Én saját termésű somlói bort iszom ( Szürkebarát) nektek is ezt ajánlom. Most már tényleg jó volna ha ki ki a maga kedvenc borával koccintana a barátságra, de legalább a BÉKÉRE. Jó lenne már ha vége lenne ennek az örökös mások mocskolásának, és valóban arról szólna a topik ami a címe. Akinek nem inge ne vegye magára, akinek igen az viszont öltözzön fel jól. ( Hofi-tol szabadon).
Lehet hogy jó, én régen ismerem ezt a települést itt lakom. Ezért mint kempingező nem tudok rólla infót írni, esetleg a városról és környékéről, ha valami valakit esetleg érdekel.
Pusztáról a fővárosba keveredett,lecserélte a gumicsizmát makkos cipőre suhogós melegítőre és elgurult a gyógyszere.Kultúra kiverte a biztosítékot...
Mivel nem vagyok borosgazda nincs tele "othellóval" a pincém.Ezt te találtad ki meg ami ezzel összefügg azt is!Ahhoz képest minden alkalommal elfodatad,azt a "szart" :))
""ja és én még ennyire nem ragadtattam el magamat,mint te meg még néhányan,hogy le tahó,bunkó,parasztozzanak""
Ez nem elragadtatás! De koment helyett inkább idéznélek, azt biztos nem veszed zokon: ""csak igazat írok!""
A kétforintos szar lőrédről meg Tibola kolléga elég precizen leírta, miféle szar. Te mesélted tele van a pincéd vele, meló után pedig oda vezet az első utad. Így már érthető, a sok kötekedés.
""Ebben a hsz-ben is előtérbe került az anyagi javak ismertetése...:)""
Nem!
Csupán ismét kiderült, bajok vannak a szövegértési képességeiddel. Mondjuk nem csoda. Végülis egy üvegesnek a szántóföld szélén nem kell mindent érteni.
De ha téged ez tesz boldoggá, gondold, hogy én folyton az anyagiakkal vagyok elfoglalva. Ettől te ugyanolyan forintbaszó irigy, hülyegyerek maradsz, én meg ugyanúgy nem foglalkozom a dologgal. Tudod, a vannal nem kell foglalkozni, csak a ninccsel. (már ha érted prolikám)
Estére behűtök egy Cabernet Savignon és iszom a szaros lőrédre, nehogy méghülyébb legyél tőle. :)
Ha megengeded, mint borosgazda megjegyeznék valamit.
Az otelló (helyesen othello) egy direkt termő fajta. Nekem is van. Mint direkt termő, sok pektint tartalmaz. Ez metilalkohollá alakul át és nem kedvező a bor szempontjából. Ugyan nem egészségkárosító, de rövid távon (egy görbe esete) okozhat meglepetést. A fajtát inkább szín javításra használjuk és zamat fokozásra. Valamint kiváló csemege szőlő (már aki szereti) ami sokáig eltartható, akár januárig is.
Szóval aki nincsen hozzászokva azt bizony meglepetés érheti ha ugyan azt a mennyiséget issza meg belőle mint a megszokott másik kedvenc fajtájából.
Én spec imádom enni, nagyon zamatos. Színezéknek használom borba és szőlő pálinkába az érett bogyóit..
Egyébként az az olcsó szar bor,amit a feleségednek minden alkalommal adtam,amikor találkoztunk az otelló volt,ami valódi szőlőből készült.Nem cabernet savignon buggyant sznoboknak való bor drága pénzért.
Ebben a hsz-ben is előtérbe került az anyagi javak ismertetése...:)
Soha nem irigykedtem,meg vagyok elégedve a sorsommal.Becsületesen megdolgoztam minden m2-ér.
Aztán nem célozgattam sunyi módon,de lehet volt olyan,amiben magadra ismertél.Mégegyszer írom nem neked szántam,de úgy látszik valamelyik eltalált.Ezek szerint még is magadra ismerhettél valamelyikben.Ennyi...
Menjél áztatni és ne velem bajlódjál!
(ja és én még ennyire nem ragadtattam el magamat,mint te meg még néhányan,hogy le tahó,bunkó,parasztozzanak)-ennyit a kultúráról.Persze,ami késik nem múlik!
Na ezt a hsz-emet is lehet mínuszozni.Senkit nem érdekel!
""Ismét sikerült észrevenni,tehát nem igaz amit az előbb írtál.""
Ebben sajnos igazad van! Néha a sokadik célozgatás, bunkó beszólogatás után nem tudom megállni, hogy ne reagáljak. De én legalább neked címzem és nem sunyi módon név nélkül célozgatok mint te.
""Nem kötekedek,nem gúnyolódok csak igazat írok!""
Na persze a te véleményed. Senki nem vitatja, hogy neked is jogod van a saját véleményedhez. Csak azt nem értem, miért kell a véleményednek mindig valaki más minősítésével foglalkozni?
""nem én estem neki a kerítésnek.(annyira nem volt rossz a pannonhalmi bor!""
Bár ez nem ide tartozik, de ha már szóba hoztad:
A kerítésnek nem estem neki, de megártott, ezt elismerem. Attól az olcsó szartól amit hoztál, nem is lehetett mást, mint fejre állni. Az effajta olcsó lőre is rád jellemző. Én meg hülye voltam mert megittam. De gondolom a lakókocsis társadalomban, ahol az egyik fő elfoglaltság az ivás, ami rám egyébként -mindenki tudja- nem jellemző, nem olyan nagy bűn, ha valakinek egyszer megárt valami.
Kerítéssel kapcsolatban: Emlékeim szerint az, akkor inkább vicces volt, most meg úgy adod elő, mint valami negatívumot.
Ennyit a te igazmondó tisztességedről.
""egyikben sincs olyan,hogy a javaidat ne emlegetnéd.""
Ezt csak te éled meg így, a te színteden, bár tudom az számodra főben járó bűn, ha valaki nem ott tart mint te.
Tudod, az én világnézetem mindig az volt, hogy nekem azzal nem lesz több, ha mindig azzal foglalkozom, hogy másnak miért van több mint nekem? Ebből következik, hogy engem nem érdekel kinek mije van, én a magam javaival törődöm. Neked sem lesz több, ha mindig mások miatt irigykedsz. Lehet még pár éved, saját nyugalmad érdekében javaslom korrigáld a világképedet.
""Nem neked céloztam,amit írtam...""
Ez is egy, a sok hazugságból. De elfér a rengeteg többi között. Csak ne volna ennyire átlátszó...........
""Tudok nélküled élni sőt szeretnék is!""
Akkor tedd magadévá az első két bekezdést!
Én is ezt szeretném! Legalább ebben egyet tudunk érteni. Célozgass másra, ne rám, és soha többet nem kell szóba állnunk egymással sehol.
Valami ilyesmit ên is olvastam.Ott az öregek léptek le,a gyerekek nem is értették.Aztán a nyugdíjasok egész kivirultak,megfiatalodtak,a gyerekekkel is sokkal jobb lett a viszonyuk,csak ritkán látni őket,mert inkább azt az indiai óceán vonalat szeretik.De már nem savanyúuborkák,mint a kilövês előtt.
A múlt heti Nők Lapjában olvastam (sógornőm hozza) hogy a családfő épített egy hajót előre gyártott elemekből több éven keresztül és a következő szezonban elindultak világot látni.Volt minden!-tenger,óceán és a család gyakorlatilag csatlakozott az apához.Szívbemarkoló volt a történet kb. 36 nm-en,de megcsinálták...
Öszzekovácsolódott a család a pár hónap alatt!
Egyre jobban szeretem a vadkempinget:ásó,kanna,csináld magad.Aki nem tudja menjen kempingbe!
És a megélhetés nem drága?Gondolom főzőcskéztek is,meg étterem is közben...Mondjuk ja,fűteni nem kell,a szüks villany megvan,víz van...csak a kaja,meg az extrák...hát,meg kell mondjam,picit irigyellek,de jó volna 100nap halidéj!Mindegy,csak holnap kell valahogy túlélnem,aztán 2 napos relaxációs gyakorlat,tartalék üzemmód.
Azért az az igazi!Iszugy mégegy vándor a pályán...Cseszneki várral úgy jártam,Győr felől mentünk Fűzfőre egy találkozóra.Volt nêhány szabad óránk,gondoltuk,megnézzük a cseszneki várat.Amíg zötykölődtünk,a két lurkó álomba zötykölődött.Felkelteni nem volt szívünk őket,ácsorogtunk vagy 1,5-2 órát a parkolóba,aztán továbbindultunk.Mire Fűzfőre értünk,ki is aludták magukat.Pedig elég érdekesnek tűnt a vár...
Így maradt a lakókocsi, bár én úgy gondoltam hogy ez is szabadabb egy kicsit, megyünk, megállunk, jól érezzük magunkat, majd továbbállunk........sajna be kell menni kempingekbe, hogy biztonságos, és főleg törvényes legyen. Azért így is klassz!
Erre a hajó dologra én is kapható lettem volna......járni a világot folyamatosan.......csak olyan hírek voltak, hogy sok a kalóz, és igencsak veszélyes, és kiszolgáltatott lettem volna.
Akkor Ti már harmad rêszben görögök vagytok!Hm.Az asszonynak szokt mondogatni,nyugdíjasként akarok egy hajót venni,és abban lakni a tengernél.Nem tudom,össze jön-e,nektek már majdnem...
Tudok nélküled élni sőt szeretnék is!Tehát szakadjál le rólam nem kell minden hsz-emre reagálni.Olvasd vissza a meséidet!-egyikben sincs olyan,hogy a javaidat ne emlegetnéd.
Nem viccelődök csak igazat írok.De ne válaszoljál rá és leszakadtam rólad!2 éve nem szólsz hozzám?Neked komoly agybajod van!!!Olvassál már vissza a saját hozzászólásaidban!
Nincs olyan fél év,hogy ne ütköznénk!
-"te agyatlan bunkóóó"!
Ezt komolyan mondtad?Nem én másztam kerítést műsorzárás után a feleségemmel...
Kár volt velem eltölteni pár napot?-azért Borgátán nem én estem neki a kerítésnek.(annyira nem volt rossz a pannonhalmi bor!
Nem, régebben csak a "szokásos" nyári 2-3 hét volt, de mivel 2015. 03. 23 óta nyugdíjas vagyok én is, meg a feleségem is, így megvalósíthatjuk ezt a verziót!
Leírtam többször is, ne foglalkozzunk egymással. Én nem teszem! Nem reagálok az írásaidra, észre sem veszlek, nem mártogatnak, csőbe meg még annyira sem huzogatlak.
Annyit sem számítasz számomra mint a léágyszar, ezért semmilyen szinten nem foglalkozom veled. Erre elég bizonyíték, ha visszaolvasol.
TE viszont heti szinten célozgatsz, kötekedsz, gúnyolódsz! Ezzel pedig csak azt bizonyítod, hogy azoknak van igaza, akik egy kötekedős bunkónak tartanak.
Magam részéről szeretném, ha soha többet, semmiért nem kellene hozzád szólni.
Számára mindenki nagyképernyős, hazug stb, aki nem olyan kisképernyős, árokba szarós, megbízhatatlan, kétforintos, simlis, hazug, tetü. És még ő nem bírja válasz nélkül hagyni a dolgokat? Ez az év vicce! 2 éve nem szólok hozzá, azt gondoltam, ha leszarom, mert azt érdemli, abbahagyja. De nem! Ez élteti Hogy beszólogathat mindig valakinek. Egy roszndulatú, gonosz, agyatlan, bunkó! Sajnálom, de én is eltöltöttem vele pár napot. Kár volt............
Debrecenben, vagy a közelben, tud valaki gázpalack töltési lehetőséget? Német acélpalackot szeretnék töltetni. A Linde Létai úti telepén azt mondták, legközelebb Nyíregyházán tudnak palackot tölteni.
Konkrétan mit is szeretné csinálni, mit jelent a Te olvasatodban a "csak esztétikai"? Kicserélni a függönyt, huzatokat, bútorokat lakkozni, festeni, padlóburkolatot cserélni, stb, vagy kell javítani beázást is?
fel kell újítanom egy lakókocsit belülről, csak esztétikai, van olyan gyorstalpaló, blog, honlap stb.. ahol kiművelhetném magam igen gyorsan? Előre is köszönöm.
Sziasztok!Valakinek esetleg pozsonyi tapasztalata?Látnivalólk,parkolólk,jó helyek?Normálisak az emberek,vagy magyarellenesség van?Érdemes 7végére kinézni?Kempingbe nem megyek,bivak.Árak milyenek?Minden érdekel!
Kolerai gumi jó, mert ott van kaucsuk. Kínaiak darálják a használtat.
Egyszer én is vettem valamely járgányra és a gumis egyszerűen nem tudta centrírozni, olyan tojás volt. Gyártó szó nélkül kicserélte egy olyan darabra ami aztán működött. Meg voltam vele elégedve.
Persze hogy jó tesztjei lehettek, jó mikroborda kiképzés, és extra lágy gumikeverék. Bár ha jó a futóműgeometria, azé viszonylag egyenletesen kell kopnia még ha gyorsan is.
Nem altalanositok. A contact premium volt a ludas. Azert vettem meg mert vizen az volt a legjobb a tesztek szerint. A nyomvalyus magyar utak miatt szerettem volna egy igazi eso gumit. De nagyot csalodtam. Maradok a japan dolgoknal, ebben is. Az ADAC-nak is maga fele hajlik a keze.....
Én a céges autón continental abroncsokat használtam, kétévente cseréltem, ez olyan 50-60 000 kilométer volt mivel értelemszerűen fél-fél szezont futottak.
Sokan elfelejtik, de en nem. A continental volt a rossz. 3 nyari es 2 teli garniturat hasznaltsm el elotte. Amikor edzrevettem a rendellenes kopast, elvittem futomu allitasra. Aztan megegyre, meg megegyre. Hidd el, a gumi volt a rossz.
Évente csak kb 3-4 hetet használom a lakókocsit, ez kettő alkalom így durván 1300 km vontatom évente. Az elmúlt kettő évben már ennyit sem, így évente már csak 500 km húztam a bódét. Elsősorban a foglalkozásom miatt tartom a lakókocsit, igaz kevesett kell, de akkor nagyon jó hogy van. A gyerekek már nem tartanak velünk a nyaralásokra így kettőnk miatt, már nem cihelem a bódét. Újra, sátras kempingesek lettünk, 15 év bódézás után. Persze nem kutyaól vagy kúszófolyosó sátrat, viszek. Kettőnknek egy 6 személyes, nagy előteres sátor tökéletesen megfelel.
Egy futóműállítás csodákra képes, sokan elfelejtik pedig a téli és nyári gumi közti méretbeli különbségek miatti futóműgeometriai beállítások miatt is lehet kopás. Valamint időnként nem árt a kerekekben a nyomást is ellenőrizni. Kisbuszosok, lakóautósok, utánfutósok gyakran személy abroncsot tesznek fel spórolás miatt és akkor is csodálkoznak ha rendellenes kopás van. Meg kell venni a C-s vagy a lakóautó abroncsot.
En a Contival jartam igy az automon. Hittem a teszteknek. Soha tobbet nem veszek. Nem csak gyorsan kopott, de feloldalasan is, elol is meg hatul is. Egy rakas szar volt.
Amit említettem, Good Yeart, 17col, 225-ös gumi volt, személyautón használtam és egy év alatt nullára kopott. Nem akartam hinni a szememnek, mert mégis csak egy nagy, neves márka. Újonnan vettem, 45 ezerért. Ezek után úgy voltam a gumi kérdéssel, ha már ráfázok, akkor inkább darabonként 20-ezer menjen a kukába és ne a duplája, triplája.
Dehogy............. azt majd elkérik a következő kommentelők !
Viszont ki lehet fogni a márkátlanok között szarokat az biztos..Én most számla és minden nélkül kaptam az új gumijaimat így csak a koreai" barátaim" lelkiismeretes munkájában bízhatok...
