Keresés

Részletes keresés

Juci22 Creative Commons License 2010.04.25 0 0 65009
Sziasztok!

Most már én is beleszólok ebbe a kaki kijött a száján dologba.
A kaki nem tud kijönni a száján,a belekből a nyelőcsőbe nem tud visszamenni mert még ott a gyomor. Ennek alaposan utánanézem mert már 6 oldal ment el azaz hogy ilyen hülyeségen veszekedtek.
Nem akarlak megsérteni, de tényleg,de ha ennyien támadnak azzal hogy ez hülyeség mért nem nézel utána a netten hogy van e olyan betegség vagy jelenség amit állítasz.
Én nem vagyok több 23évesnél,de tudom ha valamit nem értek utánanézek hisz erre van a nett.

A kutya segreverésével kapcsolatban:
Soha nem fegyelmezünk és szidunk a kezünkkel hisz azzal kapja az ennivalót.
Ha fegyelmezni akarod ott az újságpapír az nem fáj csak csattan, nem mondom azt hogy agyba főbe kell verni a kutyát,de a nevelés érdekében néha előfordult nálunk is mikor elővettük az újságpapit.

Ez nem bántás, de most már szálljunk le erről a témáról.
Amcsi22 Creative Commons License 2010.04.24 0 0 65008
"Ne haragudjon meg senki, de itt minenki kurva okos. A kutya nem evett kakit, ismétlem nem evett."

Ja! Itt mindenki hülye, csak te vagy helikopter!
Nem pár hónapja van yorkim, s az éveim száma is a duplája a tiednek. Ezen kívül mivel tanultam belgyógyászatot is, így nem tudod nekem megmagyarázni, hogy a kutyád nem evett kutyagumit, de azt hányt!
Ha ennyire okos vagy akkor mi frásznak írsz kétségbeesve ide, hogy mi történt a kutyáddal?
Ha nem evett, hát nem evett. Ennyi! Viszont csak egy esetben lehet székletet hányni! Ez pedig a bélcsavarodás. Ez az embereknél is így van és az állatoknál is. Ha elolvastad volna amit leírtunk és értelmeznéd is, akkor rájönnél, hogy oltári nagy baromságot állítasz.
"Ez egy különleges eset, amihez mi nem értünk csak az orvos."
- Minden bizonnyal különleges!:) Csak neked, csak a te kutyád, csak most,......:)

"A kuytát nem verem meg....sosem bántanám
a fenekére kap de az nem verés. "
- Akkor az minek számít? Dicséretnek?

De tudod mit? Pont nem érdekel senkit ez a téma, örülj neki, hogy minden rendben a kutyussal.
Nem kell feleslegesen paráztatni itt az embereket hülyeségekkel.

Előzmény: Bius1990 (64976)
szeretemamákosgubát Creative Commons License 2010.04.24 0 0 65007
nagyon komoly vagy :-P
Előzmény: Bius1990 (64976)
Dina 13 Creative Commons License 2010.04.24 0 0 65006
Hát a ti dokitok nagyon korrekt volt!
Szerintem minden dokinak ilyennek kellene lenni,de némelyiket nem is érdekli,mi lesz a kutyival,csak gyorsan végezzen azt ennyi!
Hát úgy néz ki mi is megyünk majd foghúzásra,már előre félek mi lesz!
De megpróbálok jó dokit keresni,nehogy baj legyen!
Előzmény: Cs.Judit1983 (65005)
Cs.Judit1983 Creative Commons License 2010.04.24 0 0 65005
Nálunk is mikor Codynak húzták a fogát, akkor a doktornő kétszer is átszámolta a mennyiséget, sőt még nekünk is leírta és megmagyarázta, hogy mit miért kap...stb. Nem is volt gond. Teljesen épen, egészségesen hoztuk haza, ahogyan odavittük.
Előzmény: Dina 13 (65004)
Dina 13 Creative Commons License 2010.04.24 0 0 65004
Szörnyű lehetett,szegény kiskutya!:(
Milyen orvos az ilyen aki csak úgy találomra ad be altatót!
Én megőrülnék ha Mandyvel ilyen történne,nem tudom mit csinálnék az ilyen orvossal!
Előzmény: Cs.Judit1983 (65003)
Cs.Judit1983 Creative Commons License 2010.04.24 0 0 65003
Szegénykémmel nagyon elbánt a doki! Én már azt nem értettem, hogy csak találomra adott Mancsinak altatót, nem pedig súly alapján számolta ki a megfelelő mennyiséget. Szegény, amíg ott voltunk két napig, addig csak nyögdécselt, sírdogált, aludt. Cody sem értette, hogy miért nem játszik vele:)
Előzmény: Dina 13 (65000)
Dina 13 Creative Commons License 2010.04.24 0 0 65002
Szia!
Én is így tanítom behívásra a kutyim!
Viszek magammal jutifalatot,párom megfogja,én elszaladok,ő elengedi és ha odajön hozzám megdícsérem és odaadom neki a jutifalatot!
Ügyesen meg tanítható így a behívás!
Sok sikert nektek a kutyaoviban!:)
Előzmény: dorcsi87 (64995)
Fuga1987 Creative Commons License 2010.04.24 0 0 65001
Dina 13 Creative Commons License 2010.04.24 0 0 65000
Az jó jel ha már evett,nagyon sajnálom szegényt,mihamarabbi gyógyulást kívánok neki!
Előzmény: Cs.Judit1983 (64998)
Fuga1987 Creative Commons License 2010.04.24 0 0 64999
Az én kis mackókám:)))))))
Cs.Judit1983 Creative Commons License 2010.04.24 0 0 64998
Köszi!

