Keresés

Részletes keresés

Uff Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4554

A bankok gyakorlatában vannak disznóságok, azok ellen kell is határozottan fellépni, de csak nagyon egzakt módn megjelölt problémákat kell megoldani és azokra paraméterezett elvárásokat megfogalmazni.

De ezeket már itt többször átrágtuk.

Az általános hangulatkeltés a bankok ellen a fórumokon flangáló Wagner urak sajátossága, akik hallani sem bírják azt, hogy 100 Font, mert annyi pénzt még életükben nem láttak és aki ennél nagyobb össszeg felett rendelkezett, az az ő szemükben egy aljas gaztevő.   By default.      Ab ovo. ..  und so weiter.

Előzmény: Psycho Dad (4549)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4553

Senki nem kivanja,hogy luxusnak szamito dolgokra felvett hiteleket segitsen visszafizetni barki is-en sem.

Maszatoltok itt ossze-vissza,hogy Suzuki,nagy tv,nagy lakas.

Nem ezekrol van szo,es nem is ezek a lenyegesek.

Suzuki es tv nelkul lehet elni,de az utcan nem.

Mellebeszeltek vastagon!

Az irasaitokbol azt veszem le,hogy ertitek,mirol van szo,de nem erdeketek megerteni.

No ez az undorito......

Előzmény: sópipa (4546)
Apellator Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4552

Tudod, a - mostanában "modern liberális kapitalista" pózban tetszelgő - bolsevik az ilyen. A kritika az nála egyenlő a siránkozással. Vagyis egy gondolkodó ember normális és elvárható tevékenységét, a kritikát, a kritikus szemléletet megszégyenítő, szánalmas tevékenységnek írja le.

Előzmény: Törölt nick (4544)
Apellator Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4551

Ezeket a kérdéseket is átrágtuk párszor. Pl. azt, hogy milyen változatok között dönthetett az, akinek 2004-2008. között lakásmegoldásra volt szüksége (szarrágó bérbeadó által kiadott lakás vs. hitelből tulajdon - hitelnél embertelen magas forintkamat, magyar viszonylatban jónak tűnő devizakamat stb.), és milyen konvergenciavárakozások voltak a piacon kijelölt eurozóna-csatlakozási céldátumok idején. Utóbbi elrontásához nem a 2008-as válság kellett, hanem aktív kormányzati-jegybanki közreműködés - a kisemberek érdekével pont szembenálló más érdek tálcán kiszolgálása érdekében.

Én nem bíztam volna az életemet a Megyó-Gyurcsány-Bajnai-kormányok és az utóbbi időszak monetáris tanácsainak egyik tagjára sem, de bevallom, hogy még én is csak ironizálva, illetve nagyon kis valószínűséggel bekövetkező eshetőségként emlegettem, hogy a kormányzatnak nem biztos, hogy célja az eurozónához csatlakozás.

Még én sem hittem volna, hogy az lesz, ami lett (persze valami megérzésszerű gondolat miatt visszavonultam a lakáscserétől 2007-ben, amit devizahitellel tudtam volna megoldani, pedig a jelenlegi kéglim vevőjelöltjei már ügyvédi letétbe tették a vételárat). Pedig engem sokszor magukat jobboldalinak vallók csitítottak annak idején kormánykritika terén...

Előzmény: sópipa (4546)
BauerJ Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4550

Hej, ettől még Rákosi apánknak is bepárásodna a szeme!

Előzmény: Törölt nick (4530)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4549

"A magyar bankoknak , sőt az európai bankoknak a legkevésbé sem volt köze a válság kialakulásához."

Viszont gusztustalanul kihasználják a válság miatt előállt helyzetet.

Előzmény: Uff (4548)
Uff Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4548

a bankok kivaltotta valsagnak,

A magyar bankoknak , sőt az európai bankoknak a legkevésbé sem volt köze a válság kialakulásához. Annak ők is csak elszenvedői voltak, nem okozói.

Namost az olyan végtelenül együgyű, tudatlan, képzetlen,  "kihívásokkal küzdő",   de annál inkább rosszindulatú embereket, mint amilyen te magad is vagy, nem lehet tanítani, rávezetni a gondolkodásra, mert minden erőddel ellenállsz. A birkaszellem a te életelemed.

Szóval kérdem én tőled: vagyol-e te egy tömeggyilkos, rablóvezér ? Ha nem , akkor van-e ellene kifogásod, hogy én téged ekként mutassalalk be a széles közvélemény előtt ?  Mert véleményem ugye nekem is lehet és következményekkel az én esetemben sem kell járjon egy ilyen állítás, lévén és így hiszem. Nos ?

Psycho Dad Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4547

5 milliós versenyhivatali bírság a CIB Banknak

Miután a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a CIB Bank Zrt. a "CIB Gyorskölcsön Ingatlanfedezettel" terméket népszerűsítő reklámkampányában a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást, illetve tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, 5 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a pénzintézetet közölte a GVH szerdán az MTI-vel.