A lakót nem hallom, de az autóé nem zajos és tapad is, annak ellenére hogy nem kopott szét egy év alatt. Kínai vagy koreai már nem emlékszem. Nekem idáig nincs rossz tapasztalatom velük.
Remélem Te nem kéred a bizonyítékot, fényképes, pecsétes, aláírt igazolással? :)
Mennyit mentél vele ? Először én is sokat gondolkodtam a "nevesincs " gumik megvétele ellen. Utána olvasva nem érdemes megvenni csak a márka név miatt horror áron gumikat- Az, hogy a lakókocsin egy átlagnál jobb paraméterű gumi negyedáron kicsit zajosabb az előírtnál. Engem nem zavar legfeljebb azt aki megelőzi a bódémat.
13-as "C"-s gumit viszont elfogadható árban nehéz szerezni, használt pedig alig van,így az enyémet innen rendeltem 3 hete meg is érkezett, feltettem már mentem vele közel 400 km-t azon kívül, hogy "zajos" más gond nincs vele.
Vicces volta dolog,mert kedvezmény csak 4 gumira van, de nekem max. 3 kellett, így megmaradt egy használt, de nagyon jó állapotú 13-as gumi , ha valakinek szüksége van rá szívesen odaadom !
Nekem Qek Aero-m volt, ha jól emlékszem egy koronás anyával van rögzítve a fékdob, biztosítószeggel, de arra határozottan emlékszem, hogy nem kell hozzá semmi lehúzó szerszám. Azt hiszem kúpgörgős csapággyal van szerelve. Tisztítás és csapágy zsírozás miatt szedtem szét, cserélni nem kellet semmit, ezért nem tudom, hogy milyen alkatrészek kompatibilisek, de feltételezem, hogy a Trabant, vagy Wartburg jó hozzá. Nem hiszem, hogy a keletnémetek külön gyártottak volna a lakókocsijaikhoz alkatrészeket, inkább abból dolgoztak, amijük volt.
Alig látszik kopás, állaga, használhatósága tökéletes.
vs.
Good Yearom, ami egy év alat szarrá kopott.
Valamit valamiért. Ha azt akarom, hogy tapadjon, akkor kopik is. A lakókocsin töredéke terhelést kap és jó eséllyel a kilométerfutás is jóval kevesebb szóval ezzel a "három év" és "egy év" dologgal nagyjából semmit nem bizonyítasz.
A Nankang 1940 óta fennálló tajvanigumiabroncs gyártó vállalat. Korszerű mintázatai és a folyamatos termékfejlesztés szavatolja, hogy termékei jó választásnak bizonyuljanak az olcsó gumiabroncsot kereső ügyfeleink számára!
A Nankang abroncsai a japán abroncsokhoz használt gyártási technológián alapulnak.
A vállalat két gyártó üzemmel működött egészen 2003-ig, amikor a gyártó kapacitásuk egy kínai gyárral bővült. A Nankang jelenleg Taiwan egyik legsikeresebb export vállalata. A márka minősége elismert, már 1994-ben megkapták az ISO - 9001 minősítést, illetve az amerikai Ford Motor Company Q1-es tanúsítványát. Az ezredforduló után indult meg igazából a Nankang sikertörténete. A folyamatos innovációnak köszönhetően termékei a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek. A forgalmazott abroncsok kedvező árának köszönhetően Európában a márka egyre tovább növeli piaci részesedését.
Lakókocsin 3 évig használtam, 14 colos C-s Goodridot. 18-20 ezer/db volt az ára. Mintha új lett volna mikor eladtam a lakót.
Autómon ugyanezt a márkát használom negyedik éve. Alig látszik kopás, állaga, használhatósága tökéletes. 17colos garnítúra darabja szintén 20ezer/db volt, mig a márkásabbak minimálisan 45ezer/db. Ráadásul volt új Good Yearom, ami egy év alat szarrá kopott.
A gumik.hu-tól rendeltem. A fuvar benne volt a gumi árában. Korrekt cég! Megtalálod a neten.
A második olyan lakókocsim van, ami Hollandiából jött be és mindkettőn valami távol-keleti C-s gumi van. Az előző lakót 5 éven keresztül használtam azokkal a gumikkal, amivel be lett hozva. A mostanit 1 éve húzkodom vele és az ég világon semmi gond nem volt a noname gumikkal. Sajnos nem tudom a gumi márkáját és nem tudom most megnézni sem, mert a lakó egy barátom birtokán áll. Két hete hoztunk el egy szintén Hollandiából bejött lakót, ugyanilyen nevesincs gumikkal, ha a hollandoknak jó, akkor nekem is megfelel, de ez csak az én egyéni véleményem.
Milyen típust javasoltok, és hol érdemes megrendelni?
A képen látható a méret.
Érdemes komolyabb minőséget venni? Ezt csak azért kérdezem, mert nálunk (és gondolom a legtöbb lakós kollégánál) nem igazán a futott kilométerek számítanak, hanem inkább az évek múlása.
Magyarán: Biztonságosnak mondható egy noname (adott esetben kínai) gumi 4-5 éven át a nagyobb minőségű gumival szemben?
Pont ez okozza nekem is a dilemmát, hogy gyakorlatilag majdnem mindenhol 2+2 fő van a parcellaárban, kivéve a vonyarci Park kempinget, ahol csak két felnőtt van az árban. Itt szívesen bérelnék annak ellenére, hogy ez van a legmesszebb Pesttől, de nagyon kedvelem a helyet, viszont a három gyerek költsége tetemes lenne úgy is, hogy nem leszünk lenn azért állandóan. (A megadott fő felett a mindenkori napidíjat kell fizetni.)
Lehet hogy butaságot kérdezek, de ha egy parcellát bérlünk milyen plussz költséggel kell számolni (pl IFA) vagy má eleve beépítenek mindent? Még soha nem parcelláztunk...
A szemesi Lidó ajánlom figyelmedbe, nem nagy kemping, jó hellyen van. Közvetlen a parton, és Balatonszemes központjában. Mi több évtizeden keresztül oda jártunk, szerethető település.
Idén váltunk sátorról lakókocsira, de több ok miatt egyelőre csak leraknám egy kempingben a lakókocsit, azaz szezonbérletet szeretnék valamelyik Balaton-menti kempingben. Lehetőleg minél közelebb Budapesthez, de amiket kinéztem, azok vagy foglaltak, vagy bezártak tavaly. Van esetleg valakinek tapasztalata, vagy javaslata? Inkább csendesebb, kisebb kempinget választanék, de bármilyen infot előre is köszönök!
Pillangó medence május 1-re van ígérve. A jurtához nagyon sokan mentek 7végén. Lehet mi is megyünk vmikor. De fűteni kell az tuti... Cidra van még reggel nagyon.
Szia!-pár évvel ezelőtt mi kicseréltük az előző lakókocsiban a szivacs matracokat,mert túl puhák voltak.Kárpitossal belevarrattuk bútorszövetbe.Nem volt olcsó,de boltban nem talátunk iyen méretet.Aztán a bódéval eladtuk,mert a másikba kicsi lett volna.
Ebbe már nem komplett szivacsot vettünk,hanem csak 3-4 cm vastagot,amire a nejem varrt huzatot. Ez most kiegyenlíti a párnák egyenetlenségét és nem mellesleg sokkal keményebb,mint a gyári szivacs párnák.
Nem tudom milyen messze laksz,de mi itt vettük meg a hozzávalókat:
Szerintem az körülőt (U alak) egyszerűbb visszaépíteni, mint bontottat keresgélni Egyszerű filléres fenyőléc és vékony rétegelt lemez az egész. az eleje meg famintázatú farostlemezből is lehet.
Köszi :-) Ez is megfordult már az agyamban :-) Még azért rákérdezek az eladóra mit tud a dolgokról Aztán valószínű szép lassan bele kell jönnöm a dolgokba.Eddig csak kívülről láttam ilyet.Én a teherautó hálófülkéjéjében szocializálódtam. :-)
gyakorlatilag az U alakú ülőgarnitúra háttámlákkal amiből a közepen lévő asztal elvételével franciaágy lenne.Van benne egy ágymatrac alápakolt osb-lappal .A hűtő az nem is annyira gáz mert Engelem van.Tóparti telepítésre szánom de még kitudja mert a papírjai is megvannak.
Szavatol.hu vagy lakokocsipark.hu. Az hogy ezen típushoz mit árulnak kérdés. Ágy alatt mit ertel? Komplett bútor vagy csak a szivacsok + az asztal? 3 funkciós hűtő kb 35-40 eFt környéke...
Szintén egyik oldal, ugyanez az átlátszó füst üveges, és sajnos az ára is ugyanez... Majd lemerem hogy méretileg kompatibilis-e a lámpa. A felfogatás ugyanaz 4 csavar és annyi, a lampa test és a bura ugyanúgy pattintófüles.
Sziasztok! Sikerült vennem jóáron egy Fendt JOKER-E típusú lakókocsit jó állapotban.Három lényeges hiányossága van.Hiányzik a kompltett ágy -asztal ill. a hűtő.létezik esetleg bontó,vagy hol lehetne hozzá ezeket megszerezni?
Végül is Bogácsra mentünk, mi is ott voltunk a 15 lakó között :) Az áramot mi is a konyhából hoztuk, sok csatlakozás nem működött. Keményen fűteni kellett, nem volt valami fényes idő. Nagyon lepusztult a kemping, nem tudom mikor lesz normális állapotban, és ugye a pillangó medence nélkül sem az igazi, nincs is annál jobb, mikor reggel a pár lépésre lévő medencébe becsobbansz.
Melyik fajta. Hymer ből maradt egy darabom. Belül a takarogumi fehér. Egyébként sok fajta van. A profilt be kellene fotornod. Van müanyag ajtoélhez valo darabom is.
Tiszakécskéről annyit tudok biztosan hogy a régi tulaj nincs az a mellette lévő uj kempinget üzemelteti. Mi nagyon utáltuk a nőt. Az csak a külföldieket komálta. Mellesleg Kb 3-4 hete voltunk.Tök normálisak voltak.
Szia! Pontosan milyen? Rákerestem volna a típusodra neten,de több fajtát hozott fel (gondolom az évjárat miatt). Azért kérdem mert majd nekem is kell vennem, füst üveges, ködlámpás Jokon-t. Igaz Kip-re kell, de ilyeneket láttam angol lakókon is. Ebay-en 15e +4e szállítás.
Tudtommal nem kerik mert ugysem értenék,azonban az alu 11.5 kg-os palackot nem szeretik, mert szerintük nem biztonsagi szelepes. Egyik talin mintha olyat is meséltek volna hogy a németeknél a gázpalack nyomésprobáját nézték meg. Rozsdás palacktol fostak.
Az enyém is dupla klikkes, a kopásállóságra nem emlékszem, bár mi csak papucsban, vagy mezítláb megyünk be, cipővel csak ritkán, vagy az elő sátorban hagyjuk.
Én nem tettem alá semmit, a hosszanti középső csíkot leragasztottam ilyen parketta ragasztóval:
Szerintem pedig nem kérheti, semmi köze hozzá, azonkivül hogy úgysem értené. Ezek magyar dokunentumok, a magyar műszaki vizsga dokumentumai, mint az autónál a környezetvédelmi mérési jegyzőkönyv, azt sem kéri senki amíg érvényes műszaki van az autón. A lakókocsi ugyanaz.
Elvileg kérhetik. Én Horvátországba jártam éveken át, ott senki sem kérte, más országokban nem tudom mi a szokás, bár azt megnézném, hogy mit értene egy osztrák, vagy német, vagy bármi más nemzetiségű ember a tisztán magyar nyelvű papírokból.
Azt sajnos nem tudom, hogy Baja környékén hol lehet vizsgáztatni, de én azt javasolnám, hogy érdeklődj több helyen is a környéken, mert nem biztos, hogy mindenhol kérik a gáz és villamos papírokat. Lámpát próbáld meg az érdi Lakókocsiparknál, ők foglalkoznak angol cuccokkal.
Most jött el a lakókocsim első műszakija nálam, ezzel kapcsolat szeretném segítségeteket kérni, hogy Baja környékén hol lehetne levizsgáztatni és, ha jól tudom érintésvédelmi és gáztömörségi vizsgálat is kell hozzá, ezt hol tudnám megcsináltatni?
Esetleg Swift Classic Duette hátsó lámpaburát honnan lehetne beszerezni olcsón?
Amit újnak jelöltem az csak egy rèsze a règinek, amiből most az új kemping lett kialalítva. A régi kemping többi része megmaradt és azon belül lett kialakírtva a sárgával jelölt részen 24 db beálló. Ott korábban mobilházak voltak, amik most átkerültek az új kempingbe. A két bejárat egymás mellett van.
Csoda jó lett ! Tavaly télen én is leparkettáztam az enyémet-képek vannak fenn .
2500 km vontatás és közel 80 nap használat után is nagyon új. Én dupla klikkes ipari minőségű laminált parkettát vettem és polimorfot is fektettem alá.
Még egy fontos dolog. Kempingklubos kedvezmény egyelőre nincs, mert még csak most tárgyalnak a klubokkal és folyamatben vannak a szerződések megkötései.
Egy kis összefoglaló a hétvégi tiszakécskei tapasztalatokról, a Tiszaparti Termál Kempingről.
- A kemping üzemeltetését már a komplexum tulajdonosa végzi, nem a korábbi, sokaknak unszimpatikus pár.
- Korábban azt tapasztaltam, hogy csak a vizesblokk egyik fele volt nyitva, most mindkettő.
- A recepció megszépült, végtelenül kedves fiatal recepciós lánnyal és fiúval találkoztunk.
- Nem volt gond a helyválasztással, oda álltunk, ahova akartunk.
- Ma reggel rákérdeztem, hogy mi van akkor, ha csak délután mennénk haza. Azt mondták, hogy semmi gond, nem kell pluszban fizetni semmit, de hozzátették, hogy főszezonban, erre nem biztos, hogy lesz lehetőség.
- A kemping szerintem kisebb lett, mivel az új kemping egy része a régiből lett leválasztva, viszont van egy új terület, ahol, ha jól számoltam, 21 lakóautó beálló lett kialakítva.
- Az új kempinget a régi üzemeltetők csinálják. Az áraik olcsóbbak, de nincs benne az árban a fürdőbelépő.
Az új kemping a képen piros körvonallal, az új lakókocsi beállók sárga körvonallal jelölve.
Hát az enyêm nem biztos hogy olyan.A palack tetejên szelep van,olyan,mint a spray teteje,csak nagy,és asszem valahogy egy reteszt kell rápattintani.Ha jól emlékszem,egy fület lehajtani,azt hiszem.Olyan bajonettzár szerűség.De lehet,hogy ez németre való.Passz.Én a hagyományos magyar szabványt használom,a gázkulcsost.
Rá kell tenni, 90 fokot fordítva rázár, még 90 fok fordításra nyit a palack. Marha jó, ha meg tudom buherálni magamnak a töltőt, akkor nem is akarok másik fajtát.
Sziasztok.Tapasztaltabb kollégák véleményét kérem.Van eggy szép gyári állapotu Adria Unicám 432-es.Hol érdemes rá Mover-t felszerelteni melyik lakós cégnél?Hol dolgoznak szépen?Győri vagyok úgyhogy mindeggy hogy Budapest vagy Balatonfüzfő.Előre is köszönöm a tapasztalatokat.
Hát az enyémet egy kicsit öregítettem, mert "csak" 20 múlt, mert 1994-es!
Nálam volt beázás, de megcsináltam, és most rendben van, de arra, mármint beázásra mindíg lehet számítani, egy ilyen öreg szerkezetél. Ezért is újítom meg a szigetelést a tető síneknél!
Komfortosnak az Angolok elég komfortosak, mi is ellaktunk benne három hónapig Görögországban a múlt nyáron, igaz csak ketten voltunk, meg a kutya! A lakó meg 3 + 2 fős!
