Ez olyan környéken bájos, ahol később jönnek járdát meg bicikliutat építeni. Vadiúj, használható közlekedő - lenne, ha helyenként nem egy-egy kerítésbe torkollna. (Mondjuk én az önkormányzat helyében simán ledózeroltatnám a nem jogszerűen felhúzott birtokhatárolót.)
Nagyon nem tud érdekelni, ha 5 centit elfogalanak a telkünkből. 300 négyszögöl. És legalább jókat lehetett rajtuk röhögni. Bár ha rászoknak a dologra, abból már baj lehet (pl. ha már métereket akarnak foglalni)
Nem hiszem, hogy ezek vesznek bármit is. Főleg nem bevásárlóközpontban. De még semmilyen boltban nem találkoztam velük. Termelnek a kertjükben répát, káposztát meg salátát, meg hát terem nekik galambfióka és -tojás a fenyőfán. Ezen eléldegélnek. A kettő együtt nincs 50 kiló. De azért ahhoz is van erejük, hogy körbeásták a köztük és köztünk levő kerítés oszlopait, és megpróbálták arrébb taszigálni őket, hogy elfoglaljanak kb. 5 centit a mi telkünkből. Ezt hetekig csinálták.
Én csak kertvárosi galambokat ismerek közelebbről. :o))) Csirkeól melletünk is van, 0 méterre a kerítésünktől. Légy hegyek, orrbaverő bűz, kodács, kukorék, minden játszik. Már gondoltam rá, hogy összegyűjtöm az egy nap alatt lecsapkodott B52-es méretű legyeket, és 1 borítékban bedobom nekik. De gőzük nem lenne, honnan jött. Patkány is jött már át tőlük. Mázli, hogy komondorom van, és letartóztatta. Mindezt a kertvárosban, ahol nem illene csirkét, gyesznyót, egyebet tartani. DIsznó is volt 1 pár hétig.:o(
Egyébként el tudom képzelni, hogy ennyire faszari legyen valaki. Az ilyenen képes 30 km-t kocsikázni, hogy olcsóbban tankoljon, és a 9 rugóból megspórol 80 pénzt a 2 garassal olcsóbb üanyagon. És a soxorosát kocsikázza el amíg odaér. :o))) A bevásárlóhangárokban meg átgázol a békés polgáron, hogy vegyen egy leárazott taiwani import sörnyitót. :o)
A vénember esztergályos műhelyt vezetett az "átkosban", és mikor nyugdíjba ment, hazavitte az egész berendezést. Azóta otthon TB- és adómentesen autóalkatrészeket meg mindenféle kütyüket csinál (kinek mi kell): Naponta jön hozzá kb. 15-20 megrendelő. Ha csak pár ezer Ft-ot fizetnek is fejenként... Szóval nem állnak rosszul. Főleg hogy szinte semmit nem költenek
Van egy kb. 30 éves kispolszkijuk. A garázs kb. 15 méterre van van a kaputól, és egy kicsit lejt a kocsibeálló. Ezért az említett szomszédasszonyunk férje (közel 80 éves) tolni szokta az autót az utcáig, hogy spóroljon a benzinnel.
A te dolgod, hogy elhiszed vagy sem. Egyébként nem mértem meg a fenyőfájuk magasságát, de az tuti, hogy sokkal magasabb, mint a házuk. A néni egyébként nem artista, hanem nyugdíjas kórházi liftkezelő
Teljesen komoly. Tudnék még róla hasonlóakat mesélni. Pl. (mint említettem sokszoros milliomosok) de az udvaron egy iszonyú koszos és rozsdás vasüstben melegített vízben szoktak mosdani. Ha vendég jön hozzájuk, azt nem engedik be a házba, viszont feltétlenül megmutatják neki a tyúkólat (a mi kerítésünktől 1 méterre van, förtelmesen büdös és koszos).
Gerlét már én is láttam fán költeni. De a galambok általában sík, lapos területen építenek kéglit. Már ha azt a 3 szál füvet fészeknek lehet nevezni. De ez már offtopic.
nem vagyok bosszuallo tipus. ellenben jartatom a szamat a neten:) es ezzel el is szal az a kis mereg is, amit akkor erzek, amikor esoben megyek a kert kozepere a szekert:)
arra o meg nem jott ra, hogy az erkely ALA nem tud belocsolni, es nem szolok neki, mer azzal is edzi magat, amig azt a 4-5 lavor vizet a furdobol kihurcolja az erkelyre.
amugy megosztotta velem, hogy a fia rendor. meg hogy szemermetlen perszona vagyok, de ezt nem reszletezte. azt is mondta, hogy tudja hogy augusztusban en masztam fel betorni a masodikra az ereszcsatornan, mert a kutyak nem ugattak, igy csak en lehettem, es majd szol a fianak. az nem zavarta, hogy augusztusban 7 honapos terhes voltam:)
Ha aktív, örökké fog élni és még játszhatjátok sokáig a toligálós játékot.:)
Na most az erkélye alatt levő száraz ruhákat locsolja? Az erkélyről? Mert akkor ügyes.Na várjál,majd ha le is pisili.Talán nem olvassa a topicot,mert adom itt a jobbnál jobb tippeket.:D
hat ha szolt volna, magamtol arrebb vittem volta a szeket, eddig aszittem a kutyak voltak:) 2 napja tok veletlenul meglattam az ugykodeset, akkor jottem ra, hogy nem az allatok. amugy mindent arrebb tesz az erkelye alol, meg a 30 kilos kutyahazat is arrebbtoligalta tavaly telen. a szaraz ruhat meg locsolja vizzel nyaranta.
felmerulhet mindenkiben a kerdes, minek teszem az erkelye ala a cuccokat akkor: csak ott nem esik az eso:) a ferjem negyed eve bevonalazta neki kretaval a falon, hogy meddig tart az erkelye a kert folott. ezt legalabb tiszteletben tartja, igy mi is az o agybajat. amugy erdekes modon azert meg nem tiltakozott, hogy a leveleket osszesoprom alatta:)
amugy en orulok, mert legalabb aktivan tartja a testmozgas.