Crdi-nél én a következőt vettem észre: Regeneráláskor enyhe égett szag, valamint a pillanatnyi fogyasztásmérő csíkja ugrándozik kb. +2liternyit felfelé. Tempomatos haladáskor sík úton is. Mondjuk ha ennyire drága akkor jó lett volna egy +led a regenerálás jelzéséhez.
Szerintem biztosan nem jelzi egyik sem. A fogyasztásból tudod meg,hogy regenerál. Olyankor majdnem duplája a pillanatnyi fogy. Kb 10-12 percig,illetve 15 km- en át csinálja. Nekem új Rio van,de kétlem,hogy a ceedbe ne igy lenne.
Ha nem tudta teljesen befejezni a regenerálást,akkor nem 530 km után kezdi újra,hanem ugy 300 km környékén.
Ügyelni kell amúgy erre,mert,ha meghibásodik 1 millába is kerülhet,ha már nem garanciális.
Keveset vagyok autópályán,de azért néha kihúzatom.
Nemrég villogott a motordiagnosztika,mert nem tudodd regenerálni a sok városi leállás miatt. Bevittem a szervizbe,ott átnézték a részecskeszűrőt meg at egr-t és mondták,hogy azokkal nincs gond,nincsenek eltömődve.
Nekem 530 km enként regenerál.
Csak pont a regenerálás pillanatában,ha városozok,nem mindig tudja befejezni.
A turbónál amugy csak az a bizonyos feltöltő mehet tönkre? Az ugy tudom olyan 200 ból kijön a nem gyári.
Ez inkább kuplung probléma. Elindulásra, amikor elkezd fogni, nem tudnék más magyarázatot mondani. (Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs) Offomnál volt hasonló, ott teljes kuplungszerkezet csere volt a megoldás, de annál hangos volt a kinyomócsapágy is.
Meg lehet próbálni kézifékes indulást is, hogy akkor mi van.
csak a benzinesnél kell évente, vagy 15000-ént köztes olajcserét csinálni. Dízelnél 2 év 30000. Bár évente kéne csináltatni a karosszéria átvizsgálását, mert csak akkor adnak garit az átrozsdásodás ellen.
3-4 emberről tudok. Volt aki azt jelezte, hogy előtte hangosabb volt, mint korábban.
Egyik srácnak kettő cseréje is volt, de csak azért, mert az első csere alkalmával nem takarították ki rendesen...
Volt már valakinek olyan gondja, hogy hidegen egyesben indulásnál a kuplung rángat? Nagyon nehéz eltalálni a megfelelő fordulatot, hogy ne csinálja, aztán ahogy felmelegszik a motortér (nem a motor, mert pl 15 km de rögtön autópálya után is ez van) akkor elhagyja és vajszerű álom kuplungja van. Ezt a rángatást főleg hidegen emelkedőn elindulva lehet produkálni ahol kicsivel nagyobb gázt kell adni. De mélygarázsból rendszeresen indulva is produkálja...talán finoman csúsztatva alapjáraton nem. Lehet, hogy ezek ilyenek és amíg a kuplungfolyadék nem meleg addig ilyen? Egy új autónál azért nem kellene!
2016-os ceed SW 1.6 crdi 110 LE-s változat (itt van 136 LE és 110 LE is) A 110 LE-s változat elvileg ugyanaz a motor, ugyanúgy 280Nm, de nem 3000/min ig tudja, csak 2500/min-ig.
Otthon szervizelték, ill. pontosabban ez egy soronkívüli olaajcsere volt, de szakszervízbe vittem. 5w30 vagy 5w40-et akartak beletenni Total, castrol típusokat.
Természetesen -műszaki ember lévén- évente/15000-ként fogom hordani, ez nem kérdés. Csak mert én nem Magyarországon vásároltam, ezért nincs infóm az otthon adott szervízkönyvek tartalmáról. Engem itt a sógóróknál azzal engedtek utamra a szalonból, hogy találkozunk 2 év vagy 30000 km múlva. Jelenleg 11500 van a kocsiban, de saját magam vitt olajjal már 2700 km-nél alatt megvolt egy első olajcsere. A következőt 1 éves korára tervezem, addigra lesz benne kb 15-17000 km.
Nyilván sok mindenben igazad lehet és valóban túl van lihegve ez az olaj dolog. Viszon a 7 év garancia feltélele az évenkénti szerviz látogatás és az ekkor esedékes munkák elvégzése. Amennyiben lehetőség van arra, hogy vigyük az olajat akkor miért ne tennénk, főleg úgy ha adott esetben ugyan azért pénzért (vagy olcsóbban) jobb minőségü olaj kerülhet bele. Gondolom mindenki a legjobbat akarja az autójának és ezáltal magának is:)
Teljesen laikusként, élve a joggal, hogy hülyeségeket beszéljek, szerintem manapság ez az olaj dolog kissé túl van lihegve. Motorgyártói specifikációk, többféle paraméter,...nyilván van különbség az olajak között, de azt nem hiszem, hogy egy korszerű olaj, amit pl. Ford specifikál a közepes teljesítményű benzinmotorjához, ne lenne megfelelő egy hasonló jellegű Opel, vagy épp KIA motorba. És viszont, és bármely gyártó esetén.
Volt egy cikk nemrég, bevizsgáltattak olyan olajat, amit sok évig, sok kilométerig, messze, többszörösen a megadott csere előírásokon túl használtak, és majdnem minden paramétere megfelelő volt az olajnak.
Tudom, van az a mondás is, hogy inkább gyakrabban cseréljünk, mint a megadott csere szükségesség, főleg a sok kilométer vagy több év esetén, de ez nem biztos, hogy helytálló az előzőek fényében.
Átlag futást feltételezve egy autó 20 éve alatt megy 300 ezer kilométert, és akkor a motorja még elvileg egész jó állapotban van (olajozott kopó helyek tekintetében). Nem hiszem, hogy sokkal másabb lenne a helyzet, ha nem évente lenne cserélve az olaj (és az átlag futást tekintve 15 ezrenként), hanem mondjuk 2 évente és 30 ezrenként.
Biztos nem véletlen, hogy jópár autó esetén épp ez van megadva :-)
A fentiek ellenére mindenki cseréltesse az olajat a szervizkönyv előírásai szerint!
Bevallom, én a 13 éves Fusion-ömben, amivel évi pár ezer kilométert megyek, nem cserélek évente olajat. Inkább hidegen melengetem egy percet, és kímélve használom ezután az első pár percben.
Olajcsere elött végigkérdeztem a nagy Kia kereskedéseket, és szinte nem volt közös pont ami egyezett volna az ajánlott olaj paramétereit tekintve. Volt köztük 5W30, 5W40, A5/B5, C3, Mercedes szabvány(MB 229). Szerintem mindenki azt ajánlja ami van neki.
Ha megengedik, hogy vigyél akkor a könyv szerintit kell beletenni, abból nem lehet probléma.
én nem vagyok se motortervező se olajmérnök ezért azt rakom bele amit a szervizkönyv előír ha abc123 minősítést ír elő akkor azt és nem hagyom hogy erről a szerviz lebeszéljen, csak azért mert nekik pont valami más van raktáron vagy mert úgy szokták meg ha holnap megáll a motor mint a szög, akkor úgyis az lesz az igazságügyi szakértő első kérdése amikor ki kell verni a kiából meg kiváló szervizből a garis javítást hogy akkor mikor volt az utolsó olajcsere milyen anyagokkal és az hogyanis viszonyul a gyári előíráshoz
Időközben megtaláltam az első olajcserés számlát, miszerint MANNOL 5W30 C3 olajat raktak bele.
Az ACEA C3 szerint:
"C3: Stabil, viszkozitástartó motorolaj, amely használható katalizátor-kompatibilis olajként DPF-fel és TWC-vel szerelt járművekhez, nagyteljesítményű dízel és benzin üzemű személy- és kishaszon-járművekhez, amennyiben minimum 3,5 mPa*s az elvárt HTHS viszkozitás. Ezek az olajok meghosszabbítják a DPF és a TWC élettartamát."
A vastagon kiemeltek miatt mindenképp C3-as olaj kell bele szerintem. Abban nem vagyok biztos hogy 3 utas katalizátor van benne(TWC), viszont a start stop miatt 3,5 centipoise viszkozitás szükséges lehet.
Azt szeretném kérdezni, hogy akinek 1.6GDI-je és még start-stop rendszere is van, milyen olajat használ?
Szeretnék egy 15ezres cserét, de nem találok megfelelő olajat...
Ha minden kötél szakad marad a márkaszervíz...
A gondom az az hogy 5W30 ACEA A5 az előírás, namost olyat nem nagyon találok(csak Castrol benzin-dieselt...A3/B3-ban de legalább start stop). Az egyéb szabványok meg nem feltétlen relevánsak.
Bár a katalógusok szerint 1500-as fordulattól rendelkezésre áll a teljes forgatónyomaték, szerintem 2000 felett érzi jól magát ez a dízelmotor, az meg országúton hatodikban már fizetős.
Nekem 3 hete kétszer is leragadt az EGR-em végállásban. Szerencsére csak annyira, hogy jelezte a hibát, nem maradt meg így elég volt kilőni a check engine lámpát. Azt merték feltételezni rólam, hogy papperosan vezetek... Bevallottam, hogy így is van. :D Azóta üzemmeleg állapotban rendesen használom az autót, 3000 körül váltok feljebb, hibajelzés (kopp-kopp) 300 km-e nincsen. A fogyasztásom pedig lement 6-ról 5.7-re, Bp-tel vegyítve.
"Ez amugy elég ritka dolog,hogy kint 10 fok van az utastér meg 28 fokos. Felmelegited 28 ra,hogy utána visszahűtsd 20-ra? Vagy nem értem."
Kedves Zölcorsa!
Cáfolnom kell, egyáltalán nem ritka. A külső levegő hőmérséklete gyakorta alacsonyabb, mint egy zárt kocsiszekrényben az üvegház hatás és a bent ülők által termelt hó miatt. És igen, simán előfordul 15-20 fokos különbség is.
Nyilván nyáron, amikor 70 fok lenne bent, kint meg árnyékban 36, akkor nem a bentihez képest fele olyan meleg levegőt ereszti be az ember, van vagy a rendszer, de tavasszal, ősszel életszerű teljesen a kint 12 fok, bent 26-30.
Meggyőződésem, ha országúton használnám szabályosan, akkor még talán alá is lehetne menni a 4l-nek. De nálam az ritka...az országút is, meg a sebességhatár betartása is :) Kezdek átszokni pályán a 130-ra (na nem óra szerint, mert az már ciki), mert 150-nél 400km-en max.10-15 percet spórolok a 130-hoz képest, viszont gázolajból 1,5-2 literrel több fogy. Ott már nagyon megugrik a fogyasztás sajnálatos módon. Pedig 2500(megnézem pontosan, 170-nél forog 3000-et) körül pörög csak az 1,6-os.
Nálunk a 2011-s gyártású SW-be eddig a digitális zongorától a három négy hátizsák +két bőrönd+ hegymászóbakancsokon keresztül a különböző építőanyagokig minden elfért. Tényleg csak ajánlani tudom.
Így igaz, bár nekem nem az UEFA-s van csak a példa miatt említettem. Nagyon rá voltam (vagyok) kattanva az androidos fejegységre, így nem kértem a "navis" változatot. Egyedül a tolató radar ami hiányzik de lehet, hogy azt pótolom utólag. A többi számomra fontos dolog pedig az enyémben is megvan (EX Limited + CP1 kárpit + utazó csomag).
9 éves a ceed-em, egyelőre nem látok rá okot hogy lecseréljem egy újra, de az elmúlt 9 év árazási politikája alapján egyértelműnek látszik hogy ha cserélek akkor az valami focibajnokság idején lesz ez az "uefa" és tsai kimagaslóan a legjobb ár/értékű ajánlatok csak ki kell várni hogy eljöjjön az idejük...
Naggyából az "Active" felszereltség ami megegyezik az "UEFA"-s Cee'd-el, viszont az kb. fél millával drágább. Amennyiben ez nem számottevő tétel akkor igazad lehet.
Másrészt hol húzod meg a határt a "nem számít" különbségnél?
Harmadrészt azért nem mindegy, mert az űrméret is összehasonlítási és döntési alap a különböző autóknál.
Az egyik nagy problémánk a csomagtartó méret volt az előző kocsinknál pl nem mindegy hogy azt a keveset is be tudom-e tuszkolni a csomagtartóba, vagy megint az anyósülésre kell pakolni. Ezért is fontos hogy ha két autó közül kell választani és más tényező már nem mutat mérvadó különbséget, akkor ez a különbség fog dönteni.
Autóvásárlás előtt állunk, és az egyik kinézett tipus a Kia Cee'd 1.6 kombi.