2000-es, nem ázik, nem rohad, semmit nem kelllett vele csinálnom mióta megvettem, ahhoz képest mekkora batár, teljesen jó húzni, a viszonylag kis autónkkal is, és a felszereltsége is pont jó nekünk. Akár hosszabb távra is teljesen élhető lenne.
Az enyém elmúlt 25, de mi is nagyon szeretjük. Most az elmúlt napokban leparkettáztam, ha javul az idő felujítom a szigetelést a tetőszéleknél, az elejét még ősszel megcsnáltam, vettünk egy új elő sátrat 270 cm széleset
Mi most értünk haza Sárvárról, jó az a kemping, nem annyira olcsó, de mi kihasználtuk a hozzájáró fürdő, ill. a zasszony a fitnessterem használatot is rendesen, így már egészen jó az ára is. Amúgy egyre jobban szeretjük az öregecskedő angol bódénkat.
Nem a régiek vezetik a kempinget, már a szállodához tartozi. Az új kemping a régi mellett van egy kerítés választja el a kettőt. Most szabadon lehet helyet választani és nagyon kedves a személyzet.
Nekünk is nagyon tetszett a környék és a fürdő is.
A bunkó tulaj nő az egyetlen oka, hogy nem teszem be oda évek óta a lábam. Ha mennél, légyszives tedd közzé, hogy valóban változott-e a tulajdonos, mert ha igen, akkor megint felvesszem a palettára a helyet.
Egyébként 2 hete voltunk Cserkén és átugrottunk Kécskére is körülnézni. Az egész Tisza-parti sétány és nyári strand víz alatt van, Nagy sétákra ne számíts. Nem láttam más, új kempinget a régi mellett.
A sárga szálloda nem csak a strand nyitvatartásának idején működik. Onnan bármikor ki-be lehet járni a strandra vagy fordítva. A kempingesek, jurtások és szállodások, ha jól emlékszem este 10-ig használhatják a fürdőt, értelemszerűen a vizesblokkokat is. Menj nyugodtan, ha csak ez a probléma.
A hölgy, akivel beszéltem telefonon a kemping recepciójáról, azt mondta, hogy már nem az Anitáék vezetik a kempinget. Ők csináltak egy új kempinget a másik mellett. Itt a honlapjuk: http://www.anitacamping.hu/
Tiszakécskén tavaly voltunk, a kemping és a strand nagyon jó és olcsó! viszont a hölgyike és a kedves párja modora, hm... eléggé bunkó, én személy szerint örülnék, ha tényleg váltás történt.
Köszi Szakiss az infót a wc-vel kapcsolatban, rendeltem is egy pakkot, csak még nem jött meg :)
Hétvégén ki merre?
Most beszéltem Bogáccsal, a kemping nyitva lesz, viszont a pillangó medence karbantartás alatt, és ami még rosszabb hír hogy a wc-k nem üzemelnek a kemping területén, ergo a Termál szállóba lévőt lehet használni, vagy a főbejáratnál lévő öltözőben lévőket, viszont az ugye csak a strand nyitvatartási ideje alatt van nyitva :/
Nekünk tetszett a kemping és a fürdő is jó, de ha visszaolvasol voltak itt sokan, akiknek problémáik voltak a kempingvezető hölggyel és a párjával. Nekünk nem volt velük semmi bajunk. Igaz, nem azok a mézes-mázas fajták, de segítőkészek voltak mindenben. Nyáron elég kevés az árnyék és nem biztos, hogy oda állhatsz ahova szeretnél. A vizesblokk normális. A termálfürdő tiszta, rendezett, szépen parkosított, jók a medencék, jó az uszoda, jók az éttermek. Szép a város központja és a pár száz méterre lévő Tisza-part is, jó kis piaca van. Van bicikliút is a Tisza-parton. Többen sérelmezték azt, hogy ha a távozás napján nem mész ki a kempingből 10-ig, akkor felszámolnak még egy napot, de ez nem igaz, mert csak a parcelladíjat és az áramot számolták fel, ami 2000 ft körül volt. Összességében nekünk sokkal több volt a jó, mint a rossz élményünk.
Sokszor benegednek akkor is, ha hivatalosan nincs nyitva. Annyi a különbség, hogy a zuhany, wc nincs fűtve. A hivatalos kemping nyitvatartás előtt és után általában egy hónapig hiányosságok tudomásulvételével beengednek. 2 éve november közepén is voltunk. Tavasszal húsvét után megyünk oda. Nem vállalom be sehol a húsvéti tömeget, néha otthon is van dolgom.
A kutyaszart is összeszedem az erdőben,de a szarvas,nyúl vaddisznó is odapiszkít,azt senki nem szedi össze.Akkor miről karattyol az a szerencsétlen?
Látom már átvitte ezt a témát másik topikra is...
Kíváncsi lennék rá,ha rájön az erdőben a szükség,akkor mit csinál vele?Azt nem kérdezem meg,hogy vaduláskor milyen eljárással tünteti el,mert ezek szerint fingja nincs róla,hogyan lehet a tartály tartalmától legálisan megszabadulni :)))
Szerintem be megy 3 naponta kempingbe és komplett alsómosást végez.)))
Mit ki bírtok hozni belőle!Az élet velejárója,ennyi.Miért,ha klotyóba megy,más?Dehogy más,csak más kinlódik a miénkkel is,mi meg fizetünk érte...Megvesszük a "higiéniát",vagy ha fordítva nézzük,lepasszoljuk a piszkosmunkát.Mert megtehetjük,de bódézásnál nem,ott senki sem fog üríteni helyettünk.És hogy hová,számít?Dehogy,kizárólag az ember játszik a "maradékkal",aminek oka a városiasodás,a túl nagy sűrűség,a csorda.De ha kirándulsz,nem a várost terheled,az agyonnépesedett részt.A szennyvíziszap hova jut a vêgén?Vissza a természetbe,nem?Melyik állat gyűjtögeti?Önámítás,képmutatás.Ês ebben a kalandban minden bódésnak volt már része,az tuti!Aki azt mondja nem,az hazudik!Persze kivêve nekem!
Azon én is jót röhögtem,na de messziről nézni és röhögni rajta,azért más dolog,mint üríteni.Maradjunk annyiban,hogy a bódézásnak ez a " lexarabb" része...:)))
Ez hatalmas jófejség tőled! :) Közben a Zastavásokkal is fórumozom persze, adtak egy-két ötletet, hogy mivel pimpeljem fel a verdát, hogy jobban bírja a kiképzést, ez beletelik egy-két hétbe, de ha megvan, akkor lehet, hogy megkereslek egy kis huzigálásért. Nagyon köszönöm!
Ami meg itt megy párhuzamosan a topikba az egészen kiábrándító óvoda. Elképesztő :(
Bírom az ilyen papír huszárokat, értem hogy büdi, meg nem kellemes, de a csaj lazán elvan őblögeti a wc-t a 2 kemény meg összehányja magát. Nameg a slussz poén, mezítláb menni ilyen helyre. Ahogy Besnyő Pista bácsi mondta mindíg: Noooorrrrrmáááálissss!!!???
Ahogy néztem van külön nyáriés téli érzékelő része és valóban a hőmérsékletre reagál. Talán felkell melegíteni, palackot kinyitni használni rácuppantani a mérőt s 3-5 perc múlva megnézni...
Ha Gödöllő térsége nincs Tőled nagyon messze, én szívesen felajánlom, hogy eljössz hozzám, kinézünk egy kört (10-20km) a térképen és elfüstölünk a Zasztavádban ülve pár L üzemanyagot; miközben mögöttünk "lobog" a Qek 325 lakóm. (ami hamarosan eladó is lehet, de nem emiatt ajánlottam fel a próbautat, hanem mert hobbiból én Wartburgozom és azzal is húztam...)
Ha ugyanilyen felajánlást kapsz Predomra is, könnyen dönthetsz majd!
A Qek is 500kg önsúlyban, én ezt húztam a 120-as Skodával. Meg nem adta magát az autó, sík terepen elég jól elboldogult vele, de a dombokon igencsak nyöszörgött szegény. Jobban visszagondolva nem egy, hanem két szezont vontattam a Skodával, utána cseréltem le az autót. Ha számodra a Predom megfelelő, akkor célszerűbb abban gondolkozni a kisebb tömeg miatt.
Ja,és fórumon vagyok friss,bódéban érett,vontatásban veterán...és senki sem ismert korábban...mégis elhúzogattam a dobozt...igaz,nem jegyeztek akkor sem,meg most sem sehol...de azért ez néha elêg gáz,ami itt megy!De érdekes is egyben!Van pl egy faszi,van egy ismertető jegye,amiről könnyű megjegyezni,vele többször ugyanazokon a részeken bódêztunk.Na már most van itt is valaki,akivel tökéletesen be tudom a viselkedése alapján azonosítani.Persze,vszleg nem ő az,de a karakter tipikus.Asszem mindannyian egy-egy típushoz tartozunk,és ebben a műfajban nincs olyan sok fajta,ami van,az meg azért szegről-végről rokonlélek,mégha nêha el-el szalad a ló egyik-másikunkkal!
Veled semmi baj és a család is elfogadott.Szerettünk volna több időt eltölteni veletek!Ti valahogy egy húron pendültök velünk a vadkamperolással,mert értitek,hogy az miről szól.Nálatok is alap az ásó (lehet nem) de érted miről karattyolok az előző hozzászólókkal ellentétben.
Pedig velük már táboroztam néhány napot,de letagadják hova ürítenek.
Ők is így csinálják csak most előadják az EU-s szabályokat,hogy belém kössenek.
Pont leszarom az egészet!
Majd amikor M.országban is lesznek túrahelyek,ahol lehet fűtött budiban kakkantani és tartályt üríteni,akkor lehet tovább ugatni..
Ezt kempingen kívül értettem,ahol látványosság van és parkoló!
Nekem pl.semmi bajom nem volt veled,nincs is,valószínűleg nem is lesz!Ismrretlenül is normálisan szólítottál meg,barátságos hangnemben,ellentétben egyesekkel.Igaz,nem járok falkában,magányos vándor vagyok,amolyan növényevő.A (thermál)vizes helyeket gondosan kerülöm,az a raptorok területe... hm,húsevők, mit húsevők,emberevők...
Az komoly!Egyszer nem lehet,hogy vmelyik fórumon már írtál erről?Ez a bankos téma olyan ismerős!Ennyiből fűthetnél is teljesen.Rasta társunknak a töredéke elég lenne!
245W-os panelek, 12db. Az kb 3kW DC. Egy 2700W-os inverterre dolgozik. Nem kinai, nemet. Kb 3600kWh/ev. 2400kWh a haz fogyasztasa, a tobbi futes kiegeszitesre megy el. Befektetesnek is megeri. Bankban nem kamatozik ennyit. Es nem bosszant hogy egve hagyjak a villanyt :o)
Szia!Ezt nêztem én is,itthon is lehet kapni,3e kőrül.De a neten utánanézve,elég lesújtóak a felhasználói vélemênyek.Ha mégis veszel,írd meg légyszi hogy vált be!köszi!
Saját magad bizonyítod minden alkalommal,hogy milyen vagy erre jó példa a válaszod.Neked így jó akkor csak beszélj jó sok hülyeséget ahogy eddig ,veled nem érdemes szóba állni vagy esetünkben írni.Ömlik a szádból a sok hazugság és gusztustalanság.Élvezd ezt ,ha ilyen formán szeretsz élvezkedni,de vigyázz ki tudja meddig teheted!!!!!!!!!Ha egy irritáló és durva személlyel találkozunk,mint például Te azt megpróbáljuk elkerülni. Azt gondoljuk ha elkerüljük őket akkor egyszerűen csak eltűnnek. Ami időlegesen be is válhat, azonban visszatérnek sajnos újból és újból.Tőled nem lehet megszabadulni és én ezt el fogom fogadni hiszen kénytelen vagyok tűrni ahogy telnek az évek egyre csak több lesz.Jól van,folytasd csak aki hiszi az higgye.A sötétség esetünkben Te nem tudja elviselni a fényt, pontosabban a fényben nem képes létezni ezért maradsz sötét amíg élsz.Amikor veled állok szembe aki nem akar hallani, akkor nem erőltetem a dolgot. Ha erőltetem, és megpróbálom erőszakkal megértetni veled az álláspontomat, az soha nem vezet jóra.
Legyen szép estéd!
Ui.:A negatív energiának ereje van helytelen viselkedésre késztet ez vagy Te,ha nem vagyok határozott könnyen abba a hibába esek, hogy vitatkozom és ez elpocsékolt idő.
Soha nem hagyom abba,amíg a rágalomhadjáratot terjesztitek ellenem!Még van itt vagy 500 ember,aki soha nem látott-nem találkozott velem,de már tudja,hogy szar ember vagyok.Ezt ki terjeszti?
De kicsit előrébb már leírtam,hogy sivár hétvégéitek lehetnek,hogy mindig én kerülök szóba,amikor összeültök.Azért valami élmény csak fűződik hozzám,hogy nem tudtok leszakadni rólam!!!
Honnan tudom,hogy kidobtátok a szemetet?-ti meséltétek el!
Hogy elásom a cuccot?-láttad?Nem ásom el.Kiöntöm egy benzinkúton (fizetek érte) vagy hazahozom,ha van rá lehetőség. (Erdélyben is van rá lehetőség és nem öntöm éjjel a patakba,mint valaki más)Na ehhez mit szólsz?Nem láttam,de terjesztem.De a samponos vizet se a patakba eresztettem,mint ahogy sötétedéskor kívül zuhanyozott a díványos...
(Ja mi betyárkörtét növesztettünk)-már ezt is megkaptuk.:)))
Aztán Ausztriában vadkempingezéskor nem akarok "körbe állni" mert az a kempingben úgy jó!Vadkempingezéskor kusulni kell!Ezt se értettétek!-akkor is én voltam a genya!
Arról nem beszélve,hogy amikor eltévedtetek a te kordinátáiddal,akkor is én voltam a gyűlölt ember,pedig nem egyedül mentem el a jó irányba.A Feri-bá val követtük el a hibát,de nyilván akkor is én voltam a bűnbak!Nem az öreg...
Szóval van még a tarsolyomban és addig nem hagyom abba,amig nem hagytok békén!!!
Meguntam,hogy jön egy vadidegen tapló paraszt és azzal kezdi,hogy velem nem beszél,mert tudja,hogy gyökér vagyok!Bár soha nem látott és nem találkozott velem csak hallomásból,elbeszélésekből ismer!
Sajnos a te neved is tudom, meg még jó néhány fórumozóét. De megnyugtatlak a tied a felejtős kategóriába van helyezve. És megnyugodhatsz afelől is, hogy ha találkozunk másokkal, hasznosabban töltjük az időnket, mintsem rád fecséreljük! És most már légy szíves cuppanjál le rólam! Oké!
