoglalás: van egy csomó webhely, ahol online foglalhatunk, de a legolcsóbb hely ez: http://www.b-ticket.com/b-ticket/uffizi/default.aspx Hátránya, hogy csak délutánra szóló helyek vannak, ezek hamar el is fogynak, illetve ezt rögtön ki kell fizetni bankkártyával, s bármi közbejön, ott veszett a pénzed. Ráadásul egyes fórumokon panaszkodtak, hogy az e-mail-t csak egy hét múlva kapták meg, vagy sosem. A 4 eurós előfoglalást itt is ki kell fizetni jegyenként.
  3. A titkos jegyiroda. :) Az Orsanmichelle oldalában van egy kis bódé, ahol aznapra ugyan nem, de általában másnapra tudsz jegyet venni bármely múzeumba, így az Accademiá-ra, illetve az Uffizi-be is. Ez a via Calzaiuoli felőli részen van. http://imageshack.us/photo/my-images/860/2011jniusfirenze048.jpg/ A 4 eurós előfoglalást itt is ki kell fizetni.
  4. Koránkelés. J Nyitásra kell ott lenni az Accademián vagy az Uffizi-ben, ilyenkor kb. 15 perc csak a várakozási idő.

Az Accademia után mi a San Marco-t néztük meg kolostorostul. Hihetetlen gyönyörű freskók, nem szabad kihagyni!

Az Uffiziben sajnos a Tribuna zárva van (ahol többek közt a Medici Vénusz található). Az első emeleten pedig az újabb időszaki kiállítás átépítési munkálatai miatt az összes festmény, szobor le volt takarva, így aztán a 11 eurós jeggyel csak a fele múzeumot láttuk. Ennyi erővel adhatták volna az aznapi belépőt 6.50-ért is, de hát kérem ez Olaszország. A 2. emeleti teraszon (ami tulajdonképpen a Loggia del Lanzi teteje) ittunk végre egy finom kávét. J

Innen kis séta a Ponte Vecchió-n, aztán hazafelé vettük az irányt.

Június 11. szombat: Reggel az Ognissantiban kezdtünk és a kolostorban megnéztük Ghirlandaio Utolsó vacsoráját. Ingyenes, de illik adományt adni.

Ezután a Santa Maria Novella múzeumát néztük meg. Be akartunk menni a templomba is, de esküvő volt, nem engedtek be minket. Ezért átmentünk a „budai” oldalra az Arnón túl a Santo Spirito templomba. Gyönyörű templom, kár, hogy Filippino Lippi képe most nincs itt, restaurálják. A templomból kijőve jobbra találjuk a Cenacolo di Santo Spirito-t. Ahogy a neve is mutatja, ez is egy Utolsó vacsora kép a kolostor ebédlőjében. Sajnos régebben kocsiszínnek használták, így a képből nem sok maradt. CSAK szombaton van nyitva (áprilistól októberig 9:00-17:00, és novembertől márciusig 10:30-13:30)), de ha kimaradt volna, nem bánkódtam volna. A belépő ui. 2.70 Euró, ha jól emlékszem, de ennyit nem ért meg az erősen megviselt freskó, meg a néhány szobor, ami ki volt állítva.

Megebédeltünk a Piazza Santo Spirito-n, majd a Santa Maria del Carmine felé vettük az irányt. Itt található a világhírű Brancacci-kápolna. Több helyen írják, hogy elő kell/lehet foglalni, nos, szerintem nem érdemes. Ahogy belépsz a kapun, a portásfülkében ülő hölgy ad neked egy időpontot, ami általában azonnalra szól, csak a papírfecnire ráírja, hogy pl. óra 15-kor vagy 30-kor vagy 45-kor, stb. mehetsz be. Tehát ha 13:22-re érsz oda, akkor 13:30-ra vagy 13:45-re adja. Ezzel a papírfecnivel kell besétálni a kolostorudvaron keresztül a tényleges jegyirodába. 4 Euró a jegy most. A kápolnában lehet vaku nélkül fotózni, annyi ideig maradsz, ameddig akarsz. Ha valaki nagyon elő akar foglalni, e-mailben is megteheti: info.museoragazzi@comune.fi.it

Innen kisétáltunk a Piazza Tasso-ra, ahonnan a 12-es busszal felmentünk a San Miniatohoz. Ezt sem szabad kihagyni! Csodálatos templom, csodálatos panoráma. Innen elsétáltunk a Piazzale Michelangelóra, ahol ittunk egy jó kávét, elhagytunk egy szatyrot, ami végül meglett, s a 13-as busszal visszatértünk a pályaudvarra. Ezután megnéztünk a Santa Maria Novellát, megvacsiztunk, kicsit bolyongtunk a San Lorenzo piacán és a visszatértünk a szállásra.

