Keresés

Részletes keresés

titecs Creative Commons License 2005.06.27 0 0 7036
Nekem ezt akkor csinálták, ha túlöntöztem, vagy nem kaptak inni. Nekem is csak idén vannak először fuksziim, kevés oldal van róluk a neten, de valahol azt olvastam hogy árnyékban eggyáltalán nem, vagy csak keveset virágoznak.
Előzmény: Kiskertész (7030)
titecs Creative Commons License 2005.06.27 0 0 7035
Na a szöveg lemaradt. Most kezdtek nyílni a liliomok, ma reggelre kinyílt egy sárga turbánliliom, az nincs itt, majd felteszem. A kaktuszt a piacon vettem pár hete, csak egy éjszaka nyílik, az ittata mesés.
titecs Creative Commons License 2005.06.27 0 0 7034
234
stiglinc Creative Commons License 2005.06.27 0 0 7033
A sásliliomok (Hemerocallys) tudtommal nem növesztenek bulbilliket, sőt, a "normál" liliomok közül is csak néhány. Amikor a száron elnyíltak a virágok, a csúcsát le kell vágni, de a szárat hagyni kell nevelgetni a "gyerekeket". Némelyik bulbilliből ősszre már ott a helyén kis gyökérke is megjelenik. Én egy erkélyládába ültettem be őket, azzal együtt füldbe süllyesztve éltek télen, nyáron.
Előzmény: Zitka (7022)
kekhegy Creative Commons License 2005.06.27 0 0 7032

Par hete madareledelt kellett vennem a verebeimnek es kivancsisagbol megkerdeztem az eladot mivel lehet a kolibriket kozelebb csalogatni , mivel en is szeretnem latni oket a haz korul. Egy kis leirast adott tobbfele otlettel....

Rakjunk ki egy erett banan hejat kozel az etetohoz, a bananhejra gyulekezo moslicak is oda csalogatjak a kis madarakat, mivel kedvenc taplalekuk.

Piros vagy narancs szinu viragok nektarja csalogato, vagy piros eteto, fukszia, vagy szines borsovirag, lonc,haranglab,kerti folyondar is csalogato ezeknek az apro madaraknak...

Vizlelo lehetoseget biztositva szamukra a kertben, itato vagy csorgedezo viz.....

Legfokeppen sok turelem kell kivarni, amig igazan oda szoknak a kertbe, azt irja az ismerteto, 3 ev is eltelhet, amig oda szoknak... nagyon jo emlekezetuk van, evrol evre visszajarnak, ahol elelmet talalnak.

Előzmény: Melody2001 (7006)
rágica Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7031
Nekem is van néhány. Egyre jobban kedvelem őket, de alig tudok valamit a gondozásukról. Bár van már 3 éves bokrom is, de attól tartok csak véletlenül sikerült megőriznem. Engem például az ideális teleltetés izgat egy kicsit.
Képzeljétek! Pénteken a B...x-ban "kincsekre" leltem. Sikerült halottnak mondott virágokat "olcsón" vennem. Egy fuxia fácskát 1300-ért, és egy margaréta fácskát 1000-ért. A pénztárnál nagyon furcsán néztek rám. Ők nem tudták, hogy ezeket életre lehet kelteni. A margaréta egy "fodrászás" után gyönyörű, a fuxiának több időre van szüksége.

Kiskertész Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7030

Akkor Te talán tudsz segíteni. A tavasszal vettem a TESCO-ban egy fuksziát. Mellesleg Q... drágán. De gyönyörű volt. Tele virággal, és még jobban tele bimbóval. Itthon aztán levettem róla a celofánt. Elkezdte ledobálni a bimbókat, még mielőtt kinyíltak volna.  Folyamatosan hoz újakat, de nem nyílnak ki. Most mintha csökkenne a lehullás. Reménykedek, hogy újra olyan szép lesz, mint amikor megvettem. A levelei szép egészségesek. Árnyékban van, a földje mindig nedves. Te tudod miért csinálja ezt?

Ilyen volt:

Előzmény: titecs (7027)
xrm Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7029
Nagyon szépek a virágaitok ! Nálun Fa nagyságúra megnőtt a "ricinus",biztos nem egyedi ,de én csodálkoztam rajta : (hogy ne offtopic legyek alul van pár kókadt virág is :D )
Kiskertész Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7028
Ennek a narancssárgának lángszínű sásliliom-Hemerocallis fulva a neve
Előzmény: Zitka (7025)
titecs Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7027

12345Fuksziák. Nagyon szeretem őket, úgy néz ki ők is engem:)

Kiskertész Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7026
GURIGA drága! Kicsit ugyan messzebb lakom három utcasaroknál, de azért ha gondolod, gyere. Szívesen látlak egy kis szagolgatásra.

Csak siess, mert már kezd elnyílni! :)))))

De ha gondolod, küldhetek egy kis illatmintát. Mindkét fehérnek bódító az illata. A második fehérnek nem is tudom a nevét, pedig az az ismertebb, elterjedtebb. Még a vallási festményeken is az a liliom van.

Előzmény: GURIGA (7024)
Zitka Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7025

Én ezt a narancssárgát hívom tűzliliomnak.

Van olyan fehér is, elég sok. OK, jegyeztem, hogy az fehérliliom. Nem lesz nehéz megjegyezni. :-))))  Tényleg bódító az illata, úgy szeretek ilyenkor csak úgy elmenni mellette.... :-)

Előzmény: Kiskertész (7023)
GURIGA Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7024
Bizony, annak a fehér liliomnak az illatáért képes lennék gyalogolni
akár három uccasarkot is!
(Valahogy van egy olyan érzésem, hogy kábító illata lehet!)

Nálam csak most kezdödik a liliomszezon!