Kedves Gyula!Nagyon sokáig nem írtam csak olvastam a sok rosszindulatú hozzászólásodat ám ezt már nem bírom,rákényszerítettél arra hogy reagáljak erre a szintén gonosz és rosszindulatú írásodra.Azért,mert nevén szólította a Kálcit ami igen azt jelenti ismeri személyesen és szerintem nem Ő az egyetlen itt a fórumon még nem jelenti azt,hogy Ő azok közé soroljon akikre gondolsz.....na látod,ez a rágalmazás és megkérlek ezt fejezd be.Ne lovagolj ezen a kutya eltűnésen sem.....unalmas és nem beszélsz igazat értem ezt a cipőfűzős dologra aztán egyetlen szóval sem mondtad miszerint ne álljunk le a patak mellé,hanem kiröhögtél minket a délutáni árnyék miatt.Szóval ebben az egy hozzászólásodban már legalább a 3. hazugságot írod.Amiket utána írsz...sátrasokon,cövekeken átgázoltunk + egy,kettő és már nem is számolom annyi a valótlan dolog.........jó a fantáziád úgy tűnik szeretsz meséket kitalálni számodra ez okoz boldogságot,hogy a másikat mindig bántsd és ba ...sd.Már csak arra lennék kíváncsi--------azt meg honnan veszed,hogy a szemetet bedobtuk az erdőbe,jöttél utánunk??Szóval ez már nagyon durva amiket itt írsz rólunk.Te tényleg egy igazi nagy sz.....rkeverő vagy.Csak sajnálni tudlak,hogy ez tesz boldoggá.Nézzél jól magadba és gondolkodj el azon a tényen miért is van az.hogy valaki egyszer max. kétszer elutazik veled (és itt most nemcsak magunkra gondolok,hanem a többiekre akik ugyan így tettek,mint mi)az többet nem szeretné a társaságodat a közelében.Szóval fejezd ezt be és foglalkozz valami vagy valaki mással esetleg a saját bajoddal így mindenki jól fog járni.Előre is köszönöm,hogy leszállsz rólunk meg a magas lóról.
"Kálci!"-honnan tudod mi a neve a díványosnak?Meg van az első név:ő az aki ott hagyta a kutyáját Erdélyben az erdő kellős közepén.Ismerősök vitték vissza a lakókocsihoz cípőfűző pórázon,mert előző nap velünk látták.
Aztán beálltak a patak mellé a sátorosok közé,amit én nem javasoltam,de a mai napig azt állítják,hogy én mondtam,hogy álljanak oda.3-4 nap múlva kitalálták,hogy elmennek és átgázoltak a sátorosokon.Nem számított zsinór vagy cövek...
Aztán a szemetet meg út közben bedobták az erdőbe!...Ennyi!
Tisztában vagyok vele,hogy ő az egyik,aki terjeszti rólam a rémhíreket.A többi meg,aki ezekből kombinál,mint te aki soha nem találkozott velem és nem látott.
Igazából a Qek-et néztem, mert hegyes az eleje és fékes. Meg ezeket az extra könnyű Predomokat. A Zastava már megvan, őt imádomszeretem, hozzá szeretnék egy konkrét projekthez, hosszú utazáshoz egy lakót. Még arra is hajlandó vagyok, hogy részben kibelezem, kiszedem belőle ami nem feltétlen szükséges, hogy könnyebb legyen. De még így is félek, hogy megmakkan a kis jugoszláv hős, hiába egy Fiat Uno motor dolgozik már benne :S
Én is láttam korábban egy eladó Predomot, amire azt írták, hogy 280 kg, de nem hittem el. És amikor kerestem róla képeket, meg megpróbáltam utánaolvasni, akkor találtam olyan képet, amin kispolák húzta :)
Ja,és ez nem a "sokéves tapasztalat",ez tény.Le van írva,egy világcég nem ír le kamut.Kivéve WV.De az is bukott.
Ja,és a tapasztalat:ez a másfél kilowattos kütyü váltott ki egy 21kw-os Buderus Logano kazánt,aminek a hatásfoka 94%azt hiszem.Igaz,mellé használtam össz 750wnyi infrapanelt,a komfort miatt êszaki oldalon lêvő üvegfalnál.Erről klímás,és infrás fórumon minden info rendelkezésre áll.Nyitottnak kell lenni az újra,és akkor 200w is elég!:-))))
Sziasztok lakósok.Olvastam pár hozzászólással előbbre hogy valaki kis méretű lakót keres.Nekem lehet hogy lenne eggy eladó predom n-126-os bódém.Hollandiából lett behozva export kivitel fa bútoros nyitható ablakos szunyoghálós kivitel nyitható tetővel.Elősátor is van hozzá valamint ráfutófékes és új gumik vannak rajta.
Az adatok:Felhívom a most ébredezők figyelmét a fűtés teljesítményére,és a teljesítményfelvételre!
Picit lejjebb pedig a max.üzemi árfelvételre:
Általános iskolai tanulmányaink alapján:a teljesítmény(felvétel)a fesz. és az áramerőssêg(üzemi áramfelvétel) szorzata,tehát 7.0x220,egyenlő 1540watt.Ebből lesz a 6600w fűtőteljesítmény.Ez tavaly kifűtött nekem egyedül 105m² hasznos területet,bruttó 140-et.
1540w!!!
Jó reggelt,ez itt a 3.évezred!A dinoszauruszok kora lejárt...
Amúgy ezek a panelek nagyon jók, sok helyen használják őket. Pl konténerekben. Egy 250W-os napelem egyenesbe kötve egy panellel megfelelő egy iroda, öltöző, stb fűtésére. Lokálisan megfelelő hogy kellemes érzet legyen.
Ezekkel én teljesen tisztában vagyok akár elméleti és közel huszonhat éves gyakorlati megfigyeléseim alapján. De van aki nem így gondolja, vagy esetleg én tanultam régen fizikát: energia nem vész el, csak átalakul, mínusz a veszteségek. Tehát 1 egységnyi befektetett energiából már 1 egységnyit nem tudunk kivenni, csak kevesebbet a veszteségek miatt. És ennek a veszteségnek a minél kisebbre történő leszorítását nevezik szerintem hatásfok javításnak. De vannak itt kollégák, akik ezzel nem teljesen vannak tisztában és még oktatnak is. Nekem is van egy régi, de még a békebeli olajradiátorom 1700 W, egy külön szobatermosztáttal vezérlem. Ezzel elvagyunk -5 fokig, -10-15-nél már kell a gáz!
Az elektrmos futoszal hatasfoka 98%, a maradek 2% feny. A gazkonvektore sokkal rosszabb. Az 5,6m-es lakot kifutom egy 1800W-os hosugarzoval. Az ar es gazdasagossag mar mas kerdes. De csodak nincsennek. 200W-bol legfeljebb hoerzet van, meleg nincsen.
Így igaz. Ha árammal fűtünk téli kamperolásnál, mert van lehetőség, kb. - 10 fokban, akkor 3000W-ra kell számolni. Annyi kell, hogy 20-22 fok legyen bent.
Pontosan ez volt a tervezésének a célja, nekem volt egy 74-es Predomom, minden eredeti papírral, brossúrával amit anno az Autoker mellékelt az egykori vásárlónak. Sajnos én is vele adtam, amikor eladtam. A gyártó hivatkozik arra hogy tervezéskor az első szempont az volt hogy Polski 126-tal és Trabanttal is vontatható legyen. De hangsúlyozom hogy itt a korai modellekről van szó. A későbbiek egyre nehezebbek lettek. Például az enyémben, még a ruhásszekrénynek cipzáras vászon ajtaja volt. Az alacsonyabb alap ár érdekében, ma alapnak számító 3 üzemű hűtő is opció volt. Az üres hellyét függönnyel takarták el, és tárolónak lehetett használni. A mini mosogatóhoz, ami kezet mosni is elég kicsi, klasszikus matracpumpával lehet a vizet felnyomni, a tartálynak kinevezett vastagfalú békebeli 10 literes kannából. Nyitható ablakok még nem voltak, sem ráfutófék. Volt ellenben ma extrának számító méretű tetőablak, és a bódé elején nagy szervízajtó, a hűtő hátulja és a kettő darab lengyel kemping palack volt hozzáférhető. Asszem 2 kilós töltetű. Az egyik a hűtő, a másik a rezsó számára, külön nyomáscsökkentőkkel. Hőszigetelés gyakorlatilag semmi, ha csak a falra ragasztott kárpit alatti néhány milis szivacsot nem nevezzük annak, amely az évtizedek alatt kiporladt. (pótoltam) . Fűtés az kimerült a hűtő hulladék hőjének a hasznosításával amely belső szellőző rácson keresztül tud feljutni a légtérbe, és amit magad termelsz hőt. Szóval ami elegendő, egy nem extrémen hűvös nyári éjszaka átvészelésére. A papíron 4 személyesként szerepel amin két felnőtt, és kettő 10 éven aluli gyereket értenek. A valóság az hogy a felnőttek ne legyenek extra méretűek sem súlyban sem magasságban. Tehát max 80-85 kg. 175-180 cm magassággal. A gyerekek inkább csak egy, és talán 5-6 évesig még kényelmesen elfér. Szóval jól jön a gyerek tagozatnak egy túrasátor.
Az enyém a papírja szerint 280kg ön, és 330kg összsúlyú volt. Azt nem tudom hogy a hűtő súlya ebben már benne volt-e. De tény hogy könnyen vontatható, egy mai bármilyen modern autónak semmiség húzni ezt. De anno a Wartburgot azért megdolgoztatta az emelkedőkön, de még a síkon is. Légellenállás, azért csak van, és számolni kell a féknélküli plussz tömeggel is. Jócskán megnő a féktávolság.
Vmelyik helyen azt olvastam, vagy a tv-ben láttam, a Predomot kis polskival is lehet húzni direkt úgy tervezték. Emlékeimben kép is él erről, így valszínű tv-ben láttam.
Zastavához én nem ajánlanék 550-600 Kg önsúlyú lakókocsit. Bepakolva sok az. A Predomnak a 70-es évek elején extra könnyű tipusai voltak. Önsúly 280 Kg, nekem ilyen volt ezzel még a Wartburg is megbirkózott.
Túl sok mindent sajnos nem tudok tanácsolni, mert az az autó nagyon behatárolja a lehetőségeket. Egy kis Predom, Qek Aero, vagy valami könnyű 500-550 kiló önsúly körüli járgány. Minél "hegyesebb a lakó eleje, annál jobb húzni azt egy kis teljesítményű autóval. Sajnos elég kicsi a választék a hazai piacon a könnyű, kis lakókocsikból. Nem volt nagy élmény a Skodával vontatni, egy szezon után le is cseréltem az autót.
Nem haragszom én, csak mostanra az irónia kezd kihalni belőlem...
Ez a hozzászólásod sokkal hadznosabb, látod, tudsz Te ha akarsz...! ;-) :-D
Tudom mennyit eszik az autóm, most napi 5 km oda reggel, 5 km vissza távon 9.3-9.5 / 100 km...
Merci w123 240 Diesel... Hosszú távon 7.5-8 liter, de lakóval 10-11-re saccolnám... Valójában a havi 4x180 km a "muszály" km... (hopp a muszá ly vagy j? :-D )
Kéthetente 360km, a többi "csak" apró km, ahol végülis még rosszabb a fogyasztási arány... Persze minden nap nem kellene "vonulnom" de már csak az akkutöltés miatt is kellene minimum hétvégente mozdulni valamennyit...
Az áramvételezés semilyen más formája nem megoldható...
Lehet,igazad van,ên mégis azt mondom,talán.Nálam vagy 6m-re van,mégis jól érezni!Nem tudom!A led izzókat sem ismertük 30 éve,mindenki 100w-os izzókat használt.Ma ez mennyiből jőn ki?Az én reflektorom,amit kb 3éve vettem 10wból.A szomszédé,amit fél êve vett,kb hasonló fényt ad 3w-ból.A technika rohan előre,csak győzzük követni.Az inverteres klímámnak 5,7a jósági foka,azaz 100w teljesítmênyfelvételből 570w fűtőteljesítmêny.
Szia Jakab! Egy Zastavához keresek lakókocsit és amint olvasom, te húztál Skodával :) Alapból úgy álltam neki a keresésnek, hogy minél könnyebb legyen, de ha van bármi tanácsod (azon kívül, hogy szívni fogok), hogy ne haljon bele a kocsi, akkor azt szívesen fogadom. Persze bárki mástól is, akinek van ilyesfajta tapasztalata. Köszönet érte! Gábor
Ezért is írtam lentebb, hogy az élet majd eldönti...
Lehet egy szoba-bérlet lesz a "sorsom" de az is havi 50-65 ezer...
A lakó pont azért kellene, hogy maradjon hó végére pici maradék pénzem, mert albérlet esetén pont nullára jövök ki, és adja az ég hogysemmi váratlan kiadás ne jöjjön...
Szakiss ez nem túl jó hír Bogáccsal kapcsolatban, pénteken mi oda gurulnánk szezonnyitásként. Olvastam a honlapon hogy a pillangó medence karbantartás miatt március 30-ig nem üzemel, ezért is megfontolandó a dolog, mivel az a kedvenc medencénk.
Kérdésem lenne! Sosem használtuk még a wc-t a lakóban, kérlek írjátok meg hogy milyen szerek kellenek bele, akár belinkelve is, hogy honnét tudom megrendelni, mert valószínűleg netes vásárlás lenne. Köszönöm! :)
Ha ilyen sz...r a helyzet,sztem valami munkásszállóval jobban jársz!Bódé mindenképp befektetés,na meg a komfort!Jó-jó,de mêgsem egy igazi êpület,mindig lesz valami tennivalód!Azok a csapok,lámpák,stb....azok nem életvitelszerű használatra valók!Nekem jó a lakjóm,mégis mindig van vmi.Ma pl a laptop szivargyújtó cdsti deformálódott el.Nem a bódé része,de a 220as csati soha nem adja meg magát!Vagy pl a csapok - hagyd már - milyen érintkezők vannak belül!?A 4,5v-os elem pólusai ahhoz kêpest laprugók!
Mindig örülünk egy új tagnak,de szerintem neked nem ezt a vonalat kéne ajánlani!
Tudod te,mennyibe kerül a vontatás,mennyit eszik a kocsid?Elmondom,sokat.9-10liter.Havi 1000km,az jó dízellel kb30ezer.Plusz villany,ha elfogadod a fogyasztást,amit mondtam,és persze elég is,6000,plusz kis gáz,rögtön 40000-nél vagy.És ez az optimális eset,de még mindig egy pici dobozban.Plusz kopik a gumid,a féked,leharcolod a kocsid alkatrészeit a húzogatással....á,felejtő!Szerintem!De te tudod,szurkolok neked!És bocs a hülye poénért!
Preciz válasz,és el is hiszem amit irtál!De az én 1991-es évjáratú Adriámban is kb 3 kilówatt teljesitményű(átszámitva persze) a trúmakályha.És azért azt nem váltja ki 1 infrapanel,amit tényleg egy szuper dolog,de azért mégiscsak 200 watt.....
Ezt gyakorlatilag egy 90fokos egytagos radiátornak képzeld el,aminek egy felülete sugároz.Ez,mivel a legmodernebb kerámiaszemcsés technológia,érdes felületű,mintha hungarocell golyócskákkal lenne sűrűn teliszórva.Ez megtöbbszörözi a hőleadó felületet,illetve a sugárzás is szórt lesz tőle.
Valóban nem tudom,biztosan elég-e,de ahogy tapasztalom,elég erős.Sokkal erősebben,és hatékonyabban melegít,mint egy korábbi kis négyszemélyes bódémban lévő egyszerű gázkonvektor.
Pont annyit tudnék összegerebjézni amennyiért kapok egy bevállalható állapotú lakót, DE PAPIROK NÉLKÜL... Nekem meg közúti közlekedésre alkalmas műszerre van szükségem...
Nem a szorzással van a gond természetesen,mert az rendben is van(mármint A 200 forint),hanem a teljesitmény nagyon kicsi,még akkor is ha ezek a panelek nagyon jó hatásfokkal működnek!És ha valakinek kevés pénze van, annak a berendezés is húzós árban van.Például ha lemond a kolléga egy vödrös klotyóról is,akkor biztos hogy nem veti fel a pénz,pedig az már 10 körül beszerezhető.
