Az újakat én is üdvözlöm a "flottánál", bár remélem úszni egyikőnk sem fog az autójával, nem úgy mint az öreg japcsi ! ;) :)) Bár ahogy a vizek most állnak... :((
Karesszal abban maximálisan egyetértek, hogy tolni kell ezeknek a mociknak, sokkal jobbat teszünk velük ( meg jobban is élvezzük az "együttléteket" ), ha nem hagyuk ellustulni őket ! Az enyémben most van 21xx km, de már kezdi nyitogatni a csipáit, pedig 4000 RPM fölött még nem használom. Ezt a tartományt viszont már most sokkal pörgősebben tudom kiautózni belőle, mint az elején. Szóval alakul a lelkem, eddig kopp - kopp perfekt az autó. Na jó, a váltó az nem, de szokom. :))
Elég sokféle autóban ülök melóm során, az elmúlt héten ültem G Rastában, olyan piros - kék izés Octaviában meg aztán Borában is. Mit mondjak, egyikért sem adnám a Lacsit. A Rasta alapból nem veheti fel a versenyt, az Octavia belül olyan mint egy nem is tudom... az a sok fekete rideg műanyag, semmi finomság, nem kell, el vele ! A Bora még labdába is rúghatna, 1,6 - ossal mentem, a kolléga kifejezetten kérte, hogy mérjem a Lacsihoz, hát... amiben megegyeztünk, hogy a váltója mindkettőnek sz@r, de a Boráé ráadásul zajos, kopogva is jár, a gázpedálja olyan mintha szivacson lépkedne az ember, amúgy más kifogásom nem volt ellene, de..... Nem éreztem ( egyikben sem ) azt a kellemes otthonosságot, amit a Lacsi világosabb és kellemesen puha de nem süppedős - nyúlós beltere áraszt..... Nemtom, a Lacsiban nem bánt semmi, még a fogyasztása sem fáj annyira, könnyebben megbocsátom neki a 10 lityit, mint előtte az Ignácnak a 8-9 lityit. És ebbe a számomra tökéletes összképbe még ez a kotvány váltó is belefér ! Kicsit offolok, ha jó váltót akartok érezni, próbáljátok ki az SX4 - et ! Nem, nem akarom lecserélni a Lacsit, de a srácok hoztak tesztre egy SX4 - et, és a váltója etalon !
én mindíg 8 alatt mértem (7,3-7,8) nyáron az előbbi, télen az utóbbi
a nyári gumi hankook, a téli uniroyal
de annyira nem értek ezekhez, hogy tapasztalatokat nem is írok :)
talán annyit, hogy a téli uniroyal elég jó volt, hóban esőben jól tapadt (állítólag vmi esőgumi), de nagyon szar időben el se indultam az igaz. A nyári hankook-al se volt semmi gondom
Üdv Car-társak! Új vagyok még a fórumon. Van jó néhány kérdésem, melyekben segítségetekre számítok és természetesen én is megosztom veletek tapasztalataimat. Néhány kérdésemre a fórum eddigi olvasása során már választ kaptam, de még nem olvastam át a fórumot a kezdetekig. Ha eljutok a végére (vagyis az elejére) és még marad kérdésem fel fogom tenni. Addig is egy kérdés, ajánlat. 15"-os nyári kerekeimet 16"-osra cserélem így a 15"-osakat szeretném eladni. Pontos paraméterek: Alessio Mondial 7X15" (4x114.3 azaz Lacetti meg még néhány másik) Hankook K406 195/55 gumikkal. Ha valakit érdekel jelezze!
Hello!Csak az igazság miatt az Opel 1.4 és 1.6-os ill. a Lacetti egyik motorja sem közvetlen befecskendezésű.Az injektor a szívócsőbe nyomja az anyagot.Bocsi a kötekedésért.
Én nagyon sokat böngésztem ezt a fórumot mielött az 1.4 elit /homokzöld/ megvásárlása mellett döntöttem. Hozzászólásom eddíg nemigen volt, de úgy gondolom, nem sértek meg senkit vele, ha leírom a tapasztalataimat.
