Keresés

Részletes keresés

irbandi Creative Commons License 2010.11.27 0 0 2283

Tisztelt Hurkamáj!

Megfogadok mindeféle tanácsot, mert igaz nincs akkora tapasztalatom mint aki legalább 20-25 éve intenzíven űzte a szakmát, de azért próbálkozom én is, mint gyakorlatban, mint elméletben.

Előzmény: hurkamáj (2281)
hurkamáj Creative Commons License 2010.11.27 0 0 2282

Miért akarsz Eikaso-kat?Mikor neked sokkal jobb cuccaid vannak!Gondolkozz el rajta, azért mert te fiatal vagy, kövesd a tradiciót.Hidd el, hogy sokkal jobban jársz az időssebbek tapasztalatával.Csampilampi, örülök, hogy ilyen fiatalon ilyen tapasztalatra tettél szert.

Előzmény: csampilampi (2272)
hurkamáj Creative Commons License 2010.11.27 0 0 2281

Kedves Írbandi!

A csontozási technikád tökéletes. de egy házi vágási jó tanács: a jó csontozási technikád mellet (ami nagy üzemű)megosztok veled egy házi vágsi titkot: vastaghárgya mentén elválasztasz: majdsózás,pácolás, egy hét múlva háló, mjd, füstölés, és(hideg).

irbandi Creative Commons License 2010.11.27 0 0 2280

Köszi szépen az elismerést!

 

Nézegettem a neten hátha van videó, vagy kép, vagy bármi a pácra bontásról, de nem találtam semmit.

Szóban eltudom mondani, hogy mit, hogyan csinálj.

Levágod a csülköt(kikeresed a csülökcsont és a combcsont közötti ízesülést, bevágod, majd 45 fokos szögben a csülök felé levágod a húst, így se a frikandóba, se a felsálba nem vágsz bele), majd kiszeded a keresztcsontot( ha rajta van a farok, te döntöd el, hogy azt levágod-e róla vagy sem, ha felfüstölöd akkor el van rajta), majd jön a combcsont( a felsál és a dió között kell az első bevágást csinálni, úgy, hogy szinte vízszintesen rárakod a kést a csövesre és 1 határozott mozduattal hátrahúzod, így se a felsálba, se a dióba nem vágsz bele, majd a csont mentén vágsz jobbról is és balról is, majd a csöves hátsó részén rávágsz a hártyára és azt le tudod tépni), ha mindez megvan onnastól már marad a húsrészek szétszedése. Levágod a felsált, a leeső darabokat és puhazsírt levágod róla, bőrrel lefele lerakod, majd a bőrt 45 folos szögben szintén leszélezed, így majd sózás, vagy pácolás után(száradási veszteség) nem nyúl túl a húson, ezután jön a frikandó, amiről szintén lejönnek a lelógó cullangok, majd a bőrrel is ugyan ezt csinálod, már csak a fartő és a dió maradt, ezeket hagyd egyben, itt is maradt a cullang és a felesleges bőr levágása.

 

Remélem valamilyen szinten tudtam neked segíteni!

 

Minden jót!

 

Jó gyakorolást!

Előzmény: vizizé (2279)
vizizé Creative Commons License 2010.11.27 0 0 2279

Állatok vagytok :-)

 

Köszi, nagyon jó.. Igazán olyat keresnék, ahol a nagy hátsó sonkából 2 db kicsontozott, de bőrös marad füstölni. De ezeket is öröm volt nézni. :-)

 

Előzmény: irbandi (2278)
irbandi Creative Commons License 2010.11.26 0 1 2278

Hali vizizé!

 

Ezen a videón én vagyok:

http://www.youtube.com/watch?v=xih63XA9uaI

 

Ez pedig a mentorom:

http://www.youtube.com/watch?v=lSb3Z5cQdvw&feature=related

 

Remélem ki tudsz belőle ezt-azt venni!

 

Minden jót!

Előzmény: vizizé (2274)
mind 1 Creative Commons License 2010.11.26 0 0 2277

Üdv!!

