A gondolatmenetet továbbgondolva: a kétrétegű üvegezés is az.
Én a műanyagprofil-gyártók imperialista kartelljének gonosz összeesküvését vélem felfedezni, amikor úgy alakították ki a termékeiket, hogy minimum 24 mm-es vastagságú üvegezést kelljen alkalmazni szerencsétlen ügyfeleknek, ha ablakokat vennének.
Bezzeg a régi, szép időkben senkinek, semmi baja nem volt a 2 mm vastag üvegekkel, ez onnan is nyilvánvaló, hogy ma is megelégedéssel használják az ilyen üveggel szerelt ablakokat a ország számos, frekventált pontján lévő épületegyüttesben.
A gonoszok agymosásának az eredménye, hogy a fokozottan hőszigetelő üvegezések mellett megjelentek olyan úri huncutságok, mint a hangszigetelő üvegek, amelyek újabb vevősanyargató megoldásnak látszanak.
Az a tény, hogy mi jelenleg olyan háromrétegű, egyik oldalán 4.4.1 SC, ragasztott biztonsági, másik oldalán 4.4.2 SC VSG hanggátló üvegekkel üvegezzük Münchenben az általunk beépített szerkezeteket, mely üvegezés összesen 57 ( !!!) mm üvegvastagságot eredményez, senkit ne tévesszen meg: nyilván a profilgyártók és kereskedők ármánykodásának felültetett, a végletekig lehúzott ügyfél gyengébb pillanatában aláírt szállítási szerződésének áldozatánál dolgozunk.
Én azért - népnyúzó kereskedőként is - javasolnám minden, ablakcserét fontolgató topiclakónak a háromrétegű üvegezés lehetőségének a körbejárását.
Logikus, hogy más, mivel ez csak egy szimpla statisztikai adat. Minél kevesebb a keretanyag annál kevesebb százalékban játszik be az üvegfelület és a keretfelület összességébe. Azt is illene hozzávenni, hogy hány százalékát takarja ki a keret a teljes ablakkivágásnak, azaz mennyivel lesz kisebb a hasznos ablakfelület, és egy új építésű házba (van ilyen manapság?) ott a hasznos üvegfelületet kéne alapul venni, majd ezt megtoldani a keret szélességével pluszban. Így lesz meg a 60x60-as ablaküvegfelület, a semmire se jó 40x40 helyett. (durva közelítés)
A 3 rétegű üveg pénzkidobás. (persze nem kereskedői szemszögből)
Érdemesnek érdemes, kérdés, hogy szükség van-e rá? Lévén, hogy egy középkategóriás profilról beszélünk, amit 90%-ban 2 rétegű üveggel szoktak vásárolni, pontosan az ára miatt. A 3 rétegű üveghez én már egy kicsit komolyabb, vastagabb profilt választanék.
Másik fontos kérdés, hogy milyen típusú épületre lesz? Pl egy panel házi lakásba nem ajánlom. Van-e már szigetelve, vagy lesz vagy abszolút nem lesz?
Milyen a fűtési rendszer?
Ha hosszútávra tervezed (tehát nem akarsz belátható időn belül elköltözni mondjuk), akkor mindenképpen a 3 rétegű üvegé a jövő, én is azt preferálom. Ha teheted, akkor azt válaszd!
Az üveg jó, a vasalat jó, de a Decco egy olcsó lengyel profil, és minőségben nem éri el a német profilok (pl.: Rehau, Gealan, Deceuninck, Veka) minőségét. Sőt! Mi sok jót nem hallottunk róla, az itteni forgalmazó, és gyártó (nevezetesen az SLV metal) rengeteget jár garanciázni miatta. Ha egy tanácsot elfogadsz, akkor egy német profil felé orientálódj.
Szeretnék elnézést kérni az Ön által feltett kérdés során kialakult nézeteltérés miatt.
A Gealannak, és a Rehaunak is vannak azonos műszaki tartalommal rendelkező veresenyképes profiljai. Kell kérni Rehau Euro-Design 86, illetve Gealan S8000-re árajánlatot, és második fordulóba meg a Geneora, és az S9000-re. És akkor el lehet dönteni, hogy adott műszaki tartalom mellett az árakat figyelmbe véve melyik a jó választás.
