Keresés

Részletes keresés

Tóthika Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4268
Rossz híreim vannak. ;-)
Egyrészt feltehetően nem kizárólag a szomszédod macskái rajcsúroznak nálatok (nekünk négy van, mégis rendszeresen ideeszi a fene a környék kényurait is, és sajnos jelölgetnek, még nem sikerült semmit kitalálnom ellene, úgyhogy ha valakinek van ötlete, én is megköszönném), másrészt a macskák területbirtokló hajlamaiból adódóan ha kiiktatod a szomszéd jószágait, rögtön lesz igénylő a megürült territóriumra, vagyis szélmalomharcra készülsz, harmadrészt valószínűleg a szomszéd jóindulata is elég meredeken lefelé ívelne, ha kinyúvasztanád a kedvenceit. (Nálunk a macskatartás a fenyegető egérveszély miatt kezdődött - igaz, kicsit túltelt a létszám, de árva kölyköket nincs lelkem elzavarni -, és nem is óhajtjuk őket beszoktatni a lakásba. Ha a szomszédodék is hasonlóan gondolkodnak, nem hiszem, hogy bármit is tudnának tenni, a macskák elég önálló és kóbor lelkületű lények.) A kutya, mint megoldás a környékünkön elég jól működik, esetleg nálatok is beválhat. ;-)

(Negyedrészt meg Infomakernek kívánom, hogy valaki pusztítson el egy számára nagyon fontos dolgot csak azért, mert nem tetszik az illetőnek.)
Előzmény: trikó (4266)
raider Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4267
Én egy jól megtermett bodrikutyára szavaznék... :-)
Előzmény: trikó (4266)
trikó Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4266
Jogi fellépés nincs? Tehát köteles vagyok elvben elvisalni a szomszéd macskát a kertben? Viszonylag intelligens emberek amúgy de csak annyit mondtak, zavarjam el a macskáikat bátran. Ezért kérdem, hogy nincs-e más megoldás, csak a macskasintérkedés.... :)))
Előzmény: Infomaker (4265)
Infomaker Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4265
Szerintem tüntesd el őket.
Előzmény: trikó (4263)
trikó Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4264
:))) Nem a hugyos lábtörlő a kajaszagú, hanem a kajaszag miatt jönnek oda, aztán hamár úgyis helyben vannak, pisikaki intéződik inkluzíve....
Előzmény: trikó (4263)
trikó Creative Commons License 2004.10.27 0 0 4263

Szervusztok!

Kertes házban nőttem fel, láttam sokmindent. Egy darabig a városi lakások sóját borsát is élveztem, most ismét kertesben lakom. A szomszééd puszta nemtörődömségből szaporítja a macskákat, vagyis eteti őkez, és ha leellenek, csinál nekik almot. Aztán szélnek ereszti őket, de természetesen csak a környéklbeli házak körül portyáznak.

Rendesen be vagyok kerítve de ugye felülről nem, mert azt madárreptetőnek hívnák, nem kertnek. A szomszéd macskái átjárnak hozzánk, és kedvesen kinéztek egy helyet az ablakunk előtt a fűbe szarni (semmi elkaparás meg ilyenek...). Az imént csaptam szét egy rendes adagot véletlenül a fűnyíróval.

Kérdés1: Köteles vagyok-e viselni a szomszéd állatainak átkóborlását, hogy télen az ajtó előtt ólálkodva végzik minden dolgukat, ha kajaszagot éreznek (hugyos lábtörlők és egyebek).

Kérdés2: Ha véletlenül elvész néhány macska (mondjuk az összes) tehet-e valaki feljelentést mert a kertben elfogom őket? 

zAcsKO Creative Commons License 2004.10.25 0 0 4262

Na amikor ideirtam régbben nem gondoltam, hogy nemsokára én is áldozat leszek.

Földszinten lakok, alattam pince, ahol most egy asztalosműhelyt alakitottak ki, reggel hétkor kezdenek kalapálni fűrészelni, szombat délelőtt is nyomták, én meg mivel reggel értem haza igy aludni se tudtam.

Nemrégiben a ház eladta ezt a pincét akkor én jóhiszeműen hozzájárultam a dologhoz sajnos, azt senki nem közölte, hogy itt milyen tevékenységet terveznek.

Viszont egy kicsit tanulmányoztam a társasházi törvényt és abban azt írják, hogy a nem lakás céljára szolgáló külön tulajdonban végzett tevékenységhez is kell határozatot hozni a közgyűlésnek úgy, hogy a szomszédok szavazatai is kellenek.