Tegnap előtt még nagyon kis bágyadt volt, bár legalább a főtt húsit már megette. Remélem rendbe jön teljesen és a doki nem készítette ki végleg.
Előzmény: Dina 13 (64997)
Dina 13 Creative Commons License 2010.04.24 0 0 64997
Szia!
Nagyon aranyosak ahogy játszanak!
Két kis tünemény!
Amúgy jól van már a nagybátyád kutyusa?Remélem már minden rendben van vele!
Előzmény: Cs.Judit1983 (64994)
Martina87 Creative Commons License 2010.04.24 0 0 64996

Sziasztok!

ma lesz 3 napja, hogy benne volt a kullancs...egyenlőre még semmi kétségbeejtőt nem tapasztaltam. Eszik, játszik, jó kedvű és a lázát is figyelem. Remélem nem lesz semmi gond...

Én is gondolkodom ezen a nyakörv témán, bár most megintcsak advantax-al locsoltam be a kutyát..de már nem tudom mi lenne a jó:S

Fül témához csak annyit, hogy az én Dollykámnak sem áll a füle. 12 hetesen hoztuk el a tenyésztőtől, akkor még kalciumot evett, és rendesen ragasztották neki, vágtuk a szőrt mindent....de nem állt fel neki, pedig az anyukájának és a apukájának is állt a füle.... Az orvos azt mondta, hogy gének.....amúgy engem nem érdekel, én így is imádom:) szerintem tündérek kajla füllel is:)

Martina

dorcsi87 Creative Commons License 2010.04.24 0 0 64995
Sziasztok!

Nagy élménnyel gazdagodtunk ma: elvittük Csombit kutyaoviba, nagyon jól éreztük magunkat. Igaz sok olyan feladat volt, amit mi már itthon gyakoroltunk, de még más kutyusokkal nem nagyon találkozott, főleg ilyen sokkal nem. Mikor először mondta az oktató, hogy na akkor most mindenki vegye le a pórázt a kutyusáról, kicsit be voltam tojva, mert volt hatalmas berni pásztor, labradorok, foxik, de elengedtem és semmi gond nem volt. Egyáltalán nem félt, a végén már a leghatalmasabb kutyussal is kekeckedett. Csombi volt a legfiatalabb és a legkisebb is, de az oktató azt mondta, hogy a legügyesebb is. :)

Dorina86: kérdezted, hogy milyen lenne ha nem megy oda a kutyid, megrázod a grabancát és ráteszed a pórázt, majd akkor engeded vissza, ha lenyugodott. Ma a kutyaoviban a behívást is tanultuk és azt mondták, hogy nem szabad rögtön rátenni a pórázt, még akkor sem, ha odamegy, mert akkor megjegyzi, ha odamegy vége a szabadságnak. Mi úgy tanultuk, hogy megmutattam Csombinak, hogy van nálam jutifalat, valaki fogta, én elszaladtam és hívtam, hogy gyere, a másik pedig elengedte, ha odajött megkapta a jutifalatot.
Bocsi, ha kicsit érthetetlen, de ezt tanultuk ma, nálunk bevált (eddig). :)

