Sziasztok!
nálam az alattam albérletben lakó az aki tönkretesz. egy kis suttyó gyerek, van legalább 16 éves, és olyan hangosan hallgatja a tuctuc zenét, hogy simán felhallatszik. Persze szóltunk már neki, a főbérlő annyit reagált hogy szóljunk rájuk. az egyik szomszédjában kisbaba van, az anyuka már megigérte hogy megveri ha nem hagyja abba, lassan ott tartunk hogy rendőrt hívunk rá, de nincs pofám ezzel zavarni a rendőröket, meg szerintem ki sem jönnének. Itt talán már korábban olvastam róla, csak most nem találom, hátha valaki tudja jobban. Olyan ketyerét akarok szerezni, ami megzavarja a hifijét, és így kénytelen lesz kikapcsolni. Perzs közben keresem én is, de megköszönném ha valakinek lenne segítő ötlete.
Lmr
a mi füvünket is teleszarják a szomszéd macskái.mikor szóltam neki, azt mondja, az nem létezik, a macska nem szarik fűbe, biztos valami nagy madár volt(!!!)
"3 Hadd tudjam már megkülönböztetni a macskát a kulyától. Láttam, mit csinálnak az ablakon keresztül. (Fűbeszarás, teraszra vizelés). A kiskorukban elkényeztetett macskák sok esetben nem ássák el szerény művüket."
eMM-et ne próbáld meggyőzni, az ő macskái kis csákánnyal és légkalapáccsal járnak, hogy mindenhol el tudják kaparni a végterméket, még ott is ahol kemény agyagos a talaj, vagy gyeptéglákat kéne feltépni, valamint egy kerítésen se tudnak átmászni, ha nincs alatta lyuk. :)
2 Nem befogadja a kóbor macskákat, hanem egyet hazahozott a gyerek (nőstényt) és azóta szaporulat van, mert nincs annyi esze, vagy energiája, hogy ivartalanítsa a macskát, viszont a szaporulatot sincs kedve pátyolgatni. Ez nem szívre vall, hanem felelőtlenségre!!!
3 Hadd tudjam már megkülönböztetni a macskát a kulyától. Láttam, mit csinálnak az ablakon keresztül. (Fűbeszarás, teraszra vizelés). A kiskorukban elkényeztetett macskák sok esetben nem ássák el szerény művüket.
4 A kerítés amúgy kutyák számára nem is átjárható, nem véletlenül.
5 Ha bármilyen indulatból bárkit méreggel etetnél, semmivel nem vagy különb, mint az illető, sőt!
Téged kéne méreggel étetni te állat.
meg azt is aki légpuskázza a maccsokat.Én se légpuskázom az ugatós kutyákat pedig fenemód nem hagynak pihenni.
Szóval a szomszéd szíve joga etetni a kóbor macskekot meg helyet biztosítani az alomnak.Mert van szíve és nem hagyja agyonfagyni a cicceket.(Az egy másik dolog hogy állítólag! nem törödik az állománnyal aztán)
Ha átjárnak és tán odaszarnak a füre 1 dolog.Amúgy nem macska lesz az, mert az mindig elássa a végterméket és a fűbe aztán meg végképp nem nem szarik, ellentétben az elzavarására javasolt kutyával, aki bizony hogy össze fogja szarni a kertet,lábtörlőt meg mindent.
A kandúrjelőlés lehet gond.Mérgezésről én is mindenkit lebeszélnék mert rizikós dolog.El kell vinni a tetemet persze.Ez az állat riszt azt gondolja hogy ott múlik ki a maccs helyben.Pedig dehogy is.Hazavonszolja az magát a gazdihoz, aki aztán megteszi a szükséges lépéseket.Egyelőre ismeretlen tettes ellen nade ki lehet az az alapos gyanúsított más mint a szomszédság? kutyánál tán nem igy tennétek???
Szóval kandúrjelölés ellen citromfű.Illetve a Freesnapfban(és gondolom máshol is) lehet kapni citromfüves gélt.Ez garantáltan távoltartja a maccsokat,nekünk bejött.Ez jó a lábtörlőre.
És igen a kertben érdemes citromfüvet ültetni ha valakit zavarnak a grasszáló macsekok.Meg még sok más növényt is rühelnek de a citromfüvet nagyon.
Na gyertek csa kutyások,kövezzetek meg,hozom a légpuskát meg a patkánymérget.:)
Biovadász hol vagy?:D
Ha lehet, ne tudd jobban, mint én, hogy mi zavaró számomra, és ne tulajdoníts olyan kijelentéseket nekem, amik csak a te agyadban fogalmazódtak meg. (Kettőnk közül nem én mérgezném meg az ellenszenves körülményeket, bár időnként engem is idegesít a szaghatás, mikor idegen kandúrok jelölgetnek a kertünkben.) Mivel a megnyilvánulásaid alapján te már rég túl vagy a feltételes módon, a jövőben inkább tartózkodni fogok a veled való társalgástól.
(Nálunk azért kellett, mert a kutyám profi szabadulóművész, 3m magas kerítés neki nem akadály. Kétszer próbálkozott a villanypásztorral, többször nem, azóta béke van.) Alulra azért javasoltam, mert nem tudom, milyen a kerítésetek, de a macska minden rést kihasznál, nem feltétlenül a tetején mászik át, és ahol a feje átfér, ott átpréseli magát.
