a fogyasztás,és az átlag luxusautó alkatrész árak nem riasztanak el (a legkisebb itthoni autóm is 4000 cm3-is) de mondjuk egy olajcseréért nem fizetnék fél milliót.
az igazság, hogy egyetlen más márka sem fog meg úgy,mint a maserati.
quattroportéra gyüjtöm a pénzt, még 10 évvel ezelőtt nem volt annyira olcsó, hogy rááldoztam volna a pénzt, de szerencsére, az árak/életkor megy lefelé.
persze nagy kérdés, hogy kivel tudom átnézetni majd a kiszemelt példányt.
remélem lesz rendes szerviz előélete
de a hangja.......a multkor a top gearben volt egy,hát eszméletlen
szerencsére pénz nélkül nem szoktam autót keresni,viszont most megnyugtattál, úgyhogy lassan bele vetem magam a terv megvalósításába
- semmivel sem drágább a fenntartása mint bármely, azonos kategóriájú sportkocsinak/sportlimuzinnak,
- tény, ha összetöröd, akkor pillanatok alatt milliókat kellhet költened rá (kasztni, lámpák, hűtő, stb.: horror árak az alacsony gyártási db-számok miatt),
- hivatalos szerviz Váci úton, asszem Br. 30.e Ft körüli óradíjjal (a szervizkönyvbe bélyegzős munkákhoz),
- minden máshoz: Il Topolino, ahol korrekt a hozzáállás és hozzáértés, ill. nagyon segítőkészek!
És ami tény: a sok-csrillió számban gyártott autók (pl. BMV, Mercedes, Audi, stb.) egyike sem tudja azt az megmagyarázhatatlan érzést nyújtani, amit egy Maserati. Pedig azok is jó autók, csak másképp. Egy Maseratinál a zebra közepén megáll az 5 éves kisfiú és rángatja az anyja/apja kezét közben füli érő mosollyal vadul mutogat a hűtőrácson lévő "szigony"-ra. A felnőtteket pedig úgy kell hadonászva átkönyörögni az autó előtt a zebrán, ugyanis 10-ből legalább 8 a legszívesebben megvárná, hogy átmenj előtte, mert látni akarja az egész autót és hallani akarja az utánozhatatlanul egyedi és gyönyörű hangját!
Ami nem jó: túristákból álló csoportot ne engedj át magad előtt, mert mind a 20-30 fő egyesével fogja végignézni, fogdosni és fényképezni a vasat, úgyhogy aznap onnan nem tuti szabadulsz!
Ami viszont jó: minden csinos hölgy úgy fog átmenni előtted a zebrán, mintha lassított felvételt látnál. Hosszú de mégis csiga lassú lépésekkel, feléd fordított és félrehajtott fejjel, tüzet gyújtó nézéssel, "hajhátradobással", ajkak nedvesítésével és "óriásgyönyörűmosollyal". És persze mindeközben rohadtul nem fogja érdekelni, hogy épp mellette van-e a párja... Vagy éppen a tiéd... :) :) :)
Nagyon fontos! Ameddig nincs meg rá a pénzed, addig bele se ülj, mert ha kipróbálod és mész egy jót vele, de a végén nem viszed haza, elkerülhetetlenül depressziós leszel!!! Mert Maserati nélkül nincs is miért élni! :)
Egyébként meg már 10 perce kaptál volna a QP IV-hez meg a 3v 4v motorokhoz anyagot, kezelési útmutatót PDF-ben ... ha publikus lenne az e-mailed... vagy rám írtál volna mailben :-)
Azok alapján azért egy nem teljesen félkezű angolt alapszinten olvasni tudó autószerelő nem cseszi el nagyon az alapvető szervizt :-)
Facebookon megtalálsz Kollár Norbert néven. Mindenképp javaslom a Maserati Biturbo, és a Maserati biturbo technical-forum csoportokat.
Amúgy FIÚK!!! Nem kéne csinálni egy Magyar Maserati Club facebook csoportot??? (ha már megszűnt a klub, meg a honlap is :-( pedig kezdett jó lenni a honlap..)
QP IV-ben én nem vagyok annyira otthon, mikor olyan volt itthon unokaöcsimnek (ISK-309), akkor 3-4 szerelőhöz hordtuk, zöldfülű maseratisok voltunk. Ezért javasoltam a Ghibli Sanyit, vagy a Horváth fiúkat a Topolinonál.