A csomagtartó mérettel vagyok kicsit gondban, nem találok egyértelmű adatot. Amit találok az azt írja hogy "Csomagtér-kapacitás (VDA módszer, pótkerék nélkül) felhajtott ülésekkel 528L". Arra viszont nem találok adatot, hogy ha bent van a pótkerék, akkor mennyi az annyi?
Én még csak egy extra olajcserére vittem el 15e km-nél, tényleg csak egy olaj-olajszűrő csere volt, én megvártam, sőt végignéztem a műhelyben, és ott helyben fizettem. Üdítő tényleg nem volt, de van egy kávéautomata, a dolgozók is azt használják :)
A szalon konkrétan KIA és Merci együtt. Nekem nem tetszett, hogy a Kia-nál adom le az autómat és az épület másik felén a Merci szalonba fizetek.
Az egész Pappas hangulata számomra olyan volt, hogy vannak a merci tulajok, azok a nagyon fontosak, meg a Kia ügyfelek...akik másodrendűek. Nincsenek nagy igényeim, de 1 meleg napon pl. 1 üdítővel megkínálhatnák az embert nem? Illetve olaj és olajszűrő cserére minek kell leadni az autót félnapra ?? Persze értem én, hogy rohadt nagy a műhely sok sok autó megfordul ott naponta, de hogy még opció sem volt, hogy megvárjam a kocsit.. és 4-5 óra mire elkészült... Ha nem lenne garanciás ezt én is megoldottam volna 1 óra alatt bőven...és akkor az utazási időről nem is beszélek.
A munkájukkal nem volt baj. De nem is nagy dologra vittem. Igazából az ár nyert. De legközelebb mást keresek. Max. kontroll árnak jók lesznek ;)
Ilyenkor nekem is működik minden. A minuszokban,amikor valóban párás,akkor makacskodik a klima. De holnap én is megnézem.
Még az nem tetszik,hogy,mivel nekem esőszenzoros az ablaktörlő és törlő állásban hagyva ,a gyújtást ráadva töröl egyet,ha nem esik akkor is. Egyer ezmiatt tönkrement mindkét lapát. Nem tudok rájönni,hogy mért kell törölnie egyet. Nektek is igy van?
Valahogy én is úgy gondoltam, automata funkcióban az elején mindenfelé küldi a levegőt.
Nekem nincs ilyen lámpavillogásom. Hidegen, amikor bekapcsolom a klímát, akkor mindig megváltozik a motorfordulat, tehát bekapcsol a kompresszor is. Az tény, hogy nem valami hatásos, meg kell neki előlegezni egy kis belső törlést.
A szélvédőre irányuló fújást kell alkalmazni, ezáltal lekapcsolni az automata funkciót.
Ez miért nem jó? Az igazat megvallva én szerintem az elmúlt 8 év alatt szerintem soha nem használtam az automata funkciót. A faceliftesben mondjuk az a jó, hogy két zónás, amúgy tényleg felesleges (nekem) az automata klíma.
Ez amugy elég ritka dolog,hogy kint 10 fok van az utastér meg 28 fokos. Felmelegited 28 ra,hogy utána visszahűtsd 20-ra? Vagy nem értem.
Amugy ez az auto,meg digit klime ugy szar ahogy van. Nem akkor kapcsolom be,vagy ki a kompresszort amikor akarom,hanem amikor a rendszer akarja. Télen pl indulás után a klima szépen lefújná a párát,de nem,kb 5-8 km ig be se kapcsolhatom. Villog az auto felirat.
Én nem szoktam kikapcsolni a klímapanelt, viszont igyekszem minél kevesebbet használni a klímát, és még nyáron is általában az utolsó 10 percre kikapcsolom, hogy lehetőleg leszáradjon a hőcserélő, a legközelebbi indításkor így nem kapcsol be a klíma. Ha a klímapanelt is kikapcsoljuk, akkor a következő bekapcsoláskor indul a klíma is.
Konkrétan nem tudom a kérdésedre a választ, de nekem eszembe nem jutna ilyen esetben klímát kapcsolni. Egyszerűen "auto" állásba kapcsolom a keringetést és a hőmérsékletet a kintihez közeli értékre állítom. Ilyenkor a külső levegő beáramoltatásával szépen le lehet hűteni az autót, és nem használtam a klímát.
Voltam néhány autószalonban az utóbbi hetekben, így a Kiában is. Volt egy konkrét kérdésem az automata klímákkal kapcsolatban, amire a legtöbb válasz így kezdődött "szerintem". Mivel sehol nem tudták, csak tippeltek, megkérdezem itt, hátha van aki jobban tudja.
A kérdésem első hallásra egyszerű, bár volt aki nem értette meg.
Adott egy utastér, mely 26-30 fokos. Külső hőmérséklet 8-12 fok. Beállítom a klímát digitálisan 20 fokra.
Kérdés:
1.) Ilyenkor van-e annyira intelligens a rendszer, hogy addig nem kapcsolja a kompresszort, míg a külső hőmérséklet jóval alacsonyabb a belsőnél, így azzal is hűthető az utastér? 2.) Kipróbáltam ezt álló motornál. Az történt, hogy amikor a kívánt hőmérsékletet alacsonyabbra tekertem, mint az aktuális, bekapcsolt a ventilátor és el kezdte keringtetni (beengedni?) a levegőt.
juteszembe, ha valakinek útbaesik, ott van a kia érd m6 (az m6 autópálya bejáratánál) egyszer voltam ott éves szervizen, normális társulatnak tűnt, csak kissé drágának találtam hogy mennyire drágának arra sajnos már nem emléxem:-(
Jaja, valószínűleg, csak nem tudom összenyomni a lámpatestet két oldalról, mert egy oldalt is alig fér be kicsi csavarhúzó....na mind1, majd lesz vele valami :D
Basszus, pedig pont oda akartam vinni nyáron a kocsit az éves kötelező szervizre :( Na mind1, marad a Kerepesi úti Wallis, ahol vettem. Ők amúgy szervizben milyenek, mennyire korrektek? Na meg árban milyenek?
sajnálom a lurdy-t annó amikor vettem az autót, jártam két másik szervizben is, aztán a lurdynál kötöttem ki tény hogy kissé sufniszerű az intézmény, de a zemberek egész jól végzik a dolgukat és meg van a kia specifikus ismeretanyaguk is
Úgy gondolom, hogy a KIA garanciális szervíze a legjobbak közé tartozik Magyarországon, nem volt részem minden autót kipróbálni, de a nagy német autómárkákat tömörítővel volt egy afférom, soha többet e miatt nem fogok vásárolni olyan autót ami ahoz a csoporthoz tartozik. A kia szervíznél nekem eddig minden sóhajomat teljesítették, ajánlom, figyelmetekbe a XVI. ker-i Kia Szabót
Nálam ilyen a rendszámtábla világítás... sajnos nem igazán hasonlít a tiédre.. :S jól emlékeztem, teljesen sík, sehol egy kis luk vagy valami...kotyogni se kotyog, eléggé passzos... :S
Elvileg megcsinálhatják, persze. De majd a márkaképviselet azt mondja, hogy a diagnosztikai eszközeik nem megfelelőek, vagy nincs feltöltve a megfelelő szoftver/adatbázis, a szerelők nem vettek részt a megfelelő képzéseken, vizsgákon, s mehet a polgár perre, és a végén még a perköltséget és szakértői díjakat is fizetheti.
Maradok inkább a márkaszerviznél. Főleg, ha épp annyi, mint egy jobb független. Évi néhány tízezer Forintról lehet szó. Utána majd (a 7 év után), hogy miként lesz, még ráérek eldönteni.
ebből nekem az jön le, hogy a lurdy egy kategóriában van a független szervizekkel elvileg azok is megcsinálhatják a kötelezőket, ha rendes anyagokat használnak gyakorlatban meg majd megegyeznek a felek vagy maguktól vagy a bíróságon, mert vita csak akkor nem merülhet fel ha "rendes" márkaszerviz csinálta...
Jó kérdés. Én azt tudom, hogy részemről nem sanszos újra az új autó vásárlás. Inkább 2-3 évesen, majd 2 év múlva.
Gyerekek keresztszülője vett tavaly egy újat a Hunyadi János úti Pappasnál. Ajánlották, normális volt az ember. Én is őt ajánlottam (már nem tudom, hogy hogy hívják :D). Miután minden lezajlott, köszönet jeléül adott egy üveg "Pappasos" pezsgőt.
A törvényben előírt 2 éven felül, a Kia maga vállal be +5 évet. A +5 év alatt, ha nem márkaszervizben végezteted el a szervizelést, akkor semmi sem kötelezi arra, hogy adott esetben garanciális javításokat végezzen az autónk. Eldöntheti, mérlegelhet, mert ezt ő nyújtja.
De ez igaz az elő két évre is. Annak ellenére, hogy szabad a piac és a független szerviznek van lehetősége arra, hogy minden "KIA" technológia a rendelkezésére állása mellett elvégezhesse akár az első 2 év szervizelését, mondhatja a utána a Kia, hogy letelt a törvényben előírt 2 év garancia kötelezettségem, így már nem leszel jogosult a +5 évre, mert előtte nem nálam szervizeltettél.
A Lurdinak más a "besorolása" a többiekkel szemben.
KIA Motors telefonon azt mondta, a KiaLurdi jogosult a kötelező szervíz elvégzésére, és ha ők szervizelnek, megmarad a garancia.
A kérdést feltettem a web felületükön írásban is. Egyértelműen kérdeztem, lásd az első mondatom.
Ezt válaszolták:
"A kötelező karbantartásokat a gyár által előírt technológia alapján és az előírt ütemezéssel kell elvégeztetni. A karbantartások során műszeres diagnosztikát is végezni kell, valamint csak eredeti Kia, - vagy azzal megegyező minőségű – alkatrészeket lehet beépíteni, illetve a szervizeléshez használt folyadékok, szerviz anyagok a gyár által előírt paraméterekkel kell rendelkezzenek.
Ha nem márkaszerviz végzi a szervizelést, akkor az ügyfél kötelessége megőrizni a szervizelési munka bizonylatait, úgymint számla, munkalap, és ezeket be kell mutassa a márkaszerviznek garanciális panasz bejelentése esetén. A márkaszerviz a garancia elbírálásakor ezen bizonylatok alapján fogja ellenőrizni a technológiai utasítások betartását."
Nem vagyok meggyőzve, egy olyan esetben, ahol komoly tétje van a kérdésnek, hogy a garancia érvényes-e vagy sem, nem a rossz oldalára kerülnék a brokinak :-(
Köszi a segítséget. Megnézem holnap, de úgy rémlik, hogy nálam a lámpatesten nem található semmilyen "váll", hanem sík az egész, de azért köszönöm, hogy időt szántál rám. holnap azért jelentkezem az eredménnyel. üdv
Ezeket a műveleteket így nem lehet összehasonlítani. Többek között a 7 év garanciát valahol meg kell finanszírozni, ha már az új autó árában (szerintem) ez nem jelenik meg.
Másik fórumon az egyik kartárs kb. 68.000.--et fizetett egy 1.4-es benzines kötelező szervizelésénél. Dieselre nem fizettem még ennyit soha, egy alkalommal sem, pedig az üzemanyagszűrő minden harmadik évben eléggé megnyomja az árat. Ahhoz képest a DunaAutó olcsó, pedig az is Kia szerviz, mint a tatabányai.
Azért lássuk be, az csak relatíve alacsony. Másik autómon (Fusion) pár hete a törött lökhárító leszerelése, elcipelése hegesztőhöz, hegesztése, visszahozás, színrefújás, felszerelés, valami merevítő a lökhárító alá kevesebbe került, mint ez az olaj és szűrőkcsere lesz :-(
"aki mostanában vásárolt új autót Budapesten vagy környékén melyik kereskedőt tudja ajánlani?"
tökmindegy, ugyanazt az autót árulják az engedmény meg nem attól függ hogy melyik kereskedőhöz mész be, hanem hogy milyen konkurens ajánlatot viszel magaddal az előző kereskedőtől mert annak mindig alá kínálnak addig kell menni körbe-körbe olcsóbb-mégolcsóbb-annálisolcsóbb ajánlatért amíg már nem ott tartasz hogy csak valami mikroszkopikus összeggel mennek az utolsó konkurens ajánlat alá akkor megtaláltad a jó árat...
Az enyém ugyan nem SW, de elmondom nálam hogyan kell cserélni. Talán tudod alkalmazni te is. A képen bejelöltem, hogy hol kell kiakasztani a rögzítő fület. A lámpatest két oldalán található füleket kis csavarhúzó segítségével egymás felé feszíted úgy, hogy még ne törjön el. Így kijön a lámpa és ki tudod venni és izzót is (T10). A hagyományos izzó helyett LED-et is berakhatsz.
