Keresés

Részletes keresés

mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1527

nahaggyálógva

Előzmény: Törölt nick (1525)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1526

Mert szellemi fölényt akar jelezni túl direktben.

Előzmény: mindenki senkije (1524)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1525

Na és a belülről megvilágított sisak?

Mi funkciója volt azon túl, hogy mi nézők láttuk a szereplők arcát?:-)))

Előzmény: mindenki senkije (1523)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1524

"

Az meg hogy a faszi látja a dögös csajt, és ott vitázik vele fejben, egyszerűen forgatta bennem a kést. Az öreg meg hogy vonzódik a régi dolgokhoz....pl. a könyvekhez, nekünk így a nézőknet tetszetős ez a jövőbeli (?) romantika, de basszus mi se járunk hobbiból ezzel az óriáskerekű biciklivel, vagy hallgatunk gramofont. Hülyeség. Ilyen fejlettség mellet lawfax lesz, nem papír alakú könyv.

Nem tudom mi kell, hogy ezeket semmisnek tekintsem."

ezekre idővel mind mind lesz magyarázat!

az meg, hogy most belemész ebbe a tér-idő-kontinuum csapdába, ez tipikus! :) (mmint tipikus BSG nézői attitüd)

(régi, földi tárgyak jelenléte stb...)

de majd ezek is meg lesznek magyarázva

mondjuk ennyire kiakadni azon, h egy karakter egy filmben régi tárgyakhoz vonzódik... ezt nem is értem! az ilyesmi egy teljesen hétköznapi dolog (hobbi) a mi világunkban is. vagy te még nem láttál veterán autót, makett-építőt, régi bútorokkal berendezett lakást, dédnagypapától megörökölt vasalót/mángorlót/könyvet/étkészletet bármit valakinek a polcán meg ilyenek? dehogynem láttál! akkor meg?

Előzmény: Törölt nick (1520)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1523

"( nekem ilyen mikor a BSG beesik a légkörbe)"

az a jelenet bizony megállítja a néző lélegzését! nagyon eltalálták, többször is megnéztem, mert alig hittem a szememnek, h ilyet egy TV sorozatba produkáltak

de a BSG egyik nagy erénye az is (akkor már), hogy nagyon szépen komponáltak a csatajelenetek

mindegyik követhető, érted a stratégiát, a taktikát

tudod merre van az előre, a fenn, a lenn (az űrben, muhhahha!)

és nem csak az van, h sok űrhajó egymásra lődöz/felrobban/repked, nagy látványosan

clone wars: én azt nézem, mert miért ne alapon. a negyedik évadból még semmit sem láttam, de eddig minden évad jobb lett, mint a korábbi. szóval biztos ez sem lesz majd rossz

Előzmény: bigbabylon (1518)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1522

az egy tőről fakadást úgy értettem, h közel azonos volt a készítőgárda

a beharangozók is az elit alakulat dicsfényét hivatkozták

azt elhiszem, hogy az ott egy másik háborús helyzet volt, de azért ott is lődöztek egymásra :)

azt nem értem, h ezen második sorozatot miért nem csinálták meg ua. élvezetes/izgalmas módon (vagy még olyanabbul!), mint a korábbit?

közben ugye a technika is fejlődött, szóval talán még könnyebb lett volna ezeket a látványos részeket előállítani

a részeken keresztül terjengő "jaaaaj, nagyon rossz a háború" dögunalmas kesergők helyett...

azt is elhiszem, h dokumentum, de pont ezért! sokkal több izgalmas csatajelenetet kellett volna "dokumentálni" benne

Előzmény: bigbabylon (1517)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1521

"na itt a bibi, én azért nézek meg valamit, hogy jól szórakozzak rajta... Elég súlyos és gondterhelt az ember élete így is..."

jaj! azért ennél szerintem érthetőbb volt, amit írni akartam.

lehet úgy is szórakozni, hogy máshogy, hogy közben jár az agyad, meg nem a nevetés a cél stb...

én legalábbis tudok így és ez nem azt jelenti, hogy utána feltétlenül eret vágok, vagy valami

Előzmény: Aragorn83 (1515)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1520

Korán kelsz, vagy későn fekszel?:-)

4.15, pffű

Érdekes a Big bang-en én is röhögcsélek, csípem a kockákat ebben a kontextusban.

Nagy kedvencem volt még az Earl, de csak angolul. A szinkronos egy tragédia.

De 1 évad után meguntam az idétlenkedésüket.