 

 Holnap vágunk 3-at,ha  sikerül telefonnal csinálok neked videót!!!

 

Hy

Előzmény: vizizé (2274)
hurkamáj Creative Commons License 2010.11.26 0 0 2276

Kb. 1 hónapja olvaslak benneteket,most regisztráltam. Nagyon jók a hozzászólások,remélem mindenkinek szerencsésen beindult a szezon.Hajrá hajrá disznóvágás!

mormogi76 Creative Commons License 2010.11.26 0 0 2275

Üdv. Remélem ilyenre gondolsz

 

http://www.youtube.com/watch?v=p_DiHWcLhmg

Előzmény: vizizé (2274)
vizizé Creative Commons License 2010.11.26 0 0 2274

SZép napot,

 

Hátsó sonka csontozásának módjáról keresnék videót. Úgy tűnik jobban preferálná a család , ha a nagy hátsó sonkák helyett, kisebb, csontnélkülieket csinálnánk. Illetve ezt is azt is. A nagy soká érik át ,a kicsik addig pont elfogynának :-)

 

 

irbandi Creative Commons License 2010.11.26 0 0 2273

Helló Csampi, ezen a honlapon találsz Eikaso termékeket!

http://gastrolease.mikroweb.hu/shop/index.php?categoryID=69

 

Hali

 

Előzmény: csampilampi (2272)
csampilampi Creative Commons License 2010.11.24 0 0 2272

Üdv!!

 

Kérdésem lenne.

Nem tud valaki eladó Eikaso-kat??

mind 1 Creative Commons License 2010.11.23 0 0 2271

Szevasztok!!!

 

    Köszönöm    "farkasbi"  topiktársnak a korrekt ügyintézést minden rendben

 

  zajlott. Gyors,pontos eladó!!!!!

 

 

     Még 1 szer Köszönöm!!!!!!!!!!

 

 

   Üdv Robi

farkasbi Creative Commons License 2010.11.23 0 0 2270

Még mindig eladó a bárd.

Paramáterei: saválló anyag 21cm penge. Nyele 18 cm fekete műanyag. Tökléetes egyketes daraboló bárd. Súly a kb 2 kg.

Ára 5000 Ft úgy hogy a postaköltéget én fizetem.

 Nem azért szeretnék tőle megszabaduli mert nem jó, mert ha rossz lenne nem árúlnám itt hogy 5000 ft-ért leégessem magamat a fórumon, inkább elvinném a méhbe. Pont ellenkezőleg én jónak itélem meg ezért gondolom hogy másnak még ló szolgálatot tehet. Én már nem használom mivel  karácsonyra a Jézuska Dick bárdot hoz helyette.

Sajnálnám hogy a szekrényben porosodna.

csampilampi Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2269

nem baj, ha külföldön vagy megvár!!

 

méretek: nyél 20 cm szegecselt poliprpilén

 

penge: 38 cm ugyan annyi mint a dick-nek.

 

súly: 2kg 

 

anyaga: passzolom az összetételét, de tudom , hogy marhát hasítottam és viszi mint a vajat.  Kicsorbulva nincs  és a marha sem vette ki az élét.

Előzmény: irbandi (2268)
irbandi Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2268

Szia!

Egyébb paramétereket tudnál majd írni: nyélhossz, pengehossz, anyagvastagság, súly?

Lehet, hogy érdekel, csak a probléma az, hogy most külföldön vagyok!

 

Előre is köszi!

 

Helló

Előzmény: csampilampi (2267)
csampilampi Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2267

Szia!

 

Meg van még a bárd. Bikorr márkájú, boltban vettem 15 ezerért 2009 decemberében. Nem sokat használtam, úgy gondolom, hogy 12-13 körül kellene eladni.

Előzmény: irbandi (2266)
irbandi Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2266

Helló Csampi!

 

Milyen márkájú a bárd és mennyiért adnád, ha csak el nem kelt már?

 

Üdv: Bandi

Előzmény: csampilampi (2262)
csülök2 Creative Commons License 2010.11.19 0 0 2265

Szia Andor!