A Lurdit nem adta meg a Kiamotors, amikor kérdeztem, hova vihetem szervizbe. (Külföldről behozott autó, nem magyar a szervizkönyve)
Most egyértelműen rákérdeztem, hogy a Lurdi megfelel-e a garancia szempontjából, ha ott végeztetem a kötelező szervizt. Sajnos csak webes felületen lehet velük kapcsolatba lépni :-(
KiaLurdi szerint ők is mint márkaszerviz, igen - és annyiért dolgoznak, mint a Dunaautó.
1,6 SW benzinesem van, 2011-es , vásárlás előtt volt szerencsém kipróbálni az 1,4-t, nagyon gyenge volt a nagy felépítményhez. Ha rendesen telepakolod (márpedig fér bele) akkor kellenek a lóerők, hegymenetnél úgyszintén. Így is 3500-t pörög 130 km/h tempónál. Szóval csak 1,6 ban gondolkozz!
Leginkább az, hogy egy agyonbonyolított motort kapcsolnak hozzá. A mai benzinesek, minden túlzás nélkül bonyolultabbak, érzékenyebbek, mint a mai diesel társaik.
Városi használat mellett, miután leparkoltál nyugodtan leállíthatod a motort. nincs nagy különbség, amikor megállsz a piros lámpánál. De gondolom, hogy ha valaki előtte egy lámpától lámpáig gyorsulást hajt végre, akkor az elektronika érzékelni fogja, hogy a normáltól picit magasabb a hőmérséklete, akkor nem állítja le rögtön a motort. Vagy ha üresben adsz neki egy kövér gázt.
Amíg a motor nem üzemmeleg, addig nem fog lekapcsolni.
Amiket hallottam: siklócsapágy helyett görgőseket használnak. Egyes típusokat bekötik a hűtőkörbe, a motor leállítása után egy villanyos szivattyú keringeti egy ideig a hűtőfolyadékot a turbóban.
Manapság divat kis tehetetlenségű turbókat használni, amik hamar felpörögnek (kisebb a turbólyuk), emiatt hamarabb le is állnak, nem forognak hosszú ideig kenés nélkül a motor leállítása után.
1.4-est még nem vezettem. Olvastam olyan véleményt, amelyben az 1.4-est nagyon lehúzta az alacsony teljesítmény miatt az írója, bár kicsit túlzónak éreztem. Prospektusadatok alapján 30 LE-vel kevesebb, 30 Nm-rel kevesebb az 1.4-es.
Inkább az a 30 Nm, ami hiányozhat szerintem a napi közlekedésben. Főleg, ha a kombi azért kell, mert tele akarod néha rakni emberrel és csomaggal.
Nem írsz hónapokat a gyártási évek mellé, de nekem számítana az is, hogy még mennyi idő van vissza a garanciából - és ellenőrizd, hogy a garancia tényleg érvényes-e még, nem csúszott-e el az utolsó szerviz.
A mai turbóknál, főleg a dízeleknél, gyakorlatilag már nem kell foglalkozni a turbó visszahűtéssel, nem mondom, hogy tartós autópáya 170-180 után ne hagyd járni egy fél percet, mielőtt megállítod, de városban teljesen felesleges.
Sziasztok ! Szeretném megtudni megoldható-e az utólagosan beszerelt ablakfelhúzó modul az első 2 ablakhoz egy 2013 11. ceed-hez. Azt mondták can-buszos tehát nem fogja vezérelni gyújtás nélkül. Ha vkinek van ilyen vagy ismer valakit aki telepíteni tud ilyen modult kérem ossza meg velem. Köszönöm.
Úgy tudom, hűtőfolyadék szivárgás keresésre van olyan megoldás, hogy valami olyan vegyszert tesznek hozzá, ami UV fényben feltűnően látszik. Ezzel a szivárgást lehet megkerestetni. Hengerfejtömítés problémát - ha a már itt leírt látványos jelei nincsenek még - lehet kerestetni levegőfeltöltéses vizsgálattal, ez is bontás nélküli, csak a gyertyát kell kivenni hozzá.
A hengerfejtömítés átégésének a legtöbbször ennél konkrétabb jelei is vannak.
Ha letekered az olajbetöltő sapkát, látsz homokszín habot/emulziót rajta? A hidegindítás utáni dadogós motorüzem idején (vagy bármilyen más üzemállapotban) jön sürü fehér füst (vízgőz) a kipufogóból? Ha valamelyik hengerbe befolyik a víz, annak a gyertyának a színe is más lesz, mint a többié.
Lehet hengerfej probléma is, de első körben átnézném a vízkör bilincseit, átalakított autóknál előfordul, hogy meglazulnak az utólagos toldások, kicsit ereszt, de el is párolog, ezért alul nem látni csepegést. A reggeli dadogás meg akár gázinjektor gond is lehet, ezügyben valami autógázos szakit kéne keresned.
Segítséget szeretnék kérni tőletek.2 éve vásároltunk egy gyönyörű 2010.08-havi Kia Cee'd-et.A Facelift-es kombi válltozatot.BIFULL meghajtás vagyis a szalonban ahol eladták már benzin/gáz kiadásút.Ez egy olasz kiadású autó,de eddig semmi gond nem volt vele és nagyon meg vagyunk elégedve az autóval.Azonban,pár hete vettük észre,hogy reggelente hideg motor indításakor valamiért olyan mintha kihagyna valamelyik 1 vagy 2 henger is 1 másodpercre,majd elkezd gyönyörűen járni mintha semmi gond nem lenne.Ez a jelenség 10-ből 6-7 alkalommal előjön.Észre vettem azonban,hogy a kiegyenlítő tartályból elfogyott a fagyálló folyadék.Utána töltöttem,de megint 1 hét alatt fogyott belőle.Megnéztem mindent rajta amit csak lehetett kívülről,meghallgatattam szerelővel is a motort és ki is lett olvasva a komputer,de semmit nem jelez ki hibának és minden érték tökéletesnek mutatkozik.Több szerelővel is konzultáltam és mindegyik a hengerfejtömítés hibájára gondolt.Nem örülnék ennek ha igaz lenne.A gyertyákat most cseréltük vadi újra.Légyszi adjatok tanácsot nekem,hogy mi lehet a baja.Köszönöm előre is.
A hétvégén megjártuk Horvátországot. 1500 km. Volt benne minden: pálya-város-országút-határon 2X45perc döcögés. Négy felnőtt csomagtartó fullra töltve.
A mért fogyasztás 7.3 lett. Úgy gondolom az baráti, főleg úgy hogy volt egy 180 km/h etap is benne.
A fogyasztási adataim így alakulnak. 2010, 1,4B, SW. Én már "megbarátkoztam" vele, bár a gyorsulás, előzés az még mindig gyenge. 1317kg sok a 90 lónak...
Ma ebben a havas hidegben 10,8-as átlagfogyasztásról indultam, kb 15km városi menet után visszament 9,3-ra és ott meg is állt. Na ha ennyit enne városban, ilyen menetteljeísítmény mellett, akkor a következő útja a hasznaltauto.hulenne... :)
Nekem február óta van meg az 1.6 kombim. Az autó szerintem nagyon jó és dinamikus, egyedül az nem teszik, hogy nem voltak képesek magyar nyelvvel ellátni a navit.
Ezt én is tapasztaltam, mintha lehetetlen lenne levinni 7 körülre az 1.4-es Cee'd (benzin) fogyasztását. A computer rendszeresen 7.8-ról regél városban. Bízzunk benne, hátha lesz hibrid a következő generációban.
Viszont szerintem a megadott gyári fogyasztás köszönő viszonyban sincs a valós fogyasztási adatokkal. Kíváncsi lennék vajon hányan tudnak 6-6.5 l/100km fogyasztással eljárni vegyes használat mellett? Bármennyire is figyelek rá (szigorúan betartva a 90km/h sebességet) országúton az étvágya csak 6.7 l/100km-re csökkent.
Egyébként, ha a leendő új Cee'd tulajdonosokat nem érdeklik a fogyasztási értékek akkor nem nagyon fognak csalódni. Ellenkező esetben viszont bosszankodhatnak :-)
A téli időszakban (nagyrészt városi közlekedés) 10L körüli volt a fogyasztásom, és most is átlagban 8-8.5 L.
Egy Nk.-BP útvonalon pályán 130-150 km/h sebességnél + városi cirkálás 460 km megtétele mellett 8.0L/100km fogyasztást értem el. Az autóban 6.000 km van.
Remélem még alakul, de ha nem azt sem bánom.
Az autóval teljes mértékben meg vagyok elégedve (1.6 GDI).
Nekem az van. 2016.12. havi. 12k. km-t mentem vele eddig-hiba nélkül. Az első 10k alatt 7liter volt az átlag fogyasztása. Most 5.5 fedélzeti fogyasztással 5.8 valósra tudtam levinni "átlag ember" közlekedéssel. Város:50-60km/h(20%) Országút 90-100km/h(70%) as tempóval.
130-140km/h(10%) nál kell neki 7-7.5.
Dinamikus, de ésszerű közlekedéssel 6-6.5L közt simán el lehet vele járni.
Eddig 1(+1) hiba jelentkezett. Ha ki van kapcsolva a hifi, akkor az első szélvédő/műszerfa felől halk pattogás hallatszik, szerintem a nem megfelelő belső rögzítések miatt..
A (+1) 5000 km-es olajcserénél azt vettem észre hogy kezd rozsdásodni a kipufogó - két hónapos volt az autó..
Nemrég vásároltam egy 2008-as Cee'd-et és szeretném, hogy a gyári rádióval usb és/vagy aux-ot is lejátszana. Nekem nincs usb/aux interfészem a szivargyújtó mellett! Lehetséges ezt utólag valahogy megoldani?
Így van. 120-nál áll 2000-en a mutató. Mivel hatodikban kb felezi a főtengely fordulatot a kihajtás, ezért elég lassan emelkedik 140-nél forog kb 2200-2250-et.
Nekem is 155 ezret mondtak a Riora teljes kuplungkészlet cserénél,tehát valós az ár. Viszont szerintem nem biztos,hogy a márkaszervizbe kellene vinni. Megveszed pl a kovácsautónál egy Luk készletet 50-60-ba kerül és egy magánszerviz 30-ért kicseréli. Persze valami megbizhatót keresel.
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy Ceed (JD) 1.6 CRDi (136 Le) motornál olajfogyasztást tapasztalt valaki? Olajcserétől olajcseréig kell e után tölteni? Köszi a válaszokat!
Szia. Roncsolás nélkül szerintem nem lehet kiszedni!
Nekem sem és a szervizben sem sikerült.
Elrontott egy konstrukció.
Megoldás, ha van egy kis műszaki érzéked, hogy kiveszed a foglalatot, kvázi elroppantod. Veszel másik, erősebb foglalatot és a kábelre forrasztod. Nekem így megy lassan 6 hónapja.
Szerviz nem foglalkozott vele. Mondja, cseréltessek lámpát testet. 70 ezer darabja.
Ha az autó garanciális, akkor irány a szerviz. Törjék bele ők.
Tudnátok nekem segíteni, hogy milyen felszereltségi szintek voltak 2010es facelift modellnél? Keresem mindenfelé, de nem találok egy összefoglaló táblázatot. Köszönöm!
A tárcsára mondták,hogy elkopott.Különben nincs hangja a kiemelő csapágynak se,meg semminek,lehet hogyha sokba fáj,akkor csak tárcsa és kiemelö csapágy ,meg olaj csere lesz és csá.
A szervízben azt mondták,hogy a kuplung kopó alkatrész,nincs gari.
Az egész szerkezetet és tárcsát,kinyomót,meg 2 féltengely szimeringet is cserélnek,ha már szét van szedve.Ja,meg váltó olaj.+munkadíj.ebből áll a számla.
Különben én se akarok pereskedni,nem az a típus vagyok.
Futok még egy pár szervizbe,és kérek árajánlatokat,kíváncsi vagyok a különbségekre.
Ha kopott a kuplungtárcsa, akkor a csere nem lehet több, mint 50 eFt. Azt neked kell fizetni, a kuplungtárcsa egyértelműen kopóalkatrész.
Ha tényleg 155 eFt-ba kerül, akkor ott más is bibis, nemcsak a tárcsa, akkor viszont érdemes egy igazságügyi szakértőt megkeresni és felméretni vele az autót.
Szerintem egy használtautót valaki kipróbál, megveszi aztán elmegy a bíróságra, hogy eltitkolták előle, hogy kopott a kuplung, ahhoz nagyon jó ügyvéd kell, az ellenfélnek meg nagyon hülye, meg olyan bíró, akinek az eladó nagyon nem lesz szimpatikus, a vevő meg igen.
Szerintem az a kérdés, hogy a kuplung természetes kopása miatt, a futásteljesítménynek megfelelően kell a javítás, és tényleg csak a tárcsát kell cserélni - ez esetben aligha élhetsz szavatossági joggal. Ha a szerkezet (is) hibás, az esetben igen. (Nem jogász vagyok, csak a jogérzékem ezt diktálja).