Igen igen... Kezdett érlelődni a gondolat , hogy más nyomorán nem szép dolog élcelődni... :-/
Telepíteni nem is akarom HB megyében, ugyanis "ott lakom" mondjuk így... De BP XXIII.kerületben dolgozom, ott kellene madzagra kötni (230) ha lehetne... De nem szeretetszolgálat a cég, még jó hogy (gondolom) zuhanyozni tudnék ott... :-)
Nem igénylem a luxust, de azért emberi körülményeket akarok, mégha szerényen is.... :-)
Szia!Nem kötekednék,mert Te is segitő szándékkal irsz.Csak annyit szeretnék segiteni,hogy hideg téli napokon 200watt teljesitménnyel nem lehet lakókocsit fűteni.És sajnos 200 forintból sem tudja ezt a költséget kihozni.Mármint,hogy naponta!Tisztelettel:András
Szia!Telepíteni nem tudod Hajdú-Biharban?Esezleg egy költségmérővel áramra is?Sokkal könnyebb dolgod lenne!Neked-ha az extrák nm fontosak-egy olyan kis Predom féle is jó lenne.Az full műanyag kêreg,kissebb az esély a beázásra.Bár azok asszem elég fapadosak!De ha sok minden nem kell,belülről agyon tudod úgy szigetelni,hogy jó legyen!Akkor egy pici kályha(akár 220-as villany,ha van madzag),meg egy villanyrezsó.De ha dobsz egy infrapanelt,az már luxus!200w,egész nap fogyaszt 200Ft-ot,ha megy,és nagyon kellemes tud lenni.Ha meg nincs 220,ezeket gázzal is meg tudod oldani,a kis méret miatt viszonylag kedvezően.Vagy,keress lakótársakat,minél többen vagytok minél kisebb bódéban,annál jobb!Ezt nehogy mellreszívd,vicceltem csak,de ahogy néztem,a dolognak ez az aspektusa nrm jött szóba itt a hozzászólásokban.Simán lehet nagy különbség a személyzet miatt gázfogyasztásban.
Sziasztok!Szóba jött a miniporszívó.Rendeltem neten egy blekundekni PAD1200 típusjelűt,még mielőtt válaszoltatok.Akkor nem tettem volna.Így késő volt,pénteken kicsit tartva a csalódástól,átvettem.
És itt jön a fordulat!K....a jó!De komolyan.Ez nem is akksis.Neten néztem,volt,ahol kadmiumosnak írták.Tévedés.Egyszerűen szivargyújtó,és bekapcs.Akksi nuku benn.
A szívóerő hasonló egy átlag háztartásival,persze szűkebb fejen,kb 8-10cm szélesen.A bódé úgyis kicsi,néhány perc alatt kész.A normál méretű,kb 5mm vastag lábtörlőt simán megemeli,picire lehet csomagolni,könnyű,egyszerűen jó!Aki ilyesmin törte, töri ,vagy törni fogja a fejét,annak csak ajánlani tudom.Persze,ez is pénzbe kerül.De az élmény...
Ja!Csak rendszeres felhasználóknak!Aki megengedheti magának azt a luxust,hogy azért tart bodegát,hogy évente egyszer-kétszer elmegy konvojban áztatni,annak felesleges pénzkidobás,vegyen rajt inkább kempingbelépőt,vagy fizessen be gyógytornára,és használja a raketát 220-ról(vagy 230-ról,mielőtt valaki beleakad).Legjobb,ha a munkahelyi tisztítószerraktárit el tudja kötni,hétvégén úgysem keresik!És akkor tud vele vakítani,milyen húzóreje,akarommondani szívóereje van nekije!Na,azokkal nem lehet versenyezni,azok az élet császárai...
Kell a tartalék wc hidd el. Egyszer kapjon csak el a szapora ott az adott helyszínen,és egy üres vödörnek is örülnél. ;)
Azért nem hűl vissza -7 fokra, de lehet a lefekvés előt befűtesz és reggelig időtől függően kitartana, vagy marad a vastagabb felöltözés. Mivel jön a nyár ezen tudsz gondolkozni később is, lehet bérelni lakókat, ha van rá lehetőséged próbalj ki egyet 1-2 hétre. Vagy beleszeretsz, vagy megutálod.
Nézegesd a h@sználtauton, jofog@son a lakókat, belsőket. Lehet a közeledben is van pár amit megtudsz nézni.
Nem akartam senkit semmiről meggyőzni.Azt írtam - kihangsúlyozva - nekem mi jó.Aki úgy érezte, őt győzködöm,félreértett,bár azt hiszem,világosan fogalmaztam.És most jöttem meg én is...:-))))Jó volt,jól húzott a kocsim,még ha öregecske is egyesek szerint...de az enyém!Autópálya a világ nyolcadik csodája.Csak pénzbe kerül.A szúnyogháló meg a kilencedik.
Iszugy péntek este 7-kor értem haza melóból, 22.05-kor gurultam be a placcra,amit mondtál,tényleg nyugis volt,egy kamionnal osztoztunk.Szombat 10-re Gödöllőn voltunk.Kastély,pestiest,ma Kisbalaton túra,sziget+bivalyok.Ennyi.Persze,ez a kör is pénzbe került...mint minden.De az élmény a lényeg,az megfizethetetlen!Ja,mêgsem megyek termálozni....nincsenek üres hónapjaim a tervezgetésre,anélkül meg nem lehet rendesen.
A -7 fokos áthűlés rossz hír, mert nincs napi 3 órám várni a 20 fokra, és a berendezés meg talán reggelre átmelegedne, mikorra meg indulok dolgozni...
A kéthetente 400, az 180 oda 180 vissza, mert akkor már csak hazaugranék az Ősökhöz... De utánfutó nélkül is 2.5-3 óra alatt teszem meg a 180 km-t, úgyhogy ez nem para...
Meg a látogatáson kivül a másik ok, hogy kétheti cuccal járnék, tehát mosni otthon mosnék...
Nem vagyok olyan hatalmas ember, 170 magas, vasággyal 60 kg...
A szereléshez nincs sok érzékem...
Ellenben a zuhany & wc relativ megoldott a cégnél... Persze egy "vésztartalék" wc igazán jó lehet, de nem feltétel... Így a jelen helyzetben legalábbis...
Még valami az áthűlésről, mivel nem volt folyamatosan fűtve a lakó odabent -7 fok lett, bekapcsoltam a fűtést (gáz), pár óra alatt (3-4) hipphopp felment 15-20 fokra, DE a bútorok ugyanolyan fagyosak voltak, reggeltől estig kellett intenzíven fűtenem hogy a vastag szivacsok is átmelegedjenek. Ha fagyos vagy baromi nehéz egy hideg ágyba befeküdni.
A 400km-es út 5 órába biztos belefog telni míg odaérsz, szükséges lesz annyit húzni?
Nekünk volt Bastei351, kicsi súly, gázfűtés, mosogató (gyárilag vízforras nélkül), tűzhely, hűtő 12v/220v/ pb gáz. Fűtés a következőképpen lehetséges 0-1-2 fokozat, ami nem áll le, hanem úgy műxik mint a tűzhely, ha bekapcsolod 2-re akkor addig tökön tolja a fűtést. Nem tudom milyen méretekkel rendelkezel, az ágy nekem kicsi volt nem tudtam normálisan pihenni, faltól falig értem (140X195 cm ha jól emléxem) pedig nem vagyok olyan magas.
A jelenlegi lakóban már konvektor jellegű a fűtés, magától be és lekapcsol attól fűggően hova tekered, így jobb a hőmérséklet bent. Nincs az hogy ha 2-es fokozaton megy fullon szauna lesz bent, ha meg 1esen akkor meg fázol majd.
Egyéb igények pl wc. kemping wc-t tudsz berakni, lehet megfelelően kezelni is a higéniai részét is.
Ha ilyen problémám lenne akkor megnéznék pár lakót, megtervezném mire van szükségem és mire nincs, vennék egyet kibelezném és átépíteném a saját igény szerint ( akár a wc-nek készíteni külön részt). Ez persze szintén sok dologtól függ, van-e lehetőséged, affinitásod szerelésre stb.
Ez az Én véleményem, a Bastei után teljesen komfortosabb a jelenlegi, ami lehet pl az is hogy az ágy rendes méretű. Ezzel nem a Bastei-t akarom lehúzni, de amikor ide kerültem sokan mondták hogy ők is azzal kezdték aztán váltottak. Mi 2 év után cseréltük le.
Így, egyszerre mindenkinek aki próbált tudást csepegtetni belém...
Igen, azt feltételeztem hogy sok múlik a lakókocsi méretén és kialakításán... És persze azon is hogy mennyire vagyok fagyosszent... :-D Hát az vagyok... Útálok fázni, de a 22 fok azért elég... Napi 12 órát dolgozom, olyankor lekapcsolnám már csak biztonsági okból is, de nem tudom télen mennyire lenne nagy munka, energia felfűteni, mert gondolom fél nap alatt jócskán kihűl... Lakókocsival semmi tapasztalatom, de vezetőfülkében már sikerült arra ébrednem higy lemerült az akku, a kályha meg ugye leáll olyankor... Szar élmény, főleg a semmi közepén... Gondolom a lakókocsi is relativ hamar, vagy csak simán hamar áthűl, persze a kialakitás, falvastagság, hőszigetelés anyaga és módja... Tudom... :-)
Sajnos nem tudom mit tegyek, szeretném én, de félek hogy nagy nehezen, majdcsak erőn felül szerzek egyett, és ha nem válik be? :-(
Gondolom sejtitek, nem hobbiból kell... Vagy kellene...
Egyedülálló lettem, az albi durván havi 70, arra gondoltam ha nem bérlek, hanem egy ideig kocsizok, maradna pár forintocskám fizutól fizuig... Mert ha albérlet, akkor kb zéróre jövök ki, és ne legyen semmi de semmi extra kiadásom... Nha ezért vetődött fel a lakókocsi... Zuhanyozni ugye tudnék a cégnél, a kaját megoldom, de akár főzök is, az alvás a bibi, meg persze kell az embernek egy kis kuckó... Pár évig bírtam a hetelést kamion fülkében, ez is biztos bírnám...
Kicsi kocsi elég lenne nekem...
Tényleg... Valakinek nincs kicsi, műszakival ellátott, közúti forgalomra is alkalmas lakója? Amúgy kéthetente kb 400 km-t húznám, a maradék másik két hétvégén talán 40-50 km-t...
Köszi mindenkinek mindent! :-)
Jha, szóval... Valaki esetleg pici lakóval... Ami megfizethető számomra? :-)
Az a gond vele hogy nemcsak a lámpabúra van hanem össze van ragasztva a testtel, így belülről nem lehet hozzáférni (Jokon márka). Megnéztem az ép lámpaburát is, ott sem mozdult meg a test és a bura.
Korkülönbség? Relax nagyon is fontos, a pihit keressük mi is... Van amikor a Hintó völgyi pincékből is zavar a zene.
Igen ha nincs hely, akkor kell vmi "B" terv. 1 éjszakát már töltöttünk el mi is a strand részen, jöttek is a bizt őrök hogy oda nem lehet parkingolni, reggel már álltunk át más helyre, mert megüresedett.
Vedd le a búrát és keressél a környékeden olyan céget,ahol plexivel foglalkoznak.A múltkor hoztak hozzám lámpabúrát plexiből és a hozzá való ragasztót,(de az már buggyant volt) ,hogy UV-vel ragasszam össze.Onnan gondolom,hogy plexihez is létezik ragasztó,de UV lámpa nem kell hozzá,mint amikor üveget ragasztok.
Az a lényege,hogy magas a viszkozitása,ami ezáltal befolyik a repedésbe és kis idő elteltével megragad.Ráadásul észrevétlen marad.
Autómon az üveghez valóval ragasztottam meg a hátsó lámpát és évek óta így megy át a műszakin...
Nyáron ugyanolyan tömeg van Jászapátiban is mint Bogácson. Igaz, hogy ilyenkor kihaltabb, de kárpótol a természet, a kevés ember miatti csend és a sok, hatalmas fákról a rengeteg madárhang, olyan, mintha egy erdőben lennél. :)
Megfeletkeztem a korkülönbségről. :) Nálatok valszeg még nem a teljes relax a keresett cél. :)
Persze, hogy Bogács a number unó! De, ha ott háborús állapotok vannak, valamivel pótolni kell. :)
Nem jelöltelek a facén,eszembe se jutott!Örülök neki,hogy csak olyanokkal találkoztál,akik nem szeretnek!Érezd velük jól magad nekem nem hiányoznak.Gondolom már nem kell nekik semmi,aztán inkább dobtak...
De semmi baj úgy sem egy irányba járunk.Üdvözlöm az 1-2 lakós barátodat,akik ilyen szép infókat terjesztenek rólam.
A Flinstone-s dolog humornak indult,de akkor még nem tudtam,hogy besavanyodott ember vagy és nem érted a viccet.
Sőt még azt is csak az előbb tudtam meg,hogy céges autóval vontatsz,de ez telitalálat volt ezek szerint.Egyébként meg nem érdekel ki mivel vontat...
Csak válasz volt arra,hogy "alacsony költségvetésű hétvégém volt",amihez semmi közöd!PONT!
(következőre szemelj ki valaki mást,akivel lehet veszekedni)
Télen elmentünk megkeresni, kb fél-3/4 óra bolyongás után megtaláltuk. Első nekifutásra nem nagyon jött be, meló után még határeset (ha lent van a lakó) kb 35-45 perc lehet az út. Most már úgyis kész a sztráda, teljesen jó utat kaptak. De olyan kopár volt, akik bementek kijöttek átlag életkor 80 év volt. Lehet nyáron másabb, sőt tuti, mostmár tudjuk hol van lehet megnézzük majd nyáron is. De Nektek is Bogács a tuti, ha jól tudom?!
Jászapátit szeretem még a környéken. Az még nincs túl messze Tőled, igaz nem estére, inkább hétvégére. A maps 58 km-t ír.Érdemes megnéznetek.
A kemping csendes,nyugodt, nem drága, jó a strand, télen is több medence. Közelben van egy kis tó, ahova este ki tudtok sétálni. Hátránya, hogy nincs semmi más, ilyen korán étterem se.
Megpróbálok addig beszerezni 1-et, előbb-utóbb úgyis kelleni fog, vagy műszaki vagy végleg elpattan. Lakókocsiparkban nincs, Hollakót meg Szavatolt még nem néztem.
Nem tudom mi lesz Bogácson, de ilyenkor már szokott működni? Épp azon gondolkoztunk hova kellen menni, de közeli, értelmes termál csak ez van. (Meló miatt csak estékre tudunk
15-ei hétvégén hívtam Bogácsot de nem vették fel, ezért másfelé gurultunk. Aztán egy ismerőstől azt hallottam, idén eltolják a faházakat és megcsinálják a parcellázást, amit már két éve ígérgetnek. Ezekszerint ebbe fogtak bele? Hallottál valamit mikor lesz lakható a kemping és használható a strand? Nem szeretnném, ha nem mehetnénk. Az utóbbi években Bogács az első számú kedvenc, többször is megyünk évente.
Lámpa:
Attól függ milyen volt a vizsgabiztos éjszakája. :)
Ismerősnél simán belefér. Ha ismeretlen helyre viszed, kérdezz rá mielőtt fizetsz.
Szia! Vagyok én csak zugolvasó lettem/ vagyok. Ha tudok hozzászólok, ha nem olvasom az egymás pofozását.
Pont ma mentünk ki Bogácsra szétnézni hogy áll a platz. Elég elszomorító volt, elkerítve szalagokkal, pár db fa kivágva, de kb ugyanaz a helyzet mint amikor tavaly abbahagyták.
A pillangó/ lóhere medencével ügyködtek vmit, 2-3 ember sürgőtt forgott benne, lehet javítják vagy felújítják.
Egyetlen egy lakóautó volt a szemközti parkolóban, székek,asztal kipakolva, csoda hogy nem szóltak érte. Igaz még nem fizetős a parkoló. Köntösben voktak tehát vagy a fürdőből vagy a fürdőbe tartottak.
De már a lakó átesett a tavaszi takarításon, palackok töltésén, vásárolni kell 1-2 dolgot pl elősátor lámpa, fűrdővíz elvezető cső...