Előzmény: Kiskertész (7023)
Kiskertész Creative Commons License 2005.06.26 0 0 7023

Sásliliomok 1-2 kép

Fehérliliom-Lilium candidum 3 kép

De Te lehet, hogy a 4-re gondolsz?

A sásliliomoknak nem nő semmi a levélhónaljban.

sásliliom
Előzmény: Zitka (7022)
Zitka Creative Commons License 2005.06.25 0 0 7022
Nálunk is elég sok narancssárga liliom van, én is tűzliliomnak hívom őket. Valszeg akkor azért vannak egy csomóban olyan rengetegen, mert senki nem szedte le róluk a bulbilliket... Na majd alaposabban szemügyre veszem őket, ha elvirágoznak, most már tudom, hol keressem rajtuk. :-)   A fehérek (sásliliom??) is növesztenek ilyet?
Előzmény: stiglinc (7021)
stiglinc Creative Commons License 2005.06.24 0 0 7021
A liliom hagymás növény. Néhány faj közülük növeszt bulbilliket, ami apró hagymácska tképpen, vagy a levelek tövében (=levélhónalj), vagy a földben, a nagy hagyma körül. Ezeket földbe dugva ott növekszenek és 1-2-3 év múlva normális, virágzó növénnyé fejlődnek. Amelyik ilyet nem csinál, azt a nagy hagymájáról leválasztott pikkelylevelekkel lehet szaporítani. A korábban bemutatott, általam tűzliliomnak nevezettnek rengeteg bulbillije lesz őszre és már a 2. évben virágzik.
Előzmény: Zitka (7020)
Zitka Creative Commons License 2005.06.24 0 0 7020
A liliom nem hagymás növény? :-O  Hol keressem rajta a levélhónaljakat? :-) És mi ez a bulb, hogy néz ki? Eddig még csak a paradicsom hónaljazásról hallottam, de az egészen másfajta... Bocsánat az amatőr kérdésért, de kezdő vagyok.
Előzmény: stiglinc (7010)
Zitka Creative Commons License 2005.06.24 0 0 7019
Köszi mindkettőtöknek a tanácsokat. :-) Lehet, hogy azért kipróbálom ezt a leszúrós változatot, most éppen saslik-pálcikákat találtam a fiókban. :-) 
rferi Creative Commons License 2005.06.24 0 0 7018
Megvárod míg 30 centisek lesznek, és odahajtod őket a kerítéshez.Onnan már tudják a dolgukat
Előzmény: Zitka (7016)
Kiskertész Creative Commons License 2005.06.24 0 0 7017
Leszúrsz a tövüknél 1-1 ágat, és egy spárgával összekötöd őket a drótkerítéssel. Azon fel tudnak futni.
Előzmény: Zitka (7016)
Zitka Creative Commons License 2005.06.23 0 0 7016

Sziasztok! :-)

Futónövényeket hogyan lehet arra késztetni, hogy kapaszkodjanak? :-)))  Egy kerítés mellé vetettem el egy csomag vegyes futóvirágot, ezek vannak benne:

coabea scandens

Ipomea purpurea

Lathyrus odoratus

mina lobata

tropaeolum majus

Most már kb. 10 cm-esek, a kerítés lábazat kb. 20-25 cm magas, ezt kéne áthidalni, hogy elérjenek a drótkerítésig, ahol már - sejtésem szerint - tudják a dolgukat. :-)

Köszönöm előre is a tanácsokat.

stiglinc Creative Commons License 2005.06.22 0 0 7015
Gondoltam én, csak hiányzott nekem a sárga alja :-) Azt hittem, ez vmi más faj. (A bulb-okat remélem nem felejtem el őszig, szólj majd rám, légyszives, ha mégis...)
Előzmény: Kiskertész (7014)
Kiskertész Creative Commons License 2005.06.22 0 0 7014

:))))))))

Nagyon szép színe van. A kép is jól sikerült. Igen kérek, ha lehet. A második képen az a fáklyaliliom

Előzmény: stiglinc (7013)
stiglinc Creative Commons License 2005.06.22 0 0 7013
Még egy pontosítás: levélhónaljakban (lassan írtam, hogy el ne rontsam...)
stiglinc Creative Commons License 2005.06.22 0 0 7012

Ja, egy kis pontosítás, én ezt hívom tűzliliomnak (nem biztos, hogy ez a hivatalos neve):

Előzmény: Kiskertész (7008)
stiglinc Creative Commons License 2005.06.22 0 0 7011
A második képen kicsoda van? Szeretem az ilyen különleges alakzatokat.
stiglinc Creative Commons License 2005.06.22 0 0 7010
Az a liliom, tűzliliom, őszre rengeteg borsószem nagyságú bulbillit növeszt a levélhóljakban, amikből 2-3 év múlva virágzó méretű növény lesz. Nagyon bírós: félárnyékot-napot, vizesebb-szárazabb talajt elvisel. Ha akarod, küldök neked ősszel bulbilliket.
rferi Creative Commons License 2005.06.22 0 0 7009

Hahó Taramiram!

Szoktál még errefelé járni?

Képzeld a tőled kapott szamárkóró csodaszépen fejlődik, már negyven centis levelei vannak! és kettőt adtál, de tavasszal három kelt ki! :))))))))))

Kiskertész Creative Commons License 2005.06.21 0 0 7008

Nagyon hangulatos a kerted! A Rétifüzény mellett, az a liliom nagyon szép!

Nálam most többek között ezek nyílnak:

Előzmény: stiglinc (7002)
rágica Creative Commons License 2005.06.20 0 0 7007
O, ó! Te aztán mindig tudsz valami meglepetést produkálni! Az az 1. valami gyönyörűséges! És hát a többi se különben.
Előzmény: Melody2001 (7006)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!