BSG: "küldjétek a raptororokat"...." most akkor ember vagy cylon?"- na ezek folyamatos ismételgetésétől téptem a hajam. Az meg hogy a faszi látja a dögös csajt, és ott vitázik vele fejben, egyszerűen forgatta bennem a kést. Az öreg meg hogy vonzódik a régi dolgokhoz....pl. a könyvekhez, nekünk így a nézőknet tetszetős ez a jövőbeli (?) romantika, de basszus mi se járunk hobbiból ezzel az óriáskerekű biciklivel, vagy hallgatunk gramofont. Hülyeség. Ilyen fejlettség mellet lawfax lesz, nem papír alakú könyv.

Nem tudom mi kell, hogy ezeket semmisnek tekintsem.

(Ms: ne reagálj, ne is idegesítsd magad ezzel. Megnézem úgyis, oszt akkor majd újra)

Könyvre majd lesz időm, ha  a gyerek nagyobb lesz. 

Egyelőre kedvenc íróm könyveit olvasom  (Stephen King) (meg néha Dan Brownt levezetésnek)

Dexter nem fogott meg.

House-t meguntam. Olyan mint egy Lesle L. Lawrence regény. Mindig ugyanaz, csak más a betegség. 

Ami esetleg érdekel még az a  Ments meg.

(Hogy tud többszörösen díjnyertes siker lenni, egy irdatlan baromság, mint a Two and half men az USA-ban? Hihetetlen.)

Előzmény: bigbabylon (1518)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1519

Ki mondta, hogy nekem?He?He?:-))))

Előzmény: Aragorn83 (1506)
bigbabylon Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1518

Papaze

A BSG nek én is azt mondom adj még esélyt.

Én az előd sorozatot néztem németen annak idején, szót  enm tudok, gondolhatod....

Végigröhögtem.

Aztán bele- bele kaptam ebbe az ujba  a magyaron,és utáltam.

Nem értettem faxomért ugrálnak, ki a lóf*x ez az elnök és minek ugat annyit stb.

Nem is néztem....aztán láttam a Razort, az nem volt annyira rossz (remélem ez a cime:)

De felejtős volt nálam...aztán itt olvastam ,hogy mindenki be van ájulva és egy üresjáratban

elkezdtem nézni.....egyszerűen brutális. Igy megkomponált, lezárt sorozatot.....

Pedig közben hörögtem én is sokszor, nekem a használt eszközök voltak a "pudvás fogak":)

Ennek ellenére imádtam.....hasonlóan epic jelenteket csináltak meg, szvsz, mint a Jedi visszatérben

mikor kilép a flotta a hiperűrből ( nekem ilyen mikor a BSG beesik a légkörbe)

Trónok harca

Szerintem én értelek.....de a sorozat nem lehet rossz és tényleg követi a könyvet (amennyire tudja)

Nálam bonyolult, ugyanis a haverom (utálja a sorikat)elkezdte nézni, és mesélte, mesélte....

mondom belenézek. Viszont emlékeztem hogy a gépen van e bookban,amég töltöttem elkezdtem

olvasni és a könyv Papa, mint a vákum szivott be. Rá se baxtam a filmre, amég el nem olvastam az összeset.

Utána megnéztem, de igy én untam.....viszont mindenkinek tetszik, nem lehet rossz.

A szereplők amugy 4D re vannak megirva, nem is 3 ra és pont az emeli ki a könyvet, az amugy borzalmasan

élővé irt világ mellett, hogy nem tudzs utálni senkit, mindig vált fejezetenként kinek a szemszögéből ir és mindenkivel azonosulsz.

Kivéve a kis köcsöggel meg az anyjával:)

Az utolsó könyv idegesitő,nekem, tul sok szereplő és bedopta a fél könyv figurát.

Most ilyen nekem a Végjáték (ha ez a cime) tetszett a könyv, de a Holtak szószólóját nem merem folytatni,

nem fogott meg az eleje, és állitólag az utolsó rész két könyv....persze a barom kiadó ugy adta ki , hogy csak az egyiket,

legalábbis ezt olvasom a neten.

Más....az Outsourcedet nem nézitek?

Komolyan, ezt elkaszálni.....az utolsó részeknél már nyeritettem néha a röhögéstől.

Érdekes, hogy most kicsit hullámvölgyben vannak a kedvenceim.

Dexter 4 részt láttam, pedig erős szerintem, mégse hajtom.....

Clone Wars se érdekel...első 3 rész megvolt. Azok annyira nem is tetszettek.

Mentalista, furcsamod nem volt rossz pár rész, pedig az évadnyitás...bhuáááá

(Nekem a Hazudj ha tudsz magasan jobb sorozat volt)

Big Banng theory....lol, irták hogy leült, igaz is, de nekem bejön

SAMCRO....az is jegelve van most.

Castle jó....a csaj ebben az évadban érett be nekem.

Dr. House végigment...csávó egy isten:)

Lol....közben végignéztem a Chicago code első évadot....

Szerintem függő vagyok, nem kicsit.

