Az utóbbi időben hazánkban is egyre több érzékenyítő médiatartalmat kapunk, miszerint a bolygónk megmentése érdekében változtassunk életmódunkon. Szokjunk le a húsevésről? Nem! Az embernek kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozásra van szüksége.
Ezzel most kibújtál a temérdek baromság alól amit ideokádtál...
Ja nem...
A húsevés nem okoz rákot. A növényevés sem okoz rákot.
De lehet akár a húsban, akár a növényekben olyan anyag, ami karcinogén.
A hús önmagában nem az. Egy csomó növény viszont igen, ha másért nem, hát azért mert emészthetetlen összetevőket tartalmaz. A hús nem mérgező, sok növény viszont az.
Öcsém, te úgy erőlködsz, hogy már teljesen összeszartad a lábad szárát...de azért nyomod tovább, persze write only üzemmódban...
Hülyegyerek, ez egy-az általam is említett-toxinkötőt forgalmazó cég reklámja. Tele van csúsztatásokkal.
Arról megfeledkeznek, hogy a takarmány hány százaléka származik olyan növényből ami egyáltalán érintett aflatoxin ügyben. Másrészt ha érintett a fajtája miatt, akkor sem biztos, hogy van benne, ha pedig még van is, akkor is kérdés, milyen mennyiségben.
Senkinek nem célja megmérgezni a milliós értékű állatait.
De szokás szerint fel sem fogtad amit olvasol csak kiemelsz belőle valamit ami szerinted az ostoba elgondolásaidat igazolja.
Te sötét troll, már mondtam, legalább olvass utána mielőtt összevissza hazudozol...
Sehol nem "permeteznek" aflatoxinnal te nyomorult. Azt a növényeken megtelepedő penészgombák hozzák létre sok más gombatoxinnal együtt.
Védekezni védekeznek ELLENE bár nem túl nagy sikerrel, ha már megjelent, sokmindent nem lehet tenni. Fizikailag a termény tisztításával lehet valamelyest a fertőzött szemeket eltávolítani-itt kérdés a veszteség mértéke, kémiailag meg léteznek toxinkötők de azt csak állati takarmányoknál használják és nem lehet a végtelenségig adagolni.
Aflatoxin úgy kerül a táplálékláncba, hogy nem vizsgálják rá a terményt felhasználás előtt.
Az a duma sem működik, hogy mi a toxinos takarmányon nevelt állatok húsát esszük, lévén az állattartók se szívesen etetik az ilyen takarmányt, a tenyészállatokra nagyon rossz hatással van, vagy mondjuk a pulyka meg sem eszi.
Te nagyon keményen dogozol azon, hogy mégnagyobb hülyét csinálj magadból de ez kinek jó?
Nocsak! Vegánéknál most a kártevő gombával való permetezés dívik? Millyen gyorsan semmisül meg a mezőgazdaság, ha ezekre hallgatnak a döntéshozók? Jobb, nem belegondolni! És ezek akarják eldönteni, hogy ki mit ehet! Jézusatyaúristen ne hagyj el!
Ugyanezt művelik az elvakult áltudományhívők is, mikor előráncigálják, hogy bezzeg Kínában több milliárd ember természetgyógyászhoz jár... és nem betegek... nincs rákos megbetegedés...
Ja, persze... Mert nincs más ellátás az ország rurális részein... és mert nem jön ki statisztika...
"Pedig egész Kínában az aflatoxin nevű, igen agresszív vegyszerrel kezelt növényeket ettek."
Az ilyen beszólásokkal árulod el, mennyire fogalmatlan sötét propagandista vagy...
Mielőtt nekilátsz ordas módon hazudozni, legalább guglizd ki, mi a rizsa tárgya...
Segítek. Az aflatoxin egy gombatoxin, nem permeteznek vele hanem védekeznek ellene. A kialakulását elősegíti, hogy nem kap a növény megfelelő gombavédelmet(vegyszert). Elég, ha az esős időjárás miatt nem lehet rámenni a földekre, hogy elvégezzék a gombaölős kezelést, az eső utáni párás dunszt kedvez a gombáknak és már megvan a baj. De a nedvesen betárolt, befülledő áruban is felszaporodnak a penészgombák és robbanásszerűen megnő a toxintartalom.
Ennyit tudtok. Bedobtok valami irdatlan sötét kamudumát amit a többi agymosott elhisz és innentől az tény, hivatkozási alap. Sajnos az agyatok annyira visszafejlődött az egyoldalú táplálkozás miatt, hogy fel sem fogjátok, milyen gusztustalan és veszélyes ez a hazudozás amit műveltek.
Nem érdekel semmilyen táplálkozási rákkutatás, amíg az nem vizsgálja együtt a populáció genetikát, az életmódot, a szociális körülményeket, a társadalmi szokásokat és életvezetési problémákat, a táplálék összetételét, az előállítás mikéntjét, az asztalra kerülésig, a táplálkozási lehetőségeket, társadalmi stresszt, egyéb rákkeltő tényezők leválasztásával.
Na igen...
De ugye egybitesen sokkal egyszerűbb az élet egyeseknek... "négy láb jó, két láb rossz"
És én örömmel fogyasztok belőle válogatott példányokat.
Még a rákot is.
Vagy félreértettem valamit...? :)
Több változós az a függvény, amiről beszélsz. Sok dimenziós mátrix kevesebb dimenziós vetülete, és a leképezésben még determinisztikus kapcsolat se látszik.
Nem érdekel semmilyen táplálkozási rákkutatás, amíg az nem vizsgálja együtt a populáció genetikát, az életmódot, a szociális körülményeket, a társadalmi szokásokat és életvezetési problémákat, a táplálék összetételét, az előállítás mikéntjét, az asztalra kerülésig, a táplálkozási lehetőségeket, társadalmi stresszt, egyéb rákkeltő tényezők leválasztásával.
A többi kamu.
Legutoljára a forró szaké és a gyomorrák közötti összefüggést sikerült talán bizonyítani, soványka eredmény.