Június 12. vasárnap: reggel a Dóm múzeumával kezdtünk. (Fejenként 6 Euró). Ezután visszamentünk a 10:30-as szentmisére a Novellába. Utána ebéd, majd megnéztük a Palazzo Medici-Riccardi-t. (7 euró). Ez inkább csalódás volt a számomra, Filippo Lippi Madonáján és a Cappella dei Magi-n kívül (amik csodaszépek) nincs sok látnivaló.

Ezután elsétáltunk a Santa Crocéba (5 euró). Itt már jártam kétszer is, arról híres, hogy mindig valami fel van állványozva. J Most a főoltár kívül-belül. J A Giottó freskók most szerencsére nem, de elég ramaty állapotban vannak (vajh mit restauráltak rajta évekig?). Kint a Santa Croce előtt folynak az előkészületek a Calcio-ra (történelmi foci). Ha jól emlékszem, idén 18-án, 19-én és 24-én lesz.)

Június 13. hétfő: Reggel a Palazzo Vecchiót néztük meg (6 Euró). Nagyon bejövős. J 20 éve még fel lehetett menni a toronyba, most már sajnos nem. Ezután a San Lorenzóba mentünk, ahol még sosem jártam. Megebédeltünk, ezután felmásztam a Campanilébe (6 Euró). 414 lépcső, de szerintem nem vészes, három helyen is meg lehet állni, sőt leülni is. A panoráma csodálatos. J Itt sosincs sor, nem úgy, mint a dóm kupola mászásánál, ott általában hosszas sorok kígyóznak.

Ezután kicsit csavarogtunk ismét a San Lorenzo piacán. Fájdalommal vettem tudomásul, hogy rengeteg silány bőrárú van ott is, csökkent a piac színvonala az utóbbi időben. Persze ki lehet fogni jó dolgokat is, de nagyon meg kell nézni, mit vesz az ember.

Június 14. kedd: Reggel a Santissima Annunziata templomot néztük meg (ingyenes). Pont mise volt (szinte minden órában van egy rövid (20 perces) szentmise, ami egészkor kezdődik), kicsit várnunk kellett, de megérte. A bejárattól balra lévő Michelozzo (és a legenda szerint egy angyal) festette Angyali üdvözlet csodálatos.

Innen továbbindulva tettünk egy hatalmas sétát a történelmi városrészben, elbúcsúzva Firenzétől.

Ha bármi kérdés van, írjatok, igyekszem válaszolni. Képeket később teszek fel a Picasa-ra (nevemre kattintva a weboldalon lesz elérhető).

botanik2 Creative Commons License 2011.05.23 0 0 1331

Az elérhetőség lemaradt:

pal8@citromail.hu

botanik2 Creative Commons License 2011.05.23 0 0 1330

Firenzébe utazók figyelem! Éttermi kupon átadó.

60 Euró fogyasztás 29 Euróért a Piazzetta étteremben!

Az utalvány
értéke 60 Euró, átadó 29 Euróért(7900.-Ft) egy finom ebéd vagy vacsora két főre a    Piazzetta étteremben.

Kedvezmény megtakarítás
52% 31,00 €

Különleges kupon a La Piazzetta étterembe Firenzébe

* Érvényes ebédre vagy vacsorára, minden a la carte étel és ital 2 főre, vagy többre
( Ha több mint 60 Euro a különbözetet a helyszínen kell fizetni.)
* A hagyományos hús-és halételek, valamint pizza félék.
* Speciális Chianina steak ( Toszkán szarvasmarha)
* Mielőtt kéri a számlát be kell mutatni a kupont.

Feltételek:

* Kupon 2011 július 25-ig érvényes
* Maximum egy kupon / 2 fő ( többen is felhasználhatják)
* Érvényes minden nap.
* Foglalás szükséges: tel: 055.6800253, vagy
http://www.lapiazzetta.com/
( Angol vagy olasz nyelven, szükség esetén segítek. )

Az étterem kedd és szombat kivételével 12 és 15 óra között, valamint minden nap 19 és éjfél között tart nyitva. Közel van a belvároshoz.

Mi kedden ebédidőben akartuk felhasználni, figyelmetlen voltam a vásárlásnál.

Szeretném ha valaki fel tudná használni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!