Tegnap viszont egy rossz élményünk is volt: A drága Kiltix nyakörv ellenére megint találtam babában egy kullancsot, bár még ez sem szívott vért, de így is nagyon kiakadtam, hogy belemászott. :(
Cs.Judit1983 Creative Commons License 2010.04.24 0 0 64994
Cody is kis hiperaktív és imád barátkozni kutyusokkal is és emberekkel is. Nagybátyámék kutyusával hatalmasakat tudnak hancúrozni. Séta közben sok kutyussal találkozunk és amelyiket már jobban ismeri, azzal nagyon lelkesen kezd játszani.
Dina 13 Creative Commons License 2010.04.24 0 0 64993
Szia!
Hát igen nagyon barátságos a kis drágám,ami nem baj én örülök hogy ilyen boldog kiskutya!
Csak én is félek attól hogy ha másik kutyival találkozunk az nem fogadja ilyen jól,hogy ő ennyire örül!
De póráz nélkül nem engedem el,pont ezért!
Itthon nagyon szeretik egymást a spánielemmel,jókat játszanak,birkóznak!
A lényeg hogy akkor nem csak ö ilyen kis buzgómócsing!
Nekem ugatni nem szokott egyáltalán,bár én örülök ennek hogy nem ugat össze vissza!
Előzmény: brunomami (64991)
Do-Sza és Ádám Creative Commons License 2010.04.24 0 0 64992
Szia!

A füléről kopaszra le kell nyírni a szőrt,majd feltapasztani neki közben Lavet vagy Gimborn kálciumos vitamint adj neki.A ragasztás 2-3 nap legyen rajta majd 2 nap szünet és ha lekonyul,akkor újra tapasztani.
Adok egy linket hogyan kell feltapasztani.Itt minden le van írva,hogy mit kell a fülével csinálni,hogy felálljon neki.

Fültapasztás
Előzmény: Noémi és Iron (64989)
brunomami Creative Commons License 2010.04.24 0 0 64991

Zsebikém is ilyen kis közvetlen emberrel álattal.Othon is 2 nagy kutyával él eggyüt és a németjuhászunk eleinte mindig kitért előle de már megszokta és jó pajtások.

Anyuméknak karácsonyra vettem 1 kis yorkit,ő is az elsö1-2 találkozáskór végig bújt Zsebim elől de ma már nagy kergetőzés ,bírkózásba torkollik a találkozás.Szerintem ez jobb mintha mindenkitől félne.Én se engedem az utcán póráz nélkül el.Pedig kieggyensújozott nyugudt de ugyanakkór kíváncsi természetű.És az őrdög nem alszik hiszen ők is csak állatok akiket az ösztönük vezényel hiába néha úgy érezzük mintha a babánk lenne.Vettem 5 méterig kiengedhető pórázt és ha úgy látom messziről ,hogy idegen kutya jön behívom jön is és csak ha úgylátom bíztonságos a találkozás engedem ki újra.Nem tudhatod az ismeretlen miként reagál az örömködésére.Messziről meg egy kis pukkancs mindenkit megugat de ha közel ér már nyali-fali már játszana is. 

Előzmény: Dina 13 (64984)
brunomami Creative Commons License 2010.04.24 0 0 64990

Szia!

12 hetesen még nem késő,hogy áljon a füle.Kívűl belül lenyírtad a szőrt a füléről?A fogzástól is lekonyulhat adj neki kálciumot amíg minden foga ki nem jön.Milyen táppal eteted? ez se mindeggy.A neten találsz útmutatást a fül felragasztásától,de valaki itt a fórumon bíztos tudja a kenel nevét ahol képekkel is ilusztrálva van,hogy kell csinálni.

Előzmény: Noémi és Iron (64989)
Noémi és Iron Creative Commons License 2010.04.24 0 0 64989

12 hetes, nem állt még neki, vitamint is kap maszirozom neki, de semmi

Előzmény: yorkibeauty (64988)
yorkibeauty Creative Commons License 2010.04.24 0 0 64988
Adj neki kalciumot. Mennyi idős? Állt már neki a füle? Fogzás miatt is lekonyulhat.
Előzmény: Noémi és Iron (64985)
yorkibeauty Creative Commons License 2010.04.24 0 0 64987

Nyílván magának kell eldöntenie, hogyan neveli meg a kutyusát, de az nem megoldás, hogy csak pórázon sétáltatja, vagy olyan helyen engedi el, ahonnan nem mehet el. Lehet a te kutyusod nyugogtabb, de pl az enyémből kiindulva, ha nem fogtam volna vissza néha egy kicsit jobban, akkor egy valódi terrorista lenne mára. Mivel hallgat rám,  nyugodtan elengedhetem, ha kutyákkal van, vagy játszik vagy akármit csinál mindig behívható és így élvezet számára is a séta meg a játék odakint. Az, hogy rászólsz, vagy visszafogod ha túlzásba esik, nem fogja felborítani a kutya lelki egyensúlyát, csak tanul belőle. Ráadásul a yorkik nagyon okosak és könnyen taníthatóak, csak folyamatosan következetesnek kell lenni velük, kár minden egyes kutyáért akit elbutít a gazdája(nem rátok értem, de az az általános, h nem engedik nagy kutyák közé, meg pórázon tartják őket) 

Az meg megint más tészta, hogy valamitől megijed és odakap, vagy a gazdája kezéhez kap oda egy kutty. Lehet duzzogni, majd megbékül, de azért mert nem nyalogathat szemetet az utcán, ne kapjon oda kazdijához.