És az agyam eldobom, ugy várom a Justifiedet

bigbabylon Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1517

Üdv

Nekem mindkét sorozat bejött és ugye nem egy tőről fakadnak, hanem mindkettő

igaz történet, a Band of bros az Ambrose könyvet viszi, a Pacific több visszaemlékezésből van összegyurva,

azokat még nem olvastam, az egyik itt kakukkol valahol.

A különbség amit érzel, fakadhat abból, hogy a csendes óceáni harcok merőben más jelleggel, töltéssel birtak

mint az európaiak amikben az Easy sz.részt vett.

Ezt csak azért mondom, hogy nagyon meg volt kötve a kezük, ugyanis ezek dokumentum sorozatok inkább.

Előzmény: mindenki senkije (1508)
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.12 0 0 1516

Mostmár nemcsak Jin és Locke, de Bernard is visszatért a szigetre. :)

Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1515

Akkor átfogalmazom. Láttam már belőle jó néhány részletet (Godfather trilogy). Anyám mindig megnézi, ha adják de az eddig kb 62 alkalomból (vigyázz kissé tulzok) egyszer sem fogott meg.

Nálam ezek a filmek pont hogy a maffiás filmek kategóriába tartoznak. :)

"nem szórakoztató, nem laza

súlyos, és gondterhelt, komoly és aprólékos de ezért unikális" - na itt a bibi, én azért nézek meg valamit, hogy jól szórakozzak rajta... Elég súlyos és gondterhelt az ember élete így is...

Előzmény: mindenki senkije (1514)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1514

na de ha nem láttad, akkor honnan tudod, hogy nem szereted az ilyet?

a keresztapát nemigen lehet besorolni, hogy ez most "maffiás"

meg azt sem nagyon hiszem, h azt mondod, h "oké, de már láttam OLYAT", mert olyan nincs még egy!

olyan ezt, mintha egy scifi nem kedvelő mondaná, h "oké, de én akkor sem nézem meg a star warsot, mert nem szeretem a scifit"

oké, csak van a star wars és van minden más scifi :) (most ne menjünk bele, h egyesek szerint nem is scifi)

meg egyébként is, milyen kategória már ez? :) maffiás?

a keresztapa simán alap, amit látni kell és kész!

aki ilyeneket nem lát, az nem mozog otthonosan filmes környezetben

ez egy mérföldkő, egy lakmusz, egy viszonyítási alap, egy kiindulópont

valahol egy minimum, h tisztában kell lenni vele :)

gengszterkorzó sem csak simán maffiás

nem is ez a lényeg, hanem a bődület nagy karakterek/színészek és drámák/konfliktusok

a full dokumentarista jelleg és a fantasztikusan valósághű környezet még, ami ellenállhatatlanná teszi

no mindegy, boardwalk nagyon állat, nem szórakoztató, nem laza

súlyos, és gondterhelt, komoly és aprólékos de ezért unikális

Előzmény: Aragorn83 (1512)
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1513

Megyeeeeeeeeeeeee! Zsákossss!

;-)

Előzmény: mindenki senkije (1509)
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1512

Ha egyszer nem komálom ezeket a műfajokat akkor nincs mit tenni.

Előzmény: mindenki senkije (1508)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1511

"Supernatural: sok rész tényleg hipergagyi:-)) Horror- csajoknak. Kábé így jellemezném. Azonban pár rész nagyon komoly lett, nem olyan misztikus bóvli mint a Szelemekkel suttogó, vagy a (bocs) Charmed."

Ugyebár én ősszel estem bele a Supnatba, de nagyon. Igyekeztem utánanézni a rajongótábornak, és a következőket találtam:

1. Férfi rajongók: szeretik Dean autóját, a rockzenét, a nagy ritkán feltűnő dögös csajokat

2. Női rajongók: halálosan szerelmesek a dögös srácokba (az elején úgy nézhetett ki, hogy 60% Dean, 40% Sam, a negyedik évad óta 40% Dean, 35% Castiel, 25% Sam)

3. Mindkét nem: imádják a humort és az átívelő démonos-Luciferes-angyalos-purgatóriumos szálakat meg a jobban sikerült Monster of the Week epizódokat. A bakiparádék, interjúk, és a színészek egymást szívató twitter/stb megnyilvánulásai pedig aranyat érnek. :)

Előzmény: Törölt nick (1474)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1510

jaigen, és mivel "sajnos" 13 éve céges autót használok, azóta már a buszon sem tudok olvasni (pedig azért basszus, ott olvastam, tényleg!)

asszem itt csesztem el a dolgot :)

Előzmény: Aragorn83 (1476)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1509

ehh, mindegy, van kb tízmillió egyéb hobbim, azok felére sincs fele annyi időm, mint szeretném. és fele részüket sem szeretem fele annyira mint megérdemelnék

:)))))))))))))

Előzmény: Aragorn83 (1476)
mindenki senkije Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1508

"Például a Keresztapa trilógiát sem láttam soha."

hát, pedig azt igencsak ajánlatos!