Általánis kérdés:
Ha repedt a a hátsó lámpabúra átmegy műszakin? 2 komponensű műgyantával összeragasztottam. Még nem most lesz műszaki, de a lámpabúra árából kiindulva nem mindegy (kijön belőle a fél műszaki).
Na látod, ilyen az, amikor visszanyal a fagyi! Ha nem megterhelő, vedd a fáradságot és olvasgasd vissza a velem kapcsolatos hsz.-dat. Ebből rá kell, hogy ébredj, hogy te voltál a paraszt, /ezt akkor többen is megerősítették/ amit azért nem hagyhattam szó nélkül, egyéb iránt én a mai napig nem szólítottalak volna meg. Kellő információ hiányában, rákérdeztem egy-két lakós ismerősömnél, hogy ismernek-e téged, mert én így jártam veled.....Hát ne tudd meg a véleményeket, amiért gondolom kellőképpen "megdolgoztál", hogy kiérdemeld. Ezután én áthelyeztelek a "felejtős" kategóriába. Nem én jelöltelek meg a facebookon sem. A szeles barátoddal sem foglalkoztam volna, ha nem akar meggyőzni, hogy milyen szar egy imbolygó dobozt vontatni, meg a 90-es átlag sebesség stb. Ahhoz meg végképp semmi közöd, hogy céges autóval húzom a bódét, főleg, hogy enyém a cég is. Vágod?
Részemről veled is szeretném itt befejezni, és akkor itt a: P O N T !
Egyébként ezeket a baromságokat egyedül találod ki vagy segít valaki?Honnan tudod,hogy én mit csinálok a maradékkal?Ki mondta ezt a baromságot?Láttad vagy valamelyik ismerősödtől hallottad ezt is?Az is valami agyament buzeráns lehet!Két ujjamon meg tudom számolni kivel töltöttem el egyhuzamban legalább egy hetet,tehát csak az nyilatkozzon, aki tudja hogyan csinálom.Az meg, hogy jön ide meg mi közöd van hozzá,hogy nekem milyen költségvetésből jön ki egy hétvége?Hogy jön ez ide?Én nem céges autóval vontatom a bódémat,hanem a sajátommal saját zsebből.Vágod?
Komolyan mondom neked biztos elgurult a gyógyszered,de hogy nem vagy 100-as az biztos.
Azt már látom,hogy a saját verziódat ragozod tovább és azt nem olvastad,hogy vannak útközben is benzinkutak,ahol némi €-ér lehet üríteni.Pedig arról is írtam!Csak azt valahogy nem vetted észre...Amúgy a múlt hétvégén is hazahoztuk a "cuccot" ,mint máskor is,ha csak hétvégére megyünk.(akitől ezt hallottad mondd meg neki,hogy kinyalhatja,bár úgy is olvassa)
Amúgy ilyenkor örülök neki,hogy a közös kempingezéseken,amikor üsszeültök a kretén barátokkal,akik rólam mindent megosztanak és mindent jobban tudnak (holott nem találkoztam már vagy 3-4 éve egyikkel sem) valakinek mindig az eszébe jutok.Miért nem foglalkoztok mással?Pihenjetek!!
Arra is rájöttem,hogy neked konfliktus hiányod van:hét elején a "szeles" emberbe kötöttél bele most meg velem foglalkozol.Menjél bódézni,aztán pihend ki magad vagy nézesd meg magadat az orvossal,de ne kötekedj senkivel.
Azért kemények vagytok, hogy mindig beleálltok egymásba. Komolyan mint az oviban, civakodtok a játékokon, vagy suliban kinek van nagyobb f@rka. Vagy felnőttkent ki-mit-mikor-hova-miért-mennyit megy/szed/tesz. Nem vagyunk egyformák fel kell fogni, mindenkinek más az igénye, idő beosztása, lehetősége...
Szóval "gyerekek" ne civakodjatok, jön a jó idő sipirc kifelé a friss levegőre a lakóhoz...
Húúúúúú-haaaaaaa! Akkor ez megint egy kis költségvetésű hétvége volt. Egyébként ma nem voltam dugóban. A névsorért ne hisztizz, egyébként nálunk már régen nem engedik az udvari budikat sem, nem hogy elássuk a "cuccot", mert ez nem felel meg az uniós normáknak, mert környezet szennyező, főleg a vegyi wc. Vágod ?
-na mi van Béláim?Nagyon lenyelted a billentyűket.Nem látom a neveket és a környezetszennyező részleteket!Dugóba kerültél?
Képzeld ma kitéptünk a Bakonyban fejenként egy szagyor macihagymát.Ez brutál mi?Neked is gyűjtöttem,de abba raktam gyöngyvirág leveleket is.Majd válogasd ki...:D
Ez pontosan így van!-ki hogyan használja.Pl. múlt hétvége:éjjel -1+ 3 között napközben egyszer volt napos idő +12° a többi napon nem ment 10° fölé.Éjjelre beállítom a 18°-ot,mert mi nem szeretünk melegben aludni.Takaró alatt gatya,póló.Reggel sem tekergetem,mert kv,tea az már melegít vagy rántotta vagy bármi,ami a gázon készül és már megy is felfelé a hőmérséklet.Aztán napközben kirándulni megyünk,akkor lekapcsolom.Egyrészt biztonságból másrészt minek menjen egész nap feleslegesen...
Ez volt Kőszegen,aztán átmentünk Rohoncra a tókemping parkolójába,ahol a tó felől fújt a szél.Gondoltam a gát alatt szélárnyékban leszünk.Hát nem úgy volt!-éjjel 2x indult újra a fűtés,mert akkora szél volt,hogy elfújta és folyamatosan bekapcsolgatott és ennek ellenére a szélvihar teljesen kiszellőztette a meleget.Na és hajnali 3-kor kifogyott a palack,de ezzel voltunk Erdélyben is Augusztusban.11,5 kg-os.
Szóval,ha nincs téli kirándulás csak tavasztól-őszig,akkor a főzésre-hűtőre elég a 11,5 kg-os palack nálunk.
Ez éppen úgy működik,mint otthon.Ha feltekered a termosztátot 22-24° ra akkor megugrik a gázszámlád egy 10-sel vagy a tüzelőből 1m3-el több fogy abban a hónapban...
Ez a fűtés elég összetett dolog. Mekkora a lakó, milyen a külső hőmérséklet, hány fokot csinálsz a lakóban, de még az is rengeteget számít, hogy fúj-e a szél. Régebben volt egy 3,3 méteres Knaus lakókocsim. Szilveszteri kempingezéskor csak a fűtés ment gázról, egy 5 kilós palack 4 nap alatt simán kifogyott. Ez kb 80 órás folyamatos fűtést volt. Igaz én úgy fűtök, hogy éjszaka is elég egy szál alsógatya és egy póló takaró nélkül és ha éppen nem vagyunk a lakóban, akkor sem állítom fűtést minimumra, mert szeretek meleg lakóba visszatérni. Nyilván lehet úgy is fűteni, hogy melegítőben, vagy egy pulóverben vagy a lakóban nappal és éjjel egy vastag takaró alatt alszol pizsamában és lehet hogy így egy 7-8 napig elég 5 kiló gáz egy ilyen kicsi lakóban. Ezek az én tapasztalataim és véleményem. Az viszont tény, hogy egy ilyen konvektor gyári adatok szerint 30-280 gramm/óra gázfogyasztással bír. Ha a saját számításodat vesszük alapul, vagyis 360 órát fűtesz, akkor:
360x30gr=10800gr azaz cirka egy 11,5 kg-os palack/hónap. DE ez minimum fogyasztással számolt adat, ami télvíz idején aligha valós és akkor hol van még a vízmelegítés, tűzhely használat.
Első pár alkalommal nem a látnivalók és a pörgés lesz a szempont, inkább nyugis szép helyre megyünk majd, ahol van idő és mód megtalálni a helyünket a lakóban, sátrat állítgatni, kipróbálni az egészet. Aztán majd később lesz olyan is, hogy megérkezés után gyorsan összedobunk, felállítunk mindent, aztán már indulunk is látnivalókat nézegetni, vagy zacsit áztatni :)
Mi májusban 2,5-3 hét alatt használunk el az időjárástól függően 1-2, 11 kilós palcknyi gázt. Ebben benne van a fűtés. főzés, vízmelegítés, és a hűtő üzemeltetése.
Nem hagyom aludni a témát!-kérem a neveket,akik elmesélték,hogy mi mennyire környezetszennyezők vagyunk!(ha nem tudod magadtól,akkor majd segítek)Ezt a rágalmazást nyilván nem hagyom szó nélkül!
Én is tapasztalatból mondom,hogy az előző bódéban jártam úgy,hogy lefagyott -21° ban a rendszer a 2. napon sípálya mellet,aztán vártam a déli napsütést,hogy beinduljon a fűtés.Nem történt meg így elmentünk haza,de már útközben kitaláltam mi lesz a megoldás.Itthon kifúrtam a bódé elejét a tároló felől és bevittem a palackot az asztal alá.3 nap múlva visszamentünk és tök jól működött.Nem fagyott le,mert a palack melegben volt.
Tudom, azért válaszoltam. Igaz nem fejtettem ki valami bőven, de nem is érdemes a foglalkozni a kérdéssel. Egyszerűen túl nagy lenne egy elektromos fűtés áramfelvétele ahhoz, hogy azt akkuról meg lehessen oldani. :)
tapasztalatból mondom, hogy heti 1 palack, úgy, hogy nem egész nap fűtesz, és feltételezve, hogy mínusz van, akkor nem tudod leüríteni a palackot, ha kint tárolod a hidegben.
23-25 nap?-akkor abban laksz télen is?Akkor havi 1 palack.Attól függ mekkora a bódé.Nálunk havi 1 hétvége és elég egy évig a palack úgy,hogy télen sípálya mellet vagyunk 3-4 napot.Télen többet fogyaszt a fűtés miatt nyáron meg a hűtő+fürdés.
"és az ismerőseid által elmesélt, nem kifejezetten környezet kímélő "megoldásaid" után! "
-Na erre lennék kíváncsi,hogy az ismerőseim,akik nyilván nem azok és nem tartották a gyertyát kik azok és mit láttak,mert olyan nyilván nem volt!Na látod ez a mese része,amit valaki mondott valakiről te meg elhitted,de nyilván nem igaz.Be akartak sározni...
Elmesélem itt mindenki előtt,hogy a helyi erdőben a mi családunk gyűjti össze havonta a mások által kidobott szemetet a saját utánfutómon és kiviszem a szelektívbe.Miért tenném ezt máshol rosszabbul?Olvass vissza!-Erdélyből 10 nap alatt négyüntől egy tecsós zacskó szemetet hoztunk haza!(nem hagytuk ott nem dobtuk sehova)
Szeretném őket itt látni név szerint és mindet...
Na gyerünk,jöhet a névsor!Ja és a környezetkímélő módszereimről is szeretnék olvasni...
A 2 db 75 Ah akku a lakókocsiban van, vagy a vontató jármű "kelléke"?
10 nap nyáron? Ezen meglepődtem, de jó hír! :-)
Én 2 db "kamion" akkuban gondolkodtam eddig... :-D Olyan 2 x 200 Ah körül...
A fűtés hogy mehet akkuról? Elektromos hősugárzóra gondoljak? Mivel télen is kellene a lakókocsi, ezért csak azt veszem mérvadónak, és minimum 5-6 napos "táborozásokra" számolok... :-)
Az angolban sok esetben már ki van építve az akkus rendszer, gázbojler, zuhany, beépített WC. Pont azok a dolgok, amik jól jönnek a vadkempingezésnél. Hát istenem, nem lehet vadkempingezés közben töltött dagadót, meg disznótorost sütni, atól még elfér ott az a sütő. Ez legyen a legnagyobb baj, de szerintem ilyesmit a kempingben sem nagyon csinálnak a kollégák.
Nem unatkoztam, dolgoztam, mint ahogy hétköznap /sokszor hétvégén is/ máskor is szoktam. Pénteken általában Pesten vagyok és a dugóban araszolva szoktam a telómon figyelemmel kísérni a nagy kamperolósok nagy gurulásait. Itt akadtam rá a termálos, dehonesztáló megjegyzésedre, amire kötelezőnek éreztem reagálni, a tavalyi "flingsztonozásod" és az ismerőseid által elmesélt, nem kifejezetten környezet kímélő "megoldásaid" után!
Pl. mi télen is használjuk síelésre táborozáskor.-21 ig bírta,de arra tényleg készülni kell.A palack az már nem kinti táborozásra való.Arra csináltam másik verziót.
Az én autómban 2x 75AH-s aksi van.(arról megy minden) Az nyáron bírja akár 10 napig.(azt már kipróbáltam és minden világításom LED-es)
A vízfogyasztás:előbb az egyik kolléga "Balkánozott",de mi még a legelején,amikor bódénk se volt megtanultuk,hogy szükség esetén 5 liter vízből ketten lezuhanyozunk!Mai napság nagyon jó cuccokat lehet kapni a Decatlonban vagy Mountexben amiben meleg vizet lehet reggeltől-estig gyártani.Mi is így csináljuk "ingyen".
"A hűtő, fűtés, vízrendszer általában alap, de felszereltség szempontjából az angol lakókocsik jók, mert általában több minden van bennük alapból mint a többiben. " -ehhez azért tegyük hozzá a tisztánlátás miatt,hogy nem mindegy mit akar?Vadulni vagy kempingekbe járni.Mert az angol bódékban sütő is van,ami villanyról működik és zabálja az áramot.Nem 12V-ot,hanem a 230-ra van kiéhezve.
Lakókocsiban meddig biztosított a "komfort" olyan helyen ahol nincs sem áram, sem víz, se más kiépítve?
Hűtő, fűtés, tűzhely mehet gázról is, meleg vized is lehet, ha van gázbojlered, nemcsak elektromos . Vízrendszer szivattyúja, világítás 12V-ról, akkuról is használható. Lehet beépíteni napelemes rendszert is ami tölti az akkut, 230V-os invertert is lehet beépíteni a rendszerbe. Összességében lehet komfortosan élni csak jól felszerelt lakókocsi kell hozzá. A hűtő, fűtés, vízrendszer általában alap, de felszereltség szempontjából az angol lakókocsik jók, mert általában több minden van bennük alapból mint a többiben.
Fűtés... Télen mennyire élhető egy lakókocsi?
Én még nem fáztam benne.
Azt sem tudom milyen fűtési rendszerek léteznek? Mennyi víz, gáz fogyasztással kell / lehet számolni? (naponta?)
Általában Truma gázfűtésekkel vannak szerelve a lakók. Gázfogyasztás sokban függ attól, hogy mit használsz gázról, ha erről megy a hűtő, fűtés, meleg víz, akkor sokba lesz.
Egy főre terveznék olcsó vagy mégolcsóbb kategóriában, de persze hivatalos, legális, közúton is húzható formában...
Mi az olcsó vagy még olcsóbb? 2-300 000 ezres kategóriát felejtsd el. 5-600 000 környékén 100-ból találsz 3 normálisat, ami nincs szétrohadva. A lakókocsik fa vázszerkezettel vannak megépítve, ha elkezd ázni, akkor jön a rohadás, gombásodás.
Látom unatkozol!-miért nem mész inkább bódézni?Értem én,hogy mire céloztál én meg viccesre vettem.(bár ezt te nem érted) Nálunk ásó,kapa,lapát alapfelszerelés és rendszerben van.Szeretjük a Balkánt,mint,ahogy ti is.(akarsz róla lopott képet?)
Ma délután kiürítettem a budi tartályt ingyéé itthon.4 nap alatt négyünknek éppen elég volt még nem telt meg!De arra is felkészült vagyok,ha esetleg mégis és valahogy el kell rejteni.(ausztriában ott vannak a fizetős WC-k,ahol ki tudom üríteni a tartalmát.ÉRTEEED?-fizetőőős!-telik rá)
Aztán úgy döntöttem,hogy elég volt a téligumiból.Lecseréltem a kerekeimet nyárira.Nyilván azt is ingyéé,mert van itthon minden felszerelésem,amivel fél óra alatt elintézem a kerékcserét.(nem loptam,pézéér vettem)
Igaz nem F1-es tempó,de lagalább nem kell hozzá ásó,kapa,lapát csak levegő és a hozzá való szerszám...
