Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Ráadásul vészesen közeledik az igazság pillanata, hamarosan nyilvánosságra kell hozni a HM 2012-es költségvetését, a beruházás, fejlesztés 2012-ben sem lesz több 3-4 %-nál nominál értékben, azt követően még illene számolni forint reálértékkel. Ne lepődjünk meg, a fidesz mindíg mert nagyot álmodni.
Ismerőseimtől ijesztő híreket hallok a racionalizálásról KIAK, Kieg, ÖHP, stb vonatkozásában. Természetesen majd a végrehajtott változtatások alapján lehet értékelni azok szakszerűségét, hasznosságát a rendszer hatékonyságának növelése vagy csökkentése kapcsán.
Tényleg elképesztő. Borbíró Zoltánt a MATASZ-ból régóta ismerem, elmetehetős embernek tartom. Szerintem most eltévesztette a sort, amibe beállt. Magyar védelmi iparról álmodozni, amikor a HM 2011-es költségvetésében 3,4% (9,377Md) volt tervezve fejlesztésre, beruházásra, ezt is megfelezte a 26 Md-os elvonás, vagy kommunikációs trükk, vagy szimpla hülyeség.
OFF - Szerintem már én is mondtam, hogy nem azzal van a baj, amit Kavics mond, hanem azzal, ahogy azt elővezeti. Maga a szándék, hogy bemutassa a másik oldalt is, általam is támogatandó, de képtelen volt eddig, hogy moderálja önmagát. Remélem, hogy beváltja a legutóbbi ígéretét, mert sokat használna a topicnak! :) - ON
Fél OFF - Úgy gondolom, hogy nem kell itt védeni semelyik felet sem. Mint ahogy korábban is mondtam: mindegyik számláján van éppen elég gaztett. Azzal is egyetértek, hogy felelősségre kéne vonni minden ilyen cselekedetért felelőst függetlenül hovatartozásától. És nagy igazságot látok abban, hogy sokszor az védi meg ezeket a bűnözőket a felelősségre vonástól, hogy miként passzolnak bele tetteik a nagyok reálpolitikájába. Amíg hasznára vannak a nagyok érdekérvényesítésenek, addig védig őket és ennek megfelelően irányítják a médiát is velük kapcsolatban. A történelem már számos példát mutatott rá korábban is, hogy a világ előtt "konszolidáltak" diktátorokat és tömeggyilkosokat, majd mikor az adott probléma kikerült a fókuszból, akkor elővették a témát, de más megvilágításban. Nekem van egy olyan érzésem, amikor már sem a bosnyák, sem a koszovói albán bűnösöket nem fogja már védeni "senki". De ezek a dolgok általában nem ott és nem akkor dőlnek el és ráadásul a bábnak és igazolásnak odaküldött "békefenntartók" feje fölött dőlnek el.
En nagyon elfogult vagyok a szerbekkel, de ez az en bajom!
Srebrenica musorban ezt pl. ma kaptam:
Az igazsagot meg majd megtudjuk 10-20-30-x ev mulva!
A MH jelenleg keptelen lenne felvenni a harcot barmilyen paramilitaris alakulattal, beleertve a koztorvenyes bunbandakat is! (Bar ez a rendorseg feladata lenne , mint alabb linkeltem nem alnak a helyzet magaslatan)
Viszont a honvedelmi vezetes jelenleg a kardbojtok es sujtasok szamanak noveleseben latja a katonai csapasmeres novelesenek modjat (ill. a csillaghullasban bizonyos tabornoki vallapokra)!
Vannak akik itt mindenfele jo kis magyar hadiipart vizionalnak! Azert en emlekeztetnek pl. a nagy sikeru P9R, Gepard, es mint ahogy a legutobbi vegfelhasznaloi kritika olvasataban a a kalasnyikov "modernizacio" kudarcara! Ezekhez kepest egy PSZH urtechnika!
A Szrebrenicai verengzesnek tenyleg megvoltak az elozmenyei, es nem lehet azt allitani, hogy a Szrebrenicaban lemeszarolt muzulman ferfiak mindegyike patyolat tiszta gral lovag lett volna!
A bosnyak hadseregben tenyleg harcoltak iszlamistak, ugyanugy, ahogy a csecseneknel, Irakban, Afganisztanban, stb. Teny hogy ezen alakulatok oriasi verengzesert felelosok.
Mindettol fuggetlenul nagyon helyes, hogy a szrebrenicai verengzesert a szerb felelosoket torveny elo allitottak. Es nem csak ezert, mert szerb oldalrol mashol, maskor is nem keves atrocitas tortent.
Mindettol fuggetlenul nagyon helyes, hogy a horvatokat is elovettek a sajat piszkos ugyeik miatt.
Mindettol fuggetlenul valamiert a bosnyakoknak eddig nem kellett felelniuk!
Mindettol fuggetlenul eddig nem kellett felelniuk az albanoknak sem, pedig az UCK, es mas alban szereploknek is van boven mocskos dolguk.
A szervkereskedelmes ugyet is eddig nagyon szepen a szonyeg ala sepertek, pedig nem kissebb szemely, mint Carle Del Ponte hivta fel ra a figyelmet, mar vagy 4 eve.
Csak nem kettos mercerol van szo???????
Azonkivul az utobbi idokben a szerbek is mar a jofiuk taboraban vannak, ugyebar feluton az EU-ba, es legutobb Koszovoban is a szerbek voltak a megtamadott fel.