De komolyan nem nézetted meg az autót vétel előtt szerelővel? Vagy igen, csak nem szólt a lehetséges hibáról?
Ez szerintem elég nehéz ügy lenne, ezzel az erővel minden fékbetétet, lengéscsillapítót, vezérlést le lehetne verni a használtautó eladóján. Inkább keress egy rendes márkafüggetlen szervizt, szerintem 50-60e ft-ból megoldják a gondodat.
Én is most rendeltem meg az új Ceed SW-t én habár nem számoltam a %-okat, de jelentős különbségek vannak kereskedők között. Éppen ezért én vidéken vettem, mert csak árajánlatokkal 3-4eFt különbségek voltak. Kaptam egy jó árat és a mostani 0%-os THM (valójában kb 2%) miatt megrendeltük és azért egy extra szett téligumi és pár apróbb extra is belefért. Ha hasra kellene ütnöm akkor 18-20% a listaárhoz képest.
amikor az első izzó kiégett az autóban, bevittem a szagszervizbe ott álltam mellette hogy kifigyelhessem hogy csinálják, és legközelebb én is megtudjam csinálni azóta is szagszervizbe hordom izzócserére...
Sziasztok!
2010-es Cee'd-em jobb első helyzetjelzoje kiégett. Rendben kiszedtem a lampatestet latom a helyzetjelzo foglalatát. De sehogyan sem akar kijönni. Forog körbe arra gondolok csak ki kell huzni es utana bajonettel az izzót kivenni a foglalatbol. De nem tudom kihúzni jól gondolom a menetét, esetleg valami trükk tapasztalat valaki tudna segíteni?
Koszonom!
Kimaradt....szóval a kereskedő is el akar adni és Ő akar eladni, nem azt akarja, hogy a kollégája, vagy a konkurens autóház adjon el. Én pl rátapintottam (persze nem véletlenül) a kényes pontjára, mert megtudtam, melyik autóházzal vannak fasírtban/versenyben eladásban és az ő ajánlatukat hoztam fel példának. Naná, hogy beleegyezett az alkuba és inkább adta a cuccokat is a kocsihoz, csak nála vegyem meg.:-) De ezt otthon is el lehet játszani ugyanígy...az előző autómon amit még otthon vettem az alku végére már volt flottakedvezmény is! :-)
ilias mondta a tutit...nem Magyarországon hanem a sógoroknál. Ezért is van az, hogy az enyém 1,6 crdi, de csak 110 lovas, nem 136. Mindkettő van itt, én választottam a gyengébbet :-) Vettem volna otthon is, olcsóbb is lett volna, de sajnos itt kell autót tartanom, itt van az "életvitelem központja". És ez még csak a vételár, biztosításban cascoval együtt több, mint 20-szorosát fizetem mint otthon tenném. Az alkudozásnak nincs nagy trükkje, csak annyi, hogy komoly érdeklődőnek kell látszani és megfuttatni több kereskedőt. Kivárva, türelmesen többször visszajárni és sűrűn emlegetni a konkurencia által adott kedvezőbb árakat. Amikor már érzi az ember, hogy tovább nem feszül a húr, akkor a legjobb, legszimpatikusabbhoz visszamenni és mondjuk azt blöffölni, hogy a konkurens is ennyiért adná, csak ő még ad hozzá:....és itt felsorolni amit szeretnél a kocsihoz, vagy amit előre láthatólag úgyis meg kellene venni. (télikerék-szett, vonóhorog, tetőcsomitartó, szőnyegek, stb) Ezek árát persze fel fogják tüntetni a listában, de ezekből nagyobbat tud engedni a kereskedő, mert lényegesen nagyobb haszonkulccsal árulják. Így a listaár és a hozzá alkudott cuccok összegéből sikerült 23%-nyit lealkudni. Az már csak hab a tortán, hogy az indulónak befizetésnek egy jó része meg a régi autóm volt, amit egyszerűen csak ott hagytam jó áron, ahelyett hogy árulgatnom kellett volna hónapokig. :-)
Húúú ezt most olvasom, ha nem titkos hol adnak 23% kedvezményt az új árából? A végén még elcsábulok :) Ha lehet akár privátban megírnád, hogy ezt hol és hogyan sikerült lefaragni? :)
Csak olvasgatom a fórumot, mert tetszenek a Cee'd-ek és örülök, hogy vannak még ilyen precíz emberek! Annyira nem értem a márkaszervizek negatív hozzáállását, addig udvarolnak, amíg kifizeted az új autó árát utána meg le van ejtve az ember. Ez annyira tipikus és nagyon nem jó hozzáállás. Pedig nem veszik észre, hogy hány ügyfelet veszítenek hosszú távon! Normális hozzáállással szerintem a kár garancia idő után is sokan visszahordanák az autót, de ez sajnos egyedül a szerviznek nem fontos :(((
Teljesen megértem a hozzáállásod, nekem is nagyon meg kell dolgoznom a kevéske pénzért és sajnos nekem nincs lehetőségem új autót venni, pedig az biztos, hogy legalább 15 évig maradna....
Sziasztok. Egy olyan kérdéssel fordulnék a hozzaértőkhöz hogy nekem van egy 2014 11 havi proceed-em 1.4 Benzin. egy pár hete észrevettem h vmi olajcsepp van a kocsi alatt mint ez mára kimerült váltó olaj mert vmi szimering átenged es csöpög a kuplungra.... hangsúlyozom h nem értek hozzá! namost amire kíváncsi lennék h ez valóban tipus betegség-e illetve ha ezt most gariba megcsinalják akkor utána elő fog e jönni újra?
Segítséget szeretnék kérni tőletek.2 éve vásároltunk egy gyönyörű 2010.08-havi Kia Cee'd-et.A Facelift-es kombi válltozatot.BIFULL meghajtás vagyis a szalonban ahol eladták már benzin/gáz kiadásút.Ez egy olasz kiadású autó,de eddig semmi gond nem volt vele és nagyon meg vagyunk elégedve az autóval.Azonban,pár hete vettük észre,hogy reggelente hideg motor indításakor valamiért olyan mintha kihagyna valamelyik 1 vagy 2 henger is 1 másodpercre,majd elkezd gyönyörűen járni mintha semmi gond nem lenne.Ez a jelenség 10-ből 6-7 alkalommal előjön.Észre vettem azonban,hogy a kiegyenlítő tartályból elfogyott a fagyálló folyadék.Utána töltöttem,de megint 1 hét alatt fogyott belőle.Megnéztem mindent rajta amit csak lehetett kívülről,meghallgatattam szerelővel is a motort és ki is lett olvasva a komputer,de semmit nem jelez ki hibának és minden érték tökéletesnek mutatkozik.Több szerelővel is konzultáltam és mindegyik a hengerfejtömítés hibájára gondolt.Nem örülnék ennek ha igaz lenne.A gyertyákat most cseréltük vadi újra.Légyszi adjatok tanácsot nekem,hogy mi lehet a baja.Üdv.
Ma lettem boldog új tulajdonosa egy SW 1.6 crdi Ceednek. :))
Négy éves a kicsike.
Az lenne a kérdésem,hogy a kuplungal nem vagyok kibékülve,mert a padlóig kell nyomni,és ha fél centit engedem,már mozdul is az autó.Ez másnál is így van? Egy Focus 1.6 Tdciből ültem át ,és annak azért kellett egy negyed pedál út,hogy megmozduljon.
Köszönöm a válaszod akkor ezek szerint ez így mégiscsak normális. Még csak 1 hetes, ismerkedünk. Csak próbálok kizárni dolgokat mert fura, hogy az első par nap alatt rendben volt és most se maradt úgy semmi, nem tudom mi okozhatta... Keresem tovább.
A szélvédő aljában lévő kis piros LED csak a riasztó jelzése úgy tudom. Esetek:
- ha benne van a kulcs a gyújtáskapcsolóban akkor nem villog - ha nincs benne a kulcs, de lezárva sem, akkor villog - ha le van zárva központilag akkor zárás után kb. 1 percig világít majd utána villog
2010-es Ceed. Az 1. és a 3. pont még oké, de a második az nálatok is így van? Nekem fura... Egy éjszaka alatt lemerült az akksim nem maradt úgy semmi, arra gondolok ezzel lehet összefüggésben? :/
Szerintem a láncot nézesd meg. Ha a motor járásával egy ritmusban csinálja akkor lehetséges,hogy az. Irj rám privátban. és meghallgatom nekem nemrég volt lánccsere.
Úgy ahogy mondod. Ami okozhatja - porlasztó, magasnyomású, részecskeszűrő :) kopogás lehet lánc, illetve megint csak porlasztó netán amitől a legjobban félek hogy az előző tulaj leszarta a kocsit és adta neki az ívet (nem kímélte) így csapágyas lett., bár akkor igen csak nem ilyen hangja lenne.....
A kopogás most jött elő 3 napja, az olaj 3 hónapja, minden autómon 9000-nél cserélem..... az olajra a pappasnál azt mondták hogy gyertya.-..... kopog- kerepel.....
Sziasztok. 2013 6. havi 1.4 diesel kombi Ceed-em van. Kérlek segítsetek. Olaj szint full vonalon , olaj 3 hete lett cserélve. Km állás 160 ezer 2. tulaja vagyok. Magyar a kocsi vezetett szervizkönyv. Elvittem ezzel a hibával a Pappas-hoz gondoltam részecskeszűrő. Szerintük a hiba oka a 4 gyertya...... Kicseréltük most szépen indul, ám de! elkezdett a kocsi kicsit kopogósan jári (nem az a mély kopogó hang ha nem halk éles hang, de inkább 2-3-4 sebességbe 1500-2000 fordulatnál hallható, pályán szépen ment tegnap előtt) Szerintetek mi lehet? Összegezve: olaj szint magas a 3 hetes cseréhez képest, motor kerepelősen jár de egyenletesen, sebességbe gáz adásnál erősebb a hang 2-3-4 sebességbe 1500-2000 fordulatnál.
Köszönöm!!! Itt a legújabb modellekre van, én a korábbiakra kerestem a 2010-2012 faceliftesekre, mert ott más a lista ugyanúgy mint a 2007-2009 időszakra.
Sehol sem találok a 2010-től faceliftes modellekre felszereltségi listát tudna valaki segíteni? Különösen érdekelne az LX és az LX plus modellekre vonatkozólag.
Nagy köszönet ha valaki tudná vagy van valahol ilyen lista.
Üdv! Milyen fagyállót tölthenék a gyári kékeszöldhöz? A min szinten van. Vagy 2 deci kellene. Gyárit nem akarok venni többezerért. Viszont autósboltokba szinte csak rózsaszin van. Nekem itthon narancsárga.
Külön hallgattad az első és külön a hátsó pár hangszórót ?
Nekem a jobb hátsóval vannak gondjaim. Viszonylag kis hangerő és nagy basszus mellett zizeg (nagy hangerőn nem hallom). Vagy nincs megfelelően rögzítve vagy csak egyszerűen rossz. Ígéretem van rá, hogy a tavasszal valamikor kicserélik garanciában.
Én még csak rádiót használtam benne, az első hangszórók elfogadható minőséggel szólnak - igen alacsony elvárás mellett :-(.
A hátsók olyanok, hogy én is gondoltam, a hamarosan esedékes kötelező szervizen hibát fogok jelenteni rájuk, és ott összehasonlítom egy másik, új autóéval.
nem vagyok egy vajtfulu alkat, de a 2016 ltd uefa ceed hangja nektek is ilyen borzalmasan doboz? Allitolag van benne 6 hangszoro,kb olyan hangja van, mintha ebbol 4 hianyozna, eq nem sokat segit rajta..a 2006-os fabia gyari hangszoroval ezerszer jobban szol:(
A radio egeszen elviselheto,de az auxon leadott hang rettenetes. Ez a fejegyseg vagy a hangszorok hibaja lehet?
Egyszer,ha lesz idom bemegyek egy szalonba es osszehasonlitom egy "ujjal" (volt azota bele riaszto szereles, lehet hogy akkor tortent vele valami?), de addig is,ha valakinek van tapasztalata,ossza meg velem:D
Jellemzően városi használat mellett "kokszosodik" a közvetlen befecskendezéses benzin motor - mint a diesel is -, ha túl-túl sok a hideg járat, rövid járat. Ez nem pár 10e km után jelentkezik, de oda kell rá figyelni. Az ezzel a baj, ha túlzásba viszi az ember az ilyen használatot, akkor lerakódik a cucc, amit később csak pucolással lehet eltávolítani, nem lehet kiégetni.
Ez a fajta motor már ugyanolyan bonyolult, mint egy diesel motor, pláne az, amelyik már turbós is.
Arról nem is beszélve, hogy idővel ezek is megkapják majd a részecskeszűrőt is, de ez már más tészta.
Nekem, szerintem - bármennyire is szeretem és érvelek mellette - ez lesz az utolsó diesel autóm.