A választás során figyelembe kell venni a leendő épület késöbbi, vagy esetleg meglévő paramétereit, tulajdonságait... Homlokzati hőszigetelés, minősítés.. Stb.
Az elszállt árak miatt nem ajánlottam a Hevestherm-et, nem a profil miatt! Olvass vissza!
"Nem tudod értelmezni az általam leírtakat, azt írtam már le többször is, hogyha mindkét profilt 3 rétegű üveggel nézzük akkor:
az M9000 UG=08! az ED86 UG=0,6!"
Ezt a baromságodat írod hsz-eken keresztül, de azt nem írod, hogy nem egyforma üvegek esetén értendő! Ergo, megtévesztesz vele mindenkit! Egyforma üveggel mind a HT Mind az M9000 jobban szigetel. Pont! Ezek a száraz tények. Nem kívánsz velem fórumozni? Bánt hogy valaki tényszerűen leírja a valóságot, számokkal, adatokkal alátámasztva? Neked is ez lenne itt a feladatod, nem az Aranyfokozatra hajtani! De úgy látom az a lényeg nem a vásárlók!
(Egy szóval nem írtam hogy alapeset a 3 rétegű üveg, és a 0,6 Ug)
Összekell hasonlítani egy Geneoval, vagy egy Geneo PHZ-vel, ami szintén passzívház minősített, és akkor talán igazságos az összehasonlítás.
Az üvegezésnek semmi köze a gyárilag megadott vashoz / merevítéshez!
A reklámlink státusz nem azt jelenti, hogy ezt kell írnom, és nyomnom kell a Rehau-t, mert a két dolog eléggé távol áll egymástól, hanem azt jelenti, hogy Én fizetek azért, hogy reklámozzak itt bármilyen profilt is!
Ha nem lesz passzívház minősített az épület, akkor nem szükséges Geneo, vagy Geneo PHZ. Bőven elég az Euro-Design 86!
A külső, illetve a belső üveg is Low-e... 4 Low-e - 16 - 4 Float - 16 - 4 Low-e + Ar = 0,6W/m2K (!!!) A Rehau Euro-Design 86 a műszaki tartalmát, illetve az ár / érték arányt figyelembe véve egy hibátlan választás!
Egyik hsz-odba azt írod, hogy nem ajánlod a Hevesthermet, most meg az írod HT Deluxe! Neked mind1, csak ne a Rehau legyen, csak hogy Neked legyen igazad.
(Továbbá Én nem kívánok veled fórumozni, úgyhogy kérlek mellőzzed a Nekem célzott hozzászólásaidat.)
Nem a reklámozással van baj, hanem azzal, hogy félrevezetően és nem tényszerűen tájékoztatsz. Persze, egy laikust meg lehet vezetni, de szimpatikusabb lenne, ha azokat a dolgokat emelnéd ki, amiben tényleg jobb, már ha van ilyen.
Alapeset?? Ilyen nincs! Alapesetben 1.0-ás aluperemesek és 0,75-ös aluperemes üvegekkel van szerelve mindkettő! Ha tetszik, ha nem. Ez az alapeset. Illetve az, hogy az M9000 nem kapható 2 rétegű üveggel, ami ALAPESETBEN az Euro86-ban van. Szóval már itt is van egy félreinformálódás. Másik, hogy a számoknál és a tényeknél maradjunk, hogy egyforma üveggel az M9000 jobb értéket tud, mivel maga a profil jobb hőátbocsájtási tényezővel rendelkezik.
Euro86 (Uf=1.1) > M9000 (Uf=0,91) Értelem szerűen a kisebb a jobb.
Namost ha azonos üveget rakok mindkettőbe, akkor nem nehéz kiszámolni senkinek sem, hogy melyik profil tud jobb szigetelést biztosítani.
Persze, 0,6-ot tudhat az üveg, de az abszolút nem alapeset!
Általában típusvizsgálatkor 120x150-es méretű ablakokat szoktak bevizsgálni.