Ugyhogy nem is lennek meglepodve, ha az evek folyaman olyan informaciok fognak napvilagot latni a delszlav haborukrol, amelyek a szerbek szamara eddig is vilagosak voltak, csak a nagyon civilizalt nyugadt elhallgatta, mert nem passzolt bele a realpolitic koncepciojukba. ;)
Ugyhogy a te, meg a tobbiek szamara is javaslom, hogy mielott vegkepp palcat tortok Kavics felett, eloszor probaljatok meg egy kicsit korbenezni a masik oldalon is, mert lehet, hogy az ido szele utolag megvaltoztatja a hivatalos szemleletet ezekre a dolgokra! ;)
Mindettol fuggetlenul a tomegmeszarlas vedhetetlen, es elitelendo, csak ne gondoljatok azt, hogy egyedul a szerbeknek van meg a maguk sara ott lenn.
Kavics pedig tenyleg finomithatna a stilusan, de azert ez masoknak sem artana meg.
???? Benne van a pakliban mar egypar honapja, nem?
Amugy a torokok kiutasitottak az izraeli nagykovetet, csak masodrangu titkari ( nem az index cikket olvastam, second level secretary ) kapcsolatot tart meg, azonkivul felmondanak minden katonai egyuttmukodest Izraellel.
A Katonai topicban annak idejen Josic Julien osztott meg velunk tobb informaciot Szrebrenica elozmenyeirol. Fenykepeket is. O azert elegge kozel volt az esemenyekhez.
Tudom javasolni, hogy vesd be a keresot.
Azonkivul felkeresheted a honlapjat is, nem tartom kizartnak, hogy ott is tema volt, es ott talalhatsz tovabbi informaciokat is, talan forrasokra valo utalast is.
Kavics megnézte a másik oldal infóit is, ez becsülendő. Kutatni csak így lehet. Nem tudom elfogult-e, vagy nem, de anélkül, hogy ezt megtennénk, amit megtett, nem lehet leírni mi történt egy helyen. Számomra újdonság volt, hogy mi volt Srebrenica előzménye. De ez nem jelenti, hogy elfogadható Srebrenica!
Komoly kutatások kellenének ezek megismerésére, de kicsi esélyt látok rá, mert az ottaniakon kívül valójában senkit nem érdekel... ...majd 100 év múlva talán... ... ha lesz 100 év múlva...
Ja,ja....azért tényleg,egy farokméregetős topikban,ahol ugyan vannak témák de a lényeg,ki a "kintaföldi mindentjobbantudja"(Jarjar) ott a non plus ultra a moderátor légicsapás behivása?
Amugy valaki linkelje már be azt a hozzászólást a topikról,ami tisztán a "Magyar honvédség bekövetkezett megsemmisüléséről"szólt.....én ugyan nem találtam még meg.
On témának meg van olyan jó a Balkán is ,mint más,főleg ha ki is van vetitve a Honvédségre.
Amugy meg a" Kavics bunkó" jellegű dolgok ugyanolyan unalmasak,mint a tényleges bunkóságai.
De amugy szemmel nem bunkóbb mint bárki itt,engem is beleértve...ja,ja...tényleg,más a véleménye...nekem se tetszik...belemar mindenkibe.De mikor az egész topik ,pár embert kivéve,csühöli,az se rokonszenves.
Ez a moderáltassuk ki,meg azért "enyhén" tulzás.Az önkéntes moderátorok ugyanolyan topikrombolók mint az offolók,főleg ha az off nem offabb mint az előző 70000 hsz.
"Ugyancsak hallani arról, hogy a hagyományos orosz analóg radarokat digitalizálják a magyar szakemberek, s ezzel alkalmassá teszik bármilyen vezetési rendszerbe való beillesztésre, ami szintén sok pénzt hozhat."
Ez meg aztán mindennek az alja.
A kilencvenes évek közepére nem csak elkészült a megoldás, de rendszerbe is állították.
"Kedvedért" akkor menjünk le hídba:) előre mondom alulírottakra nem leszek éppen "büszke".
Tehát mivel ez így most egy ideje nem állapot és ciklus végéig vminek muszály lennie /ígéret, fogadkozás ésatöbbi/, nem, nem a választók miatt. Sztem még a külföldi segélynél (ha lenne) is olcsóbbért megvalósítható nulladik lépcsőben:
kb.60 T-55 achzarit (egy részén samson rcws30-al), 80 olyan 8x8-as ZBD-09apc kínai hitelből , uez tüzérségi kiadásban kezdetnek mittudomén kb40 (122mm), lövészpáncélosnak kürassier (lehetőleg egyszer 40-57mm gá-val hogy csapatlégv. is legyen ), valami keményebb 4x4-es (orosz-afrikai ami olcsóbb kell legyen, min.40db). hk-kra felrakatni ukránokkal a knife-ot (t-72e1), + az a valamennyi Huey és akkor elmondhatnánk hogy az évi Csiliárdos ráfordításból lenne már egy Rongyos Gárdánk. jah még annyi extra hogy létezik mostmár kornet-EM is. Légvédelemmel is csak lesz valami.. Meg a szűz BTR-ek közül is néhány kaphatna, vannak mostmár könnyített gá.tornyok vagy valamit. Hitelből, összekoldulva, kis pénzből megoldható. elméletileg, ha példul a MOL is /ok esetleg jövőre vagy azután, lényeg az elosztás Mínusz ide vagy oda ez önmagába nem SOK, M-készleten is elfér köv kormik idején/. Arra jó hogy legalább ne letolt gatyával riszáljunk. Kézifegyvereket pedig előszeretettel kérik max beszolgáltatni oszt annyi.. is lehet . Ellentételeztetés, technologiai innováció zéró vagy minimális. (de) a semminél mééég míndíg jobb
Számomra riasztóak az olyan elnevezések hogy ezred meg zlj. ha közpénzről beszélünk maradnék ezeknél a kis számoknál, abból közérthetőbb a fenntartott helyzet abszurditása. uis hogy még ennyink sincs.
Ha vki tud jobbat csinálja, csak rosszabb ne legyen .