Az én kutyámnak is ki van nyalva az a kis feneke, bármit feltétel nélkül megteszek érte, de neki is alkalmazkodnia kell, hogy minden jól működjön. Tudja, hogy mi az a pár dolog amit elvárunk tőle, ezért cserébe viszont mi is megteszünk neki mindent amit ő szeretne. Eszerint neveltük és úgy látszik, be is jött az ő esetében. Kamilla nagyon aktív még yorkik között is, de ha nyugton kell maradnia, akkor uralkodik magán. A kozmetikában ott vagyok vele, mert a kozmira nem hallgat, de nem is kell, hogy más parancsait teljesítse.  Imádja a kutyakozmetikus is, mert csak ámult legelőször mikor 6 hónaposan elvittem, milyen egyszerű dolga van vele. Addig én tartottam rendben, mert nem a kozmetikus dolga megtanítani a helyes viselkedésre szépítkezés közben.

Előzmény: Bogyo&Aniko (64982)
Bogyo&Aniko Creative Commons License 2010.04.24 0 0 64986
Szia,

Értem már mit szeretnél.
Szerintem a másik kutyával van probléma, nem a tieddel. Nekünk is vannak ilyen kutyus-ismerőseink, de hát ők ilyenek. Mi emberek sem jövünk ki mindenkivel...
Szerintem nem kell erről leszoktatnod... Teljesen boldog, kiegyensúlyozott, bátor kutyád van! :-)
Előzmény: Dina 13 (64984)
Noémi és Iron Creative Commons License 2010.04.24 0 0 64985

sziasztok!

valaki tudna segíteni ebbe a füles témába?

maszirozom nekilevagtuk a szört is ,de semmi.

Dina 13 Creative Commons License 2010.04.24 0 0 64984
Sziasztok!
Én nem szeretném az örömködésről leszoktatni a kutyimat,isten mencs!
Örülök hogy nem agresszív meg ilyenek,hanem barátkozó típus!
Én csak pórázon sétáltatom őt!
A spánielemmel is jól kijön,mindent megenged neki,ezzel nincs is probléma!
De más kutyákkal is ezt csinálná és ennek nem minden kutyi örül!

A múltkor itt volt látogatóban egy barátnőm és hozta a kis yorkyját,hogy majd játszik a két kutya!
Hát a játékból semmi nem lett mert az amúgy barátkozós kis kutya félt az én Mandykémtől!
3 órán keresztül csak bujkált előle!
Mandyke játszani akart puszilgatta ,szeretgette birkózni akart vele és a másik kiskutya meg nem akarta!
Túlságosan kis buzgó mócsing,életvidám kiskutya!
Én csak kérdeztem,másnak is ilyen -e a kiskutyája!
Bogyo&Aniko Creative Commons License 2010.04.24 0 0 64983
Sziasztok,

Igazából nem értem, hogy az öröm kifejezéséről miért kell leszoktatni a kutyát...
Azzal teljesen egyetértek, hogy vannak hierarchikus szabályok, amiben szigorúnak kell lenni a kutyával - ennek van célja. De nem értem hogy miért baj az, ha egy kutya ismerkedős, kiváncsi, életvidám eb ??
Az teljesen érthető, hogy az ember félti a kutyáját más kutyáktól (olvashattunk itt már jó sok negatív tapasztalatot) - de akkor tegyétek pórázra (bár ha egy antiszoc kutya közelít- ez sem segít).

Szerintem ez a kutya-megközelítősdi úgy kellene hogy működjön, hogy vagy nagy ívben kerüld el a másik kutyát - és akkor szerintem még rá sem kell szólnod és nem megy oda, vagy ha már keverednek a territóriumok - akkor meg eleve nincs mit tenni: ha rászólsz, akkor az rögzül a kutyában, hogy minden kutya veszélyforrás...

Nem tudom...lehet én vagyok óvatlan. Bogyó 15 cm hosszú és egy bullterrier a legjobb pajtása. A környékünkön minden gazdi úgy sétáltat, hogy ha messziről lát egy másik kutyát jönni, akkor rögtön pórázra teszi a kutyát. Szerintem ez így OK...