Tegyük fel, hogy egy ekkora méretű ablakunk van mindkét profilból, és mindkettőben 0,6-os üveg van
Ez esetben:
Euro86: Kb.: Uw=0,75W/m2K
M9000 : Kb.: Uw=0,69W/m2K
A gyártó helyett az üvegesekkel egyeztess. A gyártó az általa labor körülmények között elérhető legjobb értéket adja meg, ami valljuk be, elég távol van a valóságtól. Főleg úgy, hogy a legtöbben nem is a gyárilag megadott vasat használják a profilokban, ugye? Szóval nem kell ezt nagyon tovább ragozni. De tiszteletben tartom, hogy reklámlink partner vagy, és ezzel le is írtad, hogy neked ezt kell mondani és ezt a terméket kell nyomni.
Dzsópapa76: Továbbra is tartom hogy vagy M9000 vagy a HT Deluxe! De ha Rehau-t akar, akkor a Geneo van ezekkel tudásban egy szinten nem az Euro86, csak azt is arany áron mérik.
Modiknak meg ha szólsz, csak téged minősít, mert ezek itt nem reklámok, csak építő jellegű magyarázatok, de ezt ők is látják ha van egy csöpp gógyijuk.
Illetve még annyit tennék hozzá, hogy egyedüli, vagy talán fgcs topiktárssal együtt ketten vagyunk azok, akik hirdethetjük magunkat, cégünket, termékeinket... mivel reklámlink partnerek vagyunk. (Ezt is figyelmbe kellene venni a hozzászólásoknál)
- Én tudom a választ, én forgalmazom ezt a profilt, képben vagyok a fontos tudnivalókról. Nézz utánna pontosan, hogy hogyan is jön ki az Ug=0,6W/m2K.. kb. 10 perce beszéltem a gyártóval, alumínium távtartóval tudja az Ug=0,6W/m2K, de hivatalosan 0,65-0,6! (melegperemmel is ennyit tud, nem tud lejjebb menni)... csak a magam igazának megnyugtatása végett! ;)
- Az első oklevelemet Lengyelországban, a műanyag nyílászárók őshazájába szereztem, kár ezekbe belemenni ennyire mélyen szerintem.
- Lehet, hogy utánnad utánnad dobták az okleveleket, mint minden analfabéta után, de nálunk ezek kicsit máshogy működtek.
- Aranyfokozatú hivatalos partner oklevél... Igen, a forgalmat tükrözi, ami egy elismerés a cégünknek, illetve a cégünknél dolgozó szakembereknek is, szerintem ha egy forgalmazót motiválni kell, ott már régen baj van.
- Nem arról van szó, hogy megbántottál, mert nem vagyok egy sértődös típús csak a tálalásoddal vannak gondok felém, amit nem igazán tudok kezelni, és a végén még jelentem a moderátoroknak is, csak hogy kicsit kiss_atti szavaival éljek, aztán maxiumum törölve lesznek a hsz.-eid!
- Szakmázzunk persze, azért vagyunk itt! Utánna kell nézni az általam leírtaknak, és rájön az ember, hogy nincs itt senki h*lyének nézve, legalábbis részemről.
Na... akkor hazaértem, menjünk szépen lassan végig az általad leírtakon.
ED86 kétrétegű 24 mm-es üveggel alumínium távtartóval alapesetben Ug=1,0W/m2K. ED86 háromrétegű 44 mm-es üveggel alumínium távtartóval alapesetben Ug=0,6W6m2K.
Arról volt eddig szó, hogy az M9000 3 rétegű üveggel Ug=0,8W/m2K alapesetben, ezzel szemben az ED86 3 rétegű üveggel Ug=0,6W/m2K. Természetesen mindkét 6 légkamrás profil alapesetben 2 rétegű 24 mm-es üvegezéssel van ellátva, felárért rendelhető a 3 rétegű üveg (már akinél felárért), mint ahogyan a melegperem is feláras. (...)
Utánna kell nézni szerintem kicsit komolyabban, kell egyezetni a gyártóval, stb... nem kell megsúgni az okosságokat! Képben vagyunk... de mindenki a maga igazát preferálja!