Szerintem ilyen határozat nem született, csak arról döntöttünk, hogy eladjuk ezeket a pincéket, tehát elvileg illegálisan tevékenykednek ott.

Kérdés hogyan tudok fellépni ellenük, kihez lehet fordulni ezügyben, hogy történjen is valami.

Az a baj, hogy jó lenne diplomatikusan megoldani, mert alapvetően normálisan álltak hozzá a kalapálók, mert mondták, hogy tesznek fel hungarocelt a plafonra, de én tudom, hogy az nem sokat ér hangszigetelés szempontjából, főleg a kalapács ellen szóval ha összebalhézok velük és nem sikerül öket kirugatni onnan utánna már könyöröghetek, hogy csináljanak jó hangszigetelést, viszont ha előbb nem támadok hanem csak megcsináltatom velük a hangszigetelést, de végül kiderül hogy nem ér semmit, mert ugyanugy hallom akkor meg már kellemetlenebb támadni.

murray Creative Commons License 2004.10.22 0 0 4261

tegnap este felettünk is mostak. eddig sosem hallottam ha jól emléxem.

most mint az állat.

szerencsére 2*3 perc volt a buli nem érdekelt túlzottan.

Előzmény: Caipi (4259)
eMM Creative Commons License 2004.10.22 0 0 4260
És akkor a szellőzőben fog bőgni,na akkor lesz igazán zaj!
Előzmény: murray (4256)
Caipi Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4259
Na azér!:-)
Előzmény: murray (4258)
murray Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4258

vicceltem!:-)

Előzmény: Caipi (4257)
Caipi Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4257
Na de Murray barátom! Micsoda agresszív megnyilvánulás?!:-))
Előzmény: murray (4256)
murray Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4256

tömitsétek el a gyerekkel a szellözöt oszt jóvan! :-)

Előzmény: Caipi (4255)
Caipi Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4255
A tippem: valami szellőzőnyílás okán, ami a lakásotokban van fejmagasság fölött.
Előzmény: KissMe (4250)
KissMe Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4254
Hát, nagyon jót derültem az alábbi három hozzászóláson! :-)
Igen, lehet, hogy igazad van. A hölgy, aki ezt mondta, éppen otthon van gyesen. És tényleg csak kb. azóta ilyen feltűnő, mióta az ő kisfia megszületett. :-)
Előzmény: Infomaker (4251)
Biovadász Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4253
Aha, mósó masa tv-nézés közben észre sem veszi, hogy nem megy a mosógép, én viszint kimegyek a zuhany alól habosan ús úgy tarkónvágom egy péklapáttal a főcsapzárogatót, hogy megzöldül. :)
Előzmény: sasmadár73 (4252)
sasmadár73 Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4252
Áhhhh... Nagy ötletem van! A legközelebbi mosógéphangnál zárd el a főcsapot a pincében és figyelj... Ha valaki kiront negyedórán belül, hogy namivanmááá, mégiscsak Mosó Masával laksz egy házban. Ha nem, akkor mégiscsak valami egyéb gépészeti csodával van dolgod.:)))
Előzmény: Infomaker (4251)
Infomaker Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4251
AKi felvilágosított, hogy az a hőközpont hangja, na tuti ő mos mindig.
Előzmény: KissMe (4250)
KissMe Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4250

Azért egyvalamit még mindig nem értek. Miért felülről hallom a hangot, amikor a hőközpont alattunk van? Na mindegy, ez már szőrszálhasogatás. Majd hangosan hallgatom a rádiót, ha zavar a zaj.

Köszi az együttérzést.

Előzmény: Caipi (4249)
Caipi Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4249

Nu Te szegény!..:-(

De látod, hogy nincsenek is zavaró (folyton mosó) szomszédaid! De azért jó szar lehet..