Én most egy 2012-es diesellel (is) járok leginkább Pesten, illetve párszor pályázok. Télen inkább az off benyást használtam a városban, de más évszakokban nem problémás. Téli körülmények között lassan melegszik.
6 körül járok vele a fővárosban, jól megy, nincs gond vele.
Előtte 6 éven keresztül egy 2008-as dieselt hajtottam ugyanilyen körülmények között, amivel szintén nem volt gond a város, de azzal mindíg mentem télen (mivel nem volt benne dpf).
A "régi" 1.6 benzin azért jó, mert még nem GDI, így inkább városi használat mellett hosszú távon még nem problémás.
2012 utáni (mostanihoz képest eggyel korábbi) 1,6 diesel vagy benzines kombit tervezek venni. Tudnátok írni pár tapasztalatot ezekkel kapcsolatban? Melyiket érdemesebb venni: benzin vagy diesel? Mik a tapasztalt fogyasztási értékek? (Fűtéssel/klímával számolva, ill. főképp városban tervezem használni.) Illetve minden infó érdekel, amit el tudtok / el szeretnétek mondani a járgánnyal kapcsolatban. (Pl. mennyire lopják, ha van erre nézvést tapasztalat, de bármi érdekel ezen kívül.)
Nem múlik el? A csapágy meg a főtengely múlik el. Olajnyomás lámpa nem játék, meg fórumokon kérdezgetős dolog, hanem azonnal megállós, és szervizbeszállítós.
Múlt héten voltam, azt mondták hogy a 2000-es ajánlott cserére jöttem? Kérdeztem milyen ajánlot?? :-)
Na mindegy én is 5000km nél csináltattam meg. Rendesek voltak beengedtek pár percre.
Amit sajnos észrvettem, és mindenkinek ajánlom hogy nézze meg, nekem a napra pontosan 2 hónapos autómon rozsdafoltok vannak a kipufogón...
Ami vices, a szervizvezető lefotózta, és kiküldte a KIAnak. Semmitmondó válaszok érkeztek, de nem úgy tűnik mintha cserélni akarnák..
Most van 1-2 kép amit átküldött a szevizes, de sajnos nem a legjobb minőség.
Ami még érdekes, hogy ők azt mondják, hogy normal elhasználódás esetén nincs garanicia.
M is a normal elhasználódás? Az, hogy 2 hónapos autónak korrodál a kipufogója? Nem hinném. Gondolkodom hogy írok a KIA Magyarországnak, de előtte megvárom hogy mit írtok.
Sziasztok, Kia pro Ceed 2.0 Diesel 2008-as. Az olajnyomáslámpa fordulaton ki-ki gyullad, pislákol, illetve ég és nem múlik el. Lehet olajnyomás gomba, vagy ezeknék szokott elmenni az olaj nyomás??
Nekem is limitált szériás UEFA C'eed-em van, pénteken megyek vele szervízbe (olajcsere), s rákérdezek, hátha tudnak valami okosat mondani.
A MyKia Appon amúgy ezt találtam, 2016. októberi hír:
"Folyamatos kommunikáció
A digitális forradalom az internetet mindennapi életünk rendkívül fontos részévé tette. Az online szolgáltatások egyre jelentősebb szerepet játszanak akkor is, amikor éppen úton vagyunk. A Kia Connected Services szolgáltatással hasznos információk – úgymint az aktuális forgalmi helyzet vagy az időjárás – kérdezhetők le, amelyek a navigációs rendszeren rögtön megjelennek. A TomTom navigációs specialista által szolgáltatott adatoknak köszönhetően a forgalmi dugókat és akadályokat könnyű elkerülni, így a mindennapi vezetés még kellemesebb élmény. A szolgáltatások használatához mindössze a megfelelő modell kiválasztására, valamint egy interneteléréssel rendelkező okostelefonra van szükségük, amely a navigációs rendszerhez wifi segítségével kapcsolódik. A folyamat optimalizálásához a Kia egy “Kia Hotspot” applikációt kínál, amely díjtalanul tölthető le az okostelefonra. Telepítésével a navigációs rendszer érzékeli a vezető okostelefonját, automatikusan aktiválja a Kia Connected Services szolgáltatást, így elkerülhető a 15 karakterből álló hotspot kód megadása minden egyes alkalommal.A Connected Services szolgáltatás elérhető a legújabb modellekben és a Kia cee’d 2016-os modellcsaládjában, a Sportage és az Optima új generációiban valamint a Kia Picanto, Rio, Venga és a 2016 januárjában gyártott Sorento* (a Vision és a Spirit változatok kivételével) modellekben. Ezeken kívűl az összes 2015-ben gyártott, a legújabb generációs Kia navigációs rendszerrel (AVN 2.0) ellátott modellben is lehetőség kínálkozik a Kia Connected Services elérésére egy frissített szoftver segítségével, amelyet a Kia kereskedői az ingyenes hét éves navigációs térképfrissítési rendszer** következő kiadásával együtt bocsátanak ki. A legjobb hír pedig, hogy a Kia ügyfelei a multimédiás szolgáltatásokat hét éven át ingyen évezhetik."
Ahogy látom, csak Androidra van ez az App, esetleg valaki használja?
Na ettől én is tartottam, hogy zavarni fog. Néha éjszakai vezetésnél zavar is, de egy gombnyomással kikapcsolható a kijelző, mellette működik tovább a rádió, navi, vagy ami éppen működik.:-)
Akkor másképp fogalmazok. Kiválasztottam egy felszereltségi szintet. Ebben voltak olyan dolgok amiket fontosnak tartottam pl.: ködlámpa, visszagurulásgátló, könyöktámasz, tempomat, esp, elektromos tükör, ülésfűtés, sötétített ablak, csomagtérrendező, alufelni, bőrkormány, 4 elektr. ablak, tolatóradar, stb. A felszereltség része volt a navi és a kamera is. Az eggyel kisebb felszereltségben amiben nem volt navi abban nem volt jónéhány cucc, ezért nem kellett. A gazdagabb felszereltségben meg olyan dolgok voltak amire nem tartottam igényt, mint a elektr. behajtható tükör, isg, esőszenzor, padlóvilágítós külső tükör, sötétedős belső tükör, stb, vagy sorolhatnám a legmagasabb felszereltségűben lévő dolgokat is.
Tudom, hogy nem kaptam ingyen, beleszámolták a vételárba a navigációt is. Vetettem volna ki belőle? Csak csomagban, felszereltségi szint szerint lehet kia-t választani. Ha az általam választott felszereltségűben nem lett volna navi, de bele kérhettem volna kb. 700€-ért, nem kellett volna. De még 200€-ért sem. Amúgyis volt navim, éppen most adtam el mert így feleslegessé vált. Amúgy a listaárból lealkudott kb 23%-nyi engedmény jópár ilyen navi ára, úgyhogy akár vehetem úgy is, hogy ingyen volt.:-)))
Én személy szerint nem nagyon bírom elviselni autóban a képernyőt, szóval nekem addig jó, amíg ki lehet hagyni egy autóból. Sajnos pár éven belül ez valószínűleg elmúlik.
Azért vannak apró kis jópofa dolgok (internetes szolgáltatás, audió kezelése, rendszer üzenetei (pl amikor kezd kifogyni az üzemanyag keres egy közeli kutat, stb.) amik az egész rendszerben összefüggésben hasznosak. Némileg jobb mint az előző autómban ahol külön volt az audiórendszertől a navi. De ha nem lett volna a felszereltségben, amennyit kérnek érte annyiért nem vettem volna meg.
Az a navi "csak" azért jó, mert talán jobban néz ki a műszerfalon, illetve a tolatókamera miatt. :D Viccet félretéve nem az a csúcs szuper fajta. Telóra jobb fajta navik vannak.
Nekem is bosszantó volt, hiszen magyar mérnökkel a szomszédban gyártják! Persze benne van a Cseh és a Szlovák szinte azonos nyelv, no meg körbe vagyunk lőve összesen 10 nyelven, de a magyart úgy tűnik csak akkor szeretik, ha megveszi a kocsijukat! Utána érdeklődtem nincs rá megoldás, csak ha kicserélteted százezer fölötti összegért a komplett másképpen kinéző panelt. Viszont megszokható hang nélkül is, gyors és pontos, persze figyelve a térkép mutatta irányt. Körforgalomnál szintén csak saccolni lehet, hányadik kijáratnál kell kijönni belőle mert nem írja ki. Még nem frissítettem mert a szervíz szerint várni kell pár évet egy érdemleges módosításra. Azt viszont valaki írta, hogy csak járó motor mellett tudják csak megtenni a kb. 45 perces frissítést, mert leállított motor mellett a képernyő kikapcsol védve az akkumulátort a lemerüléstől. Ja, viszont nem véd a rádió üzemmódra kapcsolt gyujtáskapcsoló állásban hagyásnál a lemerüléstől. Ha nem veszed ki vagy teljesen vissza a kulcsot pl. a garázsban, csutkára merül az akksi.
Őszintén szólva, az első köztes olajcserét nem akartam márkaszervizen kívül csináltatni, a további közteseket valószínűleg nem ott fogom. ( akkor már nem fogunk azon vitatkozni, hogy ehhez már hozzányúlt valaki.).
meg ha garis időben beiktatsz egy köztes olajcserét, azt se kompromisszum lehet ha normális márkaszerviz helyett a kia lurdy-ba jársz, azok határeset a normális és a márkaszerviz között
Pár hete vettem át a Kia Cee'd kombimat (UEFA felszereltség), de rettentően idegesít az, hogy a navigációban nincs magyar nyelv. Tudja valaki, hogy miként lehetne magyarosítani a navit? Egyáltalán milyen térkép szoftver fut benne?
KÍváncsiságból én is bementem, persze át tudnak verni, de ennyire azért nem akarok paranoiás lenni, amúgy abban a szervizben ahova én járok. nem kannáznak, van egy vezetékrendszer, külön pisztolyokkal a különféle olajoknak, szóval a végét úgyse látod, de azért nyilván van egy minőségbiztosítási rendszer, szóval ezt macerás meghekkelni.
"Van aki megteszi és nem a díj miatt, hanem kíváncsi az olaj állapotára ami utalhat a motor állapotára is."
Nagyon érdekes és fontos dologra mutattál rá! Igaz nem a Kia-val kapcsolatban, de szintén akkor még új motorommal kapcsolatban azért szakítottam meg a garanciális szervízt így a garanciát is, mert simán rátöltöttek az egyébként csak 0.9 literes olajra! A becsület 1 liter!!!!! olajat nem bírt el! Fizettem a hondámért 14 ezret szervizenként az olajcserére és a szelep állításra, valamint fel kellett mennem a Wilkerhez Fótra. Hazaérve a szutykot engedtem le belőle (fénykép és videó van rőla). Szóval ennyit a márkaszervizről és az üvegablakról...
A kocsiban ennek majd ötszöröse van, a minőséget pedig nem látod az üvegablakon keresztül. Szóval egyedül csak a bizalomban reménykedhetsz, hiszen a huncutsággal okozott kár bőven a garancia után jelentkezhet.
Persze, hogy nincs...azzal sincs ha 8 évesen kifekszik a motor és te mindenképpen fizetsz...vagy a generálért, vagy egy másik új autóért...nekik mindegyik bevétel...:-)))
Turbós motorok esetén kimondottan nem mindegy, hogyan van karbantartva a motor. Az az olaj keni a turbót is ami nemritkán 200000-et pörög.
A szervízeknek is érdekük minél olcsóbban kihozni egy olajcserét.
Egy régebbi példa, ez nem jelenti azt, hogy minden szervízben most is így mennek a dolgok: Az olajat általában 200 literes hordókban veszik. Opelnél ez benzineshez pl. 10W40 szokott lenni. A raktárosnak van annyi kannája ahány fajta olajat tartanak raktáron. Ezek a kannák forognak a kiadott olajjal a raktár és a szerelő között. Lefejti a hordóból, kiadja, szerelő beleönti, megy vissza a kanna a raktárosnak. Persze senki nem garantálja, hogy ezekbe a kannákba az olajon kívül nem kerülhet más is. pl. ha kell gyorsan egy kanna egy olajfolyásnál, hűtővízfolyásnál, stb. Ami kéznél van. És ha éppen az a kanna van kéznél...
Természetesen bent lehetsz. A szervízek a szöveget, hogy tilos bemenni csak a maguk érdekében írják ki. Szólsz a munkafelvevőnek, hogy szeretnél a kocsi mellett lenni és kész. Amelyik szervízben nem engednek be a kocsidhoz, ott valami nem egyenes, nem kell odamenni. Az autó a tiéd. Jogod van mellette állni és felügyelni. Amire figyelni kell ha műhelybe mész. Veszélyes üzem, gépek, emelők, stb. Bármi történik, saját felelősségedre mentél be, nem kérhetsz kártérítést sem sérülésért, sem ha olajos lesz, szakad a ruhád, stb.