Alkatrészekben van amit BÁRDI vagy UNIX is tud hozni (fékbetét, gömbfejek, porvédők) speciálisabb alkatrészek www.eurospares.co.uk
Köszönöm a tanácsokat, esetleg ha Te tudod, hogy honnan szerezzek be új vezérlést és szíjakat azt is megköszönném . Esetleg ha megengeded akkor megkereslek telefonon.
Fékbetétek, szilentek és egyéb gumi alkatrészek átvizsgálás után ha szükséges.
Felveszed a kapcsolatot az Il Topolinoval. www.iltopolino.hu
Másik opció hogy itt kettő beszólást visszagörgetsz, és felveszed a kapcsolatot e-mailben GhibliII-vel. Ha valamiben nem tud segíteni majd tovább irányít. Épp bontódik nála egy 2.8-as QP IV, tehát lesz alkatrész.
Sziasztok! Hozzáértő segítséget szeretnek kérni tőletek. A minap vásároltam egy 2.8-as automata quattroporte 4-est ami nyolc évet állt kinn. Szeretném talpra állítani és sokáig használni. Mit tegyek és miket cseréljek azonnal? Na persze hogy honnan szervezzem be mindezeket. Segítségeteket előre is köszönöm!
Sziasztok, Megosztok nehany kepet arrol ahogy (altalam) alig hasznalt, forgalombol kivont biturbomra locsolok meg nehany ezrest. Par hete meg el akartam adni de hamar meggondoltam magam. Most alakul eredeti kozeli allapotba aztan valoszinuleg treleren elhagyja majd az orszagot.
Szeva Andris! Nekem még mindig jó lenne a cumó, (buktaboy félének, és a másiknak is menthetetlen a motorháztető viszont kurvára nem érek rá ezzel foglalkozni, hónapok óta rájuk se nyitottam a garázst :-( ) de ha viszi más akkor csak nyugodtan, mert nem tudok belátható időn belül elmenni érte. Szívesen fizetnék inkább GLS, DPD, TOF futárt, meg téged is mint csomagoló fenomént ha össze tudjuk logisztikázni .... :-) (mondjuk ezek hétvégén pont nem melóznak)
Sziasztok, tudna valaki segíteni? Maserati Ghibli magyar nyelvű kezelési könyvre lenne szükségem, akár úgy, hogy kölcsönbe és lemásolom - nem kívánom ingyen! Előre is köszi a reagálást. üdv
Ha valakinek kell bontott gépháztető és első lökhárító, ingyenesen odaadom, elvihető Bp. 17. kerületből. Hétvégenként alkalmas, írj, vagy írjon akit érdekel.
Én 2005-ben a gyárból rendelve ugyanezt a DAYCO szíjat kaptam gyáriként maseratis zacskóban!
Kijelenthetjük hogy gyári alkatrész.
Utána én is unixtól rendeltem ugyanezen a dayco számon. Valóban semmi utalás nincs arra hogy maserati alkatrész. Pár éve vettem 2 db-ot még más karton dobozban, de ugyanezzel a dayco számmal. (94481)
btb2000s voltam korábban, Maseratisti ismer. Most azért írok ide, mivel egy ismerősöm autójában vezérműszíjat cserélünk, találtam vezérműszíjat, és mivel ez fontos lehet, megosztom veletek. Az SOHC motorról van szól
Korábban, amikor még megvolt az autóm, felírtam ide az általam talált vezérműszíj-cikkszámokat. Most már csak Dayco elérhető, de ez legalább van - még.
Az UNIX-nál van vezérműszíj: UNIX kódja 654740 - ez a kódja a Dayco 94481-es szíjnak. A szíj dobozán egyébként semmiféle utalás nincs arra, hogy Maserati-hoz alkalmazható. Én arra gondolok, hogy lehet valamilyen ipari berendezés, amely teljesen véletlenül ugyanilyen szíjat használ, és ehhez gyártják még ezeket a szíjakat. Fel van tüntetve a dobozon a 194 S 220 számozás - ez ugye az eredeti beszerelésű Pirelli Isoran szíjon található meg.
A szíj ára 5850 Ft-volt, viszont én elég jelentős kedvezménnyel hoztam el. Nem tudom mennyi lehet kedvezmény nélküli ára, valószínűleg 10e alatt- körül lehet.