Most is megteszi az állam (OK, az önkormányzat, de az állam ad rá jogot), hogy megtiltja az autóddal a közlekedést - pedig te kifizettél minden adót, sarcot, hogy autózhass. Vannak olyan hírek, hogy külföldi, európai nagyvárosok tiltani fogják egyes területeiken bizonyos kritériumoknak meg nem felelő autóval a közlekedést. OK, ettől messze van az a helyzet, hogy egyáltalán ne használhassa valaki a 10 éves dízel autóját, de bőven elég, ha nem oda és nem akkor autózok, ahogy épp tetszik.
hogy egyrészt baj van a dízel károsanyagkibocsájtási határértékekkel rásegítés nélkül nem hogy egy 9 éves, de sok új autónál is necces ezeknek a betartása a hosszú távra vett örökéletű dízelek kora lejárt nem azért mert ne mennének el ezek is félmillió kilométereket gond nélkül mint ahogy elmentek az akkori dízelek is harminc évvel ezelőtt hanem mert a határértékek másrészt meg hogy momentán úgy működik a vizsgáztatás hogy brüsszelből jönnek az alapelvek meg a határértékek, de a vizsgáztatás rendjét technikáját ellenőrzését stb. budapesten találták ki és ebben várható egy olyasféle változás, hogy ez megszűnik, és a drót vége nem budapesten hanem brüsszelben fog végződni és jól hangzik hogy levizsgáztathat a bivalybasznádi szerviz egy német autót én meg elvihetem a magyar autómat vizsgáztatni brüsszeliába, hurrá a probléma csak az, hogy a budapesten fejlesztett rendszerhez nagyjából minden magyar vizsgaállomáson ott van a rásegítéstechnika (ahova én hordom az autót két független módszer is rendelkezésre áll), a brüsszeli rendszerhez meg a fene se tudja mi lesz lehet hogy az lesz hogy ott állsz a gariidőn éppen túllépő autóddal amit se magyarországon se európában sehol nem tudsz se használni se eladni
9 éves a crdi-m, szép jó megy és szeretem, de a vizsgán olyanokat mondanak hogy lehet hogy a következő inkább egy tgdi lesz a dízelek jövője eléggé bizonytalannak tűnik
Szia, köszi a választ, de cáfolj rám, úgy emlékszem, hogy 2011-ben még nem voltak az 1,6-ak közvetlen befecskendezéssel ellátva, hanem azok sima közvetett szívósak. Remélem nálam se lesz baj a kokszosodással, mert kb. fele-fele lesz autópálya és városi használat. Télen lesz nagyobb arányban város, melóhely 13 km van egy irányba. Az ülés állítását kipróbálom.
Nekem 2011 1,6-s benzinesem van 71e km van most benne, semmi kokszosodás. Hosszú utakon tolni kell neki, akkor minden leég (ne bejáratosan). Szerintem jó választás az 1,6. Könyöktámasz: ha magasabbra emeled az ülést akkor lehet, hogy megfelelő lesz a fix könyöktámasz is.
Szia köszi a válaszokat, de egy két észrevétel azokkal kapcsolatban,
Úgy tudom, hogy csak a közvetlen befecskendezésűek (GDI) kokszosodnak. A sima közvetettek nem, mivel ott már a szívócsőben kialakul a keverék, ami adott esetben le tudja takarítani a szennyeződéseke, míg a közvetlennél magában a hengerben alakul ki a keverék ami nem minden esetben kedvező, mert a gyulladás már hamarabb bekövetkezik mielőtt még a szelepek lezárnának, ezért tud kialakulni ott szennyeződés. Ezért később ez teljesítmény csökkenést eredményez mivel vagy nem lesz megfelelő a levegő benzin aránya vagy nem fognak jól zárni a szelepek.
A tolatóradar tudtommal azt jelenti, hogy körbe (elől-hátul) érzékelők vannak az autón ami észleli a tárgyak közelségét,nem tudom hogy ez a felszereltségnél is így van-e? Amire te gondolsz az a tolatóradar ami persze csak hátra fele kell.
A könyöktámasz sajnos ebben a limitáltban fix-en van, rögzítve ezt megnéztem azért tudom, de mivel csak 174cm vagyok így használhatatlan ezért jobb lenne csúsztatható.
A benzinesek általában akkor kokszosodnak,ha nincsenek jól kihúzatva.. Ez már néhány tizezer km után jelentkezhet.. Tehát ne járj vele felesleges alacsony fordulaton.. De ezért túlpörgetni se kell..
Szerintem a könyöktámasz,ha gyári,akkor csúsztatható..
Ha előrefele is szoktál tolatni,akkor igényelhetsz oda is tolatóradart,csak ne csodálkozz,ha a szervizesek a földön fetrengnek..
Bejáratáskor még ne pörgesd túl a motort,egyszerre hosszú távot ne tegyél,pl többszáz km-t egyszerre..
Szerintem a magyar utakra a 16-os is túl peres. Én eleve 15-tel akartam, de a felszereltséghez "kötelező" a 16-os kerék. (Az eladó nem tudta megmondani, hogy miért, aztán nagy nehezen kiderült, hogy a 15-ös kerék és a villamos kézifék nem megy együtt.) Nekem kicsit pattogós ezzel a kerékkel. Igaz, hogy jól kanyarodik, de ez nem egy kanyarvadész kisautó, hanem egy családi kombi.
Szia, végül nem történt semmi. Egy éves lett a kocsi, jött a levél wallisitól, hogy vigyem el a szervízbe, mert garit vesztek ha nem. Elvittem, majd olajat, olajszűrőt akartak cserélni. Mondtam, hogy az most volt nemrég, februárban 5000 km-nél, azóta úgy 1700 km-t mentem. Végül nem csináltak semmit a kocsival, februárban kell visszamennem. A navi frissítésről nem tudtak infót adni, azt ígérték visszahívnak.....ez volt szerda reggel......azóta is hívnak.
Ezt a térkép frissítés elég furi dolog: Gyors, megvárós olajcserére vittem a kocsit és közölték, hogy a térkép frissítése legalább 4 óra alatt megy végbe. Ennyi időm nem volt, így majd az 1 napra leadós szervízkor fogom kérni.
BAncsii! Neked készen lett a frissítés? Ha igen, akkor tapasztalat?
2014 évjáratú kia ceed kombi (sw) tulaj vagyok. Eddig gyári 15" acélfelnivel használtam a kocsit 195/65 ös gumikkal, azonban az utóbbi időben nagyon kacsingatok valami jobb minőségű alufelni után. Kérdésem az lenne, hogy mik a tapasztalaitok ilyen téren, mekkora méretig szabad elmenni? 17" felni 225/45 gumival már nagyon peres lesz ? 16" os arany középút?! Kinek mi vállt be? Személyes tapasztalatok érdeklenek, a műszaki hátterével tisztában vagyok a dolognak :)
Nem tudjátok,ha rendelni akarok egy alkatrészt,pl gyári kormányt stbb,akkor saját kocsimhoz való cikszámot honnan tudhatom meg? Elvileg az alvázszámból meg lehet tudni,de hogyan?