Amúgy meg gondolj bele. A szervíz érdeke is, hogy ne legyen vitás eset abból ha egy köteg pénz eltűnik a kocsiból egy olajcserénél....persze ez csak szöveg, viccesen elő lehet adni ha ágáll a bemeneteled ellen.:-)))))
Még egy apróság....ha beviszik a kocsit ( te nem vezethetsz be és ki) és egészen a kijövetelig a szerelővel meg vagy elégedve, rendesen végzi a dolgát, vigyáz a kocsidra, gondosan bánik vele és máskor is szeretnél oda menni, akár meg is "hálálhatod" kifelé jövet a kedvességét. Így nem a munkafelvevő kapja a "hálát" egy papír nyomtatásáért, hanem aki a valódi melót végzi. Nem mellesleg legközelebb is kérheted azt a melóst és szívesen fogja szervízelni a kocsidat ha emlékszik rád. Mondhatná valaki, hogy a felvevőnek adod át az autót, az felel érte, ő kapja a pénzt....a baj ezzel csak az, hogy bármi történik, valószínű nem vállallja a felelősséget. Max az autóház áll mögé és kártalanít.
Ja és hogy miért ilyen a felfogásom? Mert nagyon meg kell dolgoznom a kocsi áráért és nálam a kocsi nem fogyóeszköz, hogy vegyek helyette másikat ha történik vele valami. Semmi értelme, hogy annyira vigyázzak rá, ha szervizeléskor meg azt csinálhatnak vele amit akarnak. A szervíznek meg csak egy áru amit kezelni kell. Mindennapos munkaeszköz, mint egy péknek a melóhelyén a sütőlapát. Őt se érdekli ha idő előtt tönkremegy a lapátja nem?
Ilyen másfélszeres szorzóról nem tudok. Viszont a vitt olaj esetén felszámolhatják a fáradtolaj ártalmatlanítási díjat. Ez a díj benne van az olaj árában ha ők adják el neked. Ha nagyon szőrszálhasogató vagy akkor kérheted, hogy egy vitt kannába leeresztve odaadják neked és akkor nem számolhatnak fel díjat érte. Van aki megteszi és nem a díj miatt, hanem kíváncsi az olaj állapotára ami utalhat a motor állapotára is.
A legtöbb márkaszervizbe úgy van,ha te viszed az olajat,meg cuccokat,akkor másfélszeres munkafojjal számolnsk. Ennek majd kérdezz utána. Én is csak lestem 1x amikor egy sima olaj meg szűrőcseréte 23 ezer munkadijat kértek. Mert én vittem az olajat.
Amugy,ha valakinek kellene gyári 5 literes Total Quartz ineo 5w30 as olaj,be tudom szerezni Ez C3 as besorolású,részecskeszűrős Kia,Hyundai modellekhez való. 9000 ft. A márkaszervizbe 20000 ft.
Azért annyira nem szeretnek, mert magam viszem pl. az olajat, mivel nem a könyvében előírtat akarnak beletenni. (5W40 és 10W40-et ajánlgatták, a könyvben meg 0W30 van. Tettek is epés megjegyzést, hogy azért szűrőt, alátétet ők adjanak-e v agy azt is vittem? Hozzáteszem nem érdekelt a megjegyzés mert többet amúgy sem szándékozom oda vinni a kocsit, pedig szívem szerint kiosztottam volna a pökhendi munkafelvevőt...bár a munkája lett volna olyan flott és kiváló, mint a szövege! Ja. Az olajat meg alaposan megnézte, mert még nem látott ilyent. Shell Helix Ultra ECT C2/C3 0W-30 :-) ) De le....om! Az én autóm az én pénzem.
Azért 10000-ként nem fogom cserélni. Egy évben kb 15-18000-et megyek így pont ideális az évenkénti csere. Amúgy sem egészséges benne hagyni sokáig az olyan olajat ami tavasztól/nyártól megy és a telet is átviszi. Most mivel friss van benne, elmegy őszig, de következő évben tavasz-nyár lesz a csere időpontja.
az enyémben (2008-as crdi) még 20.000 vagy egy év az előírt szervizciklus új kora óta minden kerek 10.000-nél cserélem az olajat nem nagyon hiszek ebben a 20-30 ezer dologban azt elhiszem hogy a gariidőt kibírja úgy is, de mi a francnak kellene gariidő után lecserélni egy jó autót, amikor pont addigra lesz minimális az értékcsökkenése és válik olcsóvá a fenntartása már ha nem kell a turbóra meg mittoménmire egy kalap pénzt költeni, mert korábban spóroltunk az olajcserével...
Az én autóm is 2016 augusztusi, 21000 van benne és még nem cseréltem oljat, ezt a 9000-et már kivárom, így sem lesz 1 év sem. Szintje jó, éppen tegnap néztem.
1.6 dízel. Azzal engedtek utamra a szalonból, hogy találkozunk legközelebb 24 hónap vagy 30000 km múlva. A műszerfal is e szerint számolja a következő szervízt. Ennek ellenére másfél hónap és 2700 km múlva lecseréltettem az olajat, beírattam a könyvbe is. A következő általam önállóan tervezett csere az autó 1 éves korában aug vége, szeptember eleje lesz, várhatóan olyan 18000 km környékén. Utána meg az első előírt lesz vagy idő vagy km szerint ahogy valamelyiket előbb elérem.
Nekem is hasonló van csak FIFA Prémium SW-ben. Ajánlották a szalonban nekem is az 5 ezres első cserét, de végül is 12 ezernél cseréltettem a kötelezőn.
Egy örökzöld témátban szeretnék infókat gyűjteni:-).
Az első olajcseréről kinek mi a tapasztalata? Ti hány km-nél csináltátok(ha csináltátok)? Szakszervízzel? Bekerült a szervízkönyvbe? A KIA-nal van digitalis szervízkönyv?
2016 1.6 benzin UEFA lassan eléri az 5000km-t. Nagyon gondolkodom, hogy le kellene dobni az első olajat.
Saját magamnak válaszolok - de azért persze esetleges (más) véleményetekre kíváncsi vagyok.
Tehát a kérdés az volt, hogy az 5/3 ajtós Ceed I-hez jó tetőcsomagtartó (tappancs, rögzítőcsavar) jó-e Ceed II-höz. Egyes helyeken (pl. Thule) más cikkszámú a csatlakozó alkatrész a két szériához.
Viszont ténylegesen megnéztem a régi Ceed I-re vásárolt camcar.it gyártmányú 40615 típusú tetőrúd csatlakozó tappancsának és csavarjának az illeszkedését. Szerintem a fotók alapján (elölről, hátulról) ugyanúgy illeszkedik a Ceed II-re is: (Gyártó oldalán nincs Ceed II típus, csak I.)
Bocsánat, hogy beleszólok, de ez az USB/AUX panel egy úgynevezett interface relébe (96120-1h700) csatlakozik, ami utána a fejegységhez. Ha a rádió, CD lejátszó működik, akkor tuti nem biztosíték lesz a probléma.
Én első körben megnézném, hogy valóban van-e kapcsolat a fejegység és a rádió között, magyarán van-e "drót", illetve van-e ez a bizonyos relé? Nem-e lett előzőleg valami "hozzáértő" áldozata? Ha ezek fizikálisan jelen vannak érdemes lenne az összekötő kábelre mérni egy multiméterrel hogy nincs-e szakadás.
Van egy kis panel lent a szivargyújtónál, ahol van az ipod aux illetve usb, ipod kábel is van hozzá.
Mintha azt olvastam volna, hogy nem csak ipodra használható, hanem mással is, megörültem, mert mobilról akartam zenét lejátszani, az aux kapóra jön. Vettem jack->jack kábelt, de hiába nyokodom a rádión a cd/aux gombot, csak a cd működik. Az auxra semmi reació. Usb szintúgy, semmire nem reagál, látszólag tápfesz sem jön belőle. Azért kérdezem, hogy az is biztosítékon van-e, mert egy panelen vannak, és látszólag egyik sem működik. A rádió egyéb funkciói tökéletesek, navi,cd,rádió. Lehet, hogy valamikor babrálták a rádiót és nem kötötték vissza.
Nemrég vettünk egy 2007es ceedet, van benne usb port, de nem sikerül életre kelteni. van valami trükkje, hogy hogyan kell aktiválni? Lehet, hogy nincs bekötve?
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy a 3/5 ajtós (de ha konkrétan kell, akkor 5) Ceed I (2006-11) és a Ceed II (2012- ) tetőrúd rögzítése ugynaz-e? Vagyis hogy a Ceed I-re jó tetőrúd rögzítő jó-e Ceed II-re?
Igazából egy 0W-30 viszkozitású olaj nulla fok felett a kenőképességének már kb. a 80 %-ával rendelkezik, 30 fok felett pedig 100 %-ban tudja a tőle elvárt képességeket.
Tehát az olajnak a kenőképesség szempontjából tök mindegy, hogy 75, vagy 85 fokos a motor hőmérséklete.
A magasabb olajhőmérséklet (90-100 fok) azért előnyös, mert akkor "kiégnek" az olajból a savasságot növelő összetevők (a lecsapódott vízpára), illetve az olajba lejutott üzemanyag.
Szóval szerintem ennek a problémának nem lesz maradó hatása.
Köszönöm,akkor ez még nem vészes. Van egyébként rajta egy kis sapka,ahol a vizet tudjuk megnézni,de nem a kiegyenlitő tartály. Fater szerint ebbe forognia kellene a viznek,ha nyitva van a termosztát,de szinte meg se mozdult.
ha mindig nyitva van a termosztát,akkor a hűtőbe vezető csövön nem 65 fokos víz fog megjelenni,hanem már a langyos is.
ha mindig zárva,akkor meg felforralja a vizet,ezt észrevette volna.
zöldcorsa:
valaki írta korábban,a mindig nyitott termosztát középtávon károsítja a motort,ez több 10 000 km.rövidtávon csak a fogyasztást növeli,ja és elégtelen a fűtés.
Nos,kb 15 percig járattam most a -10 fokban a motort,de a két hátsó cső épp,hogy csak langyos lett,a viz pedig hideg volt mindvégig. A motor egy része se kezdett melegedni. Akkor ez termosztát gond? Gariba cserélniük kellene?
indítsd be az autót,járasd,és pár percenként fogd meg azt a csövet,ami a hűtő tetejéhez vezet.
ha a termosztát jó,akkor a vízcső hideg marad,amíg a hűtőfolyadék a motorban el nem éri a beállított hőmérsékletet,akkor kinyit és rögtön forró lesz a cső.
Hideg motornál csavard le a hűtőfolyadék kiegyenlítőtartályának fedelét. Tegyél bele egy hőmérőt, ami legalább 120°C-ig mér. Indítsd be a motort. 15-20 perc elteltével olvasd le a hőmérőn látható értéket.
Az a baj,nekem nincs benne vizhőfokmérő. Ez egy új Rio. Ihazából nemrég volt egy olyan gond,hohy nem akartvindulni hidegben. A márkaszerviz 2 izzitógyertya cserét meg egy biztositékcserét állapitott meg. Én máshol kicseréltem mindhárom izzitógyertyát boschra,ott ránéztek és a biztositék hibátlan.
Előtte,mikor nem indult ,a motordiag egy hibajelet is dobott. Ezt a márkaszerviz gondolom kitörölte. Viszont azt nem tudom,hogy ez az izzitogyertya gondra,vagy a gyenge fűtésre utalt. Épp ezért nem tudom a biztositikot is melyik részre vonatkozóan akarták cserélni. 12 ezres biztositékról van szó. Azota persze pöccre indul,de a fütés nem ok.
Vagy egyszerűen korábban a hideg, amire emlékszel, nem -8 fok volt :-) Jártam én is modern dízellel, mire odaértem 8-10 km-re a célomhoz, akkor kezdett meleg lenni. -20 fokban (hegyekben) egyszerűen el sem érte az üzemi hőmérsékletet.
Ellenőrizni úgy tudod, hogy megnézed a hűtőközeg hőmérsékletét a műszerfalon. Ha a termosztát nyitott állapotban hibásodott meg, a hűtőközeg hőmérséklete nem emelkedik 60-65 °C-nál magasabbra.
(Megjegyzem, ez még a szerencsésebb eset ahhoz képest, mintha zárt állapotban pusztul el, mert akkor felforr a hűtőközeg.)
A nyitott helyzetben azt jelenti, hogy mindig a maximális mennyiségű hűtőközeg áramlik át a hűtőn, szabályozatlanul, annak a belépő hőmérsékletétől függetlenül.
Emiatt aztán az csak nehezen, vagy egyáltalán nem melegszik fel üzemi hőmérsékletre. Az elégtelen fűtésen túl az alulhűtöttség már középtávon is káros mértékű kopást eredményez a hengerfalakon.