Szóval újra menetkészek vagyunk!Mehetünk a Bakonyba macihagymát szedni!
Jaaa!-alapvető szabály,hogy vadkempingezéskor ne talpaljál le:
Azok a fehér pöttyök nem a fényképezőgép hibája,hanem hóóó...
Bogács,Lipót,Cegléd,Agárd-ezekbe biztos nem kell bejelentkezni főleg tavasszzal vagy ősszel.A Lipótiba még nyáron se.Ott mindig láttam üres helyeket.Sárváron meg átadták az új kempinget.Szerintem ott is van mindig hely.
Általában nem kell előre helyet foglalni, de főszezonban illetve hosszú hétvégék előtt nem árt érdeklődni, esetleg foglalni és körülnézni, hogy esetleg van-e találkozó ott, ahova mennétek. A www.campinform.eu oldalon találsz összesített listát több klub találkozóiról.
Ne aggódj, nem olyan gáz. Egy-két felkapott hely van, ami egyébként drága is. Nézzél szét a neten valamelyik klub honlapján /Kempingmánia, Lakóautóklub stb./ ott jobban eligazodsz!
Valóban ennyire necces a hazai helyzet (is), hogy jó előre helyet kell foglalni, ha egy hazai kempingbe szeretne menni az ember? Vagy Sárvár ennyire népszerű pl. a külföldiek körében, hogy már most tele van?
Abban a hitben voltam, hogy elindul az ember, és majdnem biztos, hogy úgyis lesz hely a kempingben, na persze nem a szezon közepén egy kiemelt helyen ...
Pontosan,ahogy írod!-elindulunk valami cél felé és ott álunk meg,ahol szimpatikus.Aztán másnap kirándulunk a hátizsákban a szenyóval meg az itókával (kinek mi a szimpatikus) vagy vannak olyanok,akik egész nap zacsit áztatnak valamelyik termálban.
Azért küzdünk egész héten,hogy minél előbb menjünk valami másik ismeretlenbe nézelődni.Kinek mi a szimpatikus...
(Na a kalapos kő az kimaradt a rossz idő miatt,de csak elhalasztottuk.-visszamegyünk valamikor!)
Tudathasadt állapot,a szó pozitív értelmében!Mondjuk,sok függ az ember munkájának jellegétől is,bár minden csak megszokás(megszoktatás) kérdése...remélem értitek mire gondolok.Sokszor nem a földrajzi táv nagy bódézáskor,hanem az életmódbéli különbség teszi mássá az így töltött időt.Aztán lehet lekicsinylően elmosolyodni a vonulás hallatán,csak aki azt teszi,az mondjuk vasárnap reggel is kikínlódik a konyhàba délelőtt főzés,stb.,stb.,stb.,....közben más a györöki panorámát csodálja,vagy akár a kalaposkő felé baktat,zsebében egy szendviccsel...
Új még nekem ez a műfaj, nincs benne nagy gyakorlatom, egyébként ez most teljesen véletlenül alakult így, a lányomat le kellett volna vinnem Sárvárra 3 napra aztán vissza, akkor már inkább ott töltünk 4 napot mi is a zasszonnyal a kempingben, azt a fürdőt úgyis kedveljük.
Nagyon tetszett főleg,hogy 10 cm hó volt és fagyott!A parkolónál még behorpadt alattunk,de 100 méterrel odébb már ropogott,aztán totál jeges volt.Kicsit odébb meg csúszkáltunk rendesen,mert fagyott. A kilátó 2. szintjétől életveszélyes volt a csigalépcső.Fentről folyt le a hólé és ráfagyott a lépcsőfokra.Én a tetjére már nem mentem fel...
De nagyon tetszett!Köszi az ötletet.
Egyébként Rohoncon a tó alatti parkoló az hihetetlenül jó!Viszont akkora szél volt a töltés alatt,hogy azt hittem felborítja a bódét!Éjjel kétszer újraindult a fűtés...(hallottam,amikor rágyújt)
Tó felől fújt a szél és azt gondoltam,hogy a gát alatt szélárnyékban leszünk.Hát ott is elszúrtam.Szó szerint emelgetett bennünket...
Sok-sok évvel ezelőtt Erdélyben amikor még út sem volt a Glavoi-ra és bal..ok voltunk,hogy mit hogyan pakoljunk.Azt hittük minden jó lesz és nekivágtunk a hegyeknek úttalan utakon...
Mire felértünk és kinyitottuk a bódé ajtaját,akkor jöttünk rá,hogy holnap reggel ki kell válogatni a sóból a paprikát,borsot és a köményt...:D
Hát amikor nálunk kiömlött a tűzhely feletti szekrényben fél kiló cukor, akkor kevés volt a kefe meg a törlő. Ott már csak egy kempinges társ kölcsön porszívója segített. :)
Kicsit elszámítottam és hamarabb elfogyott a gáz,mint ahogy gondoltam.Nem vittem másik palackot így reggelre nem volt fűtés,hanem helyette havazás és 1-2 mínusz,de megoldottuk.Takaró alatt nem fáztunk csak abban reménykedtem,hogy a kv beinduljon.Aztán mécses és szépen megindult a nap...:D
Nektek meg köszönöm a segítséget és a családodnak a velünk szembeni türelmet!Bár jobb lett volna sokkal többet beszélgetni.Jó lett volna őket is megismerni...(sajnos az időjárás nem kedvezett a kinti csevegésnek)
Amit ajánlottál biwaknak,azt 2 éjszakára kihasználtuk.Nyugis hely volt szinte a belvárosban...
Nagyon szimpatikusak vagytok és sokat segítettél,hogy a hétvégénk szép legyen és tartalmas!
Remélem lesz olyan is,hogy együtt kirándulunk!
Bármi kérdésed van a környezetünkben vagy a Balaton északon szívesen segítek!
Nem akarlak lebeszélni róla de ami nekem volt, vagy még van is ha nem b...sz...m ki az Black & Decker cucc. Az pedig nem a gagyi kategóriába tartozik. Ráadásul úgy volt kitalálva, hogy bedugott állapotban ne lehessen használni, hanem feltöltés után, kihúzva. Régebbi dolog ezért még NI ME Hi aksi volt benne. Ami a rátöltögetéstől nagyon hamar kipurcant. Amikor kellett addigra félig meddig lemerült állapota miatt soha nem volt tettre kész. Emiatt a sok rá töltögetéstől hamar vége lett az aksinak. Az újabbakban már biztosan Lítiumos aksi van amit már jobban lehet használni. Büntetlenül töltögetni.
Egyébként ha éppen kifogtam egy olyan pillanatot amikor fel volt töltve, vagy még az elején, újkorában próbálkoztam, akkor is csak jól zúgott. Az asztalról a terítőt soha nem rántotta be. Nem volt semmi teljesítménye. Egyszerűbb volt lesöpörni, mit azzal zúgolódni. Ellenben a nagyon gyenge teljesítményéhez képest egy böszme ormótlan nagy nehéz gép volt. Ezért soha nem csipáztam. Szerintem egykezes súlyzónak alkalmasabb, mit porszívónak.
Nekünk is van hasonló, nem pont ilyen, jó kis védelmi eszköz, baj megelőző. A turbós kazán parapet kéményéhez közelítve teszteltem. Borzalmasan elkezdett vinnyogni. Minden ősszel cseréld az elemet benne. Még akkor is ha jó. Ja és ne kínaira, hanem jó fajtára. Megéri.
A baloldali az füst jelző /enyémben is ilyen van/ cigivel leteszteltem csúnya egy hangja van, ha merül az elem elkezd csipogni, egyébként semmi mást nem csinál.
La.. Biztosan van ilyen + olyan, de amit idáig láttam az keskenyebb volt és sasszézni kellet benne, hogy eljussak a zuhanyzóból a hálóhelyig, létrázva. Ez a 10 millás kategória. Biztosan van olyan amit mondasz, de szerintem az már busz méret. a sör esete evidens, a hűtőben csak az van.:)
Ja, meg teherautóval megyek intézni a mindennapi dolgokat. A lakóautó mellett mindenképpen kell egy személyautó. Nem vagyok lakóautó ellenes, csak éppen ezt sem kell kihagyni a számításból.
Egyetértek.Merci sem szereti sokkal jobban a sok vontatást!Összes motortartó bak,szilentek csere.Egy rugó törött.Kettős tömegű mêg bírja,de hangja van.Ez nem kevês,pedig csak 930kg-t cibáltam vele.Szépen vitte,csak a fogysztásmérőn láttam,ha szembeszêl volt,akkor 10körül evett,különben 9.Ennyiből lakjóautó is elmegy.Azt nem szerettem,nagyon hintázott az egêsz szerelvény,kerestem bele erősített rugókat,vagy valami bakot,mint a zsigákba,de nem volt.Persze lehet,hogy inkább vontatni is tgkval kellett volna,de akkor mi benne a pláne?
Kihasználtságot szintén nem lehet a lakóautóra kenni mint negatívumot, mert ha csak áll akkor az a lakókocsira is vonatkozik.
Sajnos a mi hobbink nem termeli a lét, hanem viszi. Avulunk elévülünk, értéket vesztünk. A végén a kukába kerülnek a járgányaink. Addig kell kiélveznünk ameddig gurulni tudunk velük.
Lentebb szóba került a fenntartási költség. Ami szintén egyeseknél elméletben nem igazán van a helyén. Senki ne gondolja, hogy többe van egy lakjó autó, mert nem biztos. Esetemben legalábbis kevesebb lett. Üzemanyag fogyasztásban is. Egyéb járulékos költségekben is. Miszerint befizettem a lakókocsira meg a személyautóra az összes fizetni valókat. Több lett mint most a dukátóval. A szerviz részéről ne is beszéljünk. Szerencsére idejében váltottam, ezért nem kellett mélységekben belekóstolnom a különbségbe. Dukiba minden gombokért kapható, "továbbá egy elnyűhetetlen megbízható csatahajó" sorentóba meg .... ne is mondjam mi mennyi.
Mérlegelni való dolog csak, az, hogy most nincs egy jó kis autóm, ami fullos, és külön is használhatnám, hanem van egy lakjóautóm ami fapados és csak lakózni jó. A lakórész belső kialakításról most nem beszélek. Az a vezethetőségtől független.
Az nem árt, futja banánra is, ha majmot tart az ember. :) Én azt hiszem csípnék egy lakóautót, de egyelőre amennyit használnánk, irreális a fenntartási költsége.
Miért nem tudjátok azt megcsinálni, hogy a nektek nem szimpi fórumózókat " kitiltjátok" a nálatok megjelenő hozzászólásokból?
A válasznyíl helyett hármat jobbra, és megoldva...!
ON!
Más
Lakóautó, vagy lakókocsi? Én is először a lakóautó felé orientálódtam, mert az úgy jobban egyben van, könnyebb vele közlekedni, megállni "bárhol" és eltölteni egy-egy éjszakát akár egy nagyobb parkolóban, hiszen az "csak egy AUTÓ"
A 25 éve Németországba kitelepült haverom is erről álmodott, aztán Ő meg is vette. Áradozott róla, hogy milyen jó, hétvégén beülnek Ő, Asszony + kutya, és irány a Rajna part, bárhol megállhat, horgászhat, aztán indulás tovább.....
A gond az lett, hogy nem tudta fenntartani a lakóautót, és a napi munkába járáshoz, bevásárláshoz szükséges személykocsit! Végül eladta a személykocsit.....
Igen ám, de bevásárolni, munkába járni lakóautóval? Már szóltak neki, nem csak az övé a parkoló...! Végül eladta a lakóautót, de annyit vesztett rajta, hogy már csak egy Dácia sandero-ra futotta!
Szóval szerintem aki kirándulni, világot járni akar, az vesz lakóautót, ha meg tudja venni, aki kempingezni akar, az megelégszik a lakókocsival is!
Úgy legyen, mellesleg ha nem aggatod a körmöd ilyen autópálya-bundás út stb. dolgokban, a sánta kutyát nem érdekelné, hogy te hogyan és mivel mész! Na akkor nálam itt a pont!
Én kalkulálgattam,a másik 18éves Ducatoja hogy megy,meg röpködő gyerekek a szélvêdőn,stb.Ên suhanok a kétêves 140lovas tudomisén milyen dízelmotorommal stb.Soha nem kérdeztelek,a véleményed sem kêrem.A hozzászólásaidhoz sem szólok,kérlek,te se tedd enyémhez!Ennyi.Nem hiszem el,hogy nem lehet a te célzásaid nélkül beszêlgetni.
Lám, lám elfogytak az észérvek! Most jön a fikázás! Mond már meg mikor köpködtem a kocsidat? Mond már meg mikor említettem a TE gyerekedet? Mond már meg mikor domboritottam a saját dolgaimmal, mint te? Ja, hogy sok mindent magadra vettél? Az már a TE bajod! És nem vagyok rád irigy sem!
Speedline-al dumáltam.Elkezdtêl idézgetni mindkettőnktől,meg véleményezni.Nem az első eset.Szerinted ki kíváncsi rá?Én már nem!Szólj hozzá másêhoz,én nem akarok veled jóba lenni,de most már rosszban sem.Felejts már el légyszíves!Köszönöm!Ja,a kaszt,az nem minősítés,meg az hogy köpködöd a kocsim!Meg a felkenődő gyerekek!Hagyd már öreg,nem a te dolgod!Ên nem b...lak a dolgaid miatt,te folyamatosan az enyêmet köpködöd,mikor,a hozzászóládaidból ítélve,lilafingod sincs róla.Vagy irigykedsz?
"én szívesen beszélgetek lakókocsisokkal,bár néha rámromtanak,mint egy raptorfalka!"
Erre csak egy régi mondással tudok reagálni: valaki ellenkező irányból hajt be az autópályára -- és megjegyzi,hogy mennyi hülye jön szembe ! /minden nézőpont kérdése!/
Természetesen azt hozzá kell tennem, hogy vannak ismerőseim abból a táborból, akikkel ez a téma nem merül fel sohasem, tehát akinek nem inge ne vegye magára!
Ok,legyen.Bár,hozzáteszem talán 2lakókocsi és egy lakóautó is mondható tapasztalatnak.Sztem nem kaszt,én szívesen beszélgetek lakókocsisokkal,bár néha rámromtanak,mint egy raptorfalka!tegnap kezdtük kempingboltok megbeszélésével....pár óra,és a bekapcsolódó hozzászólók segítsêgével hova jutottunk?Ismét.A kaszt hozta elő,megint...:-)Ugye?
A "kanapés" hozzászólása lehetne ebben a témában zárszó. Már csak azért is, mert neki tapasztalata van mindkettőben és elsősorban a használatban, nem elméletben. Itt felesleges bárkinek indokolni, hogy nekem miért, neked meg minek van, mert nem ismerjük egymás szükségleteit, igényeit, lehetőségeit. Azt a trendet azért én is látom kibontakozni, mint ha ez a lakóautózás már egy magasabb kaszt látszatát vetítené előre a kempingesek világában- itt legalább is Magyarországon!
Mindkét dologból van kisebb és nagyobb is. Jobban nézd meg, aztán alkoss helyes véleményt. Vagy próbáld ki.
Az otthonossága pedig a felszereltségén múlik, nem azon hogy húzod vagy mész vele.
Egyiket sem kell telepíteni, semiféle hókusz pókuszt nem kell bevariálni. Csak menni és megálni velük valahol egy kellemes helyen és lakjózni.
Ami szerintem is lényeges különbség: azt lentebb megírta valaki: Ha elfogy a söröd és el kell menni egy kartonért, vagy bármi másért akkor bizony jobb egy személy autóval menni.