Ebben én is reménykedem, de amilyenek egyes kutyák és egyes macskák, bármi is lehet. Anyáméknél a németjuhászon szokott aludni a szomszéd két macskája egyszerre.... :)))
a kutya pont jo lesz, hidd el ha azt kiszagoljak messze elkerulik a telket. nalunk ugyanigy tortent, pedig abszolut szelid, naphosszat henyelo kutyaink vannak, akik meg a macskat megkergetni is lustak:)))
Ez a villanypásztor jó lehet.... megnézem. Legfeljebb majd a mi kutyusunk is tisztelni fogja a kerítés alját:)) Bár ha jól csinálom, tényleg csak fentre kell. Mikor jön a cigányasszony bekukucskálni a kerítés felett, hogy van-e itthon valaki, akinél házalni lehet, valszleg hamarabb és mást fog kiabálni, mint szeretett volna:))
Beköltöztünk szép kertes házunkba, és nekiestünk az elhanyagolt kert gyöpösítésének. Locsoltam, nyírtam, de a garázs sarkánál, kb. 1 m2-en az istennek sem nőtt a fű. + az egyik hibiszkusz körül is csak a puszta főd vót, fű semmi. Mi a ló lehet az oka? És egyszer csak megláttam, hogy a szomszéd(ok) közös macskái közül a cirmos bizony odajár toalettre a garázshoz, majd utána a hibiszkusz tövében porfürdőzik az aljas. Kurva jó. A szomszédok etetik, nálam meg brunyál.
Kitaláltam, hogy ültetek a kritikus helyekre olyan növényeket (keserűnarancs, vmilyen ruta, stb.), amelyek szagát nem bírják a dögök. Sajnos, még nem találtam ilyet, úgyhogy egyelőre marad a kődobálás, csúzli, légpuska, stb.
Marha kellemetlen, mert az egy dolog, hogy nem nő a gyöp, de betegséget is terjeszthet, főleg kisgyerekekre veszélyes. És mi most várjuk az első babát. Úgyhogy, nincs mese, takarodnia kell mindenáron.
Amennyiben te az összes öregedő rokonomat akit én megunok és a telkedre betéved kedvesen eteted élete végéig, és mindent megadsz nekik ami kell, nem nyirom ki a kertembe tévedő macskákat akik teleszarják az udvarom.
Most jutott eszembe még valami, ami nálunk működik, és bár a kutyák miatt szereltük fel, macskák ellen is hatásos a hátsó udvarban: villanypásztor. Az Anivetben kapható, a kerítésetek aljára (hogy ne tudjon besurranni a réseken) és a tetejére (felkapaszkodás ellen) kell tenni. Kellemetlen élmény, de bajuk nem lesz tőle, és hamar megtanulják, hogy kerülendő.
Viszont ha a szomszéd csak egy kicsit is intelligens, akkor ha elmagyarázod neki, megérti, hogy nemcsak a saját népszerűségének árt a túltermeléssel, de jóval megkönnyíti a saját életét is, ha ivartalaníttatja a "gyárat". (Túl a humanitárius szempontokon.)
:)) Nemcsak azért aktuális a dolog, mert ma széttfröccsentettem a fűnyíróval egy adagot, hanem azért is, mert kutyát szeretnénk. Lévén hogy a szomszéd felelőtlenül gyártja a kóbormacskákat, féltjük egyrészt a leendő "nemesi családokból" származó golden retriever-németjuhász keverék kutyust (előbbi ugye mnmhogy a macskával nem ellenséges, de a betőrőnek is pacsit ad, mielőtt a tartalékkulcsot kiadja neki a kapun:)). Másrészt sok egész pici gyerek jár nálunk akik szintén veszélybe kerülhetnek a kóbor macskák miatt (macskaszar a fűben, közvetlen kontaktus...stb).
A kóborló macskák átlagos jelenlétével tisztában vagyok. Azoknak többnyire kutya sem kell, mert idegen helyen félénkek. Ezek viszont már otthonuknak tekintik a mi kertünket is, és hamarosan a jelenlegi ötről kb 15-re fog emelkedni a számuk.
Szóval muszáj csökkenteni a macskalétszámot. A szomszédok ugyan az előző elléskor is igérték, hogy elajándékozzák őket, de ezt is csak egy szomszédban bírták megoldani egyetlen cicával. Én nem fogom őket beolttatni, mert nem az én dolgom. Elvinni hajlandó vagyok őket menhelyre, vagy bárhová ( a hidakon tényleg nem mernek átmenni?).
A patkányméreg egyébként túl azon, hogy nem humánus (belső vérzésben pusztul el az állat), ha valakinek eszébe jut, hogy elvigye a szomszédban legeltetett de kinyúvadt kedvencét boncoltatni, a méreg kimutatható és még viccből sem szeretnék ilyen ügyben én állni a vizsgálat fókuszában. Álljon a "gazdájuk", hamár ilyen bunkó és felelőtlen...
Szóval ahogy látom dolgoznom kell ezzel az üggyel. Rendeletről, előírásról nem tudtok, ami a gazdit kötelezné, hogy legyen gazdi....