Bogyo&Aniko Creative Commons License 2010.04.24 0 0 64982
Szia Dorina,
Szerintem nem keseredj el - tedd azt, amit úgy érzed hogy jó a kutyának és Te is megnyugszol tőle. Én személy szerint még kiabálni sem kiabálok a kutyával soha, nemhogy rángatom a grabancát - mindenkinek másképp működik.
Én egész egyszerűen vagy odaengedem mindenkihez - ami szerintem egészséges lenne minden kutyánál (hogy barátkozik, és nem pedig agresszív más kutyákkal); vagy pedig pórázon van és úgy engedem oda más kutyához.

Szerintem fogadd el, hogy a yorki alapvetően egy kíváncsi természet. Én mindig engedem megszagolni mindent, odaengedem mindenkihez, és úgy érzem teljesen boldog. Én nem vagyok híve a túlzott fegyelmezésnek, és nem tudom hogy ennek következtében - vagy csak jó természete van Bogyónak - de teljesen nyugodt a kutya. A kutyakozmi is mondta, hogy ennyire nyugis yorkit még nem láttak.

Véleményem szerint ne másoknak akarj a kutyaneveléssel megfelelni (habár nagyon jó tanácsokat kap az ember-amit ha úgy érzed fogadd meg), hanem magadnak és a kutyinak, hogy boldog játszópajtások legyetek.

Jah, az odakapás valószínűleg félelemből van - Bogyó is sokszor ellopott ezt-azt (wcpapír, zsepi, almahéj..stb) de most már otthagyom hadd játszon vele - és furcsa módon úgy már nem is kell neki. Irigy kutya.... :-):-)
Előzmény: Dorina86 (64970)
yorkibeauty Creative Commons License 2010.04.24 0 0 64981

Ha ennyit van lent, akkor meg fogd keményebben mint eddig, mert nem az a baj, hogy végre kiszabadul a lakásból. Rá fog jönni, hogy jobban jár, ha megteszi amit kérsz tőle. Ne foglalkozz más kutyatartók véleményével, ők is csak megtanították valahogy viselkedni a sajátjukat.

Még az jutott az eszembe, hogy ha valaki tudna segíteni neked, akkor tartsa a kutyát a hámjánál fogva, te meg hívd magadhoz. Akkor engedje csak oda hozzád, ha már nagyon nem bír magával és menni akar. Ha nincs senkid, próbáld meg azt, hogy bent hagyod a kutyafuttatóban, te meg kimész a kerítésen kívülre és onnan hívod. Akkor meg a kerítés miatt nem fog tudni odamenni hozzád. Akkor is csak akkor engedd ki magadhoz, ha már nagyon menne hozzád. Az sem baj ha van több kutya, lehet kell majd neki akár egy fél óra is, hogy rád figyeljen, de a kutyafuttatóból elszaladni sem tud, mivel zárt. Hagy vegye észre, hogy nem ő fogja meghatározni mikor kegyeskedik a behívásodra reagálni, vannak más külső korlátok is. És minden más tekintetben, ha rosszat csinál, kezd el büntetni. Úgy hamarabb fog benne tudatosulni, hogy minden rosszaságot fegyelmezés fog követni. Elég ha kitalálsz egy tiltó szót magatoknak, és az elején mindig használod, mikor arra kerül a sor, hogy meg kell egy picit rázni. Hamar megtanulja párosítani a negatív élményt a szóhoz és elég lesz rászólnod.

Előzmény: Dorina86 (64979)
Dina 13 Creative Commons License 2010.04.24 0 0 64980
Sziasztok!
A témához kapcsolódva a nyakbőr rázással szerintem is tanítható a kutya!
Nálunk bevált!
Mondjuk Mandynél nem kellett alkalmazni még, mert szót fogad,de van spánielem is és ő ha nem fogadott szót hát megráztam a nyakbőrét és onnantól kezdve szót fogad és figyel rám!

Viszont nekem is lenne egy kérdésem!
Mandyke nagyon okos kislány nincs vele különös probléma,ezt az egy dolgot kivéve!
Ha másik kutyival találkozunk azonnal letámadja örömében a másik kutyit!
Össze vissza nyalja falja,rámászik,hentereg stb!
Erről szeretném leszoktatni!
Nem hagy érvényesülni más kutyákat,nem is akarnak barátkozni vele,mert túl buzgó a kis drága!
Tudom hogy csak játszani akar,meg nagyon örül,csak néha zavaró,mert a másik gazdik furán néznek rá emiatt!
Van valaki akinek hasonlóan viselkedik,viselkedett a kutyikája?
Adjatok tanácsot légyszi,hogy mit tegyek!
Előre is köszi!

Egy két képet is hoztam!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!