Előzmény: KissMe (4248)
KissMe Creative Commons License 2004.10.21 0 0 4248
Megvan a megoldás! Tegnap felvilágosítottak a kedves lakótársak, hogy az alattunk lévő hőközpontban szokott valami keringtető bekapcsolni, ezért az a mosógépre emlékeztető zaj állandóan. Ezt sosem gondoltam volna. Viszont emiatt meg kell barátkoznom vele, és nem tehetek semmit az ellen, hogy mindig halljam. :-(
Előzmény: KissMe (4247)
KissMe Creative Commons License 2004.10.20 0 0 4247
A közgyűlésen megkérdezem, hogy megjavították-e a szellőzőt. Lehet, hogy igen.
Előzmény: Caipi (4246)
Caipi Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4246
Zajelnyomónak is gondoltam, nem azt, hogy törj át a födémeken a zenével..:-) De látod, lehet, hogy van megoldás. Az én bérelt lakásomban is rejtélyes dolgok történnek, a fürdőszobában van szellőzőnyílás, és egész hétvégén időnként hatalmas robajok jöttek belőle. Ma már második reggel az alatta álló mosógép teteje tele van fekete porszerűséggel, és ma mintha szárnycsapkodást hallottam volna a nyílás mögül?! A tulaj  megnyugtatott, hogy volt már, hogy odazuhant egy madár... Jól nézünk mi ki..:-)
Előzmény: KissMe (4243)
KissMe Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4245

Ez azért érdekes, mert a mi lépcsőházunkban tudomásom szerint már vagy 6 éve nem működik a szellőző. Ezen kívül a földszinten lakunk, oda azért mégsem hallatszana le ilyen durván, mert akkor a 4.-en tuti rég reklamáltak volna.

Ámbátor, most hogy mondod, lehet akár az is.. Holnap utánajárok.

Előzmény: sasmadár73 (4244)
sasmadár73 Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4244

Anyukám lakásában volt hasonló zaj hosszú időn át. Aztán kiderült, hogy a zaj nem mosógépből, hanem a ház szellőző rendszerének motorjából  ered. Excenrikusan járt, minden fordulóban jól odakoppant gyet, dingdingdingdingdingdindg....:(((

Előzmény: KissMe (4241)
KissMe Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4243
Biztosan mosógép, és én sem értem, hogy miként lehetséges du. 1 órakor, reggel 9-kor és este 9-kor is mosni. Lehet, hogy nem ugyanonnan jön a hang, de borzalmas. Egy ideje már tényleg azt csinálom, hogy hangosan rádiót vagy CD-t hallgatok, de kétlem, hogy azt meghallaná az, akinek szánom. Viszont legalább én nem hallom a mosógépet.
Előzmény: Caipi (4242)
Caipi Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4242

Na Te szegény! Biztos, hogy nem valami más, ami állandóan működik, és olyan a hangja? Fura lenne, ha folyton mosnának..?! (Ha úgy hallod, mint én a /kiadott/ lakásomban, akkor megértem az elkeseredésedet. Ott is iszonyú volt a szomszédé.. A nappali falán jött át, meg a fürdőszobai szellőzőből, meg a konyhaiból.. )

Mi lenne, ha állandósultan hangosan rádiót hallgatnál?:-)

Előzmény: KissMe (4241)
KissMe Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4241

Nálunk nem szokott buli lenni, három éve lakom ott, de még csak egyszer hallottam hangosabb zenét, és társaság akkor sem volt.

Viszont a mosógépek valami iszonyúak. Komolyan mondom, azóta sem hagy nyugodni, mióta egyszer már beírtam ide a topicba. Teljesen mindegy, hány óra van, hétköznap van-e vagy hétvége, mindig legalább egy gép centrifugál valahol. Megbolondulok! Mert semmi mást nem tehetek.

Előzmény: Caipi (4240)
Caipi Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4240

Szerintem időnként mindenki zavaró szomszéd. Erre vonatkozott az írásom 2. része. Én pl. megboldogult fiatalkoromban csináltam évente 1-2 kb.200fős házibulit, és volt, hogy kihívták a rendőrséget. (Ottmaradtak bulizni..!:-)) A későbbiekben aztán levelet dobáltam be mindenkihet előre, onnantól nem szóltak többet. Ez egyébként Németo-ban a házirendben szabályozva volt, mindenki havonta 1x bulizhat, pénteken vagy szombaton. Na de ez az oka, hogy még soha nem dörömböltem, nem szóltam senkinek, és nem hívtam senkire rendőrséget. De persze nem tagadom, hogy léteznek iszonyúan, bunkó módon zavaró szomszédok is, de ilyennel még hálistenneknem találkoztam, és nem is tudom, mit tennék. Részvétem minden ilyen helyzetben lévőnek..:-(

Előzmény: KissMe (4239)
KissMe Creative Commons License 2004.10.19 0 0 4239

Nálunk holnap lesz a lakógyűlés/közgyűlés. Majd beszámolok. :-)

Tudom, én is zavaró szomszéd vagyok...

Előzmény: Caipi (4238)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!