Ha a fűtésem nem megfelelő a dizelbe ez mire utalhat,milyen hibára? Értsd jól,kb -8 fokban is csak 15 km után kezd langyosat fújni.. utána melegebbet is fúj az adott napon többször elindulok több km-eket..
dea lényeg,hogy korábban úgy 5-6 km után már szinte meleget fújt..
A 2016-os Ceed-ről tudok írni neked, de szerintem az egy évvel korábbinál is ez a helyzet. Nappali menetfény LED-es, nem értem a a 2 szálas izzót !
Kanyar követő fény nem dinamikus vagyis nem fordul a fény a kanyar irányában, hanem egy újabb H7-es izzó kapcsol be bizonyos sebességhatár alatt és ezzel jobban bevilágítja a kanyart. EX Limited felszereltségtől felfelé elérhető az alatt nem.
Hogy vagy hol tudom megnézni , hogy van e a Cedd-ben kanyarkövető fény ?
Felszereltségi fokát pontosan nem tudom . Ami tuti van benn : 16" könnyűfémfelni,4 elektromos ablak, fűthető első ülések, BT , tolatóradar,2 zónás digit klíma, Fűthető kormány,visszagurulásgátló,tempomat,ködfényszóró,nappali fény stb stb
Ami feltűnt , hogy a nappali menetfény izzója 2 szálas . De nem tudom mi lehet a funkciója mivel van külön ködfényszóró is.
Menüben csak a hazakísérő fényt tudom ki-be kapcsolni .
176 centi vagyok, és nem gibbon jellegű végtagokkal, emiatt nem kell nagyon hátra tolnom az ülést - így használhatatlan a könyöklő. Az utólag beszereltet ismerem, minden autómba tettem, amibe nem volt gyári, de azt nem tudom, hogy a meglévő gyárira még azt rá tudom-e tenni. Valszeg nem. Kínai csomagküldőnél láttam rágumizható magasító párnát, pár USD-ért, ami javít az alacsonyságán, de a hosszirányú pozíción nyilván nem. Nomeg gagyi eléggé :-(
Én 175 cm vagyok. Ehhez a mérethez beállított üléspozíciónál a fix könyöklő szinte használhatatlan. Többek közt ezért is kértem az "utazó" csomagot. Az állítható könyöklő miatt így a sebváltó és a kormány is elérhető. Nekem az üléspozícióval van leginkább bajom. Akárhányszor beülők mindig helyezkednem kell mert az érzésem, hogy a kormányhoz képest jobbra vagyok. Szerintem lehetett volna pár cm-et balra vinni az ülést vagy szélesebb ülőlapot kialakítani.
A könyöklővel kapcsolatban: hány centi magas vagy? Jómagam 185cm vagyok, amennyire hátra kell tolnom az ülést, nekem teljesen kényelmes a könyöklő. Barátnőm 10-15 cm- rel alacsonyabb, pont tegnap ültem mellette, neki viszont használhatatlan, mert nagyon előre kell húznia az ülést. Elvileg kapható ilyen állítható könyöklő, aminek a felső részét húzgálhatod előre- hátra.
Az enyém júniusi, de már a legelején rosszabbnak találtam az új ablaktörlőket, mint az előző Ceed több évig használt Bosch Aerotwin ablaktörlőit. Feleségem kérdezte is, hogy biztos újakat tettek fel rá, mert szinte ki sem lehetett látni, annyira csíkozott.
Nem értem miért cserélték vissza a flexibilis design-t erre a régebbi fajta fém merevítős változatra.
Én -30-ast használok, de az is k@ki....Átszoktam én is arra, hogy út végén mosom, akkor működik, de ha hideg minden, ablak, ablakmosó, akkor ez is felmondja a szolgálatot. Nekem a törlőlapátot kellene MÁR cserélni, csíkoz/csurgat..Az nonszensz, hogy egy évadot nem bír ki (július végi).
Lassan aktualitását veszti, de jövőre is lesz tél...
Vettem Shell téli ablakmosót, -20 fokig jót. Úgy befagyott a tizenpár fok mínuszban, hogy csak na. Nem volt felhőtlen a mosolyom, amikor az először akartam törölni a szutykot az ablakról....
Ezekben a modern autókban ráadásul az ablakmosó tartálya jól el van szigetelve a motortértől, tehát ha hideg van, még a motor hője sem segít a kiolvadásban. Pár óra alatt a nappali -6 fok aztán megolvasztotta az ablakmosót, amit azzal a lendülettel spricceltem ki az üres tartályig, majd vettem az első kútnál -40 fokos folyadékot.
Pár ezer Ft ment a kukába, köszi, Shell.
Megvolt amúgy az első hosszabb utunk az új szerzeménnyel, Plitvicébe mentünk a hét végén. Kellemes, kulturált utazóautónak találtam a Cee'd-et. 120,130 körül nem is bántóan zajos, gyorsabban pedig nem mentem most. Az ülés valóban lehetne kényelmesebb, bár ez nyilván szubjektív az igény és a testalkat alapján, de emiatt nem fogom lecserélni.
A könyöklő kapcsán viszont, ami eddig a városi forgalomban is kiderült, most megerősítést nyert, a tervezőnek halvány elképzelése sem volt arról, hogy az mire szolgál. Teljességgel használhatatlan könyöklőnek, gyakorlatilag csak a tároló tetejeként használható. Pedig én szeretem a könyöklőt használni, kell valami alternatív megoldás.
Pörögnek a kilóméterek (a héten elérem 20e), nagyon összeszoktunk sziddel (Syd Wichowsky lengyel szabadságharcos után, aki a szovjetunióba emigrált). Valaki kérdezte, próbáltam már a hangvezérlést? Na mondom itt az ideje. Telefonálni tudok, média között váltani megy, egyszerűen érti amit mondok. A magyaros nevekkel vannak gondok, de ahhoz képest tűrhető, bár nem egy gúgli. Valaki valami trükk ezzel? Ne kelljen már elővennem a kezelésit :)
Már kipróbáltam, semmi. Simán beriaszt mint a legolcsóbb kínai, semmi extra. Sok apró kellemes dolog a részletekben rejlik, ami költségekben szinte elhanyagolható. Ilyen pl. a magyar nyelven nem kommunikáló navigáció, az extra gyenge fényű tolatólámpa, a rádió LCD sötétedéskor csak kikapcsolható kijelzője. Talán majd egyszer erre is odafigyelnek.
"Az elektromos ablakok a gyújtáskulcs eltávolítása vagy az ACC vagy LOCK állásba állítás után kb. 30 másodpercig működtethetők. Viszont, ha az első ajtókat kinyitják, az elektromos ablakok a 30 másodperces időn belül sem működtethetők."
Ebből kiindulva ha már kiszáll az ember onnantól nincs ablakmozgatás...pedig szerintem is hasznos lenne. Esetleg még arra van remény, hogy ezt a füzet az ajtón lévő gombokra írja, ettől függetlenül a kulcsról még lehet irányítani....próbálni kell majd. :-)
Mivel részecskecsapdáról írogat, így valószínűleg a DPF tömődött el. Ha nyugat-európai import, akkor van benne.
Mekkora etapokat teszel meg vele?
Én ebben a hidegben (kivéve, amikor vidékre megyünk) az offos benyásunkkal járok, hogy ne járjak így, mert többnyire Bp-en mocorgok.
Ha "csak" eltömődött, akkor ki kell műhelyben égettetni. Ha megtelt (hamuval, ami megmérhető), akkor csere.
Miután ez a cucc 2015 óta kötelező, gondolom pár év múlva lesz ennek is javítóháttere, amikor a megsokasodott szenzorok elkezdenek jelentős számban tönkremenni.
Nem a TPMS szenzor a kötelező, hanem a keréknyomás ellenőrzése. A Hyundai/Kia egy kicsit túlbonyolította a kérdést, a TPMS szenzor egy gazdag világban teljesen elfogadható megoldás, de nálunk felesleges.
Megint a céges verdát hozom példának, a VW nem TPMS szenzort alkalmaz, hanem az ABS jeladók jelét figyeli, ha csökken a nyomás valamelyik kerékben, akkor ugye leereszt a gumi, kisebb lesz átmérője, tehát többet forog, mint a többi kerék. Ekkor szépen bejelez a rendszer, feladat kipipálva. Nincs drága jeladó, meg bonyolult összetanítás az autó elektronikájával.
Ettől függetlenül szépen működik, kb. 2 tizedes nyomásvesztést már korrekten bejelez.
ismerőseim Volkswagenjében is ez így működik. Riasztó be és az ablakok felhúzódnak.
A céges Golfokban ez úgy működik, hogy ha rányomsz a kulcsban lévő távirányító bezáró gombjára, akkor bezárja az ajtót és slussz-passz, nem húzza fel az ablakot.
Ha azt akarod, hogy a leengedve hagyott ablakot fel is húzza, akkor nem elég csak egy pillanatra megnyomni a gombot, hanem kb. 5 másodpercig nyomva kell tartani a bezáró gombot.
Gumicsere alatt kérdeztem a Marso munkafelvevőjét a TPMS szenzorról.
Azt mondta, 4-5 év az élettartama a jeladóban lévő elemnek. Az elem nem cserélhető, kompletten kell a jeladó egységet cserélni.
:-(
Az ára náluk cca 15 ezer Ft, az univerzális TPMS szenzoré, az autóspecifikusok ára változó (gondolom nem olcsóbb...)
A neten persze van videó arról, hogyan cseréljünk elemet a szenzorban :-)
Kifejezett javítást, elemcserét vállaló szerelőhöz nem találtam linket. Miután ez a cucc 2015 óta kötelező, gondolom pár év múlva lesz ennek is javítóháttere, amikor a megsokasodott szenzorok elkezdenek jelentős számban tönkremenni.
Húzós lesz amúgy a 4 kerékre 60-80 ezer Ft a 4 szenzorra plusz a szerelés 10 ezre.
Viszont olvastam egy fontos mondatot - a TPMS szenzort a defektjavító spray tönkreteszi!
Nomeg azt is, hogy a műszakin bukta a nem működő vagy hibát jelző TPMS rendszer.
Vajon itt egyet,vagy négyet kapok? Mert az amazonon a cikkszám szerint 4-et hirdetnek,ott kicsivel drágább.. amugy riohoz kell,de pl a ceednek is ugyanaz a cikkszáma..
Fene tudja, a volt Suzukim aksiját nem húzta le ez az állás még 2 nap után sem. Igaz abban nem volt a rádió miatti lemerülés védelem. :D
Peter, a rádió kiírja leállított motor mellett, hogy pár perc múlva kikapcsol. De egy lemerülés elleni védelem, ami valójában egy feszültség figyelő elektronika, sok autóst mentene meg a lemerüléstől kikapcsolva a riasztón kívül mindennemű fogyasztót, ami egy ki bekapcsolással kikapcsolható lenne. No csak laikus lévén az új autó tudását illetően, azt hittem ezt is tudja. Sebaj ettől nagyobb gondom vele ne legyen. :)
Tehát ha beteszem a kulcsot és nem fordítom el semmi gond. De ha egyet fordítok rajta, akkor kapcsolható a rádió és a szélvédőnél látható az óra. Na most ha ezt így felejted pl. a garázsban anélkül hogy menne a rádió, akkor másnapra teljesen lemeríti az akkut. Nem probléma, csak kellemetlen észrevétel ami már háromszor előfordult tiszta véletlenül.
Ismerősöm ezeréves Nissanjában, de másik ismerőseim Volkswagenjében is ez így működik. Riasztó be és az ablakok felhúzódnak. Az enyém sem húzza fel, pedig gyárilag beépített prémium a drága! De van más érdekessége is a félmunkának, ti. ha leállított motornál bekapcsolva hagyod az LCD kijelzőt hallgatva pl. a rádiót, az akkumulátor lemerülését óvva az elektronika kikapcsol. Ez annyira vigyáz erre, hogy mások szerint (az enyémbe még nem frissítettek) a navigáció kb. 40 perces frissítését is csak járatott motor mellett engedi telepíteni. Ez a védelem akár dicséretes is lehetne, ha ennek az "őrszemnek" a figyelme a garázsban leállított, de nem teljesen elfordított sluszkulcsnál (amikor csak az óra multikijelzője világít) is védene. De nem véd, mert hagyja csutkára lemerülni az akksit! Gondolom erre már nem tudtak olyan programot írni, hogy ez is kikapcsoljon, majd a kulcs teljes elfordítása után resetelve a tiltást újra kapcsolhatóvá válna az immár megóvott energia által. Ezért mindig kiveszem leállítás után belőle a bizt.kedvéért. Ezektől az apró kellemetlenségektől eltekintve egy kitűnő autó.
hasonló élményem egyszer akkor volt amikor a crdi ceedemben egy autószerelő volt az utasom aki sok éve minden nap reggeltől estig autót szerel, olyan igazi szerelő fajta és pár perc után megkérdezte hogy akkor ez dizel vagy benzin :-)
Na! Igazad volt, ma jöttünk haza telelésből és rápróbáltam direkt. Fékezés nélkül nincs tempomat!
