Itt mostanra szép nagy, összefüggő hó esett, talán a legnagyobb ezen a télen.
A városi hóban azt szeretem, hogy ilyenkor szokatlan csend van. Még nem is láttam a havat, az ég színéből lehetett tudni, hogy nagy hó van. Azért ez is szép.:-)
Arghh, de kár volt kihagyni ezt a hetet internet nélkül!:(( Hihetetlen időjárás uralkodott most ezen a héten mint ahogy a TI beírásaitokból is látszik!! Vasárnap mikor visszaértem Szentesre, 19-20h-kor zivatar volt!! Ilyen korai zivatart még nem láttam! És havaeső/hó esett 2.5mm mennyiségben Szentesen. De látom máshol is volt vasárnap este zivatar. Aztán jött a hétfő, ami reggel még gyenge széllel kezdődött, de aztán (hétfő) déltől egész kedd reggelig nagyon nagy szél volt amiben legfőképpen a széllökések voltak nagyon durvák! Néha úgy ráhasított a szél, hogy azthittem beviszi a kolesz ablakunkat,100km/h-t elérte egy párszor biztos, egész éjjel nem tudtam aludni a szél miatt,mert úgy fújt be a nyugarta néző ablakunkon, hogy majd megfagytunk,meg hangja is volt, inkább neteztem volna!:)) Szerdán este meg hóvihar volt, ismét nagyon erős széllel és 2cm-es hóréteg alakult ki, de nagy hófúvás volt 0-5cm-es hó volt. Itt Szegeden látom nincs akkora hó, itt gyengébb volt a szerdai havazás, de a hétfői szél itt is "dolgozott", mert tele van minden kisebb ágakkal és levéllel, meg a bádoglemez elvan mozdulva, ami mondhatni egy tesztelő lemez,mert egy évben max 3-szor szokott elmozdulni vagy leesni..
További szép estét mindenkinek!
Ui.: Szép lehetett a Budapesti zivatar, jóval aktívabb gócot mutatot a villámtérkép most ahogy visszanéztem, de a Szentesi is rekord volt!:)
Estére megkaptuk a havat,televágta pillanatok alatt az ablakokat,udvart.Elég zima volt ma,mert áramszünetet rendeltek el,egész nappal állt a fűtés.Jó néha az ilyen,megtapasztalja az ember,hogy könnyen kibabrálható.És persze fúúújt a szél.A kutya nem tudta megenni a havat,mert belepte,hófehér lett a fekete puli.
Olyan hóviharban jöttem haza, amilyet még nem láttam. Furcsa volt, hogy mindenki állt és várt a közértnél. Bátor voltam, elindultam, aztán tolatva gyalogoltam hazáig. Nem lehetett szembefordulni, felért egy hajmosással sapka nélkül. Pár percig meg is maradt a hó.
Ki rendelte ezt az időt? És még miket ígértek? Brrr.
Erre egy kevéske havat küldhetnél,mert kifagy minden.Még a szánkót is meg kéne járatni,mert berozsdál.Itt csak hatalmas szél volt a tegnapi dörgés,villámlás után.Kár,hogy Ferrihurri suliban volt,biztos ébren lett volna.A kapukat,ajtót kitépte,nem győztük feltenni.A kocsit úgy dobálta,hogy azt hittem belém jöttek a pirosnál.A szélárnyékban meleg volt nagyon.Csodálkoztam,mikor láttam,hogy egyeseknél hav is volt.
Csodálatos zivatar volt tegnap délután!
Micsoda villámlásokkal jött egy olyan, de olyan fekete fellegsor, hgy ilyet még nem láttam!A belváros felől jött, és arra mindig világos az ég, a lámpák miatt.Hát tegnap nem volt világos!
Aztán folyamatosan villámlott, és szép lassan elvonult Outdowns felé.Eső csak 1mm, és jég hál istennek nem volt.
De esküszöm TAVASSZAG VOLT!!!
Ide Dél-Békésbe este 9-re ért le az eső, hatalmas villámokkal, és záporesővel...őrület ez, ilyenkor. Majd' 1 órán át esett és körbe villámott. Mi van itt? Frint
Tozatu!
Ha keresnél, elmentem szundikálni. Leraktam a garázs elé a járólapokat - mire jön az új járgány, ne kelljen szegénykének a sárban járni. Kipurcantam, Jó éjt! - és Mindenkinek további kellemes időtöltést kívánok!
Erica
A fejem körül egy méhecske döngicsélt délelőtt. Kivételesen nem a fejem fájt, tutira az a kis ártatlan kerülgetett. Legszivesebben befogtam és behoztam volna.
Nem, mert az őszibarackom nagyon tetves volt, a körte pedig varasos.
Szóval fertőzöttek voltak!
Az előkertben pedig meghagytam a madaraknak, azok mennek most a komposzt tetejére.
Mézontófű
Szépen, bizony!
OFF
Nála is olyan mocskos a kert, mintha az ősszel nem zsákoltam volna, most kezdhettem újra!
ON
Csak a jó idő érjen ide már!
Mézontófű
Ma egész délelőtt- még főzés helyett is az udvaron kapirgáltam és több levelet szedtem össze, mint az ősszel. Valahonnan idefújta a szél. Kb. 12:30-ig eszembe nem jutott hogy nem igazi tavaszi napsütésben sütkérezem. De délután már nagy szél fújt. Káprázatosan vörös volt a naplemente, percekig elnéztem, ahogy a tornyosuló felhők mögül élénkvörös sávokat festett az égre a lenyugvó nap. De szépen írtam....
Végre elmúlt a nagy zivatar. Nem tudom mennyi esett, de az esőcsatornát még bizsergeti belülről a tetőn összegyült víz. Ha ez megfagy holnap reggelre, akkor csatolhatjtuk a korit...Ilyen jelenség eddig csak nyáron volt. Meg egyszer- 3 éve március 14-én hajnalban, amikor miatta lekéstük a barátnőm szülését. Olyan bugyborékos eső esett, hogy a papát nem tudtam időben lefuvarozni Debrecenbe.
Egész úton hazafelé (Bpest-Győr-Lövő) végig nyárias zivatar, csodaszép villámokkal és felhőkkel...:)) Néha kiszakadt a felhő is...
Azt nem vettem tudomásul, hogy a végefelé már havasak voltak az esőcseppek...:((
A tavaszra szavalnék magam is...:))
Jobb lenne a hóakadály, aztán a szürke, sáros latyak? Ez már olyan nyárias volt. Egész délután nagy fellegek látszottak nyugatról, estére ide is értek.
Nem is értem, miért nem a megérzésemnek hiszek, mint a meteorológusoknak? Ijesztgettek a minuszokkal, ijedtemben itthon maradtam, föltúrtam a cserepek földjét, pedig gyönyörű idő volt.
Nicsak,mások sem tudnak alunni?Vagy most rendezed előre a jó időt?Ha olyan mínuszok lesznek,keverhetnél egy kis havat mégis,ne fagyjon ki a vetés.De csak kicsit,mert egyes Erikáknak gyalog kell járniuk a héten.:)
Bár a Próféta szólna belőled! Annvira nem szeretném, ha megint jönne valami kóbor felhő és kiszakadna belőle 1000 m3 hó. Emlékszik még valaki, a múlt évi nagy havazásra. Akkor február 4-én kezdődött és egy hétig abba sem akarta hagyni.