A választás azért esett erre az autóra, mert akárki akárki akármit mond ár-érték arányban világbajnok! Egy Audi sokkal jobb de a Suzuki Ignis meg nem sokkal olcsóbb...hát nincs miről beszélni...Én gy Toyota Starletből ültem át mert nem fértek el a kölykök a régi autóban. Azt gondolom, egyébként a típust senkinek sem kell bemutatni...egyébként abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy rengeteg márkát és típust kipróbáltam már, hát van összehasonlítási alapom. Első benyomásom a teszten igen vegyes volt: kényelmesnek, komfortosnak találtam, de a váltó precizitása, és a motor dinamikája némi kívánni valót hagyott maga után. Hát igen, a Starlet váltója iskolapélda azóta is, a motor meg 1.3-as 12 szelepes 75 lovas egy 760Kg-os autóban...az a fránya tömeg-teljesítmény arány...na mindegy, belevágtunk!A váltót hamar megszoktuk, a sokat áldott Opel Astráké sem jobb, sőt Peugeotban is találtam már rosszabbat!A motor...Hát mégis csak egy 94 lovas motor van egy 1170 Kg os karosszériában. azért én biztonségobban érzem magam mint a Starletben...és mint mondjuk egy Suzuki Ignisben... És most lehet hogy sokan megharagszanak rám! Akinek 10 liter fölötti fogyasztása van annak tényleg gond van a motorjával, vagy a lábával...és szerintem az utóbbi. Nekünk vegyes forgalomban 7-8 liter jön ki, bedíg nem 2-3 ezres fordulatszámon járunk...a chek lámpát pedíg hírből sem ismerjük..Mellesleg gépész vagyok, és nyugodtan állíthatom a tisztelt hozzászólóknak, a kokszosodási probléma, a közvetlen befecskendezésű motoroknál nem új keletű, nézzenek csak utánna, az 1.4 es és 1.6 os echotek motoros Astráknak. Dettó ugyanez. mégsem cseréltek szelepeket benne, és nem kiabáltak típushibát. A kokszosodás az elégtelen égés következménye, amit az alacsony károsanyag kibocsájtásra való törekvésnek tudhatunk be.Mellesleg a teljesítmény fogyasztás arány gyengülése az utóbbi években..ez is ennek tudható be..Az 1.4 es pörgős motor ha teljesítmény kell, meg kell huzatni a motort..3000-ig gyorsítani nem nagyon tudunk vele, de ha menni kell 5000-ig sem legyen rest meghuzatni a gazda..és csodák-csodája ...megy..a fene..és jó a fogyasztása is.Hát ez ilyen. Nem egy csoda Toyota ahol 2000-től 6000- majd a teljes nyomaték rendelkezésre áll.De hát az ára sem annyi...Akkor most nincs mese, aki ilyet vett, meg kell tanulni menni vele. Volt hogy emelkedőn 1.6 Ford Mondeo nem tudott befogni..meg 1.6 os AUDI sem.Aztán elengedtem persze, nem szeretném ha 160-al lekapnának a 2/A-n :D De városban például ritkán tudok 4.-et rakni..3.-ban pedíg megy...rá kell nézni a fordulatszámmérőre.
Hát remélem hozzájárultam ahhoz hogy kedvetek teljen az általatok vásárolt autóban!
Ma alacceti terep kiképzésen volt, kicsit nagyon alacsony az eleje de azert jól müködött.Nem tetszik hogy forduláskor fulra alászedve a kormány olyan mintha a feltengely csuklo meg szorulna ,vagy csak nálam ilyen? Tudtok hasonlot mondani? Azért ciki volna hogy új és nincs rendessen meg zsirozva. A szine mentha zöld, szep szin.szép napot!
Sziasztok!A segítségeteket kérném hátha valaki tud segíteni.Van egy Nubira III-am amin külső hőmérsékletjeladót cseréltem mert a régi rossz volt ha havat vagy vizet kapott teljesen irreális értékeket mért.(.Azt hiszem ez csak az autómata légkondis autókban van).Ezen a csere nem segített mert azóta stabil 25 fokot muta a külső hőmérő.Vajaon ezt valamilyen módon párosítani kell a légkondi vezérlésével?Eddig két szervízben voltam nem tudtak segíteni mivel az autóm már nem garis ezért nem is szeretném a fél autót kicseréltetni feleslegesen.Remélem valaki tudja esetleg a választ.
Ne agódj nekem ivott már 11,52-t (februárban) és 6,62-t (márciusban) is.:-) Szvsz a fogyasztás erősen használati mód függő - most van benne 11 243 km.
A névadáshoz - meggyőződésem, hogy minden autó női lélekkel rendelkezik, a Lacetti finom és elegáns viselkedésű, az enyém menta zöld, ezért lett Green Mintprincess, vagy egyszerűen Hercegnő.
Üdv Y. Ps. Minden új és régi tulajnak sok örömet az autóhoz, az újaknak üdv a fedélzeten:-))
sok tisztelet a lacceti tulajoknak! kb egy honapja olvasgatom a forumot, 3 hete én is örülök a lacceti stárnak. Érdekes autó nem tudom még hova tenni, kemény masziv jó indulatu autó. Csak a benzin kutra kell figyelni hogy ne legyek tőle messzire. remélem csökkeni fog a fogyasztása mert most 1300km -nél még igen jó étvágyu. 10 körül. engem is vigasztal a látvány hogy a rend őrei is ilyen autóval mászkálnak, nem lehet ez olyan rossz auto. Szépnapot mindenkinek.
Havi 80 valahányezerért bérelik a Lacsikat és piroskék fényhidas Oktáviákat, meg még egy-két típust, pár év múlva visszaadják őket, a tulaj meg értékesíti. A bérleti díjban benne van a folyamatos és a rendkívüli szervizelések, csereautók költsége is.