A reklámok közös jellemzője volt, hogy kiemelten hirdették a 8 munkanap alatti hitelhez jutás lehetőségét, illetve azt, hogy nincs szükség jövedelemigazolásra és elengedik a közjegyzői díjat.

Eljárásában a GVH jogsértőnek minősítette a 8 munkanapos hitelfolyósításról történt tájékoztatások egy részét, azonban a jövedelemigazolás nélküli hitellehetőség, valamint a közjegyzői díj nélküliség ígéretével kapcsolatosan nem állapított meg jogsértést.

sópipa Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4546

Akkor olvass vissza a topicban és keresd meg, ahol van egy kimutatás, hogy igenis a hitelesek nagy része autóra, árucikkekre, szabadfelhasználásra vett fel hitelt, a hitelfelvétel talán harmada csak lakáscélú és akkor belemehetünk abba, hogy mi van ha 1-2 számmal nagyobb az a lakás, mint amit a pénztárca elbírt volna. Meg különben is mi van az albérletesekkel, a azokkal akik még a szülőkkel laknak? Rajtuk ki segít?

sópipa Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4545

Az a baj, hogy az első és a második mondatod teljesen ellentmond egymásnak logikailag.

Ugyanis egy ilyen roham esetén a legutolsó dolog azt nézni, hogy a pénzkivétel milyen költséggel jár, lévén utána minden elértéktelenedik.

Előzmény: Psycho Dad (4543)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4544

Tudod,mar maga a topikcimed is egy szanalom.

Beteges jellemre vall,aki plazmatevezik,nagy lakasozik,mikozben neked is tudnod kell:igenis segiteni kellene azokon,akik egy kis lakast vettek,de hala a bankok kivaltotta valsagnak,munkanelkulive valtak,es onhibajukon kivul kerultek ilyen helyzetbe.

Mert akkor,amikor ezeket a szerencsetlen szerzodeseket kotottek,akkor jo volt az ugyfel.

Most felelotlen.

Egy lof.szt,baratom!

A felelotlenek a bankok voltak,a most veled egyutt nyivakolo bankok!

Apropo,nyivakolas:ezert kulon szegyelld magad!

Előzmény: sópipa (4542)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4543

Egyrészt kibírom azt a párezer forintot ami a pénz kivételének a költsége lenne. Másrészt, ha már pár ezren csinálnánk, az már hír lenne, figyelemfelkeltés. amióta a Fidesz meghozta a kamu intézkedéseit a hitelesek "védelmében" azóta langyos posvány van, nem történik semmi, a bankok ugyanazt a szemét üzletpolitikát folytatják, mint azelőtt.

Előzmény: sópipa (4540)
sópipa Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4542

Szerinted az korrekt, hogy a társadalom felelőtlen rétege veszélybe sodorja a felelősebben gondolkodó részét?

A mértékletesek így is eleget szívtak már a plazmatévét, suzukit, nagy lakást felelőtlenül összevásárló tömegek miatt, de nem elég, adjuk meg nekik a kegyelemdöfést, csak mert nem tudunk mértéket tartani?

Előzmény: Törölt nick (4541)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4541

Marpedig a nyivakolo bankoknak meg kell tisztulniuk!

Ne most nyivakolj,hogy milyen kovetkezmenyek johetnek!

Nyivakoltal volna akkor,amikor az elso tisztessegtelen centet a bank benyelte!

Eleg a nyivakolasbol,a bankok alapvetoen sarosak a jelenlegi helyzetert!

Előzmény: sópipa (4539)
sópipa Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4540

És áruld már el, hogy neked személy szerint miért érné meg.

Előzmény: Psycho Dad (4538)
sópipa Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4539

Ezt leginkább pont a kisemberek éreznék meg. Nem tudom mit szólnál ha 2-3 héten belül megszünne az orvosi ellátás, a tömegközlekedés, az élelmiszer ellátás, az oktatás, rendfenntartás, vajon tényleg olyan jó világ lenne, ha az emberek boltokat fosztogatnának, egymást büntetlenül megölhetnék, bárki megtámadhatna, mint éjjel éppen valahol élelmiszert próbálnál kukázni. Én sem szeretem a bankokat, de ha a bankszektor összedőlne, azt az egész civilizált világ megszopná.

Előzmény: Törölt nick (4536)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4538

Ha lenne Mo.-on egy ilyen kezdeményezés, simán csatlakoznék. tudom, hogy van költsége a pénz kivételének, de megérné.

Előzmény: sópipa (4532)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4537

"(Mer amúgy én sem komázom őket.)"

Kifejtened,hogy miert nem?

Előzmény: toloba (4535)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4536

"Egy ilyennek beláthatatlan következményei lennének."

Bizony igy lenne!

A bankok szamara mindenkepp.