Indultunk a szállodából, előre mentem melengetni a kocsit, ami 5 napja állt a hidegben. Hajnalban -21 fok volt, mikor beültem, kézifék be, üresbe tettem. Gyujtás rá, a hőmérő --- mutatott pár percig, az összes digit kijelző érdekesen jelzett. Pöccre indult a gép, büszke is voltam mert a hotel parkolójában többen köszörültek. Hadd melegedjen...Pár perc múlva hőmérő életre kelt, -16 fokot mutatott. 4-5 percig elég csörgős-kattogós hangja volt, eléggé füstölt, de fehér füstöt. Mellettem egy seat leon, jön a gazdája, negyedjére sikerült elindítania a gépet. Az hallott és látszott, hogy az is dízel. Na az okádta a füstöt rendesen pár percig. Kérdi a srác enyém is nehezen indult? Mondom nem ez pöccre, de ez még új, még 20e sincs benne. Mondja az övében meg 40e van. Az sem régi, 1,5 éves. Beszélgettünk, egyszer kérdezi leállt az autód? Basszus tényleg nem hallottam én sem semmit (egymás mellett állt a két kocsi). Hátul álltunk, az övé még füstöl az enyém már nem is látszik. Előre megyünk és halljuk, hogy szépen duruzsol a gép. A srác meg is dícsérte. Hízott a májam. Viszont az Ő szélvédője hamarabb leolvadt mint az enyém, pedig pár perccel később jött. Én is megdicsértem :)
Sziasztok, van infó arról, hogy amikor kiszálltál, és véletlenül valamelyik ablak résnyire nyitva maradt, akkor az ajtó bezárásával együtt automatikusan felhúzza az ablakokat? 1,6-os friss UEFA kombi Ceed-ről van szó.
Attila vagyok, 2 napja Cee'd tulaj. Másfél éves 1.6 GDI EX DCT az autó.
Visszaolvastam pár száz hozzászólást, úgy látom, alapvetően elégedettek vagytok az autóval, ez jó.
Kicsit korábban beszéltetek a TPMS-ről és a gumicserékről. Az autót nyári gumival vettem, nyilván nem marad így.
Úgy döntöttem, a Michelin CrossClimate gumijait veszem. Ez egy 4 évszakos gumi, a tesztek alapján (szinte) azt tudja, amit a top gumik, téli és nyári üzemmódban is. Egyedül a hóban nem a legjobb, csak a "jó" kategóriába tartozik. De az utóbbi 5 évben alig autóztam hóban....és még hóban is jobb, mint a középkategóriásak.
Ezzel viszont megúszom a szerelgetés (vagy a plusz 4 felni + szenzorok) költségét/utánjárását. Annyiba kerülnek ezek a gumik, mint a versenytársai. (Lesz eladó 4 nyári gumim, <30ezer km futással :-) ).
A TPMS jeladók elemei kapcsán van kérdésem. Mennyi az élettartamuk, van erről információtok? Lehet csak elemet cserélni? Mert akkor a mostani gumiszerelésnél ezt is megtetetném, ha csak pár ezer Ft lenne.
Majd megkérdem a szervizt/gumiszervizt is, és megírom.
De! Lehet! Nálad a pont! Autópálya pihenőből indulás után nem ment tényleg. Miért nem ír ki ilyenkor valamit? Én motorfékes vagyok, a féket csak akkor nyomom, ha kell. Ebben az esetben meg jó fél óra kellett hozzá :) Egyszer tényleg el kellene olvasnom azt a kézikönyvet :) Szóval ez lehetett a gond. Köszi, ezután erre is figyelek!
Túl az első 1000km-en. másodjára számoltam a fogysztást ami 7.5 lett.
Ez egy picit soknak tartom, de be tudom annak hogy új, illetve hideg van és gyakorlatilag minden elektromos rendszert használunk az autóban.
Sajnos a fényerő a műszerfalon tényleg magától megy fel maximumra, az első szervíznél megnézetem.
Most kezdtem el használni a tempomatot, eddig úgy működik ahogy kell.
Összességében az auto megy, és teszi a dolgát. Már azt varom, hogy mikor megy le majd 6.3-ra a fogysztás.
Az üléses témához hozzászólva: Szerintem sem a legkényelmesebb, viszont van benne elektromos deréktámasz ami nagyon jó. Majd az első hossszú úton kiderül hogy mennyire komfortos az ülés. Próbáltam német/japán autókat, számomra azok kényelmesebbek voltak, de ez sem nevezhető kényelmetlennek.
Milyen sűrűn, azt nem tudom, de nálam is tegnap előtt fordult elő, hogy nem tudtam bekapcsolni...azután 5-10 perc múlva újra rányomtam és láss csodát. 20e km alatt másodszor fordult elő, kibírható. Mondjuk az aggaszt, hogy hogyan forfulhat elő. Utána teszi a dolgát.
"Motorikusan mennyi galiba van vagy lehet egy kia dízellel illetve ha megosztanátok pár tapasztalatot a minőséggel kapcsolatban, mennyire van a toyota szintjén."
mindkét motor nagyon megbízható a kia szebb járású, a toyota talán picit kevesebbet eszik
Már olvasgattam a fórumon, külföldi oldalakon is illetve minden egyéb oldalon, de szeretnék segítséget kérni, vagyis inkább véleményt olyanoktól akik már használták az autót és nemcsak 10-20 ezres futásteljesítmény mellet tudnak beszámolni valamiről.
Autó csere előtt állok, voltam a kiánál illetve a toyotánál. A kia-ból a ceed sw gt line 1.6 crdi-t néztem ki a toyotából az autis touring sport 1.6d-t. A családban és a környezetemben eddig csak toyota volt megvagyunk vele elégedve, de új autónál nekem a kia most valahogy minőségibbnek tűnik. Mert a régebbi kiák nekem eleg puritanak voltak egy toyotahoz képest.
Motorikusan mennyi galiba van vagy lehet egy kia dízellel illetve ha megosztanátok pár tapasztalatot a minőséggel kapcsolatban, mennyire van a toyota szintjén.
még kipróbálni nemtudtam mert nem volt ilyen 1.6 dizel kia tesztauto de mennyire hangos, illetve milyenek a menetteljesitmenyei?
A segítségeteket előre is köszönöm és neharagudjatok tudom már sokadik megkérdező vagyok csak még sosem volt kia-nk.
Sikerült tegnap kipróbálnom egy ceedet is. Kényelmes, tágas, nagyon tetszett. Mostmár csak az fog dönteni, hogy melyik típusból találom meg a jobb állapotban lévőt. Szóval vagy ceed, vagy i30.
Sokszor használom, nem szokott kötekedni, teszi a dolgát. Lehet némely konkurens elfántcsonttoronyban nevelkedett selyemseggűnek kényelmetlen az ülés, valójában igen kényelmes. :)
2013 tól felfelé nézelődök. Népítéletekben olvasni olyat ceednél, hogy szokott kötekedni a tempomat. Van ezzel a dologgal valakinek tapasztalata? Kényelmetlen ülésekről is olvasni, eddig csak i30 at próbáltam, azokban nagyon kényelmes volt, egyeznek ezekben az ülések? Köszi a válaszokat előre is.
Üdv! Van egy 2007-es Ceed-em automata klímával. Azt prudukálja, hogy 16-18 fokot beállítva pokoli meleget fúj be. Hideget, csak akkor, ha 15.5 fokra állítom. Gondolom ez nem helyes működés. Gyors diagnosztikával a klíma vezérlő kijelzőjére csak két 00-ír ki.
Szerintem az összesen 30000 km lesz, az én esetemben ez legrosszabb esetben is 4 év kb:) Dokeee jól írta, hogy azért gyakori használat és külföld esetén is megéri.
Sokáig tervezek a Cee'ddel, viszont azért boríthatja a dolgokat, ha a Cee'd harmadik generációjából lesz esetleg hybrid, vagy plug in-hybrid, annak nagyon örülnék. És már most is van a Niro, amiből állítólag jövőre, vagy 2018-ban zöldrendszámos plug in-hybrid is lesz...
Sziasztok. Használt, kevés km-es Kia ceed, vagy Hyundai i30 vásárlásán gondolkodom. Mindenképp 1.6-os dieselt nézek és kombi kivitelt. Amit néztem, hogy a hasonló állapotú kiák drágábbak valamivel mint az i30 asok. Annyival jobbak is? Mi az ami miatt érdemes mondjuk ceedet venni? Elvileg ikertestvérek, gyakorlatilag? Köszi a tanácsokat előre is.
Mondjuk úgy, kb. 30e km a megtérülés, ha sokáig meg akarod tartani, nem bolondság, ill. ha külföldre is jársz vele, ott általában nagyobb a megtakarítás.
Urak, lehet, hogy eretnek a kérdés, és nagy hülyeség, amire gondoltam: de látván az emelkedő benzinárakat, szerintetek mennyire érné meg a fél éves Cee'dbe (1.4 benzin) az LPG-t belerakatni? Évi kb. 10-15000 km-re.
Az tiszta sor, hogy a garancia ugrana. Viszont a másik kérdés, hogy a mostani Cee'dekben lévő 1.4-es motor menyire bírná el a gázosítást? Lenne vele egyáltalán gond, és ha igen, akkor mi?
Azért gondolkodtam el ezen, mert az utóbbi időben egyre zavaróbb mértékben emelkedik a benya ára, félő, hogy visszatér a 400 Ft fölötti price...
amit (márkafüggetlenül) a márkaszervizek nagyon tudnak, az az olajcsere meg a rendszeres kopóalkatrészcserék amiből naponta csinálnak egy tucattal az időszakos revíziók alkalmával futóműproblémával meg havonta egyszer ha bejön valaki, hát azt kevésbé tudják bezzeg a futóműves az kurvára nem tud olajcserélni, de naponta jön egy tucat ember a futóműproblémáival így aztán azt tudja mert ő a futóműves
Szia! Nekem "1.4-es EX" proceed-em van, most vettem 2 hete,és azt éreztem az autó menetközben úszkál az úton! Ha elhúz jobbra rákompenzálok a másik irányba, de ezután meg ugyanezt csinálja fordítva is. Egy kicsit zavaró ez az ide-oda kormányozgatás. Természetesen ezt jelzem majd ahol vásároltam az autót! DEE!!! Olvastam egy másik fórumon valakinek ugyan ez volt a problémája, monjuk neki 18"-as kerekek voltak fent! 4-szer vitte vissza a szakszervízbe, a futóművet megnézték de mimindig jónak találták!! De továbbra is szar volt neki, hozzáteszem a 16" felnivel is ezt produkálta az autó! Aztán elvitte egy (nem szakszervíz) futóműveshez ahol valami speciális műszerrel megállapították, hogy a kormányszervó szögállásával van a probléma, gyárilag nem volt beállítva a "0" érték és a computer ez miatt mindig ez vette figyelembe és hát rákorigált a kormányzásra menetközben!!! De ezt a KIA szervízbe bem tudták?? na mindegy mególdódott neki, ugyhogy meglátom mi lesz!
Egészen biztosan lejjebb fog menni a fogyasztásod, hiszen az enyém (Cee'd sw FIFA Prémium 1.6 GDi) legmagasabb fogyasztása sem érte el a 8 litert százon. Mára beállt átlagosan 6.3 környékére. Nagyon jól tetted, hogy ezt a motor választottad! A műszerfal világítással én is így jártam, de rájöttem valahogy a térdemmel állítgathattam el mint ahogy a fényszórómagasság állítást is. Utóbbi magától nem tekeredik el 3-as fokozatba. :)
Jótanácsként a benzinek fajtájával szerintem ne kisérletezzél, csak és szigorúan a gyári megadottat tankoljál bele. Lehet van akinél nem, de nálam a Hondámnál a TP-es szondám (168 ezres kár) látta kárát a tuningolt extra benzin kevesebb fogyasztást és erősebb motort hirdető kétszeri használatának. Hát nagyon megérte...
Sok örömet az új verdádhoz és Kellemes Ünnepeket minden fórumozónak!
Megvolt az első etap. Megtankoltam másodjára, a számított fogyasztásom 7,47 liter lett.
Próbálom betartani a nagykönyvben leírtakat (első 1000km-en 2k-4k között tartani a fordulatot sokat váltva)
3500-tól viszonylag pajszer lesz a kicsi kocsi :-) feljebb még nem toltam neki.
Amit még észrevettem, hogy a műszerfal világítást vissza vettem kb.50%-ra viszont 20-30 km után felugrik maximumra magától. Ezt nem hinném hogy normális. Persze újra állítással vissza lehet állítani..
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Kettő hete vásároltam egy Kia Ceed 1,4 benzin 90 LE-s kocsit. Ausztriában dolgozok, 70 % pályán használom. A fogyasztása 9,8 liter. Én mérem, nem a számítógép. Sokallom a fogyasztását, vagy ez normális?