Erre csak azt tudom mondani, nekünk eddig általában sikerült gondoskodni az előzetes vásárlásról.
Igazatok van...Már sejtem,miért nem állnak be a lakóautósok a kempingekbe!(Hát a méret,meg a bevásárlás,stb.miatt!:-))))De vajon itt a lakókocsi,lakóbusz fórumon miért oly ritkák....?Arról sejtésem sincs!M.á.r. r.é.g. a.z. m.e.g.y.
Kinek, mire kell. De kempinges megfigyeléseim alapján, kell a lakóautóhoz valami plussz jármű, ez aztán lehet kerékpár, robogó, motorkerékpár, vagy egy tréleren húzott kicsi autó. Ha nincs, akkor meg lehet szedni a sátorfát. Teherautóval menni bevásárolni, vagy egy közeli kirándulásra... Viszont "vándortáborhoz" nyilván jobb, de nyaralni nem éppen célszerű. A másik, hogy azért kell hozzá lóvé is rendesen, mert amíg egy jó állapotú idős lakókocsit, simán belehet válalni vontatni. Azért egy 40 éves lakóautóval, nem szívesen vágnék neki még belföldön sem.
A lakóautó ha jól érzékelem sokkal kisebb, illetve keskenyebb akár 40 cm is lehet a különbség. Párat megnéztem, mielőtt véleményt alkottam magamban. Kevésbé érzem magam benne otthonosan. Valóban szimpatikus, hogy mászkálhatok menetközben, mint a jenkik, de szerintem kevésbé komfortosak,otthonosak. Ha rámszakadna a Matolcsi féle közvagyon, akkor a lehető legnagyobb lakóautót venném, ami még nem busz, mert az még hozná a lakókocsi érzést. Szerintem a lakókocsi, ha letelepíted az a "házad" a lakóautó valahogy nem tud az otthonoddá válni. Szerintem.
Én már az előzőekben megírtam, hogy nem kell ezen vitatkozni, mindenki maga dönti el mit akar és mit engedhet meg magának. Ahogy céloztál rá, nem minden esetben az anyagiak miatt dönt mégis valaki az "ingatag doboz" húzása mellett, mert egy új vagy újszerű lakókocsi árából korosabb, de még jó állapotú lakóautót lehet venni. Az is lehet nyilván szempont, hogy menet közben "lakjózni" lehet, bár azon kívül, hogy hivatalosan utazni csak ülve és bekötve lehet. Ennek ellenére nem gondolom, hogy felelős szülő szívesen vakarja le a szélvédőről a gyereket egy hirtelen fékezés után. Ezen izgalmak és komfort érzések hiánya miatt, mi azért jól el vagyunk a vontatóban is utazás közben. Igen a parkolás az gond, a hossz miatt, meg a stellplatzok diszkriminálása miatt. Ebből a szempontból verhetetlen a lakóautó.
Én a közelmúltban komolyan elgondolkodtam, nekem mi lenne a legjobb?
Úgy döntöttem, hogy bár tudnék lakóautót venni, nekünk, a szokásainknak megfelelően a lakókokcsi a legjobb választás, a szokásainknak és igényeinknek megfelelően.
Hogy lakóautó vagy lakókocsi, az nem pusztán anyagi kérdés, hanem kempingezős szokások, elvárások kérdése. Mindezek évek alatt alakulnak ki, tehát abszolút szubjektív dolog. Ebből kifolyólag nem vita tárgya, hanem elvárások, megszokások kérdése.
Ezért szerintem teljesen felesleges, úgy feltenni kérdést, hogy melyik jobb vagy kevésbé jobb.
Nyilván van hátránya a lakókocsinak és a lakóautónak is. Ki mit tart fontosnak, vagy még felválalhatónak a hátrányokból. De mindenféleképpen drágább dolog a lakóautózás, de még a fentartási költsége is. Mellesleg mobilabb az ember lakókocsival, van akinek ez fontosabb, vagy egyenesen elengedhetelen. Vagyis letáborozok egy adott helyre, és ott vagyok hetegig, de az autóval ha dolgom akad, mehetek minden nagyobb cécó nélkül.
Kiragadtátok a hozzászólásom második részét,pedig azzal nem azt indokoltam,mi miért jobb,egyszerűen csak hozzátettem.De azért abban biztos vagyok,mindrnki tudja,mi a jó neki!Van aki lakásban szeret lakni,van aki házban,van aki a rizst,van,ki a krumplit...
En azt szeretem,hogy menet közben is lakjózol,nem pedig vontatsz.Időhiányban szenvedek,így az utazás is kellemesebben telik.S ha sokat bódézunk,sokat utazunk is,tehát nem mindegy.Meg ugye a vontatás.Nem mintha nem menne,meg a kocsi is megvan hozzá,de azért nekem ez jobb megoldás a családdal.Kb annyi a különbség a biztonságosságban,mint a vonatozás meg a csónakàzás között.Egyikben egy stabil teherkocsival közlekedik az ember,a másikban egy szüksêgmegoldásból egy ponton rögzízett ráfutófékes ingatag dobozt húz.Persze jók a stabilizátoros fejek,meg lehet busszal is vontatni.De nekem ez a jobb.Húzni is szerettem,jó volt,de az picit stresszesebb.A munkámban nagy nehéz járművel járok,elég annyi gêpészkedés.Erre gondoltam.Azzal,hogy be vagyok költözve,inkább arra céloztam,hogy bármikor szívesen kilövök,inkább a feleségem fűjja le a hétvêgi utakat,miattam mêg egy sem lett kihagyva.
Higgyétek el. mind két változat jó és nincs sok a különbség. Mindkettő változathoz van, volt sátrunk. Itt is ott is utáltuk felállítgatni, órákig pakolászni. Tök mindegy, mely változatban lakjózol. Részünkről az hü...ség, hogy ez erre való az meg arra. Mindkettővel menni kell nem beszélni róla.
"Mondjuk az biztos, hogy ha jó lenne kicsit odébb állni, akkor elősátorral és ezernyi motyóval nehezebb mint egy lakóautóval ugyan ez. "
Nem előírás a lakókocsihoz, hogy elősátort használj, szereljél rá Omnistor-t és ha csak ez a probléma, már is orvosolva van. De nem ez a legnagyobb gond, hanem a vontatással járó macera sok embernek megkeseríti a kempingezést, főleg ha a vontató is gyengécske és itt elsősorban nem a lóerőkre gondolok. Egyébként meg mindenki maga dönti el mi a jó neki és mit bír el a pénztárcája. De ha valaki még is meglépte ezt kategória váltást, azért nem kell rögtön elfelejteni, hogy mivel kezdte és egyből kritizálni azt, aki ezt nem tette meg. Egyébként én is inkább lakókocsi párti vagyok és nagyon irritál, hogy a stellplatzokra nem állhatunk be, mert a köcsögje akkor sem engedi, ha a kocsit kiviszem, sőt akkor sem, ha két helyet fizetek.
Hát igazándiból mi a hátránya:picit magasabb bizti,telj.adó,nameg vêtelár.De a mérleg másik serpenyőjêben szerintem sokkal több dolog van.Én gyakorlatilag be vagyok költözve,ágynemű,edény,tartós kaja(kávé,ávíz...stb),minden benn van,ruhatáram fele,most egy "têli"bicaj hátul...Ha jőn az ihlet,meg némi szabadidő,már kapcsolom is a fűtést...
Hát igen, a lakóautó az más :) Megvannak a maga előnyei és persze a hátrányok is. A párom jobban hajlana már a lakóautó felé én még inkább lakókocsi párti vagyok :) Kollégám nemrég bérelt a nyárra egy Roller Team 6 személyes lakóautót. A tervek szerint 2 hétig úton lesznek. Utoljára úgy tíz évvel ezelőtt voltak kempingben,szóval most a kazettás WC ürítésének a tanulásánál tartunk :) nagyon várom majd az élménybeszámolójukat. Mondjuk az biztos, hogy ha jó lenne kicsit odébb állni, akkor elősátorral és ezernyi motyóval nehezebb mint egy lakóautóval ugyan ez.
Nem,én ezt ismerem,meg Neunkirchen másik végén van egy kisebb,azt.Hozzánk ezek vannak közel,meg egyêbkênt is sokat jártam korábban arra,akkor akadtam belêjük.Volt,hogy naponta 6-8alkalommal mentem el a campingwelt előtt,aztán úgy tetszettek a Carthagok,hogy bedugtam az orrom egyszer körülnézni.Na,ott ért utol a végzet,hogy a lakókocsi helyett lakóautót szeretnék.Persze nem olyan nagy,nem olyan szép,nem olyan drága jutott - de a miénk!Nem bántam meg a cserét,nekem ez sokkal praktikusabb.
Hát igen, holott jogszabály alapján ezekre a tartós fogyasztási cikkekre egészen más szabályok vonatkoznak. Persze minden szabály annyit ér, amennyit betartanak abból.
Most jutott még egy dolog eszembe. Szintén hazai kereskedés és ha már márkanév akkor Weinsberg. 2015-től vagy 2016-tól ha jól tudom akkor a tető szériában GFK. Tudom, a GFK sem a kvantumfizika, és nem véd a becsapódó meteorit daraboktól, de ha szériában jár akkor szériában jár. De egy előző évi még lemeztetős modellre azt mondani, hogy ez már műanyag tetős, szintén kicsit pofátlan dolog és amikor mondtam, hogy bocsánat de ennek mintha az oldal mintázata is másabb nem olyan mint az új modellé, akkor rögtön más lett az üzletpolitika. Szóval engem inkább csak az zavar, hogy egy halom pénzért még hülyének is néznek.
Én is találkoztam ilyen hozzáállással kereskedésben (más területen, de szintén német cég volt). Tavaly elromlott a hűtőm, még garis volt. Küzdöttem egy kicsit a nagyoroszi céggel hogy kijöjjenek a helyszínre.
Igen, akkor tudom melyik kereskedés az! Warth-ban az Al Ro-t ismered? Korábban Ők voltak a Berger szaküzlet, csak aztán az megszűnt, de ott is szoktak lenni jó dolgok.
Bécsben pedig az SCS mellett, március 17-én nyílik az új Berger bolt.
Még egy gondolat a hazai kereskedői mentalitáshoz. Tavaly tavasszal történt.
A lakómhoz szükség lett volna pár darab szürke műanyag patentra a külső borítás felfogatásához. Végigkérdeztem minden hazai kereskedőt Váctól a Balatonig és szürke színű egyszerűen nem volt, csak fehér lett volna. Mindenki a Knaus gyárat javasolt Nagyorosziban, hogy kérdezzem meg őket is. Sikerült felhívni az ottani értékesítési vezetőt, elmondtam, hogy mihez és mit szeretnék és természetesen elmegyek érte a gyárba, kifizetem csak legyen három darab olyan vackom.
Visszahívást ígért, mert, hogy ilyen már nincs, talán lehet szerezni, nem tudja. Egy éve várom a hívását.
Aztán Klagenfurtban a Falle-nál megvettem az akkori komplett készletüket, mert ott érdekes módon volt. Néztek is rám furcsán.... de fizettem ők meg kiszolgáltak :)
Szóval ha három, darabonként kilencven eurocentes műanyag vackon problémázik a hazai gyár, akkor hogyan is vegyem komolyan pl. az öt év (remélem jól emlékszem a marketing rizsára) tömítettségi garanciát? Semmi kedvem aztán két tubus Terostat vagy Sika kispórolása miatt bíróságra járkálni.
Hát ezt jóól benézted ismét,mint ahogy az egyszerű dolgokat állandóan túlkombinálod.Nem a "lakjó" -szóval van bajom bár azt még egyikőtök sem ismertette,hogy miből keletkezett.(lakni jó vagy lakó jajujutó vagy ehhez kapcsolódó valami agymentes szóeggyüttes)
Igazából az 55898-al van bajom!Akkor szűnt volna meg,amikor ezt odaírta...
Bocsi,pozitívum,hogy a regisztrált ingyenbelépőket nekem elfogadták,a gyerekeket pedig zokszó nélkül engedték be ingyen,mindezt soron kívül.Ez mondjuk inkább a rendezvényszervező profizmusára utal,nem a kiállítókéra.
Minden rossz indulat nélkül egy dolgot még a kiállításról. Többen is említették azt a nagy lakóautót, melynek a végében volt egy pici jármű. Nos ez a cég, mely egyébként német, forgalmaz egy márkát, mely C....o névre hallgat, a Hy....r leánya ha jól tudom, de idehaza kvázi talán nem sokan ismerik. Ennek a gyártmánynak van egy új verziója amit volt szerencsém egy külföldi kiállításon megnézni. Ráadásul tudom, hogy a kettő évvel ezelőtti szalon bemutató darabot árulják már egy ideje, de nem kelt még el.
Megkérdeztem, hogy ha szeretnék egy új 2016-os modellt, akkor mi a helyzet, hogyan működik a dolog. Erre elmesélte a roppantul nem kedves "eladó", hogy az a modell "nincs" mert már le van kötve a gyár teljes kontingense erre az évre. Erre mondtam neki, hogy de Németországból tudnák hozni azonnal szalonból, tudom, hogy Ők is erősen érintettek abban az országban esetleg úgy? A válasz erre is az volt, hogy ha találok olyat kint, akkor vegyem meg ott.
aha....
Erre megkérdeztem, hogy és azt még árulják ami bent volt a szalonban bemutató járműnek? A válasz az volt, hogy igen. Gondoltam jó kereskedő módjára majd ad egy névjegykártyát ezen a ponton vagy tesz némi utalást arra, hogy esetleg ha érdekel és Ők már árulják egy éve akkor összejöhetne valami....
Illetve mivel láttam, hogy egy két hostess lány érdekesebb mint én, megköszöntem a nagy semmit és távoztam. Szóval érdekes volt, a párom csak nézett és mondta, hogy nem hiszi el, hogy ilyen valaki kereskedésből próbál megélni.
Ja és annyit, hogy neten rendelve kb. 4 nap alatt itt volt a C----do katalógus Németországból, mely a Fritz Berger katalógushoz hasonlóan persze pont sérült csomagolásban érkezett és muszáj volt a postának átcsomagolnia. Szóval nem itt bontották ám fel élelmes dolgozók..... de érdekes módon nekem minden ami postán jön Németországból az kiszakad.....
Szombaton az állítólagos második szakmai napon én is ott voltam a kiállításon a kislányommal.
A kedvezményes meghívókat már nem fogadták el sehol, így teljes áron voltunk benn. A szint a színvonal a béka segge alatt ! Komoly vásárlási szándékkal indultam .
Mondhatni nem volt a standokon semmi. Végül is miért érné meg kipakolni az csak a művelődési házakban trendi ...
Voltak komoly lakókocsik igazándiből a felső középkategória ragadott meg. Elfogadható ár és jó minőség vásári kedvezmény nélkül.
A százmillás lakókocsi volta legnagyobb parasztvakítás. Bemenni nem engedték a prosztókat szétnézni . Az hogy hátul ott állt egy autó amit tartozékként mutogattak nem hatott meg. tavaly nem volt kinn az ára most kreáltak valamit .
A parkolás egy lenyúlás volt így lakó helyett vonattal mentünk így mentesültünk az egyéb lenyúlós költségektől az, hogy nem aludtunk ott annak nagyon örülök, hiszen teljesen fölösleges lett volna.
A brigáriumban szerencsénk volt ki tudtuk próbálni azokat a bicajokat amelyek tetszettek jó volt a próbapálya nekem is megtetszett egy kerékpár , de van itthon másik.
A kaja a büfék lenyúlósak a kávé, sör horror áron . A bemutatók színvonaltalanok voltak és unalmasak.
Kóstoló szinte sehol. A reklámanyag kimerült egy papírcetliben melyen volt egy honlapcím amin megnézhetem mit volta lusták kihozni a kiállítók magukkal !
Összességében nem tetszett a vártnál rosszabb volt !