Hogy te meg itt tobben is miert nyivakoltok a bankok erdekeben,arrol csak elkepzelese lehet a hetkoznapi,bankok altal atvert embernek.

Előzmény: sópipa (4532)
toloba Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4535

Én szidom a bankokat orrba-szájba, vagy ti jobbosok?

Én szidom a multikat orrba-szájba, vagy ti jobbosok?

(Mer amúgy én sem komázom őket.)

Előzmény: Psycho Dad (4534)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4534

Lássál már túl a vörös lepedőn, ez nem jobbos-balos probléma!

Előzmény: toloba (4533)
toloba Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4533

Gondolom a jobbosok mennek ezerrel, úgyis mindenért a bankok a felelősek...nosza, rajta, jó katonák!

Utána meg ki kell fosztani a multikat, aznap lerohanni őket és semmiért sem fizetni....annyi Orbán-Pintér pribék nincs a világon, hogy eccerre mindenhol fellépjenek...

Előzmény: Psycho Dad (4531)
sópipa Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4532

Gratulálok!

Egy ilyennek beláthatatlan következményei lennének.

Előzmény: Psycho Dad (4531)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4531

Kedd van, robbantsunk bankot!

Olvasom az újságban, hogy a bankrun2010.com azt tervezi, hogy megingatja a jelenlegi vezetést. Itthon, Európában és a világon. Mégpedig úgy, hogy a jelenlegi rendszer egyik alapkövét próbálja meg térdre kényszeríteni egy jól irányzott horogütéssel. S mindezt úgy tudjuk az[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.01 0 0 4530

Hiába szidod őket, akkor se lenne vissza út a hazai monetáris lobbi számára, ha holnap kétharmadod kapna itt a régi garnitúra. Olyan nem lesz mint régen volt, hogy jönnek, jönnek jönnek, jönnek az ügyfelek és ti megkopasszátok őket, és jól éltek belőle. ELFOGYTAK AZ ÜGYFELEK! Nem fognak a népek hitelt kérni, nem kezelhetitek a nyugdijjakat, nem teszik be a befektetési alapokba a pénzeiket, semmi életbiztosításos befektetésbe nem mennek bele.

Előzmény: Uff (4526)
független már foglalt Creative Commons License 2010.11.30 0 0 4529

az első hármat. aztán pár szerződést felbontana...

Előzmény: Zottjoghurt (4514)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.30 0 0 4528

"ezel jó hírnévhez való jogát csorbítja"

Ember,hol van ilyenjuk az emlitetteknek?

Plane a lakasmaffianak! (de,mint tudjuk,a bankoknak sincs!)

Tudom,a jog valahogy igy fogalmaz,de vicces a fentiekkel kapcsolatban ezt olvasni.

Előzmény: Uff (4525)
Apellator Creative Commons License 2010.11.30 0 0 4527

Már többször megtárgyaltuk, hogy általánosan meghatározott, ráadásul többes számban megjelölt csoportra bármit mondani nem lehet bűncselekmény (hacsak nem meríti ki a közösség elleni izgatás tényállását, de ez azért meredek lenne pl. bankvezetőkre, mint "lakosság egyes csoportjainak" egyikére). Az nem bűncselekmény, ha valaki azt mondja, hogy banki vezetők összejátszanak a lakásmaffiával, ezt én is mondom. Az már necces, ha valaki azt mondja nagy nyilvánosság előtt (netán hatóság előtt), hogy mondjuk Uff József, XY bank Z osztályának vezetője (tehát egyértelműen azonosítható személy) bűnözőkkel összejátszva, csalárd módon bonyolította nemfizető adósok lakásának az árveréseit. De ennek is alkalmasnak kell lennie a becsületsértés, illetve a rágalmazás, esetleg a hamis vád megvalósítására.

Előzmény: Uff (4525)
Uff Creative Commons License 2010.11.30 0 0 4526

CHF 218 fölött.

és még a leminősítés előtt az ország. Mi lesz itt akkor ? Rossz belegondolni.

Ha egy kormány az európai értékrendet felrúgja az unióban, hosszú távú gondoskodára szolgáló pénzeket államosít és abból azonnali folyó kiadásokat, populista népjóléti kiadásokat valósít meg, akkor annak ez lesza következménye.  

Előzmény: Híd (4519)
Uff Creative Commons License 2010.11.30 0 0 4525

A szagszerű jogcímet, jogszabályi hivatkozást paragrafussal, ponttal, szakasszal  majd te megmondod, ezért vagy jogász.

Aki mást szándékosan, de hamisan, állítását tényekkel alátámasztani nem képes módon rossz hírbe hoz,  és ezel jó hírnévhez való jogát csorbítja és ezzel számára vagyoni, vagy nem vagyoni kárt okoz azt a törvény büntetni rendeli.

Na most jössz te.  :-)

Előzmény: Apellator (4517)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!