 

Sajna rossz híreim vannak, amit mutattam Jp2a-t, haver eladta mire hazaértem.....a pécsi pisztolyt meg meg sem tudtam nézni, mert amint ismét írtam az eladónak, közölte, hogy a is el van adva.....szóval 0 darab neked és 0 darab nekem. No majd legközelebb.

 

Üdv

 

Csülök

 

 

Előzmény: Andor0006 (2247)
csampilampi Creative Commons License 2010.11.19 0 0 2264

Helo, helo!!

 

Pontosan így vagyok vele, inkább egy kollégának kínálom először fel, int egy  "mittudoménkinek" :) 

Fent van a vaterán és az expresszen is.

Előzmény: farkasbi (2263)
farkasbi Creative Commons License 2010.11.19 0 0 2263

Szia Csampi,

 

szép nagy bárd.

 

Ha nagyobb esélyt akasz az eladásra akkor ted fel a vaterára és az expresszre is.

 

Én az eggyik acélt az experesszen a hiredtés megjelenése után 2 órával eladtam ott.

 

Szerintem nem banj ha ide is felteszünk ilyeneket hiszen sosem lehet tudni hogy kinek mire van szüksége.

 

Üdv Balázs  

 

 

 

 

Előzmény: csampilampi (2262)
csampilampi Creative Commons License 2010.11.18 0 0 2262

Üdv!!

 

 

 

Akkor felrakom én is :

 

 

Eladó a képen látható gyári hasítóbárd.

farkasbi Creative Commons License 2010.11.18 0 0 2261

Szia Robi,

 

küldtem az emailt.

 

Üdv Balázs.

Előzmény: mind 1 (2260)
mind 1 Creative Commons License 2010.11.18 0 0 2260

Üdv a Solingen érdekel!!!!!!!!!!!!!!

 

 Az email-címem nyilvános ,postai utánvéttel akár küldheted is!!!!

 

  Üdv.:Robi

Előzmény: farkasbi (2259)
farkasbi Creative Commons License 2010.11.17 0 0 2259

Sziasztok.

 

Szeretném eladni fényképen lévő bárdot és az acélokat.

Bárd saválló anyag műanyag nyél. 21 cm penge 18 cm nyél. Ára 5000 Ft.

Solingen acél 25 cm fenőfelület. Ára 3000 Ft.

Dick acél 30 cm fenőfelület. Ára 7000 Ft.

 

farkasbi Creative Commons License 2010.11.17 0 0 2258

Sosem mértem hogy mekkora a lángja de gondolom hogy kb 1 m lehet. Jól pírít, mivel könnyen állítható a lángerősség.

Fő előnye hogy az állítható reduktor segítségével állandó a nyomás  és a markolaton lévő csap segítségével lehet állítani a láng erősségét. Nem kell játszani a palackkal. Valamit ha éppen nem kell a lág a gázkar elengedése visszaál őrlángra.

 Ezzel nem azt mondom hogy a hagyományos pörzsölök nem jók de ennek sok előnye van. Főleg akkor ha valaki asztalon pörzsöl akkor a gázkar az aranyat ér.

Annó mikor én vette ez volt a fő oka mivel az első asztalon pörzsölés alkalmával a barátomnak sikerült a kötényt leégetni rólam.

 

 

 

Előzmény: csampilampi (2256)
hugoneni Creative Commons License 2010.11.16 0 0 2257

Szevasz!

Jó a régi hagyományos perzselő is,de palackcserénél ügyelni kell,hogy  "jó"

palackot kapjunk!

Üdv.:Gabi

Előzmény: mind 1 (2255)
csampilampi Creative Commons License 2010.11.16 0 0 2256

Mekkora lángja van?? Jól pirít??

Előzmény: farkasbi (2254)
mind 1 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 2255

Láttam ilyet a Praktiker-ben 7990 huf az ára!!!

 

  Üdv.:Robi

Előzmény: farkasbi (2254)
farkasbi Creative Commons License 2010.11.16 0 0 2254

Csináltam fényképet az én pörzsölömröl. Ez gyári.

Előzmény: csampilampi (2253)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!