1. Akkor ezekre a kérdéseimre tudni kellene a választ.
2. Nekem Internorm Diplomám van, amit 3 hetes intenzív Bécsi kurzuson szereztem, de nem kérkedek vele, csak most, mert felhozod az oklevelet, amit minden egyes partnernap és oktatónap után megkap mindenki. Nekem 8 oklevelem van, Profi, Hevesterm, Jász ablak, Szuromi, Marshall stb...... semmit sem jelent, minden analfabéta megkapja. Nem a képességedet vonom kétségbe, csak az oklevél ennyit ér. Nem ezektől lesz jó akárki is.
3. Aranyfokozatú partner..... Ezek olyan elismerések, amik forgalmat tükröznek, és azért osztják, hogy motiváltabb legyen a viszonteladó. Szép érdem, gratulálok hozzá, de szintén semmilyen szakmai pluszt nem jelent, csupán csak egy elismerés a gyártó részéről
4. Bocsánat, ha rossz hangnemben válaszoltam, élnézést ha megbántottalak, de ha már szakmai topokról van szó, akkor szakmázzunk, és a számok döntsenek. Elvégre egy laikusnak ez a lényeg. Leírni bármit lehet, de ha utánanéz, rájön melyik áll közelebb a valósághoz. Ne nézzük hülyének az embereket!
Én meg a Rehau-t tenném az első helyre! De mindenki maga dönti el, hogy mire költi a pénzét. Én úgyis csak egy aranyfokozatú viszonteladó vagyok, és egy okleveles beépítő! :)
Ha meg tudod, hogy hogy tud a 0,75-ös üveg 0,6-ot, akkor akkor kezet csókolok neked!
Másik jó tanács, 2013-ban Szuromi ablakokat (Rehau) én forgalmaztam az országban legeslegelőször. Majd Józsit kérdezd meg! Szóval nálad kicsit jobban képben vagyok ezek szerint. De úgy látom, matekban is, mert hogy a 0,75-ös üveg hogy tud 0,6-ot, az az élet nagy kérdése lesz úgy érzem.
És súgok, alapesetben az Euro86 1.0-ás üveggel készül, szóval, alapesetben is maximum 1.0-át tud, persze, egy bizonyos méreten. Szóval szerintem hagyjuk ezeket az alapeseteket, mert nem igazán a te asztalod.
De nem kell nekem hinni, minden fent van az interneten, aki szeretne, az utána olvashat.
0,6-ot pedig csak meleg peremmel tud és érdekes módon, még így sem fogadják el passzív házakban. Miért is, ha oda 0,8-at kell tudni? Csak thermomodullal engedélyezik. Puff neki. Tényleg én lennék az, aki nincs képben?
Nincs már olyan nagy difi ezek között. Igazán a benne lévő vas dönt el szinte mindent, ha azt nem spórolják ki belőle jó magyar szokás szerint, akkor mindegyik profil lehet jó. Én a Hevestherm-et egyedül az üzlet és ár politikája miatt nem szeretem. Irreálisan drágák szoktak lenni. Legalább is erre, felénk, nagyon. De amúgy nincs nagy baj velük minőségileg. Talán ami a legeslegfontosabb, az az, hogy ki és hogyan építi be. Én inkább egy jó beépítő gárdát keresnék, és akkor ezek közül a profilok közül mindegy mit választasz, mert mind jó. De én az Euro 86-ot tenném a 3. helyre.
Meleg peremmel minden üveg lejjebb tud menni, ez nem egyedi dolog. Az M9000 tokon mért hőátbocsájtási értéke 0,91W/m2K, az Euro86 1,1W/m2K. Szóval ha ugyanolyan üveget teszel bele, akkor nem kell hozzá nagy matek, hogy melyiknek jobb a hőszigetelő képessége. Kíváncsi lennék, hogy 0,75W/m2K-ös üveg, hogy tud 0,6-ot?? Valami nagyon nem stimmel a számolásoddal. Az fizikailag lehetetlen.
Én 2 éve még Rehau-t forgalmaztam, nem rossz profil, de egy M-9000 jobb választás. Már csak a 3 gumitömítés miatt is szerintem jobb. Az Euro 86-ban csak két ütközőtömítés van. Én a Hevestherm-et nem ajánlom.