" ötvözték a westernt az sci-fivel"

jaj! :(

" Elit alakulat"

az nagyon jó! pláne, h pl tetszettek a Ryan közlegénynek azpn részei, amikor ilyen ultrarealisztikus csatajelenetek voltak. amikor szinte ott ülsz a tankban, szaladsz a mezőn, a lövészárokban stb... az elit alakulat szinte mindegyik része egy-egy ilyen háborús helyzetbe, csatába visz el, illetve visz "bele"

mint egy szimulátor, állat!

"The Pacific"

hááát, ugyan elméletileg az Elit alakulat tövéről fakad, de mégis kevés marad a nagy elődből. (azért van néhány jelenet)

annál több viszont az ilyen dögunalmas "nagyon rossz dolog a háború" dagályoskodás, részeken keresztül, teljes zsákutca...

Előzmény: Aragorn83 (1473)
Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1507

Nocsak! Vannak ismét új jelenetek az új évadból. Illetve egy új karaktert is megismerhetünk röviden, Seppia:

Aragorn83 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1506

Dehogy neked! Te csak benyögted, hogy nem tetszik, én kezdeményeztem a témáról párbeszédet, mint lelkes rajongó. :P :D

Előzmény: Törölt nick (1504)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1505

"nem bírta hát"

:-)

Előzmény: Törölt nick (1503)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1504

na, örülök, hogy sikerült életet lehellni ebbe a topikba:-)

Hááát, hogy ez pedig mindig egy "nemtetszés" következménye...hehe...sajátos magyar dolog:-)

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1503

"Aztán a Szilmarok c. valamit igen gyorsan tettem le."

Á, gyengék vagytok. :P :))

Előzmény: Törölt nick (1460)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1502

Ja, és a Dr. Horrible. Az a csúcsok csúcsa. :)

Előzmény: Törölt nick (1500)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1501

Úgy érzem, hogy a Fireflyban volt potenciál a mélyebb drámázásra, és helyenként sikerült felcsillantani ebből valamit - ilyenkor volt az, hogy az egyik percben még nevettem, a másikban meg már gombóccal a torkomban ültem. Jól keverte a drámát, a humort és igen, a meghökkentő elemeket, amikor gúnyos, könnyed félmosollyal felrúgta a klasszikus hősies kliséket.

Viszont mivel ez egy sorozat eleje, még nem volt ideje kiforrni, így maradtak benne gagyibb, unalmasabb epizódok.

"Manapság a magam részéről jobban szeretem a szórakoztató elemeket, mint az elgondolkodtatóakat."

Erre mit mondhatnék? Én meg telenovella-rajongó is vagyok, úgyhogy igen, laza időtöltés mindenek felett. :)

Előzmény: Törölt nick (1498)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1500

Igen, meg övé volt a Dollhouse is. Továbbá ő írta a negyedik Alien-film és a Disney-féle Atlantisz-rajzfilm forgatókönyveit is. (Utóbbit imádom.)

A Böfi-Angel duót egyszer le akarom nyomni. Csak több idő kellene. :)

Előzmény: Aragorn83 (1495)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1499

"jajj, látod, milyen cuki, éles eszű, gyorsan és mindig frappánsan reagáló, egyedi karakterek vagyunk?" 

Pontosan ebből, emiatt ábrándultam ki.

Előzmény: Törölt nick (1494)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 1498

Mondjuk a FF-hoz úgy álltam, hogy épp nem volt más.

Semmit nem tudtam róla, csak hogy egy évados űrwestern. Na ez jó hülyeség, gondoltam, elaludni jó lesz rajta. Az első rész kicst bóvlinak tűnt. A másodikon értetlenül lestem, mikor Mal szétszopatta a bandát. Amikor kiderült, hogy  a "meghalt" csak egy iszonyat durva poén, na onnantól tudtam, hogy ez sörözös-tökös faszányos zsír cucc.

Végig is röhögcséltam az egészet. 

A sapkás, vagy a jay cobb-os éneklős részek olyan szinten kikacsintottak a nézőre, hogy nem azért volt jó, mert gyorsan elkaszálták.

Én ezt pl. tudtam, hogy egy évad, de nem igazán izgatott.

Hogy súlytalan?

nem is tudom.

Manapság a magam részéről jobban szeretem a szórakoztató elemeket, mint az elgondolkodtatóakat. Egy-egy filmben persze más, de egy sorozat.....az más.

Előzmény: Törölt nick (1491)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!